maniškis tai žada keltis
Maniskis pirma nuo 3 menesiu galima sakyti nakti priziurejo, o su antru buvo sunkiau.Tekdavo gerai papurtyt, kad prisikeltu ir man kompanija palaikytu, nes mazulis net 2 savaites visai nakti nemiegojo.
Kadangi as pati maitinu krutimi,tai nera reikalo jam keltis
Nors zinau ,kad jo ex visai pati nemaitino,tai jis keldavosi nakti ir maitindavo pats,
Maniskis tai savaitgaliais perima buteliuko estafete. Bet kad musus sunelis tik karta per nakti keliasi, tai del to nera dideles problemos kas maitins
Sveikutes
Mno vyras kelesi prie pirmojo vaikelio ir pampersus keite..tik pastaba tada jis nedirbo...dabar padeda atsikelia jei yra reikas. Pas mu du vaikuciai, tai kartasi reikia keltis ir pas vyresny nubegt, jei ka susapnavo ar seip zinot 3.5 metuku vaikuciai pilni visokiu fantaziju...is tiesu ziurim pagal situaciaja... antrasis vaikelis ramesnis ir nakti ne taip daznai budina, na tik pavalgyt, tai vyras gi nepamaitins visada ieskome abiem palankiu sprendimu
Mano lialka blogai miega nors jai jau tuoj metukai, tai kartais vyras atsikelia, kai mane viskas galutinai uzknisa arba kai as paprasau, kad atsikeltu.
Siaip tai jei imanoma as stengiuosi jo nezadinti, bet kad daznai mazyle paleidzia gerkle ir jis pats atsibunda. Pvz. siandien vaikutis nemiegojo nuo triju iki puses sesiu - ir glosciau, ir lovyte supau ir t.t. guli ir nemiega, o jei tik nueinu pradeda verkti. ir kada gi ji prades gerai miegoti????????????????
panasi situacija kaip pas linau
prie pirmosios kelesi ir dabar keliasi kai pasaukia.Vyresnele naktim nesiojo iki 2,5m, o paskui vis nueidavo, kai nakti saukia, salia paguleti, dar ir dabar kartais saukia
Pas mus buvo toks nerašytas susitarimas. Aš pabundu kai valgyti prašo ir maitinu (kol maitinau krūtimi), o jei po maitinimo reikia panešioti ar pampersą pakeisti (t.y. jei neužmigdavo bevalgydamas), tai žadinu vyrą ir perduodu estafetę. Kuo ten baigdavosi paprastai nebesulaukdavau - iš karto užmigdavau.
O kai maitinti nustojau, tai jau vyras su buteliukais pats naktį tvarkydavosi. Tiesa, mes abu buvom dirbantys, tai net klausimų nebuvo, kad aš viena turiu naktį prie vaiko keltis. Nors jis nekėlė jokių problemų ir kol aš dar nedirbau. Geras jis pas mane
Maniskis visada keliasi prie dukrytes, net lovyte jo pusei stovi, anksciau stovejo mano, bet kai maze pradusdavo ir zyzdavo, o as galvodavau pazys ir nustos, o vyro nervai pirmi neislaikydavo, tai apsikeitem lovoj pusem
aplamai dukra pas mus tecio vaikas- jis ja labiau rupinasi ir myli
Palauk dar metelius :)Maniskiai abu buvo baisus nemiegaliai. Vyresnysis pradejo miegot gal nuo pusantru metu, na, nuo tada, kai persikrauste tevelio lova, ir ta pacia proga buvo atratintas nuo buteliuko, mat vyrui buvo tingu keltis
mano reikia gerai papurtyti arba isspirti is lovos
viena nakti, apie 3 val, dukruze pradejo keltis ir noreti valgyti, o kadangi vyras gal pries 30 min buvo atejes i lova (naktinejo), tai jis dare misinuka, o as laikiau ant ranku, kad nurimtu. bet vis tiek padares misinuka, as maitinau - o jis buvo i mane atsiremes
TIESA SAKANT NET GEDA PRISIPAZINTI, KAD NEI PRIE PIRMOJO NEI PRIE ANTROJO, NNEKARTO NAKTI NESIKELIAU, VISADA KELIASI VYRAS IR PAMAITINA , AR ARBATELES PADARO, AR VANDENUKO, BET VISADA TIKJ IS....
AS TIK JEI VAIKAS SERGA TAI VISADA GULDAU PRIE SAVES IR TADA VYRA IS VARAU IS LOVOS I KITA KAMBARI MIEGOTI, IR TADA JAU AS SOKU SU VAIKU, O SEIP VISADA JIS.... GERAS TAS MANO VYRAS... TIK APKLAUSOJ TRUKSTA PUNKTO ,, VISAD KELIASI TIK VYRAS,,
ech,manasis gai ir keltus,bet kad jis negirdi mazosios.tai as vis tiek pirma pabundu,tada pakeliu ji.ir vis tiek negaliu miegot,nes jam tyliai kazkaip neiseina visko padaryt.tai dazniausiai atsikeliu pati-juk vis tiek jau atsibudau
turbūt labai nustebčiau, jei vaikui suverkus, jis staiga šoktų iš lovos ir bėgtų jį čiūčiuoti
Ash irgi nemachiau reikalo vyrui budintis, kol pati maitinau nakti. O taip buvo ilgai. Bet ir shiaip - jis pas mane taip kietai miegantis, kad vaikas tam pachiam kambary verkia, o jis negirdi. Mazhei reikejo tikrai ilgai ir isterishkai bliaut, kad jis ishsibudintu. Juokas pro asharas...
Pradžioje sudarėme budėjimo grafiką: vieną naktį aš, kitą naktį jis. Taigi ne savo budėjimo naktį girdžiu knerkiančią mažutę - nieko. Mažutė po truputį įsismarkuoja, keliuosi, pasiguldau ant pilvuko ar pakeičiu sauskelnes (ar dar ką nors padarau). Ir taip kiekvieną naktį. Po mėnesio prasitariu, kad esu pavargusi nuo nemiegotų naktų. Vyras stebisi, kodėl aš nemiegu naktimis. Pabaigoje priduria: "Kai aš naktimis budžiu, tai mažoji visada pavyzdingai išmiega iki ryto..."
Maniskis irgi keliasi--as pamaitinu ir smingu i pagalve, o vyras pakeicia sauskelniukus, jei reikia..
Tik pirma menesi buvo daug juokingu istoriju--jis atsibusdavo, kai papurtydavau, bet ne viasai--pirma menesi maitindama beprotiskai uzsinoredavau gerti--prasydavau--duok vandens(pati nepasimdavau, nes rankos budavo uzimtos, o ir maitinimas pirmom sav trukdavo ilgai)--tai jis viena nakti ne visai issibudino, po mano prasymo ir sako per miegus--pakentek As jam--kenciu Po kokiu 5min-as vel--nu duok gert-- jis urgzdamas nukulniavo i virtuve, nors vanduo visada budavo pastatytas prie jo puses Kita istorija--as dar ir klausdavau--kiek valandu(tipo noredavau issiaiskint, kas kiek val lelius valgo_--bo be akiniu nieko nematau, o juos tamsoj rast Sakau-kiek valandu Jis--be dvidesimt(ir krenta veidu i pagalve) As--kas be dvidesimt Jis ve pkyla--tai be dvidesimt, tai vel kitaip--ir vel griuna i patalus As nu kiek tu valandu!! Jis--nu be 20 vienuolika(cia ryte) Ir kas juokingiausia, atsibudes is ryto nieko neprisimindavo, ka prisnekedavo Ech, tos pirmos savaites
Prie vaiko keldavausi ir keliuosi tik as. Kadangi maitinu pati. Verkti mano vaikas nakti niekada nera verkes
Pirmus menesius kartais vyras atsikeldavo man kompanija palaikyti, gerti paduodavo, uzklodavo ir pan. Bet ne kiekviena nakti. Nes jam ir i darba eiti reikia (ir ten dirbti), ir dar sesija tuo metu buvo, po to magistro baigiamaji darba rase. Zodziu, stengiames padeti viens kitam kai reikia ir is pagarbos, o ne reikalaujam vienas is kito del kazkokiu principu ar tik todel, kad kiti taip daro
daivaja čia gerų istorijų pripasakojai, mano draugės vyras ir panašiai sakė: paliko ji jam vaikiuką, kad pažiūrėtų vakare, o pati nuėjo kažką tavrkytis, žiūrėjo , žiūrėjo ir užmigo, ryte sako, kaip blogai miegojau, tipo kaip pavargau, o kad ji visą naktį savo mergytę supavo, nes ta verkė, tai nieko negirdėjo.
Kai auginau pirmą naktimis sėdėdavom kartu. Dabar, kai auginu antrą- sunkiau. Kol pati maitinau sakydavo: "gaila, kad tau negaliu padėti, tu neišsimiegi". Bet dabar kai maitinu mišinukais, tai nepadeda. Kad ir kaip purtau, jis tik suniurna, kad akys limpa ir parpia sau toliau. Fu kaip ant jo pykstu.
Gal žinot metodą kaip priversti jį man nors kartais padėti?
Tai kad as maitinu...o kokia is vyro butu pagalba. Mes tyliai prabundam, pavalgom ir vel miegam . Ne gi vyras pamaitins???
laisve,mes ir bandem ta pati fokusa.bet gaudavos taip pat-as miegu,vaikas rekia,jis nesikelia.arba atsikelia tik pirma karta(nes mazute valgo du kartus nakti).po to jis visa nakti miega ie prikelt ji...
teisingai,jei pati maitini kam tą vyrą žadinti.
Maniskis pradzioje keldavosi, kai vaikas nakti pabudes pradedavo verkti. O dabar tai tik padeda uzmigdyti vaika is vakaro. Nors naktimis dabar keltis ir nera reikalo, puikiai ismiega iki ryto
Ir as pati keliuosi. Juk pati maitinu, tai jam nera reikalo keltis. Kartais buna kad lelius verkia, tai ir jis prabunda, pakalbina. Dazniausiai ryte uzsiima su juo, kad as pamiegoti galeciau.
Bet nepatinka vyrai, kurie i kita kambari issikrausto (arba juos zmonos iskrausto) kai vaikas gimsta.
Mes su vyru lyg ir pasidalinom pareigom : as keliuosi , kai reikia maitinti mazaji , o jis rupinasi dukra , nes ji kartais nakti prabunda
As tai baltai pavydziu toms kuriu vyrai keliasi nakti, nesioja, keicia sauskelnes ir t.t. As tik pagalvoju kazi ka jis darytu jei kokia beda butu, nugi nemoketu priziureti
mano vyras keliasi kiekvieną naktį ir ruošia mišinuką.Taip buvo kaip auginau ir pirmąjį vaiką.Manau kad tai normalu,nes aš žiūriu vaiką dieną, o jis naktį.
man ir su savuoju tenka is vakaro tartis,bet ir tai ne visuomet pavyxta.va vakar susitarem,kad atsikels jis.na tai kai reikejo daryt valgyt,atsikele,padare,pamaitino.paskui maze nakti buvo pora kartu pabudus,tai as greiciau atsibudau ir pati ja nuraminau,bet kai ji vel keles valgyt,tai is kojos i uzpakali,ir brangusis jau lekia taisyt niam niam
gaila,ne visalaik...
Mano
Tuoj padėsiu pavydėt, nes maniškis niekad nesikeldavo
na ziuriu su tais vyrais visai problema
mano mazoji siandien penkta ryto pradejo soki su kardais.as laxtau ja ant ranku pasiemus,bandau ramint visaip,o jis guli su kankinio israiska veide,mazdaug,mes dabar neleidziam jam miegot.kai pradejau nervintis ir sakyt,kad man jau nugara skauda ir rankos nutirpo,tai paeme jis mazaja,bet is lovos lipt,kad ja panesiot,tingejo.tai ji vel verkia.na ka,as suzaibuoju,paimu vaika ir vel ratais po namus.ir jie dar drista sakyt,kad miego nori,kai naktim daugiau nieko ir neveikia
Mano vyras visada keliasi nakty kartu su manimi, mes esame susitare, kad jis daro misinuka, na o as per ta laika keiciu pampersa
Man tai labai pasiseke. mano vyras padejo ir pirma mergaite auginti, ziuredavom abu pakaitomis, as, jis, as, jis... Dabar su antraja tas pats, labai man vyras padeda: as ziuriu diena, kai jis grizta is darbo nesioja jis, ji pas mus rankinuke, o as kadangi maitinu, tai pamaitinu ir vel jam i rankas ir taip visa vakara, nebent jo nera namuose. nakti keliames abu, as maitinu (keliasi keleta kartu), o jei ji po to nemiega tai jis ja nesioja ir migdo (buna kad ir dvi valandas reikia pasupuoti)
Aha. O tai kada jis dirba? Diena? O kada tada miega?.. As suprantu, kad vyras keliasi prie vaiko tada, kai is tikruju to reikia- kai jis nepaliaujamai verkia, reikia padet panesiot ir pan. Arba savaitgaliais. Bet paprastomis dienomis jam juk reikia i darba ir but sviezia smegenine. O mama gali juk ir diena snusteleti. Mano vaikas ismiega visa nakti nuo 2 men. Bet ir pirmaisiais menesiais nemaciau reikalo zadint vyro. Mazius prabusdavo taip tyliai, kad vien tik mamos ausis tai isgirsdavo. Pakisdavau papa ir ramu, miegam toliau. Man vyro kelimasis reikalingas nebent rytais, kad pasiimtu vaika ir iseitu i kita kambari, leisdamas ilgiau pamiegot
O kada mamos miega????
Maniškis tai rūpestingas. Kai auginom pirmąją, kuri iki 3m nė vienos nakties taip ir nemiegojo, tai kol maitinau pati (iki 9mėn), keldavosi vyras, paduodavo, o pamaitinus išnešdavo į lovytę. Man rytais keltis anksčiau reikdavo- buvau studentė, prieš paskaitas dar nutraukt pieną ir pamaitint turėdavau. Na o jei šiaip ašaros- tai keldavomės tas, kuris jėgų turėdavo. Man atrodo, vyras dažniau, nes ir šiaip jis mažiau miega už mane.
Dabar tai kažkaip nėr problemos- lovytė stovi šalia mūsų lovos, mažoji beveik neverkia, tik inkščia naktį valgyt užsimanius
Gali nusnust ryte, diena, vakare anxciau nueit miegot. Na, kad ir supermamos saskaita Cia kalbu apie tas mamas, kurios nedirba. Jei abu dirba, tada jau kitas reikalas. Bet jei motera visa diena sedi namie, tai tikrai egoistiska is vyro reikalaut, kad jis keltusi nakti, kai neturi galimybes pailset diena. Aisku, as cia nekalbu apie tuos atvejus, kaip jau mienjau, kai vaikas istisai rekia ir pan. Tada vyro pagalba privaloma. Bet kad nakti atsikelt ir papa paduot, tai nzn, ko cia ta vyra zadint.. Ir tik nereikia lia lia, kad mamos neturi kada issimiegot. Tos, kuriu vaikai labai neramus ir neturi laiko miegui, neturi jo ir internetui, jeigu ka As nejauciu visai jokio miego trukumo ir pripratau prie to atsikelimo. O kai pajauciu, tada ryte vyrui priduodu vaika ir issiunciu i kita kambari. O kai vyras dirba, tada ryte prazombiju tas kelias val., o paskui vel einu su vaiku kartu miegot, ir tada dedam i aki kartu iki pietu
As pritariu Gerdai. Jei vaikas nakti nemiega, tai as su juo diena pamiegu, jei jau blogai jauciuosi. O vyro zadint reikalo nematau. Jis pats kai reikia ir sauskelnes pakeicia, ir su vaiku pabuna. Kazkaip savaime viskas gaunasi. manau, kartais mes pacios per daug is vyru reikalaujam.
Na maniskis nuo pat dukrites gimimo kelasi kartu su manimi nereikia budinti laukia kol mazyle pavalgis, kad panesiotu kol atsirugs.Padeda beveik visada,manau kad cia auga tevelio numiletine.Kai as buva susirgus tai keles naktis jis kelesi prie dukros,bijojom neuzkresti mazyles.Manau gad mano vyras yra tikras saunuolis.
po gimdymo tai kelesi ir migde bet dabar tai nesikelia naktimis visada pasiteisina tuo kad dirba.. nors kartais kai man jau fantazija atsoka paskui vaika sokinet kas pusvalandi kartais jis pamigdo bet tai buna labai retai
Po gimdymo 1,5 mėnesio keldavosi kartu, as pamaitindavau, jis pakeisdavo pampersus, panešiodavo. Po to dukrelė dėl pilvo dieglių naktimis pasidarė labai nerami, tai persikraustė i tėvelio lovą (šalia manęs), o jį patį "ištrėmėm" į kitą kambarį. Nelabai yra jam ką ir veikti šalia mūsų. Tai tada ateidavo tik, kai būdavo didelis triukšmas. Dabar vėl viskas keičiasi: mažoji ėmė keltis tik kartą per naktį, ramiai miega, persikraustėm į lovytę, tai matyt ir tėveliui nusimato sugrįžimas...
Pas mus tik vyras ir keliasi naktimis, kad paduotu vaika pamaitinti arba soske ikishtu, nuramintu.
Maniske diena miega tik lauke ir veziojama, tai as tikrai negaliu miegot, nes vezimeli stumdau, o internete sedziu, kad neuzmigciau kol ji guli ir zaidzia...bandziau kelis kartus diena nusnusti, bet nesigauna, kai zinai kai
Kol maitinau pati, vyras nesikeldavo. As ir reikalo nemaciau, kam?-kad vaika paduotu? Vyras atsikeldavo tik tuo atveju, jei as uzmigdavau su leliuku maitindama, tada vyras vaika nunesdavo i jo lovyte.
Dabar maitinu misinukais. Viena kart per nakti vyras vaika pamaitina. Misinukus pasidarom is vakaro, todel ju naktimis negaminame, tiesa sakant net sviesos neuzdegame kai reikia vaika pamaitinti. Visiskai nepritariu kelioms cia rasiusioms, kai nakti keliasi abu su vyru. Cia neliecia tu atveju, kai vaikas verkia del kazkokiu skausmu ar pan., kai ji reikia valanda ar daugiau nesioti, ciuciuoti ir pan.-tada reikia abieju tevu ranku. Bet sorry, keltis abiems tik pamaitinti vaika
Pritariu Kostei ir Gerdai
Kadangi pati maitinu, o ir vaikas nakti labai retai atsibunda, tai vyras paprastai nesikelia. O kai as negirdziu kada vaikas zirzia, tai pazadina, nes tik as turiu kuom ji greiciausiai nuramint O karta pazadino be rysio Su vyresnele buvo kitaip. Ji buvo labai nerami. Kai jau ir papas nepadedavo ir pavargdavau nesiot, keldavosi jis padet, bet as diena su ja pamiegodavau, o jis turedavo eit i darba.
Kelsis,kelsis,o kur jis desis?
Na mano vyras, tai net negirdi kada vaikas parbunda naktį...
QUOTE(mucka @ 2005 09 23, 23:21) Na mano vyras, tai net negirdi kada vaikas parbunda naktį... kai auginom pirma dukrele tai vyras kartu su manim keldavosi,pasupti arba panesioti ant ranku
Stengiuosi nekelti vyro, nes maitinu pati, labai jo pagalbos ir nereikia, lai ilsisi O jei jau pats pabunda, tai apgaubia man pečius pledu, kad nesušalčiau maitindama, gerti paduoda ar sauskelniukus mažuliui pakeičia, jei reikia. Tik kai ryte išvedu šunį ar nubėgu į dušą, tai grįžusi dažniausiai randu, juodu kartu su sūneliu lovoje. Vyras sako, kad mažiukas pajunta, kad mama išėjo ir pradeda niurgzti, tai tenka jį į lovą pasiimti.
|