Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mobilus telefonas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
griegzde
Ar septinmeciui juo duodat mobilu telefona ?
Ir ar leidziat nesioti su savimi.
Atra
kažkur jau buvo tokia tema smile.gif
ewita
Aš manau, kad jokiu būdu nereikia duoti mobilaus į mokyklą. Bežaidžiant baikas gali jį lengvai sugadinti. doh.gif Na ir dėl santikių su kitais vaikais irgi: neduos telefono - užpyks, duos - vėlgi gali ka nors sugadinti. mad.gif Aš leidžiu imti mobilų nuo 9 metų. biggrin.gif
kasiopeja
QUOTE(iingri @ 2004 09 27, 19:02)
Ar septinmeciui juo duodat mobilu telefona ?
Ir ar leidziat nesioti su savimi.

O jei trumpai - grieztai NE!
Atra
į mokyklą neleidžiu, bet šiaip tai maniškis turi smile.gif
Eivina
maniskiai irgi turi ir leidziu nesiotis,nes mokykla toli ir jiems iki aukles eiti apie 10min.tai paskambina tada kai jau iseina is mokyklos ,arba paraso zinute kad uztruks.bet tam telefone tik mano mokytojos aukles tecio ir mociutes numeriai.tai gi cia nieko blogo nematau.nes demonstruotis tai neleidziu biggrin.gif #nu zinoma jei butu gallimybe paciai pasiimt tai tikrai jiems mobiliu nepirkciau smile.gif
*Smilga*
Ilgai nenorėjau saviškiui pirkti, maniau - jis bus reikalingas tik prieš draugus pasirodyti. Bet dabar džiaugiuosi kad turi - galiu bet kada su juo susisiekti. thumbup.gif Pati primenu, kad iš namų be tel. neišeitų (išskyrus mokyklą).
griegzde
as ir nelabai leidziu nesioti bijau kad neatimtu kas. Viena diena leidau nusinest i repeticija ir primokinau kad gatvej netrauktu is kisenes ir niekam nedemonstruotu.
Po valandos jai skambinu ir niekas nekelia, baisiausiai persigandau kad jau kaskas atsitiko. blink.gif
O kai grizo kai paklausiau kodel neatsiliepe, tai pasirodo jinai tada ejo namo ir bijojo istraukt telefona, kad nieks neatimtu biggrin.gif
indreja
Maniske turi mobilu,bet i mokykla nesiotis vis bijau duot,nors kartais jis labai praverstu.Va kad ir vakar,dukra uztruko mokykloj,o as turejau griebt mazaja ir tarabanytis jos ieskot.
Bet baisu man nors tu ka,laikrasciai taip ir mirga apie telefonu atemimus ir ne tik is vaiku huh.gif.Ne tiek butu gaila telefono,kiek baisu,kad vaiko neisgasdintu ar nesumustu unsure.gif .
Erszebeth
Ši tema - ir mano galvos skausmas. Maniškė jau gal metus laiko zyzia mobiliako. Klasėje dalis vaikų juos nuolat nešiojasi. Panašu, kad pagrindinis "reikalas" yra žaidimai, melodijos ir panašūs navarotai, nes vaikučiai dar nesulaukė to amžiaus, kad turėtų draugų iš kito miesto galo ir po pamokų derintų susitikimo vietą kur nors centre... Kai ateis tas amžius, tada tikrai reikės, o dabar... Aš griežtai prieš dirbtinį poreikių formavimą, kurį įtakoja aplinka, reklama ir tt, kai pradeda "reikėti" to, ko iš tikrųjų tau nereikia. Stengiuosi tą nuolat aiškinti saviškei, mokau kritiškai žvelgti į televizijoje rodomas reklamas. Bet kartais nusvyra rankos, kaip ir šiuo atveju. Nors paskutiniu metu šia tema ji nekalba, bet tikrai žinau, kad nori to "žaislo".
uola
Mobilus telefonas reikalingas, jei jis tikai vaikui reikalingas biggrin.gif (jei vaikas gyvena toli nuo mokyklos,jei jam daznai savo laika reikia derinti su tevais ir t.t.).
Šiaurė

Своему сыну не даю мобильник-
1. Из-за соображений здоровья- телефоны вредны
2. Из-за безопасности, чтоб не отобрали и не навредили ребенку
3. Чтоб не вызывать зависть у однокласников, у которых нет телефона.

Мы живем очень далеко от школы, но я знаю по минутам когда мой сын должен приехать.
Rožytė
MOBILUSIS TELEFONAS VAIKUI-TIK TUO ATVEJU,JEI JIS JAM REIKALINGAS wink_3.gif Zinoma tai gera priemone surasti vaika,kada tau jo reikia.
SMV
Sunus turi mobilu tel. nuo tada, kai prireike ji palikineti viena namuose. T.y. turiu zinoti kur jis ir ka veikia, ar grizo is mokyklos ir t.t. Buvo atvejis, kai atostogu metu jis buvo vienas namuose ir kazkas eme ikyriai skambinti ir belsti i duris. Tai mano sunus paskambino man ir mes snekejome tol, kol "ikyrus svecias" nuejo nuo duru. Kita diena, sunus uzlipo ant sukes ir susizeide koja. Paskambino man, kad labai bega kraujas...
Zodziu telefonas mano atveju butinas. Bet i mokykla nestis neleidziu. Ten yra mokytojai, kurie, reikalui esant, gali man paskambinti. O nuo mokyklos iki namu - 50 metru.
Zinoma, gali buti ir cia problemu, pvz, sunus gali pamirsti rakta namuose. Nesulaukusi jo skambucio, nejuokais sunerimciau. Bet esame aptare, ka tokiu atveju daryti.
Visgi manau, kad uzpuolimas ir mob.tel.atemimas vaikui ivarytu daug daugiau siaubo, nei uzmirstas raktas.
Dew drop
As nupirkau mobiliaka ,kai sukako 10 metu. Dauguma klasioku jau turejo. Pries tai pravedziau diiideli ir rimta aiskinamaji darba, kad nereikia demonstruotis, isijungti tik pertrauku metu ir po pamoku, nesiotis kuprinej ar po bliuzonu, jei jau kas nores atimti, tai ir atiduoti (kortele nupirkau extra, kad negautum simtiniu saskaitu). Po keliu savaiciu furoro, apsiprato, dabar ramu, kol kas problemu nera biggrin.gif
Agotukas
As buvau pries, bet vyras jam sena tel. atidave mad.gif Papildom uz 10 lt per men. kortele, o paskui kaip jau praplepa uz savus pasipildo. Pora kartu tel. tikrai rimtai pasitarnavo, bet siaip tai paskambina ir "tai ka veiki ?..." rolleyes.gif
me_jurgiux
As tai galvoju kad nieko blogo jai tai vaikui ugdomas savarankiskumas. Gi turedamas telefona jis daug ka gali padaryti pats, pries tai pasitares su tevais - grysti is mokyklos namo, nuvaziuoti i koki bureli kitoje miesto puseje. Ir mum gerai - visada gali pasiekti ir patikrinti kaip jam sekasi.

Tik nereikia perlenkti lazdos ir pirkti telefona pagal paskutini mados klyksma, nes vistik musu salyje, kaip bebutu liudna, egzistuoja didelis pavojus kad telefona atims:( ir dar vaikas papildoma stresa patirs
Bergamotė
Telefonas guli namuose ir nesasi tik kai labai reikia. Zinoma geriau nesidemonstruoti, kad turi. Viena karta kai ejo namo, kazkokie paaugliai bande atimti, tik visa beda tame, kad tada jis mobilaus telefono neturejo... tongue.gif Bet issigando. blink.gif
*Vaiva*
Mano atveju ir penkiametem labai reikalingas telefonas,nes per kamscius kartais nespeju pasiimti is mokyklos,ar paskambinu kad pasiims toks ir toks zmogus, nes i mokykla neileidziami pasaliniai zmones.
Lanko bureliu reikia zinot ir kada ten pasiimti, ar kaip namie buna vienos or pasakyt kad tuoj ateis kas nors pas jas kad atidarytu vartus....etc.
Niekada nenorejau duot penkiamtem bet taip isejo kad reikia sad.gif .
čikaga
Mano irgi dukra turi, bet į mokyklą nesineša.Nešasi tik į treniruotes.
Rasked
Mano pirmokėlis taip pat turi mob.Iš pradžių neleisdavau neštis į m-klą,buvo namuose,Kai grįždavo paskambindavo.Dabar jau LIEPIU pasiimti,kadangi būna,kad kartais pamoka pasibaigia anksčiau,ar mokytojai kokių reikaliukų atsiranad,ir laukia tada atsistojęs koridoriuje kada mama atvažiuos.. sad.gif
Šiaip,pasiima kasdien,bet įsijungia TIK PO PAMOKŲ.Per pertraukas taip pat išjungtas.
O dėl atėmimo:jei nesidemonstruos prieš vyresnius tai ir neatims,nes klasiokai,tai tikrai neatims .
O be to,nepirkit tokiemspypliukams telefonų kainuojančių šimtais ir būsit ramios,kad niekas nesikėsins...
Rinesa
Telefonas yra butinas, jei vaikas buna vienas namuose. Maniskis mobiliuoju naudojasi nuo pirmos klases. Naujo nepirkau, atidaviau savo sena. Zinoma i mokykla, kiema nestis neleidziu. (Tik isskirtiniais atvejais). Nepatarciau tureti abonenta, geriau korteles su papildymais.
vaižgantė
Savo sūnui nupirkau mobilųjį trečioje klasėje, nes jis yra būtinas. Sūnus per visą miestą važiuoja į mokyklą, lanko būrelius, užsuka pas draugus, gyvenančius prie mokyklos. Kaip jis mane informuos, kad užtruks? Todėl ir nupirkom. Mokytoja neleidžia mokykloje turėti telefonų, nes vienam vaikui pavogė (argi tėvai protingai elgiasi, trečiokui nupirkdami brangų telefoną?), bet aš paprašiau ir leido. Telefoną sūnus nešiojasi prie diržo, po megztiniu, kad nesimatytų. Naudojasi, kai kiti nemato.
O apskritai, kaip mokytoja, pasakysiu,- telefonai vaikams mokykloje trukdo. Jie siuntinėja vienas kitam žinutes, "švyturiuoja", vienas kitą fotografuoja ir filmuoja. Vyresnėse klasėse ant kiekvieno suolo guli mobilieji telefonai. Vaikus jie tarsi hipnotizuoja. Vaikai nebegali be jų! Tai kaip liga...
Redita
Aš saviškiams tik šiemet įtaisiau mobiliakus,ir dabar niekaip negaliu pripratinti, kad nešiotųsi.Amžinai namie pamiršta.Telefonai tokie prieštvaniniai, kad jei atims,tikimybė nedidelė, ir nuostolio didelio nebus.O normalius, brangesnius, planuoju jiems įtaisyti po metų, gal dviejų, kai bus ne taip baisu, kad atims ar pames.Vis dėlto gerai, jei mokykloje užtrunka,ar koks užklasinis renginys, nereikia jaudintis, o gali paskambinti, ir įsitikinti, kad viskas tvarkoj.
kaguelo
Dukrai telefoną per Kalėdas padovanojo mano brolis. Padėjo po eglute (apsimetė kad nuo Kalėdų senelio). Telefonas pakankamai brangus todėl labai nenorėjau šitokios dovanos, bet nelabai kas manęs klausė. Tai jis dabar toks be naudos- Žaidžia mano mergė su juo ir tiek(nors manojo neprašinėja). O išsinešt niekur neleidžiu, nebent kartu kažkur važiuojam, bet ir tada tik žaidimam reikalingas. O neleidžiu neštis, nes bijau, kad atims ir didelį šoką vaikui įvarys (girdėjau kartais atimdami net muša vaiką). Tai va- geriau senis žaislinį telefoną būtų atnešęs...
gisida
duodu tik tada neštis jei man tą dieną labai reikia su juo plaikyt ryšį, pvz. vienas ėjo pas stomatologę, tai kai jau buvo proe kabineto man paskambino ir prieš išeidamas namo vėl man pasuko, tai mažiau pergyvenau kad taip ilgai užtruko, nes ir ten kartais net ir su talonu reik palaukt, tai va duodu tik išimtinais atvejais
jurgeliuke
Maniskis irgi turi telefona,bet jau i mokykla tai nestis, jokiu budu neleidziu. fear.gif

Jis reikalingas tik tam,kad as paskambiciau paklaust,ka namie veikia,kai vienas buna. g.gif
Mergikė
QUOTE(ewita @ 2004 09 28, 00:55)
Aš manau, kad jokiu būdu nereikia duoti mobilaus į mokyklą. Bežaidžiant baikas gali jį lengvai sugadinti.  doh.gif Na ir dėl santikių su kitais vaikais irgi: neduos telefono - užpyks, duos - vėlgi gali ka nors sugadinti.  mad.gif Aš leidžiu imti mobilų nuo 9 metų.  biggrin.gif
*

Na mamytes.. taip nuvertinat vaikus? Jie greičiau juos pataisys nei Jūs tongue.gif Jei neduos ir užpyks.. atgal tegul duoda.. thumbup.gif O šeip jei rimtai tai 3iokui tai jau reiktų mobilaus, nes.... čia gi MADA biggrin.gif
ejeva
Maniškis irgi sugalvojoKad jam mobilkės reikia, bet mes su tėvu pasakėm griežtą NE schmoll.gif Bent dabar jam tikrai nereikia. O vėliau matysim......... cool.gif
ewita
QUOTE(looking @ 2005 05 10, 19:04)
Na mamytes.. taip nuvertinat vaikus? Jie greičiau juos pataisys nei Jūs  tongue.gif  Jei neduos ir užpyks.. atgal tegul duoda..  thumbup.gif  O šeip jei rimtai tai 3iokui tai jau reiktų mobilaus, nes.... čia gi MADA  biggrin.gif
*

Tau geriau žinot. Bet jegu koks draugelis numes aparatą, pirk naują korpusą ir ant vaiko nepyk nono.gif
organzza
Mano dukra telefona turi nuo 6-7 metu.Net ir i darzeli nesdavosi. PVZ. Pazadedavau , kad gal paimsiu iki pietu miego,matau,kad nespesiu ir paskambinu vaikui,kad nesinervintu laukdamas,o eitu miegot pietu. I mokykla irgi nesasi.Paskambina,jei anksciau paleidzia ir t.t.Labai patogu. ax.gif smile.gif Svarbu,kad vaikas suprastu,kad nereikia labai reklamuot to tel. vidury gatves ir niekas jo nepuls.... ax.gif
Cukrinukė
As uz telefona tik nuo 10-11 metu. Net jei vaikas labai praso. Beje, reikia atsizvelgti, ar daug vaiko klasioku jau turi mobilius. g.gif
Mergikė
QUOTE(Gėlytė @ 2005 06 21, 21:53)
As uz telefona tik nuo 10-11 metu. Net jei vaikas labai praso. Beje, reikia atsizvelgti, ar daug vaiko klasioku jau turi mobilius. g.gif
*

Rejkia atsizvelgti ne i taj kiek klasioku turi, o ar vaikas yra atsakingas.. tongue.gif
vaižgantė
...ir į tai, ar telefonas vaikui iš tiesų reikalingas. Aš trečiokui sūnui tel nupirkau todėl, kad jį galėčiau rasti, nes jis lanko mokyklą kitame miesto gale, važinėja į būrelius...
Mergikė
QUOTE(vaižgantė @ 2005 06 21, 23:28)
...ir į tai, ar telefonas vaikui iš tiesų reikalingas. Aš trečiokui sūnui tel nupirkau todėl, kad jį galėčiau rasti, nes jis lanko mokyklą kitame miesto gale, važinėja į būrelius...
*

100% pritariu.. O db vajkai labai uzsieme.. Tad dauguma ir turi telefonus ax.gif
Rapola
su telefonu lengviau kontroliuot vaikus smile.gif
na bet 7 metų ,gal tik namuos
eimė
Sūnus mobilką turi nuo 9 metų , dukra tai pat nuo 9.
Dabar vyresniąjam 13 , dukrai 10 metų , tačiau telefono į mokyklą neštis neleidžiu - mokykloje mokytis reik , o ne mobiliu žaisti . ( mokykla prie pat namų - taigi nėra butinybės turėti ryšį su vaikais) . Mobilius leidžiu neštis tik tada kai eina į treniruotes .
Ria
Mano dukra turi mobilu telefona nuo 7,5 metu. Labai patogu. As leidziu nestis mobilu ir i mokykla, tiktai susitareme kad neprades skambinti per pamokas. Uztat as visada zinau kur , kas veikia ir t.t. Man ramiau.....Tiesa, pradzioje dukra prakalbedavo daugiau uz mane.... Bet dabar jau susitvarke, pradejo suprasti kad uz viska reikia moketi ir mano pinigine ne gumine.....
Tarp kitko, klaseje yra 19 vaiku, is ju apie 12 turi telefonus su savim.....
Smurka

Manau, kad daugelis iš jūsų susidūrėte su problemomis, kai po ilgų zyzimų tenka pakratyti piniginę ir nupirkti vaikui mobilųjį telefoną.
Atrodo, kad tuo vargai ir pasibaigs, tačiau... duoti pokalbiams pinigai dažnai prašvipia kaip vėjas ir vaiko mobilioji sąskaita lieka tuščia, nors skambučių iš jo nesulaukėte.
Ne paslaptis, kad taip nutinka dėl to, jog visi bendraamžiai ir jūsų atžala norėdamas išlikti "chebros" dalis į savo mobilųjį siunčiasi beverčius logotipus, žaidimus ar kitokį per televiziją išreklamuotą niekalą.
Esmė tame, kad mobiliųjų paslaugų kūrėjų tikslas ir yra būtent toks. Tempti pinigus iš nepilnamečių.
Labai laukčiau jūsų nuomonių ir norinčiųjų pasisakyti šia tema, bei finansiškai nuo to nukentėjusiųjų atsiliepimų.

roma
Tiesa,kad norima kuo daugiau pinigų išvilioti iš vaikų ne tik įvairiomis paslaugomis bet ir vis naujais telefonų modeliais.Belieka jiems kaskart priminti,kad tai nėra gyvenimo tikslas.
roma
Pirmi telefonai vaikams buvo pirkti po 1lt su abonimentu.Kas mėnesį skirta po 20lt.Kas būna viršaus,vaikai susimoka patys.Toks susitarimas galioja jau 3 metai.Kaip jie išnaudoja savo limitą,mes nesikišame.Dabar jie dar turi po Labas korteles bet iš savo sąskaitos.Jei keičia telefoną,taip pat savo sąskaita.Vaikai 14 ir 16 metų.Tikiuosi viskas taip ir liks.
ejeva
Mane supykdė toks dalykas. Mano 8 - metis parsinešė iš mokyklos LABAS pakuotę. Ir visas pasikėlęs laimingas man sako "Dabar turėsiu mobiliaką". Paaiškinau jam, kad nieks mobilaus jam nepirks. O čia yra tik kortelė. Vaikis susinervavo. Nesuprantu, kaip galima daryti tokias akcijas nepilnamečiams? Jos vyko, turbūt, daugelyje mokyklų. Draugė sakė, kad jos berniuko mokykloje dičkiai patikrino mažiukus ir pas ką rado atėmė tas pakuotes.
Pangasija
deja, toks jau negailestingas yra tas biznis. sekmes formule ta, kaip itikint zmogu moketi pinigus uz koki nors niekala. sutinku, kad dalinti tas korteles visai maziukams vaikams mokyklose nera labai etiska.
bet logotipai, muzikeles ir kitoks "slamstas" tai tas pats, kas senais laikais buvo kramtuskiu popieriukai -- nereikalinga, bet reikia. ir su tuo reiskiniu nepakovosi.

geriausia yra riboti vaiko telefonines islaidas -- o cia jau kiekvienos seimos politika, kaip tai daryti (ar nupirkti tik viena korete menesiui, ar liepti apsimoketi is kisenpinigiu, ar kt.)
zigzag
Maniškiai abu turi mobilius ir EXTRA korteles, kurias kas mėnesį papildome po 10 Lt. Jeigu norėtų daugiau, galėtų pasipildyti iš savo santaupų, bet to nedaro. Jiems kažkodėl gaila pinigų ne tik kad visokiems logotipams ir muzikėlėms, bet ir nereikšmingoms žinutėms. Taigi, kol kas dėl mobilių problemų neturim, bet niekada nesakau niekada.
~Aura
As turiu viena abonenta ir labas, kur sms nemokami smile.gif o telefonu nauju tik per gimtadienius galiu tiketis biggrin.gif
ewita
Jau apie metus turim "Mažylį" - labai pigu ir jokių finansinių problemų: ši kortelė nepalaiko GPRS, nesiunčia MMS. thumbup.gif
Užtat seniai, kai turėjom abonementą - kentėjom nuo milžiniškų sąskaitų. Vaikus domino ne tik pavekslėliai ir melodijos, bet ir horoskopai, FM SMS doh.gif cry.gif Jau nekalbu apie tuščius skambučius - jais vaikai kartą "privarė" 100 litų sąskaitą per parą cry.gif Dar pernai buvo tokia pinigus iš paauglių melžianti laida "Meškiukai". Laidos vedėjai tiesiog įkalbinėjo rašyti SMS, atsakinėti į kvailus klausimus tipo: "Apie ką šiandien kalbam?", "Ką labiau nori pamatyti mano kelnaites arba Henriko triusikus?" mad.gif Vedėjai labai gražiai gyrė visus parašiusius SMS - yra ko gražbyliauti kai vienos SMS kaina 2 litai gun_bandana.gif Vėliau Henrikas ir Mantė pažadėjo visiems dalyvaujantiems loterijoje padovanoti po kilimėlį pelei. Aš pati pakėliau ragėlį, kalbėjausi su Mantė (ji manė kad aš kokia nors mažė) - girdėjau Mantės pažadą: "Mėnesio bėgyje gausi kilimėlį". Gavom tik lipduką gun_bandana.gif
Nekenčių laidų melžiančių pinigus iš paauglių. NML tame tarpe. Mane nervina gausybė pasiūlymų siųstis logotipus. Šitų reklamų tiesiog neįmanoma išvengti - jų yra visose leidiniose verysad.gif Skamba jos labai įžūliai: "Būk stilingas", "Būk madingas", "Atsinaujink". Pagal tas reklamas vaikai supranta, kad jei jie neturi šito šlamšto - jie jau nepilnaverčiai mad.gif gun_bandana.gif
Bet man dar pasisekė dėl sąskaitų: vienai šeimai pernai teko sumokėti už telefoną virš 1000 litų. Berniukas pasinaudojo mobiliųjų internetu tam, kad siųstis paveiksliukus. doh.gif
Pangasija
pries keleta metu panasios bedos budavo su 8-900-.... numeriais. Irgi budavo vaiku, kur po stuka privarydavo. Todel cia jau tevams reik budriems ir laiku susigriebt, pamacius kur ju atzala piktnaudziauja.
Monet
Is ties su maziukais gaunasi nesvarus biznis....
Siais metais mano dukra pradejo lankyti pirma klase. Rugsejo 1-osios proga visiems pirmokams Omnitel dovanojo Ezio kortele. Na, ir dabar klaseje beveik visi mobilus. Tiesiog juokinga matyti, kai nuejus i mokykla pasiimti vaika, matau vaizda: stovi du pypliai per 10 m vienas nuo kito ir kalbasi telefonu.....Ir netgi, is vakaro dukrai labai svarbu patapo isideti ar suziureti, kad telefonas butu pakrautas, nes nenori, kad ja vadintu vaikai "be rysio".
Is ties manau, kad vaikui telefonas yra reikalingas, man ramiau, kai bet kada galiu su vaiku susisiekti, bet kai taip pirmokeliai sumobilelio ir tai tapo kaip butinybe, bei tokio Omnitelio dovanele, tai man nekaip atrodo...
Ezio kortele su 1 lt dovanotu labai greitai baigesi ir mes ja pakeitem i Extra. Dar uzskiau SOS skambuciu paslauga, t.y. man, vyrui, mociutei vaikas bet kada gali paskambinti, net kai ir saskaita tuscia -uz tuos pokalbius sumokam mes. O paciam vaikui jo pokalbiams su draugais ir visam kitam manau desiu limita 10 lt....
Noa
Šiaip tai man regis tokie dalykai labiausiai priklauso nuo paties vaiko.

Netikiu, kad mokyklinio amžiaus vaikas visai visai nesuvokia, kas yra brangu ir kas pigu, kas yra būtinybė, o kas pramoga. Ir kas yra mados reikalas, o kas jam pačiam svarbu. Tiksliau, gal vienas aiškiai skiria, kitas pasiduoda spaudimui (draugai, aplinka), bet čia ne tik vaikų problema, o ir suaugusių - reklama skirta visiems. Be to, kai nebuvo televizinės reklamos, buvo draugų rekomendacijos, gražūs prekių įpakavimai, švari turgaus vieta, maloni pardavėja. Reklama ta ar kita forma yra tiek, kiek žmonija egzistuoja smile.gif Tik vieni linkę remtis savom smegenim, o kitų sprendimus labiau įtakoja kitų nuomonė. Tik vaikas, ne taip kaip suaugęs, turi tėvus, kurie jam tai gali išaiškint. Kad žinotų smile.gif

O dėl to, ar klausoma yra tėvų, ar paisoma jų rekomendacijų, kas reikalinga ir kas malonu, tai čia irgi tik vienas mažas aspektėlis... Nebūtinai čia galim prisirišt prie telefonų sąskaitų - tas pats galioja ir perkant kramtomas, kortas ir čipsus vietoje pietų, sėdint internete vietoje to, kad ruoštų pamokas, trinantis pakampėm vietoje ėjimo į treniruotę... Yra vaikai, kurie elgiasi pavyzdingai, yra, kurie elgiasi nelabai pavyzdingai ir yra visai nepavyzdingi, kurie ne tik kad mobiliu prapeza, bet dar ir tuos mobiliakus atiminėja, mušasi, rūko, geria ir keikiasi, visokių yra, ir mobiliakas yra tik viena iš galimų neatsakingumo apraiškų, nu smile.gif
aifa
Kai sūnus buvo pirmokas dėl mobilaus ne kartą kilo debatai namuos. Bet nepaisant klasės "mobilėjimo" atlaikėm spaudimą ir likau griežtai prie savo - gausi, kai baigsi pradinę. Dabar jau antrokas ir kažkaip įprato būti "be ryšio". Jau net nebekalba šia tema.
Dabar prasidėjo spaudimas iš kitos pusės - mano mama ir sesuo spaudžia, kad kaip čia vaikas vienas vaikšto, būrelius lanko, o neturi mobilaus. Sako, kad kike kartų vėluoja, o tu nežinai nei kur, nei sukuo. Jau buvo pasiryžę šiam gimtadieniui dovanoti, bet užprotetavau. Pasakiau, kad bus paimtas ir atiduotas kai baigs keturias klases. Tai jei nori vaikui stresą sukelti ir gimtadienį sugadinti, gali kalbėti ir dovanoti, bet bus kaip nuspręsta. Paaiškinau, kad aš savo vaikui papildomo pavojaus nesukėlinėsiu. Aš su vaiku susitarusi, kad eitų namo tiesiai, o grįžęs paskambintų. Jei kur užtrunka normos ribose (nu valanda pirmokui tai trumpas laikas, jis gali tris km iš mokyklos eiti 1 val. gali ir dvi smile.gif ) jau išmokau nesijaudinti. O jei kas atsitiks, tai garantuotai mobilkos jam nepalikt, kad galėtų paskambinti ir pranešti. Priešingai, mano nuomone mobilus pas vaiką kelia jam didesnį pavojų, nei prideda saugumo.
O dėl pinigų sunkimo - kaip galima sunkti pinigus iš vaiko, jei jis tų pinigų neuždirba. O iš tėvų sunkia tiek, kiek jie leidžiasi sunkiami. Šiuo metu iš manęs per mano vaiką visi "sunkikai" gali nusiurbti 10 Lt per savaitę (tai jo kišenpinigiai). Sakyčiau mizernas biznis. Ir kai bus mobilus nesiruošiu jaudintis dėl to sunkimo. Bus jo kišenpinigiai suderinti pagal mūsų galimybes ir tegul jais naudojasi kaip nori.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.