Mano vyras dar nuo vaikystes sugalvojes varda savo busimam sunui (jeigu gims sunus, o ne dukra), o man tas vardas pabaisiskas, negaliu apie ji net pagalvot! Kaip elgtis? Is vienos puses nesinori vyro svajones griaut, bet is kitos nenoriu as to vardo savo vaikui! Tikiuosi, kad gims mergaite, bent gincu maziau bus. O jei berniukas? Ka daryt? Jauciu kad pykciu gali del vardo iskilti
tiesiai šviesiai pasakyt, ką galvoji apie tą vardą ir ieškot kompromisų.
o vardas koks?
na, jei vardas šiaip normalus, tik tau negražus, tai galite duoti 2 vardus. jei vardas nenormalus (a la Segara, Kevinas, etc.) - kovok kalbėtis reikia, kalbėtis, kalbėtis...
Vardas tai siaip normalus, ir tiesa pasakius dabar labai populiarus - Dominykas. Bet man asocijuojasi su vienu asmeniu is pradiniu klasiu, kurio pernest negalejau. Del to ir vardas nemielas, nors siaip tai nieko baisaus gi nera. Nu bet negaliu per save perlipt. Vyrui viska sakau ka galvoju, bet jis dabar su pilvu kalbedamas Dominyku vadina, o kaip mane erzina
QUOTE(Liolio @ 2006 09 27, 12:21) Vardas tai siaip normalus, ir tiesa pasakius dabar labai populiarus - Dominykas. Bet man asocijuojasi su vienu asmeniu is pradiniu klasiu, kurio pernest negalejau. Del to ir vardas nemielas, nors siaip tai nieko baisaus gi nera. Nu bet negaliu per save perlipt. Vyrui viska sakau ka galvoju, bet jis dabar su pilvu kalbedamas Dominyku vadina, o kaip mane erzina o jeigu mergytė pilvely, tai kaip galima Dominyku vadint? šiaip man Dominykas labai gražus vardas. Bet jei su vardu asociacijos ne kokios tada negerai
niu, man Dominykas neigiamų asocioacijų nekelia. bet savo dukros nieku gyvu Jolanta nevadinčiau - asmeniškos priežastys
teks kaip nors derintis, tartis, kaip ir apskritai santuokoje dėl beveik visko
Galiu pasiūlyti tik tartis
Ar pasakojai vyrui dėl ko tokios blogos asociacijos? Gal padėtų jeigu bandytum vaizdžiai nupasakoti kas būtų jeigu taip elgtūsi jūsų vaikutis. O gal vyras taip pat kažkokio vardo nemėgsta, tada reikia siūlyti, kad vaikutis turėtų 2 vardus, vieno nemėgsta mamytė, kito - tėvelis. Čia žinoma taip nesiūlau daryti, tiesiog atėjo tokia mintis Mes kai rinkome vardą, tai abu su vyru atskirai surašėme kokie vardai mums patinka. Apsikeitėme sąrašiukais ir išbraukėme tuos vardus su kuriais yra blogos asociacijos ar šiaip baisus parodė Iš to kas liko kalbėjomės ir bandėme prie pavardės derinti... Galų gale išrinkom mergytei ir berniukui po 2 vardus.
Manau, jei vyrui labai svarbu duoti šį vardą, tai vienintelė išeitis - dvigubas vardas. Taip neturėtų likt nuskriaustas nei vyras, nei Tu...
P.S. Šiaip tikrai kebli situacija, nepavydžiu...
O gal tas jo vardas šventas (kas žino?) ? Tada galima pavadint kitaip, o krikštyt Dominyku
Man atrodo, kad lemiamą žodį dėl vardo vaikui turi tarti mama. Juk vardas - pirmoji dovana, kurią mama gali suteikti savo kūdikiui. Juk ji 9 mėn. jį nešiojo, augino viena, todėl intuityviai geriau žino kas vaikui tinka o kas ne. Ir nei tėtis, nei juo labiau kokie nors seneliai negali to perimti. Todėl siūlau nenusileist, juk visą gyvenimą reiks tuo vardu šaukt.
as irgi uz tai, kad mamyte nusprestu
Na nezinau nezinau. Sudarem mes su vyru po atskira vardu sarasiuka, kad galetumem sutampanti isrinkt (kur abiem patiktu). Ir ka... Nei vieno to pacio
QUOTE(Liolio @ 2006 11 01, 11:27) Na nezinau nezinau. Sudarem mes su vyru po atskira vardu sarasiuka, kad galetumem sutampanti isrinkt (kur abiem patiktu). Ir ka... Nei vieno to pacio pas mus ginčų nekilo. Aš pasiūliau - jam patiko ir viskas
Vyras turetu suprasti, kad tau, esant nesciai, visai netinka nervintis. Jei jis supratingas, tai pasistengs tave isklausyti, suprasti ir pasiulys kita varda. Juk ne vien vardas Dominykas ant sio svieto egzistuoja. Nors pats vardas labai grazus. O tai ideja del vardo Domas netiko? O jei niekaip nerandate vieno, bendrai abiems patinkancio vardo, tai kvieskites i pagalba senelius, draugus. Tegul jie siulo. O gal is ju pasiulyto vardo kazkuris jums abiems su vyru patiks. Parasyk bent kelis vardus, kuriuos siulo vyras, ir kurie patinka tau.
QUOTE(ingalp @ 2006 10 06, 22:34) Man atrodo, kad lemiamą žodį dėl vardo vaikui turi tarti mama. Juk vardas - pirmoji dovana, kurią mama gali suteikti savo kūdikiui. Juk ji 9 mėn. jį nešiojo, augino viena, todėl intuityviai geriau žino kas vaikui tinka o kas ne. Ir nei tėtis, nei juo labiau kokie nors seneliai negali to perimti. Todėl siūlau nenusileist, juk visą gyvenimą reiks tuo vardu šaukt. Super pritariu QUOTE(Liolio @ 2006 10 07, 09:50) Oficialiai pavadinkit Dominyku, o toliau gali ir trumpinti Domu Kai mes rinkom vardą sūnui, paprašiau vyro sugalvoti, o kai jis pasakė savo variantą, žiūrėjau ilgai į sūnų ir kuo toliau, tuo labiau tas vardas jam lipo Taip kad neskubėk užbraukt, gal kaip tik gims vaikas tikras Dominykas
Na nezinau ar tai iseitis ka as parasysiu.Tokia pat problema turejo mano uosvei kai jie susilauke antro sunaus.Tai jie pasakojo kad net karas vyko,nei vienas nei kitas nenusileido.Ir ant pacio galo nusprende duoti du vardus, pati pradzia buvo sunki.Vienas kviete vienu vardu ,kitas kitu ir tai truko gal menesi,veliau uosvis palaipsniui pradejo vadinti uosvenes noretu vardu, mat jis pasiteisino kad jam labiau tinkantis.Dabar ji visi vadina uosvenes sugalvotu vardu, tik retkarciais uosvis ir mano vyras kreipiasi kitu.Kai klausiau svainio ar nesudetinga tureti du vardus, jis atsake -netruputelio, o uosvis su pasididziavimu kalba kad mat bobai nenusileidau.Bet kaip matyt,uosvenes pergale.
Manau ilgai kalbantis tikra irasit nors viena varda kuris grazus abiems
Mano vaikiuko vardas yra Domas ir labai tuo dziaugiuosi ir labai patenkinta, tik kartais nepatinka kai vadina Dominyku ar Domantu, nors zino kad jis siaip Domas
Dėl berniuko vardo su vyru nesutarėm,man patiko Dominykas, o jam ne.Ieškojom kito varianto,kuris abiem tiktų,bet taip ir neradom,o kai sužinojom,kad laukiam dukrelės kažkaip nuomonė sutapo
Man tai Dominykas taip pat nepatinka, o var Domantas labai gražu. O kaip Jums?
Vardas gražus.SIŪLYK VYRUI SAVO VARIANTUS,GAL PERKALBĖSI.jEI NE-VARDAS GERAS,PAMIRŠI TĄ NUSMURGĖLĮ,KAI GIMS TAVASIS STEBUKLAS.
As uz tai, kad vardas butinai turi patikti abiems teveliams
Papildyta: VISADA REIKIA IESKOTI KOMPROMISU QUOTE(tvixas @ 2008 04 28, 16:03) As uz tai, kad vardas butinai turi patikti abiems teveliams Papildyta: VISADA REIKIA IESKOTI KOMPROMISU oi apturėjau tą džiaugsmą ieškot kompromisų. gyvenam ne Lietuvoj, vyras nelietuvis, ir vaikas ne Lietuvos pilietis. tai laaabai buvo sunku surast vardą, kad skambėtų ir angliškai, ir lietuviškai nebūtų kažkas kvailo (nes ten likę giminės pasmerks). jeigu kaip ir tarptautinis vardas, tai gali labai skirtis tarimas. man gražus vardas buvo Laurynas, bet angliškai Lawrence (tąriasi Lorens) -- nu visai jau nebe tas vardas. arba Robertas -- čia visi trumpina Bobby (veee galų gale apsisprendėm ties vardu Marius, bet va, pritempus prie anglų kalbos gavosi Marvin.
kaip matau autorei gime mergytė, reiškias neriekėjo ginčytis
Mes su vyru irgi ginčinomės, ginčinomės, kol sutarėm taip: 1 vaikiukui vardą renka jis, o 2-as kai bus tada jau aš išrinksiu.
Taigi, ir visi patenkinti, tik kažin kada tas antras lelius dar bus nežinia .......?!!!
Mergaitėms vardus rinko vyras ,bet iš mano pasiūlytų,sūnui aš.Šiaip manau reikėtų ieškot kompromisų,nebūt kategoriškiems,negi mažiau mylėsi vaikelį jei pavadinsi ne tavo trokštamu vardu.
pirmą kartą vyras išrinko du vardus - mergaitei ir berniukui. Šį kartą rinko tik mergaitei, nes berniuko yra likęs nuo praeito karto. Nežinau ar mūsų skoniai tokie panašūs, bet man abu kartus vardai patiko
taip kai esam abu labai užsisipyrę ir nei vienas nenusileidom, vaikas turi dvigubą vardą
QUOTE(ingalp @ 2006 10 06, 21:34) Man atrodo, kad lemiamą žodį dėl vardo vaikui turi tarti mama. Juk vardas - pirmoji dovana, kurią mama gali suteikti savo kūdikiui. Juk ji 9 mėn. jį nešiojo, augino viena, todėl intuityviai geriau žino kas vaikui tinka o kas ne. Ir nei tėtis, nei juo labiau kokie nors seneliai negali to perimti. Todėl siūlau nenusileist, juk visą gyvenimą reiks tuo vardu šaukt.
oi, mes irgi beda del vardo turim
QUOTE(grange @ 2008 05 03, 20:22) Aha, nereikejo Papildyta: QUOTE(TerrorisTe69 @ 2008 08 18, 14:01) Cia tai geras metodas pasakyt kad buvai isimylejus tokiu vardu ir primena buvusiji Papildyta: QUOTE(dolly` @ 2008 08 19, 19:58) oi, mes irgi beda del vardo turim Mes irgi dabar UK persikelem. O berniukas ar mergyte bus? Va mes nezinodami dar kad keliai i UK nuves davem Karolina ir labai viskas liuks, visi zino Caroline arba Carolina
visai gražus vardas berniukui yra Roy
gerai, kad ime mergaite
Džiaukis, kad neuždėjo Dominyka
|