Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Motinos pieno donorystė
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
žydrynė
QUOTE(September_Lady @ 2012 01 15, 18:32)
nereikia nieko išmanyti, kad pamatyti, jog užauga tie vaikai sveiki ir laimingi  mirksiukas.gif
*

Kad laimingi tai turbūt,bet kad sveiki,tai nelabai tikiu smile.gif kiek žinau vaikų,nuo gimimo maitintų mišinukais,tai ligų maišai tie vaikučiai unsure.gif kaip ir suaugę dabar,valgantys sintetinį maistą,sulaukia tik 60-70 metų ir miršta,sirgdami dešimtim ligų,o mūsų protėviai,kurie maitinosi natūraliu maistu,gyveno 100-120 metų ir sveiki mirdavo(pvz.mano proseneliai visi mirė sulaukę +- 100 metų ir niekuo nesirgo)
Eureka
QUOTE(žydrynė @ 2012 01 23, 15:44)
Kad laimingi tai turbūt,bet kad sveiki,tai nelabai tikiu smile.gif kiek žinau vaikų,nuo gimimo maitintų mišinukais,tai ligų maišai tie vaikučiai unsure.gif kaip ir suaugę dabar,valgantys sintetinį maistą,sulaukia tik 60-70 metų ir miršta,sirgdami dešimtim ligų,o mūsų protėviai,kurie maitinosi natūraliu maistu,gyveno 100-120 metų ir sveiki mirdavo(pvz.mano proseneliai visi mirė sulaukę +- 100 metų ir niekuo nesirgo)
*

Nu, kad statistika ką kita rodo. Pvz. Senovės Romoje žmonės vidutiniškai gyveno 20-30 metų, viduramžių Anglijoje - 20-30 metų, 1900–1909 m. (pasaulio vidurkis)-30-40 metų, 2000–2009 m. (pasaulio vidurkis)-66 metų. 1896 m. Lietuvos gyventojų vidutinė gyvenimo trukmė siekė 32 m. Sakyčiau, atvirkščiai, gyvenimo trukmė ilgėja.
O kaip ten vaikai serga ar ne, tai įvairiai būna. Štai aš žinau 2,5 metų mergaitę, kurį nuo gimimo buvo mišiniu maitinama, o sirgo vos kelis lengvai, nors ir darželį lanko. Sudėtingas reikalas su tuo imunitetu-imunoglobulinai A, G ir t.t.
žydrynė
aš kalbu ne apie viduramžius,mano proseneliai gyveno maždaug 1860-1980m ir sakau,visi sulaukę apie 100metų,čia Lietuvoj smile.gif rolleyes.gif
pienas
QUOTE(žydrynė @ 2012 01 23, 15:44)
*

Iš kur tokios žinios? lotuliukas.gif smile.gif
žydrynė
QUOTE(pienas @ 2012 01 23, 17:53)
Iš kur tokios žinios?  lotuliukas.gif smile.gif
*

kokios bigsmile.gif ?nematot kiek metų dabar žmonės gyvena ir kaip serga doh.gif laugh.gif?
Eureka
QUOTE(žydrynė @ 2012 01 23, 17:24)
aš kalbu ne apie viduramžius,mano proseneliai gyveno maždaug 1860-1980m ir sakau,visi sulaukę apie 100metų,čia Lietuvoj smile.gif  rolleyes.gif
*

Tai čia gal genetika turi įtakos. Maniškiai taip ilgai negyveno ir mirė nuo įvairių ligų, nors sveikai maitinosi, gyveno gamtoje. smile.gif
pienas
QUOTE(žydrynė @ 2012 01 23, 18:30)
kokios bigsmile.gif ?nematot kiek metų dabar žmonės gyvena ir kaip serga  doh.gif  laugh.gif?
*

doh.gif desimt zmoniu, tai ne statistika.
Statistikos duomenimis, vidutine gyventoju gyvenimo trukme ilgeja, o ne trumpeja...
Valio, kad Jusu proseneliai buvo ilgaamziai 4u.gif , bet skaiciuojant ilgaamzius nereikia uzmirsti mirusiu vaiku skaiciau... o tokiu buvo ir daug. Nereikia uzmirsti mirusiuju iki 30 metu del visokiu tuberkulioziu, plauciu uzdegimu, infekciju, cukraligiu ir t.t. Jei dabar mirsta del ligu, tai todel, kad turime galimybe nueiti i poliklinika, pasidaryti tomografijas, kraujo tyrimus ir t.t.
O seniau ka.... eina kol gali, atsigula i lova ir numirsta. Jei sveikata silpnesne, tai ir 30 nesulaukdavo.. va tie kur isgyvendavo tai taip ilgaamziai...

O nemaitintu motinos pienu vaiku yra..ir nemazai, ir tikrai jie nepasizymi prastesniu imunitetu ar mazesniu intelektu nei maitinti. Valio, jei pavyksta, o jei ne, tai nereikia gasdinti, klaidinti zmoniu ir "iputineti" kaltes jausma.
žydrynė
QUOTE(pienas @ 2012 01 24, 14:46)
doh.gif desimt zmoniu, tai ne statistika.
Statistikos duomenimis, vidutine gyventoju gyvenimo trukme ilgeja, o ne trumpeja...
Valio, kad Jusu proseneliai buvo ilgaamziai  4u.gif , bet skaiciuojant ilgaamzius nereikia uzmirsti mirusiu vaiku skaiciau... o tokiu buvo ir daug. Nereikia uzmirsti mirusiuju iki 30 metu del visokiu tuberkulioziu, plauciu uzdegimu, infekciju, cukraligiu ir t.t. Jei dabar mirsta del ligu, tai todel, kad turime galimybe nueiti i poliklinika, pasidaryti tomografijas, kraujo tyrimus ir t.t.
O seniau ka.... eina kol gali, atsigula i lova ir numirsta. Jei sveikata silpnesne, tai ir 30 nesulaukdavo.. va tie kur isgyvendavo tai taip ilgaamziai...
O nemaitintu motinos pienu vaiku yra..ir nemazai, ir tikrai jie nepasizymi prastesniu imunitetu ar mazesniu intelektu nei maitinti. Valio, jei pavyksta, o jei ne, tai nereikia gasdinti, klaidinti zmoniu ir "iputineti" kaltes jausma.
*

jūs neteisi,bet tingiu ginčytis irnesakyk.gif man dzin iš tikrųjų kas ką valgo,kas sintetika vaikus maitina ir kuo paskui serga lotuliukas.gif
Britule
Mes per vargus suradom mamytę, kuri dalinasi pienuku (parduoda), siunčia autobusu iš kito miesto kas savaitę ir esame už tai jai labai dėkingi. Vyruko mūsų odelė graži, jokių pilvo skausmų iš viso nebuvo, skirtingai nei mišinuku maitintai dukrytei, kuri buvo išberta ir kamavosi su pilvuko skausmais.
Nėra ir nebus vaikui geresnio pieno nei moters pienas, ką jau kalbėti apie sintetinius pakaitalus su visokiais priedais, kad gaminys negestu.
JURAIRMINDE
A
QUOTE(Britule @ 2012 01 26, 16:03)
Mes per vargus suradom mamytę, kuri dalinasi pienuku (parduoda), siunčia autobusu iš kito miesto kas savaitę ir esame už tai jai labai dėkingi. Vyruko mūsų odelė graži, jokių pilvo skausmų iš viso nebuvo, skirtingai nei mišinuku maitintai dukrytei, kuri buvo išberta ir kamavosi su pilvuko skausmais.
Nėra ir nebus vaikui geresnio pieno nei moters pienas, ką jau kalbėti apie sintetinius pakaitalus su visokiais priedais, kad gaminys negestu.
*

Pritariu drinks_cheers.gif mano Mazute atsisake kruties nuo 7 men, nors tu ka doh.gif. Prasidejo misinukai, prasidejo problemos doh.gif paziurekim kokia misiniu sudetis- kai kur palmiu aliejus, o jis nera reikalingas kudikiui. Kai kur modifikuotas krakmolas, cia iswis tyliu...ech..pramone...biznis...jei tektu rinktis- as tik uz motinos pienuka
Papildyta:
J
QUOTE(laureena @ 2011 11 04, 22:00)
Sveikos mamytes, man labai reiktu pienuko. Tikrai atsilyginciau ir net galeciau pirkti, nes suprantu, kad pienas is oro nesigamina. Mergaitei 4 menesiai. Pati maitinu, bet turiu per mazai ir dukrytei jau aiskiai nebepakanka. Reiktu papildomu 200g-300g i diena. Butu idealu, jeigu ir jusu vaikucio amzius butu panasus ir butumet is Vilniaus. As labai pritariu donorystei ir ne tik donorystei, bet net jeigu tai butu viesai, legaliai pardavinejama (kaip, tarkim karves pienas) ir nieko tame slykstaus ar amoralaus nematau. Manau cia tiosiog stereotipai. Mum pagalvojus apie karves piena dazniausia kyla malonios mintys ar net apetitas, o stai pagalvojus apie kito gyvulio arba zmogaus piena, tai jau kazkas "nesvaraus" ir nevalgomo. Zmogaus pienas labiausiai atitinka baltymu, riebalu, angliavandeniu ir vitaminu bei mineralu santyki, reikalinga auganciam amoguciui ir joks gyvulio pienas niekada neatitiks zmogaus pieno sudeties. Net ir praciausiai besimaitinancios motinos pienas bus geresnis negu gyvuno pienas ar misinukas. O kas gi tie misinukai? Kas moka skaityti sudetis tikrai supranta. Ten tas pats karves pienas, tik sterilizuotas, ten jo milteliai (koncentratas), cukrus, neaiskus riebalai (greiciausiai rafinuoti, nes neraso) ir kruva beveik neisisavinamu pigiu sintetiniu vitaminu ir mineralu. Kas zino ar ismano medicina, mityba, ar chemija, tai pagalvojus net sunku suvokti, kaip tie vaikai juos gerdami isvis uzauga. Bet cia tik mano zinios ir nuomone. Nepykit, kas nepritariat.
*

Pritariu drinks_cheers.gif

Papildyta:
Beje, mano Dukryte turi 'pieno broli', turejau po gimdymo laaaabai daug priespienio, wiena krutim maitinau savo Mazyle, kita - gretimos palatoj berniuka. Viens kita gelbejom :-)
Karikima
Siaip siulyciau pasiskaityti kokios baisios ligos gali persiduoti per motinos piena, suprantu jei butu pieno bankas, ten patikrintos motinos ir pan, o taip neformaliai kazkas turi kazkas parduoda, ligoninej palatos kaimynei duoda pamaitinti blink.gif doh.gif . Kad to isvengt reikia pienuka pasterizuoti, o kiek jau tos naudos is pasterizuoto.. Suprantu jei tikrai prasti reikalai, vaikas serga ar pan, o siaip tai tik misinukai (zinau ne viena vaika ant ju uzaugusi, tikrai neserga dazniau nei kiti), ar net tie senoviskieji klijukai, ant kuriu ne viena karta sveiki uzaugo. Nes norint geriausio gali baigtis prastai...
JURAIRMINDE
QUOTE(Karikima @ 2012 01 28, 01:13)
Siaip siulyciau pasiskaityti kokios baisios ligos gali persiduoti per motinos piena, suprantu jei butu pieno bankas, ten patikrintos motinos ir pan, o taip neformaliai kazkas turi kazkas parduoda, ligoninej palatos kaimynei duoda pamaitinti  blink.gif  doh.gif . Kad to isvengt reikia pienuka pasterizuoti, o kiek jau tos naudos is pasterizuoto..  Suprantu jei tikrai prasti reikalai, vaikas serga ar pan, o siaip tai tik misinukai (zinau ne viena vaika ant ju uzaugusi, tikrai neserga dazniau nei kiti), ar net tie senoviskieji klijukai, ant kuriu ne viena karta sveiki uzaugo. Nes norint geriausio gali baigtis prastai...
*

Cia, ponia, tawo subjektyvi nuomone. Pasiskaityk tema, tu kartojies biggrin.gif Jei as jokiom ligom nesergu, kodel gi nepasidalint pienuku smile.gif kalba cia eina apie tai, ar pritariat pieno donorystei, sawaime aisku, jog sweikos motinos pienuka turima galwoj , be zalingu yp, ir t.t.
žydrynė
QUOTE(Karikima @ 2012 01 28, 02:13)
Siaip siulyciau pasiskaityti kokios baisios ligos gali persiduoti per motinos piena, suprantu jei butu pieno bankas, ten patikrintos motinos ir pan, o taip neformaliai kazkas turi kazkas parduoda, ligoninej palatos kaimynei duoda pamaitinti  blink.gif   doh.gif . Kad to isvengt reikia pienuka pasterizuoti, o kiek jau tos naudos is pasterizuoto..  Suprantu jei tikrai prasti reikalai, vaikas serga ar pan, o siaip tai tik misinukai (zinau ne viena vaika ant ju uzaugusi, tikrai neserga dazniau nei kiti), ar net tie senoviskieji klijukai, ant kuriu ne viena karta sveiki uzaugo. Nes norint geriausio gali baigtis prastai...
*

negąsdinkit čia tom baisiom ligom,kokiom pvz.?juk nėščios yra tikrinamos,be to,jei jūs bijot ir manot,kad geriau milteliai iš karvės pieno,tai jais ir maitinat savo vaiką biggrin.gif
kai aš pagimdžiau vyresnėlę,irgi prašė sesutės surinkti savo pienuką ir davė kitiem leliukam smile.gif

QUOTE(JURAIRMINDE @ 2012 01 28, 13:23)
Cia, ponia, tawo subjektyvi nuomone. Pasiskaityk tema, tu kartojies  biggrin.gif Jei as jokiom ligom nesergu, kodel gi nepasidalint pienuku  smile.gif kalba cia eina apie tai, ar pritariat pieno donorystei, sawaime aisku, jog sweikos motinos pienuka turima galwoj , be zalingu yp, ir t.t.
*

drinks_cheers.gif nieks nekalba apie sergančias,vartojančias vaistus,asocialias,alkoholikes ar narkomanes mamas doh.gif
JURAIRMINDE
QUOTE(žydrynė @ 2012 01 28, 16:42)
negąsdinkit čia tom baisiom ligom,kokiom pvz.?juk nėščios yra tikrinamos,be to,jei jūs bijot ir manot,kad geriau milteliai iš karvės pieno,tai jais ir maitinat savo vaiką biggrin.gif
kai aš pagimdžiau vyresnėlę,irgi prašė sesutės surinkti savo pienuką ir davė kitiem leliukam smile.gif
drinks_cheers.gif nieks nekalba apie sergančias,vartojančias vaistus,asocialias,alkoholikes ar narkomanes mamas doh.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
alc.gif. Keliu pienuko taures
snapp
As irgi nesuprantu, nejau kiekviena norinti pasidalint savo pienuku butinai turi sirgt? g.gif Manau mamos ilgai maitinancios savo atzaleles pienuku tikrai ne kokios ligones ar pan. Juk ta pati piena valgo ir jos vaikiukas. Zodziu, as uz donoryste ir mielai duodu, kai kam prireikia pienuko drinks_cheers.gif
JURAIRMINDE
drinks_cheers.gif
Illusionary
Nepritariu, niekada neduociau savo vaikui kitos moters piena, geriau misinukas. Cia mano nuomone ir gincytis nezadu, tiesiog man nepriimtina.
JURAIRMINDE
QUOTE(Illusionary @ 2012 01 30, 00:15)
Nepritariu, niekada neduociau savo vaikui kitos moters piena, geriau misinukas. Cia mano nuomone ir gincytis nezadu, tiesiog man nepriimtina.
*

Nieks su tamsta net ir neketina gincytis schmoll.gif visi turi teise i savo nuomone , tuo zmones ir skirias nuo aviu bandos mirksiukas.gif
indvai
as tai neduociau kitos moters pieno, geriau misinukas
JuratelaZ
Jeigu pažįstama moteris turėtų atliekamo pieno, tai tikrai savo mažiukui geriau duočiau jį nei mišinuką, o juo labiau kokį nors klijuką iš karvės pieno. Žinoma, turėčiau būti įsitikinus, kad moteris sveika ir niekuo nepiktnaudžiauja smile.gif
_pavasare_
QUOTE(Foxenas @ 2004 09 22, 21:52)
Manyciau, kad pardavinet motinos piena is principo amoralu - tai tas pats, kas apiplesti savo kudiki.
*

pritariu. manau, kad Mamos pienelis turi būti dovanojamas su Meile.

atsakant į temos klausimą: aš už pieno donorystę. Motinos pienas (kad ir svetimos) yra daug geresnė alternatyva už karvės (kuri iš principo irgi yra "kita moteris/žindyvė" biggrin.gif) pieną (ypač pirktinį) arba adaptuotą mišinį (kuris yra susintetintas karvės pienas su priedais) 4u.gif

man kažkaip keistai skamba, kad Mamytė, dovanojanti savo pienelį kitam vaikui, galėtų būti asociali arba serganti kokiomis nors užkrečiamomis ligomis rolleyes.gif
Auskarija
aš mielai pasidalinčiau savo ištekliais 4u.gif 4u.gif 4u.gif
vaidyte

Baimės didelės akys iš nežinojimo. Kuo daugiau žinosime apie pienuko donorystės naudą, tuo mažiau bijosime bobučių pletkais paremtų mitų. Tėvystės BŪTINA mokytis .
Voveryyte
Aš tikriausiai duočiau mažiui kitos mamos pieną.
Perėjom mes visokius vargelius, kai ir aš pati buvau įsitikinus, kad "neturiu" pieno, ieškojau donorės, vėliau ragavom mišinius, kurie taip bjauriai smirda...o vėliau viskas stojo į savo vėžes ir ne tik, kad mažiuką pamaitinu, bet šalia visko ir pilną kamerą pienuko turiu doh.gif gaila neturiu badaujančių draugių lotuliukas.gif o į kriauklę pilt neleidžia sąžinė nors tu ką...
Svarbiausia įsitikinti, kad mamytė-donorė sveika, kad valgo pilnavertį maistą..ir tikriausiai kad leliaus amžius būtų panašus, nes lygtai vyresniam leliukui skirtas pienukas būna šiek tiek skystesnis nei patiems mažiausiems..
twins mummy
Duočiau pienelį, jei moteris būtų pažįstama smile.gif Kitaip baisu būtų rizikuoti vaikučio sveikata.
Rola
Laba 4u.gif ,

nors aš pati ilgai žindau savo vaikučius, bet kitos moters pienelio savo vaikams neduočiau, jei neturėčiau savo. Pati žindydama negeriu jokių apsoliučiai vaistu, labai renkuosi maistą, alergenus, už nieką nedėčiau galvos, kad taip daro, o kur dar higiena, iš kur žinoti kaip jos laikosi, kad ir neasociali, normali moteris. Aš prieš maitinimus ir šiaip dažnai plaunu rankas, kitimes tai atrodo perdėtas dalykas blush2.gif .
Be to, mamos pienas, ne tik maistas ir vaistas, bet ir tarpusavio santykių, ryšio palaikymas, o nutrauktas moters pienas, to absoliučiai nesuteikia. doh.gif
Beveik visos gali maitinti pačios, jei neišeina, tai tikrai neduočiau nepasterizuoto kito žmogaus ar gyvulio pieno mirksiukas.gif
žydrynė
QUOTE(Rola @ 2012 03 06, 12:48)
Laba  4u.gif ,

nors aš pati ilgai žindau savo vaikučius, bet kitos moters pienelio savo vaikams neduočiau, jei neturėčiau savo. Pati žindydama negeriu jokių apsoliučiai vaistu, labai renkuosi maistą, alergenus, už nieką nedėčiau galvos, kad taip daro, o kur dar higiena, iš kur žinoti kaip jos laikosi, kad ir neasociali, normali moteris. Aš prieš maitinimus ir šiaip dažnai plaunu rankas, kitimes tai atrodo perdėtas dalykas  blush2.gif .
*

Oi,tik nereikia taip savęs idealizuoti,praktiškai visos maitinančios renkasi maistą ir žiūri alergenus biggrin.gif o vaistų tai išvis nežinau kaip jūs čia taip visos įsivaizduojat,kad jaunos moterys tik ir geria vaistus,man tai keista,juk dauguma sveikos yra,o tuo labiau nėštumo ir žindymo metu nieks nevartoja tų vaistų,visos žino,kad negalima.Perdėtos tos jūsų baimės irnesakyk.gif o tos,kurios ilgai maitina,išvis daugumoj sveiką gyvenimo būdą veda smile.gif aš pvz. neatsimenu,kada gėriau kokių nors vastų biggrin.gif
bebenčiukė
Ot, būna gi moteriškių, kur toliau savo nosies nemato. lotuliukas.gif Jei pati neserga, tai vadinasi ir kitos neturi sirgti. lotuliukas.gif O čia tai geras pasakymas iš pačios alemedikės "tuo labiau nėštumo ir žindymo metu nieks nevartoja tų vaistų,visos žino,kad negalima."
Aha, specialiai vartoja biggrin.gif , reikia ar ne. Nereikia gydyti infekcijų, reikia laukti kol praeis ar komplikuosis. biggrin.gif
Rola
QUOTE(žydrynė @ 2012 03 06, 13:04)
Oi,tik nereikia taip savęs idealizuoti,praktiškai visos maitinančios renkasi maistą ir žiūri alergenus biggrin.gif o vaistų tai išvis nežinau kaip jūs čia taip visos įsivaizduojat,kad jaunos moterys tik ir geria vaistus,man tai keista,juk dauguma sveikos yra,o tuo labiau nėštumo ir žindymo metu nieks nevartoja tų vaistų,visos žino,kad negalima.Perdėtos tos jūsų baimės  irnesakyk.gif o tos,kurios ilgai maitina,išvis daugumoj sveiką gyvenimo būdą veda  smile.gif aš pvz. neatsimenu,kada gėriau kokių nors vastų  biggrin.gif
*

Na ir piktos, mano aplinkoje matau kaip yra, nemanau, kad blogai, bet kiekvienas elgiai kaip ismano, jei pvz. man skauda galva, tai pakenciu, o va maitinancios kelios drauges, geria vaistus, nei as norejau save idealuzuoti nei ka. Arba ir del valgio, zinau, kam alergiskas vaikas, to nevalgau, (zinau mamyciu, kurios valgo viska, su protu, bet viska, o mano vaikui taip netinka, nes alergiskas) matau yra mamyciu, kurioms negalima savos nuomones pasakyti, tuoj ras, kaip ikasti, parodyti ale pranasuma, sekmes Jums gerbiamosios. As tik savo nuomone pasakiau, gi nerasiau, kad nerekomenduoju jusu vaikams duoti kitos mamos pieno, tik parasiau, kad pati savajam neduociau. Nesuprantu, kodel negalima savo nuomones parasyti, jei tam skirta tema. Nei ka izeidziu, nei ka, tiesiog kiekvienas individulaus, kiekvienas kitaip supranta ivairius reiskinius, turi savu baimiu, individualumu. Jums atrodo perdetos baimes, kitoms gal ne, nesuprantu kodel visos turi galvoti kaip Jus? doh.gif
Papildyta:
QUOTE(bebenčiukė @ 2012 03 06, 13:17)
Ot, būna gi moteriškių, kur toliau savo nosies nemato.  lotuliukas.gif Jei pati neserga, tai vadinasi ir kitos neturi sirgti.  lotuliukas.gif O čia tai geras pasakymas iš pačios alemedikės "tuo labiau nėštumo ir žindymo metu nieks nevartoja tų vaistų,visos žino,kad negalima."
Aha, specialiai vartoja biggrin.gif , reikia ar ne.  Nereikia gydyti infekcijų, reikia laukti kol praeis ar komplikuosis.  biggrin.gif
*

doh.gif Taigi duok tu kieno nori savo vaikui piena, kam kabinetis prie zmoniu. Tabletes zmones geria ne tik, zinokite, nuo infekciju, bet ir nuo galvos skausmo, skrandzio, menesiniu ir t.t.

Matau tikrai matai toliau savo nosies lotuliukas.gif Kulturos cia pas "mamytes" nulis. doh.gif Alemedike sekmes lotuliukas.gif
HappyAngel
QUOTE(Rola @ 2012 03 06, 13:32)
doh.gif Taigi duok tu kieno nori savo vaikui piena, kam kabinetis prie zmoniu. Tabletes zmones geria ne tik, zinokite, nuo infekciju, bet ir nuo galvos skausmo, skrandzio, menesiniu ir t.t. 

Matau tikrai matai toliau savo nosies  lotuliukas.gif  Kulturos cia pas "mamytes" nulis.  doh.gif Alemedike sekmes  lotuliukas.gif
*

Šiaip jau bebenčiukė ne Jūsų žinutę komentavo, todėl be reikalo užsipuolėte smile.gif
Rola
QUOTE(HappyAngel @ 2012 03 06, 14:52)
Šiaip jau bebenčiukė ne Jūsų žinutę komentavo, todėl be reikalo užsipuolėte smile.gif
*

Aha, supratau, bet neuzsipuoliau, tiesiog, kai kalba eina apie momos piena, tai praktiskai niekur negali savo nuomones parasyti, is kart atsiranda "protingesniu", bet kokia kaina persanciu, kad ir kitos mamos, bet butent moters piena. Jei zmogui nepriimptina, tai nebutina izeidineti mirksiukas.gif

Bebenciuke sorriukas, bet gal neizeidinekime ir kita nuomone turinciu, gal ji "prastumineja savo piena, o mes jai bizni gadiname" lotuliukas.gif
žydrynė
QUOTE(Rola @ 2012 03 06, 14:59)
Bebenciuke sorriukas, bet gal neizeidinekime ir kita nuomone turinciu, gal ji "prastumineja savo piena, o mes jai bizni gadiname"  lotuliukas.gif
*

Aha,prastūminėju,be abejo gadinat lotuliukas.gif
Atsiprašau,jeigu įžeidžiau blink.gif
O jūs manot,kad karvėms,iš kurių pieno gamina miltelius-mišinius kūdikiams,neduodami vaistai biggrin.gif ? Pasidomėkit,dar ne to sužinosit,kaip gydomos karvės nuo mastitų,kaip sergančios karvės vis tiek melžiamos ir tas pienas su pūliais naudojamas ir t.t.O dėl moterų gydymosi nuo uždegimų tai galgi uždegimai negydomi ir vaistai nuo to negeriami visą nėštumą arba žindymą doh.gif aš kalbėjau apie nuolatinį vaistų vartojimą nėštumo ir žindymo metu,o ne apie vienkartinį ar laikiną smile.gif ,betgi tokioms kaip bebenčiukė to nesuprast
Nieks čia niekam neperša savo nuomonės,jeigu norit,duodat mišinius,jūsų reikalas ir teisė rinktis mirksiukas.gif
Eureka
Karvės su mastitais gydomos, vaistai leidžiami į spenelius. Taigi, tokių karvių pieno vartoti negalima. O jei kas ir pagudrauja, tyrimais nustato ir imasi sankcijų, kad paskui jau nebenori gudrauti. wink.gif Na, bet jau taip mano giminaičių kaime.
pingvinukas lolo
Neduočiau kitos moters pieno schmoll.gif Kažkaip nepriimtina man tai. Net negalėčiau paaiškinti kodėl, viduje kirba kažkoks nepaaiškinamas nusistatymas priešiškai prieš tokį reikalą blink.gif
bemuda
as daviaus savo pieniuko (pora kartu) puseseriai ir kaimynkai nes jie truputi anksciau gime... ir manau tikrai sudave, ir negaleciau paimti pinigu nezn kodel... nes matau kad jie silpnuciai o mano jaunesnis ir dvigubai stipresnis ir didesnis.. tai duodu kad tik greiciau augtu, nes ka tie misinukai? aisku kaip neturi pieniuko gerai ir misinukai ..
Fjell
Tikrai neduočiau svetimos moters pieno, nes niekada negali žinoti ką kitas žmogus vartojo, kokiomis ligomis sirgo, kokios higienos laikosi. Jei jau nėra galimybės maitinti pačiai, tada jau geriau adaptuotas mišinys, nors jis irgi nėra geriausias dalykas pasaulyje, bet iš dviejų "blogybių" rinkčiausi mažiau blogą.
Voveryyte
QUOTE(Fjell @ 2012 05 02, 15:25)
Tikrai neduočiau svetimos moters pieno, nes niekada negali žinoti ką kitas žmogus vartojo, kokiomis ligomis sirgo, kokios higienos laikosi. Jei jau nėra galimybės maitinti pačiai, tada jau geriau adaptuotas mišinys, nors jis irgi nėra geriausias dalykas pasaulyje, bet iš dviejų "blogybių" rinkčiausi mažiau blogą.
*

Atsiprašau, netaikau konkrečiai jums, bet būtent tokia nuomonė man kvepia viduramžiais ir neišprusimu.
Jei mamos, pačios neturinčios pieno, prieš duodamos mišinukus, pasidomėtų Pasaulio Sveikatos Organizacijos rekomendacijomis, manau bent jau sužinotų, kad jų įsitikinimai yra ne visiškai teisingi. Nors aišku iš kitos pusės - kiekvienos mamos asmeninis reikalas savo mažiaus augimas ir sveikata.
PSO rekomendacijomis - geriausias maistas kūdikiui - jo mamos arba kitos SVEIKOS moters pienas. Jei jau nutiko taip, kad mama negali žindyti savo vaikelio, pasirinkimas nr.1 - kitos moters pienas. TIK JAU PO TO jei negalima gauti kitos moters pieno, galima pereiti prie dirbtinių maisto pakaitalų.
Taip pat skaičiau, kad Lietuvoje (deja) pirmu numeriu puolama prie ketvirtojo eilėje maitinimo būdo - mišinių.
Plėtojantis toliau - tyrimai rodo, kad net pasterizuotą kitos moters pieną geriantys mažiukai geriau auga, vystosi ir rečiau serga kai kuriomis ligomis. Taip pat svetimas pienas skatina audinių brendimą (virškinimo trakto), skatina gijimą po infekcinių ligų. Taigi bet kokiu atveju svetimas pienas yra geriau už mišinius.
Tačiau, aišku, sutinku, kad reikėtų saugotis ligų, kad donorė nerūkytų, nevartotų alkoholio ar kitų svaiginančių medžiagų, vaistų ir t.t.
Tiesiog jei yra galimybė suteikti savo kūdikėliui kiek įmanoma geriausia - aš už tai mirksiukas.gif
tigriuke666
duociau jei tikrai zinociau kad ta moteris sveika ir sveikai maitinasi smile.gif man bet kuriuo atveju tai geriau nei misinys... mano motina kai zinde jaunesniji broli dar ir dveju kaimyniu vaikus mp aprupindavo smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.