Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip valote dantis?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2
gajane
Dukriukui trys su puse metukų, nuo pusės metų valom dantukus, nuo pusantrų, su dantų pasta. Ugdom, kad dantukus valytis būtina kasdien, kaip, kad valgymas, prausimasis ir t.t.
varla
Mazyliui 1,5, dickiui 4 metukai, valosi abu dantukus noriai patys, mazius net po kelis kartus per diena lotuliukas.gif
DievoUola
Jei nebenori dantu valytis, tai pradeda moraliskai spausti pvz. kirminukams dantu sianakt bus puota, o kaip jie dziaugsis, kad Matas dantuku neisivale ir pan. mums labai, tai gerai veikia thumbup.gif
*Anila*
Mano kavalieriui 4 m.as jam dar pati valau dantukus blush2.gif po to duodu ir jam paciam,nes jis pats tik truputi pabruzina ir sako jau vsio,viskas,issivaliau biggrin.gif jo pacio valymas netrunka nei puse minutes biggrin.gif tai padedam........... rolleyes.gif
Radigo
Beveik 4m. jau valosi pats, nori būti savarankiškas ir neleidžia padėti... Deja, valo trumpai, bandom kalbėtis ir derėtis smile.gif
1000inis
mano vaikuciai valosi patys, bet jei nepasakysi, tai gal ir pamirs biggrin.gif bet, kai buvom tikrintis dantistas pasake: "iki 6 metu vaikams dantis isvalyti privalo tevai" (nes valosi, tai nereiskia, kad issivalo) tai as, per didziasias maudynes isbruzinau saziningai, o kasdien, tai nebent po lipnesnio maisto, pvz. sausainiu, makaronu, vakarais 4u.gif
kearen
mes irgi is uzsienio parvezem kiski su smelio laikroduku, tai ten joooo, baisiai ilgai tas smelis bega doh.gif
jau ir ji pabruzina, ir as apziuriu, isvalau ir dar nebuna isbeges blink.gif
ir dukra vis sako, kad dar reikia valyti, nes laikas tai nesibaige! biggrin.gif
paulapaula
mano sunus valosi su malonumujauciu tik,kad ne tiek ilgai kiek reiktu,bet dantukai kolkas balti ir grazus,reiks ir man paieskot kokio spec.laikroduko,butu gerai valytis tiek laiko kiek priklauso mirksiukas.gif 4u.gif
gabby27
QUOTE(paulapaula @ 2010 01 16, 20:48)
mano sunus valosi su malonumujauciu tik,kad ne tiek ilgai kiek reiktu,bet dantukai kolkas balti ir grazus,reiks ir man paieskot kokio spec.laikroduko,butu gerai valytis tiek laiko kiek priklauso  mirksiukas.gif  4u.gif
*

Labai patinka valytis dantukus. O mama kontrolini pavalyma padaro, nes vaikinas pats valosi, tai mes apsimainom daintu sepetukais as jam pavalau su jo sepetuku, o jis man, tada nebuna nei pykciu ir net linksma lotuliukas.gif
nirce
Buna ir maniskiui 4,5 m,kad pasako,as tingiu valytis dantukus,gal geriau rytoj issivalykim biggrin.gif bet nenusileidziu,is pradziu valau jam as,o po to jau jis pats dar pasivalo.Mazoji 1,5m labai megdzioja broli ir bando pati valytis dantukus,turim ta sepetuka,kur uzsimauna ant pirsto,tai jai labai patinka ax.gif
lannasuper
as leidziu jai patciai ir i diena kelis kartus,jai greitai issivale liepiu eiti darvalytis o jai matau kad dedasi apnasos jau pati gerai nuvalau,jai 5,5metuku 4u.gif
puškis
Mano dukrtytes eina kiekviena vakara , kaip taisykle,valyti dantukus. Joms patinka valyti dantukus biggrin.gif , nes zino, jei nevalys, tai skaudes, atsiras kirmiliukai. Mes apie tai daug snekejome, ziurejome knygutes apie dantuku gyvenima. Dantu gyditojas parode ant zaisliniu dantuku kaip taisiklingaireikia valyti dantukus. O dar suzinojau is dantu gyditojo, kad padeti valyti dantukus reikia iki 7 metu.
Kitte
Labai noriai valosi ir pas stomatologe noriai eina thumbup.gif
saisyda
Maniskis irgi noriai valosi kiekviena ryta o kartais ir diena. smile.gif
*furnikuca*
mes ir noriai kiekviena vakara pries miegeli valomes, o savaitgaliais ir rytais nes kitom dienom tingi ryte pries darzeli doh.gif lotuliukas.gif
nesekme
maniske nu greit bus 4 valosi pati,bet paskui as dar davalau.noreciau nuvest profilaktiskai pas stomatologa,bet kazin ar maniske issizios ten nuejus.kiek pati apziuriu nematau nieko blogo.pati dar su sveikais dantimis vaikstau rolleyes.gif
snieguoliuke_123
maniškis irgi vakarais pats valosi thumbup.gif o rytais po pusryčių darželyje valosi thumbup.gif thumbup.gif o jei kartais tingi tai prieš miegą obuoliuką sugriaužia biggrin.gif biggrin.gif
kozusokiene
Ir maniskis su malonumu lekia i vonia dantuku sveist biggrin.gif .As taipat kazka girdejau,kad valgant obuolius,ridikelius,gal dar kokias ropes,naturaliai valosi dantys?Ar taip gali buti???
zarazna
QUOTE(kozusokiene @ 2010 02 17, 19:59)
As taipat kazka girdejau,kad valgant obuolius,ridikelius,gal dar kokias ropes,naturaliai valosi dantys?Ar taip gali buti???
*

O aš kažkur skaičiau, kad tai - mitas. Kad tos rūgštys paskui "graužia" dantukus ...
Attene
QUOTE(Akropolina @ 2007 09 19, 17:55)
Iki 9 metų valyti mamytei,  g.gif o jei atsiras psichologinės problemos, pvz. kad klasiokai nesužinotų  g.gif  g.gif  g.gif
Man sakė, kad iki mokyklos dantukus mama vaikui valyti PRIVALO. O po to užteka sekti, kad būtų valoma.
*

tai juk nebutina sakyt klasiokam,o galu gale gal ir tiems patiems klasiokams tevai dantis valo biggrin.gif
as manau kad kai dantys prades gest tai bus dar blogiau,nei kad galvot vien apie psichologines problemas..tiesa pasakius nelabai ir tikiu kad jos net gali buti del tokiu dalyku
As pati nuo mokyklos laiku vargau su dantimis,dabar pas mane galima sakyti visi plombuoti dantys,jau ir implantas yra verysad.gif
Todel manau kad vaiku dantis priziureti yra butina negalvojant apie tai ka gali pagalvoti klasiokai ar draugai,manau sita dalyka galima isspresti jei jau iskyla problema.Maniskiui 11m ir tai dar kartais pati isvalau,nes "chalturos"islenda gelsvom apnasom doh.gif
emulyte
nesiūlyčiau prieš miegą dantų išsivalymą pakeisti obuoliu nono.gif, nes moksliniais tyrimais įrodyta, kad obuolio rūgštingumas prilygsta žala dantukui kaip saldainis ar net daugiau.

Papildyta:
vaikui valyti dantis reikia tol, kol išmoksta dailiai rašyti, o vėliau reikia prižiūrėti kaip valosi. Vaistinėse yra specialių dažomųjų medžiagų patikrinti apnašui.
irmaba
dantukus savo merginai kiekviena vakara valau as, bet viena diena i savaite leidziu issivalyt paciai kaip jai patinka smile.gif
line14
Mano vaikuciams dantuku valymas pats maloniausias uzsiemimas tiek ryte tiek vakare thumbup.gif
dkontvainiene
maniskis vienu metu nenorejo valytis dantu doh.gif , ir kai nuejom pas stomatologa su skaudanciu dantuku, ten buvo tokia animuota istorija, kaip nutiko dantukam kai ju niekas nevale, toks zalias kirminukas juos grauze ir t.t, tai nuo to karto jau daugiau nei metai(jam dabar 6) ryte ir vakare valomes thumbup.gif thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.