Isvykstu i kelione, ir jos metu tureciau susirgti. Bet kaip zinia, tai pats netinkamiausias laikas tokiam procesui. Gal kas zinote priemoniu, kaip galima visa sita reikala uzvilkinti? Kontraceptiku negeriu, tada jau butu viskas aisku. Aciu
Kazkada girdejau, kad reik daug citrinu valgyt. Kazkada dar paauglysteje bandziau tai pora dienu pasivelino tik nezinau ar nuo citrinu ar siaip del ciklo svyravimu
Negeri, tai nieko. Nusipirk ir išgerk, taip tikrai užtempsi. Kai grįši iš atostogų, tai išmesk ir susirgsi. Tada vėl galėsi negerti. Per savo atostogas taip ištempiau 10 dienų.Po to pradėjo tepti, bet jau buvo nesvarbu, nes jau važiavau namo.
Tiesa nžn ką pasakytų gydytojai apie tai, bet gal labai sveikatos nesugadinau, nes greitai po to atsirado vaikelis.
Kregzdute, papasakok man issamiau. Kaip? Nusipirkai kontraceptiku ir pradejai nuo bet kurios dienos gerti? Ir nieko? Mh... Na zinoma, daktarai turbut stotu piestu pries tokius eksperimentus
Taip zaidziant gali kiti pasaliniai poveikiai pasijaust, pvz pykinimas, galvos skausmas, tepimas ir t.t. nes ypac pradzioje vartojimo gi ir pasireiskia visi tie bjaurumai
Na nieko man neiškreipė, bet čia kaip sakant individualu. Pradėjau gerti tas KT kai gavau atostogas ir turėjau išvažiuot prie jūros, o kaip tik turėjo prasidėt tos dienos. Taip, nuo bet kurios dienos. Na ir buvo poveikis, kad nesusirgau. Organizmas gavo dozę ir atitolo mėnesinės. Išgėriau gal pusę pakelio (čia per atostogas, kai tempiau laiką) ir išmečiau vėliau. Tada susirgau.
Vėlavo mėnesinės daugiau kaip savaitę, kai aš "ūkiškai" pavalgiau kivių. Bet valgiau tikrai daug. Toks buvo noras. Kadangi mano mėnesinės labai stabilios, tąkart buvau net porą testukų pasidariusi...
Man irgi to nekarta reikejo ir esu isbandziusi. Citrinos (kiviuose irgi rugsties yra)atitolina tik keliom dienom -geriausiu atveju- todel nepatariu.
Apie KT. Kadangi karta skubiai netiketai reikejo, o tada KT negeriau-siaip saugojomes, nezinojau kur kreiptis-o jau jau prasidejo "dziaugsmai", tai tiesiog nuejau pas ginekologa. Tai ir patare nusipirkti Femodeno, pirma diena isgerti 3, paskui tris dienas po 2 ir veliau po viena gerti kol pabaigsiu pakuote. Tik pabaigus gerti normaliai susirgau. Merginos cia pataria, po viena gerti bet taip gali, mano manymu, daryti jei dar negreit tos dienos, o jei jau jau- tai nesulaikysi- todel pirmom dienom reikia didesne doze pavartoti. Dar vienas budas- buti Sekmes kelioneje
o cia kontraceptikas? Ar nebuvo jokiu pasaliniu reiskiniu? Na, jei ginekologe patare, tai gal ne taip ir baisu? Nesinoti visas atostogas su tamponais praleisti, bet ir sveikatai pakenkti nenoriu Aciu labai visoms uz atsakymus. Laukiu dar
Femodenas- kontraceptikas. Nebent atmintis slubuoti pradejo del pavadinimo. Nepigus- gal 30 Lt. kainavo.
As esu irgi taip girdejusi, kad didele doze vitamino C (kiviuose jo daugiau nei citrinose) keletui dienu atitolina menesines. Bet pati nesu bandziusi. O su kontraceptikais tikrai nezaisciau
Citrinos veikia
Aš su vit. C (citrina, erškėtuogės, raudonoji arbata (rodos kinrožės), kiviai, rauginti kopūstai ir t.t.) atitolinu mėn. net pusei mėnesio, bet tai l. individualu, dar geriau ASkorutinas (vit. C su rutinu)
As tai kinroziu arbata geriu kiekviena diena po du kartus. Bet geriu todel, kad patinka, bet man mmm neatitolina. Mano organizmas jau priprates. Pati skaniausia arbata, daugiau nei puse metu as ja geriu. Geriu be cukraus. Bendradarbes pavaisinu kai buna bloga po vakarykscio. Sake padeda. Man padeda citrinos, citrinos... Dabar berasant siurpuliukai perbego per kuna. Rugstoka
Rytais ant tuščio skrandžio į stiklinę vandens išspausti pusės citrinos sultis. Ir išgerti
Turiu beda. Menesines turi buti po savaites, o as ju nenoriu
Merginos, gal zinote koki buda joms atitolinti (kad ir zalinga sveikatai). Ar padetu, jei dabar pradeciau gert kontrocepcines tabletes ar koki kontracepcini pleistra uzklijuociau? Padekite...Zinau, apie tai reikejo anksciau mastyt, bet gal dar ne velu
lieka ant smugio pastoti
QUOTE(Atlantida @ 2004 12 13, 13:18) Turiu beda. Menesines turi buti po savaites, o as ju nenoriu Merginos, gal zinote koki buda joms atitolinti (kad ir zalinga sveikatai). Ar padetu, jei dabar pradeciau gert kontrocepcines tabletes ar koki kontracepcini pleistra uzklijuociau? Padekite...Zinau, apie tai reikejo anksciau mastyt, bet gal dar ne velu nei kontraceptines tabletes, nei pleistrai nepades, nes juos pirma karta reikia pradeti gerti, naudoti iskarto, kai susergi. tad belieka nusipirkti daugiausia sugeriancius tamponus
Jei butum gerusi kontraceptines tabletes anksciau,butu viskas labai paprasta .O dabar manau saukstai po pietu
Na, o as visgi pameginsiu.
Kazkur cia pat buvau radus, kad dar turiu vilties. Reik pradet gert dabar ir gal tada nebus tu menesiniu O pastojimas man bet kuriuo atveju jau neimanomas
Organizmas prie kontraceptiniu vaistu turi prisitaikyti.Ir pradeti gerti juos reikia ne kada sauna i galva, o kaip parasyta. Kitaip gali sulaukti dar daugiau nemaloniu rezultatu nei menesines.
Juk ir pykina, ir kraujavimai, tepliojimai kai kurioms buna.Be to-sutrikdysi savo cikla. As taip nedaryciau
Kaip bebutu baisu, as pradejau gadint savo sveikata. Internete, cia, kazkur prie seimos ir sveikatos rubrikos, radau toki patarima
Femodena (tai kontraceptikas, kiekvienoje tableteje - vienodas hormonu kiekis) pradeti gert nuo bet kokios dienos. 1 diena - 3 tabletes, 2,3 ir 4 dienas - po 2, o kitas - po 1. Parasyta, taip rekomendavo ginekologe. As geriau 3 diena. Kol kas jokiu pasaliniu reiskiniu nera. O ar ateis menesines - parasysiu Siaip be abejo, geriau sitaip neeksperemintuot su savim. Bet as labai labai noriu geru atostogu (juk vaziuoju kartu su vyru, o mes taip seniai neatostogavome kartu ilgesni laika). Nejau leist menesinem viska sugadint?
Na ir parasiau, vien klaidos.
Taigi, tikiuos kad neveltui ismeciau pinigus. O tabletes geriau jau 3 dienas
manau nesveika taip, jei butum vartojusi kontraceptikus anksciua, tai galima juos nutraukti vartoti anskciau, kad menesinemis persirgtum anksciua, arba tiesiog nenustoti ju gerti dar viena cikla, tada irgi nebus, bet kad sitaip...
Sveikos mergaites
na va as ir pradejau drastiskai atitolint savo sventes, nes dabar tai tikrai negaliu sirgt
Sveikos, merginos,
isivaizduojate, Femodenas man is tikruju padejo. Jis isgelbejo mano atostogas Jokiu salutiniu poveikiu nebuvo...Tai nereiskia, kad as patariu visoms taip daryt (juk aisku, kad nesveika), bet kai padetis kritine - tai nebloga iseitis.
Bet kuris KT- jei nenustoji ju gerti t.y. iskart po vienos pakuotes pradedi kita- tikrai paildoma menesi neturi menesiniu
Na sveikos
Man ir viskas labai gerai pavyko
Patarkit prasau ka reikia daryti kad veliau ivyktu menesines?
aš tai valgydavau daug citrinų, bet daug, yra padeję ir dar kartšo0j vonioj nesimaudyk ar pirty, tada procesą tik pagreitinsi. Na turbūt reik daug C vitmino valgyt, nebutinai citrinų
aciu uz patarima musyte nes man labai svarbu
nu ir pavėluos gal kokia viena dviem dienom, bet ne daugiau
O tai kokia nauda is to,kad bus veliau?Va jei isvis isnyktu,tai butu
O kartais labai reikia, kad jos vėluotų. Pavyzdžiui, kai važiuoji į turkiją
arba vartoti kontraceptinas tab. ir pakuote nustoti gerti biksi veliau nei nurodoma, tada tiek dieneliu ir turetu paveluoti.. bet cia naudociausi tik butinais atvejais, sakykim nenoriu per savo vestuves sirgti mmm, tai butu galima uzlaikyti keliomis dienomis
tik jokiu budu tuo nepiktnaudziauti
reikia kad veluotu nes isvaziuojam i Danija tai zinot kaip blogai kelioneje toks dalykas.
man geriau nestumas nei menesines
o gal tokiu atveju lengviau butu mmm pagreitinti
As irgi esu girdejusi, kad jei citrinas valgai, bus veliau, nu gal keliom dienom, o jei nori, kad jos butu greiciau, tai karstoj vonioj vis pagulet.
su mielu noru pastociau bet man dar negalima nes neseniai persileidau labai noriu savo vaiku ir laukiu kada galesiu.
QUOTE(Snieguole 25 @ 2005 06 25, 17:35) As irgi esu girdejusi, kad jei citrinas valgai, bus veliau, nu gal keliom dienom, o jei nori, kad jos butu greiciau, tai karstoj vonioj vis pagulet. Pagreitinti - svogūnų lukštų nuovirą gerti, kojas karštai (labai karštai Užtempti - citrinų, greipfrutų sultys (natūralios), vitamino C tablečių pagerti arba
Va del tu menesiniu pagreitinimo...
kiek zinau is draugiu patirties
|