Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Valandinis,naktinis,savaitgalinis mokestis auklei
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Viskas apie aukles
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
anyka
Sveikos, gal galite patarti, kiek kainuotu aukle 2-3 valandas kiekviena darbo diena kartu su mama ir 3 vaikais (3 metuku mergaite ir dvynukai leliukai) iseiti i lauka, t. y. padeti aprengti vaikucius, isnesti-isvesti, ir pabuti lauke kartu su mama, pazaisti aiksteleje arbe parke, pasivaiksciuoti su vezimeliu bei kartais padeti namuose - pagaminti valgi, pazaisti su vyresniaja? pvz, 5-7 lt per val ar normalu? mazai? aciu uz atsakymus!
danguole.m
QUOTE(anyka @ 2010 09 20, 12:50)
Sveikos, gal galite patarti, kiek kainuotu aukle 2-3 valandas kiekviena darbo diena kartu su mama ir 3 vaikais (3 metuku mergaite ir dvynukai leliukai) iseiti i lauka, t. y. padeti aprengti vaikucius, isnesti-isvesti, ir pabuti lauke kartu su mama, pazaisti aiksteleje arbe parke, pasivaiksciuoti su vezimeliu bei kartais padeti namuose - pagaminti valgi, pazaisti su vyresniaja? pvz, 5-7 lt per val ar normalu? mazai? aciu uz atsakymus!
*

Dirbau su dvyniais ir dar vyresnelis budavo, manau 7lt. dabar normalu.
O kokiam rajone gyvenate?
AŪRI
QUOTE(danguole.m @ 2010 09 20, 22:32)
*

o kiek už vieną vaiką? g.gif
Tutikutė
Ech kaip cia truksta konkretumo doh.gif
As turiu valandine aukle, kuri dazniausiai buna su 1eriu metuku mergyte, o kartais , kai brolis serga ir neina i darzeli, tenka pabuti su dviem vaikais. Kartais ruosia maista, kai as neturiu laiko, kartais ne, kartais patvarko namus (langu nevalo ir tuliku nesveicia jeigu ka mirksiukas.gif o tik siaip apsitvarko daiktus, prasiurbia, dulkes prabraukia), kartais net palygina jeigu as paprasau kai mazoji miega. Uz valanda moku 6lt. Dirba dazniausiai kasdien, po 5-9val. kadangi valandos svyruoja ir kartais buna laisvu dienu tai man patogiau moketi uz valandas, o ne fiksuota alga. Turiu daug draugiu kurios samdo aukles, tai kainos pas jas svyruoja nuo 5 iki 7lt per val.
Dorofėja
QUOTE(Tutikutė @ 2010 09 21, 11:26)
As turiu valandine aukle, kuri dazniausiai buna su 1eriu metuku mergyte, o kartais , kai brolis serga ir neina i darzeli,  tenka pabuti su dviem vaikais. Kartais ruosia maista, kai as neturiu laiko, kartais ne, kartais patvarko namus (langu nevalo  ir tuliku nesveicia jeigu ka mirksiukas.gif  o tik siaip apsitvarko daiktus, prasiurbia, dulkes prabraukia), kartais net palygina jeigu as paprasau kai mazoji miega. Uz valanda moku 6lt. Dirba dazniausiai kasdien, po 5-9val. kadangi valandos svyruoja ir kartais buna laisvu dienu tai man patogiau moketi uz valandas, o ne fiksuota alga. Turiu daug draugiu kurios samdo aukles, tai kainos pas jas svyruoja nuo 5 iki 7lt per val.
*

Ačiū!! 4u.gif biggrin.gif
AŪRI
QUOTE(Tutikutė @ 2010 09 21, 13:26)
As turiu valandine aukle, kuri dazniausiai buna su 1eriu metuku mergyte, o kartais , kai brolis serga ir neina i darzeli,  tenka pabuti su dviem vaikais. Kartais ruosia maista, kai as neturiu laiko, kartais ne, kartais patvarko namus (langu nevalo  ir tuliku nesveicia jeigu ka mirksiukas.gif  o tik siaip apsitvarko daiktus, prasiurbia, dulkes prabraukia), kartais net palygina jeigu as paprasau kai mazoji miega. Uz valanda moku 6lt. Dirba dazniausiai kasdien, po 5-9val. kadangi valandos svyruoja ir kartais buna laisvu dienu tai man patogiau moketi uz valandas, o ne fiksuota alga. Turiu daug draugiu kurios samdo aukles, tai kainos pas jas svyruoja nuo 5 iki 7lt per val.
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif taip taip, sutinku - konkretumo trūksta
ačiū Jums už išsamų komentarą mirksiukas.gif
danguole.m
QUOTE(ilmantina @ 2010 09 21, 12:30)
o kiek už vieną vaiką? g.gif
*

Siuo metu priziuriu viena, jau bandysim i darzeli, tai gaunasi 5 lt, bet tai visa diena.
Ir dvynius ziurejau visa diena, valandinem daugiau moka, kaip supratau. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Tutikutė @ 2010 09 21, 13:26)
*

Pilnai sutinku su jumis, dar ypac kai vaikas ramus, miega gerai ir ilgai, kalnus galima nuverst. mirksiukas.gif
Nesedesi, ir valgyt paruosiu ir sutvarkau.
Tutikutė
QUOTE(danguole.m @ 2010 09 21, 18:41)
Siuo metu priziuriu viena, jau bandysim i darzeli, tai gaunasi 5 lt, bet tai visa diena.
Ir dvynius ziurejau visa diena, valandinem daugiau moka, kaip supratau. mirksiukas.gif
Papildyta:
Pilnai sutinku su jumis, dar ypac kai vaikas ramus, miega gerai ir ilgai, kalnus galima nuverst. mirksiukas.gif
Nesedesi, ir valgyt paruosiu ir sutvarkau.
*

Tai vat...As taip stebiuos kai kaikurios (tikriausiai aukles) purkstauja, kad mamos namu ruosoje praso padet doh.gif taigi maziukai miega po 2-3 val, aisku aukle per ta laika ir pati pavalgyt suspeja ir dar laiko marios lieka mirksiukas.gif o mamos tai moka uz tas valandas, tai negi sedes dabar prie TV uz 10lt lotuliukas.gif
danguole.m
QUOTE(Tutikutė @ 2010 09 22, 12:06)
Tai vat...As taip stebiuos kai kaikurios (tikriausiai aukles) purkstauja, kad mamos namu ruosoje praso padet doh.gif  taigi maziukai miega po 2-3 val, aisku aukle per ta laika ir pati pavalgyt suspeja ir dar laiko marios lieka mirksiukas.gif  o mamos tai moka uz tas valandas, tai negi sedes dabar prie TV uz 10lt lotuliukas.gif
*

blush2.gif Reik sazines turet.
Manes net neprase si karta, bet reik ir paciai susiprotet. mirksiukas.gif
MAMarija
Maniau šioje temoje rasiu informacijos kiek maždaug reikėtų mokėti valandinei auklei, tačiau tokių pokalbių lyg ir neradau ax.gif. Mes gyvename Kaune ir auklei mokame 800 lt per mėnsesį. Dėl to jokių klausimų nekilo ir nekyla, tačiau dabar norėtume pasieškoti "valandinės" auklės savaitgalių vakarams ir susidūrėme su nežinia. Kiek reikėtų normaliai (ne per pigiai, nei per brangiai) mokėti tokiam žmogui. Arba koks turėtų būti tas minimumas, kad jam apsimokėtų atlėkti pas mus savaitgaliais pavyzdžiui dviem trim valandoms. Vaikų du.
mikola1
Laba diena,

reikalinga naktine aukle nuo 22-8 ryto. Kudikiui 10 men.
Koks dabar yra valandinis naktinis tarifas?
aistuliaa
QUOTE(mikola1 @ 2010 09 24, 15:26)
Laba diena,

reikalinga naktine aukle nuo 22-8 ryto. Kudikiui 10 men.
Koks dabar yra valandinis naktinis tarifas?
*

Dirbau vienu metu naktine auklyte nuo 9 iki 6-7 lyg, tai už naktį gaudavau 50 litų.. Paskui susitarėme už 40. Bet vaikas labai ramus, manau priklauso ir nuo to, kaip miega smile.gif
anyka
QUOTE(danguole.m @ 2010 09 20, 22:32)
*

aciu uz atsakyma, dabar viskas aisku. mes gyvename naujojoje vilnioje.
knopke*
jei nakty paliekame auklei vaikus, mokame tiek pat kiek ir diena, po 5 lt, nes buna, kad mazoji puikiai iega, o buna, kad prabudineja, musu tokia auklyte, kad ji labai rupinasi, ir jautriai miega, tad negaliu sakyt, kad ji puikiausiai issimiega su jom
ewacka
Skaiciau skaiciau Jūsų temą, bet vistiek noriu paklausti Jūsų: kiek ima valandinės auklės jei vaikutį reikia pasiimti iš mokyklos,pora kartu per savaite,(veliau gali tekti keturis kartus) grįžt su juo į jo namus, pamaitinti, padėti paruošti pamokytes jei galimas darbas yra pakankamai toli, net galima sakyti kitoje raj puseje...? ir ta pati situacija tik plius dar mazesnyji priziureti ligos atveju...? 6 lt/val tinkama suma? Ir kaip geriau tartis ar kad kiekviena valanda praleista su vaikiuku skaiciuotusi, bet tada jo pasiemimas is mokyklos, mano kelione iki mokyklosieina, skaiciuojasi ar ne? Ar visdelto geriau tartis del menesines sumos, pvz 400lt ir viskas, nereik tu valandeliu skaiciuoti. Aciu is anksto uz atsakymus 4u.gif Vilnius
ewacka
Taip pat man labai idomu kaip valandines aukles atsiema savo atlyginima: kiekviena diena po atlikto darbo, ar karta i savaite, i menesi...? smile.gif is anksto aciu uz atsakymus. Lauksiu 4u.gif
aistuliaa
QUOTE(ewacka @ 2010 10 04, 19:00)
Taip pat man labai idomu kaip valandines aukles atsiema savo atlyginima: kiekviena diena po atlikto darbo, ar karta i savaite, i menesi...? smile.gif is anksto aciu uz atsakymus. Lauksiu 4u.gif
*

Kai tik pradėjau dirbti pirmoje šeimoje, nesikalbėjom nieko, tiesiog mokėjo man kas dieną pabuvus, visai gal man gerai buvo..
Dabar kur dirbu pagrindiniame darbe, gaunu kas 2 savaites.. Kai papildomai einu pas kitus vaikučius, gaunu po savaitės ar po tos dienos iš karto (jei daugiau tą savaitę neinu).
Individualu, reikia žiūrėti ir tartis, kaip patogiau tiek auklytei, tiek šeimai wink.gif
ewacka
QUOTE(aistuliaa @ 2010 10 04, 21:52)
Kai tik pradėjau dirbti pirmoje šeimoje, nesikalbėjom nieko, tiesiog mokėjo man kas dieną pabuvus, visai gal man gerai buvo..
Dabar kur dirbu pagrindiniame darbe, gaunu kas 2 savaites.. Kai papildomai einu pas kitus vaikučius, gaunu po savaitės ar po tos dienos iš karto (jei daugiau tą savaitę neinu).
Individualu, reikia žiūrėti ir tartis, kaip patogiau tiek auklytei, tiek šeimai wink.gif
*

aciu uz atsakyma. kaip supratau dirbate keliose seimose, kaip spejate viska? kaip derinates? estae susitarusi, kad tokiom ir tokiom dienom vienoj seimoj priziurite maziukus, tokiom ir tokiom dienom kitoje...? O kaip darote kai atsiranda skubiu reikalu, kur turite buti butent ta valanda kai turite dirbti? Na pvz jei studijuojate _- egzaminas, ar kas panasaus...Siaip idomu... smile.gif blush2.gif
astana
QUOTE(ewacka @ 2010 10 05, 11:53)
aciu uz atsakyma. kaip supratau dirbate keliose seimose, kaip spejate viska? kaip derinates? estae susitarusi, kad tokiom ir tokiom dienom vienoj seimoj priziurite maziukus, tokiom ir tokiom dienom kitoje...? O kaip darote kai atsiranda skubiu reikalu, kur turite buti butent ta valanda kai turite dirbti? Na pvz jei studijuojate _- egzaminas, ar kas panasaus...Siaip idomu... :)  :geda2:
*

Teko dirbti keliose seimose vienu metu.Tokiu atveju susiderindavau ir susitardavau jau pries pradedama dirbti,kad tevams nebutu jokiu staigmenu.Visada tariuosi ir tokiu klausimu:ar bus kam palikti su vaiku,jeigu man iskiltu kazkokiu neatideliotinu reikalu(pvz.vizitas pas gydytoja,juk aukle irgi gyvas zmogus).Pradedant dirbti reikalinga aptarti visus reikalavimus,visas teises ir pareigas.Del apmokejimo irgi turi buti viskas aisku.Dazniausiai prasau,kad moketu savaites pabaigoje,jeigu tai yra pastovus darbas.Jeigu dirbu ne kiekviena diena,tai tariames,kad moketu atidirbus diena.Tada nei auklei,nei mamom nereikia prisiminti ir skaiciuoti,kiek ir uz kiek.
aistuliaa
QUOTE(ewacka @ 2010 10 05, 11:53)
aciu uz atsakyma. kaip supratau dirbate keliose seimose, kaip spejate viska? kaip derinates? estae susitarusi, kad tokiom ir tokiom dienom vienoj seimoj priziurite maziukus, tokiom ir tokiom dienom kitoje...? O kaip darote kai atsiranda skubiu reikalu, kur turite buti butent ta valanda kai turite dirbti? Na pvz jei studijuojate _- egzaminas, ar kas panasaus...Siaip idomu... smile.gif  blush2.gif
*

Pagrindinis mano darbelis yra nuolatiniu pastoviu grafiku (kinta nebent plius/minus val.), tai tuo laiku žinau, kad jau būnu ten ir kitur negaliu. Tai čia būna 4-5 valandos per dieną po pietų.
Tada vienoje šeimoje būnu reikalinga tik vakarais iki vėlumos, su pagrindiniu darbu nesikerta.
Ir dar yra 2 šeimos, kuriose anksčiau dirbau ir kurios, esant reikalui skambina. Bet jose mes nesame nieko konkretaus susitarę, kai turiu laiko ir galiu, pabūnu su vaikučiu, negaliu, tada ne wink.gif
Dėl studijų keblumų nekyla, nes mano pagrindinis darbelis popiet, o jei būnu reikalinga kur kitur ryte, pati žiūriu, ar galiu praleisti tą dieną paskaitas ir padirbėti, ar ne smile.gif
ewacka
Aciu merginos uz atsakymus. 4u.gif
BEVEIK TOBULA
pasisakysiu biggrin.gif

Kai ieskojau aukles darbo,pati skelbime buvau nurodziusi pageidaujama atlyginima,ivertinus tai,kad patirties turiu tik su savu vaiku,ir kad noriu kuo greiciau susirasti darba,pageidavau 4,5lt.uz valanda.

Paskambinus mamyte pasiule priziureti du vaikucius uz 6 lt.as sutikau. ax.gif darbas visa diena.kalba ejo tik apie vaikuciu prieziura,ir maisto gaminima(tik jei mamyte nespeja).
bet visada suplaunu indus,sutvarkau drabuzelius,prasiubiu grindis ir palaikau bendra tvarka savo noru smile.gif ax.gif

jei tai butu tik valandinis darbas,man butu mazokai pinigeliu unsure.gif

knopke*
QUOTE(BEVEIK TOBULA @ 2010 10 23, 16:25)
pasisakysiu biggrin.gif

Kai ieskojau aukles darbo,pati skelbime buvau nurodziusi pageidaujama atlyginima,ivertinus tai,kad patirties turiu tik su savu vaiku,ir kad noriu kuo greiciau susirasti darba,pageidavau 4,5lt.uz valanda.

Paskambinus mamyte pasiule priziureti du vaikucius uz 6 lt.as sutikau. ax.gif darbas visa diena.kalba ejo tik apie vaikuciu prieziura,ir maisto gaminima(tik jei mamyte nespeja).
bet visada suplaunu indus,sutvarkau drabuzelius,prasiubiu grindis ir palaikau bendra tvarka savo noru smile.gif  ax.gif

*

jus tai darote savo noru, o alga normali, kalba ejo apie prieziura ir maista, kai negali mama, o skalbiniu tvarkyti ir siurbti nebuvo prasoma
aistuliaa
QUOTE(BEVEIK TOBULA @ 2010 10 23, 16:25)
*

Taip, man irgi atrodo, kad mažoka, todėl manau, kad šis darbas studentėms, kurios negali dirbti pilną dieną ar kokioms pensininkėms močiutėms, kurioms čia papildomi pinigėliai keli smile.gif
knopke*
nezinau, bet realios kainos tokios, as moku 5 lt..kambariu tvarkyti neprasau tikrai, tik pabuti su mergytems, maista palieku, jei ne, blynu issikepa ir t.t ir zinau, kad uz toki darba gauna tik 3 lt..per menesi gaunasi 500 lt, jei isbuvo maziau, niekada neatimu biggrin.gif palieku ir kito menesio pr biggrin.gif dzioj vel sumoku sutarta suma...skaiciuojamos valandos, jei daugiau-primokam
Avocado
QUOTE(aistuliaa @ 2010 10 25, 23:50)
Taip, man irgi atrodo, kad mažoka, todėl manau, kad šis darbas studentėms, kurios negali dirbti pilną dieną ar kokioms pensininkėms močiutėms, kurioms čia papildomi pinigėliai keli smile.gif
*

Sutinku drinks_cheers.gif Todėl man keista, kai skelbime nurodo, kad ieško valandinės auklės, o amžius tarkim būtinai 30-40. Ir kaip sykis, dažniausiai pasitaiko, kad moka kokius 4-6Lt/val. Tai man labai keista, iš kur tokio amžiaus moterų-auklių išlįst gali g.gif Juk tikrai dažniausiai jos yra turinčios pastovius darbus ir galinčios lygiai taip pat ne visada, kaip tos pačios studentės. Nors įsivaizduojama, kad suaugusi moteris, tai jau bet kada atbėgs, kai tik reikės... smile.gif Čia reiškiu nuomonę būtent apie valandinės auklės darbo principą, pastovios - ne 4u.gif Tada jau kitas reikalas, kai moteris gauna pastovų atlyginimą.
uopliuke
Sveikos, mergaitės,

Norėjau paklausti Jūsų nuomonės, o gal pačios esate susidurusios... Norime samdyti auklytę (nežinau, ar tai tikslus įvardyjimas), žodžiu, žmogų, kuris mažylį galėtų paimti iš darželio ir parvestų/parvežtų namo. Nuo darželio iki namų pėstute 20-30min kelio (imu laiką vaiko tempu), su autobusu - 5 min. Gal žinote, kiek galėtų kainuoti 1h? g.gif Veiksmas Vilniuje. Ačiū labai bigsmile.gif
luna
QUOTE(uopliuke @ 2010 11 02, 00:08)
Sveikos, mergaitės,

Norėjau paklausti Jūsų nuomonės, o gal pačios esate susidurusios... Norime samdyti auklytę (nežinau, ar tai tikslus įvardyjimas), žodžiu, žmogų, kuris mažylį galėtų paimti iš darželio ir parvestų/parvežtų namo. Nuo darželio iki namų pėstute 20-30min kelio (imu laiką vaiko tempu), su autobusu - 5 min. Gal žinote, kiek galėtų kainuoti 1h? g.gif  Veiksmas Vilniuje. Ačiū labai bigsmile.gif
*

Drauge irgi pasisamde valandine aukle..tai sake kainos nuo 5-7lt/val... kaip susitarsi mirksiukas.gif
uopliuke
aciu, luna[COLOR=blue], labai mirksiukas.gif tik, atrodo, sudetinga bus rasti zmogu uz toki ikaini, nes realiai "dirbs" tik 1h, o ne visa/puse darbo dienos.. g.gif
LINUKĖ

Bandykite darzelio aukletoju ir kito personao paklausineti, gal po darbo gali parvesti. Arba kokia mama ar mociute, kuri irgi ateina savo vaiko. Pakabinkine skelbima darzelyje. Gal kazkas is jusu ar aplinkiniu namu gali jums padeti.

Sekmes
awiada
Labas vakaras,
Noriu pasiteirauti Vilnieciu mamaciu kurios samdo aukles, kokie dabar valandiniai ikainiai dvieju vaikuciu prieziurai? Auklytes man reikia 2 arba 3 kartus per savaite po 5 valandas.
Aciu visoms uz atsakymus.
minne
Labas, mamytės,

patarkit kiek turėčiau mokėti auklei, kuriai reikės miegoti su 1,5 metukų mažyle. Jai nei pamperiuko keist nereikės, ne valgyt daryt. Darbas nuo 21 h iki 7 h. Jei mažylė prabustų, reiktų paniūniuot, soskę įduot. Mergytę net užmigdyčiau pati, kai grįštu dar miega. Tikrai buvo keista, kai auklės užsiprašydavo 5-7 lt/h. Suprantu, kad darbas naktį, bet juk reiks tik MIEGOTI.
Darbas Kaune.
aistuliaa
QUOTE(minne @ 2010 11 08, 17:56)
Labas, mamytės,

patarkit kiek turėčiau mokėti auklei, kuriai reikės miegoti su 1,5 metukų mažyle. Jai nei pamperiuko keist nereikės, ne valgyt daryt. Darbas nuo 21 h iki 7 h. Jei mažylė prabustų, reiktų paniūniuot, soskę įduot. Mergytę net užmigdyčiau pati, kai grįštu dar miega. Tikrai buvo keista, kai auklės užsiprašydavo 5-7 lt/h. Suprantu, kad darbas naktį, bet juk reiks tik MIEGOTI.
Darbas Kaune.
*

Labai panašiu laiku dirbdavau už 40-50 litų už naktį, darbelio ten irgi nebuvo galima sakyti, vaikas ramiai miegodavo smile.gif
Vilniuje čia.
minne
QUOTE(aistuliaa @ 2010 11 08, 21:03)
Labai panašiu laiku dirbdavau už 40-50 litų už naktį, darbelio ten irgi nebuvo galima sakyti, vaikas ramiai miegodavo smile.gif
Vilniuje čia.
*

nu va, padoriau 4u.gif
Subjektyvi
Daugiau 25 litų nemokėčiau. g.gif Ieškok studentės ar ieškančios papildomo darbo. Čia ne tas variantas, kur visą naktį reikia arti ar intensyvius darbus dirbti.
aistuliaa
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 11 09, 12:01)
Daugiau 25 litų nemokėčiau. g.gif  Ieškok studentės ar ieškančios papildomo darbo. Čia ne tas variantas, kur visą naktį reikia arti ar intensyvius darbus dirbti.
*

Na aš irgi studentė, bet už 25 nebūčiau visą naktį. Nesąmonė. Niekada nėra garanto, kad vaikas nepabus naktį ir pan. Be to, lengva pasakyti, kad auklė tik miega visą naktį. Vistiek tai ne tas pats, kas namuose sau ramiausiai miegoti laugh.gif
Subjektyvi
Vaikas ne "leliukas" ir jo nešioti čiūčiuoti visą naktį klykauti nereikia. Ir keltis tris kartus per naktį pamaitinti mišinuku. Kai vaikas miega neramiu miegu ir kt.. Reikėtų vertinti adekvačiau, kas yra darbas, o kas yra pabuvimas.

O tai, kad ne namie miegama, už tai ir mokama, kaip už paslaugą. Kai namie miegi, už tai niekas tau nemoka biggrin.gif
Forget
Tai taip išeina, kad sargui iš vis galima nemokėt naktį, nes jam net vaiko čiūčiuot nereikia. Gi vistiek kaip namie meiga biggrin.gif
Subjektyvi
O kas sako, kad auklei iš viso nereikia mokėti? rolleyes.gif
aistuliaa
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 11 09, 15:15)
O kas sako, kad auklei iš viso nereikia mokėti? rolleyes.gif
*

O jūs pati norėtumėt už tokį atlygį dirbti? Jei nuo 21 iki 7 val., 10 valandų, mokat max 25 litus, vadinasi 1h/2,5 lt (max). Pačią tenkintų? smile.gif
Svajaaa
QUOTE(aistuliaa @ 2010 11 10, 09:39)
O jūs pati norėtumėt už tokį atlygį dirbti? Jei nuo 21 iki 7 val., 10 valandų, mokat max 25 litus, vadinasi 1h/2,5 lt (max). Pačią tenkintų?  smile.gif
*

Aisku,kad nedirbu ir is lovos nesikeltu biggrin.gif Nesuprantu as tokiu zmoniu,koks skirtumas ,kad tas vaikelis nesikelia,bet tai tu ne savo namuose miegi,ne savo lovoje,isvis ta smiegas svetimuose namuose yra kitoks...Paziureciau ,kaip jos darbe uz 25Lt nakciai pasiliktu biggrin.gif
Subjektyvi
Žinoma kad tenkintų, jei būtų striuka su finansais. rolleyes.gif Kaip papildomos pajamos praktiškai už nieką - kodėl gi ne. bigsmile.gif Aš pati samdžiau savo laiku auklę nakčiai, bet jos pareigos buvo dirbti naktį, t.y. reguliariai keltis, atnešt pamaitint, pakeist sauskelnes (jei reikia), nuraminti verkiantį. Kad aš galėčiau pailsėti, o ne darbas = miegoti nuo vakaro iki ryto saldžiu miegu, nebent prireiks, o gal ir neprireiks. Todėl žinau ką reiškia samdyti auklę tokiai situacijai ir kiek verta mokėti už atitinkamą krūvį, o tiksliau jo nebuvimą.

Jei jums atrodo 25 litai labai maži pinigai, tai esat labai mandros ir nepatyrusios nepritekliaus bei vargo vakarienės, kai reikia darbo betkokio, kad tik jis būtų. O miegoti naktį - tai ne vagą arti tas 10 val., dirbti sunkų fizinį protinį darbą.
Svajaaa
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 11 10, 16:04)
Žinoma kad tenkintų, jei būtų striuka su finansais.  rolleyes.gif Kaip papildomos pajamos praktiškai už nieką - kodėl gi ne.  bigsmile.gif Aš pati samdžiau savo laiku auklę nakčiai, bet jos pareigos buvo dirbti naktį, t.y. reguliariai keltis, atnešt pamaitint, pakeist sauskelnes (jei reikia), nuraminti verkiantį. Kad aš galėčiau pailsėti, o ne darbas = miegoti nuo vakaro iki ryto saldžiu miegu, nebent prireiks, o gal ir neprireiks. Todėl žinau ką reiškia samdyti auklę tokiai situacijai ir kiek verta mokėti už atitinkamą krūvį, o tiksliau jo nebuvimą.

Jei jums atrodo 25 litai labai maži pinigai, tai esat labai mandros ir nepatyrusios nepritekliaus bei vargo vakarienės, kai reikia darbo betkokio, kad tik jis būtų. O miegoti naktį - tai ne vagą arti tas 10 val., dirbti sunkų fizinį protinį darbą.
*

Man gaila jusu buvusiu aukliu,ka cia daugiau ir pridursi biggrin.gif
Subjektyvi
Man keista, kad nesugebat skirti darbo pobūdžio, kai dirbama atitinkamu krūviu ir įkainiu, nuo absoliučiai kitokio pobūdžio darbo ir atitinkamų įkainių. Ar manote, kad mano exauklė ir ieškoma 1,5 m. mergaitei auklė atliktų identišką darbą, gautų tą patį krūvį ir kt.? Tikriausiai. Nes akivaizdu, kad dvi skirtingos auklės vertos skirtingo atlygio.

Jūs savoms mokėkit kiek tik širdis geidžia 4u.gif , bet blaivia galva vertinant, reikia suprasti, kad paslauga įvertinama ne iš oro burbulų, o pagal faktą. Nei viena nesiskundė, o yra kas iki šiol dirba.
Svajaaa
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 11 10, 17:19)
Man keista, kad nesugebat skirti darbo pobūdžio, kai dirbama atitinkamu krūviu ir įkainiu, nuo absoliučiai kitokio pobūdžio darbo ir atitinkamų įkainių. Ar manote, kad mano exauklė ir ieškoma 1,5 m. mergaitei auklė atliktų identišką darbą, gautų tą patį krūvį ir kt.? Tikriausiai. Nes akivaizdu, kad dvi skirtingos auklės vertos skirtingo atlygio.

Jūs savoms mokėkit kiek tik širdis geidžia 4u.gif , bet blaivia galva vertinant, reikia suprasti, kad paslauga įvertinama ne iš oro burbulų, o pagal faktą. Nei viena nesiskundė, o yra kas iki šiol dirba.
*

Niekada ne veina aukle nesiskundzia(dazniausiai),bet visada pagalvoja.Ir isejus is darbo lieka ne kokie atsiliepimai smile.gif
Subjektyvi
O tu jau taip gerai žinai, ką VISOS auklės apie šeimininkus galvoja, ir ypač manosios, kur nė neišmanai lotuliukas.gif Kas skundžiasi, kas verkia. Gerai, kad tavo auklės viskuo gyvenime patenkintos, kaip tu pati galvoji, ir niekuo nesiskundžia rolleyes.gif Tik priminsiu paprastą tiesą - žmonėms niekada neįtiksi, jei jie kiaulės, net jei auksus mokėsi ir daugiau nei įprastai. Daug, per daug mokėti proto nereikia.
Svajaaa
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 11 11, 08:37)
O tu jau taip gerai žinai, ką VISOS auklės apie šeimininkus galvoja, ir ypač manosios, kur nė neišmanai lotuliukas.gif Kas skundžiasi, kas verkia. Gerai, kad tavo auklės viskuo gyvenime patenkintos, kaip tu pati galvoji, ir niekuo nesiskundžia rolleyes.gif Tik priminsiu paprastą tiesą - žmonėms niekada neįtiksi, jei jie kiaulės, net jei auksus mokėsi ir daugiau nei įprastai. Daug, per daug mokėti proto nereikia.
*

Man idomu,o aukle pas jus dirba daznai?ar ji turi kita darba?
maja7
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 11 10, 16:04)
Žinoma kad tenkintų, jei būtų striuka su finansais.  rolleyes.gif
*

Koks siaubas doh.gif O paskui ir skundziasi mamos, kad vaikus nepriziuri ir pan. okia ten aukle, jei uz 25 Lt dirba. Miegas priziurint vaika yra ne miegas. O ar atsakomybe ivertinate, jei vaikas uzspringtu ar pan. uz toki atlyginima tai vargsiukes moteriskes tik eina dirbti. Radot kurioje vietje taupyti. doh.gif rolleyes.gif Turbut ant saves tai nepagailit, o kai vaikui aukle tai ir uz 25 litus tiks lotuliukas.gif Kazkoks siaubas.
As pati aukle dirbau. Tik pas uzsieniecius. Tai jie ir elgesi su manimi, kaip su zmogumi. Uz nakti gaudavau DVIGUBAI!!!!! Ir gerbiau juos uz tai, ir motyvacijos turejau su kaupu ir vaikus priziurejau kaip savo. Dabar turiu savo leliuka ir aukle samdau uz 12-15 lt uz valanda. Uz tat aukle su medicininiu issilavinimu, vaikas tobuleja akyse, kai su ja pabuna, nu zodziu galeciau vardinti ir vardinti.
Reikia visu pirma zmogu gerbti ir jis tada savo darba atliks 120proc. O mamos kurios moka auklems po 5 lt uz valanda, tegu paskui nebedavoja, kad aukles neateina i darba, vaikas nepriziuretas, ir t.t. Galiausiai gerbkite savo vaika, jis juk vertas geriausio. smile.gif
admin*1
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.