gal kam taip buvo? Patarkit ka daryti, kol buvo maza pati labai noriai juos valydavo o dabar kas atsitiko?
QUOTE(gugile @ 2006 10 02, 13:45) gal kam taip buvo? Patarkit ka daryti, kol buvo maza pati labai noriai juos valydavo o dabar kas atsitiko? Buvo panašiai ir man. Bet tada nupirkau gražų vaikišką dantų šepetėlį su dinozauru ir dantų pastą kramtomos gumos skonio QUOTE(zivija @ 2006 10 02, 16:33) Buvo panašiai ir man. Bet tada nupirkau gražų vaikišką dantų šepetėlį su dinozauru ir dantų pastą kramtomos gumos skonio tai kad taip ir darom bet tas idomumas buna ol iki namu parsinesa, o dabar dar toki faina sepeteli nusipirko su princesem rinkom kad pagal amziu tiktu, pastu gal kokios 3 tubeles visokiu skoniu yra bet neidomu, sakau gal per daug uoliai stengiausi ismokyti dantis valyti kad nereiktu pas dantiste eiti? tai gal malonuma prarado
As saviskei sakydavau ( ir dabar dar kartais sakau), kad nevalyti dantukai verkia, buna labai nelaimingi ir jiems tada sunku kramtyt. Visada pati pradeda valyt, o paskui jau as gerai isvalau, ir taip jau nuo mazens iki dabar. Kai buvom pas dantiste, pagyre, kad labai priziureti dantukai, buvo labai laiminga ir dabar pati pavalius, praso, kad as isvalyciau ir paskui dar paklausis ar dantukai dabar juokiasi isvalyti
Yra tokia vokiska pasaka apie berniuka Jiorga, kuris nevale dantu, valge daug saldumynu ir karta nakti pas ji atejo piktas nykstukas, kuris apsigyveno pas dantukus ir juos pradejo skaudeti, na ir t.t. Mano mama sita pasaka skaite mums su seserim, o dabar ja zino ir mano sunus -ir sventai ja tiki! Tai labai padeda, nes zino, kad nevalomi dantukai sugenda, juose gali apsigyventi piktas nykstukas, kuris juos ardo ir tada skauda.... Pabandyk ir tu ka nors sukurti ir papasakoti pries miega, gal susidomes?
Be to, pas mus dantu valymas yra privaloma higienos procedura - nori nenori, pyk nepykes, bet dantis valytis BUTINA. Reikia iteigti vaikui, kad dantu nevalymas tolygu kaip iseiti is tualeto pakakojus ir nenusivalius uzpakalio - nemalonu, ar ne?.. Pasitaiko, kad musiskis irgi kazko paima ir uzsispiria - nevalysiu, sako. Tada as tiesiog primenu, kad kitaip nebus, kol dantys neisvalyti, neisi i kiema, negausi saldainio, neziuresi megiamo filmuko...
Sveikos Mamytes,
Mano sesiameciui taip pat nepatinka, bet i diskusijas nesileidziu. kai pavalgo vakariene (valgom apie 21.00, nes keliames tik 11val), vaikui pasakoma kad jau laikas rengtis pizama, prausti ir valytis dantukus. Zaidem ir mes, bet kuo toliau tuo daugiau nenorejo grieztesnio tono reikejo tik kokia savaite. O dabar pats dziaugiasi, kad naujieji dantukai isdygo balti ir liks tokie pat grazus QUOTE(hilin @ 2006 10 22, 20:11) as niekur nemaciau maziem vaikams elektriniu..o seip problemos tokios neturim,valo noriai jam bile su vandeniu turkstis.kaip bus veliau nezinau.
Sutinku su mamom, kad tai B*TINA.
Juk jei nenorės rengtis, neleisi plikinėti.... Aš taip pat keturmečiui padedu dantukus valyti (nepasitikiu dar)
Stomatologai rekomenduoja valyti dantis vaikams iki septynių metų, nes jie patys to nepadaro kokybiškai. Tačiau kai manoji pareiškia norą, būtinai leidžiu valytis pačiai (o kartais ir pareikalauju, kai jau labai labai kojos nelaiko). Žodžiu, ji turi pasirinkimą tarp valymosi pačiai ir "mama, išvalyk", trečią galimybę "nenoriu" atmetam be kalbų.
QUOTE(Ir Guste @ 2006 10 23, 16:00) Stomatologai rekomenduoja valyti dantis vaikams iki septynių metų, nes jie patys to nepadaro kokybiškai. Tačiau kai manoji pareiškia norą, būtinai leidžiu valytis pačiai (o kartais ir pareikalauju, kai jau labai labai kojos nelaiko). Žodžiu, ji turi pasirinkimą tarp valymosi pačiai ir "mama, išvalyk", trečią galimybę "nenoriu" atmetam be kalbų. Tokia pat situacija ir pas mus. Planuoju Vyresnėlei dantis valyti iki tol, kol pati neišmoks rašyti (tada, anot mokslininkų, jau gali valdyti judesius, koordinuoti juos) O kol kas tai aš, tai ji... Bet, kad nevalytų - tai nebūna. QUOTE(gugile @ 2006 10 02, 13:45) gal kam taip buvo? Patarkit ka daryti, kol buvo maza pati labai noriai juos valydavo o dabar kas atsitiko? Nežinau, ar dar aktualu. Aš saviškiams esu, irgi, nupirkusi elektrinį šepetėlį- vienas šepetėlis dvi galvutės, kurios keičiasi. Be to, šepetėlis su muzikėle: valai viršutinius dantis 1minutę, sugroja muzikėlė, po to valai apatinius 1minutę - vėl muzikėlė. Problemos išsisprendė, nes vaikas laukia muzikos ir nereikia žiūrėti į laikrodį. Jų yra pirkti (bent jau buvo) Topo centre Žirmūnuose. Šie šepetėliai yra Braun firmos ir su pasakų herojais. Beje, didžiąjam iki 7m. dantis valiau pati.
Visoms aciu uz atsakymus, bet kaip cia pasakius, kaip prasidejo nejucia si problema taip nejucia ir pasibaige, turbut reikejo mamai daugiau kantrybes kol dukryte nugales savo tinginiuka, tiksliau tai kai pradejau nebekreipti demesio ir nepriminti kad reikia dantis valyti dabar ateina pati paklausia ir valo, zinoma kad su mano pagalba
Aš girdėjau, kad mama turėtų vaikui padėti valytis dantis, iki jis mokės rašyti, tada rankytės mokės valyti dantukus. Elektrinis dantų šepetėlis, spalvą keičiantis šepetėlis, profilaktinis apsilankymas pas stomatologą, kur bus paaiškinta, kaip valyti dantukus, irgi padeda
QUOTE(Ir Guste @ 2006 10 23, 15:00) Stomatologai rekomenduoja valyti dantis vaikams iki septynių metų, nes jie patys to nepadaro kokybiškai. pas mus stomatologai liepia kad mamos valytu dantukus vaikams iki 11-12 metu. Sako, jie iki to laiko nesupranta, kodel ta reikia daryt ir valo patys atmestinai
Mano penkiametis sūnus jau valosi pats. Pradėjom valyti šepetėliu kažkur nuo metukų, vėliau pridėjom ir pastą. Kaip įpratinom? Tiesiog tuo metu rodė reklamą su bebru Colgate pasta, tai parodėm, kokie pas jį gražūs ir balti dantukai, stiprūs, nes valosi
QUOTE(Ambrozija @ 2007 05 25, 11:15) Mano penkiametis sūnus jau valosi pats. Pradėjom valyti šepetėliu kažkur nuo metukų, vėliau pridėjom ir pastą. Kaip įpratinom? Tiesiog tuo metu rodė reklamą su bebru Colgate pasta, tai parodėm, kokie pas jį gražūs ir balti dantukai, stiprūs, nes valosi mano ir 4 m valosi pats, bet rytais tai nespejam
maniskis 3 metis nenorejo valytis dantuku, nupirkom elektrini sepetuka, valosi 2 kartus, kartais ir 3, bet pats, neleidzia padeti.... tai nezinau, ar ji cia verst, ar neverst.... gal po kokio menesio kito pripras... ir leis man isikisti i procesa.....
O dantų šepetėlį ir pastą labai noriai renkasi, tik jie greičiau nusibosta nei pasibaigia. Jei kiekvieną savaitę keisčiau gal ir mažiau vargo būtų, bet gi tiek neuždirbam.
As saviskei ryte ledziu paciai valytis, o vakarais esu isaiskinus kad turi valyti arba mama arba tetis nes daug nesvarumu ir pati neisivalys,o paskui skaudes dantukus
mes turime nupirkę skanios pastos, dažniausiai pats nuėjęs į parduotuvę išsirenka kokios nori, ir šiaip su malonumu valosi dantuku. bent jau kol kas
valome vakarais dantis pats maloniausias uzsiemimas mazulei
pas mum nera problemos valyt dantukus, taciau beda tame kas valys, mazyle nesiduoda, kad jai isvalytume
Aš taip pat vakare išvalau pati, o rytais leidžiu mozotis pačiai
QUOTE(JO/NE @ 2007 06 30, 22:02) Aš taip pat vakare išvalau pati, o rytais leidžiu mozotis pačiai a mes pirma syk pas stomatologa buvom 3 metuku su biski dantukai sveiki, bet priekiniai biski kreivi, sake kad stebeti kai prades tikrieji augti o valomes tai tik vakare, nes ryte nespeja, o ir as pati tingiu, leidziu geriau ilgiau pamiegoti vakare valosi pats arba as,,,bet ne visada
Mums iškrito abu priekiniai dantys savaitgalį, tai noras valytis kiek sumažėjo, tikriausiai ten truputį skaudena,gal ir valymo kokybė suprastėjo.Be jų dar du iškritę anksčiau, tai burnoje dabar pilna skylių.
QUOTE(kenrna @ 2007 07 02, 16:07) Mums iškrito abu priekiniai dantys savaitgalį, tai noras valytis kiek sumažėjo, tikriausiai ten truputį skaudena,gal ir valymo kokybė suprastėjo.Be jų dar du iškritę anksčiau, tai burnoje dabar pilna skylių. dantis stengiuosi padeti isivalyti, nors kartais vaikai nori patys. Nors Pastebejau, kad dantu sveikumas ne vien nuo valymo priklauso Gal kas zinote apie kokius maisto papildus dantukams? QUOTE(sraigiausia @ 2007 07 03, 08:57) dantis stengiuosi padeti isivalyti, nors kartais vaikai nori patys. Nors Pastebejau, kad dantu sveikumas ne vien nuo valymo priklauso Gal kas zinote apie kokius maisto papildus dantukams? Pasitarkite su vaiko odontologe, tikrai kažką turėtų patarti
Mano dukra irgi labai nenoriai valo dantukus, tai mes ir su triuksmais eidavom i vonia, ir bandem ikalbinet, dabar eina pati noriai, mes pirkom kazkokia pasta ir prie jos buvo dantuku spalvu palete su numeriukais, tai ji dabar kiekviena karta pries valydama pasiziuri koks numeriukas ir koks po, as aisku gudrauju ir pries sakau koks 5 o po 2, tai labai patenkinta panele, kad jos dantukai pabalo
Nors maniškei jokių problemų dėl dantukų dar nėra, tačiau profilaktiškai pas stomatologę jau apsilankėme. Ji pasakė, kad iki 9-ių metų vaikams dantis turi valyti tėvai, nes vaiko judesiai dar nėra pilnai koordinuoti ir jis pats nesugebės kokybiškai išsivalyti. Kadangi stomatologė mano dukrai labai patiko - leido pažaisti su įvairiais aparačiukais, nupiešė su silantu ant nago gėlytę - tai maniškė jos labai klausė ir dabar neprieštarauja, kai aš valau dantukus.
Iki 9 metų valyti mamytei,
Man sakė, kad iki mokyklos dantukus mama vaikui valyti PRIVALO. O po to užteka sekti, kad būtų valoma.
mano sunus noriai valo dantukus,nes vis sakau,kad jeigu ne valis,tai atsiras skylutes ir tada labai skaudes,o ir pats darzelije mate pas kai kuriuos vaikus pajuodusius dantukus ir sako ,kad negraziai atrodo.
Mūsiškė irgi labai tingėdavo valytis dantukus, kol nepamatė grupėj vaikų su sugedusiais priekiniais dantim. Kai paklausė, kodėl pas juos tokie dantys, paaiškinau, jog kariesas suvalgė.
O kas tas kariesas? Kirmėlė, graužianti dantis. O ką ji valgo? Viską, kas lieka nakčiai dantukuose. Nuo to laiko, jokių dantų valymo problemų nebėra.
as dziaugiuosi,kad manasis mielai valoso dantukus. Jam labai patinka, ypac, kai nauja pasta ar dantu sepetelis. Gal tiems, kurie nemegsta valytis taip pat reiketu pasiulyt idomesnius sepetelius, arba leisti issirinkti patiems..
Mano sūnus pats valo dantukus,kai išsivalo tada leidžia man pabaikt
Musu dantiste sake, kad reikia vaikui valyti iki tol, kol mokes graziai parasyti A rasytine raide. Siaip nors maniskis jau raso, bet vis tiek as dar pavalau - tai ir santykis su vaiku ir kartu paziuriu, kaip dantys isvalyti. kadangi as vaikysteje prisikentejau del blogu dantu 9nes teko gerti vaistu, kurie juos sugadino) tai del vaiko dantu labai rupinausi, pas mus iauge i "krauja", akd reikia dantis valytis, netgi, kai tetis pareina vaklare velai, vaikis is kambario saukia: "teti, dantuu valyt ir i lova". kai bunu komandiruoteje, tai vaikas kartais paskundzia, akd tetis nejo dantu valytis ir jis ji priverte
O siaip tai yra dantu sepetelis, Jordan magic, kuris nuo valymo ilgumo keicia spalva. Mums labai padejo kol buvo mazesnis, dabar kaip minejau, labai atsakingai i tai ziuri. beje, yra knygutes apie dantuka, kuriame apsigyveno eduoniukas. vaikams teisiog reiktu pasakoti ir aiskinti, kodel dantukai nori ir turi but valomi. Beje, maniskis pvz. mums draudzia pirkti cipsus, nes tai "junk food" nuo kurio genda dantys, tai labai dzigiuosi tokiu samonngumu ir net kai ir labai norisi su vyru ziurint koki filma pasmaguriauti, geriau perkam koki kopusta pagriauzt
Mums 6 metai tai as pati kiekviena vakara isvalau dantis o ryte pats isivalo.
Aš dantis savajai valiau iki 5 metų ryte ir vakare, o dabar, tuoj 7 metai, kartais pažiūriu, kaip išsivalė, ir pati išvalau, jei sutinka
VAlosi pats, bet nors 6 m. , priziuriu, kaip issivale, jau pats priprato, kad issivales ateina parodyti.
Pas mus irgi taip pat
Mes irgi valom ir dar valysim....na, bent jau iki mokyklos
Manišks 3,4 metukų, bet labai savarankiškas. Viską nori daryti pats. Tai visada pirma jis pats išsivalo dantukus, o paskui dar aš pati išvalau iš naujo. Na o valome ir rytais, ir vakarais...Pripratinau jau nuo 2 metukų, kad būtinai reikia valyti dantukus, kaip ir praustis. Aišku ir iki 2 metukų valydavau, bet tik su vandeniu, be dantų pastos.
Mes pradejom valyti nuo 1,3 m., iki siuol valau pati, retai, bet buna kad vakare sako nenoriu valyti, tada sakau kad einam tik paskalausim, o kai skalauja tai sakau "oi, koks nesvarus vandenukas", tada su malonumu valom dantukus
As irgi beveik penkeriu metu sunui valau dantukus. Matau, kad pats gerai tikrai neissivalys, todel taip darau. Vis pamastydavau, kaip yra pas kitas mamas, bet paskaitinejusi cia nurimau. Gerai
Mūsiškė jau 6 metukų,bet dantukus valosi pati.Kadangi jau buvome tikrintis pas stomatologę(ruošiamės mokyklai
QUOTE(Moske @ 2008 03 24, 19:14) Mūsiškė jau 6 metukų,bet dantukus valosi pati.Kadangi jau buvome tikrintis pas stomatologę(ruošiamės mokyklai Va su ta lempute tai
Na mes niekada neturejom problemu su dantuku valymais, nes visada teveliai valydavo. Va dabar jau paruosiamukas-tai nutarem leist paciam
|