Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip Jus gaminat ryziu kose?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio iki 1 metų meniu
mamiux
Sveikutes, sugebu gaminti patiekalus thumbup.gif ,bet mane sudomino butent ryziu kose,kuria gaminate Jus mamytes,butent savo jauniausiems mazyliams gathering.gif .idomu kaip ja gaminat,kuo skaninat g.gif ?Kaip ji atrodo pagaminta g.gif ?Skysta,tirsta ar siaip kuo ypatinga gal!? essen.gif
Papildyta:
QUOTE(mamiux @ 2006 10 01, 17:37)
Sveikutes, sugebu gaminti patiekalus  thumbup.gif ,bet mane sudomino butent ryziu kose,kuria gaminate Jus mamytes,butent savo jauniausiems mazyliams  gathering.gif .idomu kaip ja gaminat,kuo skaninat  g.gif ?Kaip ji atrodo pagaminta  g.gif ?Skysta,tirsta ar siaip kuo ypatinga gal!?  essen.gif
*

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Indula
QUOTE(mamiux @ 2006 10 01, 16:40)
Sveikutes, sugebu gaminti patiekalus  thumbup.gif ,bet mane sudomino butent ryziu kose,kuria gaminate Jus mamytes,butent savo jauniausiems mazyliams  gathering.gif .idomu kaip ja gaminat,kuo skaninat  g.gif ?Kaip ji atrodo pagaminta  g.gif ?Skysta,tirsta ar siaip kuo ypatinga gal!?  essen.gif
Papildyta:

biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
*

Patikėk, ryžių košė tokiems kleckams nėra pati skaniausia tongue.gif .Na, aš paprastai išverdu ryžius, su blenderiu juos pertrinu ir skiedžiu mišinuku iki gan skystos konsistencijos.Nieko daugiau nededu, nes mišinukas priduoda savotišką saldumą ir manoji pupa gan noriai valgo tą košytę.Taip pat verdu ir avižinę košę.O į ją vakar dar įmaišiau ir banano, tai lapnojo net ausys linko thumbup.gif biggrin.gif
mamiux
o,kaip skaniai essen.gif ,as nebuciau pagalvojusi,kad pertrinti blenderiu g.gif ,stai ir puiki mintis biggrin.gif .
Mamaitukas
QUOTE(Indula @ 2006 10 03, 10:33)
Patikėk, ryžių košė tokiems kleckams nėra pati skaniausia tongue.gif .Na, aš paprastai išverdu ryžius, su blenderiu juos pertrinu ir skiedžiu mišinuku iki gan skystos konsistencijos.Nieko daugiau nededu, nes mišinukas priduoda savotišką saldumą ir manoji pupa gan noriai valgo tą košytę.Taip pat verdu ir avižinę košę.O į ją vakar dar įmaišiau ir banano, tai lapnojo net ausys linko thumbup.gif  biggrin.gif
*

O kaip darai avizine kose?
laauraa
Aš visas kruopas esu sumalusi per kavamale. Kai reikia virti į paruoštus "miltus" įpilu vandens, išmaišau, gaunu balzganą,tirštoką vandenėlį ir tada jau jį verdu. Avižinę tereikia užvirinti, pastoviai maišant ir viskas. Kai išverdu įdedu paruoštą vaisių tyrelę.
Ir manau, tai geriau - nereikia pirkti greitai paruošiamų košių, kurių kainos gerokai didesnės. Be to vaisiai švieži - daugiau vitaminų.
jeteiko
as uzvirinu piena,po to dedu ryziu dribsniu,kuriuos perku parduotuveje,verdu dar kelias min.,kai baigia virti idedu sauksteli sviestuko.ryziu kose galima paskaninti vaisiu tyrele.gaunasi liux
Melisiukas
Valgiau plovą, tai vaikui seilės varvėjo. Daviau paragauti - laabai patiko. Tai sumaliau ir daviau -niu super patiko
ryyd
as uzvirinus vandenuka ipilu ryziu dribsniu, paverdu pora minuciu, ipilu pienuko, dar pora minuciu uzvirus paverdu, idedu sviestuko. milupos ryziu kose darau su misinuku, arba su vaisiais.
Panamira
o jus pabandykit Nestle firmos ryziu koshytes su brashkemis ar bananais, jos gatavai su pienu, ir rupestelio mazai, o ir vaikas valgo puikiai, jos tokios glichios, labai lengvai virshkinamos wub.gif
Indula
QUOTE(Mamaitukas @ 2006 10 04, 14:42)
O kaip darai avizine kose?
*

na tai sakiau- lygiai t.p. kaip ir ryžių.Išverdu aviž. dribsniu, užpilu mišinuku ir viską su blenderiu pertrinu.Dar įmaišau bananą.Tai laaabai skanu ax.gif

QUOTE(Melisiukas @ 2006 10 27, 17:22)
Valgiau plovą, tai vaikui seilės varvėjo. Daviau paragauti - laabai patiko. Tai sumaliau ir daviau -niu super patiko
*

Plovas blink.gif Neperanksti?Juk jis aštrus, su visokiais pomidorų padažais ir prieskoniais.Žiūrėk, kad paskui kada vaikui nebūtų kas nors su inkstais.Va tada ir prisiminsi plovą doh.gif .Juk dar spės prisiragaut to aštraus maisto
igne75
QUOTE(jeteiko @ 2006 10 25, 18:09)
as uzvirinu piena,po to dedu ryziu dribsniu,kuriuos perku parduotuveje,verdu dar kelias min.,kai baigia virti idedu sauksteli sviestuko.ryziu kose galima paskaninti vaisiu tyrele.gaunasi liux
*

thumbup.gif
JURDEIMA
As bandziau, trinti ryzius su blenderiu, bet lieka tokie trupuniukai, gal kitokius ryzius reikia pirkti g.gif Siaip aviziniusdripsnius verdu , i uzvirinta vandeni sudedu, paverdu min. ir isjungusi palieku uzdengtus. Vaikui duodu su trintomis braskemis, kurias vasara uzsisaldziau. thumbup.gif Dar verdu manu kose, su sviestu ja paskaninu clap.gif . Mazasis labai skaniai valgo essen.gif
Imute
mano mazoji nelabai valgydavo košių, tai dabar isigudrinau, supjaustau obuolį ir verdu su kokiom kruopom (dažniausiai ryžių ir avižų, nes kitu neeeee nemėgsta), po to dar banano ipjaustau ir sutrinu su blenderiu, tai uuuuuu kaip skanu, nei cukraus nereikia ir taip saldu mirksiukas.gif
j7777
Nesuprantu, kam reikia kazka tai trinti, malti, pergyventi kad nevalgo? As tai nuperku Nestle ryziu koses su bananais arba su braskemis, uzpilu vandenuku ir uz 1 min paruosta skaniausia kose!!! thumbup.gif
uhu
Mielos mamos,

patarkit, mes tik po pusės mėnesio ragausim pirmą košę. Tačiau aš nežinau, ar reikia išvirus košei ir įpylus mamos pieną užvirinti ir su juo?

tarkim vaikučiui 7 mėn. ir jis ryte valgo grūdų košę. kiek gramų jos duodate? Pvz., mažas Hipp indelis yra 125 gr. g.gif

Labai laukiu patarimų bigsmile.gif .
Skarota Egle
as koses verdu is maltu kruopu (tarkim galima sumalti su kavamale). verdu vandenukyje su trupuciu lieso pieno ir paskaninu vaisiu tyrelemis 4u.gif
BlueFlower
o aš savo mažyliui verdu štai kokią ryžių košę.

ryžių košė su obuoliais

2 šaukštai ryžių, 1 obuolys, 1 šaukštas cukraus ir vandens.

ryžius ir nuluptą supjaustytą obuolį virkite apie valandą.pasaldinkite ir dar kartą užvirinkite. o po to pertrinkite per sietelį.

pabandykit thumbup.gif
Rasmuze
pabandysiu as savajai siandien ryziu kosyte isvirti ir paskaninsiu obuoliuku, paziuresiu kaip valgis g.gif
BlueFlower
[quote=Rasmuze,2007 02 20, 12:31]
pabandysiu as savajai siandien ryziu kosyte isvirti ir paskaninsiu obuoliuku, paziuresiu kaip valgis g.gif
*

[/quo

ar buvai savo mažylei išvirus ryžių košę?ar valgė?

user posted image

user posted image
aisste
As savo dukrytei padarau Milupa uzpilama su vandeniu ryziu kosyte, ilasinu savo pienuko ir idedu virtos kalakutienos sumaltos su blenderiu. smile.gif Mano dukryte darzoviu nevalgo, o sitas "plovelis" jai laaaabai patinka thumbup.gif
Rasmuze
[quote=ugninemere,2007 02 21, 17:55]
[quote=Rasmuze,2007 02 20, 12:31]
*

[/quo

ar buvai savo mažylei išvirus ryžių košę?ar valgė?
user posted image
user posted image
*

[/quote]

su obuoliuku nevalge,o su bananiuku kaip skaniai valge, nespejau jai i burnyte kisti biggrin.gif
laukinukė
QUOTE(aisste @ 2007 02 21, 18:15)
As savo dukrytei padarau Milupa uzpilama su vandeniu ryziu kosyte, ilasinu savo pienuko ir idedu virtos kalakutienos sumaltos su blenderiu. smile.gif Mano dukryte darzoviu nevalgo, o sitas "plovelis" jai laaaabai patinka thumbup.gif
*

Bet tokiu atveju nereikėtų pilti pieno, nes košių su mėsa nerekomenduoja ir užgerti pienu g.gif
aisste
QUOTE(laukinukė @ 2007 02 22, 11:37)
Bet tokiu atveju nereikėtų pilti pieno, nes košių su mėsa nerekomenduoja ir užgerti pienu  g.gif
*

tai daug ko nerekomenduojama. Isvis rekomenduojama darzoves valgyt su mesa, bet mano mazulka nevalgo ju isvis. As ziuriu kaip mums geriau smile.gif
odetee
o kokius ryzius geriausia pirkti?as tai maliau blenderiu ryzius,bet man nelabai susimale doh.gif
Margita
Mes valgom "Milupos" užpilamas.Bet ji jau jų nebenori,gal jau neskanu,ar pabodo g.gif .Vakar dariau ryžių mišrainę,tai daviau savo mažylei paragaut(vien ryžių),valgė baisu kaip thumbup.gif ....,o ir plovo esu davusi paragaut,irgi patiko.Suprantu,kad vaikas auga,keičiasi ir skonio receptoriai thumbup.gif
Agnyte...
na as tai visas grudu koses, taipogi ir ryziu, isverdu vandeny, o tada suplaku su blenderiu. tik reikia daugokai vandens, kad gautusi panasesne i kose, nes kitaip, jei per mazai vandens, gaunasi kaip klijukai. o po to dar idedu slyvu tyreles ir sumaisau, nes ir skonis tada geresnis, valgo daug smagiau, o ir viduriukai neuzkieteja bigsmile.gif drinks_cheers.gif
linarija
As perku ryziu kose is milupos. galvoju pati pradeti virti. tai kaip yra su tuo blenderiu. jis visiskai ryzius sutrina, gaunasi vientisa kosyte ar nelabai? g.gif
^lauryte^
as duodu savo mazylei milupos uzpilamas koses , bet ju visai nenori valgyti schmoll.gif , vienintele kruopu kose , kuria valgo - hipp grikiu unsure.gif
nezinau ka daryti g.gif - gal bandyti paciai virti ????? g.gif
natasonok
QUOTE(Panamira @ 2006 11 06, 21:11)
o jus pabandykit Nestle firmos ryziu koshytes su brashkemis ar bananais, jos gatavai su pienu, ir rupestelio mazai, o ir vaikas valgo puikiai, jos tokios glichios, labai lengvai virshkinamos wub.gif
*

Sekasi jums, jeigu vaikas nealergiskas pienukui smile.gif Mums tai problemele schmoll.gif
Papildyta:
Siandien mes irgi ragausime ryziu kose, tik galvoju reikia su vaisiu tyrele padaryti arba su misinuku praskesti smile.gif Jauciu reikia taip ir taip pabandyti tongue.gif
Runa
QUOTE(tukslis @ 2006 12 01, 17:39)
As bandziau, trinti ryzius su blenderiu, bet lieka tokie trupuniukai, gal kitokius ryzius reikia pirkti  g.gif  Siaip aviziniusdripsnius verdu , i uzvirinta vandeni sudedu, paverdu min. ir isjungusi palieku uzdengtus. Vaikui duodu su trintomis braskemis, kurias vasara uzsisaldziau.  thumbup.gif  Dar verdu manu kose, su sviestu ja paskaninu  clap.gif . Mazasis labai skaniai valgo  essen.gif
*

Prisiskaičiau jūsų verdamų košių receptuku, bandysiu ir aš gaminti, nes iki šiol MILUPA košeles valgydavom. ax.gif Žiūriu nesibodo jos jau. blush2.gif

Aš pati labai mėgstu manų košę, bet gydytoja sakė, kad mažiukams ji nėra vertinga. 4u.gif
ssiimmaa
mes ryziu kosyte valgem tik hipp su vaisiais, paruosiama su vandenuku. valge noriai, bet kad ji laaaaaaaaaabai jau saldi, tai kazkaip nebedaviau. dar skani tutteli avizine kose, lengvai paruosiama, ir tirstesne, gali mokytis kramtyti kleckis, o rytoj sakiau bandysiu virti ryziukus, tik nesumastau dar su kuo, ar mesyte ar vaisiais, tiek daug minciu kad net pasimeciau biggrin.gif
mammka
maniskis tai visokias koses valgo.kadangi pieno visiskai atsisako tai tenka gamint jau verysad.gif .ryzius tai kavamale permaliau (pas mane ji nekokia schmoll.gif ).pyliau neriebu piena,vandenuko ir viriau.dejau slyvu tyreles (nes viduriai linke kietet).ir labai skaniai gavos.tokia lengvute,nepersaldi.nors maniskis ir grikiu kose kapoja be tyreliu ar cukraus.valgom ir pirktines,labai patinka kose su darzovem (pamirsau pavadinima,rusiska kazkokia g.gif ).tai va,sekmes verdant mirksiukas.gif
laukinukė
QUOTE(mammka @ 2007 06 25, 20:30)
ryzius tai kavamale permaliau (pas mane ji nekokia  schmoll.gif ).
*

O pabandykite ryžių dribsnius. Nereikia malti, greitai išverda. Jei dar nenori kramtyti, galima su kokiu blenderiu paplakti. Mūsų visos košės dribsnių. Vaikiškų užpilamų turėjau po vieną pakelį, bet nusprendžiau, kad nėra ko mėtyti pinigus į balą. O ir mažė tikrąsias košes geriau valgė, nei "miltukines".
belosneska
O viduriukai neuzkieteja nuo tu ryziu?
tytuka
Maniskiui labai patikdavo, tiesiog dievindavo, kada isvirdavau balandeliuis ir pertrindavau blenderiu!!! I atskira puodeli virdavau kelis be pomidoru ir pipiru. Is pradziu duodavo be kopusto lapo, o po to kartu ir su juo thumbup.gif
edasgi
QUOTE(ugninemere @ 2007 02 18, 15:01)
o aš savo mažyliui verdu štai kokią ryžių košę.

ryžių košė su obuoliais

2 šaukštai ryžių, 1 obuolys, 1 šaukštas cukraus ir vandens.

ryžius ir nuluptą supjaustytą obuolį virkite apie valandą.pasaldinkite ir dar kartą užvirinkite. o po to pertrinkite per sietelį.

pabandykit thumbup.gif
*

Ar kazko nesupratau ar cia klaida,kad 2 saukstus ryziu virti apie valanda? Kas is ju liks? unsure.gif
belosneska
QUOTE(edasgi @ 2007 07 12, 14:18)
Ar kazko nesupratau ar cia klaida,kad 2 saukstus ryziu virti apie valanda? Kas is ju liks?  unsure.gif
*

o kas liks is obuolio po 1val.?
mamyte1984
as savo dukrytei visada pirkdavau milupos uzpilamas kosytes,bet dabar jau pradejau pati virti...i kosele idedu truputi virtos vistienos,siek tiek sviestuko ir misinuko..tai pana kerta net ausys linksta :super
Raigra
Kadangi manoji vienu ryziu koses nevalgo, tai as ja truputi apgaunu biggrin.gif su ryziais kartu verdu truputi bulviu ir morku, po to viska sugrudziu pagardinu trupuciu druskos ir fruktoze ir thumbup.gif labai skanu, net man paciai lotuliukas.gif
georgiana
mes perkam Milupos ryziu dribsnius nuo 6 menesiuko ir verdam 4u.gif su misinuku
eegle
nemegsta ir niekad nemego ryziu koses bigsmile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.