Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar naudojate merliuką mažylio migdymui?
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Tėvų patirties taupyklė
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Klumpė
Nu ir nustebinot...

Nejau dar yra žmonių, kurie nežino kas yra merliukas? (Nepykit, juokauju). Man ir mano seseriai šitas atributas- kaip antra mama. Mama pasakojo, kad kai ėjau į pirmą klasę, merliuką įsidėdavai į kuprinę. Ta išimdavo (gi siaubas, vaikai užjuoks), aš vėl įsidėdavau. Pati to nepamenu, be, matyt, jis man buvo labai reikalingas.

Mano dukra ko gero paveldėjo potraukį merliukui. Kai buvo maža, merliuką taip pat dėdavau po veiduku, kad jei atpils, nesušlaptų paklodytė. Vėliau merliuko rolė pakito. Jis buvo naudojamas ašaroms nusivalyti ar šiaip apsiraminti. Mes jį vadinom "baltas minkštas".

Aplamai, merliukas labai universalus daiktas. Į jį galima suvynioti meškiuką kad naktį miegodamas nesušaltų, su kitu merliuku apkloti zuikutį (nes pirmasis abiems per mažas). O dar didesnis pedantiškai užtiesiamas ant pagalvytės, ištaisomos visos raukšlelės ir ant jo atsigulama.
Jau seniai pati atrenka, kuris merliukas jau purvinas, kuris švarus. Stengiuosi, kad vienu metu nebūtų pradėti tampyti daugiau nei 2 ar 3 merliukai, nes kambary bus bardakas.
Dar merliukas gali pasitarnauti šokant vietoj nosinės ar kokios vėliavėlės (ką ten supaisysi, ką žaisdami įsivaizduoja vaikai). Žodžiu, čia labai reikalingas ir universalus daiktas.

Turiu pripažinti, kad mano mergiotei jau 5 metai. Žinau, daug. Bet negi tokį malonumą iš jos atimsi? Ji į jį nereaguoja liguistai, bet dar reikia. Ir tegul turi. Paaugs, pati atiduos.
Noa
Ale tai ot, nugyveni žmogus iki senatvės ir vat kokių įdomybių sužinai doh.gif Du vaikus auginu, o apie tokius fokusus nė negirdėjau smile.gif Esu mačius, tarkim, gatvėj, mama vežasi kūdikėlį, o šalia vežimėly marlės gabalas - bet galvodavau, kad šluostymui, seilytei kokiai nuvalyt, ar kam smile.gif

Maniškiai kažkaip užaugo ir be marliukų, ir be soskių... Aš nedaviau, o jie ir neprašė. Gal kad kalbėt nemokėjo mastau.gif
Lolute
QUOTE(Klumpė @ 2006 12 20, 17:58)
Aplamai, merliukas labai universalus daiktas. Į jį galima suvynioti meškiuką kad naktį miegodamas nesušaltų, su kitu merliuku apkloti zuikutį (nes pirmasis abiems per mažas). O dar didesnis pedantiškai užtiesiamas ant pagalvytės, ištaisomos visos raukšlelės ir ant jo atsigulama.
*

Oho! Net nemaniau, kaad gali but toks platus merliuko panaudojimas biggrin.gif

As pati tik gal pries koki menesi atradau sia nebloga migdimo priemone smile.gif veikia smile.gif
Klumpė
Papiršau paminėti, kad mano merliukai yra iš 2 ar 4 sluoksnių marlės, sulenkti ir apsiūti su overloku, kad kraštai nebrygstų. Tai pats pigiausias būdas. Nusiperki marlės urmo bazėje ir paprašai, kad kas apsiūtų. Jie maži ir gana gražiai atrodo (kiek jau įmanoma tokiam daiktui). O perkant parduotuvėje gaunasi kosminė kaina.

Kribuk
Na mums merliukas nepadeda. Kartais padeda kai apkloju ne tik mažę, bet ir truputį jos veiduko, kažkaip tada ji migdosi. Soskė pagelbėja tada kai visai mieguista būna, tada nusiramina ir užmiega.
O dažniausiai užmiega valgydama mamytės pienuką. smile.gif
Meškiukas
super daiktas,kai augynau dukra sito nezinojau,bet anukams butinai pratinsiu,nes teko priziureti vaika ir pamaciau to daikto didelia nauda,vaikas iskart nusiramindavo kai gaudavo merliuka,tiesiok nesiskirdavo su jo,jis jam pakeisdavo tiesiog mama,tai super daiktas thumbup.gif
sssaule
Mano mergaitei 2 metai, bet merliukas nepakeičiamas, visuomet jį čiulpia prieš užmigdama. Nematau nieko blogo kad čiulpia, bet blogai tai kad ji nenori imti naujo, ar ką tik išskalbto merliuko, ji nori tik savo to nučiulpto, neplauto merliaus.
Paul@
Mano mažylei merliuko reikėjo iki 3 mėn,o po to savaime atprato tongue.gif
xmoteris
naudoja ir net labai biggrin.gif
pati vizualinio grožio sumetimais dar būdama nestuke.gif visus juos apnėriau (kraštus) i kelis sluoksnius sulanksčius, ne gėda į žmones išsineti to "džiaugsmo" tada biggrin.gif
Wiolla
Merliuko nenaudojam, naudojam lokiuką, kurio vardas mimiukas. smile.gif smile.gif smile.gif

O buvo taip, kai jau mano lelius pradėjo šliaužiot po truputį, kokių 5-6 men, tai padėdavau žaisliukų ant žemės, kad siektų tai vieno, tai kito ir taip rėpliotų. Tarp tų žaisliukų susirado tokį baltą lokiuką ( iš balto kailiuko), ant jo pradėjo gulėt būdamas ant žemės. Poto pastebėjau, kad kai padedu žaislų, kad rėpliotų, viskas baigiasi lokiuko susiradimu, apsikabinimu ir galvytės padėjimu ant jo. wub.gif wub.gif wub.gif
Po to pastebėjau, kad kai lovytėj pasidarydavo labai iržlus paduodavau lokiuką, iškart nurimdavo ir visad užmigdavo jį apsikabinęs.
O kai pradėjo kalbėt šį lokiuką pats ir pasikrikštijo mimi, kai pradėjo aiškiai kalbėt jis tapo mimiuku.

Mes šita žaisliuką vadinom visai kitaip - baltučiu ir dar kažkaip dabar taip užstrigo, kad nebeatsimenu blush2.gif blush2.gif blush2.gif

Mūsų lokiukas baltas, ir su juo niekur nesiskiriam jau daugiau kaip 2,5 metų, net į darželį kartu eina, aišku mūsų mimiukas jau labai prastai atrodo nuo dažno skalbimo, vietom išplikęs, bet vistiek pats mylimiausias ir brangiausias wub.gif wub.gif wub.gif

Taigi mums vietoj merliuko tarnavo ir tarnauja mimiukas. mirksiukas.gif mirksiukas.gif
sraigyte1
Naudojam naudojam lotuliukas.gif Kai ilgą laiką neturi ir akyse net nemato,paskui toks džiaugsmas atsiranda pas mažulę,tai su vyru galim prisijuokti lotuliukas.gif
Alfreda
Mano mama užaugino du vaikus, jau ir aš turiu du, bet dar tokio '' bajerio'' su merliukais abi negirdėjom. blink.gif blink.gif Mano galva, tai vaikas užsimetes tą merliuką ant veido gali ir uždūsti. Pabijočiau. bijau.gif Valyti seiles mažiuliui aišku jis tinkamas bet juk ne akmens amžiuje gyvenam, yra juk ir seilinukų ir servetėlių ir kt. Aišku čia asmeninis reikalas del tų merliukų, bet jei mano vyras pamatytų visus tuos fokusus su merlium tai jam būtų šoooookas. blink.gif wacko.gif swoon.gif
modestasta
O pas mus prie merliuko dar butinai ir katyte turi buti ,merliukas po galva katyte apsikabina ir liuliuku wub.gif wub.gif wub.gif
Zangute
Mums merliukas labai tinkamas zindukui paremti,kad neiskristu besimuistant.
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Labai geras daikciukas!!!
EDCKA
As antra dukryte auginu ir ko gero geresnio nusiraminimo budo niekas ir neisgalvos,gavusi merliuka ji jau zino,kad laikas miegelio thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Boyna
Mano pirmoji uzaugo be merliuko thumbup.gif o lialius tai ir nakti ir diena su merliuku doh.gif niekaip negali be jo prabuti nei 5 minuciu g.gif mirksiukas.gif
mama_x2
as nupirkau 2 zaisliukus vaiko miegeliui...vienas zaislas vienam kambario gale, kitas kitam, o miega su merliuku smile.gif
tiesiog kai soske iduodu maziui, tai jam iskrenta, tai paremiu didesniu merliuku, o mazas merlines nosinytes dedu prie kakliuko kai valgo. tai tik pridedu ir jau ziojas valgyt biggrin.gif manau, kad miegui tai jau reik vietoj merliuko pradet zaisliuka det, kad vaikas netampytu (kaip mano broliukas) iki mokyklos skuduro purvino po kambarius smile.gif
Jurgux
Einant miegoti butinas merliukas ir soskute mirksiukas.gif
aistemo
QUOTE(Jurgux @ 2007 02 04, 17:11)
Einant miegoti butinas merliukas ir soskute  mirksiukas.gif
*

pas mus lygiai taip pat biggrin.gif
alexxxx
nu va,pas mus buvo pasikeitimų-kokį mėnesį merliuko nereikėjo blush2.gif ,o dabar be jo vėl niekur negali išeit smile.gif .mažius vėl nakčiai reikalauja,dieną ne taip reikia,o vat vakare užmigt-REIKIA .jau soskytės ne taip reikia,išspjauna,anksčiau merliukas prilaikydavo kad neiškristų,o dabar jau nesulaiko niekas,spjauna toli toli-nereikalinga tapo mirksiukas.gif
kristal
QUOTE(Jurgux @ 2007 02 04, 16:11)
Einant miegoti butinas merliukas ir soskute  mirksiukas.gif
*

drinks_cheers.gif mes taip pat uzmiegame tik su siais atributais tongue.gif
O del akmens amziaus, ar kaip ten viena mamyte issireiske, tai nesutinku schmoll.gif juk vaikuciui daug ramiau, kai jaucia mamytes pienuko kvapa salia, o ypac pries uzmigdamas rolleyes.gif Na, nebent ta mamyte pati nemaitino niekada, tai tada gal ir nereikalingi buvo merliukai tongue.gif
ERVInga
Pimajam vaikučiui labai reikėjo merliuko.
O antrajam, tai net su vyru stebimės, kad visiškai jo nereikia.
Man tik labai klaiku žiūrėti , kai guli ar sėdi gražiai išpuoštas lelius vežime, o merlius šalia visas net juodas.Brrrrrrrrrrrr ..... blink.gif
Juk nesunku išskalbti. Žinoma girdėjus tokių atvejų, atseit vaikas paskui "nepripažysta" švaraus merliuko. Bet jai nuo pat gimimo tuos merliukus dažnai keiti ir skalbi , tai ir vaikui nebus kada prie to "pajuodusio" merliaus priprasti. g.gif
modestasta
Ervinga sutinku su tavim bjauru žiūrėti į pajuodusį merliuka, bet pas mus dukrytė ačiū Dievui pripažysta išskalbta merliuką lotuliukas.gif
Baltupyte
Sveikos 4u.gif
Nežinau,ar jums taip nebuvo,bet aš savo jaunėlę buvau net dukart radus susikišusią dalį marliuko gerklėn ir atpylusią tuo pačiu blink.gif Na,jei nebūčiau netoliese,būtų dar ir užspringusi unsure.gif Tad būkit budrios 4u.gif
modestasta
QUOTE(Baltupyte @ 2007 02 07, 11:56)
Sveikos 4u.gif
Nežinau,ar jums taip nebuvo,bet aš savo jaunėlę buvau net dukart radus susikišusią dalį marliuko gerklėn ir atpylusią tuo pačiu blink.gif Na,jei nebūčiau netoliese,būtų dar ir užspringusi unsure.gif Tad būkit budrios 4u.gif
*

Na maniškė taip nedaro, bet ačiū už įspėjima g.gif
*SONE*
Maniskei reikia kai miega papsiuka prilaikyti, o siaip nenaudojam smile.gif
Žana B
mes pripazystam tik iskalbta merliuka ir tik kai reikia uzmigti o i lauka jo neimam laukui turim skuduriuka meskiuka su kurio ir uzmiegam
meskaite
Nenaudojam,musu drauge tute biggrin.gif
gudrilapute
Mes dar maziukai bet taippat naudojame merliuka labai greitai uzmiegame ir nusiraminame thumbup.gif
Levander
niekada merliuko nenaudojau migdymui biggrin.gif
ugi
mums jau greitai bus trys metukai, bet mano mazoji niekaip be jo nemiega, neisivaizduoju kaip reiks atpratint doh.gif
astaxa
Jokiu merliuku, kaldriuku ar zaisliuku nerekomenduojama duoti vaikam prie nosytes del galimos rizikos padidinimo kad vaikiukas uzdus, taip pat del staigios kudikiu mirties, nes oras nespeja mainytis, ir kudikis gauna daugiau anglies dvideginio nei miegodamas atvira nosyte.

mes niekada nenaudojom ir nenaudosim.
Chanson
net isivaizduot neisivaizdavau, kad buna tokiu marliuku-zinduku unsure.gif g.gif
BARDAU
QUOTE(alexxxx @ 2006 10 04, 22:05)
mūsų mamos auginant mus naudodavo marliukus-kad greičiau užmigtume,būtume ramesni.ar ir jūs auginant savo atžalas naudojate šį"stebuklą"
*

As pasiuvau lele-miegeli is merliuko, na surista galva, daug siulu-plauku, rankytes, issiuvinejau akis, sypsena. Galima virinti, skalbti. Mano mergaite jau ketvirti metai kasnakt miega su ja. Turime net 4 tas leles, kai viena "maudosi', kita eina miegoti su Pijute. Patariu visom. Nera jokiu baimiu ir noru miegoti su teveliais. bigsmile.gif
Aistulle
QUOTE(Levander @ 2007 02 16, 17:10)
niekada merliuko nenaudojau migdymui  biggrin.gif
*

As ir niekada nenaudojau...kelis kart kai bandziau uzdeti, nusiima ir viskas... lotuliukas.gif
Kribuk
Nenaudoju, anksčiau bandžiau, bet nieko jis negelbėjo.
Vaima
Vyresnėliai abu mėgo merliukus, mažyliui prisisiuvau, apsimezgiau gražučių tokių wub.gif , o reikėjo tik kol mažiukas valgydavo pieneliui pratekėjusiam nuvalyti , miegojimui turim minkštą mielą ančiuką ir tas ne įpatingai reikalingas.
Prikolnaja
As naudojau,jai tada buvo,silta,ramu ir iskart nusiramindavo,izmigdavo,atejus laikui be jokiu problemu,pati jo atsisake 4u.gif
rut
maitinu kol kas pati tai merliuko nereikia ax.gif
D_linija
mes irgi su merliuku miegam thumbup.gif ,mums jis geriausias draugas pries uzmiegant,plius tutukas smile.gif
lidusia
aš grižtai prieš merliukus. Nes turiu draugę kurios  du vaikai iki 4 metų su merliukais po to vaikščiojo.  doh.gif  Ir ne tik po namus bet ir gatve eidami ir į svečius...
O ji pati niekaip nežinjo kaip atpratinti. Panašiai kaip nuo tučio.
Taigi aš žinodama tokią situaciją nė karto savo vaikams merlio nedaviau (auginu du vaikus) ir jie nežino kas tai per daiktas bigsmile.gif
condoleeza
Mano maža su merliuku mėgsta tik šiaip pažaisti, paminkyt rankose, bet miegui jo nepageidauja. Gal dėl to, kad miegam vienoj lovoj. Jai geriausia užsimigdymo priemonė yra krūtis. Suvalgo priešnaktinę porciją dar šiaip pažinda ir kuo ramiausiai užmiega.
rasasukyte
Mes irgi naudojam ir merliuka ir tiute blush2.gif (aisku tik miegeliui),Turejau as ir tu maziuku frotiniu skudureliu,bet maniskiui buvo per mazi biggrin.gif
Auksesmama
QUOTE(alexxxx @ 2006 10 04, 20:05)
mūsų mamos auginant mus naudodavo marliukus-kad greičiau užmigtume,būtume ramesni.ar ir jūs auginant savo atžalas naudojate šį"stebuklą"
*

na manau kad cia nuo kiekvieno vaikucio priklauso,nes manoji nuo pat gimimo nemego marliuko,jai nepatiko net minksti zaisliukai,o stai po vienos ligos is ligonines parsiveze sesutes dovanota meskuti,tai dabar su juo miega thumbup.gif
laimav
mano pana tai kai buvo maza mazdaug iki puses metu noredavo merliuko su juo miegodavo uzsidengdavo veiduka o dabar tai tik minksta bezdzionele kito neiduosi lotuliukas.gif
anastazas
ne, nereikalingas nei merliukas, nei čiulptukas. Kol buvo visai mažutė, su mamos pienuku migdydavosi, o dabar tik kaklą apsikabina stipriai stipriai ir prisiglaudžia smile.gif
neringaa
aha, naudojom, taip mociutes ipratino. tik baisoka kad nesusikistu i burna ar nepadustu, tai tik uzmigus atimu, taip pat ir ciulptuka istraukiu.
modestasta
Siandien pabandziau migdyti be merliuko blink.gif ieskojo ir nemiegojo kol neatidaviau tik atidaviau atsigule pasieme merliuka , katyte ir kaip lapas , uzmigo smile.gif
sashulka
niekada nenaudojome, vaikui nepatikdavo, bandziau daug kartu bet ji ismesdavo marliuka...
Laava
naudojam blush2.gif kazkaip jam ramiau, aisku kai uzmiega patraukiu, kad neuzdustu, beto nepatraukus prabudes tuoj bando ji suvalgyt doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.