Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kepenėlės
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
Pages: 1, 2
sandrijja
gal mamytes zinot kaip ir su kuo gaminti versienos kepeneles metuku vaikui.ir ar galima.girdejau kad labai sveika.patarkit. unsure.gif
vilmase
Radau tokį receptuką: "200 g kepenėlių pamirkoma tekančiame vandenyje. Paskui supjaustomos smulkiais gabalėliais, pasūdomos ir troškinamos puode ant mažos ugnies. Paruoštos kepenėlės užpilamos šaltu vandeniu, ir puodelis įdedamas į didesnį indą su verdančiu vandeniu. Kepenėlėms suminkštėjus, jos permalamos ir pertrinamos per sietelį; įpilama trupučio skysčio, kuriame virė, įdedama 1/3 arbatinio šaukštelio sviesto, truputis druskos ir pakaitinama". Į sveikatą 4u.gif
-niekas-
aš kepenėles verdu visai paprastai.dedu bulvyte,morkyte,ryžių,pomidoro,prieskoniu be druskos,lauro lapelį ir truputėlį druskytės.baigiant išvirti dedu grietinės ir dar patroškinu.nieko nereikia malti nes jos labai minkštos.pertrinu per sieteli ir nem nem thumbup.gif
supererika
Dukryjei yra 1 metai ir 1 mėnuo bandžiau duoti vištos kepenėles jai labai patiko, bet galvoju ar nera peranksti.
saly
Mano mazge pirma kart vistu kepeneles valge budama 6men. Valge tai net ausys linko essen.gif

kiek esu girdejus(is kitu) sako kad sveika. tongue.gif O kiek joje tiesos yra tai vencai zino... g.gif
Lady-G*
Sveikutes! Man gyd. sake, kad geriau vaikui duoti jaucio kepeneles mirksiukas.gif del visciuku negirdejau... bet iki siol nebandziau, nors maniskiui jau 13men. O kaip tas kepeneles jus darot??? Neisivaizduoju doh.gif nes pati nuo vaikystes ju nekenciu, net kvapo negaliu pakesti doh.gif bet vaikui gi reik duot paragauti, gal patiks g.gif nors daviau kepeneliu pasteto vaikisko, tai nelabai valge... ax.gif
Attene
QUOTE(supererika @ 2006 10 04, 18:46)
Dukryjei yra 1 metai ir 1 mėnuo bandžiau duoti vištos kepenėles jai labai patiko, bet galvoju ar nera peranksti.
*

Kepenėlės tikrai sveika,bent jau ir man tą sakė vaikų pediatrė.Aš saviškiui jas dėdavau į daržovienę nuo 8 mėn. o dabar duodu su bulvių koše smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Raimonda20 @ 2006 10 06, 22:03)
Sveikutes! Man gyd. sake, kad geriau vaikui  duoti jaucio kepeneles mirksiukas.gif  del visciuku negirdejau... bet iki siol nebandziau, nors maniskiui jau 13men. O kaip tas kepeneles jus darot??? Neisivaizduoju  doh.gif  nes pati nuo vaikystes ju nekenciu, net kvapo negaliu pakesti doh.gif  bet vaikui gi reik duot paragauti, gal patiks g.gif  nors daviau kepeneliu pasteto vaikisko, tai nelabai valge...  ax.gif
*

As is pradžių apkepu,o po to patroškinu su morkytėm.Beje,vistienos skanesnės,o dėl sveikumo,tai sunku pasakyti kuo gi jos skiriasi nuo jaučio kepenėlių g.gif
vyšniux
Vistienos kepeneles dar geriau,nei jaucio.Be to ir daug greiciau paruosiamos.Sakoma,kad jaucio ir kiaulytes kepeneles tori kartumo o vistienos ne.Vaikuciams labai sveikas valgis thumbup.gif .Mano mazoji ir jas labai megsta.
Lady-G*
Nu gal ir turi kartumo kiaules kepeneles, bet sako jaucio ne. o be to nesvarbu, kad vistienos kepeneles skanesnes, o kur daugiausia gelezies??? Ar zinote? mirksiukas.gif tai vat, kad jaucio kepenyse tongue.gif
Papildyta:
taip, kad kartais reik pagalvoti apie naudingu medziagu kieki kaikuruiose produktuose, o ypac tiems vaikuciams, kuriuos nuo kudikystes lydi anemija... vat. ax.gif
SKAIVI
Šiap aš kepenėles (prieš gainant) pamirkau piene, kai darau vyresnėliui, o mažajam dar neduodu, gal ir visai neduosiu nes kažkaip negražiai skaičiau mamų žurnaluose.
Cituoju iš ''mažylio'' žurnalo(2006 Nr2): kepenėlių patiekalai vaikams nerekomenduotini, nes kepenys yra organizmo ''detoksikacijos laboratorija''. Todėl jas valgant, suvalgomos ir kenksmingos medžiagos. Nors kepenyse gausu geležies, iš šio produkto ji prastai pasisavinama. schmoll.gif g.gif schmoll.gif
Titia
QUOTE(SKAIVI @ 2006 10 26, 17:47)
Šiap aš kepenėles (prieš gainant) pamirkau piene, kai darau vyresnėliui, o mažajam dar neduodu, gal ir visai neduosiu nes kažkaip negražiai skaičiau mamų žurnaluose.
Cituoju iš ''mažylio'' žurnalo(2006 Nr2): kepenėlių patiekalai vaikams nerekomenduotini, nes kepenys yra organizmo ''detoksikacijos laboratorija''. Todėl jas valgant, suvalgomos ir kenksmingos medžiagos. Nors kepenyse gausu geležies, iš šio produkto ji prastai pasisavinama.  schmoll.gif  g.gif  schmoll.gif
*

Suaaugusio gyvulio kepenys tai gal ir nelabai. bet versiuko manau tikrai nekenkia smile.gif
Jurlin
Duodu mazajam nuo metuku ir tik broileriu kepeneles, nes ir man jos patinka, o va vyresnelis spardosi, valgo tarsi koki jovala.
As jas tiesiod pakepinu (patroskinu savose sultyse) su svoguneliais ant keptuves. Paskaninu vegeta ir pipirais, o pries pabaiga idedu daug grietines, tai taip skanu thumbup.gif wub.gif
adrija
Aš lyg kažkur girdėjau,kad nuimti kartumą,tai reikia kepenėles pamirkyti piene.
ugniezka
JEIGU VALGO KODEL NE? AS TAI PASIZIURIU PARDUOTUVESE ANT "HIPP" AR KITOS FIRMOS TYRELIU KA MAZDAUG GALIMA DUOTI(SUDETI) VAIKAMS TOKIO AR KITOKIO AMZIAUS . KEPENELES ATRODO GALIMA DUOT NUO 8 MENESIU. MANISKE NEVALGO, TURBUT NEPATINKA , KARTOKAS SKONIS .NEVALGO IR ZUVIES JEI PERKU TYRELES. GAL IR NESKANU VAIKUI, NEGI DUOSI PER PRIEVARTA!
ingridatam
as irgi girdejau kad vistu kepeneles labai sveika vaikams, bet va maniskiui jau 1,2 metu ir dar nesu davusi sad.gif butinai reiks pasitaisyti..ir duot paragaut smile.gif
zappy
QUOTE(adrija @ 2006 10 27, 21:42)
Aš lyg kažkur girdėjau,kad nuimti kartumą,tai reikia kepenėles pamirkyti piene.
*

aš irgi tai girdėjau,bet dar nebandžiau ar tikrai veikia ax.gif
ingere
Na nežinau, kur Jūs girdėjote, kad kepenėlės sveika g.gif Aš pati rengiau straipsnį apie paukštieną. Dietologai ir gydytojai nepaneigia, kad kepenėlės nesveika, tačiau pabrėžia, kad per gyvulių ir paukščių kepenis (kaip ir žmogaus) yra šalinomos visos kenksmingos medžiagos, šlakai ir t.t. Todėl mažiems vaikams kepenėlių duoti nepatartina.
Dar vienas faktas - kai kurios vištos maitinamos visokiais antibiotikais, kad greičiau augtų, šie taip pat pašalinami per kepenis, tad nežinau ar tikrai jau taip kepenėlės sveika g.gif Savo mažiukei bandžiau duoti, ji labai mėgsta, bet po sužinotos informacijos vengiu duoti.
Velniukė
Tiesa sakant davinėjau paragaut,bet jis kategoriškai atsisakė jas valgyt ax.gif
Mildute
Kepenėlių ir aš dar nebandžiau duot... mano vaikui 1.1 Bet jei duočiau, tai pradėčiau nuo jaučio kepenų smile.gif
bestini
As pati labai megstu kepeneles, bet vaikui neduodu schmoll.gif
EDCKA
Mums jau tuoj metukai ir manau galesim bent jau paragauti kepeneliu,nes kol kas dar nebandziau duoti.
Jersey
QUOTE(ingere @ 2007 01 18, 09:36)
Na nežinau, kur Jūs girdėjote, kad kepenėlės sveika g.gif Aš pati rengiau straipsnį apie paukštieną. Dietologai ir gydytojai nepaneigia, kad kepenėlės nesveika, tačiau pabrėžia, kad per gyvulių ir paukščių kepenis (kaip ir žmogaus) yra šalinomos visos kenksmingos medžiagos, šlakai ir t.t. Todėl mažiems vaikams kepenėlių duoti nepatartina.
Dar vienas faktas - kai kurios vištos maitinamos visokiais antibiotikais, kad greičiau augtų, šie taip pat pašalinami per kepenis, tad nežinau ar tikrai jau taip kepenėlės sveika g.gif Savo mažiukei bandžiau duoti, ji labai mėgsta, bet po sužinotos informacijos vengiu duoti.
*

Na zinote pasakysiu ir as savo nuomone , jei nori vaika sveikai maitinti tai jokiu pieno produktu ar mesos is parduotuves negalima duoti nes visur visokio sh.. pilna. Tad auginti vaika tikrai sveikom salygom reiktu gryzti prie budu kuriais buvo auginami musu seneliai tai yra augintis patiems savo karves ir tik ju piena duoti , tik is to pieno daryti varskytes ir visus kitus pieno produktus, auginti savo gyvulius ir duoti tik ju mesa, tai pat augintis tik SAVO vaisus ir darzoves nes tik jos bus tikrai sveikos ir nekenksmingos. Nezinau , po teisybei nelabai as kreipiu demesi ir nesuku sau galvos ar tos kepenelse geriau ar tos, ar ta zuvis geresne ar kita. Nes po teisybei , jau nieko neliko sveika, kas parduodama parduotuveje. TAi reikstu , kad vaikus reiktu auginti pusbadziu doh.gif g.gif
simplemind
Mums alergologe rekomedavo duoti kepeneliu, bet galviju , o ne paukstienos. Paukstiena ir taip nelabai sveika siais laikais pasidare, nebent mociutes uzauginta.Kepeneliu galima duoti jau iki metu vaikui.Nuo 8 men tai tikrai.Kepeneles maniskis labai megsta, ir mesyte tokia minksta .Galima drasiai duoti, o kepeneles sveika, nes turi tiek pat maistiniu medziagu kaip ir kita mesa.
Jersey drinks_cheers.gif su tavim. Mano vaikas ilga laika bivo lbai alergiskas as labai prisikankinau su vaiko maitinimu.Ir padariau isvada, kad viskas vienaip ar kitaip nesveika.O ka jau kalbeti apie uzsieni?Kur vakai is vis tik pusfabrikaciais maitinami!Musu vaikuciai dar labai sveikai maitinasi!Beda ta kad musu aplinka yra labai uztersta!
ingridukas
QUOTE(saly @ 2006 10 06, 14:39)
Mano mazge pirma kart vistu kepeneles valge budama 6men. Valge tai net  ausys linko  essen.gif     

kiek esu girdejus(is kitu) sako kad sveika.      tongue.gif            O kiek joje tiesos yra tai vencai zino... g.gif
*

As irgi nuo 6 menesiu emiau duot.
pelele
Is dalies pritariu ingerei. Ir as girdejau,kad kepenelese nors daug naudingu medziagu,bet daug ir kenksmingu,todel ,,nepazistamo" gyvulio kepeneliu mazyliui geriau neduoti. O kad visciukai dabar labai greit ir gal nelabai sveikai uzauginami,tai irgi tiesa. Nors Lietuvoj antibiotikais gal ir neseriami... As savo metinukei zadu pirmiausia jautienos kepeneliu bandyt duot.
Tiesa,del kepeneliu ir apskritai mesos ruosimo su pienu... Pieno produktai (kalcis?) trukdo organizmui isisavinti gelezi.
kristinka
na as ir nuo sesiu menesiu pradejau duoti kepeneles,bet tik versiuko,ir valgm labai labai thumbup.gif ,bet nebevalgom dabar,kai jau esam didesni verysad.gif
Braškutė
duodu visciuku broileriu kepeneles, visai neblogai valgom mirksiukas.gif
Wildberry
Neduodu,ju vaikam negalima duoti,nes jos yra detoksikacijos saltinis,anksciau sakydavo,kad sveika,o dabar priesingai... unsure.gif
Rituxx
aš saviškiui jau nuo metukų duodu keptas kepenėles su bulvėm ar koše rolleyes.gif jam labai patinka thumbup.gif o kurios geresnės tai nežinau bet vieną sykį perku vištienos kitą sykį- jautienos rolleyes.gif
irchik
As tai duodu mazdaug nuo 1,5 metu, versio kapaneles, maniskiam labai patinka.
Vistos kaz kaip nedaviau, nes jos, nors ir nekarcios, bet uz tat sausokos.

As ir girdejau, kad tai nera pats sveikiausias maistas, nes atseit kepenyse kaupiasi visokios nupdingos medziagos, bet , is kitos puses, ten daug gelezes, vat ir spreskit, mamytes tongue.gif
irmusia
As irgi skaiciau, kad kepenyse yra ir pliusu ir minusu. Kazkada daviau bet kai patys nelabai valgom, tai ir taip gaunasi ax.gif Reiks dazniau pabandyt duoti blush2.gif
gabute
mES TAI LABAI SKANIAI KEPENELES KAPOJAME. Duodu pora kartu per menesi. O del sveikumo, dabar is vis jau niekas nebesveika schmoll.gif
Gyvačiukas
O mums vištienos kepenėles netgi rekomendavo,kai dar metukų neturėjome,nes kraujukas buvo pasilpęs.Visai neblogai su bulvėm valgo smile.gif
*Caras*
Aš porą kartų daviau vištienos kepenėles su bulvių košyte, tai visai skaniai valgė. user posted imageMan pačiai tai jos nepatinka.
*sony*
maniškis ragavo kepenėlių gal kokius tris kartus ir visai neblogai valgė,sakyčiau,kad patiko jam thumbup.gif
-simona-
QUOTE(irchik @ 2007 08 22, 11:43)
As tai duodu mazdaug nuo 1,5 metu, versio kapaneles, maniskiam labai patinka.
Vistos kaz kaip nedaviau, nes jos, nors ir nekarcios, bet uz tat sausokos.

As ir girdejau, kad tai nera pats sveikiausias maistas, nes atseit kepenyse kaupiasi visokios nupdingos medziagos, bet , is kitos puses, ten daug gelezes, vat ir spreskit, mamytes tongue.gif
*

vaikams gali būti daug kas skanu, bet reikai žiūrėti, kad ir sveika būtu, o apie kepenis tai tiesa, nereik skubėti jų duoti. nes jos yra organizmo ,,laboratorija,, kur nukenksmina toksines medžiagas. geležies turi ir paprasta veršienos mėsa, taip pat jautiena. smile.gif
o kuri rašė, kad davė 6 mėnesių, tai labai blogai, kad nesilaiko mitybos rekomendacijų, iš viso mėsa patariama duoti tik nuo 8 mėnesių (*/-savaitė nieko nepakeis)
ritmetelis
mes ir jau ragavome kepeneliu, patiko jam ax.gif , o tai nuo keliu metuku butu sveika? g.gif
plazma
QUOTE(jovitah @ 2007 06 08, 18:02)
Neduodu,ju vaikam negalima duoti,nes jos yra detoksikacijos saltinis,anksciau sakydavo,kad sveika,o dabar priesingai... unsure.gif
*

g.gif sito nesu girdejus.
mes kepeneles valgom nuo 11men.patinka labai vistienos kepeneles.
Solemi
QUOTE(ingere @ 2007 01 18, 16:36)
*

Sutinku drinks_cheers.gif
Kepenys yra subproduktai. Kaip jas galima valgyti ir dar duoti mazam vaikuciui???
O vistiena, jeigu vista neauginta namuose, isvis nepatartina duoti vaikams, nes jos tikrai auginamos ant hormonu. Paziurekit per 3 dienas ir vista uzauga ohoho kokia dabar. Taip kad mamytes ziurekit kuo maitinat savo atzaleles!
laukinukė
QUOTE(Solemi @ 2007 10 20, 02:10)
Sutinku  drinks_cheers.gif
Kepenys yra subproduktai. Kaip jas galima valgyti ir dar duoti mazam vaikuciui???
Taip kad mamytes ziurekit kuo maitinat savo atzaleles!
*

Niekur nereikia perlenkti lazdos. Jei vaikas per mėnesį porą kartų gaus kepenėlių, tai jokios nuo jų žalos tikrai nebus. Taip, per kepenis šalinamos kenksmingos medžiagos, bet juk nekemšame jų kasdien. O kad subproduktas, tai liežuvis irgi subproduktas, bet jame labai daug geležies mirksiukas.gif .
Pratinti reikia prie įvairaus maisto ir skonių, kad paskui nereikėtų į balius su savo termosais lėkti, nes vaikas nevalgys nuo bendro stalo doh.gif
saule.a
neskaiciau visos temos, bet parasysiu: kepeneles pries gaminat reikia bent valanda-pora pamirkyti piene, taip pasalinama dalis tu sunkiuju susikaupusiu medziagu.

manau, ir siuo atveju galioja taisykle-kas per daug, tas nesveika. o saikingai jas vartojant nuo +/- metuku galima puikiai papildyt vaikucio raciona gelezim turtingu maisteliu.
mergaite117
Maniškė kepenėlių nemėgsta kažkodėl g.gif
laukinukė
QUOTE(saule.a @ 2007 11 07, 11:11)
neskaiciau visos temos, bet parasysiu: kepeneles pries gaminat reikia bent valanda-pora pamirkyti piene, taip pasalinama dalis tu sunkiuju susikaupusiu medziagu.
*

Aš mirkau per naktį rolleyes.gif
egliutka
Mano mazajai buvo mazas gemaglobinas dar nebuvo jai ne metuku,daktate sake ,kad duociau versienos kepeneliu,valge ir gan su apetitu ax.gif
Danielle
Saviškei buvau padarius kai jai buvo 1, 7, bet ji nevalgė visai schmoll.gif . Daugiau nedariau.
ingrica
Mano mazius dar taipat neragavo kepeneliu,bet neabejojiu,kad patiks,nes mociutes kepenine desra,tai kimso su noru thumbup.gif Reikes nupirgti vistienos kepeneliu ir pabandyt. g.gif
Miegaliuke S
as duodu,akda me spaty svalgome
Vilioklė
O mes valgome vištienos kepenėles, paruoštas su daržovių koše kartą per savaitę smile.gif
Wildberry
Pati nevalgau tai ir vaikui neduodu schmoll.gif Ir šiaip tai nėra sveika, nes kepenyse kaupiasi visi nuodai ir toksinai
schmoll.gif
virginija.k
Mes dar nevalgėm. g.gif sunkus maistas, bet jei duodant dieną gal ir nekenktų.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.