Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Žėručio pradinė mokykla
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni > Mokyklos > Vilnius
Pages: 1, 2, 3, 4
valmar
Norečiau šiek tiek pasisakyti apie šią mokyklą. Mano vaikas mokosi pas mokytoją Elena Sakalauskiene.Nežinau kaip taktiškaiu čia parašyti, bet vaikas po mokslo metų praktiškai nieko nemoka. Kitas dalykas, mokytoja akcentuoja, kad su vaikais reikia dirbti namie, o mokykla, tiesa saknat net nesupratau, kam ta mokykla....
Gal tiesiog kas nors kas jau baigė mokslus pas šią mokytoją, galėtų pakomentuoti, kaip vaikams poto sekasi, tarkim penktoje klasėje?
vija
QUOTE(Skambanti tyla @ 2009 03 01, 00:20)
Sveiki, o kaip su rinkliavom šiuo metu mokykloj, kai mokėsi mano dukra buvo beprotiškos rinkliavos, viena mama dėl to net ketino atsiimti iš mokyklos savo vaiką. Galvoju ar leisti sūnų čia ar ieškoti kitur.
Ačiū.
*

Čia rinkliavos mokyklos mastu ar klasės? Dukra baigė dvi klases. Mokyklos mastu nebuvo jokių rinkliavų. Klasėje renkame simbolinius pinigus wc popieriui, muilui, vandeniui etc, vaikų reikmėms. Va tiek tų išlaidų.

Tačiau pačios mokyklos būklė apgailėtina, tiek viduj, tiek lauke. Mūsų klasės langai supuvę, traukia vėjai žiemą, jokių spintelių paltams, batams, sukrypusios knygų lentynos.... Maždaus pirkitės patys, jei jums reikia... Pernai nauja tvora apsitvėrė, bet kiemas baisus ir šiaip aplinka akiai nemaloni...
Saloniki
Na vat kaip skirtingai vertiname viską smile.gif . Tikrai kai kuriose klasėse langai seni, nors mūsiškė buvo patekusi tarp tų, kuriose sudėjo naujus langus, grindis patys pasitvarkėme, rūbinė klasėje buvo, viskas atrodė puikiai. Bet jau mokyklos aplinkai tai išvis pretenzijų neturiu smile.gif .
vija
QUOTE(Saloniki @ 2009 08 20, 08:12)
Na vat kaip skirtingai vertiname viską  smile.gif . Tikrai kai kuriose klasėse langai seni, nors mūsiškė buvo patekusi tarp tų, kuriose sudėjo naujus langus, grindis patys pasitvarkėme, rūbinė klasėje buvo, viskas atrodė puikiai. Bet jau mokyklos aplinkai tai išvis pretenzijų neturiu  smile.gif .
*

Aišku, gyventi (ir mokytis smile.gif ) ir tokioje aplinkoje galima, ant galvos tinkas nebyra, tačiau kai yra tekę būti kitose mokyklose (net va ir kitose tos pačios mokyklos klasėse) ir kai pradedi jas lyginti, tai neįtikėtina, kad šitaip skiriasi...
Saloniki
QUOTE(vija @ 2009 08 20, 09:24)
Aišku, gyventi (ir mokytis smile.gif ) ir tokioje aplinkoje galima, ant galvos tinkas nebyra, tačiau kai yra tekę būti kitose mokyklose (net va ir kitose tos pačios mokyklos klasėse) ir kai pradedi jas lyginti, tai neįtikėtina, kad šitaip skiriasi...
*

O beje, mokslo metų pradžioje tiesiai šviesiai paklauskite direktorę (arba įgaliokite klasės tėvų komiteto pirmininką paklausti mokyklos susirinkime) apie planus dėl remonto - juk mokykla kasmet remontuojasi, ir tikrai turėtų būti sudėliota, kokia tvarka bus keičiami langai kuriose klasėse, remontuojami tualetai ir t.t.
brasta
QUOTE(vija @ 2009 08 18, 13:05)
Pernai nauja tvora apsitvėrė, bet kiemas baisus ir šiaip aplinka akiai nemaloni...
*

Nu net neįsivaizduoju kuo jums gali kiemas ir aplinka neįtikti...
Individualistė
Sveikutės, bigsmile.gif
Planuoju kitais metais leisti savo mažių į šią mokyklėlę. Labai prašyčiau, kad atsilieptų mamytyės, kurios vedat vaikus į Žėručio mokyklos 4 klasę, nes jūsų mokytojos kitais metais išleis vaikučius ir ims pirmokėlius. ax.gif Tai labai norėčiau išgirsti nuomones apie mokytojas. Būkit malonios, p[asidalinkit įspūdžiais kaip Jums sekasi šitoj mokykloj g.gif ?

Iš anskto dėkoju kiiekvienai atrašiusiai. Man tai tikrai labai svarbu. cool.gif
DiJuKe*
sveiki, taip pat planuoju leisti vaika i sia mokykla nuo rugsejo, pasidalinkit nuomone apie kitu metu pirmokeliu mokytojas.
Nuokata
Laba, pakelsiu temą, gal kuri parašys apie būsimų pirmokėlių mokytojas smile.gif smile.gif
vija
Esu žiauriai žiauriai pasipiktinusi mokykla - jau treti metai vaikai visą šaltąjį sezoną sėdi klasėje pamėlę su pirštinėm ir šalikais, nes vėjas švilpia per kiaurus langus. O mokykla tuo metu tveriasi naują tvorą, asfaltuojasi kiemą... Tiesiog trūksta žodžių verysad.gif
Individualistė
QUOTE(vija @ 2010 02 24, 12:22)
Esu žiauriai žiauriai pasipiktinusi mokykla - jau treti metai vaikai visą šaltąjį sezoną sėdi klasėje pamėlę su pirštinėm ir šalikais, nes vėjas švilpia per kiaurus langus. O mokykla tuo metu tveriasi naują tvorą, asfaltuojasi kiemą... Tiesiog trūksta žodžių  verysad.gif
*

Gal čia ne visur taip, o tik tam tikroje klasėje, kur langai nesudėti? blink.gif
Papildyta:
QUOTE(Egle75 @ 2010 01 04, 16:06)
sveiki, taip pat planuoju leisti vaika i sia mokykla nuo rugsejo, pasidalinkit nuomone apie kitu metu pirmokeliu mokytojas.
*

Aš irgi.
Pas Adą Kavaliaukienę berods..
ivakara
Dukra mokesi pas Rinkeviciute, labai gera mokytoja, pasiruosusi isejo labai gerai. truko gal tik uzklasines veiklos, si mokytoja orientuota ne i pasidainavimus, spektakliukus, o i rimtus dalykus.
DiJuKe*
QUOTE(Individualistė @ 2010 02 27, 01:11)
Gal čia ne visur taip, o tik tam tikroje klasėje, kur langai nesudėti? blink.gif
Papildyta:

Aš irgi.
Pas Adą Kavaliaukienę berods..
*

Mes irgi prasomes pas Ada Kavaliauskiene, bet nezinau ar gausim, nes mokykla mums nepriklauso pagal rajona. Vieta mokykloj gavom, o kaip su mokytoja nezinau
Kenguryte
O gal galit pasakyti, prieš kiek maždaug laiko jau pradėjot galvoti apie mokyklą ir kada maždaug reikėtų užsirašinėti? g.gif Kaip suprantu pradinė mokykla yra nuo 1-6 klasės, taip? Ar dabar vaikiukai į pradinę eina nuo 6 ar nuo 7 metukų? g.gif Mes gimę kovą, galvoju, į kurį "srautą" mes čia pateksime g.gif Ar Lazdynuose yra dar kokia nors pradinė mokykla? g.gif
vija
QUOTE(Kenguryte @ 2010 04 17, 15:50)
[i]O gal galit pasakyti, prieš kiek maždaug laiko jau pradėjot galvoti apie mokyklą ir kada maždaug reikėtų užsirašinėti?

Nežinau, kaip kitose mokyklose, bet į Žėrutį gali patekti užsirašius ir prieš kelis mėnesius. Pernai vieną pirmą klasę panaikino prieš pat rugsėjo pirmąją, nes nesurinko pilnos klasės.

Kaip suprantu pradinė mokykla yra nuo 1-6 klasės, taip?
Pradinė yra 1-4 kl. Darželiuose būna priešmokyklinė grupė, bet ji nėra privaloma.

Ar dabar vaikiukai į pradinę eina nuo 6 ar nuo 7 metukų? g.gif
Priklauso nuo tėvų noro ir vaiko subrendimo: vieni ateina gerokai 7-erių, kitiems tik pirmoj klasės sukanka 7m.

Mes gimę kovą, galvoju, į kurį "srautą" mes čia pateksime g.gif
Rinkitės atsižvelgdami konkrečiai į savo vaiką. Šiaip, anot mokytojų, dažniau vaikai į mokyklą ateina per anksti nei per vėlai.

Ar Lazdynuose yra dar kokia nors pradinė mokykla?
Vien pradinių nėra, bet yra trys vidurinės mokyklos, kuriose mokosi pradinukai: Ąžuolyno m-kla, Versmės m-kla ir Sausio 13-sios m-kla.
Kenguryte
QUOTE(vija @ 2010 04 17, 22:05)
Nežinau, kaip kitose mokyklose, bet į Žėrutį gali patekti užsirašius ir prieš kelis mėnesius. Pernai vieną pirmą klasę panaikino prieš pat rugsėjo pirmąją, nes nesurinko pilnos klasės.

Pradinė yra 1-4 kl. Darželiuose būna priešmokyklinė grupė, bet ji nėra privaloma.

Priklauso nuo tėvų noro ir vaiko subrendimo: vieni ateina gerokai 7-erių, kitiems tik pirmoj klasės sukanka 7m.

Rinkitės atsižvelgdami konkrečiai į savo vaiką. Šiaip, anot mokytojų, dažniau vaikai į mokyklą ateina per anksti nei per vėlai.

Vien pradinių nėra, bet yra trys vidurinės mokyklos, kuriose mokosi pradinukai: Ąžuolyno m-kla, Versmės m-kla ir Sausio 13-sios m-kla.
*

Labai ačiū už atsakymus wink.gif
Ąžuolyno mokyklą žinau, o Versmės ir Sausio 13tosios - nelabai. Kažkokia mokykla yra prie "IKI", o sausio 13-osios, manau, kad prie "RIMI", bet ten, kiek žinau, rusakalbiai, lenkakalbiai, lietuvių klasių ten nėra? g.gif
Aš galvojau, kad vidurinėse jau nebėra pradinių klasių, bet jei yra, tada nelabai suprantu Žėručio pradinės mokyklos paskirties? g.gif Aišku, gerai, kad nėra didelių vaikų, gal ne toks stresas, bet, baigęs pradinę, vis tiek turės pereiti į vidurinę, tai automatiškai bus nauja adaptacija ir stresas? g.gif
Irute

Ąžuolyno mokyklą žinau, o Versmės ir Sausio 13tosios - nelabai. Kažkokia mokykla yra prie "IKI",

prie Iki yra lietuviu gimnazija Minties.

o sausio 13-osios, manau, kad prie "RIMI",

prie Rimi yra Lazdynu rusu ir lenku mokykla.
o sausio 13 prie Maksimos.

Zerucio mokykloj tik maziukai 1-4 klases.
bet ir visose kitose vidurinese yra pradines klases.
as nesuprantu, kam reikia daryti atskirai pradines mokyklas ir mokykas darzelius.
atseit streso maziau.
bet vistiek juk eis i 5 klase i kita mokykla.
mano manymu dar daugiau streso einant i kita mokykla.
anksciau tokio dalyko nebuvo, visi ejo i vidurines ir nieko, ejo.
nepasakyciau, kad kazkokiais ligoniais isaugo:)
kaip tik dabar kai pziuri i tuos vaikus, visi su depresijom, jei kokia smulkmena is kart ar i langa sokti ar zudytis, nors jau taip yra saugomi ir lepinami...
Kenguryte
QUOTE(Irute @ 2010 04 18, 12:40)
Ąžuolyno mokyklą žinau, o Versmės ir Sausio 13tosios - nelabai. Kažkokia mokykla yra prie "IKI",

prie Iki yra lietuviu gimnazija Minties.

o sausio 13-osios, manau, kad prie "RIMI",

prie Rimi yra Lazdynu rusu ir lenku mokykla.
o sausio 13 prie Maksimos.

as nesuprantu, kam reikia daryti atskirai pradines mokyklas ir mokykas darzelius.
atseit streso maziau.
kaip tik dabar kai pziuri i tuos vaikus, visi su depresijom, jei kokia smulkmena is kart ar i langa sokti ar zudytis, nors jau taip yra saugomi ir lepinami...
*

aiškiau dabar dėl tų mokyklų ax.gif Aš čia gal per anksti pradėjau domėtis, bet jei jau vos tik gimusį vaiką į daržiuką reikia registruoti, nes yra tikimybė, kad jo negausi, tai pradėjau galvot, kad visai ne už kalnų mums mokykla ax.gif
Saloniki
QUOTE(vija @ 2010 04 17, 22:05)

*

Ąžuolyno mokykla yra ne vidurinė, o pagrindinė, joje mokosi nuo 1 iki 8 klasės ir po to pereina į Minties gimnaziją. Penktoje klasėje prie vaikų iš Ąžuolyno prisijungia buvę pradinukai iš Žėručio. Šios trys mokyklos bendradarbiauja.
Papildyta:
QUOTE(Irute @ 2010 04 18, 12:40)
atseit streso maziau.
*

O man atrodo, kad labai puiku, kad yra pasirinkimas - ar pradinę mokyklą baigti toje pačioje, kur mokslas bus tęsiamas, ar pradinėje, kur jaukesnė aplinka ir mokosi bendraamžiai. Nepastebėjau, kad vaikai, ateidami iš Žėručio į Ąžuolyną, patirtų kokį nors stresą, juk iš Žėručio ateina su bendraklasiais, o ir greitai su kitais susidraugauja. Ne dėl to vaikai stresuoja, į aplinką pažiūrėkime, į tėvų nuotaikas..
daugiaberne
Kadangi esu sena lazdyniete ir mano du vaikai cia mokesi, tai galiu ir paaiskinti, kas pasimetes siose mokyklose. Zerucio pradine susiformavo is Minties gimnazijos, kai jie pradzioje pasiliko vaikus nuo penktos klases. Mano vyresnysis pradejo lankyti zeruti su mintim, kad nuo penktos mes eisim i Minti ir po to jos gimnazija. Bet po keliu metu Mintis atsikrate penktoku - astuntoku imtinai ir pasiliko tik gimnazines klases. Todel tie viduriniai ir liko benamiai.
O kad pradine mokykla gerai, tai kas zino, kas yra patycios ir visokie smulkus kabinejimaisi prie maziu, tas supranta. As labai dziaugiausi, kad jie mokesi butent zerutyje, nes,kai perejom i kita mokykla, pamaciau, kad jie tikrai stiprus.O siaip pradinis issilavinimas priklauso visu pirma nuo konkrecios mokytojos, o ne nuo mokyklos bendrai.
Saloniki
QUOTE(daugiaberne @ 2010 04 19, 09:14)
Kadangi esu sena lazdyniete ir mano du vaikai cia mokesi, tai galiu ir paaiskinti, kas pasimetes siose mokyklose. Zerucio pradine susiformavo is Minties gimnazijos, kai jie pradzioje pasiliko vaikus nuo penktos klases. Mano vyresnysis pradejo lankyti zeruti su mintim, kad nuo penktos mes eisim i Minti ir po to jos gimnazija. Bet po keliu metu Mintis atsikrate penktoku - astuntoku imtinai ir pasiliko tik gimnazines klases. Todel tie viduriniai ir liko benamiai.
O kad pradine mokykla gerai, tai kas zino, kas yra patycios ir visokie smulkus kabinejimaisi prie maziu, tas supranta. As labai dziaugiausi, kad jie mokesi butent zerutyje, nes,kai perejom i kita mokykla, pamaciau, kad jie tikrai stiprus.O siaip pradinis issilavinimas priklauso visu pirma nuo konkrecios mokytojos, o ne nuo mokyklos bendrai.
*

Sutinku drinks_cheers.gif .
Mano pačios vaikas eina šitais keliais, tai nuomonė irgi iš patirties.
timia
labai gera mokykla
Individualistė
QUOTE(timia @ 2010 04 23, 09:28)
labai gera mokykla
*

Konkretu biggrin.gif

Gal galima plačiau?
timia
Mano vaikuciai gime ir auge Kipre , todel ju gimtoji kalba-graiku.Grizome i Lietuva , kai vyriasniajai dukrytei buvo 6 metai . Leidom vaika tik vienus metus i darzeli , tai truputi pramoko lietuviu kalbos , nes Kipre su manimi tik graikiskai kalbejo , nenorejo mokytis , o gal buvo per sunku. Todel , i pirmaja klase Zerucio pradineje mokykloje dukryte leidau labai pergyvendama. Dabar drasiai galiu tvirtinti , kad tai yra puikiausia mokykla Vilniuje. Tokiu nuosirdziu , patyrusiu pedagogu sunku rasti . Dukra mokesi pas mokytoja Aldona Ciuniene . Ji nuostabi. Trecioje klaseje mano dukra pradejo kurti eilerascius lietuviu kalba , niekada nepatyre klasioku patyciu , kad yra kiek kitokia savo gymiu negu kiti vaikai.Esu labai dekinga ir mokyklos logopedei - ji nuostabi thumbup.gif .Dabar dukra lanko penkta klase M.Mazvydo pradineje mokykloje , jai puikiai sekasi , mokytojai giria , na o lietuviu- pirmune! Galite patiketi? Dabar Zerucio pradineje mokykloje mokosi mano sunus , jis antrokas. Nors ir persikelem gyventi i Pilaites mikrorajona , kiekviena ryta sunu veziojame i Lazdynus. Jo mokytoja Dina Kalinauskiene.Ji geriausia mano sunaus drauge , kai reikia - griezta , reikli , o , kai reikia- svelni ir atlaidi.Puiki pedagoge ir nuostabus zmogus. Sunui taip pat sunkoka , nes namuose su teciu kalba graikiskai , o su manim lietuviskai . Lanko logopedes pamokas , todel , zinau -viskas bus gerai. Sioje mokykloje daug demesio skiriama doram ugdymui , vaikai jauciasi kaip namie , nes patalpos mazos ir jaukios , o klasese tikrai nesalta.Todel , net neabejokite , si mokykla puiki. smile.gif
Papildyta:
Tarp kitko , visi dukters klasiokai is pradines mokyklos puikiai bendrauja ir iki siol , visi susirasineja zinutemis , nepamirsta vieni kitu , labai draugiski
Papildyta:
Jeigu kazkas neaisku , galite klausti , ir galite nesirinkti tam tikro pedagogo mokykloje , niekada to nedariau ir visai tuo patenkinta , nes visos mokytojos sioje mokykloje su patirtim , tiesiog puikios. thumbup.gif
Individualistė
Džiaugiuosi už jus. Pasisekė su mokytojais. Dabar esu rami dėl šios mokyklos smile.gif
timia
Tarp kitko , ir mokytoja Ada tikrai puiki , grieztoka , bet thumbup.gif
vija
QUOTE(timia @ 2010 04 23, 10:05)
o klasese tikrai nesalta.Todel , net neabejokite , si mokykla puiki.  smile.gif

Čia priklauso, kurią klasę gauni. Pirmam aukšte langai buvo pakeisti prieš, atrodo, porą metų, tada per rugsėjo pirmąją buvo garsiai apie skalambijama ir žadama, kad kitais metais bus pakeisti visi likusieji. Bet va tie "kiti" metai praėjo, o mūsų klasėje ir toliau sėdi pamėlę vaikai ir mokytoja skarom ir šalikais apsimūturiavusi. Kai stipresnis vėjas, tada išvis katastrofa.

Šiaip, aš manyčiau, čia, kaip ir darželyje, svarbiausia yra ne mokykla, o konkreti mokytoja. Aš nedrįsčiau teigti, 'geriausia'/'blogiausia' mokykla, nes taip kalbant reikia būti turėjus galimybę palyginti bent keletą. Jei mokytoja su malonumu dirba savo darbą, jei dar pedagogo darbas ir padūkę vaikai jai dar nestovi skersai gerklės, jei ji yra pakankamai švelni, bet tuo pačiu ir griežta ir moka išsireikalauti, jei ji turi noro ir iniciatyvos kažkur dar su vaikais dalyvauti, įtraukti juos nuo mažų dienų į įvairias socialines akcijas, projektus (o jų tiek vyksta Vilniuje), tai manau geriau nesurasi. Nu čia toks sėkmės reikalas, sakyčiau, nes būna, kad tėvai kartais veržiasi pas išgirtas ir liaupsinamas mokytojas ir paskui jomis nusivilia, nes prioritetai pas mus visus skirtingi.
Juslina
Sveiki! Šiais metais baigiau šią mokyklą ir esu labai patenkinta. thumbup.gif
Iš pirmokų atiminėjimų nėra (bent jau nebuvo), ir renginių daug, ir būrelių...
Va praeitais metais buvo šiuolaikinių šokių konkursas su diskotekos lempom, su dūmais... biggrin.gif Jeigu ką domintų dar apie mokyklą rašykit į temą ( ne į až). Pasistengsiu atsakyt. biggrin.gif
lyra
Mokytoja D. Matkevičienė thumbup.gif Rūpestinga, išradinga, kūrybinga, veikli, konkreti, visada pats, padės rasti geriausią vaikui sprendimą. Labai šia mokytoja patenkinti.
dovi
Na pasak mano sunaus, baigusio sia mokykla, sioji mokytoja labai daznai rekia ant vaiku- o jis tikrai ne is tu, kurie skundziasi del to, kad kazkas ant jo rekia. Bet ruosia ji vaikus gana neblogai.
Individualistė
Sveiki, papasakosiu ir aš liūdną patirtį su šios mokyklos direktore, o išvadas pasidarysit pačios. Patikėkit - visi žodžiai yra tikslūs ir neiškraipyti, nes ši situacija įstrigo giliai į širdį ir puikiai pamenu vos ne kiekvieną žodį. tikiuosi kad ji kažkam pravers turint reikalą su šia moterim:

Praeitais metais kaip pareiginga mama nunešiau prašymą į šią mokyklą. Prašymą priėmė raštinėj, pasakė kokių dokumentų reikės ir t.t. Pasakė, kad medicinines pažymas priiminės nuo sausio mėn. Sausio mėnesį atnešiau pažymą iš gydytojų, paklausiau ar viskas tvarkoj? Sakė - viskas tvarkoj - mano sūnus sąrašuose. Atėjo laikas gyventojų pajamų mokesčio deklaravimui - 1% skyriau darželiui ir 1% būsimai vaiko mokyklai. Pamaniau, kad taip bus teisingiausia. Rašinėj pasakė, kad atvirų durų dienos birželio prtadžioj ir kad bus paskelbta tinklapyje. Taqigi nuolat sekiau naujienas. Buvo paskirtas susirinkimas tėvėliams aktų salėj birželio pradžioj. Iki šio susirinkimo dar kokius 2 kartus skambinausi ir teiravausi dėl dukumentų, klausiau ar tikrai viskas tvarkoj, ko dar trūksta. Mane patikino kad viskas tvarkoj ir pan.

Mes su vyru dalyvavom bendrame susirinkime aktų salėj, kuris buvo skirtas pirmokų tėvams. Koridoriuje buvo iškabinti 3 klasių vaikų sąrašai. Kiekviena klasė konkrečiai priskirta kažkuriai mokytojai. Apsidžiaugiau, nes iš tiesų patekome pas mokytoją, pas kurią ir norėjome. Susirinkime buvo išrinktos burtų kelių klasių raidės A, B ir C. Direktorė trumpai papasakojo apie mokyklos veiklą. Labai džiaugėsi aplinka ir vaikais, kurie pasak jos "yra išauklėti ir NELIPA ANT ŽOLĖS". Naiviai pamaniusi, jog kaip ir žodžio laisvė ir viskas skaidru paklausiau, kaip mokykloje yra paskirstomi gauti tėvelių pinigai. Iš reakcijos buvo matyti, kad klausimas neypatingai patiko. Direktorė paaiškino, kad buvo išklota superinės danosa sporto aikštelė kieme, aptverta tvora, o šiais metais bus dedamos naujos lauko durys mokykloje. Na, kaip ir viskas tvarkoj. Dėl langų sakė, kad kai kur keisti, kai kur ne. Kaip supratome pirmame aukšte keisti - antame - nelabai. Paskui buvo vidiniai klasių susirinkimai. Mūsų klasėj teko varganas kabinetas antrame aukšte. Žodžiu toj klasėj netvarkyta niekas - nei langai, nei lenta, nei sienos, nei lubos, nei grindys. Suklypusios spintelės po lenta, lenta iškandžiota gabalais, kažkokia senos spindos "Neris" ar "klevas" dalis klasės gale. Auklėtoja paaiškino, kad lenta bus pakeista mokyklos lėšomis, buso surinkti pinigai klasės remontui. Guodėm save, kad ne klasė svarbiausia, o mokytoja. Taip pat buvo pasakyta, kad vyks parodomosios pamokėles. Taigi optimistiškai nusiteikę pagerinti vaikams aplinką išsiskirstėme.

Išaušo ilgai lauktas parodomųjų pamokėlių rytas. Sūneliui ilgai pasakota, į kokią mokyklą eis, kaip susipažins su mokytoja ir klasiokais. Džiugiai nusiteikę nuėjome į klasę, sūnų palikau pamokėlėse. Va čia prasideda linksmoji pasakojimo dalis. Mūsų flange vaikštinėjo direktorė. Nutariau pasiteirauti kokie planai dėl langų. Paklausiau kokia apskritai mokykloje tvarka, ar yra kokia eilė ar planuojama per ateinančius 4 metus konkrečiai mūsų klasėje keisti.. jei ne, tai gal tada kažkaip tėvų jėgomis bandytume.. Direktorė kategoriškai atsake, kad jokių planų keisti langus paskirtoje klasėje nėra ir kad galiu būti rami, kad per tuos metus niekas nieko nekeis, nes negaus finansavimo. Tada pasiėmusi klasės sdąrašą klausia: "Pala pala.. o tai kuris čia jūsų vaikutis? Sakau- toks ir toks.Tada ji sako - o tai kaip jūs čia į šitą mokyklą patekot? Aš žiūriu į ją ir nesuprantu.. Sakau kaip tai KAIP? Atnešėm prašymą ir tiek, patekom į sarašus, esam tokioj ir tokioj klasėj. Va sakau vaikas su mokytoja pažindinasi, pamokėlėse sėdi. Ji ir sako: "O jūs žinot, kad šita mokykla jums ne pagal teritoriją?" Sakau nu ne.. nežinau. Gyvenu Lazdynuose, netoli šios moklyklos. Tada ji sako, kad būtent mūsų namas į jų teritoriją nepatenka. Sako: jūs geriau pasieiškokit sau kitos mokyklos. O be to jums ir mūsų klasė nepatinka, taip kad siūlau eit apsižiūrėt į Ąžuolyno. Žinot, pas mus klasėse tiek daug mokinių.. po 25 net.. bijau kad mums švietimo departamentas sąrašų nepatvirtins, teks jūsų vaikutį išbraukti. Aš stoviu apakus. sakau - Jūs ką? tyčiojatės? Vaikas klasėj sėdi. Prašymas prieš metus paduotas. Skambinta pie 5 kartus. sakė kad viskas tvarkoj????? Kokius dar sąrašus kas tvirtina? Tai kokio velnio klasių sąrašai pakabinti, kam vaikai sukviesti? Žodžiu poklabis taip ir baigėsi. Siaubingai susinervinusi nuėjau į Ąžuolyno mokyklą. Esu pati ją baigus. Ten sako-nusiraminkit, čia turbūt kažkokia klaida, taip negali būti. Jeigu vaikas sąrašuose ir jis jau susipažinęs su mokytoja būtų amoralu.. Pasakė, kad iš tikro mokyklos paskirstytos pagal teritorijas ir pan. (dabar jau beveik mintinai net namų numerisu žinau, kas kuriai priklauso) ir kad jeigu atsitiktų taip, kad išbrauktų iš sąrašų - mus bet kokiu atveju priims. Turėjau laiko, nuvažiavau į darbą ir paskambinau į švietimo depardatmentą savivaldybėje. Ten patvirtino, kad mokyklai priskirti namai ir gatvės, namai gali būti šalia, tačiau priklausyti skirtingom mokyklom. Taip pat pasakė, kad maksimalus mokinių skaičius klasėj 24, tačiau jei klasės sudaromos su 25 vaikų sąrašu - ne bėda. Ir kad niekas jokių sąrašu netvirtina - KLASIŲ VIDINĖ SUDĖTIS VIDINIS MOKYKLOS REIKALAS. Yra mokyklos komisija (spėkit kas į ją įeina) ir tik ji ir sprendžia klasių sudėtį.. Taip pat per tą laiką mano mama paskambino į Žėručio mokyklą ir specialiai paklausė tokio dalyko - Laba diena. Mano vaikas nepriklauso mokyklos teritorijai.. Gal galima būtų kažkaip pas jus patekti..? Ar dar nesibaigė priėmimas? Sekretorė maloniai pasiūlė ateiti, parašyti prašymą ir pasišnekėti su direktore. Nors KOMISIJOS POSĖDIS JAU ĮVYKĘS, bet galimi pakeitimai. Tai va. Paskui reikėjo eiti pasiimti vaiko iš parodomųjų pamokėlių, nuėjau kiek anksčiau ir užėjau pas direktorę. Prieš tai paklausiau pas sekretorę, ar galėtų parodyti mano pateiktą prašymą, nes norėjau konkrečiai pasižiūrėti mano prašymo pateikimą datą. Sekretorė atsakė, kad prašymo man neduos (?), net pažiūrėti (?) ir kad tai tik su direktoės leidimu (?) Tai paprašiau bent datą registracijos žurnale pasakyti - kategoriškai atsisakė. Nuėjusi pas direktorę, visų pirma paminėjau, kad skambinau į švietimo departamentą ir paminėjau pavardę, su kuo klabėjau. O taip, tai padarė įspūdį. Paskui bandžiau kalbėti žmoniškai, kad vaikas seniai užrašytas, kad daug kartų domėjausi, kad pas ją ant stalo net guli klasių sąrašai, kuriuose jis yra, kad jis susipažino su mokytoja ir klasės draugais, kad jau pervedžiau ir paramą mokyklai ir t.t. Išeinant ji dar kartą perklausė SU KUO KONKREČIAI AŠ KALBĖJAU, kai skambinau į savivaldybę. Tada pasakė, kad greitu laiku turėtų paaiškėti ar mano vaikas pateks į mokyklą ar ne... Klausimas - o kas gi turėtų sąlygoti tą patekimą ar nepatekimą per porą savaičiu??? Žodžiu diena buvo sugadinta, nusivylymas ir kartėlis dėl visko. Pasiėmiau vaiką po pamokėlių ir tiek. Po poros savaičių man paskambinmo direktorė ir papasakojo istoriją, kad į Ąžuolyną ėjo vaikai iš "jos teritorijos" ir kad jų nepriėmė, tagi reikia "atlaisvint vietą" . Nepasikentusi tokio terorizmo pasakiau, kad gerai, jei jau taip reikai-prašymą lankyti šią mokyklą atsiimsiu po to, kai grįšiu iš atostogų kelionės. Tačiau per atostogas perigalvojau ir nusprandžiau savo noru nieko neatsiiminėti.Dar po savaitė sulaukiau skambučio. Direktorė: "..mes jūsų laukiau? kodėl neateinat stiimti prašymo? nepergyvenkit, mes pinigus už remontą grąžinsim, auklėtoja jau atnešė ir pas sekretorę paliko" sakau žinot, aš persigalvojau - prašymo neatsiimsiu. Tegu bus kaip bus. Jei pagal visas galiojančias tvarkas ir eliškumą mano vaiką privaloma išųbraukt-braukit, kvieskit komisijas (kokia ten mokyklos komisija? dirktorė+sekretorė+dar kas nors dėl vaizdo?), tegu bus viskas kaip priklauso. Tada jos balsas persimainė: "Žinokit jums geriau kuo greičiau atsiimti, nes jums reikia kuo greičiau užsirašyti į Ąžuolyną. Ar jums žodinio perspėjimo (PERSPĖJIMO???) užteks, kad jūsų vaikas gali būti išbrauktas, ar atsiųsti raštu? Sakau - atsiųskit raštu, kaip ir priklauso, nes bus įdomu sužinoti priežastis. Tada ji dar pasakė "Komisijos posėdis bus rugpjūčio 30 d. (suprask - temps iki paskutinės dienos) ir tik tada paaiškės vaikas pateko ar ne. O perspėjimas bus išsiųstas raštu". O.k.

Dabartinė situacija tokia, kad iki šiol nesu gavusi jokio perspėjimo ar dar kažko. Esu sąrašuose, kas bus tą nelemtą rugpjūčio 30 d. nežinau.. Pagrindo pas juos išbraukti kaip ir nėra.. Dar vienas dalykas, žinau bent 5 žmones, kurie yra negi ne iš Lazdynų šiais metais vesiantys savo vaikus į šią mokyklą. Jokių problemų. Sužinojau, kad jie dar vėliau už mane prašymus padavę.. Nežinau.. vieni žmonės sakė, kad nereikėjo apie tėvų procentus klausti, kiti sakė - nereikėjo apie langužmonės s užsiminti, dar kiti pažistami sakė, kad gal kyšio norėjo.. Šiaip ar taip dėl mokyklos, jau apsisprendėm, krią lankys. Bet laaabai jau idomu, kuo baigsis šitas cirkas.

Beja, visi labai jau bijo viešumo. Kaip direktorė pokalbio metu sakė - tame internete nesamones rašo, nešala pas mus vaikai, nu būna vienas kitas plonai Bprengtas žiemą - tai liepiam striukes užsidėt, nu bet kad su pirštinėm klasėse aėdėtų, tai jau tikrai to nebuvo..

Aš viešumo nebijau, ir rašiau šią istoriją sąmoningai, nors ir žinodama, kad ją galimai pati direktorė perskaitys. Aš nebijau, nes tai tiesa ir galiu atsakyt už kiekvieną savo žodį.

Dar vienas keistas dalykas - neigiamą nuomonę man parašė net kelios mamos, tačiau ne viešai, o privačiai - bijodamos dėl savo vaiku, kurie lanko mokyklą..
Kenguryte
Individualiste, biurokratijos "rojuje" labai jau nepatinka visiems, kai prasideda kalbos apie pinigus. Sėkmės tavo spinduliukui, palinkėsiu geros jums mokytojos, o dėl interneto ir dėl tų kalbų, tai nežinau, gali būti ir iš piršto laužtų kalbų (kai kada), bet yra ir tiesos. Svarbu mokėti atsirinkti.
Faktas, kad kyšio norėjo. Ir labai jau vengia tokių tėvų, kurie domisi teiraujasi.
Įdomu, kuriai mes mokyklai priklausome, čia gal kokiam tinklalapyje galima pasižiūrėti? Mums dar kiek ankstoka į mokyklą, bet jau pagalvoju karts nuo karto ir seku naujienas wink.gif
Nu man tai įstrigo pasakymas, kad tipo, jei nelipa ant žolytės, tai tipo išauklėtas vaikas doh.gif Tai gal ten per pertraukas reikia ratuku eiti biggrin.gif
vija
QUOTE(Individualistė @ 2010 08 17, 19:44)
Beja, visi labai jau bijo viešumo. Kaip direktorė pokalbio metu sakė - tame internete nesamones rašo, nešala pas mus vaikai, nu būna vienas kitas plonai Bprengtas žiemą - tai liepiam striukes užsidėt, nu bet kad su pirštinėm klasėse aėdėtų, tai jau tikrai to nebuvo..

Čia matyt mano vaikas, kuris būna plonai aprengtas: trys megztiniai ir dar nuolat kuprinėje nešiojasi storą šaliką ant pečių užsimest biggrin.gif Beje su pirštinėm dažniausiai sėdi mokytoja, nes vaikam rašyti reikia smile.gif

Šaunuolė, kad neleidot užlipti ant galvos. Šiaip be galo džiaugiuosi, kad nė vienais metais neskyriau nė procento tai mokyklai, nes vistiek velniažin kur tie pinigai nuplaukia.

Beje, įdomu, kaip mokykla traktuoja situaciją su kūno kultūra, kurios praktiškai nebūna, nes nėra sąlygų, o ant tos superinės dangos žiemą nepasportuosi.
Juslina
QUOTE(vija @ 2010 08 17, 20:46)

Beje, įdomu, kaip mokykla traktuoja situaciją su kūno kultūra, kurios praktiškai nebūna, nes nėra sąlygų, o ant tos superinės dangos žiemą nepasportuosi.
*

Mes žiema sporto salėj dažniausiai sportuodavom kai turėdavom salę. mirksiukas.gif
DiJuKe*
Manau viskas priklauso nuo mokytojos, mes siemet eisim i pirma klase i sia mokykla pas mokytoja Ada. Matysim kaip bus, tikiuosi mokytoja gera, nes labai rekomenduota.
Pati turejau ypac bjauria pradiniu klasiu mokytoja, todel savo vaikui ieskau visko ko geriausio, o as tai gerai, bus matyti mokslo metu metu.
Aisku tai kas liecia klases, tai jos baisios, langai nekeisti, patys kiek apremontavom, na bet vaikams aplinka nera tiek svarbi, kiek suaugusiems, zinoma svarbu, kad nesaltu.
Tea
Individualiste, kazkaip labai girdeta istorija. Mano sunus lanke sia mokykla pusmeti, paskui savo noru as ji pervedziau i kita mokykla kuo labai likome patenkinti. Pareiskima buvau parasiusi lygiai pries metus prasidedant mokslo metams, ir tuos 2 proc. atidavem, bet kai suskirste klases, ne tik, kad nepatekom pas pageidaujama mokytoja (nurode tame pareiskime pries metus), bet ir i musu pageidavima i viena klase priimti 5 darzeliokus, niekas net neketino atsizvelgti - maniskis buvo atskirtas vienas.

Saunuole, zinoma, kad nenusileidi, bet as turbut po tokiu direktores veiksmu neleisciau savo vaiko i sia mokykla. Tikrai yra ir geresniu mokyklu ir geresniu mokytoju. Beje apie viena sios mokyklos mokytoja is buvusiu aukletiniu mamu isgirdau viena pikantiska dalyka: mokytoja paskelbia savarankiska darba, o pati iseina parukyti...
DiJuKe*
Nu kazkaip jau net nejauku darosi, beje kodel niekas nieko nerase pavasari, kai buvau pateikus uzklausa, dabar kai mokslo metai ant nosies ir dar 2 mokyklos atsauktos, pasirinkus zeruti, pasipila tokie baisus komentarai. Na belieka laukti ir tiketis geriausio.
Tea
Nusiramink, cia tik dvieju mamu patirtis ir nuomone.
Tikiu, kad sioje mokykloje yra nuostabiu pedagogu, tiesiog mums neteko sutikti.
Individualistė
Sveikutės,
Dėl mokytojų nemanau, kad būtų problemų. Juk direktorė ir pedagogai - du skirtingi dalykai. Aišku, manau, kad vodovė ir pedagogams turi įtakos, jų požiūriui. Bet nuoširdžiai tikiu, kad kasdieniam mokymui tai neatsiliepia. Šiaip po šios situacijos kalbėjau su daugeliu įvairių žmonių. Tai daug kas pasakoja įvairias įstorijas apie priėmimą į mokyklą. Išvada tokia, kad direktoriai turi galimybę manipuliuoti vaiku ir tėvais iki pat to momento, kol pasirašoma sutartis. nes realiai juk negauni sutarties rugsėjo 1d. Gauni kiek vėliau. Na o vaikas, kuris "ne pagal teritoriją" pralenkęs tarkim kokią savaitę tos sutarties taip ir negauna. 100 proc. tikiu, kad šioje mokykloje yra tokiu atvejų. O kai vaikas jau susipažinęs su mokytoja, klasės draugais ir ateina direktorė ir pasako - žinot, gal pasiieškokit sau kitos mokyklos, kas belieka tėvams? Manau jie dėl vaiko pasistengs, kad jį paliktų. Čia esmė tame, kad teisiškai tai viskas pagrįsta, bet čia svarbi moralinė pusė, kurios nereglamentuoja niekas.
Tea
O tai kam tada tau ant tokios "bombos sedeti" - priims-nepriims?
Nors nemanau, kad lieps rinktis kita mokykla pagal gyvenama vieta. Ir Zerutis siemet vos surinko tris klases, pries 3 metus buvo sesios, tai reiske, kad trys mokytojos nebereikalingos?
Individualistė
Ant bombos aš nesėdžiu jau seniai, nuo pat pirmo pokalbio wink.gif Manau aplink daug puikių mokyklų ir dar puikesnių mokytojų. Bet taip pat manau, kad jokia vadovaujanti figūra neturi teisės žaisti vaikais. Parašiau, kad kiti tėvai žinotų, su kuo turi reikalą. O dar taip pat žinau, kad kiti žino ir jie sutiko su žaidimo taisyklės. Kiti tyli. Visaip yra. Man ši patirtis per daug skaudi, kad palikčiau viska bet kaip.l beja, aš taip pat rinkausi ne mokyklą, tvorą, klasę ar kažkokį gabalą gumos kieme, o mokytoją. Net neįmanoma buvo įsivaizzduot, kad toks požiūris į vaikus. Žodžiu vaikas - tai pavardė sąraše. Dar domina tėvų pareigos. Oi kaip domina. Prie mano akių direktorė nagrinėjo tėvų supildytas anketas, kur tėvai dirba, ką veikia, sakė, kad kai kurie nedirba. Žodžiu kiekvienas vaikas išnagrinėtas iki kaulelio. Su kuo gyvena, kaip ir pan. Aišku pavardžių neminėjo, kalbėjo bendrom frazėm, kaip jie visi moka, tačiau patikėkit, kad anketos, kur pildomos apie vaiką, tai ne tik tam, kad auklėtoja vaikus geriau pažintų wink.gif
Tea
Sutinku, "kad jokia vadovaujanti figūra neturi teisės žaisti vaikais" - labai gerai pasakyta apie direktore.
Beje, mums si mokykla irgi pagal namu nr. nepriklause, bet suzaide tecio pareigos prie pavardes.
Ir jei saziningai po sio pabendravimo liko labai nemalonus prisiminimai apie mokykla ir neigiama nuomone. Tikekimes tik man
incognito
Kuo puikiausia mokykla. Sūnus ketvirtokas jau, mokosi mokytojos Aldonos Jakučionienės klasėje. Geras paruošimas, išradinga mokytoja, vaikai ją labai myli. Pamenu, sūnus sakydavo, kad patinka eiti į mokyklą dėl mokytojos...Tai pats geriausias mokytojos įvertinimas. Tikrai nuostabi ir supratinga mokytoja, labai įsigilinusi į vaikų psichologiją... Ir jaunėlę po poros metų žadu į šią mokyklą leisti. Koks skirtumas, kad direktorė nagrinėja anketas, tegul, visos jos taip daro... Juk moko mokytoja, ne direktorė. Jokių rinkliavų ar kažko panašaus per trejus metus nebuvo. Žinoma, prašo 2proc., kaip ir visi, nieko čia nuostabaus, norisi juk pasitvarkyti mokyklą. Tik geriausi atsiliepimai apie mokyklą, o su direktore tikrai mažiausiai per mokslo metus tenka susidurti. Beje, mokykla garsėja stipriu pradiniu paruošimu.
Saloniki
QUOTE(Egle75 @ 2010 08 24, 11:16)
Nu kazkaip jau net nejauku darosi, beje kodel niekas nieko nerase pavasari, kai buvau pateikus uzklausa, dabar kai mokslo metai ant nosies ir dar 2 mokyklos atsauktos, pasirinkus zeruti, pasipila tokie baisus komentarai. Na belieka laukti ir tiketis geriausio.
*

Mano prisiminimai iš šios mokyklos (mokytojai, aplinka, paruošimas) kuo geriausi 4u.gif , tad tikrai nepergyvenkit iš anksto. O su direktore tiek ir tebendrausite, jei nepateksite į tėvų komitetus. Blogų patirčių, ypač bendraujant su administracija, gali pasitaikyti net pačiose geriausiose mokyklose.
vija
QUOTE(incognito @ 2010 08 24, 13:27)
Beje, mokykla garsėja stipriu pradiniu paruošimu.
*

Vat man įdomu, iš kur atsiranda tokia informacija: va šita mokykla "garsėja geru paruošimu", o kuri mokykla garsėja "prastu paruošimu"? Ar yra kokia statistiniai tyrimai ir kuo remiantis tokie pareiškimai, jei tie pradinukai net nevertinami? Ar čia maždaug kaimynė taip sakė, tai ir aš toliau informaciją skleidžiu? Beje, anglų k. paruošimas šioje mokykloje yra tragiškas.

angelkit
Kūno kultūra žiemą vyksta sporto salėje ir nesu girdėjus iš vaikų, kad jos išvis nebūtų, o rudenį bei pavasarį - lauke. Mums su kitais tėveliams, net yra sudarytos galimybės po darbų ateiti su vaikučiais ir pažaisti kvadratą ant naujosios dangos. Kai jos nebuvo žaisdavom už mokyklos ant žolyno.
Problemų su šia mokykla nesu turėjus, nors jau trečiasis keliauja tuo pačiu takučiu link Žėručio. Mokytojų kolektyvas puikus, administracija taip pat pasirengus padėt, išspręsti iškilusias problemas, taigi atsiliepimai visais aspektais geri! O Individualistė, kaip sakant, kojų dar neapšilus, bando jau tvarką pirmą kartą užėjus daryt. Pirma apšilk, apsižiūrėk, o tada tik išvadas daryk bei rašyk! Jei būčiau direktorė ir kažkokia mamytė pradėtu aiškinti, kad ten ir ten netvarka, ar kad langus naujus sudėt reikia tai taip ir pasakyčiau: nepatinka – eik ieškokis geresnės vietelės! Gera patarlė: įsileisk kiaulę į bažnyčią ir ant altoriaus užlips!
DiJuKe*
Mums ta mokykla irgi pagal teritorija nepriklauso, bet kazkaip nunesiau pareiskima, pervedziau 2 procentus, koks skirtumas i kieno kisene jie nueina, ar i direktores ir i valstybes klerko, tai kai nunesiau med pazyma kovo gale, pasake, kad vieta gausim, gavom ir mokytoja kuria norejom, pareigos musu vidutines, bet kazkaip viskas praejo sklandziai. Nezinau ramiai gyvenau, bet va kai pradejau siandien skaityti, tai ir susinervinau, bet manau pati padarysiu isvadas.
Siaip vertinu kiekviena nuomone, bet tikiuosi, kad bus geri prisiminimai.
juratiene
Žinau puikiai šią mokyklą, dirba labai labai geri pedagogai, direktore taip pat negaliu skųstis, supratinga, dėmesinga. Į "Žėrutį braunasi visi kas netingi, nes visi žino, kad tai labai gera mokykla. O čia mamelė Individualiste pasitaikė labai gudri, iš anksto užsirašė ir viskuo labai domėjosi:) O todėl, kad puikiai žinojo, jog jos vaikui ši mokykla nepriklauso. Buvo priimta iš geranoriškumo ir tada pradėjo auklėti ir nurodinėti ką daryti. Žodžiu, viskuo nepatenkinta rakštis subinėj, kitaip nepavadinsi. Tai bus labai teisinga, jei skris Jūsų vaikas iš šios mokyklos kuo toliau ir pėdins kur jam ir priklauso;) Nes tokia rakštis subinėj ir klasėj trikdo mokytojų darbą ir sukelia įtampą. Mano vaikas ten jaučiasi puikiai. Taip kad keliaukit į "Ąžuolyną", ar kur ten Jums vieta. Visi tik apsidžiaugs. Na, gal išskyrus "Ąžuolyno "pedagogus.
Individualistė
QUOTE(juratiene @ 2010 08 24, 13:56)
Žinau puikiai šią mokyklą, dirba labai labai geri pedagogai, direktore taip pat negaliu skųstis, supratinga, dėmesinga. Į "Žėrutį braunasi visi kas netingi, nes visi žino, kad tai labai gera mokykla. O čia mamelė Individualiste pasitaikė labai gudri, iš anksto užsirašė ir viskuo labai domėjosi:) O todėl, kad puikiai žinojo, jog jos vaikui ši mokykla nepriklauso. Buvo priimta iš geranoriškumo ir tada pradėjo auklėti ir nurodinėti ką daryti. Žodžiu, viskuo nepatenkinta rakštis subinėj, kitaip nepavadinsi. Tai bus labai teisinga, jei skris Jūsų vaikas iš šios mokyklos kuo toliau ir pėdins kur jam ir priklauso;) Nes tokia rakštis subinėj ir klasėj trikdo mokytojų darbą ir sukelia įtampą. Mano vaikas ten jaučiasi puikiai. Taip kad keliaukit į "Ąžuolyną", ar kur ten Jums vieta. Visi tik apsidžiaugs. Na, gal išskyrus "Ąžuolyno "pedagogus.
*

nu ir mentalitetas doh.gif
vija
QUOTE(juratiene @ 2010 08 24, 14:56)
Žinau puikiai šią mokyklą, dirba labai labai geri pedagogai, direktore taip pat negaliu skųstis, supratinga, dėmesinga

Oho net ir "tėvelių" kokių besama! Net nepatingėjo prisiregistruoti, kad išsilieti biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.