Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kodėl norite vaikelio?
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Nėštumo planavimas
Pages: 1, 2, 3, 4
smulkute
Kai planavau nestuma man buvo labai svarbu atsakyt i si klausima. Rupejo, ar ne del savanaudisku paskatu as jo noriu. O kiokios tos neegoistiskos paskatos? Man apskritai buvo sunku ivardyti priezastis, kodel as jo noriu unsure.gif . Gal kam lengviau tai sekasi...
Kvieciu Apie tai jus padiskutuot
Saulytele
Man irgi daznai kyla tokios mintys - dabar, kai jau noriu antro vaiko (pirmasis - netyciukas). Butent tokios abejones dar stabdo nuo konkreciu veiksmu.

Neegoistiskas argumentas gal tik vienas - kad butu draugas/drauge dukrytei, kad gyvenime ji nebutu vienisa.

Kiti argumentai - grynai egoistiski. Tai ir galimybe pailset nuo pabodusio darbo, gal pasimokyti, rast daugiau laiko sau... Na, o stipriausias argumentas - tiesiog NORIU tokio grazaus ir mazo zmogucio (pats egoistiskiausias, ar ne?) smile.gif
Masako
hm...irgi sunku atsakyt.. man atrodo svarbiausia, kad nori vaiko rolleyes.gif
nes pvz kaip ir su meile, juk jeigu is tikruju myli, negali pasakyt is esmes, UZ KA ta zmogu myli wink.gif
na gal kas nors ir gali, bet as nemanau, kad del proto ar grozio vien galima mylet, tiesiog jauti, kad tas zmogus TAS g.gif
o as planuoju jau antra menesi vaikeli ir labai jau noriu, ir kuo greiciau tongue.gif
smulkute, o kodel tau kyla tokios mintys?
kaip sekasi susidorot su mamytes role? thumbup.gif
besiba
Kodel? - ...kad namai prisipildytu vaikisko krykstavimo, kad i savo didele lova galetum isikelti maziuka raudonskruosti leliuka, kad pajusutum,jog kazka ir po saves palieki, kad sirdi uzlietu malonus pilnavertiskumo jausmas...
Smiling
na man tai keista, kad zmones uzduoda tokius klausimus dry.gif
labai pritariu bondos pasisakymui wink.gif bet siaip juk tai irasytu musu biologijoje, palikti kazka po saves, bet juk noredamos 2.gif apie tai negalvojam.
Man atrodo, kad kiekvienam zmogui ateina toks laikas, kai jis pradeda svajot apie 2.gif , ir pradedama svajot tada, kai psichologiskai tam priaugama. As nekalbu apie savanaudiskus atvejus, kai atseit netycia pastojau, kad islaikyt vyra salia
mergiotes, baikit kankint save tokiais klausimais ir geriau ramiai laukit savo 2.gif
Medetka
as tai pritariu tokiam Bondos pasakymui, kad baisiai norisi to vaikisko krykstavimo ir maziuko, kuris guletu lovos vidury ir guguotu wub.gif tiesiog ateina toks laikas. as, apvyzdziui, irgi galiu sakyt, kad esu egoiste: noriu but namie, noriu augint vaikus, rupintis namais, laukt griztancio vyro, kept bandeles ir turet darba, kuri galeciau dirbt namie wink.gif bet tai nera egoizmas- tai yra gamtos sauksmas...
smulkute
QUOTE (Masako @ 2004 09 27, 12:23)
smulkute, o kodel tau kyla tokios mintys?
kaip sekasi susidorot su mamytes role? thumbup.gif

Kai mokiausi universitete, viena mano grupioke laukesi antro vaiko. Ji isreiske tokia minti, kad pirmasis vaikas buvois savanaudisku paskatu: kad norejo sau zaisliuko, kad norejo kazka palikt po saves, kad galetum turet sau dziaugsmeli ir pan. O antro vaiko ji jau norinti kitaip. Tik kas, tas kitaip, ji nemokejo ivardinti sad.gif . Po to ir mane pradejo kankinti abejones, ar nesu savanaude, ar neskamba mano mintyse zodziai: as, sau, man ir pan doh.gif . Pamaniau, kad galbut yra ir daugiau tokiu moteru, kurias kankina panasios abejones. Kad galbut jos pasikalbejusios cia, ras nusiraminima ir, svarbiausia, apsisprendima viena ar kita linkme.

P.s. Aciu uz rupesti wub.gif . Manau, kad tvarkausi tikrai neblogai rolleyes.gif
Smiling
na man atrodo, kad kur kas savanaudiskiau yra nenoreti vaiko, juk tokiu atveju ir finansine prasme lengviau, siais laikais gana daug moteru rupinas ir kad figura nesugadinta bus, ir karjera padarys, va cia tai savanaudiska!
Kieliuke
Apie tai kad sau drysciau priestaraut, juk uzaugs tas vaikiukas ir paliks.Tada butu dar skaudziau.Smagu paimti leliuka, girdeti jo krykstavimus ir t.t.
jovka
Sunku net pasakyt kodėl noriėjome vaikelio. Kažkaip norėjome ir tiek
kasiopeja
QUOTE (smulkute @ 2004 09 27, 09:02)
Kai planavau nestuma man buvo labai svarbu atsakyt i si klausima. Rupejo, ar ne del savanaudisku paskatu as jo noriu. O kiokios tos neegoistiskos paskatos? Man apskritai buvo sunku ivardyti priezastis, kodel as jo noriu unsure.gif . Gal kam lengviau tai sekasi...
Kvieciu Apie tai jus padiskutuot

As tai noriu vaiko TIK is savanaudisku paskatu, nes:
1. neturiu kur deti pinigu,
2. turiu perdaug laisvo laiko,
3. pernelyg gerai issimiegu naktimis,
4. namuose pernelyg tvarkinga...

O jei rimtai, mergikes, nekurkit problemu ten, kur ju nera wink.gif

ir dar, nematau vaiko norejime nieko savanaudisko, nes juk ji gimdai ne sau. Gimdai vaika tam, kad JIS gyventu...
glinglingas
kodel ash noriu vaiko?

1.tikiuosi, kad vaikas manim pasirupins senatveje
2.norisi dalele saves palikti

manau skaudziausiai, kai vaikai isheina ish namu ir pamirshta tevus sad.gif
ta prasme, kad manau senatveje privalo vaikai pasirupinti tevais. taip pat kaip tevai rupinosi jais kai jie buvo mazi.
Meida
O mes va jau 10 metu kartu ir mylim viens kita taip, kad meile virsta per krastus tongue.gif , tai kad nenueitu veltu, norim myleti 2.gif
Liepų takas
Mes norim vaikelio, nes jau nusibodo sau gyvent. Kazkaip gyvenimas pasidare vienodas. Norisi kazko naujo. Atrodo tiek siltu jausmu yra,kad norisi kazkam visa tai atiduoti, rupintis kazkuo.
agacaga
QUOTE (Dzineru @ 2004 10 05, 03:50)
Mes norim vaikelio, nes jau nusibodo sau gyvent. Kazkaip gyvenimas pasidare vienodas. Norisi kazko naujo. Atrodo tiek siltu jausmu yra,kad norisi kazkam visa tai atiduoti, rupintis kazkuo.

Vava,man lygiai taip pat wub.gif
tulpe
Kai pradejom planuoti pirma zmoguti visu pirma negalvojom kad gali tai greit pavykt pirmas kartas kai zinau kad gali buti zmogutis testas parode 2 juosteles sumisimas ir dziaugsmas nerimas ir tt o va dabar mazgei jau virs metuku vel noretusi mazojo gu gu tos pirmos sypsenos per kampa tu mazu mazu sliautuku to pieno kvapo namuose ir to verksmo visai kitokio nei dabar ech rolleyes.gif 2.gif mazyliai oi darausi sentimentali smile.gif
Meka
gamta taip mus sutvere kad turime tureti palikuoniu ir anksciau ar veliau tas laikas ateina..kvaila butu ieskoti atsakymo kodel norite vaiko manau tai uzrasyta musu genuose .. ateina is vidaus zinia kad tu jau pasiruosus but mama ir tai pasireiskia norejimu gimdyti...moters paskirtis tokia ...
teisingai kasiopeja pasake ne sau gimdei vaika gimdei kad jis gyventu...
o del savanaudiskumo nereik pergyvent visi zmones savanaudziai ir egoistai visada pasirupins pirma savimo o paskui kitais
Chada
Kaip tik siandien pagalvojau,kad turbut esu nereali savanaude, nes planuoju vaikeli ne tik is didelio noro, bet ir del to, kad islaikyciau darba, t.y. galeciau grizti i ji, nes jau kaip ir gresia atleidimas (etatu mazinimas). doh.gif
oksė
[SIZE=7]
Pirmas vaikelis, kad ir buvo planuotas atnešė daug baimės, kuri neštumo metu visai išgaravo, jis buvo labai laukiamas. Jau ir norėtusi antro, o stabdo tik baimės, kas duos 100 procentų, kad vaikas gims sveikutis, kadangi pirmajam yra širdelės yda. Bet antras vaikelis žinoma kada nors tikrai bus. 2.gif ir tada vėl soske.gif
Ūlla
QUOTE(Dzineru @ 2004 10 05, 05:49)
*

Tas pats jausmas.
Prince
Mes ir jau senokai planuojame,bet vaikelio jau senai noriu ir noriu dėl to ,kad noriu tureti šeima kurioje butu mažas žmogeliukas kuriuo rūpinčiaus ir mylėčiau,kuris vadintu mane mama.kaip Dzineru sakė,jau manau pakankamai sau pagyvenome,.
Kusiuka
As noriu mazylio ir tiek, tiesiog atejo tas laikas. Gal suaugau, nors is kitos puses priesingai savo draugems nuo pat vaikystes norejau buti mama. Sunku pasakyti, bet TIESIOG NORIU MAZYLIO ir viskas.
Sella
Aš noriu mažiuko,nes manau,kad tik tada gyvenimas įgaus prasmę,be to noriu po savęs kažką prasmingo palikti... blink.gif Labai nemėgstu,kai mane pavadina bevaike... schmoll.gif
** Svaja**
na o as noriu todel kad gal but jauciu kai ateina tam tikras amzius ax.gif o ir dukrai jau 15 meteliu 4u.gif 4u.gif tiesiog kaip ir nebeturiu laiko todel ir skubu butinai siais metais 2.gif susilaukti.juk ko gero tai paskutinis kartas kada galesiu isgyventi ir pajusti tai ka gali moteris padaryti vos keleta kartu per gyvenima. soske.gif .zinoma jei tai daro protingai ax.gif ax.gif
Siracusa
wub.gif Geras klausimas.. turbut todel, kad seimoje norisi trecio asmens.. tiesiog mazucio leliuko nuo mylimo zmogaus..
nirvana
noriu vaikelio, nes noriu padaryti laimingą savo vyrą, nes noriu turėti šeimą.. ir kažkuo rūpintis rolleyes.gif
SoftKiss
Na ir sš noriu leliuko.Ir kazkaip niekada per daug ngalvojau kodėl...gal todėl, kad jau 6 metai kartu. Gal todėl, kad mielas vaikiškas juokas. Gal todėl, kad pabodo rutina ir neturėjimas ka veikt...Bet tikriausiai todėl, kad gamta taip sutvėrė ir atėjo laikas ir man tapt mama... biggrin.gif wub.gif
Ciocė
Ateina laikas ir pajunti, kad nori wub.gif O kodėl pajunti ir ką būtent pajunti, tikriausiai nei viena tiksliai negali pasakyti. Tiesiog žinai, kad nori ir jeigu negausi, rodos plyš širdis. kai kurios rašė, kad trokšta vaikiško juoko, mažų kojyčių tapsėjimo, bet kodėl imi ir pradedi to trokšti g.gif Gal todėl, kad tas troškimas užprogramuotas mūsų širdyse nuo pat gyvenimo pradžios ir staiga ima ir prabunda. Atsiranda begalinis noras iš savo širdyje brandinamos meilės sukurti mažytį stebuklą wub.gif
šypsenytė
manau, tiesiog atėjo laikas tapti mama wub.gif noriu padėti mažam stebukliukui ateiti į šį pasaulį ir išgyventi jame... rolleyes.gif nors ir vaikutis turės kažką iš manęs, kažką iš tėčio, manau, gyvybę suteikė jam kažkas kitas... būsiu atrama vaikučio gyvenime, o ne jo gyvenimo kūrėja blush2.gif
inore
Noriu, bet kodėl noriu net nemoku paaiškinti. Matyt jau atėjo tas laikas kai reikia kažko dar. 4u.gif
MentiRosa
O mane kankina abejones sad.gif tai noriu tai bijau doh.gif o gal nesugebesiu jo auginti gal bus sunku susitvarkit,gal isvis busiu labai bloga mama,tokios mano mintys atbaido visas grazias svajones tureti 2.gif gal tai reiskia kad as dar npasiruosus unsure.gif
Skruzdeliukas
QUOTE(Vilmux @ 2005 07 20, 15:02)
Ateina laikas ir pajunti, kad nori  wub.gif  O kodėl pajunti ir ką būtent pajunti, tikriausiai nei viena tiksliai negali pasakyti. Tiesiog žinai, kad nori ir jeigu negausi, rodos plyš širdis. kai kurios rašė, kad trokšta vaikiško juoko, mažų kojyčių tapsėjimo, bet kodėl imi ir pradedi to trokšti  g.gif Gal todėl, kad tas troškimas užprogramuotas mūsų širdyse nuo pat gyvenimo pradžios ir staiga ima ir prabunda. Atsiranda begalinis noras iš savo širdyje brandinamos meilės sukurti mažytį stebuklą  wub.gif
*

Na, gali tureti itakos ir visuomenes nuomone, kad butent tokio amziaus sulaukusi kaip ir turetum galvoti apie 2.gif ir nesamoningai galima paciai pradeti noreti ir svarstyti, o gal jau laikas...
Jurgiuk
Labiausiai noriu, kad mano vaikas nebūtų vienas, dviems juk daug smagiau augti.
user posted image
IGu
na man atrodo, kad kur kas savanaudiskiau yra nenoreti vaiko, juk tokiu atveju ir finansine prasme lengviau, siais laikais gana daug moteru rupinas ir kad figura nesugadinta bus, ir karjera padarys, va cia tai savanaudiska!

100 % pritariu! O priežasčių norėti vaikelio gali būti įvairiausių, ir jei vienos priežastis vienokia, o kitos - kitokia, dar nereiškia, kad viena iš jų nėra pasiruošusi tapti mama. Jeigu priežastis - vadinasi atsiranda natūralus noras. Tik, žinoma, manau, kad prieš stačia galva puolant į to noro įgyvendinimą, dar reiktų nepamiršt pagalvot, ar bus iš ko tą vaikelį maitint, rengt ir augint smile.gif

Sėkmės visoms būsimoms mamytėms, turinčioms bent po vieną gražią priežastį!
Skruzdeliukas
QUOTE(Smiling @ 2004 09 28, 11:51)
*

Gimdyti yra ne pareiga, o teise mirksiukas.gif Taigi, jei jau pasigimdei, nerasyk, kad kitos, kurios negalvoja apie tai yra kazkokios blogesnes ir savanaudiskesnes. schmoll.gif
murkute
Nors ir bijau, jog nesugebėsiu Jam duoti viso pasaulio, nesugebėsiu apsaugoti nuo blogybių, skausmo, apgaulės pilno pasaulio, vistiek noriu turėti Jį, kad Jis išvystų tai kas gražu, kas gera, kad padarytų laimingais ne tik mane ir kitus, o ir pats sužinotų, ką reiškia būti laimingam... Kad pajaustų -kas tai yra - Būti.
Mazge:)
abu labai norim vaikelio...kodėl?...gal kad laikas atėjo...kartu jau 7 metai beveik ir norisi šeimos pagausėjimo...jau seniai abu labai norim...tik vat kad neseniai tuo rimtai užsiėmėm smile.gif norim, nes turim visas sąlygas pagaliau...mokslai baigti...abu dirbam...namus savo turim ir meilę begalinę, kuria norim sušildyti ir savo būsimąjį vaikuti...
mickute7
Ir aš noriu. Ir vyras labau nori. Seniau kazkaip neskubejom,atrodė suspėsim dar, o dabar vis dazniau apie tai kalbamės,svajojame, maniškis, jeigu tai būtų berniukas, jau ir vardą išrinko. Nors iš tikrųjų nesvarbu kas, svarbu, kad sveikas. TUrim draugų pas kuriuos yra mažių leliukų, tai apkabini tą mažą žmogiuką, priglaudi ir tada junti, kad tau kažko trūksta, kad nori kasdien tokį turėti, juo rūpintis. Paprasčiausiai pajunti, kad jau laikas smile.gif
Dar palauksim iki Naujųjų metų, tada pagaliau vyras gaus atostogų, planuojam kelionę į šiltus kraštus ir tada jau planuojam pradėt mažiuką mirksiukas.gif
WildFire
Tik atsiradus vaikeliui supratau "gyvenimo prasmę", iki tol atrodė kad gyvenu tam jog tik uždirbt pinigėlius pavalgymui ir kitiems mažmožiams biggrin.gif
Padrushka
Siandien susimasciau, kaip zmones (moterys) suvokia, kad nori tureti vaika? Begaline meile vyrui su kuriuo norisi susilaukti palikuoniu? Bet siandien myli, o rytoj nezinia kas gali nutikti...
Noras rupintis? bet juk ir taip yra dalyku, kuriais gali rupintis...
Visos drauges aplinkui gimdo? bet juk nesoksi i sulini, jei visi soks...
Suvoki, kad "laikas"? bet kas yra "laikas", kai vienos gimdo 18-os, o kitos 38-eriu...

Man beveik 24-eri. Su draugu kartu daugiau kaip 7 metai... bet as dar nenoriu tuoktis, nekalbu apie vaikus. jauciu, kad gyvenimas tik prasidejes, kad dabar patys tie metai, kai jau nebepriklausai nuo tevu, kai uzsidirbi savo pinigu.
Nedarau problemos, tiesiog idomu kaip zmones suvokia, kad nori vaiko? O kas, jei tas noras neateis, jei turesi gimdyti tik del to, kad tau jau 30?
gekoniuke
Labai rimtas klausimas. Kiekvienas žmogus su laiku pasiekia kažkokią tai brandą, ar dvasiniam ar fiziniam lygmeny. Ir kiekviena moteris neišviangiamai sulaukia laiko, kai atrodo kad širdis ir susikaupę patys švelniausi jausmai nebetelpa joje ir dalis to privalo atsiskirt nauja gyvybe, kitaip tie nerealizuoti jausmai ir lūkesčiai sunaikins ją..
Kad laukiuosi savo mergaitės supratau jau kitą dieną, apemė tokie neišpasakyti jausmai, jog patikejau kad yra Dievas ir jis paglostė mano širdį.
nemo
Labai aktualus man klausimas... Na, kodėl moteris apskritai nori turėti vaikų, tai manau, kiekvienam mažiau ar daugiau suprantama, bet nesuprantu, kodėl aš noriu trečio? Dėl tų pačių priežasčių tikriausiai, o gal ne? Svarbiausia, kad tam neturim idealių materialių sąlygų ir pan., bet toks noras (begalinis) yra. Kodėl?
Sniegelyte
As manau, kad norejimas vaiko - tai naturalus instinktas g.gif . Pati vaiku dar neturiu, taciau noreciau turet...norejau nuo pat vestuviu pirmosios dienos, bet kyla daug abejoniu, o viena is ju, kad nesugebesiu tinkamai aukleti vaiko, kad reikia kazkaip tam pasiruosti...
Pasakykit, mamytes, i ka jus atsizvelgdavote pries planuodamos vaikeli? Nemanau, kad tik noro uztekdavo... unsure.gif
gekoniuke
Kuom grindi savo baimę, kad nesugebėsi tinkamai auklėti? Mažo žmogučio supratimas ateina savaime, juk tai tavo dalis. Svarbiausia,kad su meile lauki jo gimimo. Niekada niekam to nesakiau. Mano dukra buvo pradėta neapykantoj, jos tėvas mane išprievartavo, kad parodytu man savo vietą.. Žinoma tai santykių nepataisė, bet dukra gimė laukiama ir mylima. Mes puikiai sutariam, esam geriausios draugės ir nė iš nieko neteko girdėt, kad mano vaikas elgiasi ar kalba nederamai.
~saulyte~
Savo meiles vaikams nemoku nusakyti zodziais.Visada svajojau apie savus vaikucius.Taciau tikrasis noras pastoti ir susilaukti savo mazylio atsirado tik pries metus.Nezinau kodel....Ir to jausmo nupasakoti nemokeciau...Gal sakyciau,kad jau subrendau...O gal,kad jau turiu specialybe ir zinau,kad galesiu uztikrinti musu ateiti....O gal,kad salia yra mylimas vyras,kuris taip pat labai nori vaikelio....Tiek kunas,tiek pasamone jauciu yra pasiruose motinystei. nestuke.gif ax.gif
Sniegelyte
Gekoniuke, labai nemaloni tavo patirtis...bet dziaugiuosi, kad meile dukrai tokia didele. Na as tikiu, kad tai savo vaikuciui duot galeciau... 4u.gif o patirtis tai matyt turetu savaime ateit, juk visko negali ismokt ir kiekvienas atvejis skirtingas.
pukpuk
QUOTE(Smiling @ 2004 09 28, 12:51)
*

Pritariu.

Kas liečia mane, aš noriu vaiko nuo mylimiausio žmogaus pasaulyje ir tai, manau, naturalu. ax.gif Mums nėra susidariusi tokia situacija kaip KAI KURIOS čia rašo "neturiu ką veikti, turiu daug pinigų..."...
tiesiog iš klausimo "kodėl norite vaiko?" kyla priešpriešinis klausimas "o koks gyvenimo tikslas?"

... savo atsakymą manau kiekviena žino. ax.gif
Grytute
Pirmas mano mazylis buvo netyciukas... Teti mylejau be galo be krasto, o jis manes ne. Todel atsisake vesti, ir labai labai labai skaudino per visa nestuma. verysad.gif Man labai gaila, tada nebuvau tokia stipri ir kad mano maziukui pilvuke teko taip daznai justi verkiancia mama...
Noriu antro vaikelio... Beprotiskai noriu... Noriu apgaubti ji meile ir siluma dar pilvuke. Noriu jausti kaip jis auga, ima spardytis... Noriu to mazycio, pieneliu kvepiancio ir besalygiskai manimi pasitikincio zmogucio... Labai noriu... Nors ir pirmasis dar nedidukas, bet noriu dar vieno... Gal nors ji apsupsiu ramybe, kuria dabar jau galiu dovnoti ir savo pirmam Guguciui... Ir apskritai - noriu daug vaikuciu... biggrin.gif
kregzde
Kodėl norėjome vaiko? Nes atėjo jam laikas, kai jau buvo išsilakstyta, išsišokta, baigti mokslai, daugmaž sutvarkyta buitis, nes norėjosi glausti, myluoti, nes aš norėjau mažytės vyro kopijos, o vyras norėjo mažytės mano kopijos bigsmile.gif Niekada nemaniau, kad taip mylėsiu savo vaikutį nuo pat pirmų jo atsiradimų įsčiose, ne, nuo pat minties apie jį wub.gif

_plunksnele_
Na ir kaip galima tu maziuku nemyleti?! wub.gif As jau du metus beprotiskai myliu dar kazkur ant debeselio gulinti angeleli... Jau isivaizduoju kaip juo rupinsiuos, skaitau daug knygu, domiuosi...galvoju jau koius zaidimus zaistumem, kur vaziuotumem ir eitumem, i kokia mokykla geriau butu leisti, galvoju net apie vaiko studijas!!! Noriu viena diena isgirsti... MAMYTE, AS TAVE LABAI MYLIU! Stai del kokiu zodziu verta tapti mama, del to nebijau skausmo ir sunkumu! schmoll.gif
Papildyta:
...taip susigraudinau... cray.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.