Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Motinos pieno donorystė
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Sando
Gal kas zino kokios dabar kainos?
Kieliuke
Na man nereike, bet pries puse metu maciau skelbima, kad 100 g., kainuoja 30 lt. Bet as kita moterim nepasitikeciau.Savo vyresni maitinau misiniu nuo 1 men.
Moonlit
Oho, kokios kainos blink.gif Aš beveik tris mėnesius atliekamą pieną atiduodavau svetimam mažiui (gaudavosi kažkur 250 ml į parą) ir neprašiau nei cento. Kažkaip atrodo negražu imti iš mažiuko kleckiuko tokius pinigus.
LOCKETS
QUOTE (Kieliuke @ 2004 09 21, 14:27)
Na man nereike, bet pries puse metu maciau skelbima, kad 100 g., kainuoja 30 lt. Bet as kita moterim nepasitikeciau.Savo vyresni maitinau misiniu nuo 1 men.

gAL 3 LT? g.gif MANAU, KAD IR UZ LITRA 30LT PER DAUG unsure.gif
Foxenas
Manyciau, kad pardavinet motinos piena is principo amoralu - tai tas pats, kas apiplesti savo kudiki. As pati turejau tiek pieno, kad nedaug turuko, jog per ausis pradetu svirksti, bet nei laso neispyliau nepanaudojusi. Svarbiausias dalykas - gera saldytuvo kamera ir svarus indai i kuriuos surenkamas pienas plius kruopsciai zymeti data, kada tas pienas uzsaldytas. Per diena primelzdavau apie litra perteklinio pieno. Supildavau i Gerberio maisiukus pienui saldyti (Jie pardavinejami jau iskart prasterilizuoti, taigi jei neprisilieti prie maiselio vidaus ji atidariusi - galima laikyti, kad jis sterilus) ir nuleidus kiek galima daugiau oro - uzdarydavau plius markeriu uzrasydavau data. Tada - momentaliai guldydavau i kamera, kad pienas susaltu i leda kuo greiciau. Gaunasi tokia ledine plokstele. Pasidariau tokias deze/bokstus i saldytuvo kamera su skylemis apacioje, kad butu galima isimti seniausios datos piena ir kad nesiliestu tie pieno maiseliai su jokiais parduotuviniais produktais. Zodziu naudojama rotacine sistema. Vaikui negalima duoti pieno uzsaldyto pries daugiau nei 3 menesius. Laikui begant to perteklinio pieno mazeja ir jis darosi ne toks riebus kaip pirmaisiais menensiais. Maiseliuose susaldyta piena labai gerai naudoti, kai mama iseina i darba: is vakaro piena perkeli is kameros i saldytuva, kad pamazu atsileistu iki mazdaug +4C, o tada jau vandens voneleje uztrunka vos pora minuciu, kad pasildyti ji iki +35C, nes plastiko sieneles labai plonos ir gerai praleidzia siluma plius zymiai didesnis salycio plotas nei sildant bonkuteje. Motinos pieno negalima sildyti mikrobangeje, nes denaturuojasi dalis baltymu ir antikuniu. Jei vaikas paliko bonkuteje pieno - jo irgi neverta ispilti lauk. Geriau palaikyti saldytuve iki vakaro ir supilti likuti i maudymosi vonele: kudikio oda bus labai svari, minksta ir neissauses (bent jau musu pediatras net klause kokias drekinimo priemones mes danudojam, kad vaiko odyte tokia grazi... (Tiesa, mes su vaikisku muilu kudiki prausdavom tik karta per savaite, o kitom dienom pasipliuskendavom vandeny ir viskas. Tai irgi galejo tureti itakos.)). Nuo puses metu ta piena galima panaudoti koseliu gamybai jei jau pradejote primaitinti.
Likes pieno perteklius labai gerai sueina nustojus maitinti krutimi: musiskiui mamos pieno uzteko dar dviem menesiam po to kai as ji atjunkiau.
Žiedadulkė
Foxenai,
kodel sakai, kad pardavineti motinos piena yra amoralu? Cia manau nieko tokio blogo, jei pieno tikrai yra daug ir yra tokiu kuriems jo reikia... O ir tavo pacios kudikis nelieka gi nemaitintas...
Foxenas
Tuomet tiesiog atiduok... Juk ne pienines karves mes esam, o kazkam duodam "duona kasdienine"...

Na gal as cia per kategoriskai, bet man isties nekiltu ranka imti pinigus uz toki dalyka... Tiesiog kai matai, kaip vien tavo pienu maitinamas kudikis auga ne dienom, o valandom - kyla toks pasididziavimo savim jausmas, tokia kone prietaringa pagarba tam skystimeliui...

Ir dar, piena mano drauge stebejosi, kad kaip tie vaikai gali gerti ta piena jei jis ... kartus. As ragaudavau saviski - jis saldus. Visada, nepriklausomai ka as ta diena valgiau. Taigi gali buti, jog skirtingu moteru pienas, turi skirtinga skoni... Gali buti, kad svetimas kudikis tiesiog negers tavo pieno...
Kactukas
as irgi atiduociau
Kieliuke
As ligoninej atiduodavau kitiems leliukams, o namie vyresniajam daviau.Maziukas negavo tai nors vyresnis ragavo. clap.gif
Bekasė
QUOTE (Foxenas @ 2004 09 22, 21:53)
Manyciau, kad pardavinet motinos piena is principo amoralu -

vadinasi, as esu amoralumo vaisius, nes kudikysteje turejau zindyve.
Mama kai broli augino irgi dar viena svetima vaika 1-2 kartus per diena maitindavo. Paprasciausiai ten tvarka tada tokia buvo, kad jei matydavo jog kuri nors mamyte turi daug pieno, tai stengdavosi tai isnaudoti - prasydavo, kad dali pieno kitiems vaikams atiduotu.
Limcamca
Kitos motinos pienas tinka kitam kudikiui. Nes viskas juk yra subalansuota, kai maitini savaji. Taip kad tokiu atveju misinukas manau geriau.
Zhiema
asara turbut norejo pasakyti kad netinka...
atsiprasau bet man tai slykstu.. nei savo pieno duociau nei kitos mamos imciau.. nebent butu gyvybes ar mirties klausimas (ziauru, bet as taip galvoju) juk is tiesu, kiekvienos motinos pienas pritaikytas BUTENT jos vaikiukui.... ir jo sudetis keiciasi vaikui augant...
man tai visiskai nepriimtina...
smulkute
Mano mama pati brolio nezinde, todel pirko kitos moters piena (zinoma, pazistamos). Nieko cia amoralaus nematau. Be to klausimas ne apie morale, o kur kas paprastesnis- KIEK JIS KAINUOJA?
Gabija L
QUOTE (Zhiema @ 2004 09 24, 11:26)

atsiprasau bet man tai slykstu.. nei savo pieno duociau nei kitos mamos imciau.. nebent butu gyvybes ar mirties klausimas (ziauru, bet as taip galvoju) juk is tiesu, kiekvienos motinos pienas pritaikytas BUTENT jos vaikiukui.... ir jo sudetis keiciasi vaikui augant...

As tokios pacios nuomones. Na kitam tai duociau, bet savam vaikui imti kitos motinos piena - tikrai , kad ne.
Kactukas
as irgi nieko amoralaus nematau, butent glumina pieno kana blink.gif
As pati su pirmu gulejau nesinesiotu naujagimiu skyriuje, kur visos bandomis sededavom "melzykloje" ir nutraukinedavom piena. Viena moteryte, dvynuku mama, su tokiom didelem krutim, vis traukdavo po laseli i pientrauki ir su asaom, kad neturi. O pvz, kai mano stiklines putodavo nuo ciurksliu, taai as visada atiduodavau jai kazkokia dali. Nes kiek gi tie neisnesioti mazyliukai suvalgydavo.
Foxenas
As irgi nematau nieko amoralaus jei perteklinis pienas atiduodamas kitam panasaus amziaus vaikui, kurio mama negali jo ismaitint, bet vat pardavineti - man butu koktu.

O tos dvynuku mamos desperacijai as irgi nelikciau abejinga, juolab jei vaikai pirmi ir dar negali patys zisti, is kur jai vargsei zinoti kaip ta piena "prisisaukti", kad pats ciurksle begtu... Vat toms, kurios jau karta tai dare - vienas juokas, nes jau dantys padziauti ant to, o pirmas dienas atsimenu kaip kosmara, kai vaikas nemokejo paimti spenelio normaliai ir nugrauze krutis iki didziausiu pusliu... O is kur man buvo zinoti, kad maitinant krutim neturi skaudeti: jauciu, kad grauzia - vadinas gerai... unsure.gif Gerai, kad sesute uzmate mane maitinant, tai uz galvos susieme... Otai nedaug truko, kad kraujais buciau vaika primaitinus...
Pippa
As taip pat nieko nematau amoralaus pirkti svetimos moters piena, bet... pati to nedaryciau. Visu pirma del to, kad kaip tu zmogau gali zinoti, kad ta moteris sveika, ir visu antra - nereiskia, kad jei tos moters mazyliui pienas tinka, tiks ir maniskiam. Tokiu atveju as uz misinuka.
Limcamca
asara turbut norejo pasakyti kad netinka...

Zhiema tikrai taip. Aciu, kad pataisei. thumbup.gif
lauma

Deja , apsirinki. Ne visada savos motinos pienas tinka.
Kai aš buvau maža, (brolis 5m jaunesnis) tai atsimenu kad mamos pieną atiduodavo kitam berniukui, kuriam jo mamos pienas netiko! O likusį atiduodavo į kūdikių namus. Vėliau likimas lėmė su brolio "pieno broliu" vienam name gyventi - puikus bernas išaugo. Kiek žinau ir aš turėjau "pieno sesę ar brolį" ir ne vieną. T.y. mama mano "pieninga karvė" buvo.
Gera dabar mišiniais maitinti, kai pasirinkimas ohoho.
tik pardavinėti - amoralu.
sigitulka
Brangios mamytės, man labai keista, jog nežinot, kad joks kitos moters pienas neatstos Jūsų pieno! doh.gif Tik Jūsų piene yra visos naudingos medžiagos, apsaugančios Jūsų mažylį nuo įvairiausių ligų ir pan., tik Jūsų pieną Jūsų mažylis virškins lengviausiai! Ir atvirkščiai, skaičiau, kad gali net ir pakenkti ohmy.gif (čia turbūt dauguma man nepritartų). Bet aš čia ne pati sugalvojau, o yra ištirta. Mano nuomone, jau geriau duoti tinkamą mišinuką, nei kitos mamos pieną. Taip, ko gero, ir daugiau naudos būtų.
redele
"sotus alkano neuzjaucia"
mamytes,paprasciausiai mazai kas is jusu susiduria su tokiu dalyku kaip NEISGALEJIMU nusipirkti misineliu, tai su mielu noru, paima kitu mamyciu pienuka,ypac jei ji dovanoja.
jei tk dabar butu kokia supirktuve-pirmoji stociau prie duru, kad galeciau ATIDUOTI savo pienuka kitam.
o jei leistu kudikiu namai, tai pati nuejus ten is kruties tiesiai pamaitinciau.
as esu pati uzaugus be mamos pieno,gal del to taip jautriai i tai reaguoju....
sigitulka
Na, mane pačią vos mėnesį maitino... Aišku kitas reikalas, jei neišgalima nusipirkt mišinelių ir jei kas gali duot. Bet čia buvo klausiama, kiek kainuoja motinos pienas.
Šiaip tai patarčiau redelei didvyres nevaizduot...
kazyte
vadinasi, as esu amoralumo vaisius, nes kudikysteje turejau zindyve.
Mama kai broli augino irgi dar viena svetima vaika 1-2 kartus per diena maitindavo. Paprasciausiai ten tvarka tada tokia buvo, kad jei matydavo jog kuri nors mamyte turi daug pieno, tai stengdavosi tai isnaudoti - prasydavo, kad dali pieno kitiems vaikams atiduotu.

Pamenu ir as, kaip teta pasakojo, kad ji maitino ne tik savo kudiki, bet ir savo sesers mergaite, mat abi turejo panasaus amziaus kudikius. Ir nieko cia amoralaus nera. O kad motinos pienas pardavinejamas brangiai girdejau ir as. Tik nepamenu kiek jis kainuoja.
SANTA
Savo vaikui kitos moters pieno tikrai neduociau schmoll.gif ,geriau misiniu maitinciau wink.gif
Šaltmėtė
as asmeniskai visai neesu pries motinos pieno atidavima ar pardavima. Suomijoj yra net taip, kad yra specialios gimdymo namu masinos, kurios vazineja po namus ir supirkineja is daug pieno turinciu mamyciu ju pienuka. Uz ta pienuka mamytems aisku moka gimdymo namai ar kas ten, na zodziu, valstybe, o ne tos mamytes, kuriu vaikuciams tas pienukas atitenka po to. Aisku yra tam tikri nurodymai kaip ta piena supilti, kad jis isliktu sterilus, viskas ten mazdaug taip kaip kad Foxenas rase. Yra juk daugybe ka tik gimusiu kudikiu, kuriu mamytes is pradziu neturi pieno ar galbut negali maitinti savo kudikiu, jei pvz. yra pripumpuotos kazkokiu vaistu po sudetingu gimdymu ar komplikaciju. Kai as gimdziau ir pas mane pirmas pora dieneliu dar nebuvo pieno pakankamai, tai gimdymo namuose seseles klause, ar noreciau, kad mano vaikui papildomai butu duodama misinuko ar kitos motinos pieno. As tada rinkausi misinuka, bet visiskai suprasciau ir tokias mamytes, kurios rinktusi antraji varianta.
Ir nieko as cia amoralaus tame nematau g.gif
Papildyta @ [mergetime]1101456154[/mergetime]
ir dar, tarp kitko, motinos pienas is tikro yra labai brangus smile.gif
uups
QUOTE (sigitulka @ 2004 11 19, 13:53)
Brangios mamytės, man labai keista, jog nežinot, kad joks kitos moters pienas neatstos Jūsų pieno! doh.gif Tik Jūsų piene yra visos naudingos medžiagos, apsaugančios Jūsų mažylį nuo įvairiausių ligų ir pan., tik Jūsų pieną Jūsų mažylis virškins lengviausiai! Ir atvirkščiai, skaičiau, kad gali net ir pakenkti ohmy.gif (čia turbūt dauguma man nepritartų). Bet aš čia ne pati sugalvojau, o yra ištirta.

buciau labai dekinga, jei galetum pasakyt kur toki dalyka skaitei ir kas tai ishtyre.
sigitulka
QUOTE (uups @ 2004 11 26, 14:51)
buciau labai dekinga, jei galetum pasakyt kur toki dalyka skaitei ir kas tai ishtyre.

Neatsimenu, bet skaičiau senai kažkokiam žurnale apie mediciną wink.gif
uups
QUOTE (sigitulka @ 2004 11 26, 12:56)
Neatsimenu, bet skaičiau senai kažkokiam žurnale apie mediciną wink.gif

Gaila. Taip realiai tai sunkiai imanomas toks tyrimas su tokiais rezultatais.
O siaip, motinos pienas is buteliuko savo verte smarkiai nusileidzia pienui tiesiai is kruties, bet mishinukas dar maziau vertingas.
Atsakant i tema,- brangus turetu but velniskai motinos pienas. Bet geriau pinigais jo nevertinti...
sigitulka
Žinoma, bet savos mamos pienas. Na, čia mano tokia nuomone - prašyčiau nepykti, kas yra kitos nuomonės.
egliuke
Bet ,jei ligoninės superka kitų mamų pieną, tai negali jis kenkti kitiems kudikiams? g.gif Pirmą kartą girdžiu tokį dalyką rolleyes.gif
uups
QUOTE (egliuke @ 2004 11 26, 14:57)
Bet ,jei ligoninės superka kitų mamų pieną, tai negali jis kenkti kitiems kudikiams? g.gif Pirmą kartą girdžiu tokį dalyką rolleyes.gif

nepergyvenk, daugiau ir neishgirsi wink.gif itariu, sigitulka neatidziai skaite ta zurnala apie medicina cool.gif Pasaulyje pilna motinos pieno banku, moterys kvieciamos buti pieno donorem(aisku,pries tai ju kraujas patikrinamas del ivairiu ligu, aprupinamos steriliais indais ir maisheliais, etc).
Neisnesiotam kudikiui joks mishinukas niekada neatstos motinos pieno (ir galbut neisgelbes gyvybes). Nesvarbu kieno ta motina ir kokio amziaus jos kudikis, vistiek jis padeda neisnesiotuko smegenims, akims, virskinimosistemai ir kt bresti ir apsaugo nuo infekciju.
Jei man gimtu neisneshiotukas, o as del kokiu nors priezasciu negaleciau pati jo maitinti pasishokinedama duociau kitos motinos piena, nesvarbu kiek jis kainuotu rolleyes.gif
Digita
As visai neseniai (2004 nr. 8) skaiciau tavo vaikas zurnale, kad tikrai nelabai gerai duoti kudikui kitos mamytes pienuko, nes jame gali buti kazko kas gali netikti kudikiui ir todel geriau patartina duoti misinuka. Radau ta zurnala cituoju - "jei tavo krutyse dingtu pienas, nesugalvok mane zindyti kitos mamos pienu. Kodel? Jis neatitinka mano poreikiu pagal branda, jame esantis baltymas man svetimas, tad gali isberti odele. Be to, kita mama gali mane uzkresti citomegalo virusu. Dabar yra saniu misinuku. Jie man labaiua tiktu". taip raso viena naujagimiu daktare. Man atrodo ir as savo kudikiui geriau duociau misinuka nei kitos mamytes pienuka. dar kazkur skaiciau budama ligoninej, kad norint duoti kitos mamos piena,reikia kad vaikuciu amzius butu toks pat, gali skirtis apie savaite, nes paskui pienukas neatitinka amziaus.
Kriaka
QUOTE (Digita @ 2004 11 26, 23:42)
As visai neseniai (2004 nr. 8) skaiciau tavo vaikas zurnale, kad tikrai nelabai gerai duoti kudikui kitos mamytes pienuko, nes jame gali buti kazko kas gali netikti kudikiui ir todel geriau patartina duoti misinuka. Radau ta zurnala cituoju - "jei tavo krutyse dingtu pienas, nesugalvok mane zindyti kitos mamos pienu. Kodel? Jis neatitinka mano poreikiu pagal branda, jame esantis baltymas man svetimas, tad gali isberti odele. Be to, kita mama gali mane uzkresti citomegalo virusu. Dabar yra saniu misinuku. Jie man labaiua tiktu". taip raso viena naujagimiu daktare. Man atrodo ir as savo kudikiui geriau duociau misinuka nei kitos mamytes pienuka. dar kazkur skaiciau budama ligoninej, kad norint duoti kitos mamos piena,reikia kad vaikuciu amzius butu toks pat, gali skirtis apie savaite, nes paskui pienukas neatitinka amziaus.

Dabar yra saniu misinuku. Jie man labaiua tiktu". o salia to straipsnio reklama kokio nors misinuko laugh.gif laugh.gif juk cia biznis smile.gif
As irgi savo vaikui duociau geriau misinio jei netureciau pieno, nu bet cia tai buvo tikru tikraiusia REKLAMA wink.gif
#Mia#
Cia tikrai reklama, labai saunu misinukus duoti ir iki triju metu ir veliau, o jei jau serga tai visi turi gerti ne piena, bet misinius. Panasiai yra visuose reklamuose.
Vaikui yra pritaikytas jo motinos pienas, bet kitam (to paties amziaus vaikui) pienas taip pat yra geriau nei misinys. As kazkur sakiau, kad turim giminaiti vieno amziaus su mano dicke (21d. skirtumas), jis buvo reanimacijoj kai jam buvo 2men. kai gydytojai suzinojo, kad gali gauti pieno liepe tik dziaugtis, nes misinys nesuteikia imuniteto, o to amziaus vaikui jau gali ( nevisai tas ) truputi skirtis amzius.
norge
Gyvenime nepirkčiau kitos moters pieno ir negirdyčiau jo savo vaikams. blink.gif

Pirma, jokių higienos garantijų. Sterilus pienas yra tik vienas- kai vaikas valgo iš savo mamos. Šiaip, aš ir pati nenutraukinėjau gyvenime, ir nieko - puikiai abu vaikus vos ne iki metų pramaitinau. O čia- svetima moteris nusitraukinėjanti pieną blink.gif . Nei aš žinočiau, kaip ji spenelius prižiūri, nei kuo prieš nutraukimą apiplauna krūtis, ar iš vis- apsiplauna, nei, galų gale, kaip smarkiai ji prakaituoja benutraukinėdama ( juk jei savo pienu prekiauja, tai gal net elektroninių nutraukėjų neturi, gal rankomis dirba?).

Antra- kai maitini savo vaiką, tai ir savą pieną derini prie savo vaiko- stengiesi nesinervinti, stengiesi produktus prisižiūrėti. Na kas ten sužiūrės, ką valgo ta motera (gal braškes kibirais kapoja, gal skilandžius raito). O gal nepilnavertiškai maitinasi? Gal parūko, gal išgeria? Ir gal kokia depresinga ar nervuota, kai pirkėjų horizonte nesimato? g.gif

Trečia-motinos pienas vaikui yra labai asmeniškas dalykas. Tai ypatingas dalykas, kuris gali būti tik darp dviejų asmenų- mamos ir jos vaiko. Tai natūrali tu dviejų asmenų ryšio tąsa po nėštumo ir gimdymo. Kažkoks pašalinio asmens įsikišimas skamba (na, sorry, leptelsiu dabar) vos ne kaip kraujomaiša. unsure.gif

Žodžiu, jei mama pienuko neturi- yra mišinukai, kurie adaptuoti kūdikiui, yra pilnavertis visų reikalingų medžiagų šaltinis. Truks tik dviejų dalykų- su savos mamos pienu gaunamų medžiagų imunitetui palaikyti ir ypatingo dvasinio ryšio maitinant pačiai. Bet to iš jokios moterėlės už jokius pinigus negausi.
egliuke
Man tai mintis, kad duočiau vaikui kitos moters pieną, visai nėra atstumianti rolleyes.gif Nemanau, kad reikia taip skrupulingai visko bijoti, kaip norge aprašė, nors iš nepažįstamo žmogaus pienuko turbūt geriau nepirkti. O mišinukai tikrai nėra pinavertis visų medžiagų šaltinis. Net gamintojai pripžįsta, kad jokiu būdu neatstoja motinos pieno, trūksta ne tik imunoglobulinų, bet ir kitų medžiagų - virškinimo fermentų, augimo faktorių ir kt. Apskritai motinos piene yra virš 400 biologiškai aktyvių medžiagų, labai reikalingų leliukui, kurių tikrai niekada nepavyks susintetinti gaminant mišinukus.
Momo
Jei reiketu nuspresti, duoti savo kudikiui misini ar kitos mamos, turincios panasaus amziaus vaikuti, piena, rinkciaus pienuka. Vis naturalus produktas, o ne milteliai su sintetiniais vitaminais.
Digita
QUOTE (Kriaka @ 2004 11 27, 00:07)
Dabar yra saniu misinuku. Jie man labaiua tiktu". o salia to straipsnio reklama kokio nors misinuko laugh.gif laugh.gif juk cia biznis smile.gif
As irgi savo vaikui duociau geriau misinio jei netureciau pieno, nu bet cia tai buvo tikru tikraiusia REKLAMA wink.gif

salia to straipsnio jokios misinuko reklamos nera smile.gif As greiciausiai kitos moters pienelio savo kudikiui neduociau, bent jau dabar taip galvoju, o kas butu is tikruju negaliu pasakyti - labai jau priklauso nuo realios situacijos wink.gif
Board
QUOTE (norge @ 2004 11 27, 18:09)
. Nei aš žinočiau, kaip ji spenelius prižiūri, nei kuo prieš nutraukimą apiplauna krūtis, ar iš vis- apsiplauna, nei, galų gale,  kaip smarkiai ji prakaituoja benutraukinėdama ( juk jei savo pienu prekiauja, tai gal net elektroninių nutraukėjų neturi, gal rankomis dirba?).

Antra- kai maitini savo vaiką, tai ir savą pieną derini prie savo vaiko- stengiesi nesinervinti, stengiesi produktus prisižiūrėti. Na kas ten sužiūrės, ką valgo ta motera (gal braškes kibirais kapoja, gal skilandžius raito). O gal nepilnavertiškai maitinasi? Gal parūko, gal išgeria? Ir gal kokia depresinga ar nervuota, kai pirkėjų horizonte nesimato? g.gif

Man ypatingai patiko sie punktai laugh.gif

Norge, mano nuomone mamos savo piena parduoda ne del to kad neturi pinigu vaiko auginimui biggrin.gif (mano subjektyvi nuomone, ir mano tetos patirtis)

Antras tai visai mane isverte is koto: zindanti mama, kuri dar ir savo pienuka parduoda: ruko geria, braskes su skilandziais kibirais kapoja thumbup.gif laugh.gif ir viskas tik tam kad pakenktu tam vaikeliui kurį ji primaitina laugh.gif thumbup.gif . Savo vaikas jau nerupi dry.gif . Labai saunios mintys. Tikrai nemanau kad moteris palaikys laktacija tik tam kad parduotu savo piena, ypac kai nustojo zindyti savo vaika.
norge
QUOTE (Auges @ 2004 11 29, 09:10)
[

[/QUOTE]
Man ypatingai patiko sie punktai laugh.gif

Norge, mano nuomone mamos savo piena parduoda ne del to kad neturi pinigu vaiko auginimui biggrin.gif (mano subjektyvi nuomone, ir mano tetos patirtis)

Na, jei ne paslaptis, ta kodėl jos prekiavo savo pienu? smile.gif Mačiau skelbimą "alio" laikraštyje prie skyrelio "parduodu"- įdomu, kokie tos moters motyvai buvo. rolleyes.gif

Gal esu kokia jautruolė, bet higienos dalykai man yra labai svarbūs. Ir nereikia lia-lia, kad visos pardavėjos idealiai prižiūri krūtis ir spenelius, atlieka visas higienos procedūras. Netikiu. Aišku, jos nedaro to kad pakenktų kitam vaikui. Tiesiog nemato būtinybės, gal. unsure.gif Sakau, jei aš nematyčiau to proceso biggrin.gif, tai ir nebūčiau įsitikinus, jog pienas švarus.

Ir dėl maisto prisižiūrėjimo. Vienas vaikas jautresnis vieniems produktams, kitas kitiems. Taip, sutirštinau spalvas- kad smagiau tau skaityti būtų wub.gif . Bet esmė išlieka ta pati- mamos pienas gali būti tik vienas, kaip ir mama - viena vienintelė.
smile.gif
#Mia#
As savo piena atiduodavau, gaila, kad veliau nepagalvojau kad galima duoti skelbima, gal butu kam prireike, nes piena as ispildavau - litrais. Nevisada gali nenusitraukineti, kai antra gimdziau irgi visi gydytojai, tik nereikia nusitraukti. Bet kai viena karta pamate, kaip mano krutys po maitinimo atrodo, iskart liepe sesutei pientrauki surasti ir nutraukti. Nutraukus 620ml krutys pasidare "kaip normalios maitinancios moters". Kai buvo kokie 5men. mazei uztekdavo nusitraukti kas 10d. Bet buvau skupa - niekam nesakiau, niekam nedaviau.
Bet mama vienintele, bet ne visos vieninteles yra pieningos, o kai kada buna atveju kai reikia pirkti piena, aisku idealu kai zinai is ko.

Board
QUOTE (norge @ 2004 11 29, 09:35)
Na, jei ne paslaptis, ta kodėl jos prekiavo savo pienu? smile.gif Mačiau skelbimą "alio" laikraštyje prie skyrelio "parduodu"- įdomu, kokie tos moters motyvai buvo. rolleyes.gif

Taip, sutirštinau spalvas- kad smagiau tau skaityti būtų wub.gif . Bet esmė išlieka ta pati- mamos pienas gali būti tik vienas, kaip ir mama - viena vienintelė.
smile.gif

Mano teta pieno turejo i valias ir norejo juo pasidalinti su kitais, o tai padaryti uz atlyginima ar nemokamai cia jau kiekvienos sprendimas.
Be to juk moteris noredama "uzsidirbti" is pieno stengsis kad jos pienas tiktu ir kitam vaikui, t.y. kad "pirkejas" gryztu pas ja ir sekancios porcijos pasiimti, todel ji yra suinteresuota kokybiskos produkcijos "gaminimu" wink.gif
Visiskai normalu kad vienos mamos pienas gali netikti kitos mamos vaikui, taciau juk verta pabandyt rolleyes.gif savo vaikui duoti pienuko, bent kitos mamos, jei paciai buvo nelemta maitint.

Smagu kad rupiniesi mano gera nuotaika wink.gif Aciu. clap_1.gif

P.S. atsiprasau uz sioki toki komercini posta biggrin.gif
Ieva P.
Moralinės pieno pirkimo/pardavimo priežastys aišku yra svarstytinos.
Bet, brangiosios, ar Jus nežinote, kad per motinos pieną galima užsikrėsti įvariausiomis ligomis (hepatitai, stafilikokas, ŽIV). Ar gi Jūs galite 100 procentų garantuoti net ir už "savą" žmogų??? Tikrai nerzikuokite savo 2.gif sveikata, o gal ir gyvybe mad.gif . Ne tie dabar laikai, kai naujagimiams zindyves samdydavo.
Board
Ne, nu jus man paaiskinkit kokie gi dabar laikai? doh.gif
norge
QUOTE (Auges @ 2004 11 30, 07:21)
Ne, nu jus man paaiskinkit kokie gi dabar laikai? doh.gif

O tai tau visi laikai vienodi? Manai, tik moterų suknelių ilgis ir pasijonių skaičius per visą žmonijos istorija keitėsi- ir psio? unsure.gif
Board
Supranti per visa foruma praejus ir surinkus info apie siuo "musu" laikus galima nuspresti kad siaip laikais viskas apibudinama mazdaug taip:
nestumas-patologija (9 menesiai ligoninej, kad tik ko neatsitiktu)
gimdymas - liga (tik ligoninej ir tik su visu imanomu specialistu komanda, a vdrug kas nors atsitiks)
zindymas - komplikacijos po gimdymo (baikit juokus, tai pagimdziusios moters depresijos israiska i ne kitaip, ar gi noretu psichiskai sveikas zmogus duoti savo organizmo skyscius kaip maista mazam vaikui, o jau apie tai kad duot svetimo zmogaus organizmo skyscius savo vakui tai is vis baisu net pagalvot)
vaiku mytyba - misineliu gamintoju pasiekimas (tris kart valio)
suaugusiu mytyba - maximiniu salotu populiarumo pikas (tris kart po tris kart valio)
moterys - darbo masinos, seimos galvos ir tironai (mes jau tokios)
vyrai - skudurai, kuriais rupintis reikia daugiau nei vaikais (tokie jau tie laikai, ka bepridursi)
miegamasis - kamasutros bandymu poligonas arba seimyniniai du kartai per menesi (kaip kam pasiseks)
vienintelis kas vis dar isliko is tu senu blogu laiku - tai potraukis naturalioms medziagoms.

Va ir galvoju negi is tiesu taip blogai yra kudiki maitinti svetimos mamos pienu, vietoj to kad nupirkt jam "modernaus ir pritaikyto jo poreikiams misinelio", kuris yra panaceja nuo visu ligu ir garantuoja jusu vaiko sveikata ir grozi. Pirkim misinukus kuo greiciau, baikim tas nesamones su naturaliu maitinimu. kelkim Lietuvos ekonomika ir BVP, ir parodom kokia is tiesu perkamoji galia yra jaunu seimu, o tai jus pagalvokit kiek gi pinigeliu neiplaukia i misineliu gamintoju kisenes jei mes maitinam savo pienu, o dar ir susigalvojam tokia nesamone kaip nusipikrti pieno ir kitos mamos, kuri aisku nuo tu pinigu nieko nei valstybei nei misineliu gamintojams nesumokes ir net nepagalvos tai padaryti.

-------------------------------------------
mano asmenine nuomone wink.gif
sigitulka
Kaip matau susidarė du frontai-už ir prieš laugh.gif
Auge, juk mes nesam prieš natūralų maitinimą -kaip tik už! thumbup.gif Bet tik tuo atveju, jei neįmanoma duoti savo pieno vaikui, rinktumėmės geriau mišinuką(negi čia taip blogai?).
O šiaip tai, patarčiau kuo ilgiau, jei įmanoma, maitinti tik savo pienu vaikutį.
Board
Sigitulka as netvirtinu kad blogai yra misinukai, as netvirtinu kad blogai yra kotis mamos pienas, as tik stebiu situacija, kartais paduodama savo nuomone. wink.gif
Kiekvienas pasirenka sau priimtina varianta, as su tuo net nebndau gincytis, bet mama pasirinkusia kitos mamos pienu nekorektiska galu gale pradet gasdint visom ligom ir vaiko mirtim ir ikyriai pirst jai misinelius. sad.gif

Laisve rinktis - stai vis del to kokie tie musu laikas biggrin.gif
norge
Auges, tavo stebėjimų išvados tiesiog pribloškiančios. blink.gif Tiksliau- pirmą kartą tave matau taip smarkiai nusišnekančią. blink.gif Tas marazmų rinkinėlis (pradedant nėštumu kaip patalogija) tau garbės nedaro . huh.gif

Užėjus norėjau parašyti žodį-kitą apie progresą, bet matau, jog prasmės tam nerasta. blink.gif

lithuania.gif
Board
norge zciu uz ivertinima, bet... kodel tai marazmai?
Tai gali buti dar viena nuomone is viso forumo. Nuomone apie musu dabartini gyvenima (musu laikus) is kazkurio zmogelio tasko, to kuris bijo visko. Sutinku ta nuomone yra perdeta, bet taip pat absurdiskai skamba kai kurie pasisakymai ir sioje temoje apie ligas, baubus, higienas, pasipelnimus ir pan., taip pat ir gimdymo temose... wink.gif
Bet ziurek kita vertus tokie marazmai "atbaide" tave nuo sios temos, jeigu galima taip issireiksti, reiskia jau is dalies sia tema galima bus ramiau diskutuot. wink.gif

peace laugh.gif

000189.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.