Sveikos, gal galite patarti, kiek kainuotu aukle 2-3 valandas kiekviena darbo diena kartu su mama ir 3 vaikais (3 metuku mergaite ir dvynukai leliukai) iseiti i lauka, t. y. padeti aprengti vaikucius, isnesti-isvesti, ir pabuti lauke kartu su mama, pazaisti aiksteleje arbe parke, pasivaiksciuoti su vezimeliu bei kartais padeti namuose - pagaminti valgi, pazaisti su vyresniaja? pvz, 5-7 lt per val ar normalu? mazai? aciu uz atsakymus!
QUOTE(anyka @ 2010 09 20, 12:50) Sveikos, gal galite patarti, kiek kainuotu aukle 2-3 valandas kiekviena darbo diena kartu su mama ir 3 vaikais (3 metuku mergaite ir dvynukai leliukai) iseiti i lauka, t. y. padeti aprengti vaikucius, isnesti-isvesti, ir pabuti lauke kartu su mama, pazaisti aiksteleje arbe parke, pasivaiksciuoti su vezimeliu bei kartais padeti namuose - pagaminti valgi, pazaisti su vyresniaja? pvz, 5-7 lt per val ar normalu? mazai? aciu uz atsakymus! Dirbau su dvyniais ir dar vyresnelis budavo, manau 7lt. dabar normalu. O kokiam rajone gyvenate?
Ech kaip cia truksta konkretumo
As turiu valandine aukle, kuri dazniausiai buna su 1eriu metuku mergyte, o kartais , kai brolis serga ir neina i darzeli, tenka pabuti su dviem vaikais. Kartais ruosia maista, kai as neturiu laiko, kartais ne, kartais patvarko namus (langu nevalo ir tuliku nesveicia jeigu ka QUOTE(Tutikutė @ 2010 09 21, 11:26) Ech kaip cia truksta konkretumo As turiu valandine aukle, kuri dazniausiai buna su 1eriu metuku mergyte, o kartais , kai brolis serga ir neina i darzeli, tenka pabuti su dviem vaikais. Kartais ruosia maista, kai as neturiu laiko, kartais ne, kartais patvarko namus (langu nevalo ir tuliku nesveicia jeigu ka Ačiū!! QUOTE(Tutikutė @ 2010 09 21, 13:26) Ech kaip cia truksta konkretumo As turiu valandine aukle, kuri dazniausiai buna su 1eriu metuku mergyte, o kartais , kai brolis serga ir neina i darzeli, tenka pabuti su dviem vaikais. Kartais ruosia maista, kai as neturiu laiko, kartais ne, kartais patvarko namus (langu nevalo ir tuliku nesveicia jeigu ka ačiū Jums už išsamų komentarą QUOTE(ilmantina @ 2010 09 21, 12:30) Siuo metu priziuriu viena, jau bandysim i darzeli, tai gaunasi 5 lt, bet tai visa diena. Ir dvynius ziurejau visa diena, valandinem daugiau moka, kaip supratau. Papildyta: QUOTE(Tutikutė @ 2010 09 21, 13:26) Ech kaip cia truksta konkretumo As turiu valandine aukle, kuri dazniausiai buna su 1eriu metuku mergyte, o kartais , kai brolis serga ir neina i darzeli, tenka pabuti su dviem vaikais. Kartais ruosia maista, kai as neturiu laiko, kartais ne, kartais patvarko namus (langu nevalo ir tuliku nesveicia jeigu ka Pilnai sutinku su jumis, dar ypac kai vaikas ramus, miega gerai ir ilgai, kalnus galima nuverst. Nesedesi, ir valgyt paruosiu ir sutvarkau. QUOTE(danguole.m @ 2010 09 21, 18:41) Siuo metu priziuriu viena, jau bandysim i darzeli, tai gaunasi 5 lt, bet tai visa diena. Ir dvynius ziurejau visa diena, valandinem daugiau moka, kaip supratau. Papildyta: Pilnai sutinku su jumis, dar ypac kai vaikas ramus, miega gerai ir ilgai, kalnus galima nuverst. Nesedesi, ir valgyt paruosiu ir sutvarkau. Tai vat...As taip stebiuos kai kaikurios (tikriausiai aukles) purkstauja, kad mamos namu ruosoje praso padet QUOTE(Tutikutė @ 2010 09 22, 12:06) Tai vat...As taip stebiuos kai kaikurios (tikriausiai aukles) purkstauja, kad mamos namu ruosoje praso padet Manes net neprase si karta, bet reik ir paciai susiprotet.
Maniau šioje temoje rasiu informacijos kiek maždaug reikėtų mokėti valandinei auklei, tačiau tokių pokalbių lyg ir neradau
Laba diena,
reikalinga naktine aukle nuo 22-8 ryto. Kudikiui 10 men. Koks dabar yra valandinis naktinis tarifas? QUOTE(mikola1 @ 2010 09 24, 15:26) Laba diena, reikalinga naktine aukle nuo 22-8 ryto. Kudikiui 10 men. Koks dabar yra valandinis naktinis tarifas? Dirbau vienu metu naktine auklyte nuo 9 iki 6-7 lyg, tai už naktį gaudavau 50 litų.. Paskui susitarėme už 40. Bet vaikas labai ramus, manau priklauso ir nuo to, kaip miega
jei nakty paliekame auklei vaikus, mokame tiek pat kiek ir diena, po 5 lt, nes buna, kad mazoji puikiai iega, o buna, kad prabudineja, musu tokia auklyte, kad ji labai rupinasi, ir jautriai miega, tad negaliu sakyt, kad ji puikiausiai issimiega su jom
Skaiciau skaiciau Jūsų temą, bet vistiek noriu paklausti Jūsų: kiek ima valandinės auklės jei vaikutį reikia pasiimti iš mokyklos,pora kartu per savaite,(veliau gali tekti keturis kartus) grįžt su juo į jo namus, pamaitinti, padėti paruošti pamokytes jei galimas darbas yra pakankamai toli, net galima sakyti kitoje raj puseje...? ir ta pati situacija tik plius dar mazesnyji priziureti ligos atveju...? 6 lt/val tinkama suma? Ir kaip geriau tartis ar kad kiekviena valanda praleista su vaikiuku skaiciuotusi, bet tada jo pasiemimas is mokyklos, mano kelione iki mokyklosieina, skaiciuojasi ar ne? Ar visdelto geriau tartis del menesines sumos, pvz 400lt ir viskas, nereik tu valandeliu skaiciuoti. Aciu is anksto uz atsakymus
Taip pat man labai idomu kaip valandines aukles atsiema savo atlyginima: kiekviena diena po atlikto darbo, ar karta i savaite, i menesi...?
QUOTE(ewacka @ 2010 10 04, 19:00) Taip pat man labai idomu kaip valandines aukles atsiema savo atlyginima: kiekviena diena po atlikto darbo, ar karta i savaite, i menesi...? Kai tik pradėjau dirbti pirmoje šeimoje, nesikalbėjom nieko, tiesiog mokėjo man kas dieną pabuvus, visai gal man gerai buvo.. Dabar kur dirbu pagrindiniame darbe, gaunu kas 2 savaites.. Kai papildomai einu pas kitus vaikučius, gaunu po savaitės ar po tos dienos iš karto (jei daugiau tą savaitę neinu). Individualu, reikia žiūrėti ir tartis, kaip patogiau tiek auklytei, tiek šeimai QUOTE(aistuliaa @ 2010 10 04, 21:52) Kai tik pradėjau dirbti pirmoje šeimoje, nesikalbėjom nieko, tiesiog mokėjo man kas dieną pabuvus, visai gal man gerai buvo.. Dabar kur dirbu pagrindiniame darbe, gaunu kas 2 savaites.. Kai papildomai einu pas kitus vaikučius, gaunu po savaitės ar po tos dienos iš karto (jei daugiau tą savaitę neinu). Individualu, reikia žiūrėti ir tartis, kaip patogiau tiek auklytei, tiek šeimai aciu uz atsakyma. kaip supratau dirbate keliose seimose, kaip spejate viska? kaip derinates? estae susitarusi, kad tokiom ir tokiom dienom vienoj seimoj priziurite maziukus, tokiom ir tokiom dienom kitoje...? O kaip darote kai atsiranda skubiu reikalu, kur turite buti butent ta valanda kai turite dirbti? Na pvz jei studijuojate _- egzaminas, ar kas panasaus...Siaip idomu... QUOTE(ewacka @ 2010 10 05, 11:53) aciu uz atsakyma. kaip supratau dirbate keliose seimose, kaip spejate viska? kaip derinates? estae susitarusi, kad tokiom ir tokiom dienom vienoj seimoj priziurite maziukus, tokiom ir tokiom dienom kitoje...? O kaip darote kai atsiranda skubiu reikalu, kur turite buti butent ta valanda kai turite dirbti? Na pvz jei studijuojate _- egzaminas, ar kas panasaus...Siaip idomu... :) :geda2: Teko dirbti keliose seimose vienu metu.Tokiu atveju susiderindavau ir susitardavau jau pries pradedama dirbti,kad tevams nebutu jokiu staigmenu.Visada tariuosi ir tokiu klausimu:ar bus kam palikti su vaiku,jeigu man iskiltu kazkokiu neatideliotinu reikalu(pvz.vizitas pas gydytoja,juk aukle irgi gyvas zmogus).Pradedant dirbti reikalinga aptarti visus reikalavimus,visas teises ir pareigas.Del apmokejimo irgi turi buti viskas aisku.Dazniausiai prasau,kad moketu savaites pabaigoje,jeigu tai yra pastovus darbas.Jeigu dirbu ne kiekviena diena,tai tariames,kad moketu atidirbus diena.Tada nei auklei,nei mamom nereikia prisiminti ir skaiciuoti,kiek ir uz kiek. QUOTE(ewacka @ 2010 10 05, 11:53) aciu uz atsakyma. kaip supratau dirbate keliose seimose, kaip spejate viska? kaip derinates? estae susitarusi, kad tokiom ir tokiom dienom vienoj seimoj priziurite maziukus, tokiom ir tokiom dienom kitoje...? O kaip darote kai atsiranda skubiu reikalu, kur turite buti butent ta valanda kai turite dirbti? Na pvz jei studijuojate _- egzaminas, ar kas panasaus...Siaip idomu... Pagrindinis mano darbelis yra nuolatiniu pastoviu grafiku (kinta nebent plius/minus val.), tai tuo laiku žinau, kad jau būnu ten ir kitur negaliu. Tai čia būna 4-5 valandos per dieną po pietų. Tada vienoje šeimoje būnu reikalinga tik vakarais iki vėlumos, su pagrindiniu darbu nesikerta. Ir dar yra 2 šeimos, kuriose anksčiau dirbau ir kurios, esant reikalui skambina. Bet jose mes nesame nieko konkretaus susitarę, kai turiu laiko ir galiu, pabūnu su vaikučiu, negaliu, tada ne Dėl studijų keblumų nekyla, nes mano pagrindinis darbelis popiet, o jei būnu reikalinga kur kitur ryte, pati žiūriu, ar galiu praleisti tą dieną paskaitas ir padirbėti, ar ne
Aciu merginos uz atsakymus.
pasisakysiu
Kai ieskojau aukles darbo,pati skelbime buvau nurodziusi pageidaujama atlyginima,ivertinus tai,kad patirties turiu tik su savu vaiku,ir kad noriu kuo greiciau susirasti darba,pageidavau 4,5lt.uz valanda. Paskambinus mamyte pasiule priziureti du vaikucius uz 6 lt.as sutikau. bet visada suplaunu indus,sutvarkau drabuzelius,prasiubiu grindis ir palaikau bendra tvarka savo noru jei tai butu tik valandinis darbas,man butu mazokai pinigeliu QUOTE(BEVEIK TOBULA @ 2010 10 23, 16:25) pasisakysiu Kai ieskojau aukles darbo,pati skelbime buvau nurodziusi pageidaujama atlyginima,ivertinus tai,kad patirties turiu tik su savu vaiku,ir kad noriu kuo greiciau susirasti darba,pageidavau 4,5lt.uz valanda. Paskambinus mamyte pasiule priziureti du vaikucius uz 6 lt.as sutikau. bet visada suplaunu indus,sutvarkau drabuzelius,prasiubiu grindis ir palaikau bendra tvarka savo noru jei tai butu tik valandinis darbas,man butu mazokai pinigeliu jus tai darote savo noru, o alga normali, kalba ejo apie prieziura ir maista, kai negali mama, o skalbiniu tvarkyti ir siurbti nebuvo prasoma
nezinau, bet realios kainos tokios, as moku 5 lt..kambariu tvarkyti neprasau tikrai, tik pabuti su mergytems, maista palieku, jei ne, blynu issikepa ir t.t ir zinau, kad uz toki darba gauna tik 3 lt..per menesi gaunasi 500 lt, jei isbuvo maziau, niekada neatimu
QUOTE(aistuliaa @ 2010 10 25, 23:50) Taip, man irgi atrodo, kad mažoka, todėl manau, kad šis darbas studentėms, kurios negali dirbti pilną dieną ar kokioms pensininkėms močiutėms, kurioms čia papildomi pinigėliai keli Sutinku
Sveikos, mergaitės,
Norėjau paklausti Jūsų nuomonės, o gal pačios esate susidurusios... Norime samdyti auklytę (nežinau, ar tai tikslus įvardyjimas), žodžiu, žmogų, kuris mažylį galėtų paimti iš darželio ir parvestų/parvežtų namo. Nuo darželio iki namų pėstute 20-30min kelio (imu laiką vaiko tempu), su autobusu - 5 min. Gal žinote, kiek galėtų kainuoti 1h? QUOTE(uopliuke @ 2010 11 02, 00:08) Sveikos, mergaitės, Norėjau paklausti Jūsų nuomonės, o gal pačios esate susidurusios... Norime samdyti auklytę (nežinau, ar tai tikslus įvardyjimas), žodžiu, žmogų, kuris mažylį galėtų paimti iš darželio ir parvestų/parvežtų namo. Nuo darželio iki namų pėstute 20-30min kelio (imu laiką vaiko tempu), su autobusu - 5 min. Gal žinote, kiek galėtų kainuoti 1h? Drauge irgi pasisamde valandine aukle..tai sake kainos nuo 5-7lt/val... kaip susitarsi
aciu, luna[COLOR=blue], labai
Bandykite darzelio aukletoju ir kito personao paklausineti, gal po darbo gali parvesti. Arba kokia mama ar mociute, kuri irgi ateina savo vaiko. Pakabinkine skelbima darzelyje. Gal kazkas is jusu ar aplinkiniu namu gali jums padeti. Sekmes
Labas vakaras,
Noriu pasiteirauti Vilnieciu mamaciu kurios samdo aukles, kokie dabar valandiniai ikainiai dvieju vaikuciu prieziurai? Auklytes man reikia 2 arba 3 kartus per savaite po 5 valandas. Aciu visoms uz atsakymus.
Labas, mamytės,
patarkit kiek turėčiau mokėti auklei, kuriai reikės miegoti su 1,5 metukų mažyle. Jai nei pamperiuko keist nereikės, ne valgyt daryt. Darbas nuo 21 h iki 7 h. Jei mažylė prabustų, reiktų paniūniuot, soskę įduot. Mergytę net užmigdyčiau pati, kai grįštu dar miega. Tikrai buvo keista, kai auklės užsiprašydavo 5-7 lt/h. Suprantu, kad darbas naktį, bet juk reiks tik MIEGOTI. Darbas Kaune. QUOTE(minne @ 2010 11 08, 17:56) Labas, mamytės, patarkit kiek turėčiau mokėti auklei, kuriai reikės miegoti su 1,5 metukų mažyle. Jai nei pamperiuko keist nereikės, ne valgyt daryt. Darbas nuo 21 h iki 7 h. Jei mažylė prabustų, reiktų paniūniuot, soskę įduot. Mergytę net užmigdyčiau pati, kai grįštu dar miega. Tikrai buvo keista, kai auklės užsiprašydavo 5-7 lt/h. Suprantu, kad darbas naktį, bet juk reiks tik MIEGOTI. Darbas Kaune. Labai panašiu laiku dirbdavau už 40-50 litų už naktį, darbelio ten irgi nebuvo galima sakyti, vaikas ramiai miegodavo Vilniuje čia.
Daugiau 25 litų nemokėčiau.
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 11 09, 12:01) Daugiau 25 litų nemokėčiau. Na aš irgi studentė, bet už 25 nebūčiau visą naktį. Nesąmonė. Niekada nėra garanto, kad vaikas nepabus naktį ir pan. Be to, lengva pasakyti, kad auklė tik miega visą naktį. Vistiek tai ne tas pats, kas namuose sau ramiausiai miegoti
Vaikas ne "leliukas" ir jo nešioti čiūčiuoti visą naktį klykauti nereikia. Ir keltis tris kartus per naktį pamaitinti mišinuku. Kai vaikas miega neramiu miegu ir kt.. Reikėtų vertinti adekvačiau, kas yra darbas, o kas yra pabuvimas.
O tai, kad ne namie miegama, už tai ir mokama, kaip už paslaugą. Kai namie miegi, už tai niekas tau nemoka
Tai taip išeina, kad sargui iš vis galima nemokėt naktį, nes jam net vaiko čiūčiuot nereikia. Gi vistiek kaip namie meiga
O kas sako, kad auklei iš viso nereikia mokėti?
QUOTE(aistuliaa @ 2010 11 10, 09:39) O jūs pati norėtumėt už tokį atlygį dirbti? Jei nuo 21 iki 7 val., 10 valandų, mokat max 25 litus, vadinasi 1h/2,5 lt (max). Pačią tenkintų? Aisku,kad nedirbu ir is lovos nesikeltu
Žinoma kad tenkintų, jei būtų striuka su finansais.
Jei jums atrodo 25 litai labai maži pinigai, tai esat labai mandros ir nepatyrusios nepritekliaus bei vargo vakarienės, kai reikia darbo betkokio, kad tik jis būtų. O miegoti naktį - tai ne vagą arti tas 10 val., dirbti sunkų fizinį protinį darbą. QUOTE(Subjektyvi @ 2010 11 10, 16:04) Žinoma kad tenkintų, jei būtų striuka su finansais. Jei jums atrodo 25 litai labai maži pinigai, tai esat labai mandros ir nepatyrusios nepritekliaus bei vargo vakarienės, kai reikia darbo betkokio, kad tik jis būtų. O miegoti naktį - tai ne vagą arti tas 10 val., dirbti sunkų fizinį protinį darbą. Man gaila jusu buvusiu aukliu,ka cia daugiau ir pridursi
Man keista, kad nesugebat skirti darbo pobūdžio, kai dirbama atitinkamu krūviu ir įkainiu, nuo absoliučiai kitokio pobūdžio darbo ir atitinkamų įkainių. Ar manote, kad mano exauklė ir ieškoma 1,5 m. mergaitei auklė atliktų identišką darbą, gautų tą patį krūvį ir kt.? Tikriausiai. Nes akivaizdu, kad dvi skirtingos auklės vertos skirtingo atlygio.
Jūs savoms mokėkit kiek tik širdis geidžia QUOTE(Subjektyvi @ 2010 11 10, 17:19) Man keista, kad nesugebat skirti darbo pobūdžio, kai dirbama atitinkamu krūviu ir įkainiu, nuo absoliučiai kitokio pobūdžio darbo ir atitinkamų įkainių. Ar manote, kad mano exauklė ir ieškoma 1,5 m. mergaitei auklė atliktų identišką darbą, gautų tą patį krūvį ir kt.? Tikriausiai. Nes akivaizdu, kad dvi skirtingos auklės vertos skirtingo atlygio. Jūs savoms mokėkit kiek tik širdis geidžia Niekada ne veina aukle nesiskundzia(dazniausiai),bet visada pagalvoja.Ir isejus is darbo lieka ne kokie atsiliepimai
O tu jau taip gerai žinai, ką VISOS auklės apie šeimininkus galvoja, ir ypač manosios, kur nė neišmanai
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 11 11, 08:37) O tu jau taip gerai žinai, ką VISOS auklės apie šeimininkus galvoja, ir ypač manosios, kur nė neišmanai Man idomu,o aukle pas jus dirba daznai?ar ji turi kita darba? QUOTE(Subjektyvi @ 2010 11 10, 16:04) Koks siaubas As pati aukle dirbau. Tik pas uzsieniecius. Tai jie ir elgesi su manimi, kaip su zmogumi. Uz nakti gaudavau DVIGUBAI!!!!! Ir gerbiau juos uz tai, ir motyvacijos turejau su kaupu ir vaikus priziurejau kaip savo. Dabar turiu savo leliuka ir aukle samdau uz 12-15 lt uz valanda. Uz tat aukle su medicininiu issilavinimu, vaikas tobuleja akyse, kai su ja pabuna, nu zodziu galeciau vardinti ir vardinti. Reikia visu pirma zmogu gerbti ir jis tada savo darba atliks 120proc. O mamos kurios moka auklems po 5 lt uz valanda, tegu paskui nebedavoja, kad aukles neateina i darba, vaikas nepriziuretas, ir t.t. Galiausiai gerbkite savo vaika, jis juk vertas geriausio.
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|