Hm, o rami diskusija- tai kada tau visi pritaria ir kalba taip ir tik tai, kas tau patinka?
hm, ne!
rami diskusija man yra tokia kai visi gali issakyt savo nuomone nebijodami pasipilsiancios kritikos ir visaziniu
hm... O tu vertini tik tokią kritiką, kuri neatlaiko jokios kritikos? Keista, man įdomiausia diskutuoti tik tada, kai sutinku lygiaverčiai stiprius argumentus. P.S. Tu, kaip forumo piktoji, man savotiškai žavi.
Tikrai neketinau nieko gasdinti jokiais baubais apie siauiančius virusus ir kitus baisius dalykus.
Labai atsiprašau, bet, mano nuomone, gyvenam TAIS LAKAIS, kai medicinos žinios yra pažengusios labai toli ir ignoruoti šitą patirtį dėl keisto užsisyrimo ar tikėjimo, kad mūsų močiutės gimdė laukuose ir nieko blogo neatsitiko, yra mažų mažiausiai naivu. Siūlyčiau pasidomėti statistika apie gimdymo baigtis dabar ir prieš šimtą metų. Ar gi tada mamos bent pasvajoti galėdavo apie neišnešiotų kūdykių priežiūra, skiepus ir panašius medicinos privalumus... Visiškai sutinku, kad kuo natūralesnis požiūris į nėštumą ir maitinimą yra sveikintina, bet ne visiems gi viskas būna idealu, deja...
oho....nebloga diskusija per savaite cia isiubavot Juokingiausia, kad parodoj kazkaip gavau butent sita zurnalo numeri ir turejau garbes paskaityt ta straispni. Nezinau ka kaltint, ar ta naujagimiu gydytoja, ar zurnaliste Agurkyte, bet tai nebuvo vienintele ten parasyta nesamone (netaikau tam gabaleliui apie citomegalo virusa) Beje, neseniai Lietuvos Ryte skaiciau apie tai, kad druskoje yra sodos (tiesioginis vertinys is Sodium,- Natrio) Kartais pagalvoju, kad butu daug daugiau naudos, jei zmones skaitytu mokyklinius vadovelius ir ijungtu truputeli logikos...
Reikalingas mamos pienas
Taigi buvo cia kazkur skelbimas vienos forumo dalyves, kad dovanoja pieneli
Šeip nerekomenduojama yra duoti savo vaikui svetimos moters pieną, aišku kiekvieno pasirinkimas. Juk yra pakankamai mišinėlių, nejaugi neišsirenkate.
tai kad labai brangus tie misinelei.
Na abejoju ar mamos pienas pigesnis
gal yra kurios gali su mumis pasidalinti ne uz pinigus
Taigis dar vaikiuko neturi , gal dar ir pienuko turesi
turiu
QUOTE(ENIGMA @ 2005 03 31, 13:07) Šeip nerekomenduojama yra duoti savo vaikui svetimos moters pieną, aišku kiekvieno pasirinkimas. Juk yra pakankamai mišinėlių, nejaugi neišsirenkate. Man tik labai smalsu patapo, kodel nerekomenduojama maitinti vaika svetimos moters pienu??? Kazkodel abejoju, kad misineliai geriau
perziurek visa skyreli kita, ne per seniausiai viena mama dovanojo, gal dar bus tas skelbimukas
QUOTE(asMona @ 2005 03 31, 15:15) Man tik labai smalsu patapo, kodel nerekomenduojama maitinti vaika svetimos moters pienu??? Kazkodel abejoju, kad misineliai geriau Kažkur buvo tema paieškosiu, bet šeim antikūniai, pieno kokybė ir t.t., daug kas gali netikti, aš nerizikuočiau, žinau , kad mano tėvai man buvo dave tai sakė kad atsisakiau ir negėriau ir viduriavau ir t.t žinau, kad negerai.
zinai gerai pagalvojus gal biski ir baisoka duot svetimos moters piena
tiesiog nezinau
paskaityk kiek kainuoja motinos pienas
mano viena drauge buvo pradejusi savo mažylį maitinti kitos moters pienu, tai gydytoja sužinojusi išbarė, sakė negalima, gali ten kažkas neatitikti ir netgi padaryt daugiau žalos negu naudos, sakė netgi ir vaistam, į akytę ar ausytę įlašinti netinka.Nes mūsų organizmai skirtingi, kas tinka vienos moters kūdikiui, kitos vaikas gali visai netoleruot, ar net alergiškas būti.Todėl patarčiau nerizikuoti...Galima ir mišinuką pigesnį rasti.Daug keno vaikai užauga valgydami mišinuką ir nėra jie nei silpnesni, nei labiau sergantys.
tikriausiai aš daugumai pasirodysiu siaubinga mama kuri savo pirmąjį vaikelį pati maitino tik mėnesį, dar vieną mėnesį davė mišinukus, po paskui pirkdavo karvės pieną ir virdavo klijukus...
Tiesa, kai man baiginėjosi pienas, dar kokią savaitę, atlėkdavo mano pažystama su stikline savo pieno nes jos sūnus tiek neišgerdavo, tačiau nors tą pienuką savo vaikui ir atiduodavau, tačiau vistiek man buvo kažkaip nelabai priimtinas svetimas pienas... QUOTE(Senti @ 2005 04 01, 00:32) Tevai - gal, bet seneliai tai jau tikrai taip auginami nebuvo! Esu ne karta apie maitinima su savo mociute kalbejus. Anot jos, tai budavo labai retas ir isskirtinis atvejis, kad mama nemaitintu pati. O ir i svetimos moters piena budavo ziurima kuo palankiausiai. Jei jau taip atsitikdavo, kad pieno nebudavo (liga ar pan.), tai per visa kaima tikrai atsirasdavo bent viena mama, kuri turedavo per daug pieno ir galedavo atiduoti dali jo svetimam
ai pagalvojau nereikia mums to pieno
keisk mišinuką.
nu jau....
ale tikrai - negi kudikiui karves pienas ar misinukai butu geriau? gal tik saugiau? kad super sterilu ir t.t. Nors juk irgi buna, kad vieniems mazyliams - vienas misinukas priimtinas, o kitas - ne visgi juk artimesnis butu kitos moters? tik va garantijos negausi, kad visu medziagu kiekis ir koncentracija tokia ir tokia, ir kad idealiai prisiziuri visgi zmogaus baltymai zmogui artimesni - skambetu logiskiau
Mums labai tiko Tiuteli misinelis
ACIU KAD PATARET
Senti, labai idomiai tu cia: tevai musu taip uzaugo... Musu tevai sovietinej santvarkoj gyveno, ziguliais vazinejo, tai ka? Griztam 40 metu atgal? Aciu Dievui, kad grizo naturalaus maitinimo banga, kad maitinti krutimi yra grazu ir gerbiama, o ne taip, kaip anksciau: jei maitini, tai arba kaimiete arba pijoke, neturinti uz ka misinuku nupirkti
Auges ir visos kitos, manančios, jog geriau maitinti kitos moters pienu, nei mišinuku, paskaitykite čia: http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...787entry1498787
Įdomu, ką dabar pasakysit QUOTE(sigitulka @ 2005 04 29, 13:20) Auges ir visos kitos, manančios, jog geriau maitinti kitos moters pienu, nei mišinuku, paskaitykite čia: http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...787entry1498787 Įdomu, ką dabar pasakysit Kitokio gydytojos atsakymo ir neverta tikėtis, jeigu ją remia mišinukų gamintojas QUOTE(sigitulka @ 2005 04 29, 16:51) Na, tada būtų įdomu išgirsti atsakymą gydytojos, kurios neremia mišinukų gamintojas. Negi atsakymas būtų iš esmės kitoks Iš esmės tai visame pasaulyje yra daugybė motinos pieno bankų, kurie iš mamų supirkinėja pieną, ir būtent tuo pienu yra maitinami kūdikiai. Gali paieškoti internete "donor milk bank" ir pasiskaityti info. Pienas pirmiausia ir yra tiekiamas į ligonines, kur duodamas sergantiems, neišnešiotiems kūdikiams. Be to, vykdomos visokios akcijos, kuriomis maitinančios mamos skatinamos parduoti savo pienuką, nes jis gali išgelbėti ne vieno vaikiuko gyvybę. QUOTE(Nedurna @ 2005 04 01, 16:47) Aciu Dievui, kad grizo naturalaus maitinimo banga, kad maitinti krutimi yra grazu ir gerbiama, o ne taip, kaip anksciau: jei maitini, tai arba kaimiete arba pijoke, neturinti uz ka misinuku nupirkti Aš nesakau, kad maitinti vaiką savo pienu yra blogai, ne, tai labai pagirtina, tik aš asmeniškai nematau nieko gero tame, kad vaikui nuo pat mažumės yra kišama sintetika, turiu galvoje mišinukus... O paskui dejuojam, kad vaikai alergiški... QUOTE(egliuke @ 2005 04 30, 19:31) Iš esmės tai visame pasaulyje yra daugybė motinos pieno bankų, kurie iš mamų supirkinėja pieną, ir būtent tuo pienu yra maitinami kūdikiai. Gali paieškoti internete "donor milk bank" ir pasiskaityti info. Pienas pirmiausia ir yra tiekiamas į ligonines, kur duodamas sergantiems, neišnešiotiems kūdikiams. Be to, vykdomos visokios akcijos, kuriomis maitinančios mamos skatinamos parduoti savo pienuką, nes jis gali išgelbėti ne vieno vaikiuko gyvybę. Tokiu atveju, galima padaryti išvadą, jog medikų nuomonės šiuo klausimu išsiskiria QUOTE(Senti @ 2005 04 30, 20:12) tik aš asmeniškai nematau nieko gero tame, kad vaikui nuo pat mažumės yra kišama sintetika, turiu galvoje mišinukus... O paskui dejuojam, kad vaikai alergiški... Tai ką daryti mamom, kurios nebegali pačios maitinti Visos žinom apie natūralaus maitinimo naudą, bet ne visom pavyksta gal maitinti tiek, kiek norėtusi
Nematau nieko blogo jeigu vaikutis geria kitos mamos pienuką, beabejo jeigu žinoma kaip mamytė gyvena ar yra tvarkinga ir pan.
TA mamytė juk ir savo vaikutį maitina, tai negi ji puls vartoti alkoholį, vaistus ir pan, tam kad savo vaiką nuodytų
[SIZE=7][COLOR=red]
Pati maitinau ilgai ir pieno turėjau labai daug. Žinoma aš pritariu kad tas apsisprendimas maitinti vaikelį kitos mamos pienu yra rimta, juk žmogaus visai nepažysti. Aš taip pat siūliau padovanoti pieno, nes per parą 1 litrą išpildavau lauk ir taip iki 10 mėn, bet norinčių neatsirado. QUOTE(jolcepuliene @ 2005 05 17, 12:47) [SIZE=7][COLOR=red] Pati maitinau ilgai ir pieno turėjau labai daug. Žinoma aš pritariu kad tas apsisprendimas maitinti vaikelį kitos mamos pienu yra rimta, juk žmogaus visai nepažysti. Aš taip pat siūliau padovanoti pieno, nes per parą 1 litrą išpildavau lauk ir taip iki 10 mėn, bet norinčių neatsirado. As irgi turiu jo per daug .Gal reikia vyresnems savo panoms paslapcia ant jo koses virti. Kazin kiek is to naudos butu. As kai jo perdaug susikaupia saldiklyje, tai mamos katei ir suniui pasiulau. Jie lieka patenkinti, kailis blizga Po sio skyrelio kazkurios patarimo reikes ivonele likuti suplti maudant mazaja .
pas mane pieno yra daug,ypac ryte issitraukiu 250-300ml pieno is vienos kruties,ir as jokiu pinigu nereikalauciau
Sveikutės
viena mano draugė prašė paklausti gal kam reikia mamos pienuko. Ji turi labai daug , gaila visą išpilti. Augina 3 mėn vaikutį. Tiesa vieta Klaipėda QUOTE(daivajazz @ 2006 05 12, 19:37) Sveikutės viena mano draugė prašė paklausti gal kam reikia mamos pienuko. Ji turi labai daug , gaila visą išpilti. Augina 3 mėn vaikutį. Tiesa vieta Klaipėda Aš tai likusį pienuką sušaldydavau ir išeidavo skanūs ir sveiki ledai vyresniajam sūnui( jam buvo ketveri).
Aš bent jau kol kas turiu problemą "skęstu pieno upėse", jei kam reik, galiu ir duot.
Kai maitinau savo slibiniuką, pora mėnesių pieno likutį atiduodavau kitam panašaus amžiaus leliukui. Čia kaip kam priimtina. Kito leliuko tėvai buvo labai patenkinti, nes mama pati neturėjo pieno, o su mišiniais nelabai sekėsi. O mano duotas pienas puikiai tiko.
As pati turiu pieno mama ir mano brolis turi pieno mama, senais laikais tai buvo priimtina ir normalu (tai buvo pries 30-40 metu).
Jeigu dabar man reiketu rinktis ar vaika maitinti misinuku ar kitos motinos pienu, tai turbut rinkciausi kitos motinos piena su salyga, kad ta mama kazkiek pazistama ar rekomenduota, o pienuka tikrai istirciau
Radau internete vieną puslapį apie tai, kaip mamos gali dovanoti savo pienuko tiems vaikuciams kurie gimė per anksti, kuriems, kad išgyventų būtinai reikia motinos pieno, o jų mamytės pieno neturi. Gal teko ką girdėt apie motinos pieno donorystę Lietuvoje?
QUOTE(Elfukas @ 2006 08 17, 14:24) Radau internete vieną puslapį apie tai, kaip mamos gali dovanoti savo pienuko tiems vaikuciams kurie gimė per anksti, kuriems, kad išgyventų būtinai reikia motinos pieno, o jų mamytės pieno neturi. Gal teko ką girdėt apie motinos pieno donorystę Lietuvoje? Pirma kart apie tai girdziu Tik idomu kaip patikrintu ar tas pienukas tinkamas na gal kiek pafantazavau, juk tai butu neatlygintina, o tokios uz dyka kazi ar duotu.
kiek zinau ten kur mamytes donores duoda pienuko ji nuodugniai istiria, bei uz tinkama sumoka.
Cia, Lietuvoje neturi irangos tam pienukui patikrinti del to ir nera tokio dalyko. Skaiciau kazkur, o kur nepamenu. Nes po gimdymo ir man sunkiai gaminosi pienukas, todel galvojau apie tokia alternatyva. Bet dekui dievui atsirado, gaila, kad tik vienam vaikeliui jo uztenka. Jei tureciau daugiau ir butu tokia "stotis" kur pienuka patikrina, bei piriima tikrai pasidalinciau:)
Tikrai ir mes mielai pasidalintume, jei toks pieno bankas Lietuvoj egzistuotu...Gal ateity. Beje, kam idomu, cia tas puslapis, kur radau: http://www.nationalmilkbank.org/
QUOTE(Elfukas @ 2006 08 17, 12:24) Radau internete vieną puslapį apie tai, kaip mamos gali dovanoti savo pienuko tiems vaikuciams kurie gimė per anksti, kuriems, kad išgyventų būtinai reikia motinos pieno, o jų mamytės pieno neturi. Gal teko ką girdėt apie motinos pieno donorystę Lietuvoje? Nu nežinau nežinau QUOTE(Daile @ 2006 08 17, 15:23) kiek zinau ten kur mamytes donores duoda pienuko ji nuodugniai istiria, bei uz tinkama sumoka. Cia, Lietuvoje neturi irangos tam pienukui patikrinti del to ir nera tokio dalyko. Skaiciau kazkur, o kur nepamenu. Nes po gimdymo ir man sunkiai gaminosi pienukas, todel galvojau apie tokia alternatyva. Bet dekui dievui atsirado, gaila, kad tik vienam vaikeliui jo uztenka. Jei tureciau daugiau ir butu tokia "stotis" kur pienuka patikrina, bei piriima tikrai pasidalinciau:) skaitydama, žadėjau prieštarauti, bet jei ištiria - čia jau kitas reikalas negali žinoti, ką "svetima" mama suvalgė ar pavartojo |