ka manote apie sporta nėštumo metu?
puiku,aišku su gyd.leidimu,jei nėra gręsiančio,jei gerai jautiesi,tai pirmyn,tik aišku saikingai,nepersistengt.
o šiaip besilaukiančiom labiausiai tinka baseinas,jogos pratimai,kalanetika.
man atrodo, jei iki nestumo nesportavai, tai nestumas tikrai ne laikas pradet
Jei gerai jautiesi proto ribose viskas tik į sveikatą
Mano visi sportai baigėsi 6-ą
Man kategoriskai uzdraude kol kas sportuot. ir anksciau nelabai sportavau, bet ypac pirmam trimestre labai pavojinga aplamai pasitempt, reik vaiksciot atsargiai, kaip su kiausiniais
Dabar savijauta pagerejus, bet nerizikuosiu, nes nenoriu po to del savo uzgaidos gailetis. o siaip ziuresiu ka gydytoja sakys
Na, aš sportavusi iki nėštumo sportavau tuo pačiu tempu toliau. Kadangi buvau informuota, jog apie būsimo kūdikio savijautą galima numatyti pamatavus temperatūrą po sporto (turiu galvoje, pamatavus temperatūrą ne pažastyje
Nieko blogo nejutau, nors ginekologė "apsidraudimui" irgi liepė būti kaip su kiaušiniais. Na, čia jos asmeninė nuomonė ir atsakomybės nusikratymas. Ko nedariau: sumažinau keliamą svorį treniruokliuose ir vengiau staigių rankų judesių aukštyn ir pan. Aerobikoje šuoliukų buvo, bet nepersistengdavau. Nuo penkto nėštumo mėnesio aerobiką mečiau, o nuo šešto nėštumo mėnesio mečiau ir teniruotes su svoriais. Visą likusį laiką kasdien po 1 val. mankštinausi namie su treniruokliu pan. į Orbitrek'ą ir kasdien po 1,5-2 val. daug vaikščiojau po skulptūrų "Europos" parką užmiestyje. Ir visa tai dariau tik tam, kad išvengti žmonių žvilgsnių sporto klube..Vis dėlto nėščioji ne baseine yra gana neįprasta. O apie sportą nėštumo manau štai ką..Sportas yra sportas, jis suteikia sveikatos, žvalumo, energijos, gerina nuotaiką ir tvirtina kūną. Jei jautiesi gerai, sportavai anksčiau ir nesibaimini, jautiesi pasitikinčiai, gydytojai nedraudžia, tai sportuot galima, o gal net ir būtina
Rasma, gal galetum sukonkretinti. Kokia temp. neturetu buti virsyta po sporto?
as va ruosiuosi pradeti sportuoti
Dabar specialiai nerašiau, nes nepamenu, o klaidint būtų žiauru. Turiu namie literatūros iš kurios rankiojau viską, kas žinoma apie nėštumą ir sportą, pasidariau tokius užrašus, konspektėlį kaip sportuot ir nepakenkt, žymėjausi pastabas apie savijautą, temperatūrą, pulsą ir pan. Kamantinėjau trenerius apie viską, tai jaučiausi kažkaip patikimai. Dėl temperatūros turiu pasitikslint, bet jei atmintis nepaveda lyg ir turėtų neviršyt 37,4..bet..oi, reik čia man tikslintis..ten parašyta ir kada, kaip matuto ir kas darosi vaikui, jei mamytės temperatūra ima viršyt tą ribinę..sukonkretinsiu ryt, geriausiu atveju..
Galiu parašyt tik kaip informaciją, įdomumo dėlei, bet ar jums reikia, galima, nekenkia sportuot klauskit gydytojų, o ne manęs klausykit
Rasma, aciu uz rupesti. Gydytoja man leido sportuot. Ruosiuosi
Bet va gydytoja apie temp. man nieko nesake.. Tai jei paziuretum i savo uzrasus, buciau dekinga. Gal tu esi uzsirasius, kiek temp. gali pakilti? Nes pas mane siaip ji yra ausktesne nei yprastai.
Atsargiai su joga ir gimnastika, pilatesu, tempimu ir t.t. Ten daug įsirėžimo pratimų, kas labai nerekomenduotina nėščiąjai ir tempimų reiktų vengti
Oi ne, iškart galiu psakyti, jogą nėštumo metu geriau pamiršti
Keista, kazkas man cia nesutampa. O tai kodel yra ta speciali nesciuju joga??
Vat būtent nėščiųjų joga.O paprastoj jogoj daug įsirėžimo pratimų-kas didina vidinės pilvo ertmės spaudimą-žodžiu negerai vaikeliui.Bodyflex'e yra kvėpavimo užlaikymas kas irgi labai negerai nes per tą laiką vaisius negauna deguonies.O nėščiųjų joga yra tiesiog pasiražymas, pasivartymas nuo šono ant šono
Prisiminiau pažadą ir pažiūrėjau, kokia turi būti besilaukiančios mamos temperatūra po sporto
Buvau teisi ji neturėtų viršyti 37,4, nes jei ima siekti 37,6, tai jau nebegerai besivystančiam kūdikėliui. Temperatūra matuojama praėjus 10 min. po pasportavimo, prieš maudymąsi, pageidautina tiesiojoje žarnoje arba makštyje. maksimalus besilaukinačios mamos pulsas neturėtų būti didesnis nei 150-155 k/min, geriausia, kad būtų apie 145 k/min.tai va tiek.
Kada pradejote sportuoti po gimdymo? Kaip sekesi? Ar leido dartarai ir ar nieko blogo nenutiko? Pasidalinkit
As tai kazkaip dar sportuoti nepradejau, nors mergytei jau beveik keturi menesiai.Kazkaip anksciau bandziau daryti bodyflex'a ir atsilenkimus, bet pasidarydavo silpna ir bloga, tai kol kas nustojau, nors labai noretusi nulekt i sporto kluba
Galima pradeti sportuoti 6 savaitės po gimdymo. :ohMano vaikeliui jau 3 mėn. tai kartais vakarais kelis atsilenkimus padarau
cia ziurint koks sportas o siaip viskas priklauso nuo pacios moters, jos fizinio aktyvumo iki nestumo ir per nestuma, taip pat nuo gimdymo, jeigu viskas gerai, nera ko stabdyt, kuo greiciau pradesi tuo greiciau atsistatysi.
As tai labai noreciau eiti sportuoti i sporto klubo. Taciau irgi neturiu kompanijos, o labai jau norisi atsikratyti visu likusiu kilogramu po gimdymo...
Namie kojytes kilot ir atsilenkimus atsargiai daryt pradejau praejus kokioms 3 savaitems po gimgymo, kadangi man dare cezari, tai preso pratimai pradzioj buvo kiek skausmingi...o i sporto kluba su leliuku pradejom vaiksciot praejus 1 men ir 1 savaitei po gimimo, kolkas viskas gerai
Upsiuk, kokiam sporto klube sportuoji su savo leliuku? Ir jei gali papasakok, kaip sekasi su mazu vaikuciu vaikscioti i sporto kluba? Ar nera sunku ir nepatogu?
oo, ash ir norechiau suzhinot kur cia su leliukais galims sportuoti
Zinau kad OlympicGym galima sportuoti su vaikiukais iki 1metu. O kaip kituose nezinia. Bet labai smalsu suzinoti, kaip sekasi mamom sportuoti su mazaisiais
Na kiek girdejau, tai Olympic gyme nebera treniruociu su vaikiukais. O dabar atsidare naujas sporto klubas prie Mindaugo maximos ir jame vyksta treniruotes su leliukais, man labai patinka, apie ji suzinojau supermamoj, placiau pasiskaityk cia
ten yra ir nuotraukeliu Beje, maziai visai netrukdo...
Aš tai pradėjau sportuoti kai mažiui sukako trys menesiai. Suneli palieku vyrui, o pati - i aerobika. buvo sunku pradeti, bet labai faina vel pajausti savo raumenis
As pradejau eiti i Impulsa kai mano
Aš po gimdymo suskubėjau, pradėjau namie sportuot po 2 sav., tai ėmiau taip kraujuot, kad turėjau 2 mėnesiam atidėt. Po gimdymo svėriau 8 kg mažiau negu prieš (ot pasisekė
QUOTE(Viktute @ 2005 01 22, 22:07) As pradejau eiti i Impulsa kai mano As norejau paklausti ar tu maitini vaika krutimi? Ar maitinanciai galima eiti i pirti?
As irgi jau kliedziu, kaip noriu eiti sportuoti. Nes iki nestumo su didesnem ar mazesnem pertraukom, bet sportuoju apie 10 m. Aisku si pertrauka pati didziausia
Sportuoti pradejau praejus 2.5 men. po cezario. Pradejau nuo lengvo paplaukiojimo baseine, dabar jau rimciau sportuoju- aerobikos saleje ir baseine. Po truputi didinu kruvi, jauciuosi l.gerai.
Tiesa, jau savo pienu nebemaitinu. Net nezinau, gal man taip sutapo, bet kudikis atsisake imti kruti kai pradejau lankytis baseine, gal nuo chlorkes kvapo, nezinau
[FONT=Optima]Sveikos visos mamytes, ziuriu dauguma sportuoja nemaitindamos jau pacios, gal kas esat sportave dar bemaitinant, idomu tai kaip nors gali atsiliept pienukui ar ne
As tai pradejau sportoti Impulse 2.5 men. po gimdimo, dar i po cesario pjuvio. Zurnalose visur rasoma, kad galima sportoti jau po 8 sav. bet man trenere pasake, kad as atejau dar ankstoka(2.5man. ). Maitinau krutine, dabar maitinu. Sportavau 5 kartus per savaite po 1-1.5 val. Suleknejau, bet dar pilvas liko. Ketinu vel ten eiti sportoti, nors dar maitinu krutine. Bet pirtyje nebuvau nekarto, bijau, kad pienas pradings. Ar tiesa?
pradejau sportuoti praejus 5 men po gimdymo
QUOTE(klinkas @ 2005 02 22, 17:49) [FONT=Optima]Sveikos visos mamytes, ziuriu dauguma sportuoja nemaitindamos jau pacios, gal kas esat sportave dar bemaitinant, idomu tai kaip nors gali atsiliept pienukui ar ne Aš irgi sportuot pradėjau kai
As nezinau, gal taip ir buna. As nepastebejau. O kad svoris padidejo- tai matau kuo aiskiausiai
QUOTE(saltrune @ 2005 02 27, 22:05) Aš irgi sportuot pradėjau kai O koks sportas? gal pagal spec programa? maniskiui 3 men, o man po gimdymo pilvas kaip koks kibirelis nezinau, ka ir bedaryti
man gydytoja rekomendavo pradėti sportuoti nuo 4 mėn po gimdymo, nes reikia mamai atsigauti.
jau ta pacia diena kai pagimdai, rekomenduojama daryti kegelio pratimus
Sveikos,
Kadangi pati esu dar su pilvuku, bet pries nestuma ir iki nestumo pvidurio intensyviai sportavau, tai siek tiek nusimanau siuose dalykeliuose
[Tai va, po gimdymo galima pradeti sportuoti ne anskciau negu po 2 menesiu, nes antraip pilvukas nukrenta ir tada tai jau turesit dideliu vargeliu juo atsikratyti
[/quote] o man pilvas nukrites ir be sporto. tai jau dabar nbeatsikratysiu tiesa, mamos, man tai po savaites lakstymo ant begimo tako ir dviracio mynimo pieno sumazejo QUOTE po gimdymo galima pradeti sportuoti ne anskciau negu po 2 menesiu, nes antraip pilvukas nukrenta ir tada tai jau turesit dideliu vargeliu juo atsikratyti nesamone, pradet galima jau is karto po gimdymo, kaip jau cia minejo, nuo kegelio pratimu, nuo po biski koju kilnojimo, nuo daug kuo galima, tik aisku geriau su treneriu pasitart, arba gydytojos paklaust, nes kiekvienas atvejas gali buti vis kitoks. QUOTE man tai po savaites lakstymo ant begimo tako ir dviracio mynimo pieno sumazejo . gal tokiu uzsiemimu nelabai galima? neturetu dingt arba sumazet tik nuo to, jeigu geri pakankamai vandens, gal sutapo su tiesog pieno mazejimo laiku kai leliui daugiau reikia o fabrikelis dar neprisitaike.
aš sporuot pradėjau kažkur po 5 mėnesių po gimdymo, bet jau savęs tai negailėjau
Tiesa, kai atėjau į sporto salę, treneris sakė, kad dar ankstoką, bet mano ginekologas sako, kad ne tik galima, bet ir reikia tiesa, mamos, man tai po savaites lakstymo ant begimo tako ir dviracio mynimo pieno sumazejo [/quote] Man teko girdėt, kad intensyviai sportuojant pieno gali sumažet, tai ir aš truputi prisibijau sportuot. Girdėjau, kad negalima daryti pratimų krūtinei, gal žinot ar tai tiesa?
[quote=titomama,2005 08 01, 22:12]
tiesa, mamos, man tai po savaites lakstymo ant begimo tako ir dviracio mynimo pieno sumazejo [/quote] Man teko girdėt, kad intensyviai sportuojant pieno gali sumažet, tai ir aš truputi prisibijau sportuot. Girdėjau, kad negalima daryti pratimų krūtinei, gal žinot ar tai tiesa? [/quote] Na šakės, pasportavau tik dvi dienas, o pieno sumažėjo
as pradejau sportuoti kai vaikui buvo 3men,pieno is pradziu tikrai mazejo,bet isitikinau,kad bent man labai skatina laktacija pirtys,taigi,dazniau pasimegauju pirtelemis ir viskas liuks.
Del pratimuku krutinei - tai man treneris sake kad labai plesytis nederetu,bet lengvai galima O pienas mazeja gal labiau nuo nuovargio, kai pradeda mazet, man uztenka tik gerai issimiegoti - ir liuks,arba sampano taure |