Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar naudojate merliuką mažylio migdymui?
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Tėvų patirties taupyklė
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
alexxxx
mūsų mamos auginant mus naudodavo marliukus-kad greičiau užmigtume,būtume ramesni.ar ir jūs auginant savo atžalas naudojate šį"stebuklą"
rasa32
Zinoma,naudojam thumbup.gif Maniske nuo gimimo nenorejo ciulptuko,o kazkaip nusiramint vaikui tai reikia,todel daviau marliuka.Draugauja iki siol.Aisku,dabar tik kai eina miegoti.
Manau,kad tai puikus ciulptuko pakaitalas doh.gif
alexxxx
mano lialius irgi mielai jį naudoja,ypač kai sunkiai sekasi užmigti.pakolkas žaizdamas su marliuku užmiega pats vienas,nereikia nei supti.yra sakančių kad tai atgyvena,bet kad pakeist jį tai nėra kuo
nikola
Ir mes naudojam marliuka thumbup.gif stebuklingas daiktas, uzsikloja marliuka ant veiduko ir uzmiega.
uzniukas
Užteko močiutei kelis vakarelius pamigdyti mano aukselį ir jis patapo marlinukas lotuliukas.gif
Jei neranda marliuko, peša lovos apsaugas, pagalvę, ar kaldrą už akių doh.gif
rrr?
QUOTE(nikola @ 2006 10 05, 01:23)
Ir mes naudojam marliuka  thumbup.gif stebuklingas daiktas, uzsikloja marliuka ant veiduko ir uzmiega.
*

blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif
na ir naujiena jus cia man pasaket!!! Pirma karta girdziu apie tokius "marliukinius stebuklus"! blush2.gif Perskaicius temos pavadinima, maniau, kad cia bus apie marliukus vietoje sauskelniu... doh.gif
Labai idomi tema, tik va galejo ji anksciau atsirasti, kai mes dar buvom labai mazutes. Dabar jau uzmiega be problemu wub.gif
Isila
bandėm - nepatiko mano pipirui doh.gif jis mieliau į dekį susisuka ir jo kraštą įsitvėręs laiko tongue.gif
adrija
Be savo tiutes ne artyn prie lovos.Soske i dantis,tiute i rankas ir miegot biggrin.gif
zuasta
Mes be merliuko niekaip neuzmiegam.
Išdykutė
Sužinojau naujieną! blush2.gif
Man patarė pasidaryti marlinių skudurėlių pavalyti jei atpylė ir panašiai.
O kaip marliukas gali būti naudojamas migdant kūdikį? Paaiškinkit, papasakokit ką mažiukas su juo daro 4u.gif
Kažkaip atrodo, kad uždavinėju labai kvailus klausimus blush2.gif ax.gif

P.S. kur jūs perkat marliuką? nes radau kol kas tik medicininę, tai mąstau ar nėra paprastos, gal ji pigesnė?
alexxxx
g.gif marlės būna dviejų rūšių-tankesnė ir retesnė.jos įsigyti gali audinių parduotuvėje,ir kainuoja tikrai nedaug-keli lt už metra,bet ji plati(kaina dar priklauso ir nuo pločio)retesnės kaina skiriasi centais.nors kaip kur.o naudojimas-lelius pats moka su ja elgtis-žaidžia pasiėmęs į rankytes,glosto ja savo veiduką,kvėpuoja į ją,o sušilęs nuo kvapo marliukas veikia raminančiai,migdo mažiuką.taigi,tai savotiškas ramintojėlis,žaisliukas,kartu ir pagraužia kokį kampą nusitvėręs wub.gif .
nu,maždaug nusakiau esmę biggrin.gif
thumbup.gif thumbup.gif
Jurgitele25
Nu mes tai ne merliuka naudojam o frotinius ranksluostukus(tokiu maziukai)Be jo niekaip biggrin.gif Miegot eina tik su juo.Ir dar norejau paklausti kazkuri raset soske i dantis tiute i ranka.Gal as kvaila bet kuo tai skiriasi?Kiek zinau tai tiute ir soske tas pats smile.gif
Degutė
Nei vieno savo vaiko nepratinau nei prie merliuko, nei prie soskės, nei prie buteliuko. Jie nusiraminimui turėjo ir turi mane tongue.gif
Brolio vaikas su merliuku tąsėsi gal iki 6 metų. Be jo nemiegodavo, nors jau ir gėdydavosi, slėpdavo. Man tai visai taip nepatiktų.
kkatrinka
Maniskei nepatinka jokie "daiktai" schmoll.gif ant veido, nors as ko tik nebandziau ir merliu ir ranksluostuka, kai buna nerami tai as ja ivynioju i dekuti plona kaip rusu laikais vystidavo good.gif tai ir rankutem nesimuisto ir miega ramiai
x failai
maniske irgi su marliuku miega,nors jai tik du menesiukai biggrin.gif kazkada netycia marliukas uzkrito ant veiduko,tai dabar geriausias budas uzmigdyt-pridet merliuka prie veiduka,dar geriau ant akyciu bigsmile.gif labai nusiramina pupa.
O marliniu palu yra pirkti visose vaikiskose pardese.Tik paciai siutis pigiau tongue.gif
V&A
nieko nesuprantu g.gif kaip taip naudoti marliuka migdinimui??? duodat vaikui visa merlini gabala?ir ka jis su juo gal daryt tikrai neisivaizduoju.

sorry, bet maniau tos merles naudojamos pavalyti, jei atpila vaikelis blush2.gif matyt daug ko dar nezinau blush2.gif
inga-uk
na, mes uzmiegam bevalgydamos dazniausiai, tai nereikia nieko, nei supi, nei marliuko smile.gif ji naudojam tik kai pupa atpyla smile.gif
alexxxx
lotuliukas.gif niekas viso gabalo neduoda,tik gabaliuką,nors kai kada ir didesnis praverčia-kai nori pažaist pats prieš užmiegant-rankytės juk kirba,užsiimt nėra kuo,vat ir tada padeda marliukas thumbup.gif .o gali naudot kaip pačiai patinka-rankytėm,burnytei nuvalyt,ar migdant.dar labai gerai kokį marliuko kampą pagraužt,ypač kai dantenas niežti.panaudojimų-daaaug,tik rinkis kas tau priimtina.nors aš nematau nieko bloga tame kad vaikas pats nusiramina ir užmiega su marliuku-mamai tikrai tik lengviau. rolleyes.gif
Wildberry
Niekada nenaudojom,dazniausiai valgydama uzmiega arba zaisdama su zaislais smile.gif
eegle
nenaudojam. nupirkau ir tebera supakuotas.neprireike...
mes tik dabar atrdom toki buda kaip mano mazajai lengviau uzmigti,i rankytes duodu nedideli marliuka,jinai ji ciupineja ciupineja ir uzmiega,bet ji naudojam tik nakties miegeliui,nes diena miega vezime tai truputi pasupi ir viskas ax.gif
Bitute
Mums tai merliukas -geriausias draugas pries miega thumbup.gif
Ekrita
Manoji jau didelė pagal jūsų, bet marliukas toks draugas, kad bejo neina miegoti lotuliukas.gif sakau jau gal kokį žaisliuką pasiimk, ne reikia ir viskas...įprotis...
Išdykutė
Na kadangi jau išsiaiškinau kaip visas naudojimas vyksta, tai teko ir išbandyti ax.gif
Kol kas tai netapo įpročiu, bet poliklinikoj labai prevertė. Tiesa, naudojam ne merliuką, o tokią labai fainą draugų iš JAV atsiustą antklodėlę. Ji plonytė, "vaflinio"audimo medvilnė. Liuks thumbup.gif Tik uždengi veiduką ir užmiega. Gaila būdavo žadinti pas daktarus.
Deja, šitas stebuklas namie taip gerai neveikia... doh.gif lotuliukas.gif
Tangi
Niekad specialiai nemigdziau su merliuku, bet duodu i rankytes ciutineti, nes kumstukus labai jau sugniauzes laiko. Tai pats nosiuka ikisa ir ziurek jau saldziai miega ax.gif
Margita
Mano pupai taip pat reikalingas marliukas.Jį pasiima į rankytes,varto,uosto ir taip užmiega.Čia minėjo,kad jie skirti atpylus pavalyt,patikėkit gal 20turiu,tai to pačio netenka duot...Vyresnėliui irgi reikėjo ir be problemų atprato. smile.gif
laurytė26
Mes irgi su merliuku užmiegam, nuo gimimo pats geriausias miego draugas. O mes tai pirkom Čipoline tuos merliukus, specialūs tokie mažiukai veidukui smile.gif
ingridatam
mes naudojom pirmus du menesius, tik nezinau ar reikejo...dejau ir vsio smile.gif
ramyra
Pradzioje as irgi dejau, po veideliu, kad atsipylus neisiteptu. kartais uzsimesdavo ant saves per miegus.......Bet nepriprato... Migdymo atributas buvo Tute 4u.gif O kai ta tiute atemem, susirado minksta suniuka, su kuriuo posiai dienai miega 4u.gif
Siracusa
nenaudojom schmoll.gif vietoj merliuko meskiukas uzmiegant hihihi.gif
modestasta
Sveikutes , o mes turim tokius 2 ranksluostuku beveik kaip merliukai niu be ju tu net nesiruosk migdyti ... O baisus istampyti siuliukai nusiskalbe doh.gif
O tokiu pirkti niekur nerandu g.gif pries pratindama prie ju ir apie tai galejau pagalvoti g.gif
ramux
Mūsų vaikui iš viso nereikalingas nei merliukas,nei koks žaisliukas. schmoll.gif Nereikia jai ir viskas. smile.gif
JM
Mum irgi nereikia jokio merliuko.Va draugu berniukui tai reikejo.Tai net budamas beveik 3 metu dar vis issitraukdavo,nu tai vaizdelis tai tikrai nekoks.Puse medziagos susikisa i burnyte,issitraukineja,seilytes visur bega,na nelabai schmoll.gif
ryyd
niekada nereikejo merliuko. kartais kai uzmiega rankyte pakelta laiko, tai duodu toki minksta zaisliuka apsikabinti. bet ir tai nera butina uzmigimui.
Auska
Mano žirniukas labai atpylinėja, tai merliukas reikalingas vaiko ir mano drabužiams apsaugoti. Būna, kad valgydamas užmiega, tada kartais migdau su merliuku, kartais be jo. Nepastebėjau, kad jo reikėtų, kad be jo neužmigtų. Manau, čia refleksas nuo to, kad maitinamas įsikniaubia į krūtį, šilta, kvepia. Merliukas kvepia panašiai.
Kajune
Maniskiui kai buvo mazdaug puse metu duodavau merliuka, bet "neprigijo". Dabar jis turi nedidele pagalvyte ir tik su ja uzmiega, pasikises tarp koju ar uzsidejes ant galvytes. Diena, kai uzeina noras pagulinet, tampo ja po visus namus ir gulineja tai vienur, tai kitur, kelis kartus yra taip ir uzmiges ant grindu. O jei pamato, kad as arba vyras ja naudojames is karto atbega atimt.
Zosytė
QUOTE(Pacific @ 2006 10 07, 16:39)
nieko nesuprantu  g.gif  kaip taip naudoti marliuka migdinimui??? duodat vaikui visa merlini gabala?ir ka jis su juo gal daryt tikrai neisivaizduoju.

sorry, bet maniau tos merles naudojamos pavalyti, jei atpila vaikelis  blush2.gif  matyt daug ko dar nezinau  blush2.gif
*

\is pradziu merliukas buvo pavalyti pienui,paskui didesni pasidariau ir juo prilaikydavau soske,kad nereiktu nakti 20kart keltis..o dabar ismoko ku ku daryti biggrin.gif su abiem rankytem pasiima ir at akiu usimeta,as nuimu ir juokiasi,ir taip zaidziam,,nors kiti skuduriukai,dekuciai irgi tinka.o miegoti tai soskei prilaikyti tik.
ivory
mes ji naudojam tik pienukui pavalyti, nors kartais mazyle pagriebia paciupineti. smagu jai, bet uzmigimui tai nereikia, ir taip gerai sekas blush2.gif
R&D
Mano dukra gal iki kokiu 4 metų miegojo su merliuku lotuliukas.gif Ir nieko nesakiau,leidau,kol pati suprato kad jau gal laikas surimtėti... blush2.gif
Alaja
Maniskiui reikalingas buvo ,,komplektelis,,-merliukas ir soske.Po viena ju neimdavo.Jei pasiimdavo abu,reiksdavo,kad jau laikas miegot.Taip tesesi iki 2.5metu.
VOLVIKE
Kartais reikia kartais ne.Net ir be tučio užmiega
Ingulis
QUOTE(Alaja @ 2006 11 24, 10:09)
Maniskiui reikalingas buvo ,,komplektelis,,-merliukas ir soske.Po viena ju neimdavo.Jei pasiimdavo abu,reiksdavo,kad jau laikas miegot.Taip tesesi iki 2.5metu.
*

PAS MUMIS LYGIAI TAS PATS.. KOMPLEKTĖLIS.. tongue.gif
Kasiopėja
O maniškiškiui tokio dalykėlio neprireikė. kažkaip labai nesiūliau, o pats nesiprašė.

Tik metukų laiko pamilo tokį meškiuką, su kuriuo miegodavo, o dabar nei to nebereikia.
nerkasa
Mums ir reikalingas "komplektėlis": merliukas ir soskė. Ir žaidžia su merliuku, ir nusiramina.
Tikrai nematau čia nieko blogo, pats supras kai reikia mesti...
awiux
ne nenaudoju ax.gif ...užmiega į pagalvę įsikabinus biggrin.gif
happy mama
Aš merliuka naudojau kaip soskytes palaikymui.Ir nematau čia neko blogo.
Velniukė
su merliuku miegojo mano dukryte gal iki kokiu 1 metuku blush2.gif O suneliui nedavinejau,nes mes uzmiegam bevalgydami MP tai kaip ir neprireike pagalbiniu priemoniu tongue.gif
murzinyte
QUOTE(nerkasa @ 2006 12 02, 14:16)
Mums ir reikalingas "komplektėlis": merliukas ir soskė. Ir žaidžia su merliuku, ir nusiramina.
Tikrai nematau čia nieko blogo, pats supras kai reikia mesti...
*

Pas mus irgi taip buvo , ir dar toks minkštas paršelis lotuliukas.gif Soskės atsisakė seniausiai ir savaime, o rankšluostėlis ir paršelis vis dar miega kartu doh.gif Nuo gimimo doh.gif Pamatytumėt kaip rankšluostėlis atrodo - peršviečiamas nuo skalbimo lotuliukas.gif
Jei sūnui reikia - nedraudžiu, juk nekenkia; į darželį taip pat neprašo neštis pietų miegui. Tai tegul smile.gif Kai jau atsisakys savo niekelių ( ot gaučiau už tokį žodį....) sudėsiu į vaiko "prisiminimų skrynelę", kur dedu visus jo įsimintinus daiktus (gimdymo n. apyrankę, pirmo torto žvakutę, pirmas kojinytes, soskę) - ir dažnai ją išsitraukiu, ypaš kai melancholija užpuola - tokie šilti jausmai užlieja išsitraukus tuos daiktelius wub.gif

*rutuliukas*
Nereikejo merliuko, uzteko tik soskes 4u.gif
plazma
merliuka naudojam kai miegam diena,bet ir tai nevisada.o siaip pakanka tik soskes.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.