Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: nacionaliniai saldumynai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
smike
Vaiksciojau as pardej saldumynu skyriuj, ten visokios pachlavos, chalvos, armeniskos gatos ir t.t. Ir toptelejo man mintis, kad forume niekada nemaciau tokiu dalyku receptu! essen.gif Kadangi pati turiu keleta isbandytu receptu tai nusprendziau pasidalint ir is kitu pasulymu sulaukt. rolleyes.gif

Armeniska gata

1 kg miltu,
20 g mieliu,
600 g cukraus,
500 ml pieno,
200 g lydyto sviesto,
druskos.

Idarui:
500 g miltu,
350 g lydyto sviesto,
100 g cukraus pudros,
vaniles,
1 kiausas aptepimui.

Piene istirpinti mieles, iberti cukru, 1/3 miltu ir uzmaisyti grietines tirstumo tesla. Padeti siltai 30 min. Pakilusia tesla apminkyti, sudeti likusius miltus, sviesta ir minkyti tol, kol prades langvai atkibti nuo ranku. Vel padeti siltai 30 min.
Idarui miltus, 300 g sviesto, cukraus pudra ir vanile trinti kol gausis biri mase. Mieline tesla padalinti i 3 dalis. Kiekviena iskocioti staciakampio forma (kaip kam gaunasi biggrin.gif ), aptepti idaru ir susukti vyniotinius. Juos aptepti isplaktu kiausu. Tuos vyniotinius supjaustyti trapecijos formos gabaliukais, subadyti pavirsiu sakute. (persmeigti nereikia tongue.gif ) Kepti ~30 min. 190` temperaturoje.

Siaip as ziurejau i si recepta skeptiskai- na galvoju tesla miltai, idaras miltai, kas cia skanaus! Bet tetis kazkaip uz to recepto uzkibo ir itikino pabandyt! nu NESIGAILIU... thumbup.gif

As veliau ir kitus savo megstamiausius surasysiu, bet daba ranka pavargo! doh.gif
ultraviolet
QUOTE
As veliau ir kitus savo megstamiausius surasysiu, bet daba ranka pavargo! 

Laukiam...
happy
Kai buvau Norvegijoj man labai patiko toks patiekalas-
"alia kopustu kose"-nu kazkas pansaus i musu bulviu kose.
Gal kas zino kaip tiksliai jis gaminamas?
melagele
Gal kas zinote kaip pasidaryti Krem briule? thumbup.gif Dar ir dabar seiles tysta apie tai pagalvojus smile.gif
smike
Krem-briule

6 porcijos
900 ml pieno,
cinamono lazdele,
2 storos juostos apelsino zieveles,
vaniles esencijos arba vanil cukraus,
6 tryniai,
2 saukstai miltu,
225g cukraus.

Uzvirinti 700 ml pieno su cinamonu ir vanile. Sumazinti ugni ir virti dar 5 min. 100 ml pieno isplakti su tryniais, o kitus 100 ml su miltais. Verdanti piena nukelti nuo ugnies ir greitai supilti piena su tryniais ir miltais, suberti 100 g cukraus. Vel uzdeti ant silpnos ugnies ir pastoviai maisant virti kol sutirstes (~10 su virs minuciu).
Ispilstyti i formeles ir atsaldyti.
Likusi cukru islydyti puode ir maisant virti kol pagels. Atsargiai ispilstyti karamele ant kremo pavirsiaus ir palikti, kad sustingtu.
Dar skaiciau, kad galima virsu pabarstyti cukrumi ir trumpam pakisti po griliu, kad susikaramelizuotu. Bet as niekada nebandziau ir nzn ar gautusi.
Skanaus! smile.gif
melagele
labai aciu bandysim wink.gif
bsgess
O AR IMANOMA PASIDARYTI CHALVOS? O kaip noreciau...
Orchideja
Juk chalvos yra pirkti smile.gif Nemaau kad namuose ja iseitu gaminti wink.gif
bea
Chalvų receptai
MORKŲ CHALVA


900 g šviežių morkų
150 g sviesto
500 ml pieno
300 g cukraus
3 šaukštai šiek tiek pakepintų pusiau supjaustytų migdolų
3 šaukštai razinų
1/2 šaukštelio malto kardamono.




Morkas nuplaukite, nuskuskite ir sutarkuokite metaline trintuve su smulkiomis skylutėmis. Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą ir sudėkite į jį sutarkuotas morkas. Neuždengtas kepkite 10 minučių ant vidutinės ugnies. Dažnai maišykite, kad keptų vienodai ir neprisviltų. Supilkite pieną, suberkite cukrų, migdolus ir razinas. Pavirkite dar 20-30 min., kol chalva pasidarys tiršta ir vienalytė. Sudėkite chalvą į skardą. Kai atvės, pabarstykite maltu kardamonu ir palikite 30 min. sustingti. Supjaustykite gabaliukais ir patiekite kaip desertą.

LAZDYNŲ RIEŠUTŲ CHALVA


400 g lazdynų riešutų
400 g rudų razinų
2 šaukštai kokoso drožlių
300 g džiovintų obuolių
1 citrinos sultys
truputį imbiero ir cinamono



Riešutus pakepiname sausoje keptuvėje, kol paskils malonus aromatas ir atšoks odelė. Odelę pašaliname, riešutus atvėsiname, džiovintus vaisius nuplauname ir kartu su riešutais, įdėję prieskonių, sumalame mėsmale.
Citriną pusę minutės palaikome verdančiame vandenyje, nutarkuojame viršutinę odelę, išspaudžiame sultis ir supilame į masę. Gerai išmaišome, pabarstome lentą kokoso drožlėmis, dedame ant jos masę, išlyginame viršų ir apibarstome kokosu. Galima supjaustyti gabaliukais.


NAMINĖ SAULĖGRĄŽŲ CHALVA


300g išlukštentų saulėgražų
100g sausainių trupinių
400g geltonųjų razinų
1 šaukštelis imbiero



Saulėgražų sėklas truputi pakepiname sausoje keptuvėje kartu su razinomis. Pakepintą mišinį sumalame mėsmale, įdedame imbiero. Viską labai gerai išmaišome. Plokščią indą apibarstome trupiniais ir ten sudedame chalvą, viršų taip pat apibarstome trupiniais. Patiekiama supjaustyta kvadratėliais.






Papildyta @ [mergetime]1097922929[/mergetime]
Manu chalva

uzima laiko: 30 min
pasiruosimo laikas: 0
gaminimo laikas: 30 min
Kategorija: Desertai
sunkumas: lengvas

Pristatymas
Is krisnaistu patiekalu, gana saldus ir sotus desertas. Bet labai skanu.
Produktai
1.5 puodelio manu
1/2 puodelio razinu
2/3 puodelio Anakardziu riesutu (gali buti ir kiti, arba keliu rusiu)
1 puodelis cukraus
150g sviesto
1/2 saukstelio muskato (galima deti ir gvazdikeliu, kardamono)
apie 650ml vandens

gaminimas
I verdanti vandeni sudeti razinas, cukru ir prieskonius, palikti virti ant mazos ugnies.
Riesutus pakepinti kol paruduos (sausoje keptuveje, ant mazos ugnies) ir atideti.
Keptuveje istirpinti sviesta, i ji sudeti manus ir nuolat maisant kepti, kol paruduos (apie 15 min.) Po truputi pilti sirupa ir maisyti. (atsargiai, labai taskosi) Turi gautis labai tirsta manu kose, sirupo tikriausiai siek tiek liks. Tada sudeti riesutus ir razinas (is sirupo), nuolat maisant kepinti dar apie 5-7 min. Valgyti silta.
Priedas
As megstu deti maziau cukraus (su tiek gausis tikrai saldu) ir daugiau prieskoniu. Labai tinka gvazdikeliai. Is tiek produktu gausis gana daug, uzteks 4 asmenins prisivalgyti.
http://www.mamos-svetaine.de/modules.php?n...id=209&offset=4
Orchideja
Valio clap.gif clap.gif clap.gif Pasirodo galima tai dabar darysiu!!!
bea
Aš tai nebandžiau, tik paieškojau receptų jums ir todėl už jų patikimumą tai aš negarantuota sad.gif
smike
Na man asmeniskai ta manu chalva tai schmoll.gif . Gaunasi tokia labai saldi tesla ir tiek.
Ir man atrodo vistiek namu salygomis neina pagamint, kad ji butu trapi. g.gif
Orchideja
Bet jei saldant???
smike
Bet juk manu kose trapi saldytuve nepasidaro! g.gif Ar tu cia ne apie chalva? tongue.gif
Orchideja
As apie chalva...Juk ji saldant truputi apstingtu:)
smike
As ta manu chalva kai dariau, tai stingdziau saldytuve, bet ne kameroj, gavosi ne kazi kas! g.gif Bet jei bandysi saldiklyje parasyk kaip gavosi! wink.gif
Orchideja
Butinai.Kita penktadieni darysiu buutinai!Sveciu turesiu taip kad penktadieni gausit uz mane palaikyt spygas biggrin.gif
smike
labai smalsu pasidare kaip tau pavyko ta chalva... ax.gif Na ir kaip, ar verta uzsiimt? smile.gif
zuzula
QUOTE(smike @ 2004 10 15, 23:30)
Krem-briule

6 porcijos
900 ml pieno,
cinamono lazdele,
2 storos juostos apelsino zieveles,
vaniles esencijos arba vanil cukraus,
6 tryniai,
2 saukstai miltu,
225g cukraus.

Uzvirinti 700 ml pieno su cinamonu ir vanile. Sumazinti ugni ir virti dar 5 min. 100 ml pieno isplakti su tryniais, o kitus 100 ml su miltais. Verdanti piena nukelti nuo ugnies ir greitai supilti piena su tryniais ir miltais, suberti 100 g cukraus. Vel uzdeti ant silpnos ugnies ir pastoviai maisant virti kol sutirstes (~10 su virs minuciu).
Ispilstyti i formeles ir atsaldyti.
Likusi cukru islydyti puode ir maisant virti kol pagels. Atsargiai ispilstyti karamele ant kremo pavirsiaus ir palikti, kad sustingtu.
Dar skaiciau, kad galima virsu pabarstyti cukrumi ir trumpam pakisti po griliu, kad susikaramelizuotu. Bet as niekada nebandziau ir nzn ar gautusi.
Skanaus!  smile.gif
*


Smike,man neaisku, kaip cia su tuo cinamonu? As zinau, kad buna tos lazdeles (tik nezinau kur ir kaip jas naudoti blush2.gif ),tai ta lazdele ir deti virti su pienu? Ji ten issilydis, ar kaip? O gal galima paprasta cinamona deti, tuos miltelius? Kaip manai? 4u.gif
smike
Labas,
Ta cinamono lazdelė yra susukta medžio žievelė, todėl ji neištirps. Dėl to pavirus ja tiesiog išimk ir išmesk lauk. O jei dėsi malta cinamona, tai gali matytis tokios rudos dulkelės, bet nemanau, kad atrodys baisiai. mirksiukas.gif O šiaip aš asmeniškai, jei dedu vanilės nebededu cinamono ir atvirkščiai, kad vienas kito skonio neužgoštu- ir nesvarbu, kad pagal recepta reikia. smile.gif Sėkmės gaminant, jei kas klausk drąsiai! 4u.gif
zuzula
Aciu tau 4u.gif O kada ta apelsino zieve deti?
kregzduce
Smilke, o mes dar mokykloje tą manų chalvą darydavom, tai ji neturi būti šalta, o juo labiau sustingusi schmoll.gif juk ir recepčiukyje parašyta, kad valgyti šiltą drinks_cheers.gif aš pavyzdžiui manų košės nemėgstu, bet be saldumynų gyventi negaliu, tai man tas manų chalvos saldumas "pramušė", nors kaip ir košytė tiršta gaunasi tongue.gif
smike
QUOTE(zuzula @ 2005 05 10, 10:41)
Aciu tau  4u.gif  O kada ta apelsino zieve deti?
*



Apelsino zieve deti kartu su cinamono lazdele ir vanile! mirksiukas.gif Jos tarkuoti nereikia-tiesiog visa gabala ir imesk. smile.gif
smike
QUOTE(kregzduce @ 2005 05 11, 17:44)
Smilke, o mes dar mokykloje tą manų chalvą darydavom, tai ji neturi būti šalta, o juo labiau sustingusi schmoll.gif juk ir recepčiukyje parašyta, kad valgyti šiltą drinks_cheers.gif aš pavyzdžiui manų košės nemėgstu, bet be saldumynų gyventi negaliu, tai man tas manų chalvos saldumas "pramušė", nors kaip ir košytė tiršta gaunasi tongue.gif
*



Manu chalva ir as dariau, bet nepatiko! Nors manu kose megstu labai! tongue.gif Tiesiog man stereotipskai atrodo, kad chalva turi buti trapi (kaip pirktine), todel vis tikiuosi, kad yra ir tokios receptas. blush2.gif
Kozete
Sveikos,
aišku aš per anksti susirūpinau biggrin.gif , bet ieškau jau seniai ir niekur nerandu amerikietiškų saldžių lazdelių. Ar kas nors matėte pirkti Lietuvoje? Ar įmanoma pasidaryti namų sąlygomis?

Vat tokių (kur prie rodyklės):
user posted image
erikiuxxx
QUOTE(smike @ 2005 05 11, 18:10)
Manu chalva ir as dariau, bet nepatiko! Nors manu kose megstu labai!  tongue.gif Tiesiog man stereotipskai atrodo, kad chalva turi buti trapi (kaip pirktine), todel vis tikiuosi, kad yra ir tokios receptas.  blush2.gif
*


drinks_cheers.gif as irgi manu kose megstu labai labai , net salta valgai, jej jos per daug buna ! wub.gif bet chalva nepatiko visai doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.