Loreta_1973
2011 09 21, 10:02
QUOTE(Elentari @ 2011 09 20, 22:38) Labukas, netikėtai sužinojom, kad patekom į darželį  Vis dar negaliu patikėti... Gal kas lanko Peliukų grupę? Norėtusi daugiau apie auklėtojas sužinoti, ir susipažinti prieš pradedant lankyti darželį, kad atėjus sūneliui būtų nors vienas pažįstamas veidas  QUOTE(Lavrynka @ 2011 09 21, 09:50) http://www.lokiukogiraite.mir.lt/?id=5&lg=ltAuklėtoja Inga labai patiko , vasara buvo pas lopšelinukus , dauguma vaikų gi iš maniškės grupės pas ją nuėjo, Marijos nežinau  Sveikos Ziuriu, as cia su Monikos mama  paskutiniu laiku sioje temoje ,,pagrindines" kalbetojos busim Tiesa sakant, tam internetiniam darzelio puslapy gerokai senstelejusi info  - Peliuku aukletojos Inga ir Nijole - abi is tikro puikios  Zodziu, Elentari, del aukletoju nesijaudinkit - jos pacios geriausios - kai kele mus is lopselio i darzelio grupe, butent sita - Peliuku grupe su aukletojomis - buvo rekomenduota musu lopsiuko aukletojos Kita vertus, kaip Jusu sunus greitai Peliukuose pripras ir adaptuosis - tai jau nuo vaiko priklauso
Lavrynka
2011 09 21, 14:21
Jojo vusur manęs pilna  Tiesa pasakius daug labai priklauso nuo požiūro į darželį , ne visoms mamoms įtiksi  Man iš visų auklėtojų kurios per vasarą pasikeitė tik viena nelabai patiko, bet gal šiaip jai tada nuotaikos nebuvo
Loreta_1973
2011 09 21, 16:03
QUOTE(Lavrynka @ 2011 09 21, 16:21) Jojo vusur manęs pilna  Tiesa pasakius daug labai priklauso nuo požiūro į darželį , ne visoms mamoms įtiksi  Man iš visų auklėtojų kurios per vasarą pasikeitė tik viena nelabai patiko, bet gal šiaip jai tada nuotaikos nebuvo   Taip taip - absoliuti tiesa - viskas nuo poziurio priklauso Vadinasi, is musu pasnekesio isplaukia isvada - Lokiuko darzelio aukletojos vienaip ar kitaip visos geros
Elentari
2011 09 21, 16:19
Loreta_1973, ačiū  Dėl auklėtojų ramiau bus.  Tai čia nėra ir kalbos, kad adaptavimasis nuo vaiko priklauso, bet ne apie tai kalbu  Darželis mums apskritai naujovė, daug nežinomųjų ir man pačiai, kas ir kaip, juk pirmą kartą vesiu savo vaiką į darželį
Asterija
2011 09 21, 17:26
Sveikos,
gal yra mamyciu, kuriu vaikai i drugeliu grupe eina?
Loreta_1973
2011 09 21, 18:28
QUOTE(Elentari @ 2011 09 21, 18:19) Tai čia nėra ir kalbos, kad * adaptavimasis nuo vaiko priklauso, bet ne apie tai kalbu  Darželis ** mums apskritai naujovė, daug nežinomųjų ir man pačiai, kas ir kaip, juk pirmą kartą vesiu savo vaiką į darželį  *... ne tik Man regis, nemaza dalis ir nuo tevu (ypac mamos) poziurio i darzeli priklauso, kaip vaikas jausis darzelyje **O Jus pati vaikystej nelanket darzelio?  Yra ten ir daug geru dalyku (ypac jei seimoj tik vienas pipiras auga): kompanija zaidimams, bureliai ir t.t  Zodziu, laukiam Peliukuose
Elentari
2011 09 21, 19:47
QUOTE(Loreta_1973 @ 2011 09 21, 18:28) *... ne tik Man regis, nemaza dalis ir nuo tevu (ypac mamos) poziurio i darzeli priklauso, kaip vaikas jausis darzelyje **O Jus pati vaikystej nelanket darzelio?  Yra ten ir daug geru dalyku (ypac jei seimoj tik vienas pipiras auga): kompanija zaidimams, bureliai ir t.t  Zodziu, laukiam Peliukuose  Taip žinoma. Vaikystėje lankiau ir prisiminimai labai blogi, tik vienas kitas gražus prisiminimas. Bet tai buvo sovietiniais laikais ir labai tikiuosi, kad dabar viskas kitaip. Nors teko iš draugių girdėti visokių dalykų (ir tai nesumeluota, tenka tik apgailestauti, kad šiais laikais dar taip būna) ir baimių tikrai daug, tačiau stengiuosi nusiteikti pozityviai. Sunkiausia bus apskritai atsiskirti nuo vaiko, bet tai vis tiek neišvengiama, anksčiau ar vėliau... Tą etapą tiesiog kažkaip teks išgyventi ir man pačiai... Dar viena iš baimių vaikui pradėjus lankyti darželį - tai blogo elgesio pavyzdžiai. Kadangi tokiame amžiuje vaikas kopijuoja viską, tai užtenka išeiti į kiemą ir pamatyti vienaip ar kitaip besielgiančius vaikus (o tai dažnai būna netinkamas elgesys), ir jis taip daro, nes atrodo, kad taip juk reikia, taip turi būti, juk taip elgiasi kiti vaikai... Ir aiškink paskui neaiškinęs...  Nebesvarbu, kad namuose taip niekas nesielgia... Tai labai tikiuosi, kad darželyje bus daugiau gerų elgesio pavyzdžių, nei blogų, ir ši mano baimė nepasiteisins. Na ir taip toliau  Gal kam ir juokingos tos baimės, bet man anei kiek Tiesa, kiek vaikučių šiuo metu lanko Peliukų grupę?
Loreta_1973
2011 09 21, 20:07
QUOTE(Elentari @ 2011 09 21, 21:47) Taip žinoma. Vaikystėje lankiau ir prisiminimai labai blogi, tik vienas kitas gražus prisiminimas. Bet tai buvo sovietiniais laikais ir labai tikiuosi, kad dabar viskas kitaip. Nors teko iš draugių girdėti visokių dalykų (ir tai nesumeluota, tenka tik apgailestauti, kad šiais laikais dar taip būna) ir baimių tikrai daug, tačiau stengiuosi nusiteikti pozityviai. Sunkiausia bus apskritai atsiskirti nuo vaiko, bet tai vis tiek neišvengiama, anksčiau ar vėliau... Tą etapą tiesiog kažkaip teks išgyventi ir man pačiai... Dar viena iš baimių vaikui pradėjus lankyti darželį - tai blogo elgesio pavyzdžiai. Kadangi tokiame amžiuje vaikas kopijuoja viską, tai užtenka išeiti į kiemą ir pamatyti vienaip ar kitaip besielgiančius vaikus (o tai dažnai būna netinkamas elgesys), ir jis taip daro, nes atrodo, kad taip juk reikia, taip turi būti, juk taip elgiasi kiti vaikai... Ir aiškink paskui neaiškinęs...  Nebesvarbu, kad namuose taip niekas nesielgia... Tai labai tikiuosi, kad darželyje bus daugiau gerų elgesio pavyzdžių, nei blogų, ir ši mano baimė nepasiteisins. Na ir taip toliau  Gal kam ir juokingos tos baimės, bet man anei kiek Tiesa, kiek vaikučių šiuo metu lanko Peliukų grupę?  visos Jusu baimes labai suprantamos  ... ir isgyventos ir / arba isgyvenamos  - tas vilkas ne toks jau baisus, kaip atrodo Sia savaite ateina apie kokius 7/8 vaikucius: jau pradejo visokios slogos ir kosuliukai retinti gretas. Tiesa, Jus ne vieni busit naujokai - yra naujai nuo rugsejo lankanciu, t.y. nuo 3 metuku, Peliukus ir daugiau
Elentari
2011 10 02, 18:22
QUOTE(Loreta_1973 @ 2011 09 21, 20:07) visos Jusu baimes labai suprantamos  ... ir isgyventos ir / arba isgyvenamos  - tas vilkas ne toks jau baisus, kaip atrodo Sia savaite ateina apie kokius 7/8 vaikucius: jau pradejo visokios slogos ir kosuliukai retinti gretas. Tiesa, Jus ne vieni busit naujokai - yra naujai nuo rugsejo lankanciu, t.y. nuo 3 metuku, Peliukus ir daugiau  Oho, kiek sergančių...  Kad maniškis ne vienas naujokas, tai žinau, bet tikriausiai ateinam paskutiniai? Tiesa, ar miegojimo patalpa atskira, ar toje pačioje miega, kaip ir žaidžia? Žiūriu, kad tik pora mamyčių šio darželio čia ateina... Ar kokios rinkliavos būna? Kaip ten situacija? Visokių dalykų girdisi apie kitus darželius, įdomu, kas kaip čia
Asterija
2011 10 02, 20:04
QUOTE(Elentari @ 2011 10 02, 19:22) Oho, kiek sergančių...  Kad maniškis ne vienas naujokas, tai žinau, bet tikriausiai ateinam paskutiniai? Tiesa, ar miegojimo patalpa atskira, ar toje pačioje miega, kaip ir žaidžia? Žiūriu, kad tik pora mamyčių šio darželio čia ateina... Ar kokios rinkliavos būna? Kaip ten situacija? Visokių dalykų girdisi apie kitus darželius, įdomu, kas kaip čia  Miega vaikuciai atskirai, bet as nesu patenkinta apskritai vaiku prieziura sitam darzelyje  Maniskis gryzu su prakastu skruostu viena diena, o paklausus aukletojos kas nutiko, ji negalejo pasakyt, nes ji atejo nuo 13 val, o ikando jam ryte. Blyn, tai nejaugi jos galvoja kad atejus paimti vaiko tevai nepaklaus kas nutiko???? Viskai viena kitai info neperduoda
Lavrynka
2011 10 02, 21:43
QUOTE(Asterija @ 2011 10 02, 21:04) Miega vaikuciai atskirai, bet as nesu patenkinta apskritai vaiku prieziura sitam darzelyje  Maniskis gryzu su prakastu skruostu viena diena, o paklausus aukletojos kas nutiko, ji negalejo pasakyt, nes ji atejo nuo 13 val, o ikando jam ryte. Blyn, tai nejaugi jos galvoja kad atejus paimti vaiko tevai nepaklaus kas nutiko???? Viskai viena kitai info neperduoda  Apkritai ar šito vienu faktu?
Asterija
2011 10 02, 22:33
QUOTE(Lavrynka @ 2011 10 02, 22:43) Apkritai ar šito vienu faktu? Apskritai, ju taisykles, kad per diena dirba 2 aukletojos,viena is ryto iki pietu, kita nuo pietu, cia pagal istatymus taip. Tai atejus paimti vaiko, nesuzinosi kaip jam sekesi ryte, briedas kazkoks....
Sveikos mamos ir ju vaikuciai. Mazai cia rasanciu yra ,noriu tik tiek pasakyt ,kad dauk kas priklauso ir nuo teveliu kaip jie nori ,kad vaikas eitu i darzeli.Kiek ir kaip bendrauja su aukletojomis apie vaika. Suteikt visa informacija apie vaika aukletojoms ar jis alergiskas maistui ir kokiam ,ar geria piena. Butina spinteleje turet vaikui pakeist rubelius jei suslapo ar netyciukas koks buna...... vaikai juk visko buna
Elentari
2011 10 03, 16:04
QUOTE(Asterija @ 2011 10 02, 22:33) Apskritai, ju taisykles, kad per diena dirba 2 aukletojos,viena is ryto iki pietu, kita nuo pietu, cia pagal istatymus taip. Tai atejus paimti vaiko, nesuzinosi kaip jam sekesi ryte, briedas kazkoks.... Mano vaiko grupėje auklėtojos dirba skirtingomis dienomis, o ne tą pačią dieną abi, kaip jūsų minėtoje situacijoje. Kodėl taip skiriasi, nežinau. Na ką, įveikėm pirmą dieną (tiksliau, pusdienį) darželyje  Kol aš šalia, viskas gerai, netrukus pradėsim adaptaciją, tai žiūrėsim, kaip čia seksis, o kol kas susipažinimas, apsipratimas su viskuo, ypač su didžiuliu triukšmu  .
Lavrynka
2011 10 03, 21:51
QUOTE(Asterija @ 2011 10 02, 23:33) Apskritai, ju taisykles, kad per diena dirba 2 aukletojos,viena is ryto iki pietu, kita nuo pietu, cia pagal istatymus taip. Tai atejus paimti vaiko, nesuzinosi kaip jam sekesi ryte, briedas kazkoks.... pas mus viena dirba, ir visada atsako i visus dominancius klausimus; QUOTE(Elentari @ 2011 10 03, 17:04) Mano vaiko grupėje auklėtojos dirba skirtingomis dienomis, o ne tą pačią dieną abi, kaip jūsų minėtoje situacijoje. Kodėl taip skiriasi, nežinau. Na ką, įveikėm pirmą dieną (tiksliau, pusdienį) darželyje  Kol aš šalia, viskas gerai, netrukus pradėsim adaptaciją, tai žiūrėsim, kaip čia seksis, o kol kas susipažinimas, apsipratimas su viskuo, ypač su didžiuliu triukšmu  . Papildyta:QUOTE(KEIBI @ 2011 10 03, 14:44) Sveikos mamos ir ju vaikuciai. Mazai cia rasanciu yra ,noriu tik tiek pasakyt ,kad dauk kas priklauso ir nuo teveliu kaip jie nori ,kad vaikas eitu i darzeli.Kiek ir kaip bendrauja su aukletojomis apie vaika. Suteikt visa informacija apie vaika aukletojoms ar jis alergiskas maistui ir kokiam ,ar geria piena. Butina spinteleje turet vaikui pakeist rubelius jei suslapo ar netyciukas koks buna...... vaikai juk visko buna  Būtent , pats turi įdėti daug pastangų ir noro , kad vaikui gerai sektusi
QUOTE(Asterija @ 2011 10 02, 20:04) Miega vaikuciai atskirai, bet as nesu patenkinta apskritai vaiku prieziura sitam darzelyje  Keiskit darželį  Tik, abejoju, kad kitame bus geriau, nes viskas priklauso ne tiek nuo auklėtojų, kiek nuo tėvų požiūrio Jūs norit pasakyti, kad jūs taip idealiai prižiūrit savo vaiką, kad jam nieko neatsitinka? Jei ir taip, tai jūs prižiūrit jį vieną, o grupėje yra 20 ir daugiau vaikų. Ir jūsiškis neišskirtinis iš jų visų, nors ir kaip, mums mamoms, norėtųsi Papildyta:QUOTE(Asterija @ 2011 10 02, 22:33) Apskritai, ju taisykles, kad per diena dirba 2 aukletojos,viena is ryto iki pietu, kita nuo pietu, cia pagal istatymus taip. Tai atejus paimti vaiko, nesuzinosi kaip jam sekesi ryte, briedas kazkoks.... Čia ne darželio taisyklės, o darbo įstatymo. Jūs norit pasakyti, kad auklėtoja turi dirbti nuo 7-18val.? Ar žinote pedagogų darbo dienos trukmę? Įtariu, kad nelabai, tad prieš rašydama, bent jau pasidomėkit
Asterija
2011 10 14, 21:08
QUOTE(Elvita @ 2011 10 14, 20:26) Keiskit darželį  Tik, abejoju, kad kitame bus geriau, nes viskas priklauso ne tiek nuo auklėtojų, kiek nuo tėvų požiūrio Jūs norit pasakyti, kad jūs taip idealiai prižiūrit savo vaiką, kad jam nieko neatsitinka? Jei ir taip, tai jūs prižiūrit jį vieną, o grupėje yra 20 ir daugiau vaikų. Ir jūsiškis neišskirtinis iš jų visų, nors ir kaip, mums mamoms, norėtųsi Papildyta:Čia ne darželio taisyklės, o darbo įstatymo. Jūs norit pasakyti, kad auklėtoja turi dirbti nuo 7-18val.? Ar žinote pedagogų darbo dienos trukmę? Įtariu, kad nelabai, tad prieš rašydama, bent jau pasidomėkit  nereikia cia jau pasirodyti tokia mandra, jei rasau tai zinau. Kitoje grupeje dirba aukletojos visa diena. Tai ar musu grupej taip turi buti, ar ju nezinau, darzelio direktore pasake, kad turi dirbti visa diena, cia vidaus susitarimas tarp aukletoju dirbti kitaip. Jei i darzeli leisciau 2 ar trecia vaika, klausimu nekiltu, o dabar tai yra normalu. O jei galvoti, kad mano vaikas toks kaip kiti, neisskirtinis, tai jau problema mamos galveleje. Mano vaikas- man vienintelis ir isskirtinis, todel normalu kad as domiuosi ir diskutuoju.
QUOTE(Asterija @ 2011 10 14, 21:08) Mano vaikas- man vienintelis ir isskirtinis, todel normalu kad as domiuosi ir diskutuoju. Jums taip, pedagogams - ne. Žinoma, diskutuokit, bet ne kaltinkit darželio, jo tvarkos ar pedagogų. Kartojuos, keiskit požiūrį, jei nepatinka, kiek žinau, Grigiškėse ne vienas darželis, jūsų valia rinktis, beje yra ir dar viena alternatyva, auklė, jai tai jau tikrai galėsit reikšti savo pretenzijas  P.s. užuojauta jūsų vaiko pedagogėms
Elentari
2011 10 15, 02:17
Supratau, kad ir šitoje temoje negalima išsikalbėti, išsisakyti, praktiškai kaip ir visame SM... Nes būsi suėstas gyvas. Mano vaikas dar tik pradėjo eiti į darželį, o jau norėjosi nemažai ką išsakyt, bet geriau, matau, patylėt
Lavrynka
2011 10 15, 03:20
QUOTE(Elentari @ 2011 10 15, 03:17) Supratau, kad ir šitoje temoje negalima išsikalbėti, išsisakyti, praktiškai kaip ir visame SM... Nes būsi suėstas gyvas. Mano vaikas dar tik pradėjo eiti į darželį, o jau norėjosi nemažai ką išsakyt, bet geriau, matau, patylėt  O gero turite , ką pasakyti? Žmogui kuris visą dieną atiduoda jūsų vaikui?
Loreta_1973
2011 10 15, 07:43
QUOTE(Elentari @ 2011 10 15, 04:17) *Supratau, kad ir šitoje temoje negalima išsikalbėti, išsisakyti, praktiškai kaip ir visame SM... Nes būsi suėstas gyvas. **Mano vaikas dar tik pradėjo eiti į darželį, o jau norėjosi nemažai ką išsakyt, bet geriau, matau, patylėt  * bet jei zmogus turi kitokia nuomone, tai dar nereiskia, kad jis nori kazka suesti  Argi ne taip?  Taip sakant - kiekvienas gi galim tureti savo nuomone ** Sakykit sakykit  - Jus pabuvusi pusdienius salia ir su aukletojomis galbut pamatete ar isgirdote ka nors daug daugiau ir reiksmingiau, nei mes tik ryte paliekancios ir vakare pasiimancios savo vaikucius
QUOTE(Lavrynka @ 2011 10 15, 03:20) O gero turite , ką pasakyti? Žmogui kuris visą dieną atiduoda jūsų vaikui?  Matau, kad šiuolaikinės mamos nesugeba pamatyti teigiamų dalykų, tik neigiamus. Tik pradėjo lankyti daržiuką ir jau viskas juodomis spalvomis nudažyta  Tai ir sakau, nepatinka samdykit auklę, nes darželis ir yra darželis, pedagogas savo dėmesį turi padalinti 20 ir daugiau vaikų, todėl norit jūs to ar ne, konkrečiai su jūsų vienos vaiku niekas nesicackins, tam, vaikas turi tėvus
Mamytes,gal nepamirskim,kad aukletojos irgi zmones.Mes joms paliekame brangiausia savo turta ir sitaip jomis nepasitikime.Manau,kad tai nenormalu. Manau,kad jei pasirinkote si darzeli ir apskritai,jei nusprendete vesti vaikuti i darzeli,turite pasitiketi aukletojomis.Kalbekites su jomis,issakykite savo pageidavimus ir lukescius.
Lavrynka
2011 10 15, 12:34
QUOTE(Loreta_1973 @ 2011 10 15, 08:43)  Būtent juk nuomonė čia ne tik skundai, man labai sunku suvokti , kodėl jei kažkas blogo atsitinka nors ir smulkmena iš kart apie tai kalbama , bet niekada niekur neperskaitau , kai ką gero padaroma; Mūsų auklėtoja išmokino mano Monika piešti apskritimą ir pliusą, nurengti drabužius, stengiasi padėti išmokti miegoti be pampio, paskambino kad kelnytės išsipurvino, kad paimtumėm naujas pasiimant, sumokėjo savo pinigais už spektaklį, nes žiopla mama pamiršo itt; QUOTE(Elvita @ 2011 10 15, 10:49)  Matau, kad šiuolaikinės mamos nesugeba pamatyti teigiamų dalykų, tik neigiamus. Tik pradėjo lankyti daržiuką ir jau viskas juodomis spalvomis nudažyta  Tai ir sakau, nepatinka samdykit auklę, nes darželis ir yra darželis, pedagogas savo dėmesį turi padalinti 20 ir daugiau vaikų, todėl norit jūs to ar ne, konkrečiai su jūsų vienos vaiku niekas nesicackins, tam, vaikas turi tėvus   ir ne tik apie daržiuką bet ir visus , 10 laidų per savaitę kokie blogi medikai ir kaip klysta, o kur nors viena laidą , apie tai kiek per eilinė savaitę jie gyvybių išgelbėjo; QUOTE(Rytuke @ 2011 10 15, 13:07) Mamytes,gal nepamirskim,kad aukletojos irgi zmones.Mes joms paliekame brangiausia savo turta ir sitaip jomis nepasitikime.Manau,kad tai nenormalu. Manau,kad jei pasirinkote si darzeli ir apskritai,jei nusprendete vesti vaikuti i darzeli,turite pasitiketi aukletojomis.Kalbekites su jomis,issakykite savo pageidavimus ir lukescius.  Būtent per susirinkimą auklėtojos prašė , kad sakytų joms kas netenkina , o ne už akių juk kaip jos sakė juk ne specialiai pvz , nerado kepurės rankovei , ir neuždėjo , juk vienos mamos deda kitos nededa , pastebėjai tai pasakyk itt
Asterija
2011 10 15, 14:08
QUOTE(Elentari @ 2011 10 15, 03:17) Supratau, kad ir šitoje temoje negalima išsikalbėti, išsisakyti, praktiškai kaip ir visame SM... Nes būsi suėstas gyvas. Mano vaikas dar tik pradėjo eiti į darželį, o jau norėjosi nemažai ką išsakyt, bet geriau, matau, patylėt  Galit kalbeti  Cia neduoda issakyti savo nuomones, mamos, kurios savyje labai daug kakucio turi, ir kurioms butinai ta reikia islieti ant kitu  Nekreipkit demesio Papildyta:Na, pas mus irgi jauciasi progresas, pradejo ant puodo eiti, jau pora piesineliu parsinesiau is darzelio, sakau, gal kada isireminsiu  Maniskis irgi buvo spektaklyje, tai sake labai patiko, kai paklausiau ka jie ten veike, tai iskart pradejo sokdamas dainuoti ir ploti
QUOTE(Asterija @ 2011 10 15, 14:08) Na, pas mus irgi jauciasi progresas, pradejo ant puodo eiti, jau pora piesineliu parsinesiau is darzelio, sakau, gal kada isireminsiu  Maniskis irgi buvo spektaklyje, tai sake labai patiko, kai paklausiau ka jie ten veike, tai iskart pradejo sokdamas dainuoti ir ploti  Matot, tik reikia moketi pamatyti kazka gero, o ne nuo pirmu dienu pilti pamazagas, koks negeras darzelis ar aukletoja. Visi juk zmones, visiems pasitaiko, kuo daugiau pozytyvumo, tuo jums pacioms bus lengviau vaikuti palikti svetimiems zmonems. O mamos, cia raso, ne tos kurios, anot jusu, turi daug kakucio, o tos, kurios jau per visa ta darzelini laikotarpi perejusios
Asterija
2011 10 17, 16:30
QUOTE(Elvita @ 2011 10 17, 17:06) Matot, tik reikia moketi pamatyti kazka gero, o ne nuo pirmu dienu pilti pamazagas, koks negeras darzelis ar aukletoja. Visi juk zmones, visiems pasitaiko, kuo daugiau pozytyvumo, tuo jums pacioms bus lengviau vaikuti palikti svetimiems zmonems. O mamos, cia raso, ne tos kurios, anot jusu, turi daug kakucio, o tos, kurios jau per visa ta darzelini laikotarpi perejusios  Jus pasiskaitykite mano top'us, ir iscituokite pamazgas, as bent jau ju nematau. Rasiau savo nuomone, o i jusu komentarus, daugiau neatsakinesiu, nenoriu bendrauti su jumis, man tokie zmones antipatiski. sorry uz ne apie tai tema.
QUOTE(Asterija @ 2011 10 17, 16:30) Jus pasiskaitykite mano top'us, ir iscituokite pamazgas, as bent jau ju nematau. Rasiau savo nuomone, o i jusu komentarus, daugiau neatsakinesiu, nenoriu bendrauti su jumis, man tokie zmones antipatiski.
Jaunoji mamyte, jei jus nesuvokiate mano postu esmes, tai maziau cia ''taskykites'' antipatijomis ir visais kitais zodziais, o daugiau praleiskite laiko su vaiku, tai bent jau naudos bus
Elentari
2011 10 18, 01:28
Nu va, kaip ir sakiau... Aš iš vis dar nieko neišsakiau, nei gero, nei blogo, o jau komentarai, pamokslai... Gal susitikusi gyvai su grupiokų mamomis pakalbėsiu, jei turės noro, nes čia tai tikrai jau nesinori ir užeiti.
QUOTE(Elentari @ 2011 10 18, 01:28) Gal susitikusi gyvai su grupiokų mamomis pakalbėsiu, jei turės noro,
Ir labai teisingai pasiegsit  , nes visus nesutarimus, visus neaiskumus reikia aiskintis su aukletojomis, darzelio vadovybe, teveliais, o ne interneto platybese. Itariu, kad issisakius cia, jums ne ka padetu, juolab issprestu kazkokia problema
Asterija
2011 10 18, 10:18
Noriu paklaust mamyciu, o Jus imate i namus piesinius ir darbelius is plastelino, kur aukletojai isstato ant spinteliu?
Lavrynka
2011 10 18, 21:49
QUOTE(Asterija @ 2011 10 18, 11:18) Noriu paklaust mamyciu, o Jus imate i namus piesinius ir darbelius is plastelino, kur aukletojai isstato ant spinteliu? Nea jas palikti reikia, kiekvienas vaikas tures savo papkyte darbeliu ir kai eis toliau i mokykla auklytes padovanos , bent taip yra pas mus
Elentari
2011 10 18, 22:02
QUOTE(Elvita @ 2011 10 18, 06:04) Ir labai teisingai pasiegsit  , nes visus nesutarimus, visus neaiskumus reikia aiskintis su aukletojomis, darzelio vadovybe, teveliais, o ne interneto platybese. Itariu, kad issisakius cia, jums ne ka padetu, juolab issprestu kazkokia problema  Tik kam tuomet yra ši tema?..
Asterija
2011 10 19, 08:38
QUOTE(Lavrynka @ 2011 10 18, 22:49) Nea jas palikti reikia, kiekvienas vaikas tures savo papkyte darbeliu ir kai eis toliau i mokykla auklytes padovanos , bent taip yra pas mus  Gerai kad paklausiau, o tai buciau traukus po biski
Lavrynka
2011 10 19, 20:28
O tai jusu manymu tema yra skundams? as manau bet kokiom nuomonems , nes kaip tik pasakem , kad nera taip blogai jau tam darzelyje tai jau tada tema netinkama nu keista man
Elentari
2011 10 20, 01:00
Tai vat būtent - visokioms nuomonėms, o ne moralizavimui, kad kas nors vienokią ar kitokią nuomonę/patirtį išsakė, kuri neduok Dieve nesutapo su jūsų. Jei vienos mamos patirtis ar nuomonė nesutampa su kitos, tai dar nereiškia, kad reikia ją sulygint su žeme ir vaizduotis teisuolėmis, kad tik jūsų nuomonė yra teisinga. Juk darželyje yra daug grupių, daug auklėtojų, dar daugiau situacijų. Niekas nėra vienoda. Kaip ir žmonės skirtingi. Vienam vieni dalykai atrodo visiškai dzin, kitam tai aktualu ir t.t. Forumas yra vieta bendrauti, o ne pjautis. Viską galima pasakyti ir kitaip. Tad linkiu daugiau tolerancijos ir bendravimo kultūros
Lavrynka
2011 10 20, 19:03
Ir jums to paties linkiu
Sveikos mamos, Noriu pasidalinti ispudziais is Lokiuko Giraites...As apie vaiku sergamuma vienoje is mazyliu grupiu.Esu labai nepatenkinta,atvedusi vaika i darzeli,ir pamaciusi i grupe atvestus sergancius,nusasusius vaikus...Taigi galiu mesti akmeni tiek i pedagogu tiek ir i grupes tevu darza!  Pedagogu kalte,kad priima i grupe,tevu ,kad atveda...Ka jau kalbeti apie darzelio sutarti...Stai rezultate,negaliu pripratinti vaiko normaliai prie darzelio  Be abejo tevu motyvacija,neturiu kam palikti,o aukletoju turbut,nemaciau,kad serga...(nors sloga matosi kazkur jau 4 dienos).
Asterija
2011 11 05, 12:12
Apie kokia grupe kalbate? Siaip, kai buvo susirinkimas darzelyje, tai vedeja labai stipriai akcentavo, kad draudziama teveliams vesti sergancius vaikus, todel galite eiti drasiai pas ja, ir paaiskinti situacija, o jos jau reikalas bus pakalbeti su aukletojomis, kad nepriimtu serganciu vaikuciu.
Daiva R.
2012 02 27, 10:32
Mamytes sakykit ar yra siame darzelyje ciuozykla lauke?
Lavrynka
2012 02 27, 13:56
Nemaciau
Elentari
2012 02 27, 16:10
QUOTE(Daiva R. @ 2012 02 27, 10:32) Mamytes sakykit ar yra siame darzelyje ciuozykla lauke?  Turit omenyje tokią, kur užlipti ir čiuožti žemyn?
Lavrynka
2012 02 27, 17:19
QUOTE(Elentari @ 2012 02 27, 16:10) Turit omenyje tokią, kur užlipti ir čiuožti žemyn? Nu jei tokia tai yra ir ne viena, as apie kita pagalvojau
Daiva R.
2012 02 28, 09:45
QUOTE(Elentari @ 2012 02 27, 18:10) Turit omenyje tokią, kur užlipti ir čiuožti žemyn? Taip, tokia
Elentari
2012 02 29, 02:17
QUOTE(Daiva R. @ 2012 02 28, 09:45) Taip, tokia  Taip, yra, tačiau ne visiems vaikams ten leidžia, kai prieš pietus visi eina į lauką. Tipo, jei ne prie jūsų grupės palapinės, tai negalima...
Lavrynka
2012 02 29, 19:17
QUOTE(Elentari @ 2012 02 29, 02:17) Taip, yra, tačiau ne visiems vaikams ten leidžia, kai prieš pietus visi eina į lauką. Tipo, jei ne prie jūsų grupės palapinės, tai negalima... o čia jus kažkas išvarė ar kaip? mes dar darželio nelankėm visą laiką ėjome pažaisti į darželio kiemą , kažkaip niekas nieko nesakė ir buvo grupės taip susipažinom su savo auklėtoja  gal tiesiog jums nepasisekė
Elentari
2012 02 29, 19:53
QUOTE(Lavrynka @ 2012 02 29, 19:17) o čia jus kažkas išvarė ar kaip? mes dar darželio nelankėm visą laiką ėjome pažaisti į darželio kiemą , kažkaip niekas nieko nesakė ir buvo grupės taip susipažinom su savo auklėtoja  gal tiesiog jums nepasisekė  O mes darželį lankėm. Ir lankymo metu vaiko grupės auklėtoja pasakė, kad ten eiti mūsų grupės vaikams negalima, nes ten kitai grupei priklauso. Bet kadangi buvau kartu, tai palydėjau ir leidau porą kartų nusileisti nuo čiuožyklos, bet man nesant, net neabejoju, kad leista vaikui nebuvo, o jis labai mėgsta... Iš vis prie tos palapinės tik smėlio dėžė, vaikams nėra ką veikti, auklėtojos neužima, žaidimų nesugalvoja, dalis stovi prie suolo ir šąla, dalis prie tvoros prilipę ir pan. Ir taip. Su auklėtojomis mums labai nepasisekė.
Lavrynka
2012 02 29, 20:49
QUOTE(Elentari @ 2012 02 29, 19:53) O mes darželį lankėm. Ir lankymo metu vaiko grupės auklėtoja pasakė, kad ten eiti mūsų grupės vaikams negalima, nes ten kitai grupei priklauso. Bet kadangi buvau kartu, tai palydėjau ir leidau porą kartų nusileisti nuo čiuožyklos, bet man nesant, net neabejoju, kad leista vaikui nebuvo, o jis labai mėgsta... Iš vis prie tos palapinės tik smėlio dėžė, vaikams nėra ką veikti, auklėtojos neužima, žaidimų nesugalvoja, dalis stovi prie suolo ir šąla, dalis prie tvoros prilipę ir pan. Ir taip. Su auklėtojomis mums labai nepasisekė.kuri čia grupė? kokios auklėtojos?
Daiva R.
2012 03 06, 12:30
Kada lopselinukus miegoti guldo?  Ir iki keliu jie miega? Juos pazadina tam tikru laiku ar kaip?
Lavrynka
2012 03 06, 23:13
QUOTE(Daiva R. @ 2012 03 06, 12:30) Kada lopselinukus miegoti guldo?  Ir iki keliu jie miega? Juos pazadina tam tikru laiku ar kaip?  Mūsų grupei lopšelinukai eidavo miegoti po pietų , kažkur 12 30 ir po to jos zadindavo vakarienei  apie 15 00
|
|