[SIZE=7][COLOR=green][COLOR=green] Taigi,noriu sužinoti kokių kompozitoriu muziką labiausiai vertinate,o gal turite ypač mėgstamų kūrinėlių(kuriuos mielai klauso jūsų mažyliai)?Esu girdėjusi,kad mažyliams(ir ne tik)naudinga tokia muzika,tačiau kaip parinkti kūrinius(ar jie turi būti ramūs,ar tai nesvarbu  )? Soriukas už neišmanymą DIDELIS AČIŪ už būsimus komentarus
QUOTE(TITŪŠKA @ 2006 09 28, 12:08) [SIZE=7][COLOR=green][COLOR=green] Taigi,noriu sužinoti kokių kompozitoriu muziką labiausiai vertinate,o gal turite ypač mėgstamų kūrinėlių(kuriuos mielai klauso jūsų mažyliai)?Esu girdėjusi,kad mažyliams(ir ne tik)naudinga tokia muzika,tačiau kaip parinkti kūrinius(ar jie turi būti ramūs,ar tai nesvarbu  )? Soriukas už neišmanymą DIDELIS AČIŪ už būsimus komentarus  Negi nekausote klasikinės muzikos?
elvyrce
2006 10 05, 14:04
Tiek teoriskai zinau, tiek praktiskai isbandziau Mocarto muzika. Is esmes tinka visi kuriniai, ypac puikus kurinys Mazoji nakties muzika. Klausesi vaikai nuo pat gimino. T.p. vaikams, ir man paciai labai patiko Vivaldzio metu laikai. Yra nemazai ivairiu kompozitoriu kuriniu, skirtu vaikams.
medauskaite
2006 10 08, 10:11
as ir budama nescia klausiausi klasikines muzikos, ir dabar kartu su mazyle daznai pasiklausom  tikiu kad tai daro labai gera, naudinga poveiki. beje, vienoje knygoje radau toki teigini, kad buvo atlikti tyrimai ir paaiskejo,kad vaikeliai budami isciose labai reaguoja i klasikine muzika, ypatingai patinka Mozartas ir Vivaldis
Labai gera tema! Klasikines muzikos vaikuciams tikrai reikia klausytis - ji suteikia ramybes, harmonijos, dvasines pusiasvyros busena. as manyciau, kad reikia klausytis tokios, kuri ir mamai patinka. nes jei tevai klausys kurinio sukande dantis, is pareigos, vaikas taip pat pajus neigiamas emocijas. Naudos is to tikai nebus. Yra visokiu klaisikines muzikos rinkiniu, yra daug kompozitoriu - Mocartas, Vivaldis (jau mineti anksciau), Listas, Caikovskis, J.S.Bachas.........pasirinkimas tikrai didelis Beje, Mocarto kuriniai pakelia tonusa, pakelia nuotaika, todel juos suloma klausytis, kai yra polinkis depresijai, slogiai nuotaikai. sekmes renkantis graziu kuriniu!!!! ir teigiamu emociju!
manekene
2006 10 13, 08:57
Tikiu klasikines muzikos nauda mazyliams, bet svarbu, kad ir jums ji patiktu, kad leidziant tokia muzika, nebutu nemalonu jums pacioms jos klausytis. Mano leliukas megsta greita, ritmiska, skambia siuolaikine muzika, pagal kuria megsta sokti (taip kaip sugeba)
ačiū už atsakymus
Klasiką dievinu. Gal žinote iš kur ją parsisiųst
leliuga
2007 01 29, 14:04
Piotro Čaikovskio, "Gulbių ežeras","Spragtukas". maziukei patinka sokti pagal sia muzika.(cia mūsų sesė gerbėja klasikinės muzikos)
Mama Elena
2007 01 31, 19:50
labadiena, buvau ankstyvaus ugdymo kursuose (man like vos kelios savaites iki gimdymo  ) ten pasakojo, kad yra Mozart kuriniai vaikams, kuriuos klausantis, vaiku klausa labai laveja, taip pat kai kurios melodijos skirtos nuraminti, stimuliuoti, maitinimo metu ir t.t trumpai tariant atskiroms progoms, skirtingi kuriniai  . Labai noreciau tokiu kuriniu gauti. Destytoja sake, turinti apie 10 CD, ryt bandysiu tiesiogiai i ja kreiptis, gal pasidalins taip pat labai sveika vaikuciams klausytis gamtos garsu ir relaksacines muzikos. ir zinoma, nepadauginti, leisti ivairia muzika klausytis O gal Jus zinote, kur rasti? Internete nelabai ka radau...
Cerlina
2007 02 04, 17:06
Kaip smagu, kad mamos klausosi klasikinės muzikos ir vaikams duoda  Tik būtų geriau, jei klausytis klasikinės muzikos būtų jūsų natūralus noras iš vidaus, o ne dėl to, kad gydytoja pasakė ar kažkur skaitėt  Jei vaikas jaus, kad nuoširdžiai domitės tokia muzika, jis irgi ją pamėgs. O jei patys nemėgstate, bet liepiat klausytis, tai ir jis nepamils... Mes su sūnum - didžiuliai Mocarto gerbėjai, grotuve nuolat sukasi jo CD. Kai pasiūlau paklausyti ko nors kito, jis trumpai iškenčia, paskui sako, dabar vėl uždėk Mocartą...  Turbūt kažkur kažką kažkada teisingai padariau... Muzikos prekių parduotuvėse, pvz., Sol La Si ir VCUP Vilniuje yra pirkti dvigubas Mocarto CD rožiniu viršeliu, kaina 39,- Lt, labai rekomenduoju. Ten sudėti ne tik geriausi jo kūriniai (aišku, tik kruopelytė), bet ir nuostabus atlikimas, garsūs dirigentai bei orkestrai. Vien 40-osios simfonijos kiek variantų esu girdėjusi, tai šiame CD turbūt tobuliausias. O Jupiterio simfonija - - - trūksta žodžių  - - - džiaugsmingesnio kūrinio turbūt nesu girdėjusi. Kai kuriuos kūrinius reikia paklausyti keletą kartų, kad įsiklausytumėt, o tada negalėsit be jų nė dienos! P.S. Beje, mano nikas - iš vienos Mocarto operos....
gal kas nors turi ir nori pasidalinti sitais kuriniais skirtais vaikams?
ramunesim
2007 03 27, 11:09
QUOTE(nika @ 2007 03 19, 23:33) gal kas nors turi ir nori pasidalinti sitais kuriniais skirtais vaikams?  Sveikuciai, Esu skaiciusi, kad vaikuciai nuo mazens reaguoja i muzika. Klasikine muzika skatina smegenu veikla, padeda vystytis. Siuo metu mano mazasis 1 m. 10 men. Bet reikalauja muzikos, nors atrodo is sono, kad jos paskui nelabai girdi, bet kai baigiasi kompaktas vel reikalauja. Esu dovanu gavusi viena kompakta is HAPPY BABY serijos. Ta serija susideda is atskiru kompaktu - Mocarto, Bethoveno, Love songs, Bitlu, gamtos garsu ir kitos muzikos. Kiek ieskojau Lietuvoje siu kompaktu gauti nepavyko. Bet kelis kompaktus susirikti per interneta sugebejau. Sita serija ypatinga tuo, kad prie tikrojo kurinio dar prideti tokie garsai, kurie patraukia mazyliu demesi (klin klin)  Gerai man cia gavosi apibudinti garsus. Jie panasus i zaisliuku garsus, kurie kabinami prie lovyciu. Jei idomu, rasykite man i e-maila ramunesim@gmail.com, galesiu persiusti, o tada isirasysite i kompaktus pacios.
ugnele3
2007 04 01, 14:46
O mano vaikas be galo megsta punkrocka  ar ce blogai?
QUOTE(ugnele3 @ 2007 04 01, 15:46) O mano vaikas be galo megsta punkrocka  ar ce blogai? Maniškei irgi tai labai prie širdies  Gal vaikui tai ir neblogai, bet man tai blogai  Bet ko tik dėl vaikų nepadarysi
Zaizzyna
2007 11 27, 21:15
QUOTE(Tito_mama @ 2006 09 28, 14:08) [SIZE=7][COLOR=green][COLOR=green] Taigi,noriu sužinoti kokių kompozitoriu muziką labiausiai vertinate,o gal turite ypač mėgstamų kūrinėlių(kuriuos mielai klauso jūsų mažyliai)?Esu girdėjusi,kad mažyliams(ir ne tik)naudinga tokia muzika,tačiau kaip parinkti kūrinius(ar jie turi būti ramūs,ar tai nesvarbu  )? Soriukas už neišmanymą DIDELIS AČIŪ už būsimus komentarus  Man tai labiausiai patinka Purselis - Pvana (kūrinukas) labai ramina o šiaip klasikos yra daug čia http://www.classiccat.net/
mano mazoji megsta Mocarta arba dulkiu siurblio garsa  na tai irgi savotiska muzika
Turbūt vaikams labiausiai patinka muzika, kurios dažniausiai klausosi jų tėvai
artistė
2007 12 18, 23:19
Giredėjau Mocarto muzika lavina vaikų intelektą, o karvės daugiau pieno duoda. Gal ir maitinančiom mamoms tas tinka? Ryt iš ryto tikrinsiu
QUOTE(artistė @ 2007 12 19, 00:19) Giredėjau Mocarto muzika lavina vaikų intelektą, o karvės daugiau pieno duoda. Gal ir maitinančiom mamoms tas tinka? Ryt iš ryto tikrinsiu visko gali buti  tai kaip rezultatas?
Pangasija
2007 12 23, 16:44
QUOTE(artistė @ 2007 12 18, 23:19) Giredėjau Mocarto muzika lavina vaikų intelektą, o karvės daugiau pieno duoda. Gal ir maitinančiom mamoms tas tinka? Ryt iš ryto tikrinsiu čia tokie bajeriai dėl karvių pareina iš JAV. teko kažkada straipsnį ta tema skaityt. klasikinė muzika -- grynai europietiška, dėl to daugelis JAV gyventojų nelabai ją supranta. užtat su ta muzika jie daro visokius eksperimentus -- va ten karvėms duoda klausyt, kad pieno duotų. be to, klasikinė muzika užleidžiama prekybos centruose, nes nuo jos išsibėgioja bomžai ir narkomanai. tai va tokie čiūdai. todėl abejoju, ar tie teiginiai apie klasikos poveikį yra rimti.
artistė
2007 12 26, 00:13
QUOTE(tarijo @ 2007 12 23, 04:05) visko gali buti  tai kaip rezultatas?  Nei daugiau, nei mažiau to pieno. Tiesiog pakankamai. O intelekto ''vaisius'' skinsim geroooooooooookai vėliau
Dar budam  per dienas leisdavau CD su STRAUSS'o valsais  Tai ir dabar sunutis megsta sita muzika...
O mums daugybe kompozitoriu patinka ir liaudies dainos patinka ir apskritai, esam dideli muzikos fanai
chameleonas
2008 01 26, 20:58
QUOTE(Dios @ 2007 12 23, 16:44) čia tokie bajeriai dėl karvių pareina iš JAV. teko kažkada straipsnį ta tema skaityt. klasikinė muzika -- grynai europietiška, dėl to daugelis JAV gyventojų nelabai ją supranta. užtat su ta muzika jie daro visokius eksperimentus -- va ten karvėms duoda klausyt, kad pieno duotų. be to, klasikinė muzika užleidžiama prekybos centruose, nes nuo jos išsibėgioja bomžai ir narkomanai. tai va tokie čiūdai. todėl abejoju, ar tie teiginiai apie klasikos poveikį yra rimti. Na, nesutikčiau su tokia nuomone. Pas mus irgi nedaug kas supranta klasikinę muziką. O JAV irgi yra išprususių žmonių, kurie žino ne tik savo šalį - Ameriką...
pingpongute
2008 02 06, 22:15
Klasikinė muzika yra svarbi vaiko vystymuisi ne tik psichoemocine prasme, bet ir dėl bendro būsimo muzikos suvokimo. Ypač patariama tėvams, kurie neturi klausos, ar nebuvo muzikiiai lavinami, duoti vaikams kuo daugiau klausyti klasikinės muzikos, Tokiu būdu vaiko muzikos suvokimas yra labai praplečiamas nuo mažumės ir vėliau, net jei vaikas pats nemuzikuos, jo muzikos pomėgiai ir suvokimai bus gerokai platesni nei "kelio i žvaigždes" formato. Kai dėl šiuolaikinės, pop muzikos, tai nesvarbu kokį stilių rinksitės bet svarbu kokia emocija ir energetika ten sudėta. Todėl nerekomenduojama klausyti hard rock, metal, trash, punk rock. Vaikus labai gerai nuteikia jazz lounge, relaksacine muzika. Pajauskite ir pasiūlykite vaikams kas jums gražu. Tiek klasikinės muzikos, tiek ir šiuolaikinės muzikos atlikimas, kurį duodate vaikams klausytis, turi būti kuo geresnio, profesionalaus lygio. Švariai sugrotas, gerų atlikėjų, turtingų fonogramų(šiuolikiniams kūriniams). Kodėl? O gi todėl, kad tai lems klausos vystmąsi. Jei negalite pačios nustayti to, pasiklausinėkite profesionalų, draugų. Dėl šitos pačios priežasties ir vaikiškų dainelių ar pan.kompaktinių plokštelių ieškokite kuo aukštesnės kokybės muzikos. Aš galėčiau parekomenduoti "Bebenčiuką ir Kvailutę", "Batuotą katiną" - čia muzikinės pasakos, tikrai gerai padartytos muzikine prasme. O iš klasikos , be Mocarto tiktų ir Šopeno kūriniai, Štrauso ir kitų kompozitorių valsai,Vivaldis - Metų laikai, Šumanas, Bacho Brandeburgo koncertas, Dvoržako Humoreska, Bethoveno, kai kurie Bacho kūriniai ir kiti...
condoleeza
2008 06 26, 16:39
Kai lankiau R.Šemetos nėščiųjų mokyklą, ten buvau įsigijusi specialiai kūdikiams skirtų klasikinės muzikos CD. Vienas skirtas klausyti prieš miegą, kitas, kai vaikutis žaidžai ir pan. Dukrytė nuo gimimo jų klausėsi beveik kasdien  . Dar jai leisdavau CD su įrašytais natūraliais delfinų balsais ir jūros ošimu  Nemažai klasikos specialiai kūdikiams (daugiausiai Baby Einstein serijos) parsisiunčiau per emule programą. Dabar mūsų klasikinės muzikos repertuaras gerokai prasiplėtė. Turim įvairių klasikos rinkinių - dažniausiai jų klausomės važiuodami automobiliu. Pastaruoju metu dukrytei labiausiai patinka Vivaldi Metų laikai - Pavasarį prašo kartoti vėl ir vėl. Dar vienas puikus atradimas - folkloras. Pastebėjau, kad daugeliui mažų vaikų jis labai prie širdies  . Turim įsigiję keletą Krontos išleistų dainų knygelių su folklorinės muzikos CD. Na, labai jie pas mus pastaruoju metu klausomi. Net man pačiai kai kas patinka, nors didelė liaudiškos muzikos gerbėja tikrai nesu.
Viola fiola
2008 07 06, 19:07
Megstu klasikine muzika, bet ilgai jos klausytis negaliu, uztenka kokiu triju kuriniu (neilgu), nes ilgiau pasiklausius jauciu nuovargi, susierzinima ir norisi ijungti kokio trankesnio roko. Kai laukiausi, bandziau prisiversti kiekviena diena klausytis klasikos, nes, matot, vaikui tai gerai. bet nuo perdem ilgo klausymo, kaip sakiau, pavargdavau, tai mano drauge pasijuoke, sako: jau geriau tu jos neklausyk, jei nenori, nes geriau rami mama, nei prisiklausiusi klasikos ir susierzinusi tai iki siol pasiklausau bet nedaug ir tik kai nuotaika tam yra. gali kazkam pasirodyt, kad is tikruju klasikine muz. man nepatinka, bet tokia isvada butu klaidinga, nes nuo kai kuriu kuriniu man net siurpuliukai nubega arba sypsena veide nusvinta
piene78
2008 07 12, 16:08
Na, mano mažoji labai mėgsta Čiurlionį, po to Mocartą, Bethoveną, Haidną, Čaikovskį dažniausiai patinka trumpi nesudėtingi kūrinėliai. Stengiuosi duoti paklausyti įvairios muzikos. Mano mažajai patinka pagal muziką šokti
''Prikaupiau''nemažai klasikinės muzikos,o maniškiui ji visiškai nepatinka.Patinka rokas,pop...  Bet karts nuo karto stengiuosi,kad bent vieną kūrinuką paklausytų pvz.kai labai užsiėmęs piešimais
Aš dažnai Bachą paleidžu kai maniškis miega,kartas Mocartą.Skaičiau kad klasikinė muzika turi didelės įtakos vėliasniam vaiko inteleko vystymuisi. Kažkaip tikiu tuo ... Nes ir pati jaučiu kad skirtingai smegenys veikia pasiklausius klasikinės ir takim sunkaus roko ...
martusha
2008 11 09, 19:47
O as neseniai parsisiunciau Klasikine muzika vaikams, kuri sudaryta pagal horoskopa, t.y. kiekvienam zodiako zenklui. Visai neblogas rinkinys  Jei domina, galiu ideti i 2shared ir imesti nuorodas
Aišku norim
Stebuklelis
2008 11 29, 00:20
O mes niekur nerandam, o gal neprisiruosiam, susirasti klasikines muzikos  bet megstamiausias CD yra Eros Romazoti koncertas  Mazoji katutemis ploja ir bando dainuoti kartu
Tiara two in one
2008 11 29, 14:54
kai buvau neščia, klausėmės Mocarto, Vivaldžio, Šuberto ir kitų kompozitorų simfonijų, bet kadangi mamytė neaugo su tokio tipo muzika, na neturi tam tikro klausos išsilavinimo, tai neilgai trukdavo mūsų lavinimo klasikine muzika seansai  .... niu sakau, jai negaliu klausyt, per prievartą naudos niekas neduos. Bet kas gali klausyt klasikinės muzikos, o jei dar ir mažyliai toleruoja, tai super  juk ne veltuo ji tokia pasaulyje pripažinta, o ir tyrimų apie naudą mažyliams nemažai atlikta
anastazas
2008 12 04, 07:51
bentjau kūdikystėje mūsų pediatrė mums rekomendavo vaikui Bacho ir vargonų muzikos neklausyti. Geriausiai Mocartas ir Vivaldis. Bet mano dukrai labiausiai patinka arba vaikiškos dainelės arba liaudiška muzika
Labiausiai tinka ir patinka Mocartas ir Vivaldis, Du gaideliai ( tik atliekant "Mokinukems"  )
O iš klasikos , be Mocarto tiktų ir Šopeno kūriniai, Štrauso ir kitų kompozitorių valsai,Vivaldis - Metų laikai, Šumanas, Bacho Brandeburgo koncertas, Dvoržako Humoreska, Bethoveno, kai kurie Bacho kūriniai ir kiti...
Visai sutinku su šiuo sąrašu. Tik Bachas parašė ne vieną, bet šešis Brandenburgo koncertus - visi labai verti dėmesio.
Prie to dar pridėčiau Hendelio (Handel) "Muziką ant vandens", Čaikovskio muziką (ypač baletų ir fortepijoninę), šiek tiek Čiurlionio kūrybos ir Dvariono fortepijonines pjeses (tikrai puikios vaikams).
lenke555
2009 10 29, 23:26
Turim kelis rinkinius nusipirke klasikos geriausios muzikos,visu izimiu kompozitoriu sudetos,tai mazajai vis duodu paklausyt,dazniausiai pries miegeli,nes ja ji nuramina ir greit uzmiega,aisku renkames kuri yra ramesne klausyt.
ringute
2009 10 29, 23:39
Mes ir nuolat klausomes klasikos. Ypac patinka Vivaldis ir Hendelis.
o mes daznokai ziurim filmukus LITTLE EINSTEINS (apie raketa), tai ten skamba ivairi klasikine muzika, ir mano berniukui labai patinka
sveikos, na as saviskei leidziu gamtos motyvais sukurta muzikele. stebuklus daro. vaikas ramutis pasidaro :-)
Alchemie
2010 03 02, 18:43
QUOTE(Cerlina @ 2007 02 04, 18:06) Muzikos prekių parduotuvėse, pvz., Sol La Si ir VCUP Vilniuje yra pirkti dvigubas Mocarto CD rožiniu viršeliu, kaina 39,- Lt, labai rekomenduoju. Ten sudėti ne tik geriausi jo kūriniai (aišku, tik kruopelytė), bet ir nuostabus atlikimas, garsūs dirigentai bei orkestrai. Vien 40-osios simfonijos kiek variantų esu girdėjusi, tai šiame CD turbūt tobuliausias. O Jupiterio simfonija - - - trūksta žodžių  - - - džiaugsmingesnio kūrinio turbūt nesu girdėjusi. Kai kuriuos kūrinius reikia paklausyti keletą kartų, kad įsiklausytumėt, o tada negalėsit be jų nė dienos! P.S. Beje, mano nikas - iš vienos Mocarto operos....  tik rasosi Zerlina As dar negimusiems savo vaikams duodavau klausytis muzikos. mazoji tai pati pasirinko, kas jai patinka, idomiai taip, bet eina Bethoveno simfonijos, Vivaldis, Scarlati, Sumanas, Subertas, Pucinio operu arijos, Verdi..zodziu daug, bet dabar jei paleidziu, tai net nusvinta, o pries miega dainuodavau lopsines, tai ir dabar pries miega praso tiesiog lospiniu ir aiskiai nurimsta ir susiruosia miegui, kai imu niuniuoti
virdzzinija
2010 10 01, 18:26
esu  pradejom klausytis daug is jusu issirinkau nemazai isvardintus,aciuks  patiko Mocertas,Vivaldis ,Handelis,Bethovenas
QUOTE(InTro @ 2011 09 03, 16:27) liux, noriu ne tik per youtube klauayt bet i turet taip, butinai ieskosiu, labai grazu mano ausiai!
Hubba_Bubba
2012 01 16, 16:01
Pianisto Victor Goldberg koncertas VASARIO 22 D. 18 val. - KAUNO FILHARMONIJA VASARIO 23 D. 19 VAL. - PIANO.LTPrograma: J. Haydn Sonata h-moll, Hob XVI:32 P. Čaikovskij Metų laikai Op. 37a 1. Balandis: Snaigė 2. Birželis: Barkarolė 3. Rugpjūtis: Derlius 4. Spalis: Rudens daina A. Skriabin Sonata Nr. 5, Op. 53 J. Brahms Variacijos ir fuga Hendelio tema, Op. 24 Bilietus platina: Kaune: Tiketa Bilietų kaina: 20, 30, 40 Lt http://www.tiketa.lt/charizmatiskasis_pian...oldbergas_30444Vilniuje: Bilietai.LT Bilietų kaina: 33, 43, 53 Lt http://www.bilietai.lt/lt/event/11164Victor Goldberg fortepijonas Magiškas, uždegantis grojimas... Žydų kilmės, šiuo metu Niujorke (JAV) gyvenantis V. Goldbergas yra eilės tarptautinių konkursų ir apdovanojimų laureatas, tame tarpe 2008 m. Pro Musicis International Award ir Vladimiro Horowitzo pianistų konkurso Kijeve, bei yra laukiamas didžiųjų scenų Šiaurės Amerikoje, Europoje ir Azijoje. Pianistas su solinėmis programomis bei su orkestrais pasirodo salėse Čikagoje, Bostone, Floridoje, Vašingtone, Kolorade, Virdžinijoje, Tel Avive, Jeruzalėje, Kijeve, ir kitose. http://www.youtube.com/watch?v=TVIWZuQ-jhs...9C0517C5F0FF60B
|
|