Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ką pirkti besilaikant dietos?
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Sportas ir dietos > Dieta
Pages: 1, 2
Shiduh
Ką vakar pirkot parduotuvėj? kaip pavyksta išvengti pavojingų skyrių? neprisikraut pavojingų produktų? taigi pasidalinkit ką vakar pirkot parduotuvėj. es aš eidama į ją pasižadu pirkti tik vaisius ir daržoves, deja išeinant iš jos, mano maišelyje vaisiai ir daržovės sudaro mažumą. ir deja visiškai nemoku pasirinkt sveikų ir nekaloringų produktų, neperku varškės, nes atrodo per riebu, bet nusiperku šokoladą (paskutinį kartą tipo). taigi o vakar atkakliai laikiausi - pirkau:
pieno (vaikui ir katinui), krabų lazdelių, pekino salotą, porą, pomidorų, agurką (dariau salotas), mineralinio ir sūrelį (vaikui). bet aišku šiandien šaldytuvas tuščias o aš svarstau ko gero jį prikišti, kad būtų sveika, nekaloringa, skanu ir t.t.
taigi ką pirkot vakar? ax.gif
meškutė_Nida
Vakar buvau parduotuvėj. Ką pirkau? Pirkau...chm, tikrai pirkau... g.gif Išleidau 150 litų, tai kažką pirkau...Čekio, aišku, nepaėmiau. :ohTikrai žinau, kad labai ieškojau 1% pieno ir jo negavau.
Nu bet velnias, kur aš pinigus išleidau?.. blink.gif
Miaška
Vakar? Vakar nieko nepirkau, išsiunčiau vyrą su sąrašu - geriausias būdas neprisipirkti nereikalingų dalykų, nes tikrai neparneš to, ko nėra sąraše. O vakar jame buvo įvairaus maisto vaikams, man - pienukas pusryčiams prie grikių košės, kriaušė ir apelsinai. Gražu tongue.gif
Šiandien užlėkiau kažko pietums - nusipirkau šlykščių dešrelių, pomidorų ir sulčių "Kubuš" - irgi visai gražu tongue.gif
Saga
visko pirkau...... farso, vafliu, saldainiu, sureliu, koldunu biggrin.gif biggrin.gif ..... bet tai nereiskia kad visa tai valgysiu. kazkaip namuose jau baigiu priprasti kur mano maistas saldytuve, o kur ne biggrin.gif biggrin.gif .
$
kaži galvoju, kad reiktų šiai temai pavadinimą pakeisti, nes nelabai dera kažkaip šiam skyriui, bet nesugalvojau, tai ir bala nematė.

aš stengiuos pirkti produktus, kuriuose mažiau visokių E, bet tokių produktų yra labai mažai.
o šiaip kasdien turiu pirkti visokius
pieniškus produktus, pieną, jogurtą, varškytes, sūrelius...

Shiduh
gal keisk į "kaip apsipirkti nepkenkiant dietai?"
kaą perkate, kai laikotės dietų?
Miaška
Ar dieta, ar ne dieta - perku viską, ko reikia, juk nemarinsi badu šeimos ir katės... Tiesiog pastebėjau, kad tada daugiau nei įprastai perku vaisių ir daržovių.
Motina
Žaviuosi savimi tongue.gif Mano maišelyje buvo:
natūralus liesas jogurtas
sveikuolių riekelės
kalakutienos file (120g)
dviejų rūšių salotos
baltasis ridikas
4 pomidorai
raudonieji svogūnai
javainių batonėlis

Grįžau namo baaaisiai išdidi. Bet dabar jau džiaugsmas blėsta, nes pilvas maršus grot ir savo dalies reikalaut pradėjo cry.gif .
Indijaa
siandien parduotuvej nebuvau[ty buvau bet ne maisto]
o vakar tai pirkau morku, du bananus, apelsina, kiviu, ryziu galeciu, naturalaus mineralinio[negazuoto], obuoliu tyres, arbatos.... visai nieko lyg ir...
meduksi
taip pat čia galėtumėm pasidalinti nekaloringų produktų rekomendacijomis ax.gif
pvz.: Fermentinis sūris Gėfilus tik 15%.
Lala
As kai laikausi dietos tai einu su vyru i parduotuve jis visada mane skubina tai as greit prisirenku vaisiu ,darzoviu ir jai speju tai kazko is pienu produktu ir viskas,va taip biggrin.gif
jadzka
Na gal ne man vienai bus aktualu g.gif
Užkniso kavinių ir valgyklų maistas, o be to ir laiko ne visada yra.
Taigi, ką jūs nešatės į darbą valgyt? kad būtų sveika ir skanu.
Užplikomas dribsinių košes išbandžiau. Visai nieko, tik atsibosta,....
Sriubos - gal labai jau jos sintetinės g.gif Vaisiai ir daržovės... gal ir nieko,bet norisi šilto arba sotesnio ko nors....

Taigi, ką valgom?
smike
Na, čia jau sunkus atvejis, jei nei mikrobangės, nei šaldytuvo. g.gif Beje, va čia analogiška tema gvildenama. Yra sočių pietų patiekalų, kurie ir šalti labai skaniai valgosi, pvz. žuvis, krabų lazdelės arba kokia vištiena tešloje su daržovių salotomis. O kad visą tą reikalą sušildyti arbata užsigerk! biggrin.gif
Kai pas mus darbe yra ir šaldytuvas, ir mikrobangė tai aš vakarykštę vakarienę pasiimu. Niekada nevalgau pietums sauso maisto. schmoll.gif O kai mikrobangės nebuvo, nešiodavausi virtų daržovių salotas (jos sotesnės), krablazdes tešloje, kokį vaisių, kad iki "sveikumo" pritempti. ax.gif
wijokle
Aš tai paprastai įsidedu tai ką praeitą dieną vakarienei namie gaminau.. V, šiandien buvo varškėtukai. Šiaip yra čia mikrobangė, bet kartais tingiu eit iki kito kabineto, tai ir šaltas maistas praeina mirksiukas.gif
Brazile
Man aktualu, bet sunku ka sumastyti.
Krabu lazdeles tesloje, keptos darzoves is maximos, spinatu ar kumpio apkepas ten pasildytas, sushiai - stai pagrinde ka primastau pavalgyt jei neinu normaliai pietaut. Dar darzoviu - agurku, papriku papjaustau.
Net
galiu pasidalinti savo patirtimi. anksciau dirbau darbe, kuriame galejome dideliame kabinete kas ka norejo, ta ir valgyti. mikrobanges nebuvo, ale saldytuvas buvo. as isivirdavau kuiayusini su prieskoniais biski majo ir pomidorais. atsinesdavau surio su pomidorais, pasidarydavau is vakaro grikiu - pasikepdavau su morkom, svogunais, kokia vistiena ar desrike. labai skanu salta. nesiausi ir varsketukus - kaip jau minejo supermama, ir pasikepus zuvies pirstelius, ir mesyte - vistienos krucynia, viniotinius su salotom. jeigu desertui: miusliai uzpilami jogurtu, varske su uopgiene (oboliene pvz) ar jogurtu. tekdavo dirbti ilgai, tai dar ir naktipieciams kazka pasiimdavau - tik kad jau nuolatinis galvosukis. jeigu netingi, barankytes tas skanu pasikepti, kotletukus, sluoksniuotos teslos pyragelius ar panasiai. nuo chemijos ti jak. nsveika, neskanu.
o dabartiniam darbe ti mano koleges nepripazista nesimosi is namu. jei nesiesi - ti davai visam kabinetui. ir ka jus manot - normalaus maisto gi neprinesi visoms. tenka valgyti valdiskai arba tenkintis maisto racionu. ir tas, ir anas jak. neskaitant islaidu...
*Violeta*
Prie mano darbo tai prie pat maisto prekių parduotuvė. Tai nulekiu ir nusipirku ką nors šilto mirksiukas.gif
Kreiziuke
o as katik is pardos,mm..pirkau morku(uzkandziaut megstu) ir obuoliukai thumbup.gif .ryt zinoma vel eisiu tai bus kumpis,silkes ir visa kita(velykos velykos,juk sveciam ryziu nepaduosiu bliudelio ax.gif )
nicorrette
dvis svarbiausios taisykles norint neprisipirkti ko nereikia:

1. neiti tusciu skrandziu,
2. pasidaryti reikiamu prekiu sarasa

na, galima dar, pvz, laika nuimti ieinant i padruotuve iki kol i eile atsistoji biggrin.gif
ir siekti apsipirkimo laiko rekordo lotuliukas.gif pasieki rekorda, pvz 2 min, ir apdovanoji save snikeriu ax.gif jis dietai pakenks maziau nei tos desros, desreles, saldyti kuldunai, kurie buvo visai neplanuoti pirkti rolleyes.gif
Kijara
QUOTE(nicorrette @ 2006 05 23, 00:10)
dvis svarbiausios taisykles norint neprisipirkti ko nereikia:

1. neiti tusciu skrandziu,
2. pasidaryti reikiamu prekiu sarasa

na, galima dar, pvz, laika nuimti ieinant i padruotuve iki kol i eile atsistoji  biggrin.gif
ir siekti apsipirkimo laiko rekordo  lotuliukas.gif pasieki rekorda, pvz 2 min, ir apdovanoji save snikeriu  ax.gif  jis dietai pakenks maziau nei tos desros, desreles, saldyti kuldunai, kurie buvo visai neplanuoti pirkti  rolleyes.gif
*

3. pasiimti pinigu tik grynais, ir tik tiek kiek mazdaug reikia isleisti rolleyes.gif taip isvengsit pagundos kelis litus saldainiams ar pan. smile.gif
linuzielia
Zodziu gavosi taip ,kad kolkas sekmingai laikiausi dietos,mano mityba buvo subalansuota, ir taip gavosi ,kad prasidejo paskaitos,ir tiesiog neturiu kada grizti namo pavalgyti verysad.gif ,bunu centre nuo 8ryto iki 4val vakaro, todel dazniausia pietauju kavinese, valgyklose . Stengiuosi uzsisakineti mesa su darzovem ,salotas ,bet jose aikivaizdziai daugiau kaloriju nei namie gamintose, aisku svorio nepriaugu ,bet jis ir nekrinta niekaip. verysad.gif Tai gal sakau , kas galit pasidalinti savo mintimis ir patirtim? o gal geriau valgyt tik sriubas ? g.gif ir laukti namu , t.y. vakaro ,bet labai bijau persivalgyti, o laiko tarpas nemazas, tai ir nzn ka daryt. Nes svori mesti dar tikrai ir toliau reikia , sveriu db 86..Tai laukiu jusu patarimu.....
bonza
as tai imciau sriubos ir salotu su kuo daugiau darzoviu... g.gif ir mineralinio ax.gif
linuzielia
aciu uz tokia ideja.man jinai neblogai skamba(jau buvau pradejusi svarstyti kazka panasaus), o kazin labai blogai jeigu tose salotose yra mesos ,kokio tai tuno,surio ar pan. g.gif jei ne vien darzoves,nes kazkaip mesytes norisi ,man diena.o sriuba kazin kokia butu geriausia?sveikiausa?
Adorė
QUOTE(linuzielia @ 2006 10 02, 16:10)
aciu uz tokia ideja.man jinai neblogai skamba(jau buvau pradejusi svarstyti kazka panasaus), o kazin labai blogai jeigu tose salotose yra mesos ,kokio tai tuno,surio ar pan.  g.gif jei ne vien darzoves,nes kazkaip mesytes norisi ,man diena.o sriuba kazin kokia butu geriausia?sveikiausa?
*

Bet juk nera mesa blogis rolleyes.gif nevalgyk duonos prie salotu geriau. O sriubos visos yra gerai, nereikia ju atsiskyti
kukuwka
as irgi kai laikausi dietos uzsisakau salotu, dazniausiai tesiog darzoviu, buna su saulegrazom, jomis labiau prisivalgau! ir taip pat sriubytes!!Svarbu ne valgyti duonytes prie jos...jokios nevalgyti, nei baltos, nei juodos...o sriubites visos yra sveikos, ir visas galima.... ax.gif
bonza
pvz trintos sriubo socios (mmm trinta brokoliu sriuba wub.gif ). o salotose dar svarbu kad ne majonezinis padazas butu mirksiukas.gif
Naktine Fėja
QUOTE(bonza @ 2006 10 02, 17:36)
pvz trintos sriubo socios (mmm trinta brokoliu sriuba  wub.gif ). o salotose dar svarbu kad ne majonezinis padazas butu  mirksiukas.gif
*

nepamirskit kaip daroma kremine sriuba cool.gif sviestai+miltai doh.gif uztai ir sotu, bet koloringa cool.gif geriausia darzoviu sriubytes, ypac be bulviu, nors ir su jomis nebaisiai kaloringa mirksiukas.gif
linuzielia
aciu merginos uz patarimus.Siandien isbandziau salotas su sriuba, na aisku skanu ir sotu ,bet siaip netaip sulaukiau kol galesiu grizti namo ir uzkristi bent truputi mesos. ax.gif nors gal kai iprasiu tai bus visai neblogai. ir ne taip jau brangu tokius patiekalus valgyti.Dar ir sutaupusiu biggrin.gif .O kazin labai negerai butu uzsisakyti ,pvz kepsni ant zariju, tik su darzovem? g.gif
ir dar , norejau paklausti ,o kas tos trintos sriubos?kazkaip sriubas retai kavinese valgydavau, tai kazkaip nesusiduriau... gal kas gali papasakoti apie jas..
Estrella...
O kodėl eidama į paskaitas negali įsimesti į krepšelį kokį javainį ar obuolį ,tai kaip užkandis būtų ,pietus pavalgai kavinėje ir vakare nebūtų tokio didelio noro valgyti viską iš eilės g.gif Kavinėse gali valgyti pvz. vištieną keptą ant grotelių su daržovėmis,ji tikrai nedaug kcal turi ir dar visokie kiti kepiniai ant grotelių yra gerai,nes jie visi mažiau kcal turi ,nes kepti ne aliejuje ax.gif o salotos,tai tik laikinai užpildo pilvuką,todėl pavalgiusi tuoj vėl norėsi valgyti mirksiukas.gif Sėkmės tau 4u.gif
linuzielia
na cia man sitas varijantas skamba priimtiniausiai essen.gif , kaip skanu mesyte ant groteliu kepta.o del saltotu tai tiesa pastebejau ,kad jos sotu ,bet labai trumpam, nes vos istveriau viena diena, viena jas valgydama.Velgi aciu uz tokia ideja gera. kazkaip pati kazka masciau bet patvirtinimo reikejo. smile.gif
jamie
pas mus universiteto valgykloj mesa dazniausiai su bulvem, aliejuj kepta ir su riebiu padazu, o salotos sudziuve ir bjaurios. tai pastaruoju metu valgau visokiu varsketukus, varskes apkepus, varskes virtinukus ir t.t. biggrin.gif tuoj i varske net paziuret nebegalesiu schmoll.gif
_Kere_
Zinot kaip as islaikiau pastovu 49-51kg svori, mano ugis apie 169cm, valgiau pagrinde jogurtus, obuolius, neatsisakiau mesos, taciau vengti reiketu bandeliu, pyragaiciu, sausainuku... Ir dar- siek tiek judeti ax.gif O taip kiek zinau, kas laikesi dietu- numete, taciau veliau priaugo dar daugiau.
aroma
Tigrik, o kruopas, duona vartoji? Ar del graziu formu tektu atsisakyti ju? Nes man kazkaip butu sunku be ju? Dar manau svarbu maisto kiekis, gal gali pamineti kas sudaro pietus, vakariene? mirksiukas.gif
manekene
Is tiesu su maistu kavinese yra problema, nes dauguma patiekalu tokie kaloringi verysad.gif Tai dazniausiai tenka salotu uzsisakyt. Mesos kavinese normalios (t.y. virtos) nebuna, o jei ir buna, tai su riebiais padazais arba isvis - tiesiog kepsniai, o jie, kaip zinia, ir nesveiki, ir siaip yra kaloriju bomba.
Nada...
Is tiesu su maistu kavinese yra problema, nes dauguma patiekalu tokie kaloringi  Tai dazniausiai tenka salotu uzsisakyt. Mesos kavinese normalios (t.y. virtos) nebuna, o jei ir buna, tai su riebiais padazais arba isvis - tiesiog kepsniai, o jie, kaip zinia, ir nesveiki, ir siaip yra kaloriju bomba.

Na, nezinau, kur jus ta problema iziurit g.gif As , uzsisakinedama koki liezuvi, prasau be padazu, keptas bulvytes pakeist darzovem, i salotas nedet majonezo arba keist liesesniu padazu smile.gif Ir viskas ok. Nebent jus laikotes kokios ypatingos dietos, kuri neleidzia suvalgyt ne gramo riebaliuko cool.gif
Pallina
Sveikos smile.gif
Mano irgi panasi problema - pradėjau dibrti ir išsibalansavau visiškai. Net mano pusryčiai nebedžiugina manęs, jau nekalbant apie pietus.
Tai labai sunkiai, bet bandau laikytis tokios rutinos:
Pusryčiai - darbe, jogurtas su sėlenomis ir džiov. vaisiais. Arba obuolį sugraužiu.
Pietūs - sriuba (be duonos ir grietinės), obuolys. Arba salotos su kokia lašiša ar tunu, bet jau tokia didelė, normali porcija smile.gif
Aišku, apie 4 val. prasideda noras kažko užkąsti - tai turiu džiovintų abrikosų - prie kavos wink.gif

Aišku, čia mano idealus planas - vieną dieną pavyksta, kitą jau nebe, na, bet manau per antrą savaitę darbe adaptuosiuosi labiau smile.gif
himalaia
Ką pirkau?
Ogi bananą... Ir viskas. smile.gif
Stengiuosi, kad šaldytuve būtų kuo mažiau maisto. O kai jau reikia, perku pusryčiams miuslių su egzotiniais vaisiais pusryčiams, aišku, pieno prie jų, būtinai neriebaus jogurto, kartais varškės kokios, daug daržovių, duonos kuo rupesnės, gatavų salotų (ai, tingiu pati daryt, nors žinau, koks š tos pagamintos jau), žuvies.
O vėliau dar visokių nesąmonių, kurių dabar pati neprisiryju, todėl užtenka ilgam: šokoladų, saldainių, pusfabrikačių...
Nelabai padėjau turbūt? biggrin.gif

O kavinėse, norint neišsipūst per daug, prašykit, kad nedėtų padažų, vieno mažiau, kito daugiau prikrautų. Taigi esate klietai ir galite išsirinkti ar koreguoti patiekalus smile.gif
Utiuitiutė
Valgyti viską ir nesigėdyti įsidėti maisto iš namų mirksiukas.gif
Virdzinija
Tai kaip čia dabar - skanaus šalto maisto dar kažką galima sugalvoti, bet jei net šaldytuvo nėra - tai karštą vasaros dieną ne kažin kas beišsilaikys g.gif: išeitis - termosai arba terminiai krepšeliai doh.gif: sumuštiniais juk nesimaitinsi..
jugaga
na nezinau... vasara tai jau tikrai gi silto maisto nera poreikio... vat ziema tai jau daaaug sunkiau smile.gif
as jau daugiau nei metai gaminuosi salotas namie beveik kiekviena vakara, todel visada zinau ka valgysiu per pietus smile.gif ne per daug kaloriju, majonezu ir pan. smile.gif o va ziema, kad nesusalt, tai dar sriubytes nueinu uzkast, tai thumbup.gif
man tai tokio maistelio pakanka beveik iki pat vakarienes smile.gif
aisku, tam, kam siltas maistas ir mesa yra gyvybiskai svarbu, tai mano receptas nieko vertas, o ir siaip as esu is tu beveik nevalganciu, bet storejanciu... blush2.gif itariu, kad cia jau ne mityba kalta... o svoris jau pasieke tokias aukstumas, kad netrukus reiks labai rimtai pradet ieskot priezasciu unsure.gif
help.gif

tiesa, dekui uz keleta nuostabiu ideju, ka galima darban isidet - kazkaip ir nepagalvoji gi pats... ax.gif
NAJA
Prenumeruoju tema. ax.gif
populi
Labai aktuali tema, kadangi aš pati beveik niekad negaminu, tai nuėjusi į parduotuvę jaučiuosi kaip kokia tundra. nesuprantu ką čia pirkti ko ne.
populi
Žiūriu temikė mūsų miršta. Gal kas dar kokių patarimų?

Aš čia toki žinomą, vietoj kefyro perku pasukas, nes žymiai mažiau kolorijų.
Kuculis
QUOTE(ju gagaga @ 2007 02 08, 17:33)
... o ir siaip as esu is tu beveik nevalganciu, bet storejanciu...  blush2.gif  itariu, kad cia jau ne mityba kalta... o svoris jau pasieke tokias aukstumas, kad netrukus reiks labai rimtai pradet ieskot priezasciu  unsure.gif
help.gif
*

Jei priezastys rimtos ar nelabai dar nepaaiskejo ,galiu savo patirtim pasidalint ,mat po pirmo gimdymo irgi buvau is a la nevalganciu ,bet storejanciu.
Beda buvo tame,kad valgydavau tikrai nedaug,ir retai ,bet pagrindinis racionas buvo sudarytas is cebureku,saldainiu,torciuku ir pan. Zodziu,is greito maisto.Koleges stebedavosi - kaip tu sitaip mazai valgydama neploneji?...Nu cia as biski ne i tema ,klyn klyn ,bet tema labai gera mirksiukas.gif ,keliam i virsu,gal kas kokia mintele racionalia pavarys? rolleyes.gif
NAJA
Keliam i virsu tema, kas cia dabar.

O pasukos tikrai jega.
Ka dar?
Utiuitiutė
Atradau naują dalyką- grūdėta varškė su žalumynais, 100gr.- 97kcal. Gamina estai, pirkau Rimi
Apvalute
QUOTE(Ciocia Polia @ 2007 09 14, 14:46)
Atradau naują dalyką- grūdėta varškė su žalumynais, 100gr.- 97kcal. Gamina estai, pirkau Rimi
*

as ja valgiau su kugeliu -laabai skanu:)
Utiuitiutė
QUOTE(Apvalute @ 2007 09 14, 14:29)
as ja valgiau su kugeliu -laabai skanu:)
*

Su virtom bulbos turėtų nieko būt, nes turi tokį prieskoniuką, panašų į kastinio
Finna
Aš atradau Suslavičiaus FELIX užpilą salotoms su aliejum. 100g- 26,1kcal bigsmile.gif
Nebereikia sukti galvos, kuo čia užpilti supjaustytas daržoves ax.gif

Dar mano labai mėgiamas ir perkamas produktas- jogurtas Lengvai 0%, mažas indelis tik 85kcal rolleyes.gif Labai skanus su žemuogėm ir sėmenim, ir su vyšniom. Neskanu tik su persikais ir grūdais, nes tie grūdai kažkokie kieti doh.gif

P.S. Ieškosiu ir aš tos grūdėtos varškės su žalumynais, paprastą grūdėtą varškę tai galėčiau valgyt ir valgyt, gal ir šita patiks, o ir įvairovė bus biggrin.gif Ačiū už idėjas 4u.gif
SilRa
labai neblogas reikalas - salotų užpilui naudoti natūralų jogurtą - nereikia nei jokių majonezų ar grietinių, o skonis, pridėjus mėgstamų prieskoniukų - thumbup.gif

Neseniai pradėjau dirbti, tai intensyviai ariu visą dieną, su keliomis 15 min pertraukomis. apie valgyklą neturiu laiko net pasvajoti schmoll.gif , tai į darbą maistą deduosi iš namų ax.gif ačiūdie kabinete turim šaldytuvą, tai galiu atsigabenti viską, ką tik sugalvoju thumbup.gif nešuosi paprastai tai, ką pagaminu iš vakaro šeimai vakarienei ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.