Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Sriubytė ir mažylis
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Velniukė
QUOTE(artka @ 2007 01 18, 10:04)
Ar metinukui tinka zirniu sriuba? Kol kas valgom tik sultini su darzovem ir mesyte.
*

Saviškiui žirnelių sriuba daviau gal 9 men. g.gif
Mylimiausia smulkių makaronų ax.gif
Wilka
O aš dar nedaviau savo mazutei sriubytės. Kažkaip dar tik sriubienes valgom.
Dunja
mes sriubyte duodam tokia pacia, kuria valgom ir patys, tik vaikiukui nededu grietines ax.gif
Ingulik
QUOTE(Ledas @ 2007 01 17, 09:59)
as manau, kad iki metu nebutina virti sriubas savo vaikam.  Ja galima pasiulyti tik tuomet, jei gerai valgo koses, ar mazai skysciu geria. ir sriuba negali pakeisti antro patiekalo. Bet cia mano nuomone.
As tai sriubos duodu tik tada, kai ji jau buna pavalgiusi savo maisteli ir matau, kad dar nori, tai tada siek tiek duodu sriubos.
*

as tai duodu kaip antra patiekala: sriubytes, biski darzoviu su mesyte ir tada sausainiu jei telpa thumbup.gif
Kentė
musiskiui tai zirniu srybyte thumbup.gif
dark
Makaronų sriubytė:
verdu kalakutienos guliašo gabaliukus su šiek tiek druskytės ir krapiukų. Išvirus išgraibau gabaliukus, juos dar kiek pasmulkinu ir sumetu atgal. Dedu makaronus. Kadangi vyruks pusantrų metų, tai dedu didesnius, tada supjaustau bulvę panašuas dydžio kaip makaronai, sutarkuoju morką. Verdu, kol viskas išverda.
Niam niam. Graibom makaronus po vieną, bulves ir valgom, o sultinį po to išgeria blink.gif kažkaip va taip valgo ir Faustui laaaaaabai skanu.
ATIDE
barščiai thumbup.gif pati mėgstamiausia bigsmile.gif
*LADA*
Aš porą kartų irgi daviau sriubos-pieniškos daržovių ir burokėlių, kurią noriai valgė.Maniškė geria labai mažai skysčių, tai pabandžiau duoti sriubos. thumbup.gif
Barikada
QUOTE(Ingulik @ 2006 11 14, 22:45)
Labas,
mums greit bus 8 men. Diena pietuma valgom darzoviu tyre su mesyte, bet pagalvojau, kad gal galima ir sriubyte virti  g.gif
Gal kas nors jau duoda savo mazyliams. Nuo kada? Kaip gaminate?
*

duodu tokia sriubyte, kokia ir patys valgome ax.gif nuo 8 men. Labiausiai pripazista perliniu kruopu sriuba. biggrin.gif Kaip ir mama Mesyte tik vistiena, nes kitos nepripazista schmoll.gif
januska
Sveikos! Valgom ir mes sriubyte - ta pacia, kur sau verdames.Dedu truputeli maziau visokiu prieskoniu ir duodu vaikinui. essen.gif Patinka labai. O pradejau duot sriuba su mesyte del to, kad nebevalge vaikisku darzovieniusu mesa nei pirktu nei mano virtu. Ir savo virta jei paskaninu trupuciu drukos, tai valgo...o jei ne ir snipstas doh.gif Ir nezinau is kur ta skoni su druska atrado, nes iki tol niekur i jo maisteli as jos nedejau g.gif tiesiog tetis pora kartu dave is savo lekstes paragaut ir ,matyt, to uzteko...o dar sako, kad vaiku skonio receptoriai maziau jautrus... tongue.gif
Jolisa
Mamytes, jei zinote skanios, netradicines sriubytes recepta, kuria skaniai valgo jusu mazyliai, bukit mielos, pasidalinkite savo isradingumu. Aciu rolleyes.gif
BlueFlower
aš savo vaikinui nuo 6mėn. verdu sriubytę, specialiai jam skirtą, tai su malonumu valgo. vėliau bandysiu duoti tą, kurią patys valgom. jeigu yra mamyčių, norinčių pagaminti ypatingesnę sriubytę ar kokį kitą patiekalą mažyliams nuo 6mėn., parašykite ir aš jums padėsiu:)

p.s. turiu specialiai skirtą kūdikiams nuo 6mėn. receptų knygutę.
giedregie
QUOTE(ugninemere @ 2007 02 06, 17:39)
aš savo vaikinui nuo 6mėn. verdu sriubytę, specialiai jam skirtą, tai su malonumu valgo. vėliau bandysiu duoti tą, kurią patys valgom. jeigu yra mamyčių, norinčių pagaminti ypatingesnę sriubytę ar kokį kitą patiekalą mažyliams nuo 6mėn., parašykite ir aš jums padėsiu:)

p.s. turiu specialiai skirtą kūdikiams nuo 6mėn. receptų knygutę.
*

nagi nagi pasakok!!! kokia knyga turi?? kokie receptai? ar tik sriubyciu? ar yra ir kitokiu patiekalu?is kur gavai ta knygute?
4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
BlueFlower
knygutę žinoma nusipirkau knygyne.joje rasi ko tik pageidauji, nuo košyčių iki saldžiųjų patiekalų. jeigu domina kažkas konkretaus- parašyk ir bandysiu pagelbėti. temoje apie kiaušinius rasi keletą receptų su kiaušiniais.
Kipsiuke
o mes neturim megstamiausios, megstam visas, i sriuba visada ipilu siek tiek alyvuogiu aliejaus, tai gaunasi thumbup.gif
ingere
Mano mažoji labai mėgsta įvairias sriubytes. Valgo lašišos sriubą (Verdu šviežios lašišos kelis gabaliukus, įpjaustau morką, bulvę, įdedu krapų, petražolių), taip pat labai mėgsta įvairias daržovių sriubytes: brokolių, kalafijorų, žirnelių. Reikia tik pasitelkti fantaziją ir bus essen.gif
Kipsiuke
pabandyk sitaip, kazkur 2 dienom
uzvirnk apie 300-400ml vandens, ipilk 2saukstus gryno ekstra alyvuogiu aliejaus, ji pilu i visas sriubas
tada lygiomis dalimis dek 5 rusiu darzoves, is ju trys pagrindines:
bulve, morka ir puse svoguno(jei vaikas nemegsta jo gali ir nedet, bet maniskis dievina)
o is pasirenkamu gali buti ir kopustas,kalafioras, pora(vietoj svoguno),brokolis, salieras(su juo atsargiai, nes gali ir nepamegt),cukinija(super darzove vaikui),burokelis,sparagai(super)ir kt
as pjaustau stambiai, tada maziau vitaminu isgaruoja
verdu, kol visos darzoves suminksteja
tada su mikseriu susmulkinu, nes manau, kad taip lengviau virskinasi, nors kitokio maisto niekada nesmulkinu, bet sriubas visada ir pati tokias sriubas megstu,o tu daryk, taip, kaip tau atrodo geriau
tiesa pries baigiant virti nuo 1m idedu ziupsneli druskos
tikiuosi patiks bigsmile.gif
Linax
QUOTE(beata777 @ 2007 02 20, 11:52)
pabandyk sitaip, kazkur 2 dienom
uzvirnk apie 300-400ml vandens, ipilk 2saukstus gryno ekstra alyvuogiu aliejaus, ji pilu i visas sriubas
tada lygiomis dalimis dek 5 rusiu darzoves, is ju trys pagrindines:
bulve, morka ir puse svoguno(jei vaikas nemegsta jo gali ir nedet, bet maniskis dievina)
o is pasirenkamu gali buti ir kopustas,kalafioras, pora(vietoj svoguno),brokolis, salieras(su juo atsargiai, nes gali ir nepamegt),cukinija(super darzove vaikui),burokelis,sparagai(super)ir kt
as pjaustau stambiai, tada maziau vitaminu isgaruoja
verdu, kol visos darzoves suminksteja
tada su mikseriu susmulkinu, nes manau, kad taip lengviau virskinasi, nors kitokio maisto niekada nesmulkinu, bet sriubas visada ir pati tokias sriubas megstu,o tu daryk, taip, kaip tau atrodo geriau
tiesa pries baigiant virti nuo 1m idedu ziupsneli druskos
tikiuosi patiks bigsmile.gif
*

Na skamba tai labai skaniai bigsmile.gif
Reikes ir man pabandyti, nes dabar tai dazniausiai verdu makaroniukus su kokiom morkytem ir trupuciu mesytes.
rugiagėlė
QUOTE(Jolisa @ 2007 01 28, 12:50)
Mamytes, jei zinote skanios, netradicines sriubytes recepta, kuria skaniai valgo jusu mazyliai, bukit mielos, pasidalinkite savo isradingumu. Aciu  rolleyes.gif
*

Nuo mažens ir dabar skaniausia sriuba:
ryžiai
morka
poras arba svogūnas
žirneliai
maži kukuliukai iš lieso (kalakutienos, vištineos, veršienos ar pan.) faršo
šaukštelis sviesto

Į verdantį vandenį įpilu praardžius maišelį ryžių, kai užverda sudedu mažus mėsos kukuliukus ir suberiu tarkuotą morką, tada kai užverda sudedu smulkiai pjaustytą porą arba svogūną ir žirnelius, įberiu truputį druskytės primažinu ugį ir verdu ant mažos ugnies apie 15-20 min, tada išjungiu ugnį įdedu sviestą ir uždengus palaikau kokių 10 min. kai kada gaunasi sriuba kai kada košė bet ir tas ir tas labai skanu ir užtenka ne tik vaikui, bet ir mamai. skanaus.
Kipsiuke
QUOTE(rugiagėlė @ 2007 02 20, 16:16)
Nuo mažens ir dabar skaniausia sriuba:
ryžiai
morka
poras arba svogūnas
žirneliai
maži kukuliukai iš lieso (kalakutienos, vištineos, veršienos ar pan.) faršo
šaukštelis sviesto

Į verdantį vandenį įpilu praardžius maišelį ryžių, kai užverda sudedu mažus mėsos kukuliukus ir suberiu tarkuotą morką, tada kai užverda sudedu smulkiai pjaustytą porą arba svogūną ir žirnelius, įberiu truputį druskytės primažinu ugį ir verdu ant mažos ugnies apie 15-20 min, tada išjungiu ugnį įdedu sviestą ir uždengus palaikau kokių 10 min. kai kada gaunasi sriuba kai kada košė bet ir tas ir tas labai skanu ir užtenka ne tik vaikui, bet ir mamai. skanaus.
*

mano visa seima sita labai megsta sriubyte, tiesa tik be zirneliu, uztat su keliom bulvytem, ir gaminu kazkaip paprasciau

i verdanti vandeni sudedu kukulius,bulves, morka tarkuota ir ryziu, verdu 15min, tada idedu svieste siek tiek apkepintus svogunus ir druskytes, po 5min isjungiu thumbup.gif
kartais vietoj ryziu dedu makaronu, bet jie turi buti is geru firmu, o ne tie, kur greit isbrinksta, netgi gal drisciau pasakyt, kad su makaronais jiems labiau patinka thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(ingere @ 2007 02 19, 18:32)
Mano mažoji labai mėgsta įvairias sriubytes. Valgo lašišos sriubą (Verdu šviežios lašišos kelis gabaliukus, įpjaustau morką, bulvę, įdedu krapų, petražolių), taip pat labai mėgsta įvairias daržovių sriubytes: brokolių, kalafijorų, žirnelių. Reikia tik pasitelkti fantaziją ir bus  essen.gif
*

o as jai verdu sriubyte is bet kokios zuvies dar idedu pora, ji labai cia tinka thumbup.gif
Babetta
mes ir su kukuliukais verdam- bet is kalkutienos farso- svelnesni - mikstesni- ir su kopustais dar...mmmm....

kita vertus- dedi mesytes kokios- darzoviu- ir verdi- karatais ryziu .... fantazuoji kiekviena karta.....

mes is principo ir valgom- tokisu ale sriubos - troskiniai 4u.gif

o lasisiene i skani- svogunas, lasisa , morkyte, bulve- i pirmyn...... po to dar grietiens ant sauksto galo...
godule
o mano mažoji l.mėgsta burokėlių sriubytę ir viduriukai susitvarko,nes kažkaip paskutiniu metu problematiška,o dar mum labai patinka,kai morkytę ier bulvytę sultiny išverdu,o poto išgriebus pertrinu ir vėl į sriubą-tokia,niam tyrsriubė gaunasi smile.gif
jolax
Mano sunelis labai skaniai valgo saldytu brokoliu ir ziediniu kopustu sriuba. Nuperku pakeli saldytu brokoliu ir saldytu ziediniu kopustu (cia visai seimai ) Sultinyje isverdi saldytas daroves , truputi druskytes. Viska istrinu mikseriu ir tada idedu kelis saukstus (pagal skoni) lydydo surio (na tokio tepamo bejokiu priedu). Jei matau, kad sriuba gavosi per skysta tada dar isverdu ir imaisau bulviu (sutrinu).LIUKS!
Terija:)
Mazes megstamiausia rugstyniu sriuba wink.gif)
eegle
QUOTE(ATIDE @ 2007 01 24, 09:32)
barščiai  thumbup.gif pati mėgstamiausia bigsmile.gif
*

drinks_cheers.gif ir dar kopūstienė thumbup.gif
ATIDE
QUOTE(eegle @ 2007 03 06, 18:48)
drinks_cheers.gif  ir dar kopūstienė thumbup.gif
*

mums dabar dar pradėjo patikti pomidorinė bigsmile.gif
Jersey
Mes labiausiai megstame moliugu sriuba thumbup.gif
vyšniux
Manoji labiausiai darzoviene valgo essen.gif
Vilmoshka
Per amžių amžius vištienos sriuba su morkom, bulvytėm, ryžiais, žalumynais... thumbup.gif
astisius
maniškis irgi labiausiai kerta vištienos sriubą...
jurgixe
QUOTE(ATIDE @ 2007 01 24, 10:32)
barščiai  thumbup.gif pati mėgstamiausia bigsmile.gif
*

pas mus irgi thumbup.gif .sunui dar patinka zirniu,o vienai dukrytei saldi sriuba
ramux
Mūsų dukrytė mėgsta visas sriubas. thumbup.gif
viltuke
Musu berniukas visai maistui neisrankus, valgo visas sriubas essen.gif
ievakoln
Mes sriubinukai, valgome visokias sriubas ir galetumeme visa diena tik sriubas ir valgyti..smile.gif gal tik saltibarsciu schmoll.gif
JuliaVa
visu mano 3-ju vyruku megstamiausia yra burokeliu sriuba bigsmile.gif
sashulka
QUOTE(Vilmoshka @ 2007 03 08, 15:54)
Per amžių amžius vištienos sriuba su morkom, bulvytėm, ryžiais, žalumynais...  thumbup.gif
*

thumbup.gif ir pas mus pati megstamiausia sriuba, visi vaikai seimoje valge tokia sriuba.
jumakavec
Mūsų mėgstamiausia - pupelių sriuba thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Isila
QUOTE(JuliaVa @ 2007 03 11, 15:47)
visu mano 3-ju vyruku megstamiausia yra burokeliu sriuba bigsmile.gif
*

šita ir pas mus "einamiausia" thumbup.gif
Daiv@
Mėgsta pieniška vermišėlių sriubą thumbup.gif , o kitų nevalgo verysad.gif
Kenguryte
Valgo visas, tik pieniška vermišelių labiausiai patinka essen.gif
Opusas
šaltibarščiai ax.gif
Ingrida.S
mėgstamiausia sriuba pas mus yra barščiai, bet šiaip mano mergina iš viso yra "sriubinė"
-Radė
einamiausia raugintų kopūstų, bet neatsisako ir kitų biggrin.gif
tauskalyte
mano maziukas irgi "sriubinis" smile.gif
gal paskutini menesi kiek maziau, bet siaip kokia siuba bepaduosi, viskas tinka smile.gif
o dabar, kai auginu pilvelyje leliuka, tai ir pati pasidariau "sriubine, tik va vyras prie musu niekaip neprisijungia
Lopsine
gal galite parasyti kleta receptu tu sriubyciu..ka i barscius dedat? kad mano vaikutis nevalgo sriubu visiskai unsure.gif gal as neskaniai gaminu? gal kokiu kitu receptu turite..
princesa
QUOTE(Ingrida.S @ 2007 03 16, 10:04)
bet šiaip mano mergina iš viso yra "sriubinė"
*

QUOTE(tauskalyte @ 2007 03 28, 13:13)
mano maziukas irgi "sriubinis"  smile.gif
gal paskutini menesi kiek maziau, bet siaip kokia siuba bepaduosi, viskas tinka  smile.gif
o dabar, kai auginu pilvelyje leliuka, tai ir pati pasidariau "sriubine, tik va vyras prie musu niekaip neprisijungia
*

lotuliukas.gif mano sūnelis irgi "sriubinis" ir visai nesvarbu kokia sriuba, kerta kad net ausytės lapsi. Matyt mamytė sriubyčių profė tongue.gif lotuliukas.gif
Oksis
QUOTE(Kenguryte @ 2007 03 15, 10:35)
Valgo visas, tik pieniška vermišelių labiausiai patinka essen.gif
*

thumbup.gif , mes taip pat, vermišelių jėga lotuliukas.gif
nnn
O mano maziukei pati skaniausia yra rugstyniu sriubyte. Verdu taip: i 2 litrus vandens idedu sultinio kubeli, 2 lauro lapelius, supjaustau 1 didele bulve. Kai bulve beveik isverda supildu 300 ml rugstyniu indeli (naudoju namines - jos nesudytos ir be smelio smile.gif ). kai uzverda imusu 2 kiausinius ir ismaisau. po poros minuciu sriubyte paruosta. Kartais idedu grietines. Valgo net ausys linksta. Na o didzioji, isideda siek tiek pipiru ibei druskos ir taip pat labai megsta.
Sia sriuba gali nukonkuruoti tik pieniskos desreles:) kai jas pamato, viska i sona meta.
zuasta
Mums barsciai su mesa! thumbup.gif
Barikada
Maniskui tai zirniu sriuba biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.