Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Inhaliacijos, inhaliatoriai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Vaistai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Coca - cola
mamikes kaip darot namie inhaliacijas savo 2.gif ? nerandu 'eukabalo' informacinio lapelio, o ten tikrai buvo parasyta doh.gif gal uzsidaryti vonioje, prisidaryti garu ir buti ten su mazium? ar vonia prileisti...? g.gif gal dar kaip? papasakokit smile.gif pro ta spec. inhaliatoriu manau nieko neiseis, nes dar per mazas, mum 15men. g.gif
vikix
Mes tai isbandeme ir labai padeda tokios proceduros :
Kai 2.gif uzmiega lovyteje, visa lovyte apdengiu stora anklode ir salia (ant zemes, bet lovytes aukstyje) padedu puoda su verdanciu vandeniu - ilasinu eukalipto aliejaus ir viska uzdengiu, kad garuotu minuciu 15-20.
Ypac gerai kai kosulys ar sloga dar tik prasideje, praeina per 2-3 dienas. clap.gif
uups
Dar galima uzmigdyt vaika ant lovos ir padaryt 'palapine' ish skecio ir storesnio aplkoto, i ja nusineshti puoda su karshtu vandeniu ir aliejais ir kvepuoti kartu su mazhium (kad jis netycia neishverstu) wink.gif
lota
Mane viena gydytoja labai prigazdino, kiek daug baisiu traumu atsitinka garinant judrius vaikiukus su tais karstais puodais. Todel mes garinam paprasciausiu ir saugiausiu metodu - uzklijuojam vonioj ventiliacija ir aukstai pakabine duso galva pripilam vonia karsto vandens. Gaunasi nebloga pirtele thumbup.gif
Svajoklyte
Aš vaistinėje nusipirkau " Eucabal " inhaliatorių . Ten įdėtas ir " Eucabal " tepalas , skirtas inhaliacijom . 2 metų sūnelį pasisodinu ant kelių , prilaikau tą inhaliatorių ir jis šiek tiek pakvėpuoja . Be to , mažesniems tinka padukus , nugarytę įtrinti . Dabar nupirkau " Resorban " kremo ( lokalaus poveikio vaistas , skirtas peršalimo sukeltoms kvėpavimo takų ligoms gydyti ). Kainuoja apie 8 Lt.

Šis inhaliatorius netiekiamas nuo 2007-11 mėn, žr.čia.
spaNguolė
o kiek kainavo tas Eucabal inhaliatorius? vis mastau kad ir man labai reikia, nes arteja ligu sezonas, o maniske tai gan daznai vis kokiu bronchitu paserga, tai inhoaliacijos butu labai gerai. o Eucabal tepalu as irgi tepu krutine, nugaryte ir padukus ir dar kojinytes uzmaunu, tikrai pasidaro lengviau kvepuoti ir nosis "atsikemsa".
o siaip ar kiekvienoje vaistineje galima rasti inhaliatoriu?
Summer
Spanguoliuke,
Aš mačiau, kad tas inhaliatorius kainuoja apie 20-25 litus vaistinėje. O su visais eteriniais aliejais ir inhaliacijomis, bent jau mūsų gydytoja, patarė nepersistengti, nes kai kuriems vaikams gali kilti alerginių reakcijų. ohmy.gif
Lukutis
as savo vaikui naudoju AeroChamber. bet dar reikia rinktis pagal vaiko amziu, nes buna visokiu dydziu.
turejau ir kitokios firmos, tai man jis nelabai patiko.
be to jie yra kompensuojami, as ji vaistineje pasiemiau uz dyka, o siaip jis kainuoja apie 100 litu.
ader
Rasukai, o kokiu principu veikia tie inhaliatoriai, ar imanoma naudoti 2 m. vaikui. ir kur kreiptis del kompensacijos.
Lukutis
o del ko tu nori naudoti inhaliatoriu, as tai ji naudoju vaikui del astmos.
o ji galima naudoti man atrodo ir nuo metuku, svarbu vaikas ramiai sukvepuotu ir leistusi ji uzdeti prie burnytes, nes mano antras berniukas tai nesileidzia.
o del kompensacijos, tai reiketu kreiptis pas vidaus gydytoja.
nors dabar nezinau ar tikrai kompensuoja, as tai ji gavau kazkur pries metus, gal kas nors keitesi ir dabar gali ir nekompensuoti, as nezinau tiksliai.
bet jai tavo vaikui reikalingi vaistukai, tau turetu kompensuoti.
Summer
Mes irgi naudojam AeroChamber. Mes mokėjom visą sumą. Naudojame nuo 1.3 mėn. kažkur. Mažasis su juo labai gerai draugauja: pats prisideda ir labai nori spausti laugh.gif Ir principas toks - įkiša nosytę į kaukę tokią, iš galo spusteli ir kvėpuoja tiek kartų, kiek liepia gydytoja. Paprasta ir neskausminga. Kaip jau sakiau, mano mažasis pats viską kuo puikiausiai pasidarytų, tik jėgelių trūksta vaistus gerai išspausti. Tai tenka man padėti biggrin.gif
ader
Ne ne as ne del astmos, noriu toki inhaliatoriu kad siaip pakvepuotu zolelem ar eukaliptu. kad tik kas tuoj gerkle jam kabina, sloga amzinai, naktim knarkia neprakvepuoja, noriu profilaktiskai tokiu proceduru padaryti, kad atsikosetu lengviau ir kvepavimo takai issivalytu.
westa
o musu gydytoja patare patiems inhaliatoriu pasidaryt, kai sirgom bronchitu. nupjauni du mineralinius buteliukus, sukishi viena i kita. I viena gala istatai inhaliatoriu, kita gala apzioja vaikas. tada papurshki, o vaikas kvepuoja thumbup.gif

QUOTE(ader @ 2004 12 07, 09:56)
westa, gal gali truputi smulkiau papasakot koki gala buteliuko kur kisti ir koks inhaliatorius, purskiami vaistai cia kaip tantum verde?

paimi du mineralio mazo buteliukus, nupjauni dugnelius ir sukishi viena i kita. tik nepjauk abu vienodam auksti, nes sunku bus ikishti. Vis tiek kazkurioj vietoj buteliukas pradeda siaureti, tai viena ties ta vieta ir nupjauk. tada dugneliais sukishi. O pro ten, kur gerti ( jie lieka isorej) i viena gala ikishi inhaliatoriu ar koki kita prietaisa ir papurshki i vidu, o vaikas apsiziojes kita gala kvepuoja( ikvepia pro burna, ishkvepia por nosi).
Na nezinau ar ka supratot blink.gif wink.gif
Lurdes
Mums poliklinikoje gydytoja buvo paskolinusi inhaliatoru Baby Haler vadinasi.Tada maziui buvo 1 metukai,ir sirgo laringitu.Tai visai geras.Tik kainos nezinau.
Ugra
Aš už inhaliatorių mokėjau apie 300(čia iš brangesnių). Bet jis l. kompaktiškas, nedidelis.Mano vaikas dažnai kosėdavo, todėl ir pirkom. O mano mažoji dukrytė nenori inhaliuotis, tai aš jai miegančiai palaikau.
Tučka
Na siaip profilaktiskai tai mes naudojam ne inhaliatoriu, o oro drekintuva su inhaliatoriaus funkcija thumbup.gif Jis leidzia karstus garus. Pripilu i tam skirta talpykla Pvz. eukalipto aliejuko ir liuks smile.gif
Coca - cola
varysiu siandien per vaistines apziurineti inhaliatoriu... doh.gif
kristutyte
Inhaliatoriai
Kadangi mano vaikai irgi neišlipa iš peršalimo ligų, tai aš galvoju pirkti Microlife NEB10. Gal kuri nors iš jūsų naudoja tokį? Kokie atsiliepimai?
-niekas-
Mano sūnutis susirgo.Sloga, kosti.Kai atsigula miegoti prasideda sausas, laringitinis kosulys.Geriam stodal vaistukus[gal kas žinot ar jie geri] lašinam vibrocil, dedam garstyčių lapus, ''garinu'' eukalipto balzamo garais su druska.Ka dar galėčiau daryti gal žinot gerus vaistus ar inchalecijas. Nes mūsų gydytoja mažiau supranta už mane.Dar prisidėjo dantukų dygimas tai jau dvi paros be miego.Įdedu raminančia žvakute, tepu dantenas-nieko gero.Jau pavargau...
*#Orinta#*
Tu zinai as su savo pirmaja mergina prasikankinau labai ilgai ,mes eidavom net i ligonine kvepuoti .O namuo se eidavau i vonia po skieciu arbatinuka ta senoviska dangti atidarydavau ir sokinedavau vonioj ,tik va nelabai atsimenu ka dejau i vandeni lyg soda,bet dabar girdejau kad negalima,o pries 6 metus man gyditoja liepe taip daryti.Nors dabar yra pirkt tie aparatai kiek girdejau . g.gif Bet dabar jei ka visada naudoju Eucabalo balzama istepu kojas ,krutine ir nugaryte ir dar duodu isgerti Eucabalo sirupa nuo kosulio.Tai vieninteliai vaistai bent jau mums kurie padeda,nes isbandyti visu rusiu tie sirupai.Nors cia taip pat gal ne visiems g.gif Tiesa savo dabar mazajai taip pat tepu Eucabalo balzama ,jei sloga buna,tai ant nakties visada pritepu isplaunu nosyte su juros vandeniu ,su pompyte kiek iseina isvalau ,o poto Vibrocil ilasinu ,lyg ir praeina.Tai va gal nelabai padejau bet vistiek g.gif ax.gif
Mazius_
aš žinau tokį būdą su puodais ir gal pavyktų su judriu ar visai mažiuku vaikučiu.
kaip ir pradžioje mamos rašė, reikia pasiruošti puodą, paklodę. pasiimti vaikiuką ant rankų ir kartu kvėpuoti. tada gali labiau kontroliuoti garuojančio oro temperatūrą: kad būtų nekaršta pačiai kvėpuot ir gal dar truputį vėsesnė, tada tikrai nenuplikysi mažylio.
Lėlytė
Skaičiau skaičiau, bet neperskaičiau dar vieno būdo mums jis labai padeda ir gan patogu su mažu vaikučiu: žodžiu taip - į paprastą elektrinį arbatinuką pripilu apie litrą vanens ir įšvirkščiu apie porą centimetrų Resorban tepalo (galima ir eukalipto lašiukų) pastatau vonioj ant žemės, mažiuką pasisodinu ant kelių kiek atokiau nuo virdulio, užsidarom duris ir įjungiam virdulį. Elektriniai virduliai turi tokią funkciją, kai jie uždengti, tai užverda ir automatiškai išsijungia, neuždengtas, verda pastoviai, jis neišsijungia, taip prigarinam pilną vonią šiltų garų, ir vaikui gerai, nereik lenkti prie karšto puodo, ir pati pakvėpuoju kartu, ir judėt galim. Tikiuosi, kad pravers. ax.gif
Ditka
Mielos mamytes,
Arteja lygų sezonas (bent jau pas mus doh.gif ), gal kuri naudojat gydymui (kosulis,sloga ir pan.) inhaliatorius. Nenorių prasidėt su vaistais, tai gal inhaliatoriaus įsigijimas būtų gera išeitis. Pasidalinkit prašau patirtim. Ar verta pirkti inhaliatorių.
samrasa3

inhaliatorius super daiktas , turiu ir naudojam ,net bijau įsivaizduoti ką daryčiau jei jo namie neturėčiau.Bet reikia žinot kada jis reikalingas,nes kitaip galima su juo ir bėdos pasidaryti pav: aš pati vieną kartą kosėjau ir pasigarinau su inhaliatorium kad man lengviau būtų atkosėt ir ką pasirodo nebuvo galima ,o aš tik baciloms kialę palengvinau nuo gerklės iki plaučių , gavosi bronhitas.Bet jei vaikas ar kas šeimoj serga laringitu tai pimai pagalbai ir gydymui super daikčiukas.O vaistų jis tikrai nepakeis , nes jų irgi mums reik juk kaip sergam be jų neišsikapstom.
MELA
QUOTE(kristutyte @ 2005 10 18, 11:14)
Inhaliatoriai
Kadangi mano vaikai irgi neišlipa iš peršalimo ligų, tai aš galvoju pirkti Microlife NEB10. Gal kuri nors iš jūsų naudoja tokį? Kokie atsiliepimai?
*

Mes tokį turim ir nesigailiu schmoll.gif Vos tik mažiukas susirgo laringitu, iš kart apsirūpinom, nes pagulėję keturias dienas ligoninėj grįžti nebenorim schmoll.gif
*Vilte*
va ir as neisivaizduoju ka daryciau be jo kai nakti netiketai uzpuola laringitas arba kai sloguoja ar kosti vaikas.Kol jo neturejom tai tekdavo ir ligoninese dazniau pagilet,bet isigijus inhaliatoriu daugeliu atveju galiu savo vaikui padeti thumbup.gif thumbup.gif
Daisy
pala, kažko nesuprantu, juk ligoninėse inhaliuojami visi bronchitiniai/plaučių uždegimai ir šiaip ką kosulys vargina. Kiek gulėjom visus inhaliuodavo palatose (tik angina sergančių ne)

p.s. ką pilat inhaliacijom
*Vilte*
QUOTE(DAISY @ 2006 10 13, 15:12)
pala, kažko nesuprantu, juk ligoninėse inhaliuojami visi bronchitiniai/plaučių uždegimai ir šiaip ką kosulys vargina. Kiek gulėjom visus inhaliuodavo palatose (tik angina sergančių ne)

p.s. ką pilat inhaliacijom
*

as ilasinu eukalipto arba ispaudziu rezorbano
Daisy
Mes tokį turim, tik nepatinka, kad jis didokas (reik rast vietos kur padėt)
ir šiaip mes pirkom vaistinėje, tai mokėjom 166 lt wink.gif
SuperMama
Gal kas turi injaliatorių PARI? Kur pirkote? Kas Lietuvoje jais prekiauja?
*sanel*
o kiek kainuoja inhaliatoriai? ar juos parduoda be recepto?
Paslaptingoji
as rytoj vaziuoju pirkt inhaliatoriaus,seip vaistinese niekur neradau,tik tokie galingi uz 450lt.o spec parduotuvej kur med. iranga radau inhaliatoriu 180lt su kaukyte maziukui ir vamzdeliu vyresniems.atrode patogus,sveicariskas.kadangi buvo ispirkti tai man uzsake,tai va laukiu rytojaus.
kadangi mus buvo uzpuoles laringitas,tai ne neabejoju kad jis mums labai reikalingas.va dar reikia issiaiskint kokias zoleles naudot inhaliacijoms,kokioms ligoms kokios ir seip kada negalima vartot inhaliatoriaus,prie kokiu ligu netinka g.gif
eva
tikrai reikalingas daiktas, teko vieną kartą su laringitu ligoninėje gulėti, tai daugiau kaip ir nesinori, todėl šį daiktą įsigijom 4u.gif
šiaip aš įlašinu abmrocheksalio, beje mes su šiais vaistais ir ligoninėje gydėmės 4u.gif
Dukra
Dabar domiuosi inhaliatoriais, nes ir antras vaikas pasirodo laringitinis swoon.gif
Pasirodo inhaliatoriai buna kompresoriniai ir ultragarsiniai, ko gero nei to nei to uz 100 Lt nepaimsiu, apie 300 normalesnis kainuoja. Gal euro vaistinej reikia pasiziuret, pas juos ir nuolaidos sekmadieniais buna g.gif

Paslaptingoji
QUOTE(kristutyte @ 2005 10 18, 12:14)
Inhaliatoriai
*

mes toki turim.gydomes nuo laringito.labai dziaugiuosi,jei ne jis jau kogero butumem ligoninej unsure.gif

Papildyta:
QUOTE(Dukra @ 2006 12 09, 23:16)
Dabar domiuosi inhaliatoriais, nes ir antras vaikas pasirodo laringitinis  swoon.gif
Pasirodo inhaliatoriai buna kompresoriniai ir ultragarsiniai, ko gero nei to nei to uz 100 Lt nepaimsiu, apie 300 normalesnis kainuoja. Gal euro vaistinej reikia pasiziuret, pas juos ir nuolaidos sekmadieniais buna  g.gif
*

uz savaji mokejau 180lt.vaistinej tokio nebuvo,radau spec.med.prekiu parduotuvej.uzeik i tema laringitas,ten daug ir apie vaistus ir apie inhaliatorius kalbam 4u.gif mirksiukas.gif
viltuke
Inhaliatorius geras daiktas, bet mano mažius nenorėjo prie jo sėdėt. Tai praktiškai nepakvėpavom mes juo, nes visa procedūra užtrukdavo apie 15 sekundžių doh.gif Taigi, gydėmės vaistukais.
Su vyresniais vaikais manau, paprasčiau susitart
happy mama
Mes irgi senai naudojam inhaliatoriu.Anksčiau sededavau su dukra prie puodo po rankšlosčiu.Kartais ir dabar grištam prie puodo.Išverdu bulvias su lupienom suminkau idiedu druskos ir pirmin.Labai geras budas,naktynio ikiraus kosulio kaip nebuvo. thumbup.gif
Nolina
QUOTE(Paslaptingoji @ 2006 12 05, 19:59)
as rytoj vaziuoju pirkt inhaliatoriaus,seip vaistinese niekur neradau,tik tokie galingi uz 450lt.o spec parduotuvej kur med. iranga radau inhaliatoriu 180lt su
*

as pirkau paprasciausia inhaliatoriu vaistinej, man kainavo 20 lt, manau, kad tikrai geras daiktas thumbup.gif
raimuxe
Microlife NEB 10 mes naudojam ir esam patenkinti. Pirkom vaistinėje 189lt.
Oksis
Super daiktas, padės ne tik laringito gyd. bet ir bronchito ar šiaip užpuolus kosuliui. Mes pirkom va tokį (pas mus Kėdainuose kitokių nebuvo), bet intern. paieškojusi radau kad galima nusipirkti ir už 168
janna
As turiu toki pati:
user posted image

Nepamainomas dalykas, bent jau mums.
ten yra dar dvi kaukes pridedamos.
o pilam arba soda arba ioduota druska.
kadangi ispurskia labai smulkia dispersija tai nuo eukalipto ar rezorbano gali supykinti vaika.
o kvepuojame visi, kaip tik pajuntame gerkleje perstejima ar pradeda kosulys kankinti.
Mokejau vaistineje 280 lt.

Yra panasaus veikimo principo Microlife (italiski) jie pigesni. Kaina apie 150-180 Lt.
mairux
Aš taip pat turiu elektrinį inhaliatorių.Vyriausias sūnus tik kartą sirgo laringitu,bet dukra nuo trijų metų sirgo po kelis sykius per metus,jei nebūčiau turėjus inhaliatoriaus,tai be ligoninių nebūtume apsiėję.
auslialia
labas,

As siandien nusipirkau Microlife NEB 50. Mokejau 185Lt. Vyras serga bronchine astma, o vaikas kartasi obstrukciniu bronchitu, tai su "bliudukais" verdancio vandens pavargau terliotis, be to pavojinga.
Dabar tik reiketu issiaiskinti kaip po kiek ir ka reikia pilti kai noresiu panaudoti. Zinau kad adrenalinas labai gerai, bet ar jo galima paprastai vaistinese nusipirkti? Be to, man sake, kad i si inhaliatoriu geriau nereikia pilti nieko kas yra aliejinio pagrindo, tai ar galima tiesiog vandeni ipilti ir su juros druska, arba pvz soda kvepuoti?
auslialia
Va ka tik isbandziau savo nauja pirkini - inhaliatorius super! Ipyliau 2-3ml. vandens ir truputeli stambios juros druskos, gerai butu ir paprasta manau. Liux daiktas - tikrai! O dar jeigu gydytojas priraso vaistuku tiksliom dozem, tai 1000 kartu geriau negu gerti vaistus! Ar ne taip?
O vaikuciai, kol visai mazi - aisku kad nemegsta sedet su kauke, BET reiia palaikyti nors su pertraukelem, jeigu ir saukia, nes kai saukia - dar geriau ir giliau vaistukai i plaucius patenka. Striprybes, linkiu nesirgti, o jeigu ka - iskart garuoti ir uzkirsti visoms ligoms kelia! 4u.gif
auslialia
Ar bandet kas nors i Microlife inhaliatoriu i deti eteriniu alieju, ar kazka ne vandens pagrindo? Man pardaveja nepatare, nes sake apsinesa labai... Bet vaistinej sake, kad nieko tokio - jug viskas issiplauna g.gif Tai reikia trecios nuomones - laukiu 4u.gif
dange
QUOTE(auslialia @ 2007 09 20, 13:51)
Ar bandet kas nors i Microlife inhaliatoriu i deti eteriniu alieju, ar kazka ne vandens pagrindo? Man pardaveja nepatare, nes sake apsinesa labai... Bet vaistinej sake, kad nieko tokio - jug viskas issiplauna  g.gif Tai reikia trecios nuomones - laukiu  4u.gif
*

Manau pardavėja teisi: eteriniai aliejai netinka microlife inhaliatoriams netinka.
Papildyta:
QUOTE(auslialia @ 2007 09 19, 10:17)
labas,

Dabar tik reiketu issiaiskinti kaip po kiek ir ka reikia pilti kai noresiu panaudoti. Zinau kad adrenalinas labai gerai, bet ar jo galima paprastai vaistinese nusipirkti? Be to, man sake, kad  i si inhaliatoriu geriau nereikia pilti nieko kas yra aliejinio pagrindo, tai ar galima tiesiog vandeni ipilti ir su juros druska, arba pvz soda kvepuoti?
*

Galima ax.gif
Zuze
Pasidalinsiu ir as patirtim ax.gif I kompresorinius inhaliatorius,kuriuos cia dauguma turite isigije jokiais budais negalima lasinti nei rezorbano,nei jokiu eteriniu alieju ar dar kazko,ne tik del to kad apsinesa ar panasiai,o galit pakenkt vaikeliui.Visais tais eteriniais aliejais galima garinti tik karstais garais.
O i kompresorini inhaliatoriu pilasi fiziologinis vanduo,dar kitaip skystis injekcijom,Nacl.As pilu 9%,kurio galima laisvai isigyti vaistinese.Esant stipriam priepoliui imaisoma adrenalino,bet su juo vel reikia labai labai atsargiai
aseni77
mes turime mikrolife inhaliatorių tikrai nepamainomas dalykas pradėjus vaikui kosėti. Garinamės su prospano lašiukais, esant bronchitui su brontex lašiukais. Ir patys pakvėpuojame peršalę. O su puodo garais maniškis nesileisdavo, cypdavo, bijojau nuplykiti vaiką, o po laringitinių priepuolių naktį nusipirkom inhaliatorių ir labai tuo džiaugiuosi.
Lelija33
Gal kas girdėjot apie inhaliacijas nuo užkimimo? Maniškė (2 m.) jau keletą mėn. užkimusi, nors gerklės jai neskauda, nekosti. Girdėjau, kad balso stygų problemoms esant negalima kaitinti, t.y. garinti ir pan. Gal yra kokių inhaliacijų naudojant inhaliatorių? Labai lauksiu kokios nors informacijos ax.gif
Calmness
QUOTE(raimuxe @ 2006 12 28, 16:45)
Microlife NEB 10 mes naudojam ir esam patenkinti. Pirkom vaistinėje 189lt.
*

as ruosiuosi irgi pirkti,norejau paklausti kokie vaistai ten pilami g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.