Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Gynipral'is
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
pukpuk
Sveikos mamytės unsure.gif
Esu kažkokia turbūt nesveika, nes visą laiką man skauda ir akmenėja gimda, už tai gydytoja man išrašė Gynipral'į.
Gal kam nors teko gerti?
Aš jau nusiteikiau blogiausiam, na nesakysiu garsiai kam..., bet jėgos mano baigias, todėl netikiu, kad man pragėrus kursą Gynepral'io pagerės.
Norėjau paklausti, jei gėrėt ar padėjo ir baigus gert ar sugrįžo skausmai, jei taip tai kaip greit? Beje, kelintam mėnesy gėrėt? verysad.gif Man tik 19 sav. cry.gif
Bertuliukas
Sveika,esu nestuke.gif ,dabar jau 21sav. ir man reikejo gerti ginyprali ir dar iki siol ji geriu. Skausmai praejo bet..ne iskarto. o kaip bus toliau tai tikrai negaliu pasakyt nei as nei mano gyd. Geriu jau antra sav. del poveikio vaisiu gyd. nieko nesake. Tad tiek tos info.
pukpuk
Aciu Bertuliuk 4u.gif uz atsakyma. As geriu jau 3-ia diena ir dar ne visai skausmai man praejo, uz tai nusiraminau siek tiek perskaicius tavo atsakyma.
katuksss
o as geriau magni disporial 4u.gif
pukpuk
Man dėja Magnis nepadėjo... sad.gif
Lazdyniete
Kai laukiausi pirmo, tai irgi eme susitraukinet gimda ir man israse gynepralio. Ji pradejau gerti kazkur 20 savaiciu ir geriau iki pat nestumo pabaigos (na gal pora savaiciu pries gimdyma jau negeriau). Tik jis man ir nuimdavo ta "suakmenejima", bet ji reikedavo gerti nuolat ir tokiom dozem, kuriom buvo prirasyta. jei atsitiktu taip, kad jis nepadeda tai reikia sakyti gydytojai ir ji greiciausiai padidins doze. Siaip del to nereiketu pergyventi, nes manau, deka sio vaisto as ir isnesiojau sekmingai leliuka. Ir dar, nusiraminkit! Nieks taip nekenkia kaip nervai. Jei uzeina juodos mintys, geriau kokius anekdotus paskaitykit arba ka nors gero paziurekit 4u.gif
pukpuk
QUOTE(Lazdyniete @ 2006 10 02, 13:08)
Kai laukiausi pirmo, tai irgi eme susitraukinet gimda ir man israse gynepralio. Ji pradejau gerti kazkur 20 savaiciu ir geriau iki pat nestumo pabaigos (na gal pora savaiciu pries gimdyma jau negeriau). Tik jis man ir nuimdavo ta "suakmenejima", bet ji reikedavo gerti nuolat ir tokiom dozem, kuriom buvo prirasyta. jei atsitiktu taip, kad jis nepadeda tai reikia sakyti gydytojai ir ji greiciausiai padidins doze. Siaip del to nereiketu pergyventi, nes manau, deka sio vaisto as ir isnesiojau sekmingai leliuka. Ir dar, nusiraminkit! Nieks taip nekenkia kaip nervai. Jei uzeina juodos mintys, geriau kokius anekdotus paskaitykit arba ka nors gero paziurekit  4u.gif
*

Ačiū Lazdyniete už raminantį atsakymą. 4u.gif
Svarbiausia, kad tas vaistelis vaikeliui nekenktų, o visą kitą ištversim. lithuania.gif
Sauluteq
Man irgi buvo israse Ginipralio, del gimdos susitraukimu bet apie 28 savaite. Negalejau as jo gerti , man po suciulpto ketvirtadaliuko jausdavosi salutinis poveikis. Geriau taip pat nebuvo, kai pasakiau gydytojui, kad nepadeda liepe padidinti doze po puse tabletytes, nuo to dar blogiau paciai budavo, visa drebedavau, o gimda susitraukinedavo toliau. Meciau, nebegeriau, magnis ir nepadeda. Dabar man gulimas rezimas, kuo maziau sedeti, stengtis nevaikscioti, tai geriau netaip traukia gimda.
pukpuk
QUOTE(Sauluteq @ 2006 10 03, 10:31)
Man irgi buvo israse Ginipralio, del gimdos susitraukimu bet apie  28 savaite. Negalejau as jo gerti , man po suciulpto ketvirtadaliuko jausdavosi salutinis poveikis. Geriau taip pat nebuvo, kai pasakiau gydytojui, kad nepadeda liepe padidinti doze po puse tabletytes, nuo to dar blogiau paciai budavo, visa drebedavau, o gimda susitraukinedavo toliau. Meciau, nebegeriau, magnis ir nepadeda. Dabar man gulimas rezimas, kuo maziau sedeti, stengtis nevaikscioti, tai geriau netaip traukia gimda.
*

Girdėjau, g.gif kad yra moterų, kurios netoleruoja šio vaisto.
Man irgi jaučiasi širdies plakimas ir oro trūkumas, bet tik kurį laiką po tabletės išgerimo, o po to viskas normalizuojasi. Po to vėl išgeriu tabletę, širdelė paplaka ir vėl keliom valandom apsiramina... Man gydytoja sakė, kad tai normalu, nieko baisaus. unsure.gif
minte
as irgi geriau, kiek laiko, tai nepamenu, nes pamenu, magnis nepadejo, gimda kietejo ir skaudziai. Tai buvo senai - vaikui jau sesi tuoj bus.
Vienintelis kas buvo ne taip - atsidarinejant kakleliui, gimda nerode gimdymines veiklos!!!!!!!!!! Saremiu beveik nejauciau, iki 9,5 atsidare su menkais menesiniu skausmais.....
Tiesa sakant, jei nebuciau skaiciavus laiko tarp tu nestipriu skausmeliu, nesuprasciau, kad gimdymas prasidejo....
ax.gif

p.s. - vaikeliui - jokio pasalinio poveikio.
pukpuk
QUOTE(minte @ 2006 10 03, 20:29)
p.s. - vaikeliui - jokio pasalinio poveikio.
*

Ačiū Dievui. karsta.gif
medituk
QUOTE(Nanuk @ 2006 10 03, 11:39)
Girdėjau,  g.gif kad yra moterų, kurios netoleruoja šio vaisto.
Man irgi jaučiasi širdies plakimas ir oro trūkumas, bet tik kurį laiką po tabletės išgerimo, o po to viskas normalizuojasi. Po to vėl išgeriu tabletę, širdelė paplaka ir vėl keliom valandom apsiramina... Man gydytoja sakė, kad tai normalu, nieko baisaus.  unsure.gif
*

Daug kas netoleruoja sio vaisto- prasideda daznas sirdies plakimas, permusimai. Siaip jau dabar pirmo pasirinkimo vaistu del gimdos hipertonuso laikomas nifedipinas, bet ji paskirti gali tik tave priziurintis gydytojas. Daznai jis taikomas lasinemis infuzijomis stacionare (t.y. ligonineje). Aisku, jei tu toleruoji Gynipral'i, ar padeda magnis, tai indikaciju hospitalizacijai kol kas nera.
Lazdyniete
Man kai skyre Gynepral tai tuo paciu ir skyre vaistus, kurie nuimdavo ta salutini poveiki (sirdies plakima padaznejusi ir drebuli), tik ju pavadinimo netasimenu.
gielux
Aš taip pat gėriau šitą vaistą. Daktarė sakė, kad neplaktų taip smarkiai širdis, galima išgerti kartu ir širdies lašiukų. Bet keisčiausia, kad VNG, kai pasakiau, kad gėriau gynepralį pasakė, kad dabar jau skiria kitokius vaistus blink.gif O nuo gynepralio jokio šalutino poveikio lialkai nebuvo biggrin.gif . Auga sau sveika ir laiminga thumbup.gif . Tik per patį gidymą niekaip nenorėjo gimdos kaklelis atsidaryti, tai vieni gydytojai sakė, kad nuo jo, kiti kad ne doh.gif
pukpuk
QUOTE(medituk @ 2006 10 03, 23:04)
Daug kas netoleruoja sio vaisto- prasideda daznas sirdies plakimas, permusimai. Siaip jau dabar pirmo pasirinkimo vaistu del gimdos hipertonuso laikomas nifedipinas, bet ji paskirti gali tik tave priziurintis gydytojas. Daznai jis taikomas lasinemis infuzijomis stacionare (t.y. ligonineje). Aisku, jei tu toleruoji Gynipral'i, ar padeda magnis, tai indikaciju hospitalizacijai kol kas nera.
*

blink.gif
paskaičiau apie NIFEDIPINą, instrukcijoje parašyta, kad nestuke.gif - ėms negalima vartot. blink.gif
AGNIUXX
o aš jau dabar geriu gyniprali,nes jau teko gulėti ligoninėje ir paaiškėjo kad mano gimda labai silpna( aš prieš puse metų buvau nėščia, bet jis žuvo viduje ir negana po vieno išvalymo,po 2 dienų darė kita,nes gimda vėl prisikaupė krešulių).tai dar geriu vienus hormoninius vaistus kad gimda stiprėtų.o gyniprali geriu tada kai pradeda dilgčioti pilvą ir dar nepaujaučiau jokio pašalinio poveikio
Lazdyniete
Man gimda kietedavo su pirmu nestumu ir dabar laukiantis antra karta vel darosi tas pats. Vel pradejau gynepral gerti. Gal galit pasakyti kokiom dozem jus geriat ir ar nesukieteja gimda tarpe tarp gerimo vaistu?
pukpuk
QUOTE(Lazdyniete @ 2006 10 17, 14:58)
Man gimda kietedavo su pirmu nestumu ir dabar laukiantis antra karta vel darosi tas pats. Vel pradejau gynepral gerti. Gal galit pasakyti kokiom dozem jus geriat ir ar nesukieteja gimda tarpe tarp gerimo vaistu?
*

Aš gėriau 3 kartus per dieną po vieną tabl. Po tabletės iškart palengvėdavo, o praėjus porai valandų spazmai pradėdavo sugrįžt po truputį kol kitos neišgerdavau.

Man jau kažkoks kompleksas įsivarė-esu beveik tikra, kad be vaistų man tikrai bus negerai. blink.gif

Dabar bandau tik Magvitu apsieit, žiūrėsiu kaip seksis... unsure.gif
Aura2005
Sveikutes,

Na nesigasdinkite taip 4u.gif viskas bus gerai! maziulis pilvelyje irgi nerimauja, kaip jus taip jauciates
Man irgi teko susidurti su Gynipraliu, geriau 3 kartus per diena nuo kazkur 12 sav.Sunkus niestumas buvo, gulejau iki 5 men. geriau konjaka, medetku arbata ir Gyniprali, netoleravau Magnio. Veliau pradejau vaikscioti, pardejo susitraukineti gimda ir vel gulimas rezimas+gynipr, konjak ir medetkos. Viena gydytoja nuramino, kad gimda buna jautri apie 21 sav. ir pasitaiko toks jos dirglumas, pagulejau savaite ir is tikro praejo. O gydytoju prognozes buvo liudnos, bet as nenuleidau ranku. Smagumelis prisiminti doh.gif
Lazdyniete
As tai geriu po puse tabletes dukart dienoje, na jei labai buna blogai tada jau isgeriu visa tablete, bet vis gasdinuosi, kad gal per mazai, nes tarpe gerimu gimda vel ima po truputi susitraukineti. Dar vakarais isgeriu brendziuko su arbata mirksiukas.gif veiksmingumas ne koks, bet siaip maloni siluma uzplusta biggrin.gif Is tikro tai reiketu stengtis kuo maziau gasdintis del visko (ir tai jau palyginus su pirmu nestumu esu gan rami), bet tai ne taip paparasta unsure.gif
AGNIUXX
sveikos.aš gėriau gynipralį nuo 6 savaitės ir po kelių ienų praėjo tie skausmai.man nepatiko, tik jų poveikis- drebėdavo rankos, galva svaigdavo.dabar aš jų nebegeriu
miegelis
Sveikos 4u.gif
Man irgi anksti susitraukinėdavo pilvukas ir gydytoja buvo skyrusi gynipralį, bet aš nelabai reguliariai jį vartojau blush2.gif Gėriau magnį, dažniausiai padėdavo. Dar yra homeopatinės tabletytės, bet jau nemažai laiko praėjo, nebepamenu pavadinimo doh.gif doh.gif doh.gif

Taip ir liko nesuvartota visa gynipralio dėžutė. Gal kuriai kaunietei reikia? Atiduočiau, nes nei išmest, nei suvartot biggrin.gif
Soni
gėriau ir gynipralį ir magnį B6, tačiau per abu nėštumus pilvas kaip akmuo buvo, ligoninėse gulėjau, o ir namie lovos režimas buvo, tai šiaip ne taip išgulėjau thumbup.gif
Guosta
Sveikutes!Man Gynipralis padejo isnesioti savo 2.gif .Geriau ji kazkur nuo 25savaites.Tik iskarto negerdavau visos tabletes,isgerdavau puse,o po pusvalandzio kita puse.Taip maziau jausdavau salutini poveiki.Nustojau gerti tik 38sav.Ir po keliu dienu pagimdziau...Vaikeliui neatrodo,kad butu jis dares koki poveiki.Homeopatines tabletes yra Spaskuprelis(atrodo taip vadinasi),bet man jos padejo tik nestumo pradzioj...
Rutata
Labas, mamos,

as su pirmuoju nestumu 30-ta savaite gresianti turejau unsure.gif . Pagulde i VGN ir Gyneprali jau ne geriau, bet po 8 valandas laselines kapsejo. Taip ilgai, nes jeigu tik pagreitina lasejima - tuoj sirdis kalatojasi doh.gif . Po poros dienu laseliniu nebereikejo, geriau jau tik valerijono tabletes vakare (labai juokinga blush2.gif ), o israsydama gydytoja pasake, "dabar del to vaisto arba pagimdysi anksciau laiko, arba pernesiosi" - pagimdziau 37 sav., bet dukryte, tfu, tfu, tfu sveikutele thumbup.gif
Lazdyniete
O as nors gyneprali geriau nuo puses nestumo nei pagimdziau anksciau, nei pernesiojau, pagimdziau tada kai ir buvo numatyta ir su kaklelio atsidarimu nebuvo bedu, todel nemanau, kad daktarai galetu visa beda suversti gynepraliui jei kas nors ne taip su gimdymu g.gif Beje vaikeliui jis tikrai nekenkia, nes mano dukrai jau 3 ir jokiu salutiniu pozymiu nematau.
Lazdyniete
Naujausios zinios apie gynepral cool.gif nes as ka tik is ligonines su gresianciu prieslaikiniu. Taigi dabar jau gydo kitaip nei gyde mane pries 4 metus kai laukiausi dukros. Kaip viena mama minejo, dvi dienas lasino gynepral laselines, o isleidus turiu mazejancia doze gerti gynipral tabletes, kurios turesiu baigti gerti po 9 dienu. Paskui jokio gydymo nera tik reikia stebeti ir lovos rezimas. Beje viena mama pasakojo, kad ji karta yra gulejusi ligonineje su panasia problema irvienas gydytojas pasake, kad geriau gerti ne tabletes, o valgyti razinas. Anot jos jai tikrai padejo. Siandien ir as pabandziau. Suvalgiau dubeneli razinu ir ka jus manot, dar nuo to laiko nebuvo susitraukusi gimda, nors iki tol net su tabletem buvo susitraukusi 16 kartu. Na as gerti tableciu nemesiu, bet gal ir tikrai yra tiesos razinose biggrin.gif
kiri111
Dovanoju Gynepral 6,5 tabletes, galioja iki 2008.12 ismest gaila. Veiksmas Vilniuj. 4u.gif 4u.gif
Ir dar turiu Magnio sulfato 25% tirpala injekcijoms, galiojimas taip pat geras. 4u.gif
jurgiciokas
šiandien buvau profilaktiskai pas gydytoja tai israšė Gynipral'i nes gresia prieslaikinis gimdymas.. jigu daug kam padejo tikiuos ir mes issikapstysim, tik skaičiau kad beveik visos po visa tabletyte geret, o man patare po puse ir kas 4 val. tai ne taip širdį permuš...
Rudeninė
Gynipral'is nepadeda nuo priešlaikinio gimdymo!!!! Tik gyditojai, kurie nesidomi naujovemis ir medicinos pažanga vis dar ji skiria "iš tamsumo". Aš vaikštau ir pas valstybinę gyditoją ir pas privačią. Tai man valstybinė ir kiša vis ta Gynipral'i. O būten pas privačia sužinojau, kad sis vaistas daugiau kaip metai neskiriamas. Dėl tikrumo dar ir forumo ginekologės paklausiau ir ji man tai patvirtino.(http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=132249)
Man pilvas pastoviai kietėja gal jau nuo 22 savaites (dabar man jau 32 prasidėjo) ir visa tą laiką man kišo Gyneprali. Aš jo negėriau ir vis dar tfu tfu tfu..vaikstom. Svarbu, kad apžiūrėjus gimdos kaklelis nebūtų pradėjęs vertis. O jei jau taip atsitiko, tai į ligoninę reikia ir kad lašintų stipresnius vaistus. Nesinuodikit, mergaitės, su tuo Ginepraliu schmoll.gif
jurgiciokas
asiu rudenine uzu konsultacija smile.gif siaip tai privacioj klinikoj lankausi, pas tikrai gera akusere, bet matyt ne pati geriausia varianta pasiule g.gif . Beje mum dar tik 28 sav unsure.gif
Maia
taip,naudojau ir padedavo, bet man tik laikinai.
Nenuorama
Atiduosiu nepraimtą Gynipral tablečių pakelį (20 tablečių). Liko nuo nėštumo rolleyes.gif Galiojimas iki 2011 09. Gal kam reikia, aš Vilniuje.

rašykit Į AŽ mirksiukas.gif
Ingute***
Ar dar kuriai nors ji skyre? Nes man tai taip.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.