Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Lovų užtiesalai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai
Pages: 1, 2, 3, 4
Puuga
Sveikutes,
persikelem i nauja buta ir turim papildomai dvi lovas, kurias neturiu kuo uztiesti.

Pasidalinkit patirtimi kuo jus uztiesiate savo lovas. Noreciau ko nors grazaus ir netradicinio.
Turiu kelis variantus: siuti, pirkti parduotuveje(brangus ir negrazus) arba ieskoti pigiu rubu parduotuvese.

Is anksto aciu uz nuomones smile.gif
remka
.......na va man irgi problemele,sestadieni pasistatem nauja lova,o uzklot nera kuo,seno nenoriu deti ant naujos lovos wink.gif siandien biski vaisktinejau ir ziurinejau,bet,kad labai jau brangus ir kaip tu sakai tikrai nera grazus,kilo mintis,gal dirbtino kailio nusipirkt uzklota,man jie visai patinka thumbup.gif
remka
...........na grazu tas kailiukas,bet dulkes ir tie plaukai nuo jo tai sersis sad.gif ........mano drauge svetainej uzsidejo dirbtino kailio uztiesalus ant kampo,nu labai grazu thumbup.gif bet plauku tikrai daug,bent po tuo kailiu...........o miegamo lovoj,tai juk paklode bus po kailiu????
Daisy
pas mane miegamojo lova uztiesta didziuliu storu dekiu, jis toks minkstas ir siltas, kartais susigundau ilyst po juo pasnaust laugh.gif
o va salone stovi sena sofa, tai as ja uztesiau istrizai languota skraiste thumbup.gif a la kaimas
o po to nusipirkau didziuli kailini briedi, tai jis dabar karaliauja ant sofos
Asta
Pas mane visai grazu (man), nors ir neorginalu wink.gif
Persikelem i nauja buta, isigijom baldus, tai irgi ishkilo problemele kuo gi lova uztiesti. Parduotuveje lyg ir radau mazdaug ko noriu, bet arba spalva netikdavo, arba audinys, arba ishmatavimai... a paskui netycia atradau vieta, kur prekiauja savo produkcija "Padvaiskas ir Ko". Nieko ypatingo.. bet man visai patinka.
Jei idomu, galit pasiziureti kazka panashaus:

http://www.padvaiskas.lt/dprodukcija.php?ID=32
remka
...........mes "Padvaiskas&Ko" pirkom ciuzini,buvo ten priklotu tu lovu ivairiausiais uztiesimais,bet,kad nelabai man jie ten patiko,kazkaip nebuvo spalvu pasirinkimo,arba labai tamsus,arba labai margi sad.gif ...o ir kaina 213 litu,
pa_radize
mes ir persikelem i savo buta.kadangi pinigeliu nera tiek,kad galetume leist juos uztiesalams,tai kol kas sukames,kaip ismanom.
miegamajam lova uztiesiam avikailio (bauer ar pan firmos) uztiesalu.svetainej irgi buvom tokiu uztiese,bet nuemem,kadangi jis originalus ir ziauriai vrangus,be to,dovana,tai nesinorejo jo ten trint.tai laikinai uztiesem su paprastu senu uztiesalu.o dabar pati neriu marga deki,kuribus galima panaudot ir uztiest sofai.jauku ir smagu,netradiciska
beje,labai fainu uztiesalu ar siaip dideliu medziagos gabalu,is kuriu galit siut uztiesalus,yra devetuose.va neseniai maciau sodriai melyna,kaip ir kailio imitacijos,bet nesiserianti,tai man labai patiko
xpander
O as visai nieko netiesiu ant lovos. Miegame tik miegam, tai tik is ryto graziai kaldras sukloju ir viskas. O svetainej kampas tamsiai zalias (medziaga kaip barchatas, su tokiu pukeliu, nezinau kaip vadinas). Tai ir nematau reikalo tiesti nieko. Kazkada galvojau miegame balto dirbtinio kailio padaryt uztiesala, bet vyrui kailiai nelabai, tai nieko ir netiesiam clap.gif Ir problemu ner laugh.gif
Selena
QUOTE (Laurama @ 2004 09 30, 09:13)
O as visai nieko netiesiu ant lovos. Miegame tik miegam, tai tik is ryto graziai kaldras sukloju ir viskas. O svetainej kampas tamsiai zalias (medziaga kaip barchatas, su tokiu pukeliu, nezinau kaip vadinas). Tai ir nematau reikalo tiesti nieko. Kazkada galvojau miegame balto dirbtinio kailio padaryt uztiesala, bet vyrui kailiai nelabai, tai nieko ir netiesiam clap.gif Ir problemu ner laugh.gif

Ir as taip darau.Pradzioj ieskojau,bet tinkamo kolorito neradau,tai ir pasiliko be uztiesalo.O dabar kaip patogu, sukisai patalyne ir viskas.O ir vaizdelis fainas-ciuzinio gobelenas sviesus,labai tinka.
Carmen
Gražiausia pasidaryti pačioms:užtiesalai
P@nter@
Mano aukle labai graziai padarydavo smile.gif is paltines arba kokios kitos storos ir minkstos medziagos nu kad butu prie kuno isiskarpo tokius kvadraciukus ar staciakampius galima ir tokias juostas per visa lova ir paskui jas baltu siulu tarpusavyje sumezga nu jau atrodo man tai fantastiskai kai pamaciau tai net supavydejau kad as tokia vepla ir nemoku taip graziai pasidaryti, smile.gif) arba dar galima is skiautiniu pasisiuti smile.gif
Pabandyk nueiti i foruma siuvimas mezgimas ten manau tikrai rasi geru patarimu smile.gif http://www.supermama.com/InvisionBoard/ind...wtopic=933&st=0
remka
QUOTE (Carmen @ 2004 09 30, 15:41)
Gražiausia pasidaryti pačioms:užtiesalai

.......jo blink.gif cia sakyciau jau reikia turet kantrybes,kurios as neturiu,megzti moku,bet tokio dydzio lovos uztiesima,tai manau tikrai,kad schmoll.gif schmoll.gif ,jau geriau siusiu kazka is gabaliuku,vaziuosiu sestadieni i audiniu paduotuve ,prisipirksiu medziagos ir bandysiu kazka! rolleyes.gif
Neglaite
Darbai fantastiski thumbup.gif , svajoju kada nusinert uztiesala,bet kad to laiko nelabai yra sad.gif . As cia pasizvalgiau Gariunuose ir labai neblogu yra gobeleniniu lovatiesiu, ivairiu rastu. Kainos nuo 70 lt iki 200 lt, ivairus dydziai. Kol kas ant lovos tiesiam deki,grazu,zaliam fone besileidzianti saule,bet jau biski pabodo.
nerile
Ant sofu dabar niekas nieko nebetiesia.
O ant lovos pas mane elementariausias tiesus uzklotas sviesiai geleto audinio, sienu ir uzuolaidu kolorito.
Bet man graziausi uztiesalai is skiautiniu. Tik pirkti jauciu labai brangiai butu. Kaune, Rotuses a. ant kampo yra tokia parduotuve, ten buna smile.gif
Asta
Man ir ish skiautiniu laaaabai grazu thumbup.gif Bet prie Rotushes tai pagalveles kaina, kad vos ne visa lovatiese paprastesne nupirkti butu galima... Nors is kitos puses... nemazai darbelio tam reikia ir kruopshtumo. Vertos jos tokio kainos. Kur grazi lovatiese is skiautiniu, tai kaip i meno kurini ziureti galima.
Viena is isheiciu butu, tai i kursus uzsiregistruoti ir paciai mokytis. Kazkada maciau, jog "Zinijos" draugijoje O.Kujaliene (ar kaip ji ten) organizuoja. Ir moko drabuzius ir buities daiciukus is shkurliuku pasisiuti wink.gif
LT saulele

Paprasta ir originalu:

nusiperki medžiagos (tarkim, baltos) ir dažų, skirtų piešti ant audinio, o toliau fantazijos reikalas, mačiau tiesiog juoda spalva išpieštą antikinės moters figūrą, sykiu paprasta, sykiu ir žavu... aš sau po remonto planuoju daryti kažką iš tos srities thumbup.gif
Vega
O ash ant lovos netiesiu nieko- kam gi tie skudurai? Tiesiog perku grazhia, aukshtos kokybes audinio patalyne.Visada ieshkau, kad komplekte butu koks nors idomus pribumbasas- pvz. uzhvaliukas dekoratyvinei pagalvelei ar pan. Kadangi su batais po lovas nelaipiojame ir su neshvariais vatnikais lovoj nesivoliojam- nesuprantu, koks tikslas tiesti kazhka ant virshaus...
Tafi
Ir as netiesiu nieko ,nes dar neradau nusipirkt man patinkancio.O paciai pasidaryt butu saunu, bet beda ta, kad sioje srityje ne ka nusimanau.Neturejau, kad kas pamokyru
ambra1
QUOTE (Staarm @ 2004 10 02, 21:16)
Ir as netiesiu nieko ,nes dar neradau nusipirkt man patinkancio.O paciai pasidaryt butu saunu, bet beda ta, kad sioje srityje ne ka nusimanau.Neturejau, kad kas pamokyru

as manau, kad lova ar sofa uztiesti butina, jei ji sena ir baisi. o jeigu ir sena, tai nebutinai baisi (dabar tiek visokiu galimybiu senus baldus atnaujinti, perdazyti (sendinant ar atnaujinant), pertraukti gobelena ir pan.).
bet jeigu ji tokia suklypus, tarybiniu laiku, tai jau problema, nes neuztiesta nekaip atrodo.
jei nauja, tai tiest tikrai nereikia, nes pats baldas, priderintas prie kambario interjero, turi savo grozi ir nereikia visokiu cinciliuku.
aisku, jei norisi po ranka tureti svelnu pleda, tai cia jau kiekvienos fantazijos reikalas. jei esi nelabai linkus siuti ir megzti, tai geriausia butu nusipirkti kokybiska deranciu spalvu ir audinio pleda ir kaip nors netaisyklingai ant sofos uztiesti. tokia kurybine atpalaiduojanti netvarka.
aisku butinos pagalveles (svarbu, kad deretu). galima uzsakyti, kad pasiutu, jei pati nesugebi ar nera noro vacation4.gif
renax
As pati siusiu uzklota is taftos su sinteponu ir medvilne ,o pagalveles tafta uzdengta uzuolaidine organza ,kad tarpusavyje viskas deretu smile.gif ,siaip siuti zymiai pigiau nei pirkt salone .
Zvirbliuke
Lovos dažniausiai neužtiesiam, sofos irgi kaip ir nereikėtų - ir nauja, ir spalviškai dera prie interjero ( prie užuolaidų! wink.gif ). Tačiau neįsivaizduoju, kaip smėlio spalvos sofą reikėtų apsaugoti nuo sūnaus šokoladuotų, plastelinuotų ar košiuotų rankyčių biggrin.gif Nelakstau juk paskui kas minutę ir nešluostau - taigi paprasčiauia užtiesti, turiu toki seną melsvą užklotą, kurio negaila iššokoladoti, ir nesuku sau galvos smile.gif

Beje, neseniai nusipirkau indišką užklotą, kainavo 100 lt, rankų darbo. Kartais patiesiu jį...
Gerbera
mano uztiesala tai labai ryskus, toksai gelsvas su oranziniu, nes man toks siltas jisai clap_1.gif . mes ji pirkom bazese, jis lietuviskas, merkio gamybos. mes norejom nebrangaus(mokejom 140lt) su pagalvytem. Jis toks su pamusalu, biski storesnis, nes man nepatinka koksai nertas, nes sudrimba, o sitas laiko forma. clap_1.gif

remka
...............nu nezinau,man tai butinas lovos uztiesalas,ciuzinys mano frote medziagos(nu nelaikysi taip,be rysio atrodo),paklode irgi frotine -nu irgi laikyti atvira paklode kazkaip schmoll.gif schmoll.gif ?Patalu palikt ant lovos,nu irgi kazkaip negrazu kambary,taip,kad lova uzklot reikia! rolleyes.gif
Lolitaeli
biggrin.gif Ir man atrodo,kad uztiesalo tai reikia.Vistiek graziau.Dar vis mastau,ka cia tokio idomesnio sugalvojus.Turiu viena pazystama prie meno,tai reiks ja uzkalbint rolleyes.gif gal duos kokiu minciu.
šilka
Mergaitės, radau gerą puslapį- www.ona.com (yra ten ir lovatiesių ir pledų ir kailių-ir šiaip l. fainų daikčiukų, ir kainos nesikandžioja)
vilma Liu
Miegamojo lova uzkloju siltu pledu. O vat kuo uzdengti minksta kampa, tai nesugalvoju. Zinau, kad nemadinga dengti kampus, bet kai namuose mazas vaikas, tai butu patogiau.
Raganiūkštė
QUOTE (midux @ 2004 10 03, 12:55)
mano uztiesala tai labai ryskus, toksai gelsvas su oranziniu, nes man toks siltas jisai clap_1.gif . mes ji pirkom bazese, jis lietuviskas, merkio gamybos. mes norejom nebrangaus(mokejom 140lt) su pagalvytem. Jis toks su pamusalu, biski storesnis, nes man nepatinka koksai nertas, nes sudrimba, o sitas laiko forma. clap_1.gif

Mes irgi tokį Merkio užtiesalą turim.Kainavo gal 140 Lt (su 2 pagalvėlėm) thumbup.gif Man patinka ir gražiais pledais užtiesti, bet labai sunku rasti tinkamo dydžio - lova visgi 160x200, o pledai dažniausia 150x200 ar mažesni. Taigi tas Merkio komplektėlis labai pritiko thumbup.gif
Agnele
Pasidalinsiu patirtimi ir aš kur , kas ir kaip wink.gif
Mano tėvai ant lovos turi dirbtinį baltą kailį, na atrodo gal ir gražiai, bet mama sako, kad dulkių tai daug. O jo nei išplausi, nebent išdulkinti, bet jis pakankamai nelengvas g.gif
O aš kartą eidama Gariūnuose, ten kur parduodama patalinę, mačiau ant lovų pasiūti labai gražūs užtiesalai wub.gif Žinoma, jie nuotraukoj atrodo tokie pusti ir gražūs, bet šiaip tai sulankstyti į pakankamai nedidelį pakelį, tai kaip iš tikrųjų net ir nežinau. Bet išmatavimas berods buvo 220*280, o kaina apie 150 Lt. Na, man patiko wink.gif
Neglaite
Buvom Gariunuose,nusipirkom lovatiese 220x260 uz 150, 30% medvilne,gobelenas. Atrodo fantastiskai . O rastas toks kad atrodo lyg butu is skiautiniu. Kol kas labai rekomenduoju thumbup.gif
pikolobambino
Zvirbliuke, kur tu pirkai indiska uzklota lovai? As tirpstu nuo visokiu indisku dalykeliu... Be to 100 lituku - tai palyginti visai nedaug:)
gandrė
Per praeitas Kalėdas ir mes sau leidom nusipirkt tokį pirkinį. Mūsų užtiesalas natūralaus kailio. Pirkom Kaune, laisvės alėjoj. Bet matėm ir bazėj. Neduok dieve, nelinkėčiau ir didžiausiam priešui. Veliasi, o plaukai dar ir siandien kimba prie rūbų. Norėjom praktiško, kad bet kada galėtum prigult ir netaupyt. Ir mokėjom apie 500lt.
mama39
o as lova uztiesiu uztiesalu pasiutu is skiautiniu.Man labai grazu+zinau,kad niekas tokio neturi.Esu tik mad.gif mad.gif mad.gif nes suo ant jo miega dienomis.Bet del mylimo suniuko g.gif g.gif g.gif negaila.
Ariela
ELZYTE, apie koki užtiesalą kalbi, nes ruošiuosi pirkti tipo kaip Dubingiuose, Skrajoj yra parduodami. Vilnoniai, ranku darbo. 200*250 kainuoja apie 400 Lt, ar čia toks ar ne?
gandrė
Ariela, tiksliai nežinau ar apie tą patį kalbam. Mūsų lamos vilnos 210-240. Bet pagulėjus su juodu treningu, pati pasidarai kaip lama:)
Ariela
Tada ne toks, nes kiek supratau tas is avies vilnos.
norge
Mes lovų neužklojam- užvalkalai gražūs, švarūs. O po naktiesgi patalai turi "pakvėpuoti"... unsure.gif

Bet užtiesalų kokių turime rolleyes.gif . Mano mama skiautiniais užsiima, į tarptautines parodas važinėja. Ji tokių grožybių mums pridovanojus... Ir kiekvienas užtiesalas, dekutis- su cinkeliu kokiu, su mintim... O spalvos, o raštai... O vaikams kokių grožybių pridarius! Dukrai didžiulis uztiesalas su gėletais katinukais (is skiautelių sulipdytais), ryškiame fone, o aplink visą užtiesalą išdaigstytos pelytės - vorele pėdina, uodegėle raito... thumbup.gif Sūnui- užtiesaliukas is aštuoniu skiautelinių kvadratų, o kiekvieno kvardato viduryje- baltame fone išsiuvinėta po drugelį, vabaliuką, boružą, voriuką ...

Tai karts nuo karto ištarukiam, pasišildom, pasigrožim ... smile.gif
merepopins
Taip, Norge, net seilė nutyso skaitant apie tokias grožybes thumbup.gif Tikiu, kad tokie su meile padaryti užklotai gali būti kaip relikvijos, perduodamos iš kartos į kartą ir spinduliuojančios tavo mamos rankų šilumą wub.gif .

O kadangi aš neturiu tokių auksarankių giminėj, tai pati užklotą susimeistravau. Nusipirkau "Jysk" medžiagos (berods, dalis sintetikos, dalis medvilnės) apie 35 litus už metrą ji kainuoja, bet jos plotis labai geras -- 2,80 metro. Tai mano lovai užteko 2 metrų ilgio, ir dar teko iš krašto apie 80 cm nukirpti. Tai iš jų porą pagalvių ant lovos gulinėti pasiuvau, o apkloto kraštus specialia juostele apsiuvau. Ir atrodo puikiai, ir skalbiasi gerai, ir netepli, nes mažylis ją vis kuo nors apdrėbti taikosi wink.gif
Agnele
Merepopins, bet tai reikia kartu ir sinteponą pirkti, kad tas užklotas būtų minkštesnis g.gif
Nes aš kai medžiagos nupirkau ant baldų užtiesti, tai kaip sasulkios kabo, jokio vaizdo tongue.gif
Ambro
QUOTE (Laurama @ 2004 09 30, 10:13)
O as visai nieko netiesiu ant lovos. ..

Kai turi vaiku, tai kaip ir reikalingas uztiesalas, nes nespesi valyti demiu is lovos laugh.gif
merepopins
QUOTE (Joanna @ 2004 11 11, 09:20)
Merepopins, bet tai reikia kartu ir sinteponą pirkti, kad tas užklotas būtų minkštesnis g.gif
Nes aš kai medžiagos nupirkau ant baldų užtiesti, tai kaip sasulkios kabo, jokio vaizdo tongue.gif

Na, nežinau, aš tai jokio paminkštinimo nedėjau. Juk kai nuo lovos patalynė ryte nuimama, lieka vien lygus čiužinys, uždengiu tada tą lovaitiesę ir jokių "sasiulkų". g.gif Čia gal dar ir nuo medžiagos priklauso. Maniškė nors ir nestora, bet tanki. O beje, jei siūnant su sinteponu, ar nebūtų problemų išskalbti -- juk lovatiesė nemaža, o tada iškart gerokai pasunkėtų?
Kozete
QUOTE(Joanna @ 2004 11 11, 09:19)
Merepopins, bet tai reikia kartu ir sinteponą pirkti, kad tas užklotas būtų minkštesnis  g.gif
Nes aš kai medžiagos nupirkau ant baldų užtiesti, tai kaip sasulkios kabo, jokio vaizdo  tongue.gif
*

O kaip įdėti tą sinteponą?
Ar iš abiejų pusių dedate tokią pačią medžiagą?
Siaip
Gal zinote kur yra didelis pasirinkimas graziu uztiesalu lovoms, ne patalynes. Ne vilnoniu ar sintetiniu pledu, bet medziaginiu.
klajune
Plazoj yra (prie Jazz'o traukinio), pirmam aukšte, kur ir patalynę pardavinėja. Visai neseniai buvau- gražūs, bet brangūs užtiesalai.

Sau aš pirkau bazėj, prieš kokį pusmetį- šviesų užtiesalą su 2 pagalvėlėm.

Tiesa, pasirinkimas nei ten, nei ten nėra didelis. Bazėj tik kokios 3-4 spalvos buvo, plazoj- priklauso kiek išpirkta ir kada užvežta.
Auksuole
Labai priklauso, kiek nori už tą užtiesalą mokėti wink.gif Aš kai mėgstu pasivaikščioti po parduotuves tai mačiau kažkada Laisvės al., tik nepamenu, kaip ta parduotuvė vadinasi, bet ten jaučiu siaubingai brangu. Lange mačiau kabėjo, bet l. gražu smile.gif
Dukra
QUOTE(Siaip @ 2006 10 04, 11:20)
Gal zinote kur yra didelis pasirinkimas graziu uztiesalu lovoms, ne patalynes. Ne vilnoniu ar sintetiniu pledu, bet medziaginiu.
*

Mane ir tas pats domina, bet manau kad reikia siutis uzuolaidu salonuose ir pan., derinti prie kambario roletu ar uzuolaidu, tada ir dydi pasirinksi koki nori. 4u.gif
jolax
Neuzilgo isikelsime i nauja buta, todel vis po truputi prekinames, kad po to nereiketu. VAt susimasciau o kokie uztiesalai ant lovu dabar madingi. Musu miegamojo lova gelezine ( na ne tokia kokios budavo bendrabuciuose biggrin.gif ).Bet graziais israitytais galais. Ar siuo metu dar derinama lovos uztiesalas ir uzuolaidos.? Tiesiog nenturiu zalio supratimo koki uztiesala pirkti.Na tokio kad negaletum dienos metu prigulti ant uztiesalo nesinori. Norisi grazaus, idomaus ir praktisko.KA galetumet patarti.
Alaja
Gal i madinguma demesio kreipt nereiktu g.gif Svarbu grazu ir paderint prie lovos stiliaus(na ir pacio miegamojo),na pagal aprasyta lova tai deciau koki minkstai siuvineta,dygsniuota lovatiese ir primetyciau tokio pat audinio pagalveliu.
BrBk
Kažkaip aš irgi manau, kad į madingumą nereikia kreipti dėmesio - tai ne pagrindinis kriterijus renkantis lovatiesę mirksiukas.gif

Atsakau į kitą klausimą - miegamajam derinau užuolaidas su lovatiese, bet ant lovatiesės vis dar nedrįstu prigulti, kol kas gaila... blush2.gif alia nelabai pietų miego ir guluosi bigsmile.gif
jau buvau įmetusi kažkurioj temoj fotkes, įmetu dar kartą ax.gif

user posted image

user posted image

ermute
nu as tokioj "priessremontinej" busenoj ax.gif bet kokius 2 metus ant lovos tiesiau toki dviguli pleda, nu zinot- pilni Gariunai ir visi kiti turgeliai bei etc... tik viena problema - isshalbt ji tai nu i na..... bet laaaabai malonu prigult.. nors gyvenu 3 su holu bute, musu heimoje miegamasis- dazniausiai gyvenamas kambarys rolleyes.gif lova didele, plati, visi vaikai telpa, mudu su vyruku susirangom, ir telika paziurim, ir jei reikia, uzkandziaujam ir t.t..... po remonto noreciau kazko grazaus, ale auksciau esanti foto, bet vat- kaip ir ji pati minejo - praktishkumo nerasta... arba galima ji surast, bet tada paciai oj vargeli mieliausias kiek darbo... vos ne kiekviena savaitgali skalbt tokia baltute verysad.gif
jolax
Tai va ir man kartais noretusi ,,issidrebti" ir pagulineti, nebutinai miegoti.O kai dar vaikas ir vyras salia isvis fainai pasivolioti.Bet , manau, nelabai rasiu, kad butu grazu ir praktiska, reikes kazka rinktis.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.