Man tai baisiausias dalykas, ypac pirmais menesiais, tai miego trukumas. As is tu zmoniu, kuriu fiziologinis miego poreikis labai didelis. Tai man dar ir dabar vis truksta miego, nors vaikas atsibunda tik kokia 6-7 val. ryto. Todel mes miegam kitam kambary, ir ryte as jam paduodu misinuka, o pati einu toliau miegoti. O jis arba irgi dar miega, arba zaidzia sau vienas loveleje. Tai dabar jau su miegu visai nieko. Bet kai reikedavo nakti keltis po kelis kartus, tai prisimenu kaip kosmara. O kas jums sunku? Gal kazkokiu darbu nemegstate, pvz. keisti sauskelniu?
Lašelis
2003 07 08, 21:47
Man taip pat miego trukumas, kuris atrodo jau tesiasi amzinybe ir tapo pastovia mano busena.......dar maitinimas misiniais ir kai rekdavo , o as niekuom negaledavau padeti :(. O sunkiausias periodas buvo iki kol pradejo sedeti. Po to kazkaip abu "susidraugavom" ir pradejom vienas kita suprasti is zvilgsnio;D ;D Nors is tikruju ta vaika tai dar tik pradejau auginti , ka zinai , gal po to juokas ims is tokiu rupesciu ;D ;D
Sunku buvo vemti pirmus menesius, sunku buvo nemiegoti puse metu, labai sunku budavo, kai pakyla temperatura, tavo vaikas serga, o tu nezinai ka daryti, sunku budavo, kai uzsidejo pirma guza....... O sunkiausia yra zinoti, kad visa gyvenima del mazo puku kamuolelio bus sunku, neramu...Man sunkiausiai zinoti, kad, kai visi aplinkui uzknis, niekada jau nebegalesiu susikrauti savo "manatkiu", susirinkti visas savo mintis ir iskeliauti viena i pasaulio krasta... bet kartu ir lengva, kai zinai, kur save visada gali rasti......
neutralas
2003 07 08, 23:22
Makare, nu čia fain tu dėjai :D
 Neutralai, ir tave malonu matyti...
Sunkiausia buvo pirmas kelias savaites, kai pute pilveli, o tu darai viska ka gali ir vis tiek nieko negali padeti. Tai ir buvo sunkiausia, tas bejegiskumas. O siaip tai nesu ipratusi vaikucio maudyti. Dabar kai jau didesnis tai maudosi ir su manim, bet nelabai noriai. Tik tuo atveju, jei tavelio nera namuose. Mat nuo pat pirmuju dienu, musu vaikuti maude tetukas, dabar jie prisigalvoja ivairiausiu zaidimu, tai is vonios iseina slapi ir zagsedami nuo juoko.
Visa nestuma laigiau kaip telycia, maudziausi juroj, ezeruose, nekompleksavau. atejo gimdymo diena...7cm...man dar neskauda, kalbuosi mobiliaku.Sunku buvo gal 2 valandas. Sunku buvo kai gijo siule, sunkiau nei gimdyti iskesti ta skausma. Ejo menesiai, vaikutis miegojo po 3-4 val, klausiau kitu mamu :,,kada prasides sunku?".tau turbut jau neateis, jos sake. Atejo. Kai mazyliu suejo kazkur 8,5 men. Zirzia, oziai, nori eiti, bet klumpa nepaeina, prasidejo alergijos...nemiegojimai, dantys...Itariu kuo toliau, tuo graziau bus...
Vat sitoj vietoj labai Makare palaikau - sunkiausia, kad negali nerupeti, kad esu ne pati sau, kad net ir palikus kazkam vaikeli trumpam vis tiek neatsipalaiduoju ir nepamirstu, sunku kad negali pasakyti, zinai dabar tu nekakok, tu neverk, tu gal neklausinek manes nieko. Is dalies tai ir nuostabu, bet buna tokiu minuciu kai noretusi, kad nuo nieko nepriklausyciau. Gal as per daug pati is saves reikalauju, noriu buti nepkeiciama mama ir atiduoti vaikams tiek kiek galiu? Gal uztai kartais buna sunku. Ai bet vis tiek nei uz ka nenoreciau tos bevaikes laisves...
Man sunkaisuai but kantri mama. Pilvukai ir visi kiti negalavimai greit pasimirso, miego stoka? nepastebejau. nors ir nemiegu tiek kiek noreciau, bet islipus is lovos visad uzmirstu kad neissimiegojau. ;D Va but kantri su vaiku sunku kartais buna. Sunku neaprekt, sunku paaiskint ir kantriai keliasdesimt kart nuvest nuo rozetes, sunku kartais buna eit valgyt gamint, nes virtuve ir taip jau kartais atsibosta, o cia dar kelis kart per diena specialiai vaikui gamint, indus plaut, po to grindis, kose ismetyta rinkt. Ir sunku labai but 24 val su vaiku be pertraukos. Vis del to bent valanda per diena turiu pabut atskirai, bet daznai neiseina.
As po Auges postu irgi pasirasyt galiu:) 100 proc. viskas tinka:) Ir dar man sunku, kai negali savo laiko planuot - pradedi ruostis kur nors 12 val, o iseini 16... Kol visi pavalgo apsirengia apsikakoja persisirengia apsiseilėja persirengia apsivemia persirengia pavalgo apsikakoja persirengia apsivemia persirengia - jau ziurek, ir diena pasibaige
Man sunkiausia, kai vaikas serga ir nezinai, ka daryti. Pvz., pakyla temperatura ir nezina nuo ko ir del ko, ir daryti ??? Nu su kantrybe, tai pas mane irgi ne kas.
Vat man irgi sunkiausia būna, kai mažiui kas nors negerai, kai jam kas nors skauda ar maudžia, dažniausiai pilvą. Žiūri taip raudonom apsiverkusiom akytėm, kad norisi sienom lipt iš beviltiškumo. Praeis pilvo skausmai žiūrėsim, kas toliau bus sunku. Pakolkas apie save ir savo planus mažai galvoju, dar visas gyvenimas yra vaikis ir jo pilvelis :D Žinoma, ūgtels ir po truputį viskas keisis. Tikėkimės į gera...  O su kantrybe daugmaž viskas gerai, ją jau baigiu išsiugdyt ;D ;D ;D
asfaltuota
2003 07 10, 01:16
Man tai niekas nesunku, tik va nesuprantu ko vakarais pikta kaip širšė ir vos bepašliaužiu...
Vobla, is malonumo [smiley=alien.gif] [smiley=hah.gif]
Lašelis
2003 07 10, 17:01
| QUOTE | | Man tai niekas nesunku, tik va nesuprantu ko vakarais pikta kaip širšė ir vos bepašliaužiu... |
;D ;D ;D ;D
Stai kur geriausias apibudinimas!!!! Liuks , vobla!
man daba sunkiausia buvo , kai reikedavo lopshely palikt, gerai kad tai neilgai teses, bet kai pagalvoji visada sunku buvo, bet sunkumai taip greitai pasimirsta... sunku likti vienai su vaiku, sunku kai guli reanimacijoj su laseline visas ishsekes, sunku kai serga, sunku kai neklauso, nesuduot per shikine, bet visa tai taip laikina, ash vis pagalvoju, kad sunkiausia bus kitai ji atiduot (turbut bjauri anyta busiu) ;D
*Varlė*
2003 07 17, 22:07
SUNKIAUSIA
Nemiegot, kai vaikas tempia iš lovos, o taip nori pdar minutelę pasnausti po bemiegės nakties
Nerėkt, kai vaikas viską verčia aukštyn kojom ir daro ne taip, kaip aš noriu
Nesinervuot, kai eilinį kartą virtuvė pilna maisto, o likučiai išdalinti žaislam, kai sienos nuspalvintos, kai rūbai papuošti įvairiom dėmėm, kai užtiesalai ir užuolaidos tampa rakšluoščiais, kai grindys laižomos, nes purvinos
Turėt kantrybės, kai jos likučius net per mikroskopą su pinsetu sunku surankiot
Atrast jėgų, kai jautiesi kaip išsunkta citrina, o vaiko energija ir entuziazmas per kraštus liejasi upeliais
LENGVIAUSIA
Pasakyti marčiai kaip nuostabu ir lengva buvo auginti vaikus
sunkiausia buti gera mama 24 val. per para, nepaisant to, jog kaip zmona tave iskaudino vyras, kaip zmogu-kaimyne, kaip darbuotoja- darbdavys...
| QUOTE | | sunkiausia buti gera mama 24 val. per para, nepaisant to, jog kaip zmona tave iskaudino vyras, kaip zmogu-kaimyne, kaip darbuotoja- darbdavys... |
super ;)
Skaitau ir dziaugiuosi, kad ne man vienai taip sunku (bjauri merga, ar ne?  ) Nepaisant to, kad mano suneliui 1 metukas ir 4 menesiukai, jis dar nakti 1 karta valgo, 2 kartus geria ir ... vis keliasi... Mes su vyru abu dirbam. Tai dienom vaiktom kaip zombiai, net baisu... Bet sunkiausia tai, kad nezinau, ka daryti-mano suniukas labai naklauso: jei kas nepatinka, paleidzia savo ozius ir krenta ant zemes, musasi, kandziojasi... Tragedija. Ir gauna i subiniuka. Niekas nepadeda. Ka man daryti???...
lengvute
2004 06 16, 13:23
dabar maniškėms 5,5 ir 6,5m., šiuo metu sunkiausia įskiepyt švarą, tvarką ir atsisakyt tarpusavio peštynių  , kas buvo sunkiausia, kai jos buvo mažiukės, jau negaliu pasakyt  , pačioj pradžioj, kai viena buvo maža, o kita-pilve, buvo sunku  ir tik gimus antrajai, gal iki kokių metukų reikėjo suktis kaip konvejeriui be pertraukų, daug jėgų, kantrybės, išmonės
as auginciau, kad ir 3-4 vaikus jei galeciau miegoti naktimis MIEGO trukumas pakolkas sustabdo nuo noro tureti daugiau vaiku
lengvute
2004 06 16, 14:34
apie 2 metus ir aš, galima sakyt, nemiegojau, ir diegliai vaikus labai ilgai ir stipriai kankino, bet viskas, kas sunku, negera, pasimiršta, gauni daug didesnę laimę
| QUOTE (pupa @ 2003 07 17, 20:07) |
LENGVIAUSIA
Pasakyti marčiai kaip nuostabu ir lengva buvo auginti vaikus |
Cia tai tikrai
| QUOTE (lengvute @ 2004 06 16, 14:34) | apie 2 metus ir aš, galima sakyt, nemiegojau, ir diegliai vaikus labai ilgai ir stipriai kankino, bet viskas, kas sunku, negera, pasimiršta, gauni daug didesnę laimę |
va man irgi visi kieno vaikai didesni taip sako Nu man kazkaip nesitiki... kol kas
Amžina studentė
2004 06 17, 08:42
| QUOTE (lengvute @ 2004 06 16, 13:23) | dabar maniškėms 5,5 ir 6,5m., šiuo metu sunkiausia įskiepyt švarą, tvarką ir atsisakyt tarpusavio peštynių , kas buvo sunkiausia, kai jos buvo mažiukės, jau negaliu pasakyt , pačioj pradžioj, kai viena buvo maža, o kita-pilve, buvo sunku ir tik gimus antrajai, gal iki kokių metukų reikėjo suktis kaip konvejeriui be pertraukų, daug jėgų, kantrybės, išmonės |
Jezau jezau  Nezinociau, ka daryt, jei tarp vaiku butu tik metu skirtumas  Po gimdymo praejus 2 savaitems, mano brangusis pareiske, kad nori antro vaiko  Nu bet as pasakiau, kad dar teks paluketi...
Man irgi sunkiausia buvo kilotis naktim po kelis kartus,nes man miegas sventas dalykas.O dabar tai jau su miegu jokiu problemu neber,uztat vargina triuksmas ir judejimas visa diena.kai lialius eina miegot,buna palaimos virsune.O siaip kiekviens sunkumas suteikia dziaugsmo,nes per juos pamatai kaip tobuleja ir auga tavo vaikas.Nuostabu stebeti toki stebukla
ballando
2004 06 17, 14:17
Lengviausia- praeityje, sunkiausia - ateityje ( Maži vaikai - mažos problemos, dideli vaikai - atitinkamai )
Sunku... todel ir mylim juos be proto. Miegas, amzina betvarke, negalejimas buti nepriklausomai, daryti ka nori... paskui bus sunku laukti, kada ji pagaliau atvaziuos aplankyt.... Tikrai - kuo toliau - visad atsiras sunkumu... Bet kai sunku - ieskau jos sypsenos  Skaidrios kaip giedras dangus, kaip geles ziedas, kaip lengvo vejo gusis. O tada jauciuos issimiegojus ir viskuo patenkinta
Foxenas
2004 06 19, 22:51
... kai ryta atsikeles prazysta sviesiausia sypsena ir sako: Myliu tave... ... kai kryksdamas lekia pasitikti tecio... ... kai liezuvi prikandes turskiasi purvo baloj... ... kai juokiasi ziuredamas filmukus vaikam... ... kai tupi pakelej uzsiziurejes i vabala... ... kai namai pilni alaso, bo "diedai" duksta it isproteje... ... kai simtus kartu per diena girdi: Kas cia? Kodel? Mama, paziurek!!! ... kai kisa uzgauta ranka pabuciuot ir po to atsidusta -" Jau geriau..." ... Kai pries miega papraso: "Dar pabuk..."
Sunku, kad negali sustabdyti tu akimirku... Sunku, kad vaikai auga taip greitai, jog nespeji atsidziaugti... Sunku, pagalvojus kur reiks deti visa ta begaline meile, kai vaikas isaugs ir iseis i "zmones"...
Kaip grazu,net susimasciau apie tuos neisvengiamus dalykus.Susigraudinau...
Gyvenimas yra gražus
2006 10 13, 11:07
Mano neišsimiegojimas, vaiko ligos ir ožiai
Ramunis
2006 10 13, 15:36
Sunku,kai nuo namų rūtinos tampu pikta,irzli ir nebeturiu tiek kantrybės vaiko išdaigom pakęst.Kai pailsėjus būnų,net nekreipiu dėmėsio į visas šunybes,bet va kai pavargus...Gėda po to būna,kad nesusitvardžiau,kad pakėliau balsą,širdis plyšta,kai po mano pykčio priepuolio, sūnus ateina ir glaudžiasi.  Tokia tada šlykšti pati sau būna,bet tuo metu būnu silpna ir nesugebu susitvardyti.. Sunku,kai supranti,kad dabar atsakinga esu ne vien už save,bet ir savo žmogutį,kad turiu stegtis jį visko išmokyti,kad visada turiu jam atiduoti visą savo dėmesį,kad negaliu pasirodyti silpna,kartais kvaila,kad visada turi būti kaip mūras,už kurio gera ir ramu...  Sunku,bet tuo pačiu supranti,kad be savo vaiko būtų dar sunkiau.Nepavargstu aš fiziškai,netrūksta man miego,man trūksta ramybės viduje.Labai noriu nustoti dėl visko pergyventi...
madlena
2006 10 13, 22:48
o ma sunkaiusia kartais buna,keistas vyro poziuris i vaiko auklejima,jam atrodo kad as esu dekretinese as jou turiu ir ruppintis 24val per para...bet gi atsiprasau as esu dar jauna norisi ir i grozio salona ir su draugemis iseiti...man tai keista vyrams galima o mums ne,juk nenuplys rankos kad valanda kita pabus su vaiku...aisku as nekalbu apie balius ir gastrolias,tas jau praejo,bet kartasi ir musm i nauda iseiti pasismoneti ne tik su vaiku visur
QUOTE(madlena @ 2006 10 13, 23:48) o ma sunkaiusia kartais buna,keistas vyro poziuris i vaiko auklejima,jam atrodo kad as esu dekretinese as jou turiu ir ruppintis 24val per para...bet gi atsiprasau as esu dar jauna norisi ir i grozio salona ir su draugemis iseiti...man tai keista vyrams galima o mums ne,juk nenuplys rankos kad valanda kita pabus su vaiku...aisku as nekalbu apie balius ir gastrolias,tas jau praejo,bet kartasi ir musm i nauda iseiti pasismoneti ne tik su vaiku visur Pritariu visapusiskai  !reikia ir is teveliu puses auklejimo!Nes paskui galime sulaukti ir priekaistu is vyro puses,gali buti taip kad sakysPVZ:musu vaikas toks delto kad pati taip isauklejai,todel ir reikia abipusio auklejimo!Juk vizgi abu esame tevai!
gagrate
2006 10 16, 16:24
Auginant vakucius nieko nera lengvo,tik kai jie tau nusisypso,apsikabina ir pasako ;mamyte as tave myliu,tada atrodo kalnus galetum nuversti
O man sunkiausiakai kai gaminu maistą o vaikas nenori valgiti ir aš puse dienos turiu šokti kad nors šaukštelę suvalgitu o po to viskas išmetu ir iš naujo gaminu galvoju gal dabar valgys
na,o mano motinystės praktikoje sunkiausia tai buvo pastoti,o pagimdžius girdėti anytos komentarus:ar vaikas nealkanas,gal jam šalta ir t t.Kai dėl nuovargio ir įtampos dingo pienas po 2 mėn tai ji apkaltino mane laikiusis dietų.čia tai sunkumai o nemigo naktis ligeles jau pamiršau
Ar galima buvo sakyti man jau sunku, kai iki devintojo men. pabaigos nesiojome pilvukus, per kuriuos net batu nepavykdavo apsiauti, ar galima sakyti buvo sunku kai tekdavo kiaura nakti nesioti ant ranku kudikeli kankinama pilvuko diegliu, ar tuomet, kai pradejome lankyti darzeli, isitveria rankoves, ir sako mam tu manes sindien cia nepaliksi? Sunku, kai mazylis serga, bet pasveista, ir vel buna sviesu. Man dar nebuvo sunku.
bedugne
2006 11 12, 08:21
QUOTE(gagrate @ 2006 10 16, 17:24) Auginant vakucius nieko nera lengvo,tik kai jie tau nusisypso,apsikabina ir pasako ;mamyte as tave myliu,tada atrodo kalnus galetum nuversti  Vaiko auginimas tikrai nelengvas darbas, nuo pat jo uzsimezgimo pilvuke, kai supranti, kokia atsakomybe dabar prisiemei :)visam gyvenimui .Bet tai pats nuostabiausias, dekingiausias,stebuklingiausias,prasmingiausias jausmas-buti mama  ...
neiruke
2008 05 28, 10:56
kai miego truksta- sunku, bet praeina, kai dantys dygsta- sunku,bet irgi praeina ir pasimirsta, o kas baisiausia - ateitis, su kuo susides tavo vaikas paauglysteje, kaip su juo reikes bendrauti kad tevus gerbtu? va kas baisu, ta nezinai kas bus
gagrate
2008 05 28, 11:25
QUOTE(neiruke @ 2008 05 28, 12:56) kai miego truksta- sunku, bet praeina, kai dantys dygsta- sunku,bet irgi praeina ir pasimirsta, o kas baisiausia - ateitis, su kuo susides tavo vaikas paauglysteje, kaip su juo reikes bendrauti kad tevus gerbtu? va kas baisu, ta nezinai kas bus  Na gal nera taip jau labai baisu,juk vaikus auklejame,stengiames padaryti viska ,kad taptu dorais zmonemis ir nera jau tokie nenuspejami ir neprognozuojami
N-e-r-i-n-g-a
2008 05 28, 13:45
Aš esu baisi miegalė,tai man kėlimasis naktimis buvo kažkas baisaus.Ir dar-neturiu daug kantrybės.
neringa_lt
2008 06 02, 12:46
vaiko auginime ner nieko lengvo,cia musu tokia dalia,uzauginti vaikus
kvaxiux:)
2008 06 02, 14:21
man sunku, kai matai, kad skauda ir negali nieko padeti... labai sunku buna, kai vaikui pati svarbiausia buni 2 metus ir pamatai, kad be taves atsiranda ir kitu svarbiu zmoniu. zinau, kad tai egosistiska, kad taip turi buti, bet vis del to skauda, kai pasiguosti nueina jau ne pas tave (nors ir retai), bet pas mociute ar teti... sunku susitvardyti ir nesuduoti, ar nerekti po 100 k. pakartoto "negalima"... sarasa galima pildyti ir pildyti, tik zinau, kad nesigailiu, kad turiu savo mazaja ir to jausmo, kada pirma karta paemiau i rankas, kada pamaitinau, kada pasake mama ir t.t. niekada nepamirsiu ir nenoreciau iskeisti i nieka kita....
man sunku labai kai suserga vaikas  ir dar kai susinervina krenta ant zemes - sunku nekreipt demesio...
dziunka
2008 07 23, 20:23
auginant vaikus gyvenime nera nieko lengvo,ir kuo didesni tai tuo daugiau ir rupesciu ir problemu .zodziu auginant vaikus atostogu neturi nes ,visada galvoji ,visada ,pergyveni rupi,atsakomybe .ir.t.t
Moters gyvenime yra du svarbūs etapai:moters gyvenimas IKI vaiko gimimo ir moters gyvenimas PO vaiko gimimo.
sena niekšė
2008 07 27, 15:09
man sunkiausia yra tai, kad negaliu vaiko augint pagal tokius principus ir vertybes, kokių norėčiau, ir kad negaliu jo apsaugot nuo masinio vartojimo kultūros. Jis mato kas aplink jį vyksta, ir jis nori būti kaip ir visi -- turėti tokius žaislus, žiūrėti tokius filmukus, žaisti tokius žaidimus. o drausti ir neleisti irgi būtų skriauda -- ne miško vidury juk gyvenam.
|
|