Sveikos, mamytes. Kaip jums sekasi, kad vyresnėliai nori sesučių ar broliukų.Mano dukrai jau 13 metų, šiuo metu laukiam antro vaikiuko, tai reakcija baisi.
QUOTE(rp_inga @ 2007 04 17, 18:21) Sveikos, mamytes. Kaip jums sekasi, kad vyresnėliai nori sesučių ar broliukų.Mano dukrai jau 13 metų, šiuo metu laukiam antro vaikiuko, tai reakcija baisi. Nesikrimskite, juk mergaitei 13 metų tai pati paauglystė maištauja ir patys nežino ko. gal turite kokių pažystamų kurie turi tokių didelių vaikų ir mažų leliukų nusiveskite kai pamatys bendravimą pati pasikeis. o kai gims mažylis tai tikrai pasikeis ir pamils o paskui sakys mamyte neįsivaizduoju kaip galėčiau be jo gyventi. Tik nespauskite ir nepalikite auklės vietoje, jei per daug bus rūpinamasi mažuoju o jai visai dėmesys neskiriamas tai ims dar labiau nekesti.
Vyresnele apsidziauge, sunus ilgai maste...bet galu gale abu labai labai lauke sesutes
Mūsų šeimoje trys sūnūs (15, 14 ir 13 metų) ir dukrytė keturių metukų
QUOTE(ginaema @ 2007 04 22, 09:04) Mūsų šeimoje trys sūnūs (15, 14 ir 13 metų) ir dukrytė keturių metukų
Sveiki,mano vyresnysis buvo 4.5m.kai suzinojom apie antraji nestuma.As jam tiesiog pasakiau,kad mamytes pilvelyje yra leliukas.
Sveiki.Mano vyriausiam 17 metu,mergaitei-13,o pagrandukui 1metai.kai vaikams pasakeme kad mus aplankys gandras,tai vaikai is pat pradziu nepatikejo.Mes jiems pasakeme kad tokiais dalykais niekas nejuokauja,tai jie to mazo pagranduko lauke labai noriai.Skaiciuodavo menesius,o paskui dienas,kada bus maziukas. Vyresnysis net palydejo i gimdymo namus.kai tik prisimenus sitas akimirkas tai taip gera palieka sirdyje.
Mūsų vyresniąjai buvo 13 metų o jaunesnei 11metų kai pasakėme kad turės sesytę arba broliuką.Labai apsidžiaugė ir abi norėjo brolio.Gimė sesytė ir dabar yra pati mylimiausia dar per septynis mėnesius neatsibodo kartais net nepasidalina kuriai paiimti ,sudaryta eilė. Sakė jei nebūtų mažiukės tai gyvenimas būtų neįdomus
Mano abu vyresni vaikai labai apsidziauge
Mes apie laukiamą leliuką pasakėm , kai buvau 7 mėn nėščia, kai žinojom, kad bus sesytė. Nuo tada sūnus 4 metų glostydavo pilvuką, kalbindavo sesytę ir labai visi laukėm.
Mes pasakėme dukrai gam anksti, pilvo dar nesimatė. Apie 18 sav. sužinojau, kad bus berniukas, ji su nekantrumu laukė broliuko
Mano vaikai pora metu zirze, kad jie labai nori sesutes arba broliuko. Kai suzinojom, nuslepti pavyko gal tik kokia savaite, ilgiau nebuvo imanoma, nes jau pakankamai dideli ir labai greitai pajaucia visus pasikeitimus seimoje... Dziaugsmui nebuvo ribu. Sunus kiekviena savaite skaito SM nestumo kalendoriu, kremu kas vakara teplioja pilva, kalbina, glosto ir buciuoja leliuka pilvely. Su tokiu nekantrumu laukia, o musu leliukas veluoja...
pasakem gan anksti gal kai buvo nestumas 14 savaiciu - labai dziaugesi kad sulauks sesutes, nes pastaraisaiis metais vien apie tai ir kalbejo ir dabar labai gerai sutaria po kol kas nors skirtumas 7 eri metai.Tikiuosi ju santykiai nepasikeis
PASAKEM ANKSTI.LABAI LAUKE SESES.ZINOJAU KAD BUS BERNIUKAS.KAI PASAKIAU IS PRADZIU PAPYKO KAD BROLIS,BET PASKUI VISKAS GERAI.ABU SUTARIA TARPUSAVYJE.
Mes pasakem jau kai pradejo pilvas matytis,kad tures broli arba sesute,bet nelabai suprato kas is kur ir kaip
musu seimoje jau yra sese ir brolis.nieko nesakem vaikam kad laukiuosi.
Apie planuojamą trečią nėštumą vaikai žinojo, kai dar nesilaukiau. O va kai jau buvo aišku, kad turėsim dvynukus ir dar berniukus, dičkė apsiverkė - taip norėjo sesės, o nesigavo.
O kaip reaguoti į būsimą brolį-sesę 28 m. "didžiajam broliui"?
kai gimė dukra, vyresnėliui buvo 2 metai, tai nieko nuteikinėt nereikėjo. O kai laukiausi mažiuko, vaikai sužinoję džiaugėsi be galo, nes patys jau seniai prašė
Mes turime dvi mergytes.
Kai pastojau su treciu, dukrai buvo 11, sunui 9. Pamenu, padariau sventine vakariene, visi susedom ir tevas pasake, kad dabar turi labai saugoti mama, nes turesim leliuka. Sunus suregavo santuriai, dukra labai apsidziauge. eidavom kartu i ultragarsa. Dukra lauke seses , net apsiverke kad bus brolis. Dabar labai ji myli. Kai laukiausi ketvirto, buvo truputi kita situacija. Buvau issiskyrusi, leliukas nuo patevio. Sunus, jau tada 11- kos vel labai santuriai sureagavo, tik pasake ,,jei vel bus brolis- isprotesiu. Su situ mazium negaliu susitvarkyt''
sveikutes,
kai pastojau su treciu ir vaikams suzinojus kilo triuksmas kaip teks jiems abiems viena sesute ar broliuka pasidalinti,nestumo viduri suzinojau kad dvynukai ir ta naujiena pasakius vaikams,buvo begalo daug dziaugsmo,nes abu tures po maza leliu,zinoma kai gime taip ir buvo pasiskyrste,jei kurio vergdavo kits neidavo budavo tik pasakyta -"taviskis verkia"eik pasupti,Ziurint is sono atrodydavo ganetinai juokinga
kai laukiausi dvynukiu tai vyriausei buvo 9metai pasakiau is kart kai suzinojau
o ji pasake taip mama, jei tai nebus sese gali jo man nerodyti tai taip atsitiko kad gime dvynukes as gryzau ir viriausioji pamate ir sako mama, cia mano seses ar cia man leles nupirkai o kai pranesiau mergaitem kad laukiuosi dar vieno vaiko tai visos tik tai aktelejo ir pradejo klausineti ....... tai tiek
Super
mano vaikuciai dziaugiasi kiekvienu mano nestumu
Vyresnioji mano labai apsidžiaugė. O sūnus 10metis patylėjo ir pareiškė "Nu jūs neatsakingai pasielgėt - čia net lovelės nėr kur pastatyt". O va dabar vienas kitą taip myli, kad net graudu...
Gal todėl, kad mūsų vienas vyrukas jau beveik septyneri metai auga tarp trijų panelių, jau kuris laikas ėjo kalba apie broliuką...tad vaikams apie dar vieną laukiamą šeimos narį nebuvo labai jau netikėta. Tiesa, sūnus leptelėjo, kad jam dar vienos sesers tai nė už ką nereikia.
Kai pastojau antraji karta, sunui buvo 7. Ir jis pirmasis (neskaitant vyro
Ir dabar, sesei jau greit 2 metukai, tarp ju labai glaudus rysys, aisku amziaus skirtumas nemazas, bet meile begaline...
Labutis mamytės
Šaunuoliai jūsų mažiukai, kad taip šiltai priėmė dar vieną šeimos narį. Man buvo kitaip. Kai pasakėm sūnui, kad galvojam apie antrą, labai apsidžiaugė ir laukė kada gi pagaliau mamytė nešios mažą stebukliuką, net gyrėsi visiem. Taip gavosi, kad buvo sunkumų pastojant, užtrukom du metus. Per tuos du metus mano sesutė pirma pastojo, jos dukrytė labai džiaugėsi, o maniškis tuomet pareiškė, kad jis jau nebenori nei broliuko, nei sesutės. Buvo sunku paaiškinti, kad jau mamytė QUOTE(lengvute @ 2003 12 10, 14:27) ir vistik, kaip manote, ar vertėtų pasakyti kitiems vaikams apie būsimą kūdikį : iš karto, kai sužinoma apie tai, po poros mėnesių ar, kai jau matyti pilvas??? priklauso nuo vaiko amziaus: jei jam tik 1-2 metukai, tai jam tas pats ar jus pasakysite is karto ar tada, kai jau matysis pilvukas ir visai kas kita su didesniais vaikais
Kai pasakiau vaikams jog laukiuos, jie sako: mama juokauji ar tu cia rimtai?
Visi labai laukem maziulio. Kai grizom is ligonines kuri laika nei tv nei kompo reikejo jiems. Sededavo prie leliaus ir tiesiog ziuredavo i ji
aš dukrytei gan anksti pranešiau žiną. nors jai tik 2 metukai, bet kadangi nuo pat pradžios nusprendėm nelaikyti to paslaptyje (kaip kartais iki 12 savaitės laiko), tai pasakiau ir jai vos sužinojom. priežastis paprasta - kai šnekėjom apie naują leliuką su draugais ir tėvais, norėjau kad ji nors suprastų apie ką kalbam, kad ir nesuvokdama visko iki galo.
labai daug emocijų žinia nesukėlė, aišku ji žiūrėjo į mane tokiom
As tai savo berniukams pasakiau, kai jau buvau 4 menesi nescia. Tai jie negalejo vis patiketi ir labai isizeide, kodel visi zino o jie tik dabar suzinojo. Visa nestuma saugojo mane,neleisdavo krepsiu nesti. o dabar isnesa brolio vezima i lauka ir atgal uznesa. Gyvenam penktame aukste. Jaunelis mokykloje, kai reikejo parasyti rasineli apie ispudingiausia diena gyvenime, tai aparase ta diena kai suzinojo,kad as nescia. Pasirodo labai reiksminga buvo ta diena. Tiesa sakant as galvojau,kad jie tos naujienos nesureiksmins.
QUOTE(JOKU @ 2009 05 14, 22:23) , kai reikejo parasyti rasineli apie ispudingiausia diena gyvenime, tai aparase ta diena kai suzinojo,kad as nescia.
O mano dukryte turejo jau sesute ,kai netrukus pastojau vel...Ji iprato pamacius mane besilaikancia uz pilvelio (net nesamoningai budavo pridedu )karta uzklause...'Mama tai ka dar viena leliukas bus, ir vel???
Sunui, kad laukiuosi pasakiau bene iskarto, jis labai lauke, nes brolio prase jau kokius tris metus. Pilnavertiskai padejo rinkti vardus, kartu ejo ziureti darant echoskopa ir pan. Uztat ir dabar labai myli sese, nors ir labiau norejo brolio.
As pasakiau,kai jau zinojau,kad laukiuos,kad jis tures broliuka ar sesyte,kad mamos pilvuke gyvena mazylis.Jis labai dziaugesi ir lauke.Tik dabar,kai broliui-1m 6 men.,pasireiskia didelis pavydas,bet kai visatai nurimsta-matau kad broli jis myli
Mano vyresneliams buvo apie 8 metus (jie galima sakyti pametinukai) kai suzinojo kad tures sesyte arba broliuka. Abu vos nesipese kas gims ar sese ar brolis. Kai suzinojom kad gims mergaite vaikam nesakiau kad kai jau gims butu dziaugsmas. Ka zinai dar butu susipese
Laba mamytes
Labas mamytes,
Anksciau su 3 vaikuciais buciau tapus daugiavaike. Bet as pavelavau Justukas atsirado, kai dukrytei 20 metuku Tai va ir vel viskas is naujo, tik dabar as pasiekiau tai ko visa gyvenima troskau... ir esu pati laimingiausia....
Sveikos,
Aš savo berniukui dažnai sakydavau, kad turės sesę arba brolį, tačiau jis visiškai neregavo. Kadangi ir pilvas pas mane buvo nedidelis, tai taip ir nesuprato, kad sesė buvo pilve. Na tik su pavydu dabar kariaujam
Mano dukrai 6 metukai, bet jau 2 metus kalba kaip nori brolio ar sesytės
Apie nėštumą pasakiau kai buvau 5-6 mėn., jau matėsi pilvukas.Pasakėme, kad mamos pilve yra leliukas, brolis ar sesė, tai labai saugo mane, žiūri į vis didėjantį pilvą ir kasdien pabučiuoja. Sako aš taip noriu ir taip laukiu leliuko, kad atiduosiu visus žaislus jam iš žalios dėžės
As savo panom pasakiau, kad noriu 3 leliuko pries planuodama pastoti.
Jos dideles ir man labai reikejo ju pritarimo ir palaikymo (vienai buvo 22, kitai 16 metu). Super, pasake jos ir dabar brolis yra pats mylimiausias. QUOTE(Justo mama @ 2010 07 17, 23:29) Labas mamytes, Anksciau su 3 vaikuciais buciau tapus daugiavaike. Bet as pavelavau Justukas atsirado, kai dukrytei 20 metuku Tai va ir vel viskas is naujo, tik dabar as pasiekiau tai ko visa gyvenima troskau... ir esu pati laimingiausia.... QUOTE(Daiva41 @ 2010 09 08, 09:10) As savo panom pasakiau, kad noriu 3 leliuko pries planuodama pastoti. Jos dideles ir man labai reikejo ju pritarimo ir palaikymo (vienai buvo 22, kitai 16 metu). Super, pasake jos ir dabar brolis yra pats mylimiausias. Saunuoles,net neisivaizduoju kaip reiktu tartis kai pastojau sunui buvo 11 dukrai 7 labai norejo abudu leliuko,iki paskutines dienos nezinojom kas bus,dabar pinam kasas
Tikrai nemanau,kad vyresniusius vaikus reikia prainformuoti,kad planuojat gausinti seima.Tai tik tevu reikalas.O vaikams reiketu pateikt tik pati fakta.Kaip rekomenduoja psichologai-kuo mazesnis vaikas,tuo reikia veliau pasakyt,kad tures sese ar broli,taciau as pati neiskenciau,ir tik pamaciusi 2 juosteles is karto ,,nudziuginau" savo pirmagimi,o veliau ir abudu vyresnelius...Mano suneliai visai nebijojo but nukarunuoti,net keista.
mano vyresnysis sunus labai lauke abieju broliu
o dabar praso dar dvieju sesiu, nes vienai juk butu liudna
Mano vyresnėliui vasarą bus 13,dukrytei gegužę-5metukai. Mergytė tai begalo nori ir prašo leliuko,vyresnėlis-prieš. Bet yra,kaip yra. Rudenį turėsim pagranduką,vaikai dar nežino.Mažiukei nesakom,kad kuo vėliau sužinos,tuo trumpiau reikės laukti,o vyresnėliui- tylim,nes viską sesei išplepės. Tai net nežinau,kokia bus ta jo reakcija
Mes sunums (10ir 13metu) pasakeme is anksto, kad planuojame dar susilaukti vaiku. Abu labai laukia seimos pagausejimo
|