Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: vyresnių vaikų reakcija į kitą mamos nėštumą
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Gausi mūsų šeimynėlė...
Pages: 1, 2
rp_inga
Sveikos, mamytes. Kaip jums sekasi, kad vyresnėliai nori sesučių ar broliukų.Mano dukrai jau 13 metų, šiuo metu laukiam antro vaikiuko, tai reakcija baisi. g.gif .Nežinau ką ir daryti. Pradėjo mokytis blogiau, jei išgirsta pokalbį apie vaikutį, tuoj į ašaras puola.Nekalba ta tema , net girdėti nenori, nors ne vieną kartą bandžiau .Aiškinau, kad mano meilė nesumažės, bet niekas nepadeda.Gal kuri iš mamyčių buvot su tokia problema susidūrusios? Kaip elgtis, ar gimus vaikeliui ta reakcija pasikeis? g.gif
ilonadz
QUOTE(rp_inga @ 2007 04 17, 18:21)
Sveikos, mamytes. Kaip jums sekasi, kad vyresnėliai nori sesučių ar broliukų.Mano dukrai jau 13 metų, šiuo metu laukiam antro vaikiuko, tai reakcija baisi.  g.gif .Nežinau ką ir daryti. Pradėjo mokytis blogiau, jei išgirsta pokalbį apie vaikutį, tuoj į ašaras puola.Nekalba ta tema , net girdėti nenori, nors ne vieną kartą bandžiau .Aiškinau, kad mano meilė nesumažės, bet niekas nepadeda.Gal kuri iš mamyčių buvot su tokia problema susidūrusios? Kaip elgtis, ar gimus vaikeliui ta reakcija pasikeis? g.gif
*

Nesikrimskite, juk mergaitei 13 metų tai pati paauglystė maištauja ir patys nežino ko. gal turite kokių pažystamų kurie turi tokių didelių vaikų ir mažų leliukų nusiveskite kai pamatys bendravimą pati pasikeis. o kai gims mažylis tai tikrai pasikeis ir pamils o paskui sakys mamyte neįsivaizduoju kaip galėčiau be jo gyventi. Tik nespauskite ir nepalikite auklės vietoje, jei per daug bus rūpinamasi mažuoju o jai visai dėmesys neskiriamas tai ims dar labiau nekesti.
Ema daugiavaike
smile.gif Kai mano vyriausias sunus suzinojo , kad visi laukiame ketvirto vaikelio susirupino kaip atrodys einantys trys vaikai ir mama su didziausiu pilvu....taciau tas nerimas dabar jau isbleso , nes mama ir pilvui augant stengiasi neprarasti savo zavesio , eina aukstai iskelta galva ir vaikams gedos tikrai nedaro ;-)
Ikulia
Vyresnele apsidziauge, sunus ilgai maste...bet galu gale abu labai labai lauke sesutes smile.gif
ginaema
Mūsų šeimoje trys sūnūs (15, 14 ir 13 metų) ir dukrytė keturių metukų biggrin.gif Aš labai didžiuojuosi savo šeima. Kai laukiaus mano vaikiukai beveik nuo pradžių tai žinojo ir labai laukė naujo šeimos nario, nesvarbu ko. Kaip tikri vyrai saugojo mane, lepino. O mažasis, kuriam tada buvo 9 metai, parėjęs iš mokyklos pasisveikindavo ne tik su manim, bet ir su "pilvuku" lotuliukas.gif Taip sesė ir tebėra visų numylėtinė, mūsų princesė.
angeloangel
QUOTE(ginaema @ 2007 04 22, 09:04)
Mūsų šeimoje trys sūnūs (15, 14 ir 13 metų) ir dukrytė keturių metukų  biggrin.gif  Aš labai didžiuojuosi savo šeima. Kai laukiaus mano vaikiukai beveik nuo pradžių tai žinojo ir labai laukė naujo šeimos nario, nesvarbu ko. Kaip tikri vyrai saugojo mane, lepino. O mažasis, kuriam tada buvo 9 metai, parėjęs iš mokyklos pasisveikindavo ne tik su manim, bet ir su "pilvuku" lotuliukas.gif  Taip sesė ir tebėra visų numylėtinė, mūsų princesė.
*

thumbup.gif wub.gif thumbup.gif
<Franccy>
Sveiki,mano vyresnysis buvo 4.5m.kai suzinojom apie antraji nestuma.As jam tiesiog pasakiau,kad mamytes pilvelyje yra leliukas. biggrin.gif Jis sia zinia prieme l.gerai blink.gif kai sesyte atejo i si pasauli,brolis nesitraukia,padeda,zaidzia.As manau kad ir veliau tarp ju nebus pykciu.o gal as per daug noriu schmoll.gif Noreciau,kad daugiau parasytume apie vyresniu vaiku ir maziuku bendravima.
yna
Sveiki.Mano vyriausiam 17 metu,mergaitei-13,o pagrandukui 1metai.kai vaikams pasakeme kad mus aplankys gandras,tai vaikai is pat pradziu nepatikejo.Mes jiems pasakeme kad tokiais dalykais niekas nejuokauja,tai jie to mazo pagranduko lauke labai noriai.Skaiciuodavo menesius,o paskui dienas,kada bus maziukas. Vyresnysis net palydejo i gimdymo namus.kai tik prisimenus sitas akimirkas tai taip gera palieka sirdyje.
ingridaj
Mūsų vyresniąjai buvo 13 metų o jaunesnei 11metų kai pasakėme kad turės sesytę arba broliuką.Labai apsidžiaugė ir abi norėjo brolio.Gimė sesytė ir dabar yra pati mylimiausia dar per septynis mėnesius neatsibodo kartais net nepasidalina kuriai paiimti ,sudaryta eilė. Sakė jei nebūtų mažiukės tai gyvenimas būtų neįdomus thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
** Svaja**
Mano abu vyresni vaikai labai apsidziauge wub.gif wub.gif dziaugias dar iki siol wub.gif
lodore
Mes apie laukiamą leliuką pasakėm , kai buvau 7 mėn nėščia, kai žinojom, kad bus sesytė. Nuo tada sūnus 4 metų glostydavo pilvuką, kalbindavo sesytę ir labai visi laukėm.
dasa
Mes pasakėme dukrai gam anksti, pilvo dar nesimatė. Apie 18 sav. sužinojau, kad bus berniukas, ji su nekantrumu laukė broliuko bigsmile.gif Darželyje visoms auklėtojoms apie tai buvo pranešusi, tos žvengė, kad iš jos pirmos sužinos apie broliuko gimimą rolleyes.gif Vienu žodžiu naujojo šeimos nario laukimas ir auginimas vyko ir vyksta labai sklandžiai thumbup.gif
brasta
Mano vaikai pora metu zirze, kad jie labai nori sesutes arba broliuko. Kai suzinojom, nuslepti pavyko gal tik kokia savaite, ilgiau nebuvo imanoma, nes jau pakankamai dideli ir labai greitai pajaucia visus pasikeitimus seimoje... Dziaugsmui nebuvo ribu. Sunus kiekviena savaite skaito SM nestumo kalendoriu, kremu kas vakara teplioja pilva, kalbina, glosto ir buciuoja leliuka pilvely. Su tokiu nekantrumu laukia, o musu leliukas veluoja...
vilmi
pasakem gan anksti gal kai buvo nestumas 14 savaiciu - labai dziaugesi kad sulauks sesutes, nes pastaraisaiis metais vien apie tai ir kalbejo ir dabar labai gerai sutaria po kol kas nors skirtumas 7 eri metai.Tikiuosi ju santykiai nepasikeis bigsmile.gif
edva
PASAKEM ANKSTI.LABAI LAUKE SESES.ZINOJAU KAD BUS BERNIUKAS.KAI PASAKIAU IS PRADZIU PAPYKO KAD BROLIS,BET PASKUI VISKAS GERAI.ABU SUTARIA TARPUSAVYJE. thumbup.gif
laurinute
Mes pasakem jau kai pradejo pilvas matytis,kad tures broli arba sesute,bet nelabai suprato kas is kur ir kaip ax.gif ,bet kai gime tai labai dziaugesi ir lauke kol uzaugs kad galetu zaisti 4u.gif
NILE**
musu seimoje jau yra sese ir brolis.nieko nesakem vaikam kad laukiuosi. nestuke.gif teko vaziuot i parduotuve.zinoma mama rinkosi biggrin.gif tai kokia buvo zuvis viska ir pirkome biggrin.gif atvaziave namo vaikai pradejo deliot is maisu ant stalo ir...sunelis kaip nemegsta zuvies labai nuliudo ir pasake:-tai ka as busiu alkanas??? na o dukra:-na musu mama laukiasi valio thumbup.gif tai dabar kiekviena ryta ir vakara musu stebuklelis gauna nuo seses ir brolio daug bucinuku.tikiuosi kad viskas bus gerai ir zinoma sis angeliukas yra labai laukiamas biggrin.gif
Ateik
Apie planuojamą trečią nėštumą vaikai žinojo, kai dar nesilaukiau. O va kai jau buvo aišku, kad turėsim dvynukus ir dar berniukus, dičkė apsiverkė - taip norėjo sesės, o nesigavo. doh.gif Bet va auga tie maži broliai, myli juos be galo, žaidžia, būna kartu... Nors... Kai pas ką nors sutinka mažą mergytę, visa persimaino, sušvelnėja - vis tik yr skirtumas, kas tas mažulis. bigsmile.gif
Cigale
O kaip reaguoti į būsimą brolį-sesę 28 m. "didžiajam broliui"? rolleyes.gif
vaiduuse
kai gimė dukra, vyresnėliui buvo 2 metai, tai nieko nuteikinėt nereikėjo. O kai laukiausi mažiuko, vaikai sužinoję džiaugėsi be galo, nes patys jau seniai prašė biggrin.gif
Rachelė
Mes turime dvi mergytes. blush2.gif Kas gims nežinojau, galbut net ir nenorėjau sužinoti, kad ir kaip įdomu būtų doh.gif Bet norėjau, kad tai būtų staigmena nestuke.gif Kai sužinojau, kad laukiuosi antrojo klecko vyresnėlei pasakėme iš karto.. Ir ji tikrai nenuliūdo thumbup.gif Ji manes labai visko klausinėjo ok.gif Ir mes visi su labai dideliu nekantrumu laukėme mūsų ketvirtojo nario! soske.gif gathering.gif
Viga
Kai pastojau su treciu, dukrai buvo 11, sunui 9. Pamenu, padariau sventine vakariene, visi susedom ir tevas pasake, kad dabar turi labai saugoti mama, nes turesim leliuka. Sunus suregavo santuriai, dukra labai apsidziauge. eidavom kartu i ultragarsa. Dukra lauke seses , net apsiverke kad bus brolis. Dabar labai ji myli. Kai laukiausi ketvirto, buvo truputi kita situacija. Buvau issiskyrusi, leliukas nuo patevio. Sunus, jau tada 11- kos vel labai santuriai sureagavo, tik pasake ,,jei vel bus brolis- isprotesiu. Su situ mazium negaliu susitvarkyt'' lotuliukas.gif dukra vel lyg ir apsidziauge, tik pasake ,,turbut Mindaugas (patevis) neduos prie leliuko net prisiliest'' verysad.gif O dvieju mazius nelabai ka ir suprato, glostydavo pilva ir sakydavo ,,lele''. Gime sese- visos seimos bosas lotuliukas.gif Labai myli didziaja, duksta su broliais. Dickis kieme niekam prie vezimo neleidzia prieit is draugu jei ji miega lotuliukas.gif O mazius kolkas noriai dalinasi zaislais.
GALUZE
sveikutes,
kai pastojau su treciu ir vaikams suzinojus kilo triuksmas kaip teks jiems abiems viena sesute ar broliuka pasidalinti,nestumo viduri suzinojau kad dvynukai ir ta naujiena pasakius vaikams,buvo begalo daug dziaugsmo,nes abu tures po maza leliu,zinoma kai gime taip ir buvo pasiskyrste,jei kurio vergdavo kits neidavo budavo tik pasakyta -"taviskis verkia"eik pasupti,Ziurint is sono atrodydavo ganetinai juokinga lotuliukas.gif
miglytea
kai laukiausi dvynukiu tai vyriausei buvo 9metai pasakiau is kart kai suzinojau
o ji pasake taip mama, jei tai nebus sese gali jo man nerodyti doh.gif
tai taip atsitiko kad gime dvynukes as gryzau ir viriausioji pamate ir sako mama, cia mano seses ar cia man leles nupirkai thumbup.gif doh.gif lotuliukas.gif

o kai pranesiau mergaitem kad laukiuosi dar vieno vaiko tai visos tik tai aktelejo ir pradejo klausineti .......
tai tiek 4u.gif
Elinga_27
Super thumbup.gif pasiskaičius tiesiog žaviuosi jumis, kurios turit po tris, keturis ir dar daugiau vaikučių.. 4u.gif 4u.gif aš dievinu lėliukus, pati turiu du, sūnų ir dukrytę.. Sūnui buvo beveik keturi, kai sužinojau jog laukiuosi, net nepamenu kada jam pranešėm žinią, bet tik pamenu kaip meiliai jis glausdavosi prie pilvo, glostydamas "leliuką", taip vadinom tą mažą žmogeliuką, nes nežinojom kas bus.. ir dabar stebiuosi iš kur tokia begalinė meilė savo sesytei, jis labai ją myli, prižiūri ir didžiuojasi, kai kartu su sese nueinam pasiimti iš derželio smile.gif visiems draugams giriasi kad tai jo sesytė tongue.gif
katekatyte
mano vaikuciai dziaugiasi kiekvienu mano nestumu wub.gif dabar dar vel norim leliuko wub.gif
rug
QUOTE(Viga @ 2009 01 08, 01:07)
jei vel bus brolis- isprotesiu.
*

lotuliukas.gif

QUOTE(miglytea @ 2009 01 15, 20:27)
jei tai nebus sese gali jo man nerodyti  doh.gif

*

lotuliukas.gif
maniškiai jau buvo pripratę, dešimt metų kartojau, kad bus sesė. kada nors smile.gif ir nenustebo. dabar visi šokam pagal karalaitės dūdelę smile.gif
niekad
Vyresnioji mano labai apsidžiaugė. O sūnus 10metis patylėjo ir pareiškė "Nu jūs neatsakingai pasielgėt - čia net lovelės nėr kur pastatyt". O va dabar vienas kitą taip myli, kad net graudu...
Giliamintė
Gal todėl, kad mūsų vienas vyrukas jau beveik septyneri metai auga tarp trijų panelių, jau kuris laikas ėjo kalba apie broliuką...tad vaikams apie dar vieną laukiamą šeimos narį nebuvo labai jau netikėta. Tiesa, sūnus leptelėjo, kad jam dar vienos sesers tai nė už ką nereikia. doh.gif O kita dukra atsakė - tai jei bus sesė, mama dar gimdys, kol bus brolis... lotuliukas.gif Šiaip galiu pasakyt, kad mažesni vaikai gal kiek emociškiau priima - kai pirmą sykį leidau pridėt rankutes prie pilvelio, kur brolis/sesutė spardėsi, tiek šūksnių buvo, o vyresnioji kažkaip jau santūriau reagavo...
Viltin
Kai pastojau antraji karta, sunui buvo 7. Ir jis pirmasis (neskaitant vyro lotuliukas.gif ) suzinojo, kad i musu seima ateis naujas narys. wub.gif O kaip jis mamyte saugojo, kaip pergyveno, kad as nevemciau, nes "juk galiu isvemti ta keliu milimetru dydzio leliuka, ir kaip mes ji tada cia, ant zemes rasim" lotuliukas.gif lotuliukas.gif Vasara, pradejus sirpti braskems, skyne jis jas ir ne vienos nevalge- viskas buvo skirta mamytei ir leliukui, esanciam pilvely. Kai dukryte gime, sunus buvo pas mano tevelius, ir apie gimima taip pat praneseme jam pirmajam, jis turejo "garbes" papasakoti apie tai visiems artimiesiems.
Ir dabar, sesei jau greit 2 metukai, tarp ju labai glaudus rysys, aisku amziaus skirtumas nemazas, bet meile begaline... wub.gif
leleka
Labutis mamytės biggrin.gif
Šaunuoliai jūsų mažiukai, kad taip šiltai priėmė dar vieną šeimos narį. Man buvo kitaip. Kai pasakėm sūnui, kad galvojam apie antrą, labai apsidžiaugė ir laukė kada gi pagaliau mamytė nešios mažą stebukliuką, net gyrėsi visiem. Taip gavosi, kad buvo sunkumų pastojant, užtrukom du metus. Per tuos du metus mano sesutė pirma pastojo, jos dukrytė labai džiaugėsi, o maniškis tuomet pareiškė, kad jis jau nebenori nei broliuko, nei sesutės. Buvo sunku paaiškinti, kad jau mamytė nestuke.gif . nors jis savotiškai rūpinosi manimi, vistiek su tėtuku pasidarė geriausi draugai, o mano draugijos nenorėdavo. Kai gimė broliukas, atrodo ir džiaugėsi, ir pasakojo visiems koks jis mažuliukas, ir niekam iš kitų vaikų neleisdavo prieiti, bet man keista buvo tai, kad piešdamas mūsų šeimą broliuko nenupiešdavo. Kai paklausdavau kur broliukas, atsakydavo, kad pas tave gi mama pilvukyje g.gif , {broliukas jau gimęs}. Nusprendžiau skirti laiko tik mum dviem, padaryti mamytės ir vyresnėlio laiką, leidau jam pasijusti atsakingam už broliuką. Reikalai tvarkosi. Dabar vėl paslapčių saugotoja esu aš, ir kai piešinius piešia šeimos tema, tai visada stovi didelis namas su dideliais langais, jis su broliuku žaidžia lauke, o mes su tėtuku juos stebim pro tuos didelius langus. Reikėjo keturių mėnesių kol apsiprato su nauju šeimos nariu wub.gif
MamytėEvelina
QUOTE(lengvute @ 2003 12 10, 14:27)
ir vistik, kaip manote, ar vertėtų pasakyti kitiems vaikams apie būsimą kūdikį :
iš karto, kai sužinoma apie tai, po poros mėnesių ar, kai jau matyti pilvas???
*

priklauso nuo vaiko amziaus: jei jam tik 1-2 metukai, tai jam tas pats ar jus pasakysite is karto ar tada, kai jau matysis pilvukas ir visai kas kita su didesniais vaikais mirksiukas.gif bet kokiu atveju vaika reikia ruosti broliuko ar sesytes atejimui mirksiukas.gif
LorMi
Kai pasakiau vaikams jog laukiuos, jie sako: mama juokauji ar tu cia rimtai? g.gif Dar kelias dienas is eiles klausinejo ar tikrai. Kadangi as tokia truputi ,,storule'', tai jie mane tyrinejo kur cia tas pilvas g.gif , o Vilte(7m.)po kiek laiko pareiske:mama as galvojau ,kad tu stora, o pasirodo leliukas pilve buvo smile.gif .
Visi labai laukem maziulio. Kai grizom is ligonines kuri laika nei tv nei kompo reikejo jiems. Sededavo prie leliaus ir tiesiog ziuredavo i ji wub.gif o vyresnieji 12 ir 14m. nusprende, kai uzaugs butinai tures viena o gal ir du vaikucius smile.gif dabar laukia nesulaukia kada brolis paaugs, prades vaiksciot, sneket
xena
aš dukrytei gan anksti pranešiau žiną. nors jai tik 2 metukai, bet kadangi nuo pat pradžios nusprendėm nelaikyti to paslaptyje (kaip kartais iki 12 savaitės laiko), tai pasakiau ir jai vos sužinojom. priežastis paprasta - kai šnekėjom apie naują leliuką su draugais ir tėvais, norėjau kad ji nors suprastų apie ką kalbam, kad ir nesuvokdama visko iki galo.
labai daug emocijų žinia nesukėlė, aišku ji žiūrėjo į mane tokiom blink.gif akim, atseit ta mama tal visai išprotėjo, koks dar leliukas pilve biggrin.gif kartą teko ją paimti į echoskopiją (nebuvo kur palikti tą dieną), tai galvojau nesupras nieko, o ji mat kažkaip įžiūrėjo tą leliuką, tai nuo tos dienos realiau pradėjo į viską žiūrėt. dabar jau ir pilvuką paglosto kartais wub.gif
JOKU
As tai savo berniukams pasakiau, kai jau buvau 4 menesi nescia. Tai jie negalejo vis patiketi ir labai isizeide, kodel visi zino o jie tik dabar suzinojo. Visa nestuma saugojo mane,neleisdavo krepsiu nesti. o dabar isnesa brolio vezima i lauka ir atgal uznesa. Gyvenam penktame aukste. Jaunelis mokykloje, kai reikejo parasyti rasineli apie ispudingiausia diena gyvenime, tai aparase ta diena kai suzinojo,kad as nescia. Pasirodo labai reiksminga buvo ta diena. Tiesa sakant as galvojau,kad jie tos naujienos nesureiksmins.
S.N.A.S
QUOTE(JOKU @ 2009 05 14, 22:23)
, kai reikejo parasyti rasineli apie ispudingiausia diena gyvenime, tai aparase ta diena kai suzinojo,kad as nescia.
*

wub.gif net susigraudinau. Mano pypliui tebuvo 2m kai pasakėm,kad pirksim jam broliuką arba sesę, tai irgi dar menkai tereagavo.. bet kol pilvukas augo ant mielių, tai tada labai daug ir dažnai smalsiai klausinėjo kaip kas..
Wild Pearl
O mano dukryte turejo jau sesute ,kai netrukus pastojau vel...Ji iprato pamacius mane besilaikancia uz pilvelio (net nesamoningai budavo pridedu )karta uzklause...'Mama tai ka dar viena leliukas bus, ir vel??? blink.gif Ir taip rimtai hihihi.gif O kai pasakiau kad bus,nutilo ir pareiske kad sese jau turi tai atvesti privalome broliuka bigsmile.gif blink.gif ,seses nereikia schmoll.gif Vat taip,vaikui 4m.o tokie reikalavimai mamai su teveliu lotuliukas.gif Gerai kad ispildem jos nora,kitaip butu nekas mastau.gif hihihi.gif didis.gif
eglelapas
Sunui, kad laukiuosi pasakiau bene iskarto, jis labai lauke, nes brolio prase jau kokius tris metus. Pilnavertiskai padejo rinkti vardus, kartu ejo ziureti darant echoskopa ir pan. Uztat ir dabar labai myli sese, nors ir labiau norejo brolio.
sandrute37
As pasakiau,kai jau zinojau,kad laukiuos,kad jis tures broliuka ar sesyte,kad mamos pilvuke gyvena mazylis.Jis labai dziaugesi ir lauke.Tik dabar,kai broliui-1m 6 men.,pasireiskia didelis pavydas,bet kai visatai nurimsta-matau kad broli jis myli
mice123
Mano vyresneliams buvo apie 8 metus (jie galima sakyti pametinukai) kai suzinojo kad tures sesyte arba broliuka. Abu vos nesipese kas gims ar sese ar brolis. Kai suzinojom kad gims mergaite vaikam nesakiau kad kai jau gims butu dziaugsmas. Ka zinai dar butu susipese smile.gif Tai kai parsivezem is ligonines dukra pirmas vaiku klausimas : sese ar brolis? Kai pasakiau kad sese dukra labai nudziugo bet ir sunus neliudejo biggrin.gif O kai visai neseniai pasakiau apie dar viena vaika viresnioji nei dziaugesi nei ka. Sake man jau pakanka vienos partizanes. Po keleto menesiu pasakiau kad bus dvynes tai tada vyresnele vos neisprotejo. Pasake tik tiek: kosmaras. Bet dabar laiminga biggrin.gif
naujoke3
Laba mamytes smile.gif .Na musu seiminele tai pat nera jau tokia mazyte biggrin.gif ,kai laukiausi treciojo mazylio dukrai buvo 14m ,o sunui 12m ,tam treciam dziaugsmeliui si birzeli 16d suejo metukai ,Trecias mazylis buvo planuotas tad kai supratau jog laukiuosi su vyru nudziugom ,praejus mazdaug 2men tai praneseme dukrai ir sunui ,reakcja buvo paliginus normali,ispradziu nustebo,poto nusisipsojo ir pasake ,tai gerai bus linksmiau ,beveik iki pat paskutines dienos nezinojome kas gims ,o kai pasakeme kad bus broliukas sunus labai nudziugo,sese truputi nuliudo norejo sesutes ,bet kai gyme broliukas abu buvo patenkikti ir dabar visi trys labai graziai sutare,vyresnieji labai myli mazaji broliuka ,megsta su juo zaisti ir vaikstineti lauke su juo
JustMA
Labas mamytes,
Anksciau su 3 vaikuciais buciau tapus daugiavaike.
Bet as pavelavau blush2.gif
Justukas atsirado, kai dukrytei 20 metuku tongue.gif , o sunui 18... mirksiukas.gif
Tai va ir vel viskas is naujo, tik dabar as pasiekiau tai ko visa gyvenima troskau... ir esu pati laimingiausia.... thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Treciadiene
Sveikos,

Aš savo berniukui dažnai sakydavau, kad turės sesę arba brolį, tačiau jis visiškai neregavo. Kadangi ir pilvas pas mane buvo nedidelis, tai taip ir nesuprato, kad sesė buvo pilve. Na tik su pavydu dabar kariaujam smile.gif
žemaitikė
Mano dukrai 6 metukai, bet jau 2 metus kalba kaip nori brolio ar sesytės ax.gif
Apie nėštumą pasakiau kai buvau 5-6 mėn., jau matėsi pilvukas.Pasakėme, kad mamos pilve yra leliukas, brolis ar sesė, tai labai saugo mane, žiūri į vis didėjantį pilvą ir kasdien pabučiuoja. Sako aš taip noriu ir taip laukiu leliuko, kad atiduosiu visus žaislus jam iš žalios dėžės ax.gif , o pas ją žalioje dėžėje yra tokie aplūžę žaisliukai lotuliukas.gif , klausiam kodėl neduos iš kitos dėžės, ji paaiškino, kad brolis ar sese dar bus per maži ir vistiek nesupras, kad tie žaislai aplūžę lotuliukas.gif
Daiva41
As savo panom pasakiau, kad noriu 3 leliuko pries planuodama pastoti.
Jos dideles ir man labai reikejo ju pritarimo ir palaikymo (vienai buvo 22, kitai 16 metu).
Super, pasake jos ir dabar brolis yra pats mylimiausias.
millunela
biggrin.gif
QUOTE(Justo mama @ 2010 07 17, 23:29)
Labas mamytes,
Anksciau su 3 vaikuciais buciau tapus daugiavaike.
Bet as pavelavau  blush2.gif
Justukas atsirado, kai dukrytei 20 metuku  tongue.gif , o sunui 18...  mirksiukas.gif
Tai va ir vel viskas is naujo, tik dabar as pasiekiau tai ko visa gyvenima troskau... ir esu pati laimingiausia.... thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
*

QUOTE(Daiva41 @ 2010 09 08, 09:10)
As savo panom pasakiau, kad noriu 3 leliuko pries planuodama pastoti.
Jos dideles ir man labai reikejo ju pritarimo ir palaikymo (vienai buvo 22, kitai 16 metu).
Super, pasake jos ir dabar brolis yra pats mylimiausias.
*

Saunuoles,net neisivaizduoju kaip reiktu tartis ax.gif
kai pastojau sunui buvo 11 dukrai 7
labai norejo abudu leliuko,iki paskutines dienos nezinojom kas bus,dabar pinam kasas
Varinija
Tikrai nemanau,kad vyresniusius vaikus reikia prainformuoti,kad planuojat gausinti seima.Tai tik tevu reikalas.O vaikams reiketu pateikt tik pati fakta.Kaip rekomenduoja psichologai-kuo mazesnis vaikas,tuo reikia veliau pasakyt,kad tures sese ar broli,taciau as pati neiskenciau,ir tik pamaciusi 2 juosteles is karto ,,nudziuginau" savo pirmagimi,o veliau ir abudu vyresnelius...Mano suneliai visai nebijojo but nukarunuoti,net keista.
country girl
mano vyresnysis sunus labai lauke abieju broliu thumbup.gif
o dabar praso dar dvieju sesiu, nes vienai juk butu liudna lotuliukas.gif
Gyvačiukas
Mano vyresnėliui vasarą bus 13,dukrytei gegužę-5metukai. Mergytė tai begalo nori ir prašo leliuko,vyresnėlis-prieš. Bet yra,kaip yra. Rudenį turėsim pagranduką,vaikai dar nežino.Mažiukei nesakom,kad kuo vėliau sužinos,tuo trumpiau reikės laukti,o vyresnėliui- tylim,nes viską sesei išplepės. Tai net nežinau,kokia bus ta jo reakcija g.gif
Tensei
Mes sunums (10ir 13metu) pasakeme is anksto, kad planuojame dar susilaukti vaiku. Abu labai laukia seimos pagausejimo ax.gif Vyresnis siek tiek nusivyle ,kai suzinojo ,kad gims brolis blush2.gif bet reaguoja teigiamai.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.