Taigi po 7 metu pertraukos (Musu merginai siandien 9 metukai). Nusprendeme, kad gal reikia dar kokio vaikiuko. Visai lengvai pavyko pasigaminti ir pradejom laukti...visa vasarele prasioliavau kaip kiskis per dirvonus, o pries rugsejo 1-aja eme mamyte ir ne kaip pasujaute, o laikelio tai tik 16 savaiteliu... Uzgulde i ligonine, o kai ligonineje klaujo klanai pasirode, gydytoja nusprende paguosti ir pasake, kad galiu visko tiketis, nes is tokio klano tai ne kas beiseina...Verkiau verkiau, sako ko dabar ar tai jau pasaulio pabaiga, o man tos dienos ko gero pacios juodziausios buvo. Gimda apsitraukineja giniprali lasina, po tokiu vaisteliu jauciu, kad ir sirdis go gero issoks. Savaitele pagulejau aukstyn kojomis namo, o as gi mokytoja manes aukletiniai laukia. Begu is ligoninės pabegu ir net biletenio neapsiemusi rukstu i mokykla, juo lab dukruze pirmoke. Taigi po pamoku nueinu pasiimti nedarbingumo lapelio gydytoja sugalvoja dar apziureti...sako vaikeli niekus kalbi apie namus gulk ir gulek nes kaklelis 2 cm atsidares..taigi dar 2 savaites. taip as ir laukiausi ir vis po savaite po savaite. namai ligonine ligonine namai. O dar kai ne kuriu aplinkiniu kalbeles, kad kazi jau koks vaikis cia gims po tokiooo laukimosi. Sulaukusi 24 savaiciu kauno klinikose apziurima visaip kaip ir pro visur kur tik galima. Musu teveliukas su zdiaugsmu pamato, kaip mazius manyje tupedamas dar ir mamytei sisiuko daro,kaip tik tuo momenteliu ir supratome sunaitelis....valio tik kaip isnesioti su tuo paciu bet jau 3cm atsidarymu? na nuramino jei dar iki siolei sugebejai nepamesti, gal dievas pades ir nors menesiuka dar...Taip is ligonini7 nepasitraukdama minutes skaiciuodama ir kaledas sutikau ligonineje ir naujus metus . Turiu pasakyti, kad Pasvalyje yra tikrai nuostabus gimdymo, akuserijos skyriai. Naujas pastatas, bet ir personalas malonus. taigi su tais apsitraukinejimais sulaukiau sausio ir tik 2 savait4m anksciau pagimdziau Savo VILIUKA. O nors viskas ir buvo atsidare gimdziau labai sunkiai. Visas 8 valandas gimdykloje ant stalo nei pajudeti laselines. o vandenu tiek buvo kad sake galima narams povandenines pratybas organizuoti. Taigi, vaikiukui patiko matyt ir nenorejo galvytes kisti pas jau numirti is baimes baigianti tetuka. Tik kai gydytojas MATULAS (aciu visa gyvenima dekinga busiu) pagrasino, kad jei dar tn snausi mamytei pilva pjaus nusprende musu vuliukas mamytes ilgiau nebekankinti. tai jis rankyte iskise ir pirmiausia su rankyte pamojavo, o tik paskui galvyte iskise. tai jau vel man rupestis sakau gal vaikui jau ir rankos dar issuktos. jau ir muzika gimdykloje girdeti pradejau ir skausmeli pamirsau, o tevelio akytes pilnos asaru, sakau ko gi tu ai sako kokia tai sloga pristojo.. toks jau tas musu tevulis. O viliukas nors tiek mane privertes iskenteti bliove is visoso sirdies ir taip iki siolei visa seimyna girdi Viliuko daineles tik jau apie gera trirattuka...O juk tik ka neseniai paliko ramybeje mamytes papytes.
Sauni istorija, mamyte tikra saunuole O man pussesere ir broliene irgi siule vaziuoti i Pasvali gimdyti, sake, kad labai krutos ten palatos  Nu bet as vis tiek likau Vilniuje
Na palatos tikrai geros, su kabeline ir panasiai, siluma galima reguliuotis, atskiras tuoleta dusas, gali pasirinkti keliese nori guleti.ar dviese ar viena. po gimdymo uz menkute 48 litu kaina gali nakvoti paslikti ir tetulis. jei memyte pavargusi ir nori pamiegoti vaikuti gali bet kada paiimti ir trumpam pasaugoti, o jei nori gali salia vaikuti tureti, ir daktaraai tikrai gal ir ne kokie Vilniaus vilkai bet visada demesingi mandagus, paslaugus, jei jau praleidusi didziaja dali ligonineje galiu taip pasakyti tai ko gero taip ir yra. Ir niekada nereikia laukti gimdykos, o kur dar muzika kokios pageidauji bareinas, zvakes ir kt.
ASMENYBĖ
2004 09 26, 06:52
Na labai grazi ir padrasinanti istorija toms, kurioms nesiseka isnesioti mazuliu. As taip pat planuoju vaziuoti gimdyti i Pasvali.
per kancias i zvaigzdes sauni istorija
Victory
2004 09 27, 08:03
OHO. Nors as pati pasvaliete (na dabar galima sakyti jau pusiau ir vilniete) - bet kazkaip gimdyti ten vaziuoti visai nesinori.... O jus gal irgi is Pasvalio?
ačiu mergaitės, kad parašote. Taip Esu Pasvalietė. O koksai buvo gimdymas Pasvalyje ankščiau ir koks dabar tai skiriasi, kaip diena nuo nakties. Pirmąją dukrą grūdausi gimdyti į panevėžį, nes čia remontavo, tai tokio baisaus konvejerio dar nesu mačiusi. Kai moteris kokios 6 rėkia , daktarams pinigus sukišusios, o niekas net prieiti nesiteikia. Esu mačiusi ir kaip iki gimdyviniame laikotarpi moterys kone išprotėja, o niekas dėmesio nekreipia. Viena moteris susiėmusi už pilvo toookiais sprintininko greičiais po koridorius lakstė, kad aš nemoku pasakyti, o niekas net dėmesio nekreipia, kad vienmarškinė per koridorių vandenis taško... O darbar Pasvalyje yra visa reikiama aparatūra, o svarbiausia dėmesys, geras žodis, svarbiausia jauti, kad ne tau ta diena svarbi. be to be pinigų tu dideliam mieste esi niekam neįdomus, o čia moterys ir be pinigiugkų pagimdo, aišku kaip ir kitur visko pasitaiko, bet sąlygos tikrai geros.
Kad ir kaip nuosirdziai aprasyta istorija, bet apsaugok viespatie, nelinkeciau nei vienai O tai ten tikrai ir baseinas, ir zvakes, ar cia pagrazinta forma taip parasyta?
paskaitau tas gimdymo istorijas ir nezinau kodel, bet norisi vel gimdyti ir gimdyti  Nors ir skausminga, ir sunku, bet vien ka reishkia tas momentas, tai pamatai savo angeleli
tikrai padrasinanciai aprasyta  saunuoliai JUS visi
Jo-ma-Jo
2004 10 04, 15:59
Rodos tiek sunkumu, o i viena sakini sutelpa  o toliau tik begalinis optimizmas  super
Kaip fainai aprašei savo vaikučio gimimą, būkit sveiki
Sauni istorija  Mano kelios pazistamos is Panevezio vaziavo gimdyti i Pasvali. Ir tikrai nenusivyle: nei aplinka, nei personalu
*Nendria*
2004 10 31, 21:37
LAbai grazhi istorija Aukit sveikuchiai ir bukit laimingi
jau, kad išgyrėte mane, net nesmagu, bet iš tiesų ko gero tik dabar skaitydama liūdnas istorijas suprantu, kaip mums pasisekė. sūnaitėlis ožeragiukas koks padauža pilvelyje byvo toks ir dabar tik tas džiaugsmas, kai mažos rankyte apkabina kaklą ir sako " mamyte aš tave taip myliu, taip myliu, kad niekam neduosiu " taigi dėl tokių žodelių gali bet ką atiduoti, bet ką iškentėti. Sunku žinoma toms mamytėms, bet kartu tai ir pati didžiausia dievo dovana duota žmogui. Sėkmės jums visoms.
Lamborgini
2005 08 25, 21:55
QUOTE(AMELY @ 2004 09 27, 13:29) O darbar Pasvalyje yra visa reikiama aparatūra, o svarbiausia dėmesys, geras žodis, svarbiausia jauti, kad ne tau ta diena svarbi. be to be pinigų tu dideliam mieste esi niekam neįdomus, o čia moterys ir be pinigiugkų pagimdo, aišku kaip ir kitur visko pasitaiko, bet sąlygos tikrai geros.  ir dideliam mieste jauku ir gera ir kaip sakant be pinigų kuo puikiausioj priežiūroj ir nuotaikoj gimdoma. čia ne miesto dydyje esmė, gal pogalais jau žmogus žmogui žmogus. už jus labai miela, ir tetuką kietą beturį. o žodis "papytes" mane užbūrė. linkėjimai
Šauniai aprašei savo istoriją Aukit didučiai
saunuoliai  gerai aprasyta, juokiausi apie gimdyma skaitydama, nors paciai tikriausiai ne pyragai buvo  ir siaipmalonu, kad pasvalyje tokie saunus gimdymo namai, pas mane panasus ispudziai is statu, na tiesa pasakius pasvalys truputi geriau pasirode
šaunuoliai abu - kas sunkiai nešiodamas, kas rankytėm mojuodamas va tokios ir turėtų būti gimdymo istorijos - gražios, su meile, šypsena
Pasvalio akušerijos skyriuje jau atsirado ir luxinė palata, su minkštais baldais, mini virtuvėle, kavavire svečiams, aplinka kaip namuose. Draugė gimdė aplankiau, labai faina, kaip į namus atėjau...kavos pasiūlė. Žodžiu važiuokit į Pasvalį.
happymama
2007 11 02, 20:20
 papasakota
Sauni istorija
GudriLapė
2008 08 05, 07:29
|
|