merepopins
2004 09 26, 13:08
Sveikos. Šiąnakt visai trūko kantrybė. Bute šildymas neįjungtas, virtuvėje dar langą pravėriau, kad gryno oro įeitų, tai visai vėsoka. Nežinau, kiek kartų kėliausi vis savo sūnelį apkloti -- miegodamas nusispardo ir guli sau ant anklodės visas atvėsęs. O nosis ir taip bėga Nesinori nakčiai storiausiai privilkti -- juk ir suaugusiems negera, kai judesiai suvaržyti, dabar dar mano 1.9 metų pilietis miega su pižama ilgom rankovėm. Bet kažką daryti reikės. Juk kai šildymą įjungs, langą norėsis praverti Man mažai tai mama kampelius antklodės prie lovytės virbų guma pririšdavo. Gal reikės pabandyti. O gal kas geriau ir efektyviau šią problemą išsprendė?Iš anksto ačiū už patarimus
Aš savo panelei buvau nupirkusi tokį daiktą, panašų į miegmaišį: viršus kaip liemenės, o toliau ilgas maišas su užtrauktuku, iš medvilnės. Gana laisvas, nevaržantis judesių. Ir kišdavau į vidų tik su sauskelnėm arba triusikėliais, be jokių ilgų kelnių. Didesnė išmokdavo pati atsisegti, tad ryte skubėdavo išsivaduoti ir drožti savais keliais - į tualetą ar prie TV. Jei rudens ar žiemos metu nusispardydavo apklotėlį (aišku, jau rečiau), tai neatvėsdavo.
| QUOTE (merepopins @ 2004 09 26, 13:09) | | Man mažai tai mama kampelius antklodės prie lovytės virbų guma pririšdavo. Gal reikės pabandyti. O gal kas geriau ir efektyviau šią problemą išsprendė?Iš anksto ačiū už patarimus |
As saviskei taip darau, bet nieko gero  Sugeba miegodama islisti ir per priristu sgalus. O topas buna, kai nakti prabudusi ja randu skersa ant pagalves, kojos per virbus iskistos - zodziu, salam ir mes
As tai prirengiu ir dar i miegmaisi ikisu, vistiek antklode mums penkioms minutems.
milabra
2004 09 26, 14:44
Manoji maža irgi nusispardydavo. Žiemą kišdavau į miegmaišį, tai irgi protestuodavo, tik nelabai aš tų jos protestų klausydavau. Kai paaugo, pradėjau rišti antklodės kampus, paskui nupirkau CHICCO specialų diržą antklodei prisegti. Aišku, ne panacėja, bet gražiau nei šniūriukai  Manau, kad reikia iškentėti, paaugs, pašals, pats pradės ant savęs antklodę traukti. O dabar siūlau šilčiau aprengti ir lai sau nusispardo... Beje, tą diržą dar turiu ir nereikalingas. Gal kam reikia? Atiduosiu Kaune
merepopins
2004 09 26, 15:04
Milabra, o gal ir neblogai būtų tą diržą išbandyti. Mano vyras ateinančią savaitę kaip tik į Kauną važinės -- galėtų paimti. Galiu daržo gėrybėmis atsiskaityti  Jei nepersigalvosi, parašyk man žinutę į asmeninę.
Aš tą problemą apgalvojau dar  . Nupirkau patalynę, kurios kaldrytė užtrauktukais prisisega prie lovytės apsaugų. Miega kaip miegmaišyje  .
Et, aprengiu siltai ir tegu spardosi. Atsikeliu - apkloju, o neatsikeliu - nesusala, nes pizama silta  Kazkaip su antru vaiku ne taip problematiska keltis ji klojinet
| QUOTE (milabra @ 2004 09 26, 14:45) | paskui nupirkau CHICCO specialų diržą antklodei prisegti. Aišku, ne panacėja, bet gražiau nei šniūriukai |
As taip pat radau toki BebeConfort dalykeli. Tiesa, brangokas, bet... Juosta (kaip petnesu) dedasi po ciuziniu, o specialiais gale esanciais klipsiukais prikabinama kaldryte  Sio kaina kazkur 8Lt. Dar yra tokie klipsiukai ant plastmasinio ziedo (panasus i uzuolaidu laikiklius), kurie prisitaiso prie loveles virbo. Sio kaina 17Lt.
| QUOTE (viksrelis @ 2004 09 26, 14:03) | Su tokiu miegoti reikia pratinti is mazens Buvau ir savaji ikisus i si miegmaisi kokiu 1.5 metuku. Kad zinotumet, kaip jis supyko !!! Draskesi kelias min, kol nuemiau, o paskui uzmigo iskart |
mhm, mes irgi toki nusipirkom... 4naktis miegojom... gaila vaiko pasidare...  megsta ji pas mane ant pilvo miegoti, o cia gi negali apsiversti!  ir ryte atsikelus iskart turi stotis, o miegmaisis nelabai leidzia... tai va miegam su pizama ir kojinemis...
meduliukas
2004 09 26, 20:25
| QUOTE (Laisvė @ 2004 09 26, 13:19) | | Aš savo panelei buvau nupirkusi tokį daiktą, panašų į miegmaišį: viršus kaip liemenės, o toliau ilgas maišas su užtrauktuku, iš medvilnės. Gana laisvas, nevaržantis judesių. Ir kišdavau į vidų tik su sauskelnėm arba triusikėliais, be jokių ilgų kelnių. Didesnė išmokdavo pati atsisegti, tad ryte skubėdavo išsivaduoti ir drožti savais keliais - į tualetą ar prie TV. Jei rudens ar žiemos metu nusispardydavo apklotėlį (aišku, jau rečiau), tai neatvėsdavo. |
As irgi toki daikta turiu - labai patogus, dabar jau antra naudojam - vienas jau isaugtas
meduliukas
2004 09 26, 20:27
| QUOTE (Zhiema @ 2004 09 26, 18:09) | mhm, mes irgi toki nusipirkom... 4naktis miegojom... gaila vaiko pasidare... megsta ji pas mane ant pilvo miegoti, o cia gi negali apsiversti! ir ryte atsikelus iskart turi stotis, o miegmaisis nelabai leidzia... tai va miegam su pizama ir kojinemis... |
o maniske jau profesionale - moka ir ant pilvo miegmaisiuke miegot ir atsisto is ryto su juo, nes nuo triju men. naudojam - ko tik tiem vaikam neprigalvojam
saltrune
2004 09 26, 22:47
maniškei miegmaišis irgi  buvo, nupirkau gal 4-5 mėn, tai ir atsisėsdavo ir apsiversdavo
Kactukas
2004 09 27, 00:06
as aprengiu silciau, nes maniske TYCIA nusispardo ir su YPAC dideliu pasitenkinimu ir labai pabreztai
Jei vyresni vaikai nepripranta prie miegmaisiu tai galit paieskoti stai tokiu  Jie yra labai silti  , o ryte islipe is lovos gali ir palakstyti  . Ocia ju puslapis snugtime
mes tokius naudoja ir kojas pasispardo ir nuoga ir apvilkta
SuperMama
2004 09 27, 08:06
merepopinsMano Kleo greit du metukai ir turime tą pačią problemą. Kol ji buvo visai maža, iki kokių 6 mėn. miegojome tame meigmaišyje. Labai šilta, tik nelabai patogu jei naktį prireikia sauskelnes keisti. Bet vėliau išaugo, o problema liko. Dabar miega be jokios koldrytės, nes jei uždėsiu, baisiai pyksta, nemiega, net naktį neįmanoma koldrytės uždėti. Vasarą miegojo su plona pižama ir kojinytėmis. Dabar namie jau šaltoka, ypač naktimis. Taigi nupirkau jai stora pašiltinta pižama su flanele už 20 Lt (Gariūnuose pas baltarusus). Pirkau 2 dydžiais didesne, nes po pirmo skalbimo jos labai susitraukia. Taigi miegam su pižama, dar po apačia dedu body ar marškinėlius + medvilninės kojinės ir ant viršaus vilnones. Užtat daugiau galva neskauda dėl tos koldrytės. Ir kol kas ne karto nesušalo.
Jurgitutė
2004 09 27, 11:05
Kol kas mano mažius per mažas kad nusispardytų, bet kai auginau dukrytę, tai taip pat naudojau daiktą panašų į miegmaišį. Mama naudojo kitą būdą- kaldrytės kampus pririšdavo prie lovytės- tai irgi išeitis, bet tas miegmaišis 100 kartų geriau.
Linavil
2004 09 27, 11:55
Vyresnėliui ir aš kampus raišiojau, bet Jis nuolat išlipdavo  , o naktį iš po Jo miegančio ištraukti pririštą kaldrytę labai jau problematiška  . Taigi problema yra, mes ir klostydavom ir sušalęs pora kartu buvo (tada Jam apie 3 metukus buvo), vėliau pats išmoko užsikloti. Dabar ta pati problema su mažuoju  .
Susidariau nuomone, kad sugebejimas uzsiklot paciaim - igimtas dalykas. Mazius jau nuo 2 metu "apsitarnaudavo" pats - nakti per miegus traukdavo antklode ant saves, o vyresnysis - jau 6 beturintis - po siai dienai (sorry- nakciai) nusispardes sala.. Mazesnis vyresnelis puikiai maisiuke miegojo, o maziaus - neikisom ne uz ka. Dabar abu kojiniuotus guldom su siltom pizamom. Jei nubunam, nakti keliames uzklot.
vilnele
2004 09 27, 23:09
O kur jus tuos miegmaisius perkat? Niekur nemaciau, pasidalinkit patirtim!
Mums bet kokia kaldra didziausias priesas, tik uzkloji- ziurek po kiek laiko nubunda, nes vartos, susipainioja, zodziu miegam su bodziu, sliauztais, vilnonem kojinytem ir dar siltu bliuzonu, kitaip neiseina
Paklausykit manęs senutės,kaldrytės užvalkalo galus pririškit prie lovytės su guma ar juostele vaiko krutinės aukštyje.O iš ryto atrišite vieną pusę ir vaiką galėsite nukloti.Taip išauginau 2 vaikus. Pamėginkit gal patiks.
| QUOTE (gaziga @ 2004 09 27, 23:10) | | O kur jus tuos miegmaisius perkat? Niekur nemaciau, pasidalinkit patirtim! |
Pries 8 metus jau ir "Kotryna" jais prekiavo. O as (ir dar kelios drauges) pirkau "second hand'e". Kai reikejo prailgint, vyro mama istate juosteles ten, kur peciu siules. Tai tarnavo dar ilgiau..
Rigedora
2004 09 28, 09:33
o mane tokioj situacijoj visada gelbsti pėdkelnės...  kai tik orai prašala ir namie pravėsta-nakčiai maikutė ilgom rankovėm ir pėdkelnės, į kurias sukišu maikutę. Vaikui patogu, kadangi judesių nevaržo, viskas apglunda. vat su pižama nesugebėčiau niekaip išsimiegoti, nes juk kelnių kiškos sukasi apie kojas, į viršų lipa...  o ir pėdos basos... kol maži vaikai pėdkelnės labai gerai.. vyresni jau išmoksta patys užsikloti..
| QUOTE (gaziga @ 2004 09 27, 21:10) | | O kur jus tuos miegmaisius perkat? Niekur nemaciau, pasidalinkit patirtim! |
Siaures miestely vaiku prekese virs norfos.
Maniske irgi istisai nusiklojus miega, o kai pabandziau migdyt tame miegmaisyje, tai nubusdavo, nes negalejo nusikloti ir zyzdavo. Tai kol kas dar randu pirkti tokius pizamas - kombinezonus, kur su pedutem, ziemai ir siltesni yra. Todel ji miega neuzsiklojus , o as nebijau , kad persals.
*Smilga*
2004 09 28, 17:20
Savo vyresnėliui irgi rišdavau antklodės kraštus, bet kad nelabai padėdavo - sugebėdavo per viršų kojytes iškišti  O mažiukas tai miega šalia manęs, jaučiu kai spardosi, ir užkloju. Beje pastebėjau ,kad vaikas spardosi kai jam per šilta. O kai kambary vėsu ir užkloju plonesne antklode - miega ramiai.
RIKIS, ash taip nebandzhiau, nes pas mus ner taip shalta, tai per daug nepergyvenu. Bet mama pasakojo, kad man taip nepadedavo - sugebedavau ishsikapstyt ir ryte jau ant virshaus miegodavau.
Šiaip maniškė naktį - ramybės uostas: kaip paguldau, taip dažnai ryte ir randu. Tad jeigu ji naktį nerami, vartosi, blaškosi - jai per vėsu, o jei bloškia ar spardo nuo savęs apklotėlį - jai per šilta. Dažniausiai rūpestinga mamytė persistengia ir apkloja vaiką per šiltai, tad ir spardosi maniškė, kol pasiekia savo...
merepopins
2004 09 29, 14:03
Pradedu eksperimentuoti. Iš Milabros gavau (tiksliau, vyras penktadienį parveš)dirželį antklodei prilaikyti (labai ačiū  ), o bendradarbė šiandien atvilko jūsų minėtą miegmaišį -- žodžiu, kas nors vis tiek tiks, o naktimis ramiau miegosim (tikiuosi  ). Įspūdžius parašysiu.
kai datr maziukas buvo, rishdavau ir as kampus. o paskui suradau kitoki buda- tiesiog davaiu jam didele normalia antklode, kaip ir musu. ja nusispardyti yra sudetinga. pabandyk
Maniske ir per miegmaisi turbut islystu
Jurgytė
2004 10 02, 12:38
As rengiu dideliu sliauztuku (gerai, kad dar tokiu siuva :-). Svarbu, kad ilgos rankoves butu ir uzdaros kojytes (su pedutem). Bet vistiek keliuosi nakti uzkloti. Jei meginciau kaldrytes krastus pririst, tai tikriausiai butu asaru: ir dabar, kartais, kai meginu uzklot - pyxta ir labai demonstratyviai nusikloja. Geriau patogiai, silciau aprengt.
merepopins
2004 11 03, 13:04
Labai ačiū už patarimus. Jau kokį mėnesį miegam gerokai ramiau --vaiką kišu į miegmaišį. Dabar naktys jau vėsios, o mes ir langą dar prasiveriam, kad grynas oras būtų, tai jis -- pats tas.  Na, kadangi rankytės išlindę, tai dar ant viršaus tokį ploną apklotėlį užmetu -- man ir pačiai labiau patinka jaukiai susisukus į antklodę miegoti. O dirželį anklodei iš Milabros naudosiu pavasariop, kai miegmaišyje jau bus per karšta migdyti. Beje, sūnui miegmaišis patiko iš pirmo žvilgsnio. Į jį įkištas netgi lovytėje pasivaikščioti sugeba  Žodžiu, labai geras daiktas
sigitulka
2004 11 20, 12:37
As jau senokai migdau pririšdama abu kaldrytės galus prie lovelės"grotų". Užrišu aukščiau, kad nenusispardytų. Na nežinau, ar miegodamas vaikas miegmaišyje nesuprakaituos?
As pirmajam su guma risdavau, bet sukeldavo kojas i virsu - tai ir kaldra is paskos, sonai pliki likdavo. Tai maziukei uzkisu tarp ciuzinuko ir loveles virbu - liuks.
Dažnai keldavausi prie mažylės, kuri buvo ką tik gimusi , tai tuo pačiu apklostydavau ir didesniąją. Praėjusią žiemą vargau siuvau miegmaišį, kuris dukrai patiko tik išdykavimui: įlysti, užsitraukti užtrauktuką, vėl atitraukti. Miegmaišyje užmigdžiau tik vieną vakarą, bet po kelių valandų turėjau iš jo išimti, nes negalėjo su juo laisvai sukinėtis Papildyta @ [mergetime]1100986547[/mergetime] Tęsiu, nes nepabaigiau parašyti pačio svarbiausio dalyko. Šiam sezonui pasiuvau kaip miegmaišį tik apačioje kaip kelnytes sukišti abiems kojytėms. Džiaugiuosi, kad šis variantas pasiteisino ir dukra pati kiekvieną vakarą noriai jį velkasi sakydama "mano maišas". Dabar ji gali sukinėtis, kojas kilnoti, kad ir nusispardo, tačiau visuomet šiltai išmiega.
merepopins
2004 11 22, 15:43
| QUOTE (mazge @ 2004 11 19, 13:40) | Tai kur radai pirkti? |
Man tokį miegmaišį atidavė bendradarbė. Tačiau sako, būna pirkti vaikiškų prekių parduotuvėse, jei priimtina -- "second hand"uose. Beje, lengvai prižiūrimi, skalbiu skalbimo mašinoje. O vaikinui labai patinka, atsistoti pavyksta ir net po lovytę pagastroliuoti. Ir kaip gali suprakaituoti -- taigi tik kelnytes plonas užvelku, basas jame miega, va marškinėlių tai storesnių Papildyta @ [mergetime]1101131103[/mergetime] Oi, ne tą paspaudžiau Žodžiu, marškinėlių storesnių reikia -- už lango ne vasara.
Germante
2005 09 30, 23:36
Nors mano dukrytei dar nera metuku, bet nutariau rasyt cia, nes manau kad mano problema aktualesne mamoms auginancioms vaikucius nuo metu. Taigi, mano maze nakti miegodama nusisipardo antklode ir kai as nakti pabundu, beveik visada randu ja jau be antklodes miegancia. Rankytes ir pedutes buna vesios  . Einant miegoti jai visada velku apatinuka trumpom rankovytem ir pizamyte ilgom. Po antklode tai man atrodo cia pats tas, bet be antklodes taip miegoti, man atrodo turetu burti salta. Silciau rengti irgi nenoriu, nes tada bus per karsta po antklode. Girdejau buna specialiu miegmaisiu. Isnarsiau visas prekiu kudikiams ir vaikams parduotuves, bet niekur ju nerandu  Maze miega savo lovyteje, kuri yra musu miegamajame. Neuzilgo planuojame jos lovyte perkelti i jos kambari, bet nenoriu to daryti, kol neissprendeme tos problemos. Dabar tai paprasciausiai pabudusi istiesiu ranka ir ja vel apklostau, bet cia juk ne iseitis, nezinia kiek laiko ji pramiega nusispardziusi ta antklode, kol as pabundu. Gal kas irgi su sia problema susiduret?
QUOTE(Germante @ 2005 09 30, 23:36) Nors mano dukrytei dar nera metuku, bet nutariau rasyt cia, nes manau kad mano problema aktualesne mamoms auginancioms vaikucius nuo metu. Taigi, mano maze nakti miegodama nusisipardo antklode ir kai as nakti pabundu, beveik visada randu ja jau be antklodes miegancia. Rankytes ir pedutes buna vesios  . Einant miegoti jai visada velku apatinuka trumpom rankovytem ir pizamyte ilgom. Po antklode tai man atrodo cia pats tas, bet be antklodes taip miegoti, man atrodo turetu burti salta. Silciau rengti irgi nenoriu, nes tada bus per karsta po antklode. Girdejau buna specialiu miegmaisiu. Isnarsiau visas prekiu kudikiams ir vaikams parduotuves, bet niekur ju nerandu  Maze miega savo lovyteje, kuri yra musu miegamajame. Neuzilgo planuojame jos lovyte perkelti i jos kambari, bet nenoriu to daryti, kol neissprendeme tos problemos. Dabar tai paprasciausiai pabudusi istiesiu ranka ir ja vel apklostau, bet cia juk ne iseitis, nezinia kiek laiko ji pramiega nusispardziusi ta antklode, kol as pabundu. Gal kas irgi su sia problema susiduret? Sūnų keldavausi vis užkloti iki 6 metų. Na taip jau aš įpratau, tik pribundu ir lekiu jį dangstyti. Iki 2 metų šilčiau aprenkdavu ir plona antklodėle užklodavau.
Germante
2005 10 01, 00:16
QUOTE(Dyna @ 2005 09 30, 23:43) Sūnų keldavausi vis užkloti iki 6 metų. Na taip jau aš įpratau, tik pribundu ir lekiu jį dangstyti. Iki 2 metų šilčiau aprenkdavu ir plona antklodėle užklodavau. Tai matyt ir man teks savaja taip klostyti. O paskui ir i kita kambar vaikscioti ir tikrinti.
Miegmaišį aš radau skuduryne.Nusipirkau gerą daiktą už 5 Lt gerai išskalbiau ir
Tai dar nieko, jei jūsų vaikai leidžiasi apklostomi. Aš vos tik apkloju savo bambyzą, tai jis su tokiom isterijom nusiklosto, kad ko gero ir pas kaimynus girdėt. Nebežinau net ką daryt. Į miegmaišį kišt jau per didelis, o per naktį taip sušala, o ir aš lieku nemiegojus, kaskart bandydama laimę nejučiom jį užklot... Nesuprantu kaip jam ten atrodo... dieną miega apklot ir jokių problemų, nu bet naktį ... tai nors nusišauk.
Nireglina
2005 10 01, 10:15
Čia visų mažų vaikų ir jų mamų problema. Aš pririšu antklodę. Paėmiau dvi juosteles. Jas pririšau prie viršutinių antklodės kampų ir po to prie lovytės virbų. Jei vaiką nakčiai aprengiu ploniau, jis beveik nesispardo ir keltis apkloti nereikia. Tačiau, jei apvelku šilčiau, jis spardosi taip, kad nepadeda nė pririšimai. Iki šiol jis miega vilkėdamas plona pižamėle ilgomis rankovėmis ir apklotas adijaliuku, nors mes su vyru išsitraukėm vatines antklodes.
girdėjau,kažkuri mama prisega kaldrytės kraštus prie lovytės virbų su skalbinių segtukais gal kam padės aš tai prie kaldrytės kampų prisiuvau raištelius ir prie virbų pririšu o šiaip ji pas mane mėgėja nusispardyti, dabar jau paaugo, tai į leliukišką miegmaišį nebtelpa
As irgi risdavau kampus, bet man buvo nepatogu juos risineti. Maximoj radau specialius laikiklius anklodei. Kainavo iki 5 Lt. Padeti buvo prie barskuciu, ciulptuku, ... Esu labai patenkita  , nes galima greitai atsekti ir uzsekti, nereikia raisioti.
Nu miegmaišio mūsų vaikinas nepripažino iš karto, nes jam ten kojos susipindavo ir jis negalėdavo apsiversti, tai tiesiog kai vėsu būdavo apengdavom šiltesne pižamyte, kur vientisa su pėdutėmis ir plona anklode, spardykis kiek nori, o dabar jau greit trys metai tai neberengiam pižamos ir jis jei jau nusispardo tai pats užsitempia anklode, nes jau matyt nenori sušalęs miegoti. Taip kad tokios problemos mums kaip ir nebuvo
Antklodės nerišu, nes per naktį miegojimo vietą pakeičia ne vieną kartą, ir dažniausiai miega ant antklodės, o ne po ja. Paprasčiausiai užvelku pižamą ilgom rankovėm ir ilgom kelnėm. Naktį nesikeliu niekada užkloti, nes paprasčiausiai neprabundu  Vasarą kai plonai rengdavau, kartais nubusdavo sušalęs, arba rengdavau plona pižama irlgom rankovėm ir tiek, langas atidarytas ir visai nekaršta. Neįsivaizduoju, kad miegmaišyje maniškis miegotų  turėjau tokį, bet nė karto nenaudojau.
|
|