Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nuomoniu apie varda nesutapimas
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Liolio
Mano vyras dar nuo vaikystes sugalvojes varda savo busimam sunui (jeigu gims sunus, o ne dukra), o man tas vardas pabaisiskas, negaliu apie ji net pagalvot! Kaip elgtis? Is vienos puses nesinori vyro svajones griaut, bet is kitos nenoriu as to vardo savo vaikui! Tikiuosi, kad gims mergaite, bent gincu maziau bus. O jei berniukas? Ka daryt? Jauciu kad pykciu gali del vardo iskilti blush2.gif
Isila
tiesiai šviesiai pasakyt, ką galvoji apie tą vardą ir ieškot kompromisų.
muminukas
o vardas koks? g.gif
na, jei vardas šiaip normalus, tik tau negražus, tai galite duoti 2 vardus.
jei vardas nenormalus (a la Segara, Kevinas, etc.) - kovok cool.gif
kalbėtis reikia, kalbėtis, kalbėtis...
Liolio
Vardas tai siaip normalus, ir tiesa pasakius dabar labai populiarus - Dominykas. Bet man asocijuojasi su vienu asmeniu is pradiniu klasiu, kurio pernest negalejau. Del to ir vardas nemielas, nors siaip tai nieko baisaus gi nera. Nu bet negaliu per save perlipt. Vyrui viska sakau ka galvoju, bet jis dabar su pilvu kalbedamas Dominyku vadina, o kaip mane erzina blush2.gif Nezinau nezinau kaip cia bus lotuliukas.gif
Isila
QUOTE(Liolio @ 2006 09 27, 12:21)
Vardas tai siaip normalus, ir tiesa pasakius dabar labai populiarus - Dominykas. Bet man asocijuojasi su vienu asmeniu is pradiniu klasiu, kurio pernest negalejau. Del to ir vardas nemielas, nors siaip tai nieko baisaus gi nera. Nu bet negaliu per save perlipt. Vyrui viska sakau ka galvoju, bet jis dabar su pilvu kalbedamas Dominyku vadina, o kaip mane erzina  blush2.gif Nezinau nezinau kaip cia bus  lotuliukas.gif
*

o jeigu mergytė pilvely, tai kaip galima Dominyku vadint? blink.gif

šiaip man Dominykas labai gražus vardas. Bet jei su vardu asociacijos ne kokios tada negerai schmoll.gif
muminukas
niu, man Dominykas neigiamų asocioacijų nekelia. bet savo dukros nieku gyvu Jolanta nevadinčiau - asmeniškos priežastys cool.gif
teks kaip nors derintis, tartis, kaip ir apskritai santuokoje dėl beveik visko rolleyes.gif
Betse
Galiu pasiūlyti tik tartis 4u.gif

Ar pasakojai vyrui dėl ko tokios blogos asociacijos?
Gal padėtų jeigu bandytum vaizdžiai nupasakoti kas būtų jeigu taip elgtūsi jūsų vaikutis.
O gal vyras taip pat kažkokio vardo nemėgsta, tada reikia siūlyti, kad vaikutis turėtų 2 vardus, vieno nemėgsta mamytė, kito - tėvelis.
Čia žinoma taip nesiūlau daryti, tiesiog atėjo tokia mintis wub.gif

Mes kai rinkome vardą, tai abu su vyru atskirai surašėme kokie vardai mums patinka.
Apsikeitėme sąrašiukais ir išbraukėme tuos vardus su kuriais yra blogos asociacijos ar šiaip baisus parodė tongue.gif
Iš to kas liko kalbėjomės ir bandėme prie pavardės derinti...
Galų gale išrinkom mergytei ir berniukui po 2 vardus.
Niutsi
Manau, jei vyrui labai svarbu duoti šį vardą, tai vienintelė išeitis - dvigubas vardas. Taip neturėtų likt nuskriaustas nei vyras, nei Tu...
P.S. Šiaip tikrai kebli situacija, nepavydžiu... verysad.gif
Noa
O gal tas jo vardas šventas (kas žino?) ? Tada galima pavadint kitaip, o krikštyt Dominyku g.gif
*GAILĖ*
Man atrodo, kad lemiamą žodį dėl vardo vaikui turi tarti mama. Juk vardas - pirmoji dovana, kurią mama gali suteikti savo kūdikiui. Juk ji 9 mėn. jį nešiojo, augino viena, todėl intuityviai geriau žino kas vaikui tinka o kas ne. Ir nei tėtis, nei juo labiau kokie nors seneliai negali to perimti. Todėl siūlau nenusileist, juk visą gyvenimą reiks tuo vardu šaukt.
Aiva.
as irgi uz tai, kad mamyte nusprestu ax.gif o gal pasikalbeje rasit koki kompromisa? o kaip tau vardas Domas?
Liolio
QUOTE(Kameja_x @ 2006 10 06, 19:44)
as irgi uz tai, kad mamyte nusprestu ax.gif o gal pasikalbeje rasit koki kompromisa? o kaip tau vardas Domas?
*

Va Domas gal ir nieko smile.gif aciu uz ideja 4u.gif
Liolio
Na nezinau nezinau. Sudarem mes su vyru po atskira vardu sarasiuka, kad galetumem sutampanti isrinkt (kur abiem patiktu). Ir ka... Nei vieno to pacio smile.gif Man jo vardai negrazus, jam mano doh.gif Negi visos taip ir sutariat su vyrais del vardu, randat kompromisus tiesiog snekedamos? Nu niekad negalvojau kad del vardo tiek gincu gali iskilti g.gif Skoniai absoliuciai priesingi lotuliukas.gif
Isila
QUOTE(Liolio @ 2006 11 01, 11:27)
Na nezinau nezinau. Sudarem mes su vyru po atskira vardu sarasiuka, kad galetumem sutampanti isrinkt (kur abiem patiktu). Ir ka... Nei vieno to pacio smile.gif Man jo vardai negrazus, jam mano  doh.gif Negi visos taip ir sutariat su vyrais del vardu, randat kompromisus tiesiog snekedamos? Nu niekad negalvojau kad del vardo tiek gincu gali iskilti  g.gif Skoniai absoliuciai priesingi  lotuliukas.gif
*

pas mus ginčų nekilo. Aš pasiūliau - jam patiko ir viskas thumbup.gif
Amica
Vyras turetu suprasti, kad tau, esant nesciai, visai netinka nervintis. Jei jis supratingas, tai pasistengs tave isklausyti, suprasti ir pasiulys kita varda. Juk ne vien vardas Dominykas ant sio svieto egzistuoja. Nors pats vardas labai grazus. O tai ideja del vardo Domas netiko? O jei niekaip nerandate vieno, bendrai abiems patinkancio vardo, tai kvieskites i pagalba senelius, draugus. Tegul jie siulo. O gal is ju pasiulyto vardo kazkuris jums abiems su vyru patiks. Parasyk bent kelis vardus, kuriuos siulo vyras, ir kurie patinka tau.
Laurulka
QUOTE(ingalp @ 2006 10 06, 22:34)
Man atrodo, kad lemiamą žodį dėl vardo vaikui turi tarti mama. Juk vardas - pirmoji dovana, kurią mama gali suteikti savo kūdikiui. Juk ji 9 mėn. jį nešiojo, augino viena, todėl intuityviai geriau žino kas vaikui tinka o kas ne. Ir nei tėtis, nei juo labiau kokie nors seneliai negali to perimti. Todėl siūlau nenusileist, juk visą gyvenimą reiks tuo vardu šaukt.
*

Super pritariu drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif
Gijagi
QUOTE(Liolio @ 2006 10 07, 09:50)
Va Domas gal ir nieko smile.gif aciu uz ideja  4u.gif
*

Oficialiai pavadinkit Dominyku, o toliau gali ir trumpinti Domu biggrin.gif

Kai mes rinkom vardą sūnui, paprašiau vyro sugalvoti, o kai jis pasakė savo variantą, žiūrėjau ilgai į sūnų ir kuo toliau, tuo labiau tas vardas jam lipo thumbup.gif Nors pirma reakcija irgi buvo tokia, kad turiu pažįstamą, asociacijos, ne tai kad nemalonios, bet..
Taip kad neskubėk užbraukt, gal kaip tik gims vaikas tikras Dominykas bigsmile.gif
pupciukas
Na nezinau ar tai iseitis ka as parasysiu.Tokia pat problema turejo mano uosvei kai jie susilauke antro sunaus.Tai jie pasakojo kad net karas vyko,nei vienas nei kitas nenusileido.Ir ant pacio galo nusprende duoti du vardus, pati pradzia buvo sunki.Vienas kviete vienu vardu ,kitas kitu ir tai truko gal menesi,veliau uosvis palaipsniui pradejo vadinti uosvenes noretu vardu, mat jis pasiteisino kad jam labiau tinkantis.Dabar ji visi vadina uosvenes sugalvotu vardu, tik retkarciais uosvis ir mano vyras kreipiasi kitu.Kai klausiau svainio ar nesudetinga tureti du vardus, jis atsake -netruputelio, o uosvis su pasididziavimu kalba kad mat bobai nenusileidau.Bet kaip matyt,uosvenes pergale.
nePadori
Manau ilgai kalbantis tikra irasit nors viena varda kuris grazus abiems ax.gif Pas mus buvo kita problema - mums su vyru buvo daug graziu vardu kurie patiko abiems biggrin.gif Bet tik pradejus rinkti irgi atrode, kad vieningos nuomones neprieisim... Sekmes ieskojimuose 4u.gif
Ievoskinas
Mano vaikiuko vardas yra Domas ir labai tuo dziaugiuosi ir labai patenkinta, tik kartais nepatinka kai vadina Dominyku ar Domantu, nors zino kad jis siaip Domas ax.gif Dabar jau laukiu antro, nezinau kas bus, bet jau jieskau vardu nestuke.gif Kur galeciau rasti sarasa su jusu visu parasytais vardeliais? Tikiu, kad galeciau kazka issirinkti ax.gif
sraigyte1
Dėl berniuko vardo su vyru nesutarėm,man patiko Dominykas, o jam ne.Ieškojom kito varianto,kuris abiem tiktų,bet taip ir neradom,o kai sužinojom,kad laukiam dukrelės kažkaip nuomonė sutapo wub.gif
kamileh
Man tai Dominykas taip pat nepatinka, o var Domantas labai gražu. O kaip Jums? mirksiukas.gif
***Žaltvykslė
Vardas gražus.SIŪLYK VYRUI SAVO VARIANTUS,GAL PERKALBĖSI.jEI NE-VARDAS GERAS,PAMIRŠI TĄ NUSMURGĖLĮ,KAI GIMS TAVASIS STEBUKLAS.
tvixas
As uz tai, kad vardas butinai turi patikti abiems teveliams smile.gif
Papildyta:
VISADA REIKIA IESKOTI KOMPROMISU drinks_cheers.gif
sena niekšė
QUOTE(tvixas @ 2008 04 28, 16:03)
As uz tai, kad vardas butinai turi patikti abiems teveliams smile.gif
Papildyta:
VISADA REIKIA IESKOTI KOMPROMISU drinks_cheers.gif
*

oi apturėjau tą džiaugsmą ieškot kompromisų. gyvenam ne Lietuvoj, vyras nelietuvis, ir vaikas ne Lietuvos pilietis. tai laaabai buvo sunku surast vardą, kad skambėtų ir angliškai, ir lietuviškai nebūtų kažkas kvailo (nes ten likę giminės pasmerks). jeigu kaip ir tarptautinis vardas, tai gali labai skirtis tarimas. man gražus vardas buvo Laurynas, bet angliškai Lawrence (tąriasi Lorens) -- nu visai jau nebe tas vardas. arba Robertas -- čia visi trumpina Bobby (veee wacko.gif).
galų gale apsisprendėm ties vardu Marius, bet va, pritempus prie anglų kalbos gavosi Marvin.
grange
kaip matau autorei gime mergytė, reiškias neriekėjo ginčytis wub.gif
Rasicka*
Mes su vyru irgi ginčinomės, ginčinomės, kol sutarėm taip: 1 vaikiukui vardą renka jis, o 2-as kai bus tada jau aš išrinksiu. drinks_cheers.gif
Taigi, ir visi patenkinti, tik kažin kada tas antras lelius dar bus nežinia .......?!!! doh.gif
Lady Dy
Mergaitėms vardus rinko vyras ,bet iš mano pasiūlytų,sūnui aš.Šiaip manau reikėtų ieškot kompromisų,nebūt kategoriškiems,negi mažiau mylėsi vaikelį jei pavadinsi ne tavo trokštamu vardu.
Lurdesita
pirmą kartą vyras išrinko du vardus - mergaitei ir berniukui. Šį kartą rinko tik mergaitei, nes berniuko yra likęs nuo praeito karto. Nežinau ar mūsų skoniai tokie panašūs, bet man abu kartus vardai patiko 4u.gif O jis sugeba gerai išrinkt... auginam tikrą Ugnytę wub.gif
Nimfa*
taip kai esam abu labai užsisipyrę ir nei vienas nenusileidom, vaikas turi dvigubą vardą biggrin.gif
TerrorisTe69
QUOTE(ingalp @ 2006 10 06, 21:34)
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif labai teisingas požiūris. kitas dalykas,būtų galima pasakyt,kad buvot kažkada įsimylėjusios vaikiną tokiu vardu ir tas vardas primena jį, tada manau ir vyras nenorės duot. o šiaip būkit karingai nusiteikusius,juk (tfu tfu tfu) būna atvejų,kada šeimos išyra, skiriasi, dabar norėsit įtikt ir duosit nemielą vardą,o poto gailėsitės. (asmeninė patirtis) smile.gif
dolly`
oi, mes irgi beda del vardo turim doh.gif kadangi gyvenam uk, norisi vardo, kuris graziai skambetu ir lietuviskai ir nebutu iskraipomas angliskai ... labai sudetinga blink.gif o dar ir nuomuones siek tiek skiriasi-kas patinka man, vyrui nelabai ir atvirksciai lotuliukas.gif bet kaip ir visame kame-ieskosim kompromiso, kad nei vienas neliktume nuskriaustas drinks_cheers.gif
Liolio
QUOTE(grange @ 2008 05 03, 20:22)
kaip matau autorei gime mergytė, reiškias neriekėjo ginčytis  wub.gif
*

Aha, nereikejo biggrin.gif Kai gime mergyte, vyrui pasakiau kad sikart tu varda duok (zinojau kad nebus Dominykas... ), o antram vaikui as duosiu lotuliukas.gif Tai va, dabar jei antras ir berniukas butu, tai jau as nuspresciau koki varda duot
Papildyta:
QUOTE(TerrorisTe69 @ 2008 08 18, 14:01)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif labai teisingas požiūris. kitas dalykas,būtų galima pasakyt,kad buvot kažkada įsimylėjusios vaikiną tokiu vardu ir tas vardas primena jį, tada manau ir vyras nenorės duot. o šiaip būkit karingai nusiteikusius,juk (tfu tfu tfu) būna atvejų,kada šeimos išyra, skiriasi, dabar norėsit įtikt ir duosit nemielą vardą,o poto gailėsitės. (asmeninė patirtis) smile.gif
*

Cia tai geras metodas pasakyt kad buvai isimylejus tokiu vardu ir primena buvusiji thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(dolly` @ 2008 08 19, 19:58)
oi, mes irgi beda del vardo turim doh.gif kadangi gyvenam uk, norisi vardo, kuris graziai skambetu ir lietuviskai ir nebutu iskraipomas angliskai ... labai sudetinga blink.gif  o dar ir nuomuones siek tiek skiriasi-kas patinka man, vyrui nelabai ir atvirksciai lotuliukas.gif  bet kaip ir visame kame-ieskosim kompromiso, kad nei vienas neliktume nuskriaustas drinks_cheers.gif
*

Mes irgi dabar UK persikelem. O berniukas ar mergyte bus? Va mes nezinodami dar kad keliai i UK nuves davem Karolina ir labai viskas liuks, visi zino Caroline arba Carolina thumbup.gif O drauge dukrytei dave Nora, irgi visi UK zino sita varda. Is mergaiciu dar Gabriele abiem kalbom. O berniuku pvz Benas. Tai Ben visi anglai tikrai zinos. Na cia tik idejos 4u.gif
sena niekšė
visai gražus vardas berniukui yra Roy 4u.gif lietuviškai Rojus
Gita_jj
gerai, kad ime mergaite thumbup.gif
MonaLina
lotuliukas.gif dar galima burtus traukt...
night_
Džiaukis, kad neuždėjo Dominyka laugh.gif o tas patarimas, kad vyrui pasakyti, jog buvusios meilės vardas toks ir anoks buvo, tai čia super thumbup.gif man pravers, ačiū laugh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.