kristal
2007 01 28, 23:05
QUOTE(lauralin @ 2007 01 12, 01:22) Sveikos! Mums 9 men. Ryte geriam MP, apie 12 - 13 val kruopu kose ( aviziniai dribsniai,grikiu dribsniai,ryziu dribsniai),po keturiu valandu darzoves (bulve,morka,kopustas,cukinija,moliugas it t.t.) dar po keturiu kruopu kose su oboliu.Tarpuose atsigeria MP. Mesos neduodu,cia mano isitikinimai,kad iki metu ji vaikui nereikalinga. O kaip mamyte pas jusu vaikuti su gelezimi organizme reikalai??? Jusu reikalas duoti ar neduoti mesytes, bet ziurekit nepridarykit bedu su sveikata savo maziukui , kad neissivystytu mazakraujyste veliau...
lauralin
2007 01 28, 23:13
QUOTE(kristal @ 2007 01 29, 00:05) O kaip mamyte pas jusu vaikuti su gelezimi organizme reikalai??? Jusu reikalas duoti ar neduoti mesytes, bet ziurekit nepridarykit bedu su sveikata savo maziukui , kad neissivystytu mazakraujyste veliau...  Kas tris menesius darom kraujo tyrima,kai buvo keturiu men gelezies siek tiek truko,nes as per nestuma sirgau mazakraujyste,bet panaudojom lasiukus gelezies ir viskas susitvarke,kai darem paskutini karta buvo viskas ok,ryt vel einam daryt kraujo tyrima,bet pagal vaika matau kad viskas gerai
kristal
2007 01 28, 23:23
Gerai, jei viskas tvarkoje  Bet. mano manymu, jau geriau duoti vaikuciui mesytes, nei girdyti vaistukus nuo mazakraujystes... Mes turejom nedidele mazakraujyste, bet dabar jau viskas tvarkoje - maze labai noriai valgo virta versiuko liezuvi (is eko ukio), o ten labai daug gelezies
Lauryna28
2007 01 29, 16:30
QUOTE Pas mus irgi buvo tos tarpas, kai labai nenoriai košes, tik va vaisinės tai greitai būdavo sudorojamos Tai aš į daržovienę ar "mėsienę" pradėjau įtarkuot obuoliuko Tai valgė labai noriai, tada obuoliuką po truputį mažinau, mažinau..... ir valgom vėl normliai Pabandyk, gal pavyks savo zuikį taip apgaut Labai aciu uz patarima Bet zinot, regis ivyko stebuklas - paskaiciusi, kad savo vaikiukams i koses dedate poro, pabandziau ir as. Ir jam patiko. Jau dvi dienas koses sveiciam su malonumu
Sveikos, temoje isties yra geru idejau, taciau del kai kuriu dalyku nesu tikra, o gal net ir skeptiska. Maniskiui tuoj 8 men. primaitinti pradejau nuo 6 men. tad patirteis nedaug  , bet stengiuosi kuo daugiau dometis mityba. Skaiciau, kad produktu miksas nera gerai, nerekomenduojama i tyreles, koseles deti daugiau nei 3 pagrindiniu ingridientu, prieskoniai petrazole, krapai nesiskaito. O druskos, cukraus, sviesto (geriau aliejus) geriau isvis vengti. Net ir suaugusiam, jei teko girdeti yra tokios produktu sudreinamu lenteles, pagal kurias rekomenduojama maitintis ir nemoksuoti, bet ko. Na aisku yra iviairu nuomoniu, juolab, kad as pati negaliu iklabeti vaiko valgyti tokio sveikuolisko maisto, nes jis neskanus, mastau kuo cia pagardinti. O kur dar seimos mitybos yprociai, negali vaikui visada duoti a le sveikuoliska maista, o pats kirsti cepelinus, bulvytes free su kecupu. Mikobangeje sildyti nerekomenduojama del neigiamo bangu poveikio kai kurioms medziagoms, nors tokia pagunda man kyla  . Spresti kiekvienai mamai, tiesiog geras skonis (kuri taip norisi isgauti, kad tik vaikas valgytu) nevisada yra sveikas. Turbut reikia taikyti i skonio ir sveikumo viduriuka
Barbara
2007 11 12, 22:14
Kažkur radau (tik nepamenu kur  ) tokį įdomesnį receptuką: išvirti ryžius sumaišyti su trintu obuoliu ir jogurtu  (obuolį galima keisti kitu vaisiumi ar uogomis)
Laumiux
2007 11 15, 20:20
QUOTE(Alna @ 2007 11 12, 13:09) Mikobangeje sildyti nerekomenduojama del neigiamo bangu poveikio kai kurioms medziagoms
Iš pradžių ir aš vengiau šildyti, bet kai pamačiau, kad mikrobangėje maistelį šildo VAIKŲ LIGONINĖJE, tai dabar kartais pašildau Papildyta:QUOTE(v_rasa @ 2007 01 25, 13:50) Mano manymu, vaikams iki metų reikėtų parinkti ekologiškus produktus, tame tarpe ir žuvytę, kuri užaugusi natūraliai, o ne užauginta ant chemijos.
O iš kur jos gauti? Nors aš lašišos ir neduodu, perku kokią menkę (tipo šviežią). Kad ir jūroje sugauta, žuvytė vis tiek nėra sveika - juk tiek bjaurasties į jūrą dažnai pripilama. O kur dar visokios chemijos, kad žuvytė ilgiau išliktų "šviežia"... Geriausia, ko gero, būtų pačiam augintis. Kas nuosavame name gyvena, tai sode tvenkiny, o kas bute - tai akvariume
O iš kur jos gauti? Nors aš lašišos ir neduodu, perku kokią menkę (tipo šviežią). Kad ir jūroje sugauta, žuvytė vis tiek nėra sveika - juk tiek bjaurasties į jūrą dažnai pripilama. O kur dar visokios chemijos, kad žuvytė ilgiau išliktų "šviežia"... Geriausia, ko gero, būtų pačiam augintis. Kas nuosavame name gyvena, tai sode tvenkiny, o kas bute - tai akvariume  [/quote] Del tos ekologiskos tai nezinau  , tikrai problema ja gauti, o be to juk nesusiveiksi visu ekologisku produktu gyvenimo eigoje, reikia pratintis ir prie tu, kuriuos galime gauti parduotuveje. As turiu galimybe gauti ekologisku darzoviu ir mesytes (susisaldzius aisku), obuoliu, taciau bananus, kivius galiu gauti tik pirktinius prekybos centruose, na ir duodu vaikui nesgrauziu. Tad su tais ekologiskai produktais man kartais atrodod yra kiek perlienkiama kaip ir su vaikiskomis prekemis, naudojamasi teveliu jautrumu, uzkeliama kaina, sukuriamas poreikis, tipo labai kruta ir butina
Klepesova
2007 11 17, 22:12
na pavyzdžiui aš negaliu pakęsti moliūgo. Jo nei valgau nei noriu... Bet mano mažoji jį dievina... tai ką man nebeduoti jai moliūgo? Aš nugalėjau save. Perku- ruošiu (nors kartais pačiai net priklu) vaiko norai ir poreikiai man svarbiau už maniškius kvailus įsitikinimus, kad moliūgas- šlykštu... nevalgomas... Dabar dar: pomidoras: daviau paragauti čia prisiskaičiusi- sugadinau košę, vaikas nevalgė. Dėl užšaldymo- šaldau tik ką nupirktą mėsą. Savo darytų produktų nešaldau- dingsta dalis naudingų medžiagų, vitaminų... Dėl šildymų: šildau tik tą dieną gamintą maistą- 1 kartą duodu ką tik pagamintą- su mėsa, antrą kartą jau pašildau daržoves, tada sumalu ir duodu (ir tai širdelę sopa, bet studijuoju, lankau kursus, dar vyrui pietus paruošt reikia, namus sutvarkyt... nespėju kitaip, košę dar ryte išverdu, pietūs ir švieži, bet vat vakarienė nukenčia  ) poro dar nedaviau- bet jei galima duosiu duosiu. Kiaušinio trynį dabar- alergijos amžiuje pataria duoti tik nuo 1 metų. Kepenėles daviau paragauti- tačiau tik 1 kartą nors ir patiko- bet nustojau- pagalvojau, kad daug sunkiųjų metalų... Kaip aš darau košes? Kaip ir visi: Grikiai, morkos, žalioji cukinija. Viskas išvirta, pagardinta truputuką sviestuko (bet dažniausiai jei tik nevalgo) jei sudedu lygiomis dalimis- valgo- jei pagrindas grikiai- ne. Maniškė nemėgsta kruopų. Ryžiai moliūgas bulvė. Šią valgo bet kokiomis proporcijomis- jei prasčiau valgo vėlgi truputuką sviestuko (kaimiško) ir viskas mėsiškos pietų košės: Jautiena(kiaulienos išpjova, vištienos, kalakutienos file)- bulvė, morka, o tada jau interpretacijos skoniui suteikti  arba truputukas žaliosios cukinijos, ar kalafijoro, ar (žiedinis kopūstas) ar briuselio kopūsto, ar paprasto kopūsto žirniais ar be nieko. Čia nededu nei sviesto nei kito riebalo... manau kad sultinyje vis tiek yra kažkiek riebaliuko... Visokios greito paruošimo košelės mano princesei iš viso nepatinka... retais atvejais suvalgo pora šaukštelių. ir 1 kartą yra suvalgius gal net 50ml.bet aš bent į savaitę kartą duodu paragauti (dėl įvairovės)  | i |
| Pašalinta off-topic žinutės dalis |
zvaigzdute23
2007 11 17, 23:40
QUOTE(leliux @ 2007 01 23, 12:25) nu mamkos, kam cia klausimai kyla del mikrobangines  nepatartina kad vaikas virtuvej butu kai ji ijungta, o jus svarstot apie sildoma maista joje vaikui  Is dalies su tavim sutinku, bet tik is dalies dar tik buvo prasideje masinis mikrobangiu pirkimas tada labai daug tokiu legendu ir spekiojimu buvo girdet, bet viskas nutilo tada kai pasirode mokslininku isvados jog mikrobangu krosneleje gamintas maistas nera blogas sie spinduliai kenkia salia stovint.
Mamytės, gydytoja liepė pradėt valgyt neriebią žuvį, tačiau mes su vyru nelabai ją mėgstam, tai ir nevalgom  Kokia čia būtų ta neriebi žuvis? Ir kaip ją paruošt? Ir dar norėčiau duot virto liežuvio, bet nežinau kiek laiko jį reik virt  Ačiū
vixiuke
2007 11 19, 18:42
QUOTE(Loora @ 2007 11 19, 17:59) Mamytės, gydytoja liepė pradėt valgyt neriebią žuvį, tačiau mes su vyru nelabai ją mėgstam, tai ir nevalgom  Kokia čia būtų ta neriebi žuvis? Ir kaip ją paruošt? Ir dar norėčiau duot virto liežuvio, bet nežinau kiek laiko jį reik virt  Ačiū mano dukrytė žuvies yra valgiusi na gal kokius tik 4 kartus  mes nelabai ją mėgstam ir ruošiam, tai ir jai netenka, nors šiaip visai skaniai valgė, kai daviau, reiks pasitaisyt  Liežuvį aš verdu gal apie valandą, na kol lengvai įsismeigia šakutė, bet dukrytė jo nevalgo
arturiuke
2007 11 21, 22:02
QUOTE(Loora @ 2007 11 19, 17:59) Mamytės, gydytoja liepė pradėt valgyt neriebią žuvį, tačiau mes su vyru nelabai ją mėgstam, tai ir nevalgom  Kokia čia būtų ta neriebi žuvis? Ir kaip ją paruošt? Ir dar norėčiau duot virto liežuvio, bet nežinau kiek laiko jį reik virt  Ačiū Liezuvi verdame gana dažnai, geriausia zinoma butu jautienos, tai ji reikia virti apie 2val., tada po saltu vandeniu ir iskar balta oda nuo jo nulupti reikia, nes po to sunkiai lupasi, prilimpa prie mesos, kiaulienos liezuvis verda apie pusantros valandos. As savo leliui liezuvi supjaustau gabaliukais, duodu i rankyte, viena rankyte jis valgo, o tuo metu as is pasalies dar po minkstesni gabaliuka duodu. Neriebi zuvis juros lydeka, sau tai kepu, bet vaikui i garpuodi 15-20 min. ir galima leliui valgyti. Jei neturi garu puodo, galima atskirai kiaurasamti nusipirkti svarbu, kad nors ant vieno turimo puodo tiktu uzdeti ir uzdengti. Labai skani zuvis gaunasi, o ir pacioms jei svori metat ar reguliuojates nepakartojamas patiekalas. Dar esu zuvi darius taip i nepridegancia keptuve vietoj aliejaus truputis vandens, uzdengiu ir garinu apie 15-20 min., jei vanduo isgaruoja vis truputi ipilu, manau vaikui tinka.
auksegi
2007 11 27, 18:00
aš išverdu ryžius, įdedu šaldytų uogų (pvz. braškių, juod. serbentų, aviečių..), sutrinu su blenderiu ir gaunasi  košė, tokia glitni ir l. skani. Taip pat verdu avižų dribsnių košę arba 5 grūdų dribsnių košę, kurias t.p. sumalu su blenderiu ir paskaninu uogomis (dažniausiai aš vartoju šaldytas) ar kartais su sviestuku, tai tuomet nesaldau. Košės, mano manymu, kiekvienos mamos fantazija. O kai mums pabosta virtos košės, racioną paįvairinu pirktinėmis. Pvz maniškė nemėgsta namuose virtos grikių košės  , tuomet perku tuteli pienišką grikių košę. Na, o pietums visuomet valgome daržovienę. Mums 8 mėn.
auksineblondine
2008 01 13, 22:36
Mano mazei jau 10men, tai as vis stengiuos maziau blenderiuot ir daugiau gabaliuku palikt. Atradau labai skania kose su makaronais (labai smulkus): triusiena(mesa pasirinktinai)+morka+sparagines pupeles+makaronai. Mesa, morka ir pupeles su blenderiu tryniau, o makaronus teip sudejau. Valge apsilaizydama O siandien kepiau vakarienei taip vadinamus "bado" blynus. Tokioj specialioj keptuvej, kur buna formos padarytos (nzn ar kas suprato  )Tai jie tokie neriebus buna. Taigi mazei ta blyna suplesiau mazais gabaliukais ir vaisine tyrele uzpyliau. Valge ir labai
agnytyte
2008 05 28, 10:35
na ir as parasysiu pora receptuku: viena kosyte labai paprasta, bet mazo mazius valgo labai skaniai, ir dazniausiai buna toks graziai zaliai aspibuzojes bulve, morkyte ir spinatu pora gabaliuku (saldytu), jei verdate vienam kartui tada vienas gabaliukas, nes jei per daug, visko nesuvirskina, nes ismatos labai zalios. spinatus virti atskirai, kadangi jie smulkus, ir nukosti sieteliu. aisku viska sumaisyti blenderiu ir dar ipilti slakeli gero alyvuogiu aliejaus. vaizdelis labai geras,nes kose gaunasi zalia tokia kita kosyte rimtesne tokia: Reikia jautienos (ar kokios kitos mesytes), kietai virto kiausinio trynio (jei dar jo nedavete nei karto, tai dekite labai maza gabaliuka, gal koki sestadali trynio, ir paziurekite ar vaiko neisbere, nes gali buti alergiskas), dideles bulves,morkos, saujytes zaliu zirneliu ir zalio kopusto truputi. viska isverdame, sumaisome blenderiu ir ipilame slakeli aliejaus. vat taip. skanaus
iki 9men kruopu koses maliau,darzoviu blenderiavau,dabar kruopu nemalu,darzoves sutrinu su sakute.verdu ivairiai.pvz grikiai+morka+kalakutiena(mesyte atskirai su blenderiu sumalu ir sumaisau su kose),dar verdu moliugas+morka+bulve,kruopas dazniausiai skaninu su vaisinem tyrelem,jau bandziau duot ryzius su zemuogem,
vikusedo
2009 09 14, 23:43
kokia šauni tema  tik tie komentarai ne velnio nereikalingi jų pilnas SM forumas. Kiekviena maitina pagal save  Mūsų košyčių topas: Bulvė+ morkytė+ kopūstukas+ triušienos gabaliukas  valgo, o kartais per mažai išverdu ir dar trūksta Mamytės patarkit kokią skanią košytę (lengvai virškinamą) galėčiau duoti po rytinio miegelio? nuo ryžių vimčioja, bandžiau keletą receptukų bet  net nežinau ką čia jai pasiūlius  MP jei priimtiniausia bet juk reikia jau daugiau valgyt pradėt  po pietų jau duodu mėsinę košytę
O-RE-AR
2009 10 26, 00:29
Mes pusryciams valgom pieneli,o jau grudine kosyte gaunasi kazkur 12-13 val.Tai verdam manu,makaronu,grikiu,arba aviziniu dribsniu koseles+sviestuko gabaliukas,Jei jau labai nevalgo,tai duodu banano paskaninimui,bet dabar paskaiciau,kad saldytu uogu dedat,tai bandysiu ,nes kaip kartas jai nupirkau maisa saldytu,tai reiks eksperimentuot O pietums,kurie buna 15-16val.duodu ivairiu darzoviu+kalakutiena,ar jautiena+alyvuogiu aliejaus saukstas
SIVERIJA
2010 01 05, 15:53
Ar jau 9 mėn leliukams duodat košių su makaronais? Mėgstam tokią košytę: mėsytė (kalakutiena, kiauliena, triušiena ar kt.), bulvytė, morkytė, žirniukai, šlakelis alyvuogių aliejaus, ir aišku su blenderiu trinu. Įsigijau garpuodį  Ar verdat leliukams garų puode? Aš bijau, kad ten per žalias maistas gali likt, pvz, žuvis pas mane, jei uždėjai automatinį paruošimą, tai tik 15 min turi garintis, man kažkaip mažoka atrodo  Mėsytė- 30 min. Aš verdu ilgiau, mažiausiai valandą ar pusantros
@Helena@
2010 01 05, 23:45
QUOTE(vikusedo @ 2009 09 14, 23:43) kokia šauni tema  tik tie komentarai ne velnio nereikalingi jų pilnas SM forumas. Kiekviena maitina pagal save  Mūsų košyčių topas: Bulvė+ morkytė+ kopūstukas+ triušienos gabaliukas  valgo, o kartais per mažai išverdu ir dar trūksta Mamytės patarkit kokią skanią košytę (lengvai virškinamą) galėčiau duoti po rytinio miegelio? nuo ryžių vimčioja, bandžiau keletą receptukų bet  net nežinau ką čia jai pasiūlius  MP jei priimtiniausia bet juk reikia jau daugiau valgyt pradėt  po pietų jau duodu mėsinę košytę  as verdu ivairius dribsnius, truputi balinu karves pienuku ir dedu truputi druskytes. Maze labiausiai megsta avizinius dribsnius  Kad nevimciotu tai siulau daryti skystesne kose
Del to kad nevimdytu vaikucio is tiesu gal reiketu skystesne virti Musu siandienos sublenderiuota kose, drauge patare: bulve morka kopustas ryziai mesyte ir dziovinta slyva  Viduriukai is karto atsikimso
Mes dar kosiu nevalgom, bet skaitau, kad dauguma naudojat kopustus, kalafiorus, brokolius, t.y. tas darzoves nuo kuriu man, o gal ir daugeliui, pucia pilva. Ar nebaisu vaikams tokias koseles duot ? Ar nepucia jiems pilveliu ?
o vaisius pačios šaldote ar pirktinius dedate?
SIVERIJA
2010 01 22, 11:51
QUOTE(Vission @ 2010 01 21, 18:19) o vaisius pačios šaldote ar pirktinius dedate?  vyšnias, braškes, avietes, serbentus- pati, o brokolius šaldytus ir špinatu lapus šaldytus- pirkau, neturim mes savų tokių o ar kas ruošia leliukams maistą garų puode?  kiek laiko mesą jame garinat?
O-RE-AR
2010 02 03, 01:31
QUOTE(SIVERIJA @ 2010 01 22, 10:51) vyšnias, braškes, avietes, serbentus- pati, o brokolius šaldytus ir špinatu lapus šaldytus- pirkau, neturim mes savų tokių o ar kas ruošia leliukams maistą garų puode?  kiek laiko mesą jame garinat?  Gerai,kai turit savu uogu,o as viska perku,tiek darzoviu ,tiek uogu pasitaiko ir svieziu ir saldytu.
QUOTE(SIVERIJA @ 2010 01 05, 15:53) Ar jau 9 mėn leliukams duodat košių su makaronais? Mėgstam tokią košytę: mėsytė (kalakutiena, kiauliena, triušiena ar kt.), bulvytė, morkytė, žirniukai, šlakelis alyvuogių aliejaus, ir aišku su blenderiu trinu. Įsigijau garpuodį  Ar verdat leliukams garų puode? Aš bijau, kad ten per žalias maistas gali likt, pvz, žuvis pas mane, jei uždėjai automatinį paruošimą, tai tik 15 min turi garintis, man kažkaip mažoka atrodo Mėsytė- 30 min. Aš verdu ilgiau, mažiausiai valandą ar pusantros  mazam mesos gabaliukui pilnai uztenka 30 minuciu. Po valandos ar 1,5 virimo jokiu vitaminu mesoj nelieka
ericute
2010 02 05, 16:49
QUOTE(Nete @ 2010 02 05, 10:19) mazam mesos gabaliukui pilnai uztenka 30 minuciu. Po valandos ar 1,5 virimo jokiu vitaminu mesoj nelieka  as tai zalia mesyte susimalu,pasidarau galkutes ir i kamera,paskui isemu ir verdu po viena,ir tikrai nereikia virti ilgai,malta mesyte isviso greitai isverda
mazutesaule
2010 02 06, 20:37
kristyyynyte
2010 02 07, 20:07
Asd mesytes maza gabalaiti leliui apie 45 min verdu
QUOTE(Liussy @ 2010 01 13, 23:25) Mes dar kosiu nevalgom, bet skaitau, kad dauguma naudojat kopustus, kalafiorus, brokolius, t.y. tas darzoves nuo kuriu man, o gal ir daugeliui, pucia pilva. Ar nebaisu vaikams tokias koseles duot ? Ar nepucia jiems pilveliu ? MUms tik nuo kalafioru pilvuka pucia. Man ir buvo keista, bet nuo kopustu jokio putimo.
Metameskinija
2010 02 08, 11:13
mums 9 men, musu pati megstamiausia, pusryciu kosyte: 3 sausainiai ( as dedu Selgos, jie sviesto pagrindu), 1 bananas, pora obuoliuku. Sausainukus uzpilu trupuciu siltu, virintu vandeniu, kad jie isbrinktu. Per burokine tarka itarkuoju banana ir obuoliukus. Gerai ismaisau - ir lapnojam, oi kaip lapnojam !
takupaj
2010 02 10, 01:55
QUOTE(ericute @ 2010 02 05, 15:49)  as tai zalia mesyte susimalu,pasidarau galkutes ir i kamera,paskui isemu ir verdu po viena,ir tikrai nereikia virti ilgai,malta mesyte isviso greitai isverda ir as taip darau,geriausias variantas  .o jei mesyte nemalta tai nedideli gabaliukai,30 min kartu su darzovemis ir liux
megasun
2010 03 15, 11:33
Sveikos, merginos  Help! maniske atsisako kosiu ir nei ryte nei vakare neisiulysi niekaip  Per pretus dar dar valgom  daviau sriubytes truputi tai labai patiko, agurko truputi irgi labai patiko, truputi desrytes, kiausinio trynio ketvirtadali suvalgom, duonyte, obuoliuka, daviau maza gabaliuka karstai rukytos skumbres (labai patiko ir nieko blogo nebuvo), paragavo ir fermentinio surio, valgom naturalu jogurta, vakar truputi vynuoges daviau, karta mazumele ananaso vaisiaus sulciu , bet labai labai nedaug, makaroniuka. Ta tai valgo skubedama. Galvoju, kad pribrendo laikas pabandyti ir varskyte Tokia mintis smekstelejo, kad gal reiketu duot ne kosytes pavidalu, nes kaip ir viska valgyti kaip ir mes valgom  Ka jus manot? Papildyta:buciau dekinga uz patarimus
shimuks
2010 03 20, 18:27
As savaja bandziau prie varskes pratinti, taciau niekaip nenorejo valgyti, ir uogytem skaninau ir jogurtu, tada pabanziau suria duoti su spinatais- patiko! spinatus supjaustau smulkiai uzpilu verdanciu vandeniu (tam kad suminkstetu) sumaisau su varske + druskytes + drietines arba naturalus jogurtas. Valgo puikiai
Liepos_mama
2010 03 22, 09:51
Sveikos mamytės  Norėjau ir aš paprašyti pagalbos dėl špinatų, nes visai neturiu jokio supratimo kaip juos reikia paruošti? Mano dukrytei dabar 8,5 mėn, neseniai pasidarėm kraujo tyrimus, pasirodo turim nedidelę mažakraujystę  Gydytoja rekomendavo valgyti kuo daugiau tamsiai žalios spalvos daržovių,tai prisipirkau visko, gaminu kiek fantazija leidžia,bet va špinatai taip ir guli šaldytuve  Gal galit pasidalint patirtim, kaip juos reikėtų paruošt, i kokias košes dedat? Ar galima žalius dėt ar išvirt reikia?  Būčiau labai dėkinga už patarimus
Birbiryte
2010 03 22, 21:37
QUOTE(Liepos_mama @ 2010 03 22, 11:51) Sveikos mamytės  Norėjau ir aš paprašyti pagalbos dėl špinatų, nes visai neturiu jokio supratimo kaip juos reikia paruošti? Mano dukrytei dabar 8,5 mėn, neseniai pasidarėm kraujo tyrimus, pasirodo turim nedidelę mažakraujystę  Gydytoja rekomendavo valgyti kuo daugiau tamsiai žalios spalvos daržovių,tai prisipirkau visko, gaminu kiek fantazija leidžia,bet va špinatai taip ir guli šaldytuve  Gal galit pasidalint patirtim, kaip juos reikėtų paruošt, i kokias košes dedat? Ar galima žalius dėt ar išvirt reikia?  Būčiau labai dėkinga už patarimus  Mums greitai bus metukai, mes špinatus valgom jau senokai, ju dedu i kosyte su darzovem ir mesa. Špinatus reikia deti į virimo pabaiga ir pavirti gal kokias 4-5 minutes. Skoni kosytei labai pagardina lešiai.  Beja spinatus perku ''mažuosius''.
Liepos_mama
2010 03 23, 11:13
QUOTE(Birbiryte @ 2010 03 22, 21:37) Mums greitai bus metukai, mes špinatus valgom jau senokai, ju dedu i kosyte su darzovem ir mesa. Špinatus reikia deti į virimo pabaiga ir pavirti gal kokias 4-5 minutes. Skoni kosytei labai pagardina lešiai.  Beja spinatus perku ''mažuosius''. Ačiū  Bandysim virt ir ragaut
QUOTE(Birbiryte @ 2010 03 22, 22:37) Mums greitai bus metukai, mes špinatus valgom jau senokai, ju dedu i kosyte su darzovem ir mesa. Špinatus reikia deti į virimo pabaiga ir pavirti gal kokias 4-5 minutes. Skoni kosytei labai pagardina lešiai.  Beja spinatus perku ''mažuosius''. O tai lesius perkate parduotuveje?ta prasme is maiseliu?
Sveikutes o mane jau ima neviltis...  anksciau valgem visas namines koses net ausys linkdavo, bet mazoji susirgo slogyte ir gerklyte skaudejo, nuo to laiko grudiniu kosiu neima i burna nors tu ka..  kiekviena diena verdu vis kitokia, bandau ir vis su kitokiom vaisinem tyrelem maisyti, trinu su blenderiu, kad vientisa mase butu, bet nepadeda, na kelis saukstelius suvalgo ir viskas...tenka duoti pirktines, kurias valgo noriai..
margutis79
2010 04 05, 21:31
o mano mazasis taip pat nevalgo grudu koses gamintos namie, bandziau ivairiu kruopu, skaninau ir su tyrelemis, ir su bananu, niekaip. Tik pirktines, kur su vandenuku uzpilti reikia O darzoviene su mielu noru valgo mano gamintas
Maniškė nelabai valgė grūdines košes, pabandžiau imaišyti moliūgo. Tikrai padėjo kerta gerai
mano grudines tai valgo, o va darzoviu su mesa puse normos iveikia ir zaidzia
linksmuoliukas
2010 04 14, 08:38
QUOTE(agneb @ 2010 03 26, 14:37) Sveikutes o mane jau ima neviltis... prisidedu prie tų kurias ima neviltis...  ir mes nieko nenoriim valgyt, o pirktinių kažkaip nenoriu pradėt duoti tai ir vargstam ir tikiuos kad vis tik pradės valgyt, gal MPkai pradės rečiau valgyt
takupaj
2010 04 17, 14:34
QUOTE(shimuks @ 2010 03 20, 17:27) As savaja bandziau prie varskes pratinti, taciau niekaip nenorejo valgyti, ir uogytem skaninau ir jogurtu, tada pabanziau suria duoti su spinatais- patiko! spinatus supjaustau smulkiai uzpilu verdanciu vandeniu (tam kad suminkstetu) sumaisau su varske + druskytes + drietines arba naturalus jogurtas. Valgo puikiai oi,mano madam irgi varskytes nemegsta,ima is burnos rankyte ir tepa ant staliuko  bandysim su spinatais-gal patiks
QUOTE(ericute @ 2010 02 05, 17:49)  as tai zalia mesyte susimalu,pasidarau galkutes ir i kamera,paskui isemu ir verdu po viena,ir tikrai nereikia virti ilgai,malta mesyte isviso greitai isverda Labai gera mintis. O kokia mesyte naudojat? Ka dar i tas galkutes dedat, jos verdant neissileidzia? O as cia uzejau pasiieskoti receptuku su makaronais. ar gaminat kokius patiekalus maziesiems su makaronais? mums 9men.
QUOTE(edi75 @ 2010 04 05, 23:19) Maniškė nelabai valgė grūdines košes, pabandžiau imaišyti moliūgo. Tikrai padėjo kerta gerai   gera mintis kaip as sita darzove buvau pamirsusi QUOTE(takupaj @ 2010 04 17, 15:34) oi,mano madam irgi varskytes nemegsta,ima is burnos rankyte ir tepa ant staliuko  bandysim su spinatais-gal patiks  o as duodu faini moon varskyte su vanile  valgo puikiai QUOTE(JovkėS @ 2010 05 19, 22:51) O as cia uzejau pasiieskoti receptuku su makaronais. ar gaminat kokius patiekalus maziesiems su makaronais? mums 9men.  laukiu ir as atsakymu i sita klausima
in'kriistall
2010 06 14, 10:51
makaronus daviau su kalakutiena ir su vistiena. kartu susmulkinau, labai skaniai valge
smiltute11
2010 06 16, 07:46
o kur jus randat moliugo??as neikaip
QUOTE(smiltute11 @ 2010 06 16, 09:46) o kur jus randat moliugo??as neikaip  maxsimoj  mazose gal ne visalaik ,bet didesnėse galima rasti
|
|