Laukiu gegužės: fitness rutiną praturtinsiu tenisiuku
Į sporto klubą "pabėgau" po 5 mėn. nuo gimdymo. Svorį ir formas susigrąžinau per 4 mėn.
Laukiu gegužės: fitness rutiną praturtinsiu tenisiuku
Pradėjau sportuoti 6 mėnesiai po gimdymo. Nepradėjau anksčiau, nes trenerė nepriėmė kol maitinau, nes pieno ir taip buvo ne marios.....
Aš pradėjau intensyviai sportuot pilatesą ir aerobiką, bet dabar kai pastojau, galvojau darysiu jogą. O čia sužinau, kad negalima.
O kažin ar galima dar pirmaisiai mėnesiai aerobika užsiiminėti nors po 15 min per diena? Ir ar galima pakilnoti svarmenis 1 kg (o gal ir mažiau) svorio?
Jei sportavai iki nestumo, tai gali testi ir toliau (jei pati gerai jautiesi, jei nestumas nerizikingas). Pati sportavau su treniruokliais
Pažinojau moteriškę, kuri sportavo aerobiką, labai sunkiai pastojo, bet aerobikos nemetė, įvyko persileidimas, aišku kaltino save, kad persitempė, nors neaišku kaip ten buvo, gal visai ne todėl... Įvykis liūdnokas, kieno rizikingesnis nėštumas arba turėję persileidimų iki to, geriau pasaugokit save, kad nereiktų graužtis...
o as laukiuosi ir nesportuoji, vis pazadu sau kad va eisiu nors i baseiniuka nuo tada ir tada.. paskui vel pazadau.. dar pazadu.. ech, taip ir pagimdysiu tuoj
sveikos
gal zinote kada po gimdymo galima pradeti daryti pratimus skirtus pilvo presui?ir isvis kada geriausia pradeti sportuoti?
po kiek laiko galima pradeti sportuoti po cezario pjuvio? kaip tai gerausia pradeti:)
po kokiu poros menesiu, bent jau man tajp sake, bet siaip ziurint kajp jautiesi.
krosiukai vakarais, aerobika..
Nu man tai sake kad ne anksciau kaip po puses metu,tai man kaip tik siandien pusmetis tai jau desiu sportuot...
Geriau patarkit kaip sulieknėt nesportuojant
QUOTE(Mikasiene @ 2006 09 30, 18:04) Geriau patarkit kaip sulieknėt nesportuojant Nu tu taip nenusimink.Mano maziukei jau trys men.,o as vis dar is nestukiniu kelniu islipu - baisu!!!
O as per nestuma priaugus 23 kg buvau, kai gryzau is ligonones buvo like 9, o dabar (po 3 men.) liko 3 kg.
Keliu temą viršun- ko tai nepelnytai pamiršta, atrodo
sveikos jus cia skundziates po gimdymo dar anksti numesti svorio, o ka man daryti pries tabdama
radau tokia nuoroda gal kam pades nestumo metu ir as pradejau biski mankstintis pratimai besilaukianciai cia tik apie sporta bet gal kas zinote kokiu nuorodu kur galima maitintis ir nepriaukti taip greitai svorio?
Mielos Mamytes, o as radau tokia teorija tokioje senoje rusiskoje knygoje ( M Beisa, A Zambatova. Fizioterapija, 1986). kad pilvelis auga 9 men, o traukiasi 10 dieno po gimdymo ir jei per tas pirmas 10 dienu butu galimybe sportuoti, tai galima pasiekti maksimaliu rezultatu. labai bijau sukelti diskusijos buma, bet pati labai domiuosi siuo dalyku, nors dar leliuko neturim ir tik planuojam. zinau, kad mamytes buna pavargusios, bet tik norejau Jums ir tokia teorija pateikti.
Gal žinote kokius pratimus galima daryti, aš kaip tyčia įsigyjau 3 mėn. abonimentą ir dabar sužinojau, kad laukiuosi. Gali būti dvi ar trys savaitės. Tai ar nepavojinga būtų pavyzdžiui ant bėgimo takelio greitas ėjimas, arba pilvo presui pratimai, ar nepakenktų man? Rizikuoti nenorėčiau, nes per ilgai laukiau to vaikelio, bet jei pavojaus nėra, tai mielai pasimankštinčiau
ar galima daryt body flex'a besilaukiant?
dar tik pirmas menuo.. QUOTE(vilmarak @ 2007 07 20, 20:31) Gal žinote kokius pratimus galima daryti, aš kaip tyčia įsigyjau 3 mėn. abonimentą ir dabar sužinojau, kad laukiuosi. Gali būti dvi ar trys savaitės. Tai ar nepavojinga būtų pavyzdžiui ant bėgimo takelio greitas ėjimas, arba pilvo presui pratimai, ar nepakenktų man? Rizikuoti nenorėčiau, nes per ilgai laukiau to vaikelio, bet jei pavojaus nėra, tai mielai pasimankštinčiau Mano ziniomis, sportuoti gali tik proto riboe, begimo takelis tikrai nepakenks jeigu nepersitempsi, pirmais menesiais svarbu nekilnoti ranku ir nedaryti suoliu, o lengva manksta tik pades, o ne pakenks, as pati sportavau iki septinto menesio. Tik viskas su protu, jeigu jauti, svarbu nepersitempti. Labiausiai patarciau nueiti i baseina. Pilvo preso pratimu gal geriau privenk.
Gal kas žinote vilniuje kur būtų galima lankyti jogą su 6,5 mėn. kūdikiu.
Žinau, kad kaune yra tokie užsiėmimai, o Vilniuje nerandu QUOTE(kristinuv @ 2007 10 24, 18:50) Gal kas žinote vilniuje kur būtų galima lankyti jogą su 6,5 mėn. kūdikiu. Žinau, kad kaune yra tokie užsiėmimai, o Vilniuje nerandu Labas, Vilniuje "Forum Palace" yra nuotaikingi mankštos užsiėmimai "Mama ir aš". Tai ne joga, bet manau tikrai verta dėmesio. Aš "Forum'e" lankau spec. nėščiųjų užsiėmimus. Juos veda kineziterapeutė. QUOTE(rafaelo @ 2007 05 19, 04:47) sveikos jus cia skundziates po gimdymo dar anksti numesti svorio, o ka man daryti pries tabdama radau tokia nuoroda gal kam pades nestumo metu ir as pradejau biski mankstintis pratimai besilaukianciai cia tik apie sporta bet gal kas zinote kokiu nuorodu kur galima maitintis ir nepriaukti taip greitai svorio? aciu uz nuoroda ja vienintelia pakolkas radau Gaila kad sitemele uzmirsta,gal atgaivinsim
nestukes
pasortuokim,kad nereiktu verkslenti po gimdymo kos negrazus pilvukas liko as lankau baseina,stengiuosi kuo daugiau plaukioti. Zinau varlyte negalima(kojas zargstyti)
Labukas
Labas
radau internete informacijos apie tokią Tupler techniką, kuri tinka ir reikalinga tiek besilaukiant, tiek pagimdžius. Nes man vaikai išskyrė pilvo raumenis, tai vat ta technika nėštumo metu veikia kaip prevencija, o po gimdymo turėtų sustatyt viską į vietas. įspėjama, kad jei pradėsi sportuot bilekaip tai tarpas tarp raumenų dar labiau prasivers ir bus tik blogiau. Tik va bėda, kad nelabai suprantu, kaip tą techniką atlikt. Gal kas užsiima ar turi knygą parsisiuntus ar tiesiog angliškai puikiai supranta ir galėtų paaiškint? (trumpai aprašyta čia: http://www.medicinenet.com/script/main/art...ticlekey=56021) įdedu ir patį tekstuką, kad neieškot ilgai: MEMBER QUESTION: Can you explain the Tupler technique? TUPLER: The Tupler technique focuses on strengthening the inner-most abdominal muscle, which is called the transverse muscle. This muscle is like a corset and wraps around your whole midsection. The action of the muscle is forward and backward. This is the muscle we use in breathing. This inner most muscle, which goes forward and backward, is attached to this outer-most muscle. So, when the inner-most muscle goes back towards the spine, it brings the outer-most muscle with it, making this separation smaller. When you strengthen the transverse muscle you also strengthen the outer-most recti muscle. A woman can do these exercises sitting in a chair, sitting in her car or sitting against a wall so her back does not move. She imagines her belly button is the engine that moves the belly back towards the spine. She brings her belly button to the spine and then does little squeezes out the back of her spine. With each squeeze she counts. One set is 100 of these little squeezes, which takes two and a half minutes. She needs to do at least five sets of 100 of these squeezes every day. She must also think about bringing her belly button back to the spine with everything that she does: when she sneezes, coughs, goes to the bathroom, gets up and down, exercises, etc. When she can't hold the belly button to the spine when she does any activity or exercise, that is an indication that she should not be doing that activity or exercise. If she can't hold the belly button in at the spine, it means it will be going forward forcefully at the spot of the belly button, making that separation (diastasis) larger. Regarding the breathing, when doing these squeezes you must count out loud because that forces you to breathe. It is shallow breathing, but at the end of the exercises we take some nice deep belly breaths.
Aš abu kartus po gimdymo nuėjau sportuoti po keturių mėnesių. O per neštumą lankiau specialiai nėščioms treniruotes. Panašios jos į paprastas, tik krūvis mažesnis, viskas vyksta lėtai, neskubant
Beveik visi sporto klubai dabar turi programas nėščioms. aš šį pavasarį lankiau forume vilniuje, tai kiekvieną dieną buvo treniruotės ir dar pasirinkt buvo galima, ant kamuolių ar joga, taip pat baseinas.
QUOTE(Candy candy @ 2008 09 08, 09:51) Sportuokim sportuokim Ale man pasirodo dar biski negalima...iki 13 savaiteles.. O kur tu sportuoji ir kokius pratimus darai? Vasarą tai aš apsileidau ir niekur nesportavau. O tau negalima visai jokių pratimų ar tik į baseiną? Man tai gydytoja leido sportuot nuo pat nėštumo pradžios (bet aš prieš QUOTE(jovka @ 2008 09 08, 12:50) Vasarą tai aš apsileidau ir niekur nesportavau. O tau negalima visai jokių pratimų ar tik į baseiną? Man tai gydytoja leido sportuot nuo pat nėštumo pradžios (bet aš prieš Sako, kad negalima kol lelius galutinai neitvirtina gimdojet.y. iki 13 savaites..o as pas gine dar nebuvau, tai nezinau tiksliai, kas galima ir kas ne.. bet jauciu po to irgi i Linija varysiu, nes ten ir su pilvu paskui priima sportininkes Vis stebedavau nesciuju mankstas, kai lankiau ten aerobika Smagu O kiek jau tau savaiteliu?? Papildyta: aij, matau, jau greit gimdysi tai tu matyt i tas mankstukes ir vaikstai Kodel nestukes tokios nesportiskos, niekas nieko neplepa :S QUOTE(Candy candy @ 2008 09 09, 16:13) Sako, kad negalima kol lelius galutinai neitvirtina gimdojet.y. iki 13 savaites..o as pas gine dar nebuvau, tai nezinau tiksliai, kas galima ir kas ne.. bet jauciu po to irgi i Linija varysiu, nes ten ir su pilvu paskui priima sportininkes Vis stebedavau nesciuju mankstas, kai lankiau ten aerobika Smagu O kiek jau tau savaiteliu?? Papildyta: aij, matau, jau greit gimdysi tai tu matyt i tas mankstukes ir vaikstai Kodel nestukes tokios nesportiskos, niekas nieko neplepa :S Na man gin leido sportuot, nors kai pirmą kart nuėjau buvo 7-8savaitės. Sakė, tik draudžiamas ekstremalus sportas, kur didelė rizika susižeisti. Na man dar 2mėnesiukai liko iki gimdymo, tai gal net kada linijoj susitiksim
O gal yra Klaipedoje mamyciu kazkur sportuojanciu
Kazkaip pamirstas sis formumas, negi
QUOTE(KlementinaR @ 2009 04 09, 23:12) Kazkaip pamirstas sis formumas, negi ...pabaigiau I trimestra. Ir sportuoju Zodziu, svarbu nepersitempti. ...ir stengtis labai neitempti pilvo preso darant pratimus (kas truputi sudetinga, nes per ilga sportavimo laika jau susiformave tam tikri igudziai). Turiu knyga anglu kalba "Fitness during pregnancy" ar pan., bet kol kas ji dulka lentynoj QUOTE(Dushke @ 2009 04 10, 21:54) ...pabaigiau I trimestra. Ir sportuoju Zodziu, svarbu nepersitempti. ...ir stengtis labai neitempti pilvo preso darant pratimus (kas truputi sudetinga, nes per ilga sportavimo laika jau susiformave tam tikri igudziai). Turiu knyga anglu kalba "Fitness during pregnancy" ar pan., bet kol kas ji dulka lentynoj Na eiti i sporto kluba nelabai turiu galimybiu. Tad ir idomu, kurie pratimai galimi, kurie ne. Galvoju, jei pagrande apkrausiu kojas, netureciau labai pakenkti. Lengva manksta nepakenks
Sveikutes,
o gal kas zinote kluba kur galima sportuoti su leliumi? Labai noriu pradeti taciau neturiu su kuom savo princese palikti..gal kas esate ka girdejusios????
Sveikutes,
o gal kas zinote kluba kur galima sportuoti su leliumi? Labai noriu pradeti taciau neturiu su kuom savo princese palikti..gal kas esate ka girdejusios????
Sveikutes,
Besilaukianciom mamytems pilatesas ir kalanetika nepakenktu ?
QUOTE(lauryna @ 2009 04 14, 09:19) Lauryna, gal tu jau jau Mh, tiesa pasakius jei buciau
Dar ne
Sveikutes, perskaiciau foruma, visos raso kad saugiausia yra plaukimas
QUOTE(lauryna @ 2009 04 14, 10:30) Jeigu skaitytum temą nuo pradžių, tai žinotum, jog pilatesas, joga ir kalanetika ne pati geriausia mankšta nėščiai O šiaip, jeigu gerai jautiesi ir nori būtinai sporto salės, tuomet geriausia rinktis body dizaino trenoruotes. Bent mano draugė trenerė tai besilaukiančioms labiau rekomenduoja pereit prie treniruoklių ir daugiau pratimų daryt nugaros stiprinimui (ji labiausiai nukenčia nėštumo metu). Idealus variantas (bent man) yra mankšta vandenyje Kai laukiausi lankiau Kaune "Liniją". Gaila vardo nepamenu, bet viena iš trenerių buvo tiesiog super Papildyta: QUOTE(smille_for_you @ 2009 07 09, 15:13) Sveikutes, perskaiciau foruma, visos raso kad saugiausia yra plaukimas Vandenyje saugu, nes būdama vandenyje nejauti kūno svorio (juk vanduo tave kelia). Ir patikėk...Ką bedarytum, tempas tikrai didelis nebus |