Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Sportas nėštumo metu ir po gimdymo
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Sportas ir dietos > Sportas
Pages: 1, 2, 3
trenere
ka manote apie sporta nėštumo metu?
$
puiku,aišku su gyd.leidimu,jei nėra gręsiančio,jei gerai jautiesi,tai pirmyn,tik aišku saikingai,nepersistengt.
o šiaip besilaukiančiom labiausiai tinka baseinas,jogos pratimai,kalanetika.
afera
man atrodo, jei iki nestumo nesportavai, tai nestumas tikrai ne laikas pradet unsure.gif , o jei sportavai - su tam tikrais apribojimais ko gero netgi reiketu.
NERA
Jei gerai jautiesi proto ribose viskas tik į sveikatą rolleyes.gif
Kuzia
Mano visi sportai baigėsi 6-ą nestuke.gif savaitę prasidėjus gausiam kraujavimui. O atrodė viską darau teisingai ir saikingai unsure.gif . Be to, prieš nestuke.gif irgi sportuodavau unsure.gif . Taip kad, būkit labai atsargios huh.gif .
VeroniQ
Man kategoriskai uzdraude kol kas sportuot. ir anksciau nelabai sportavau, bet ypac pirmam trimestre labai pavojinga aplamai pasitempt, reik vaiksciot atsargiai, kaip su kiausiniais smile.gif
Dabar savijauta pagerejus, bet nerizikuosiu, nes nenoriu po to del savo uzgaidos gailetis. o siaip ziuresiu ka gydytoja sakys
Rasma
Na, aš sportavusi iki nėštumo sportavau tuo pačiu tempu toliau. Kadangi buvau informuota, jog apie būsimo kūdikio savijautą galima numatyti pamatavus temperatūrą po sporto (turiu galvoje, pamatavus temperatūrą ne pažastyje laugh.gif), tai kurį laiką sekiau šį rodiklį žiūrėdama ar nepadauginu..Po sporto ji neturi viršyti tam tikros ribos. Taip pat sporto metu sekiau ir savo pulsą, niekada neviršydavau 150 k/min. nuo tos dienos, kai sužinojau esanti nėščia.
Nieko blogo nejutau, nors ginekologė "apsidraudimui" irgi liepė būti kaip su kiaušiniais. Na, čia jos asmeninė nuomonė ir atsakomybės nusikratymas. Ko nedariau: sumažinau keliamą svorį treniruokliuose ir vengiau staigių rankų judesių aukštyn ir pan. Aerobikoje šuoliukų buvo, bet nepersistengdavau. Nuo penkto nėštumo mėnesio aerobiką mečiau, o nuo šešto nėštumo mėnesio mečiau ir teniruotes su svoriais. Visą likusį laiką kasdien po 1 val. mankštinausi namie su treniruokliu pan. į Orbitrek'ą ir kasdien po 1,5-2 val. daug vaikščiojau po skulptūrų "Europos" parką užmiestyje. Ir visa tai dariau tik tam, kad išvengti žmonių žvilgsnių sporto klube..Vis dėlto nėščioji ne baseine yra gana neįprasta.

O apie sportą nėštumo manau štai ką..Sportas yra sportas, jis suteikia sveikatos, žvalumo, energijos, gerina nuotaiką ir tvirtina kūną. Jei jautiesi gerai, sportavai anksčiau ir nesibaimini, jautiesi pasitikinčiai, gydytojai nedraudžia, tai sportuot galima, o gal net ir būtina wink.gif O sportą gali rinktis, gal tai bus nėščiųjų aerobiką, gal baseinas..Kaip kam ir kas patinka rolleyes.gif
Monica
Rasma, gal galetum sukonkretinti. Kokia temp. neturetu buti virsyta po sporto?
as va ruosiuosi pradeti sportuoti rolleyes.gif
Rasma
Dabar specialiai nerašiau, nes nepamenu, o klaidint būtų žiauru. Turiu namie literatūros iš kurios rankiojau viską, kas žinoma apie nėštumą ir sportą, pasidariau tokius užrašus, konspektėlį kaip sportuot ir nepakenkt, žymėjausi pastabas apie savijautą, temperatūrą, pulsą ir pan. Kamantinėjau trenerius apie viską, tai jaučiausi kažkaip patikimai. Dėl temperatūros turiu pasitikslint, bet jei atmintis nepaveda lyg ir turėtų neviršyt 37,4..bet..oi, reik čia man tikslintis..ten parašyta ir kada, kaip matuto ir kas darosi vaikui, jei mamytės temperatūra ima viršyt tą ribinę..sukonkretinsiu ryt, geriausiu atveju.. rolleyes.gif

Galiu parašyt tik kaip informaciją, įdomumo dėlei, bet ar jums reikia, galima, nekenkia sportuot klauskit gydytojų, o ne manęs klausykit wink.gif Aš čia visai nenoriu patarimais bereikalingais kažkuriai moteriai pakenkti, tik rašau apie savo patirtį..nelaikykit to rekomendacijomis, jūs turbūt suprantate, kad tai nėra juokas sportuot nėštumo metu??
Monica
Rasma, aciu uz rupesti. Gydytoja man leido sportuot. Ruosiuosi nestuke.gif joga ar gimnastika, baseine dar. Tikrai ne taip profesionaliai kaip tu uzsiimt wink.gif

Bet va gydytoja apie temp. man nieko nesake.. Tai jei paziuretum i savo uzrasus, buciau dekinga. Gal tu esi uzsirasius, kiek temp. gali pakilti? Nes pas mane siaip ji yra ausktesne nei yprastai.
NERA
Atsargiai su joga ir gimnastika, pilatesu, tempimu ir t.t. Ten daug įsirėžimo pratimų, kas labai nerekomenduotina nėščiąjai ir tempimų reiktų vengti rolleyes.gif
Rasma
Oi ne, iškart galiu psakyti, jogą nėštumo metu geriau pamiršti wink.gif Visokie bodyfleks'ai ir raumenų tempimo pratimai irgi negerai..geriausia yra baseinas, mankšta su kamuoliu rolleyes.gif
Monica
QUOTE (Rasma @ 2004 10 05, 15:50)
Oi ne, iškart galiu psakyti, jogą nėštumo metu geriau pamiršti wink.gif Visokie bodyfleks'ai ir raumenų tempimo pratimai irgi negerai..geriausia yra baseinas, mankšta su kamuoliu rolleyes.gif

Keista, kazkas man cia nesutampa. O tai kodel yra ta speciali nesciuju joga?? g.gif
NERA
Vat būtent nėščiųjų joga.O paprastoj jogoj daug įsirėžimo pratimų-kas didina vidinės pilvo ertmės spaudimą-žodžiu negerai vaikeliui.Bodyflex'e yra kvėpavimo užlaikymas kas irgi labai negerai nes per tą laiką vaisius negauna deguonies.O nėščiųjų joga yra tiesiog pasiražymas, pasivartymas nuo šono ant šono dry.gif .Geriau aqua aerobika-dirba visas kūnas, o ir nugara pailsi thumbup.gif
Rasma
Prisiminiau pažadą ir pažiūrėjau, kokia turi būti besilaukiančios mamos temperatūra po sporto rolleyes.gif
Buvau teisi ji neturėtų viršyti 37,4, nes jei ima siekti 37,6, tai jau nebegerai besivystančiam kūdikėliui. Temperatūra matuojama praėjus 10 min. po pasportavimo, prieš maudymąsi, pageidautina tiesiojoje žarnoje arba makštyje.
maksimalus besilaukinačios mamos pulsas neturėtų būti didesnis nei 150-155 k/min, geriausia, kad būtų apie 145 k/min.tai va tiek.
Samanta
Kada pradejote sportuoti po gimdymo? Kaip sekesi? Ar leido dartarai ir ar nieko blogo nenutiko? Pasidalinkit smile.gif
s.saulute
As tai kazkaip dar sportuoti nepradejau, nors mergytei jau beveik keturi menesiai.Kazkaip anksciau bandziau daryti bodyflex'a ir atsilenkimus, bet pasidarydavo silpna ir bloga, tai kol kas nustojau, nors labai noretusi nulekt i sporto kluba fitness3.gif
sala2
Galima pradeti sportuoti 6 savaitės po gimdymo. :ohMano vaikeliui jau 3 mėn. tai kartais vakarais kelis atsilenkimus padarau doh.gif g.gif mad.gif . Labai norečau lankyti kokį sporto klubą, bet laiko ir norinčių kartu lankyti, nerandu. Būtų gerai atsikratyti svorį thumbup.gif , kuris liko po nėštumo nestuke.gif mad.gif .Nes tada turėsiu išmesti visus rubus, kuriuos nešiojau prieš nėštumą huh.gif Teks keisti garderobą thumbup.gif
Iva
QUOTE (Samanta @ 2004 11 24, 02:53)
Kada pradejote sportuoti po gimdymo? Kaip sekesi? Ar leido dartarai ir ar nieko blogo nenutiko? Pasidalinkit smile.gif

cia ziurint koks sportas wink.gif pradeti galima ir as bent taip ir dariau vos ne ta pacia diena kai pagimdziau, tik zinoma kitaip, ir ne tokiu kruviu, paskui palaipsniui didinant kruvi, beveik kaip iki nestumo sportavau po 3 sav po gimdymo , o visiskai normaliai, su taip paciais kruviasi po kokiu gal 6 savaiciu, bet man kiti standartai taikomi rolleyes.gif tongue.gif
o siaip viskas priklauso nuo pacios moters, jos fizinio aktyvumo iki nestumo ir per nestuma, taip pat nuo gimdymo, jeigu viskas gerai, nera ko stabdyt, kuo greiciau pradesi tuo greiciau atsistatysi.
Samanta
As tai labai noreciau eiti sportuoti i sporto klubo. Taciau irgi neturiu kompanijos, o labai jau norisi atsikratyti visu likusiu kilogramu po gimdymo... biggrin.gif Tai vat ir klausiu, gal kurios eina. Ar nuo kada ejo, kokia sporto saka usiimineja ar uzsiiminejo. Man asmeniskai labai patinka ivairios aerobikos rusys. Pries pastojant lankiau aerobika clap.gif
lengvute
čia apie mankštą po gimdymo wink.gif :
http://www.eva.ru/main/article/articleShow?articleId=89
Upsiukas
Namie kojytes kilot ir atsilenkimus atsargiai daryt pradejau praejus kokioms 3 savaitems po gimgymo, kadangi man dare cezari, tai preso pratimai pradzioj buvo kiek skausmingi...o i sporto kluba su leliuku pradejom vaiksciot praejus 1 men ir 1 savaitei po gimimo, kolkas viskas gerai smile.gif Gruosii planuoju eit jau ne 2 kartus, o 3 per savaite smile.gif aisku mano mamai , draugams, giminems ir pazystamiems as keliu siauba, nes jie mano, kad as tureciau da tupet namie, visa paliegusi ir pabalusi, o vaiko isvis, net laukan visa ziema nevezt laugh.gif laugh.gif
Samanta
QUOTE (Upsiukas @ 2004 11 26, 13:59)
Namie kojytes kilot ir atsilenkimus atsargiai daryt pradejau praejus kokioms 3 savaitems po gimgymo, kadangi man dare cezari, tai preso pratimai pradzioj buvo kiek skausmingi...o i sporto kluba su leliuku pradejom vaiksciot praejus 1 men ir 1 savaitei po gimimo, kolkas viskas gerai smile.gif Gruosii planuoju eit jau ne 2 kartus, o 3 per savaite smile.gif aisku mano mamai , draugams, giminems ir pazystamiems as keliu siauba, nes jie mano, kad as tureciau da tupet namie, visa paliegusi ir pabalusi, o vaiko isvis, net laukan visa ziema nevezt laugh.gif laugh.gif

Upsiuk, kokiam sporto klube sportuoji su savo leliuku? Ir jei gali papasakok, kaip sekasi su mazu vaikuciu vaikscioti i sporto kluba? Ar nera sunku ir nepatogu?
Liorka
oo, ash ir norechiau suzhinot kur cia su leliukais galims sportuoti clap.gif clap.gif clap.gif ishkart uzhsirashychiau thumbup.gif nes mano leliukas mazhas irgi, palikt nera kaip, o pasijudint labai norisi thumbup.gif namie tingisi doh.gif mad.gif laugh.gif
Samanta
Zinau kad OlympicGym galima sportuoti su vaikiukais iki 1metu. O kaip kituose nezinia. Bet labai smalsu suzinoti, kaip sekasi mamom sportuoti su mazaisiais rolleyes.gif
Upsiukas
Na kiek girdejau, tai Olympic gyme nebera treniruociu su vaikiukais. O dabar atsidare naujas sporto klubas prie Mindaugo maximos ir jame vyksta treniruotes su leliukais, man labai patinka, apie ji suzinojau supermamoj, placiau pasiskaityk cia
ten yra ir nuotraukeliu smile.gif
Beje, maziai visai netrukdo... wink.gif
sakri
Aš tai pradėjau sportuoti kai mažiui sukako trys menesiai. Suneli palieku vyrui, o pati - i aerobika. buvo sunku pradeti, bet labai faina vel pajausti savo raumenis tongue.gif .
Viktute
As pradejau eiti i Impulsa kai mano 2.gif 2.gif suejo 4 menesiai, t.y. visai neseniai. Esu po cezario. Gydytojai sake, kad galesiu pradeti sportuoti jau po 3 menesiu, bet as neskubejau. O sporto klubo kineziterapeutai (ar kaip jie ten g.gif ) sako, kad po cezario galiu pradeti tik praejus 6 menesiams, bet as labai prasiau, sakiau, kad negaliu i save ziureti cry.gif (kai nusirengiu, nes su drabuziais dar visai padorus vaizdelis blush2.gif ), tada man sudare programa kur visai nera pratimu pilvo presui ir liemeniui. labai noriu atsikratyti antsvorio. tam geriausia eiti i aerobika, o dar geriau i fitness bike, jau bent taip man pasake sporto klube. bet as tai pradesiu daryti kai bus 6 menesiai po gimdymo, nes ten dideli kruviai, o dabar bandau deginti savo kalorijas ant treniruokliu ir pirtyje. ir taip 3 kartus i savaite fitness4.gif sekmes ir visoms kitoms, kurios norite grazinti tai kas buvo prarasta nestumo metu 4u.gif
ner_ko
Aš po gimdymo suskubėjau, pradėjau namie sportuot po 2 sav., tai ėmiau taip kraujuot, kad turėjau 2 mėnesiam atidėt. Po gimdymo svėriau 8 kg mažiau negu prieš (ot pasisekė thumbup.gif ), bet labai norėjau raumenukų, tai nuėjau kilnot svorių. Pakilnojau, atsistačiau ir pasidarėm antrą nestuke.gif . Kai pagimdysiu, vėl sportinsiuos - toks malonumas po tų sėdėjimų namie... L. norėčiau į pirtį ar baseiną - gaila, pakolei kas finansai tiek daug neleidžia sad.gif .
mamasius
QUOTE(Viktute @ 2005 01 22, 22:07)
As pradejau eiti i Impulsa kai mano  2.gif  2.gif  suejo 4 menesiai, t.y. visai neseniai. Esu po cezario. Gydytojai sake, kad galesiu pradeti sportuoti jau po 3 menesiu, bet as neskubejau. O sporto klubo kineziterapeutai (ar kaip jie ten g.gif  ) sako, kad po cezario galiu pradeti tik praejus 6 menesiams, bet as labai prasiau, sakiau, kad negaliu i save ziureti  cry.gif  (kai nusirengiu, nes su drabuziais dar visai padorus vaizdelis  blush2.gif  ), tada man sudare programa kur visai nera pratimu pilvo presui ir liemeniui. labai noriu atsikratyti antsvorio. tam geriausia eiti i aerobika, o dar geriau i fitness bike, jau bent taip man pasake sporto klube. bet as tai pradesiu daryti kai bus 6 menesiai po gimdymo, nes ten dideli kruviai, o dabar bandau deginti savo kalorijas ant treniruokliu ir pirtyje. ir taip 3 kartus i savaite fitness4.gif sekmes ir visoms kitoms, kurios norite grazinti tai kas buvo prarasta nestumo metu  4u.gif
*

As norejau paklausti ar tu maitini vaika krutimi? Ar maitinanciai galima eiti i pirti?
Viktute
QUOTE(ruzavi naguciai @ 2005 02 08, 16:59)
As norejau paklausti ar tu maitini vaika krutimi? Ar maitinanciai galima eiti i pirti?
*

sito nezinau, as jau nebemaitinu
Blizgė
As irgi jau kliedziu, kaip noriu eiti sportuoti. Nes iki nestumo su didesnem ar mazesnem pertraukom, bet sportuoju apie 10 m. Aisku si pertrauka pati didziausia sad.gif . Bet ka padarysi. Taciau mane neramina vienas dalykas, kadangi maitinu maziuka pati ir nusiteikusi maitinti min iki 6 menesiu jei tik pakaks pienuko, ar negali nuo kruvio dingti pienas. O vyras gasdina mane, kad taip ir atsitiks biggrin.gif . Idomu ar kam nors taip buvo?
Ele
Sportuoti pradejau praejus 2.5 men. po cezario. Pradejau nuo lengvo paplaukiojimo baseine, dabar jau rimciau sportuoju- aerobikos saleje ir baseine. Po truputi didinu kruvi, jauciuosi l.gerai. thumbup.gif
Tiesa, jau savo pienu nebemaitinu. Net nezinau, gal man taip sutapo, bet kudikis atsisake imti kruti kai pradejau lankytis baseine, gal nuo chlorkes kvapo, nezinau g.gif
klinkas
[FONT=Optima]Sveikos visos mamytes, ziuriu dauguma sportuoja nemaitindamos jau pacios, gal kas esat sportave dar bemaitinant, idomu tai kaip nors gali atsiliept pienukui ar ne g.gif
daniele
As tai pradejau sportoti Impulse 2.5 men. po gimdimo, dar i po cesario pjuvio. Zurnalose visur rasoma, kad galima sportoti jau po 8 sav. bet man trenere pasake, kad as atejau dar ankstoka(2.5man. ). Maitinau krutine, dabar maitinu. Sportavau 5 kartus per savaite po 1-1.5 val. Suleknejau, bet dar pilvas liko. Ketinu vel ten eiti sportoti, nors dar maitinu krutine. Bet pirtyje nebuvau nekarto, bijau, kad pienas pradings. Ar tiesa?
zujkelis
pradejau sportuoti praejus 5 men po gimdymo biggrin.gif jau tikrai jauciausi gerai ir sportas neteike jokio diskomforto,tik malonuma! cool.gif lankausi grandgym'e,aerobika,pirti,baseina,o dar ir pati maitinu pilnu tempu.pieno nuo to nesumazejo.ir vaikeliui gerai,ir mama patenkinta cool.gif
saltrune
QUOTE(klinkas @ 2005 02 22, 17:49)
[FONT=Optima]Sveikos visos mamytes, ziuriu dauguma sportuoja nemaitindamos jau pacios, gal kas esat sportave dar bemaitinant, idomu tai kaip nors gali atsiliept pienukui ar ne  g.gif
*

Aš irgi sportuot pradėjau kai 2.gif buvo 2,5 mėn, lankau treniruotes 3 k/sav ir kartais (kai 2.gif leidžia tongue.gif ) einu į infraraudonųjų spind pirtį- pienukui įtakos tikrai tai neturi, tebemaitinu pati ax.gif
rolana
QUOTE(Jūra_ @ 2004 11 24, 16:59)
aš tai sveriu dar mažiau nei prieš nėštumą, bet mano kaulai išplatėjo - todėl į daugumą rūbų vis tiek nebetelpu    sad.gif
*

Kas išplatėjo? Kaulai? o taip gali būti?
Ele
As nezinau, gal taip ir buna. As nepastebejau. O kad svoris padidejo- tai matau kuo aiskiausiai unsure.gif
mumis1
QUOTE(saltrune @ 2005 02 27, 22:05)
Aš irgi sportuot pradėjau kai 2.gif buvo 2,5 mėn, lankau treniruotes 3 k/sav ir kartais (kai 2.gif leidžia tongue.gif ) einu į infraraudonųjų spind pirtį- pienukui įtakos tikrai tai neturi, tebemaitinu pati ax.gif
*

O koks sportas? gal pagal spec programa? maniskiui 3 men, o man po gimdymo pilvas kaip koks kibirelis cry.gif
nezinau, ka ir bedaryti cry.gif
Vike
man gydytoja rekomendavo pradėti sportuoti nuo 4 mėn po gimdymo, nes reikia mamai atsigauti.
RNT
jau ta pacia diena kai pagimdai, rekomenduojama daryti kegelio pratimus smile.gif
yamagirl
Sveikos,
Kadangi pati esu dar su pilvuku, bet pries nestuma ir iki nestumo pvidurio intensyviai sportavau, tai siek tiek nusimanau siuose dalykeliuose biggrin.gif Tai va, po gimdymo galima pradeti sportuoti ne anskciau negu po 2 menesiu, nes antraip pilvukas nukrenta ir tada tai jau turesit dideliu vargeliu juo atsikratyti tongue.gif Sekmes jums!!!
mumis1
[Tai va, po gimdymo galima pradeti sportuoti ne anskciau negu po 2 menesiu, nes antraip pilvukas nukrenta ir tada tai jau turesit dideliu vargeliu juo atsikratyti tongue.gif Sekmes jums!!!
*

[/quote]

o man pilvas nukrites ir be sporto. tai jau dabar nbeatsikratysiu cry.gif cry.gif cry.gif
tiesa, mamos, man tai po savaites lakstymo ant begimo tako ir dviracio mynimo pieno sumazejo cry.gif . Ar kam yra taip atsitike? gal tokiu uzsiemimu nelabai galima?
Iva
po gimdymo galima pradeti sportuoti ne anskciau negu po 2 menesiu, nes antraip pilvukas nukrenta ir tada tai jau turesit dideliu vargeliu juo atsikratyti

megalol.gif megalol.gif megalol.gif vienas kruciausiu mano girdetu dalyku, gal dar paaiskintum kur tas pilvas turetu nukrist ir kodel jo paskui reiketu atsikratyt tongue.gif

nesamone, pradet galima jau is karto po gimdymo, kaip jau cia minejo, nuo kegelio pratimu, nuo po biski koju kilnojimo, nuo daug kuo galima, tik aisku geriau su treneriu pasitart, arba gydytojos paklaust, nes kiekvienas atvejas gali buti vis kitoks.

man tai po savaites lakstymo ant begimo tako ir dviracio mynimo pieno sumazejo  .  gal tokiu uzsiemimu nelabai galima?

neturetu dingt arba sumazet tik nuo to, jeigu geri pakankamai vandens, gal sutapo su tiesog pieno mazejimo laiku kai leliui daugiau reikia o fabrikelis dar neprisitaike.

zelionuska
aš sporuot pradėjau kažkur po 5 mėnesių po gimdymo, bet jau savęs tai negailėjau schmoll.gif
meri popins
4u.gif Sportuoti pradėjau kai mažylei dar dviejų mėn. nebuvo. 2 kart.per savaitę einu į treniruoklių salę, dar kartą ar du pagal galimybes į baseiną su savo vyresniaja ir į pirtį Pieno tikrai nesumažėjo ir nemanau, kad sumažės nuo sporto, jo mažėja, jei dėl ko nors nervinies.
Tiesa, kai atėjau į sporto salę, treneris sakė, kad dar ankstoką, bet mano ginekologas sako, kad ne tik galima, bet ir reikia thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif , su protu žinoma, rekordu nestatant.
titomama

tiesa, mamos, man tai po savaites lakstymo ant begimo tako ir dviracio mynimo pieno sumazejo cry.gif . Ar kam yra taip atsitike? gal tokiu uzsiemimu nelabai galima?
*

[/quote]

Man teko girdėt, kad intensyviai sportuojant pieno gali sumažet, tai ir aš truputi prisibijau sportuot. Girdėjau, kad negalima daryti pratimų krūtinei, gal žinot ar tai tiesa?
Jazzmine7
[quote=titomama,2005 08 01, 22:12]
*

[/quote]

Man teko girdėt, kad intensyviai sportuojant pieno gali sumažet, tai ir aš truputi prisibijau sportuot. Girdėjau, kad negalima daryti pratimų krūtinei, gal žinot ar tai tiesa?
*

[/quote]

Na šakės, pasportavau tik dvi dienas, o pieno sumažėjo verysad.gif ką daryt? blink.gif
Ingakalnis
as pradejau sportuoti kai vaikui buvo 3men,pieno is pradziu tikrai mazejo,bet isitikinau,kad bent man labai skatina laktacija pirtys,taigi,dazniau pasimegauju pirtelemis ir viskas liuks.
Del pratimuku krutinei - tai man treneris sake kad labai plesytis nederetu,bet lengvai galima ax.gif
O pienas mazeja gal labiau nuo nuovargio, kai pradeda mazet, man uztenka tik gerai issimiegoti - ir liuks,arba sampano taure blush2.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.