indreja
2004 09 25, 09:10
Girdejau,kad vaikai iki penkeriu metu bus nemokmai skiepijami nuo H.Influenzae B tipo sukelejo.Tik pirmiausia Sveikatos apsaugos ministras turi patvirtinti nauja skiepu kalnendoriu,o pinigeliai tai vakcinai pirkti jau isskirti. Iki siol tie skiepai buvo mokami. Neseniai pasiteiravau savo vaiko apylinkes gydytojos del tu nemokamu siepu,o ji man patare nesiklausyti visokiu pletku ir liepe skiepytis mokama vakcina  . Ar esate girdeje apie siuos nemokamus skiepus? Papildyta @ [mergetime]1096096711[/mergetime] P.S.Info apie tai radau CIA
Kiek zinau Vakaruose sis skiepas jau seniai itrauktas i privalomuju sarasa. Kalbejaus ir as su pediatre apie ta skiepa. Musiske - labilesne, pasake, kad ner ypatingo reikalo, nes vaikas - "naminis" ir be to - ne itin sergantis (3xtfu!!). Rekomenduoja skiepyti vaikus, turincius silpnesni imuniteta ir lankancius darzelius. Jei Taviskis nepakliuna i sia "rizikos" grupe, sakyciau, ner reikalo skubeti, verciau palaukt nemokamu. Mes, pvz, jau su silantais prisiskubejom. 80 litu buvo galima ir daug maloniau isleist. Kita vertus, daznai gydytojai buna "angazuoti", t.y. niekam ne paslaptis, kad vaistu-skiepu ir pan. tiekejai jas stengiasi skatinti ivairiomis priemonemis. Tada viskas priklauso nuo gydytojo sazines.
Ir Guste
2004 09 29, 15:03
Kad pneumo skiepas yra dar tik planuose (po metu-kitu), tai sita zinau, o del sito skiepuko irgi nieko negirdejau. Savo maziuke pneumo butinai skiepysiu jau siemet, nesvarbu, kad mokamai ir skiepas galioja 5 metus.
| QUOTE (indreja @ 2004 09 25, 07:11) | Girdejau,kad vaikai iki penkeriu metu bus nemokmai skiepijami nuo H.Influenzae B tipo sukelejo.Tik pirmiausia Sveikatos apsaugos ministras turi patvirtinti nauja skiepu kalnendoriu,o pinigeliai tai vakcinai pirkti jau isskirti. Iki siol tie skiepai buvo mokami. Neseniai pasiteiravau savo vaiko apylinkes gydytojos del tu nemokamu siepu,o ji man patare nesiklausyti visokiu pletku ir liepe skiepytis mokama vakcina . Ar esate girdeje apie siuos nemokamus skiepus? Papildyta @ [mergetime]1096096711[[b]*emiru rgetime] [/b] P.S.Info apie tai radau CIA |
Siandiena ligonineje gavome nauja skiepu plana, pagal kuri vaikai 2 men. bus skiepijami Hib vakcina plius tie skiepai, kurie buvo daromi 3men.Po to kitas skiepas 4 men. paskui 6men. ir t.t.Yra dar ir daugiau pakeitimu, tik dar neisigilinau, todel nezinau, nuo kada tai bus, kai suzinosiu, parasysiu
O mes jau pasiskiepijom nemokamai nuo H.influenza. Mūsų seselė sakė, kad visą spalį jau taip skiepija.
| QUOTE (Ir Guste @ 2004 09 29, 16:04) | Kad pneumo skiepas yra dar tik planuose (po metu-kitu), tai sita zinau, o del sito skiepuko irgi nieko negirdejau. Savo maziuke pneumo butinai skiepysiu jau siemet, nesvarbu, kad mokamai ir skiepas galioja 5 metus. |
o kas tas pneumo? nuo ko jis ,kiek kainuoja?
O dl hib, tai ir mum gydytoja sake,kad bus nemokami.
*Smilga*
2004 10 22, 18:56
| QUOTE (Tara @ 2004 10 22, 14:21) | | O mes jau pasiskiepijom nemokamai nuo H.influenza. Mūsų seselė sakė, kad visą spalį jau taip skiepija. |
Ar tik mažiuką skiepijot, ar ir vyresnį vaiką? Nes mūsų gydytoja sakė, kad nemokamai skiepys tik vaikus iki 1,5m ir tai ne visiems užteks  O valdžia prisigyrė kad skiepys visus iki 5m. Tai kaip čia yra
gydytoja zadejo Migle irgi paskiepyti nemokamu. O aritmetika labai paparasta, kuo maziau skiepys kudikiu iki metu, tuo daugiau vaiku bendrai paemus gales paskiepyti.
| QUOTE (Tara @ 2004 10 22, 14:21) | | O mes jau pasiskiepijom nemokamai nuo H.influenza. Mūsų seselė sakė, kad visą spalį jau taip skiepija. |
 tai mus isdure liaudiskai tariant nes mes skiepijomes spali ir buvo mokamas
| QUOTE (*Smilga* @ 2004 10 22, 18:57) | Ar tik mažiuką skiepijot, ar ir vyresnį vaiką? Nes mūsų gydytoja sakė, kad nemokamai skiepys tik vaikus iki 1,5m ir tai ne visiems užteks O valdžia prisigyrė kad skiepys visus iki 5m. Tai kaip čia yra |
Skiepijau tik mažą, nes jam aktualiau. O dėl didesniu nepaklausiau
Coca - cola
2004 10 23, 15:02
o mano gyd sake, kad taip sitAs skiepas nemokamas, bet gali rinktis mokama - geresnis  ar taip? o cia tas skiepas kur nuo meningito?
| QUOTE (zdurela @ 2004 10 23, 15:03) | o mano gyd sake, kad taip sitAs skiepas nemokamas, bet gali rinktis mokama - geresnis  ar taip? o cia tas skiepas kur nuo meningito? |
Negaliu sakyt, kad šitas skiepas blogesnis - jokios reakcijos nebuvo.
Galima imti mokamus, o tik tą dalį,kur nuo H.influenza - nemokamą. Tiesa, tada bus du dūriai. O imant visą mokamą bus vienas dūris. Mes ėmėm pusę mokamo, darėm du dūrius (nors mano bernas jau didelis, dar nebuvom pasiskiepiję).
Coca - cola
2004 10 23, 21:07
| QUOTE (Tara @ 2004 10 23, 19:52) | | QUOTE (zdurela @ 2004 10 23, 15:03) | o mano gyd sake, kad taip sitAs skiepas nemokamas, bet gali rinktis mokama - geresnis  ar taip? o cia tas skiepas kur nuo meningito? |
Negaliu sakyt, kad šitas skiepas blogesnis - jokios reakcijos nebuvo.
Galima imti mokamus, o tik tą dalį,kur nuo H.influenza - nemokamą. Tiesa, tada bus du dūriai. O imant visą mokamą bus vienas dūris. Mes ėmėm pusę mokamo, darėm du dūrius (nors mano bernas jau didelis, dar nebuvom pasiskiepiję).
|
Skiepas nuo Hib aktualus vaikams iki 5 metu (informacijos saltinis - musu pediatre). Bet jis apsaugot gali tik nuo vienos rusies meningito. Dabar susipainiojau tarp jo rusiu, tai tiksliai negaliu pasakyt, nuo kurio. Bet rizika susirgt kitokiu islieka, nes nuo jo skiepu nera.
indreja
2004 10 27, 08:11
Buvau skiepu kabinete pasidometi,ar skiepija nuo Hib, pasirodo jau skiepija ir pas mus nemokamai,bet tik tuo atveju,jei vaikas nebuvo skiepytas 1.5 metu. 5dieni varom skiepytis  .
iruciux
2004 11 02, 18:53
mus irgi paskiepijo nemokamai vakcina, i kuria ieina Hib
Mamos - jus viska zinot - mes tai visada skiepijomes mokama vakcina - jei neklystu ten tas H.Influenc.... ieina - tiesa?...
Naujas skiepu kalendorius patvirtintas 2004m rugsejo pabaigoje. Kiek pasikeite skiepu laikas (anksciau kokliuso, difterijos, stabliges, poliomielito ir H.influenza vakcina buvo skiepijama 3mėn., 4,5mėn., 6mėn. ir 18mėn., o dabar- 2,4,6,18 men). Be to, nuo siol H.influenza vakcina yra privaloma, todel nemokama. Taciau tik Aventis firmos. Kadagi siomis vakcinomis dar ne visos poliklinikos aprupintos, gali tekt pasiskiepyti ir mokama (apie 30lt) kitos firmos vakcna pries H.influenza. Ateityje turetu viskas susitvakyti...
egliuke
2004 11 03, 14:31
| QUOTE (mazule2 @ 2004 11 02, 19:37) | Mamos - jus viska zinot - mes tai visada skiepijomes mokama vakcina - jei neklystu ten tas H.Influenc.... ieina - tiesa?...  |
Yra mokama vakcina, kur ieina ir skiepas nuo H.influenza, ta atrodo pati brangiausia, bet yra irgi mokama truputi pigesne, kur neieina skiepas nuo H.influenza.
Dabar jau kompensuoja vakcina nuo H.Influensa.Kompensuojama vakcina yra Penta Act Hib- nuo penkiu infekciju.Isakymas galioja nuo s.m. rugsejo men.
Mus paskiepijo irgi nemokamai imunitetas iki 5 metuku tikimes nesirgti
vaigute
2005 03 23, 21:50
Na mamos aš visai nesuprantu moku pinigėlius už vakciną sausio mėn. 137Lt , kovo mėn. 127,97Lt , o dabar skaitau kad ši vakcina turi būti kompensuojama...Tik nežinau kokios firmos , bet kai po naujų skiepijomės sakė naujai gauta vakcina, todėl brangesnė, o šiandien kai skiepijo sakė naujai gauta vakcina todėl pigesnė....Na ir dalykėliai.
na ir mane subalamutino visai su tom mokamom-nemokamom vakcinom.
kai pirmus kartus skiepijom nuo KDF, tai emem mokama, bet ta pigesne, kur hemofilus neieina (tada jos dar nekompensavo). dabar jau reikia vel skiepyti nuo KDF, tai sakau ir nuo tos hemofilus tada tegu paskiepija. gydytoja man taip issaiskino: arba renkiesi visa vakcina nemokama (su tuo "bloguoju" nevalytu kokliusu), arba visa mokama (t.y. ir uz hemofilus sumokesi).
ar tikrai taip? ar negalima paskiepyti nuo KDS mokama pigesne, o nuo hemofilus atskirai nemokamai?
QUOTE(Tara @ 2004 10 23, 22:58) Haemophilus influenzae gali sukelti meningitą,meningoencefalitą, plaučių uždegimą, pūlingą viduriniosios ausies uždegimą, sinusitą ir dar kokias tai baisybes. Tai vat ir skiepijamės nuo to H.influenza  Kamilytei 1 metai ir 10 mėnesių, gavoms visus skiepus, apie pusantro mėnesio vargom su pūlingais ausytės uždegimais, sugėrėm 4 antibijotikus ir tik tada padarė tyrimus ir rado tą bjaurybę H.influenza  Iš kur ji galėjo atsirast?...
Ar zinote, mamytes, kad skiepu vakcina 2/4/6 men., uz kuria reikedavo moketi, jau NEMOKAMA ir ja skiepijami visi. Taip pat perskaiciusi "Tavo vaike" (berods 12 men.) apie vakcina nuo rotaviruso siandien vakcinavau savo maze. Tiesa, jie vis dar mokami (230 Lt *2 k). Bet turbut vis geriau, nei matyti savo brangenybe sergant.
Nenoriu suklaidint, bet man regis nuo vasario bus nemokami (konkrečioje gydymo įstaigoje gal kitaip kiek) bet daugumoje dar mokami
Siandien Silainiu poliklinikoj jau pasiskiepijom. Uz pirma mokejom, o antro mokamo sausi kaip tik neturejo jau, nes atsargos pasibaigusios buvo, tai irgi turejom laukti iki vasario pr., bet pasirodo, kad jau yra.
Teresiukas
2007 01 23, 19:42
Mes irgi vakar skiepijomės jau nemokama vakcina.Nors mano gydytoja kažką bambtelėjo,kad kas mokėjo,tie ir mokės toliau.Taip ir nesupratau  Mes irgi šilainių poliklinikoje skiepijomės.
Apie silainiu gydytojas jau kazkur rasiau....  , todel geriau su jomis kuo maziau reikalu turet, beje jus pas kokia ?
na man poliklinikoj sakė jog visi privalomi skiepai bus nemokami
Na mergaitės kokia gerą žinią sužinojau čia paskaičius, kad skiepai nemokami ir tiems kurie jau turėjo mokamą skiepą  , nes aš buvau girdėjus, kad tie kurie mokėjo, tie ir toliau mokės  Mūsų jau neužilgo skiepukas laukia
Teresiukas
2007 01 23, 21:51
QUOTE(epika @ 2007 01 23, 19:48) Apie silainiu gydytojas jau kazkur rasiau....  , todel geriau su jomis kuo maziau reikalu turet, beje jus pas kokia ? Mes pas Steponaitienę.Šiaip ji nebloga gydytoja,bet šeimos.Noriu pas pediatrę persirašyt,o šilainių poliklinikoj su pediatrais sunku
editabit
2007 01 23, 23:01
mums jau 9 menesiai, nei uz vienus skiepus nemokejom. Skiepijomes paprastais, nepagerintais ir reakcijos nekokios nebuvo.
aš irgi girdėjau, kad dabar skiepai bus nemokami, nes nebeliko tų nevalytų ar kaip jos ten vakcinų, kurios iki šiol buvo nemokamos. O tos gerosios mokamos išvalytos vakcinos nuo dabar bus nemokamos
^lauryte^
2007 01 26, 13:23
kaip gerai  . 3adieni musu laukia 2as skiepas - tai tikiuosi ir mums jau nereiks moketi
QUOTE(epika @ 2007 01 23, 20:28) Ar zinote, mamytes, kad skiepu vakcina 2/4/6 men., uz kuria reikedavo moketi, jau NEMOKAMA ir ja skiepijami visi. Taip pat perskaiciusi "Tavo vaike" (berods 12 men.) apie vakcina nuo rotaviruso siandien vakcinavau savo maze. Tiesa, jie vis dar mokami (230 Lt *2 k). Bet turbut vis geriau, nei matyti savo brangenybe sergant. Kiek zinau, vaikai iki 6men. Roto virusu neserga, tad gal tik tada ir skiepyti? O jums juk 4ri men.. Ar gydytoja nieko nekomentavo?
Nuo rotaviruso vaikai turi but paskiepyti iki 6men. Skiepijama per 2kartus su 4 savaičių pertrauka. Mus skiepys 4mėn ir po to 5mėn. Mes prisiregistravę šilainių šeimos centre tai ten tas skiepas po 250lt tai viso 500lt. Mums mokėt už 2mėn skiepą neteko, kadangi 2mėn suėjo gruodžio gale o skiepo to valyto nebuvo. Tai teko laukt iki sausio vidurio. Skiepijo ta valyta vakcina, bet kiek žinau nuo valytos reakcijos nebūna, o mums buvo. Vaikas 2 dienas klykė nesavu balsu. Tai pagalvojau, o iš kur žinot, kad paskiepijo ta tikrai valyta? O kad tiems kurie skiepijo "nevalyta vakcina" ir aš girdėjau, kad turės ir toliau tokia skiepyt, nes reik kažkaip pabaigt ir tą "blogąją" vakciną (čia gi Lietuva ir viską taupo, nesvarbu kad vaikų sąskaita) Bet čia nežinau ar teisybė, nes tik gandus girdėjau.
Na mes kaip tik kita savaite einam skiepytis, tik i Seskines poliklinika, tad viska ir suzinosim, nors praeita menesi, skiepytoja  sake, kad jau tikrai bus nemokama ir labai tikiuosi, kad mums nepanaudos likusios nevalytos vakcinos. Taip pat issiaiskinsiu ir su Roto bei vejaraupiu skiepais. Kazkodel musu gydytoja ju nesiulo, viska siais laikais reikia susizinoti patiems...
Ta vakcina tik neseniai pasirode ir mokama 2*230 Lt., todel daugelis nenori jos, o vaikai serga nuo 3 men. ir iki metu pavojingiausia, nes tuomet nemoka papildomai gerti skysciu ir dazniausiai tenka guldyti i reanimacija.  Galima vakcinuoti iki 24 savaites. Nuo pirmos vakcinos iki antros turi buti 4 sav. pertrauka. Patikimumas, kiek teko issiaiskinti, 98 proc. O jei lankys darzeli, tai tikimybe, kad parsines kleckas liga -- labai didele: tada biuletenis, vaiko izoliacija, vaistai, sergantis vaikas ir t.t. O jei dar ir kt seimos nariai suserga? Geriau nerizikavom. Papildyta:Kiek man sake gydytoja, nuo vejaraupiu skiepijama sulaukus metu.
laurada
2007 01 27, 13:37
Na mes jau trecia skiepa gavom nemokamai  Bet kazkaip idomiai mums ten paaiskino del tu skiepu,todel, kad mes jau du kartus skiepijomes su mokamais,tai trecias buvo nemokamas, o jeigu butu cia pirmas skiepas tai reiketu moket  na nors tiek mes gavom jau nemokama skiepuka...
QUOTE(epika @ 2007 01 27, 11:40) Ta vakcina tik neseniai pasirode ir mokama 2*230 Lt., todel daugelis nenori jos, o vaikai serga nuo 3 men. ir iki metu pavojingiausia, nes tuomet nemoka papildomai gerti skysciu ir dazniausiai tenka guldyti i reanimacija.  Galima vakcinuoti iki 24 savaites. Nuo pirmos vakcinos iki antros turi buti 4 sav. pertrauka. Patikimumas, kiek teko issiaiskinti, 98 proc. O jei lankys darzeli, tai tikimybe, kad parsines kleckas liga -- labai didele: tada biuletenis, vaiko izoliacija, vaistai, sergantis vaikas ir t.t. O jei dar ir kt seimos nariai suserga? Geriau nerizikavom. Papildyta:Kiek man sake gydytoja, nuo vejaraupiu skiepijama sulaukus metu.  Dekui uz atsakyma. Tikrai nepagailesiu pinigeliu skiepui, nes po to daug daugiau ju reikes isleisti vaistams, o kurs dar sugadinti nervai ir pergyvenimas del maziaus. Kam kankintis, jeigu galime apsisaugoti.
virugie
2007 01 27, 22:10
Nelabai suprantu nemokamas skiepas,bet kokia tvarka jis leidžiamas. Mes norėjom bet sakė šiuo metu nėra. Dabar aiškina kam priklauso, o kam ne. Jei valstybė kompensuoja tai ar ne visiems nemokamas
Nemarioji
2007 01 28, 11:14
QUOTE(virugie @ 2007 01 28, 00:10) Nelabai suprantu nemokamas skiepas,bet kokia tvarka jis leidžiamas. Mes norėjom bet sakė šiuo metu nėra. Dabar aiškina kam priklauso, o kam ne. Jei valstybė kompensuoja tai ar ne visiems nemokamas  o jus 6 men. nesiskiepijot?mes deja mokejom uz visus isvalytus skiepus.Nuo vasario 1 d.man sake,kad visi isvalyti skiepai bus kompensuojami valstybes ir uz juos nebereikes moketi.Tik klausimas kyla,o kur des tuos neisvalytus dabar  ,juk ligoninese ju manau liko....
Ir man idomu, kur juos des  , todel svarbu ziureti kokio pavad vakcina iraso i skiepu pasa: isvalyta ar ne, tada lengviau sukontroliuoti. As visada paziuriu, kokia ampulyte ima  , nes gydytojais nelabai galima pasitiketi  Musu gyd aiskino, kad dabar visus skiepys isvalyta vakcina, nesvarbu kokia buvo pradeta.
QUOTE(epika @ 2007 01 28, 20:36) Ir man idomu, kur juos des  , todel svarbu ziureti kokio pavad vakcina iraso i skiepu pasa: isvalyta ar ne, tada lengviau sukontroliuoti. As visada paziuriu, kokia ampulyte ima  , nes gydytojais nelabai galima pasitiketi  Musu gyd aiskino, kad dabar visus skiepys isvalyta vakcina, nesvarbu kokia buvo pradeta. ir man būtų įdomu žinot kur juos padės. Nes įtariu kad mūsų vakcina buvo nevalyta, o tvirtino priešingai. Atsiverčiau skiepų knygutę ten nerašo ar valyta ar ne. Nu jei bus panaudoję savo likučius mano vaikui ...
virugie
2007 01 29, 10:35
QUOTE(Jurate26 @ 2007 01 28, 12:14) o jus 6 men. nesiskiepijot?mes deja mokejom uz visus isvalytus skiepus.Nuo vasario 1 d.man sake,kad visi isvalyti skiepai bus kompensuojami valstybes ir uz juos nebereikes moketi.Tik klausimas kyla,o kur des tuos neisvalytus dabar  ,juk ligoninese ju manau liko.... Mes skiepijomės, bet dabar vyksta diskusijos kad tie kurie nemokėjo už skiepus ir negaus valytos vakcinos nors ji nemokama. Pagal ką bus skirstoma.
Is tikruju tai niekas nieko neturetu skirstyti, o visiems skirti ISVALYTA vakcina. Mamytes nepasiduokit kitokiems gydytoju isvedziojimams  , nes valstybe VISIEMS kompensavo skiepus, tai kodel turetumete rinktis senuosius, jei geresni jau nemokami
Nemarioji
2007 01 29, 12:00
QUOTE(virugie @ 2007 01 29, 12:35) Mes skiepijomės, bet dabar vyksta diskusijos kad tie kurie nemokėjo už skiepus ir negaus valytos vakcinos nors ji nemokama. Pagal ką bus skirstoma.  Nesamone,visi turi dabar gauti nemokamus isvalytus skiepus.ar mokejo anksciau ar ne ,tai neturi jokio skirtumo.Reikia tik ziureti,kad ligoninese neapgautu....
QUOTE(virugie @ 2007 01 27, 22:10) Nelabai suprantu nemokamas skiepas,bet kokia tvarka jis leidžiamas. Mes norėjom bet sakė šiuo metu nėra. Dabar aiškina kam priklauso, o kam ne. Jei valstybė kompensuoja tai ar ne visiems nemokamas  kokie gali būti skirstymai? Nesąmonė  visiem nemokami
|
|