Vaikas mokosi šliaužioti (6 mėn.), ir daug laiko praleidžia ant grindų. Deja, ant parketo jam jau darosi šalta, be to, kieta. Tiesiog ant kilimo kažkaip nesinori leisti - dulkės. Nupirkau tokius dideliu puzlius - kilimėlį, bet vaikas nuo jo iš karto nušliaužia. Ar jūs tiesiat ką nors ant grindų?
Niu mūsū mažiui jau beveik 8 mėn. ir tik dabar pradėjo normaliau šliaužiot-plaukioti (tinginiukas truputi, bet ačiū dievui, kad stovėti nori, tai sakau gal be šliaužiojimo pradės vaikščiot  ) O va kai sėdėt vienas pradėjo, tai reikėjo visur kartu su mama būt, o virtuvėj ant gridų kažkaip  tai aš susiradau nereikalinga kaldrą, patiesiau abt grindų, žaislų pridėjau, pagalvėm apdėjau kraštus  Tai dabar ta kaldra - mūsų žaidimų aikštelė. Ir šikniukas nešąla, ir minkšta, ir kartu su mamyte. Aišku būna, kad nusiridena, tada leidžiu kelias minutes ant grindų pabūt, o paskui vėl perkeliu jį į žaidimų aikštelę. Buvo ir man minčių apie tuos puzlius, bet...
O neslidineja ta kaldra po kojom, vaikas nesugaranksciuoja visko po savim?
Limcamca
2006 10 09, 19:51
Aš irgi tiesdavau paprastą kaldrą. Kartais būdavo, kad sugarakščiuodavo, bet vėl pataisau ir vėl duodasi  svarbu, kad krentant ne taip galvytę gali užsigauti, o ir šiaip kol vieną kitą žaislą pasiekia, laiko tarpas praeina
kol tik sėdedavo ir žaisdavo, tai būdavo dekis patiestas. Bet kai ėmė ropot, nebetiko - vienoj vietoj nenusėdės, ropojimui erdvės per mažai. Tai kambary padarėm kilimą iš tų didelių minkštų dėlionių. Bet ir nieko doro. Dabar jau ropoja kur nori, tai nieko ir nepaklota
dabar jau maniskei 9men. bet kambaryje tik tas didelis puzli-kylimelis patiestas, nes jinai daug ropineja ir nesedi vietoj, stojasi ir pan. o kai tik pradejo vartytis tiesdavome antklode. dabar kad nebutu salta uzpaklaiukui, kai sugalvoja beropodama pailseti aprengiu bodziuku, pedkelnes ir dar siltas kelnytes. kolkas gerai
Ingakalnis
2006 10 11, 07:40
Mes is pradziu dejom dekius ivairius bet gliu pasakyti,vis tiek vaikas eis kur nores ir neprideliosi,tai tiesiog visada budavo su kelnytem ir megstuku nes ant grindu salciau ... ir ropinejo tiesiog po parketa
Iš dolerinės nupirkau miegmaišį, perkirpau pusiau ir patiesiau kambary. Ne tik minkšta sėdėt, bet ir šilta
sena anklode apsiuvau skiautiniais - silta, minksta ir rysku, vaikiukui idomu zaisti
madlena
2006 10 13, 22:00
mums ir mociute istrauke sena kaldra tai ir tiesiu bet ji truputi plonoka,tai ant virsaus uzdedu gera storesne kad griudama nesusimustu...tai mums ji super ir nereikia jokiu puzzle ar pan...
QUOTE(Nikki N @ 2006 10 09, 14:45) O neslidineja ta kaldra po kojom, vaikas nesugaranksciuoja visko po savim? Niu del slidinejimo problemu neturim, nes esam tinginiukai ir labai mazai sliauziojam. Bet jei kaldra sakykim sunki, tai neturetu susigarankciuoti. Maniskis megsta ant pilvo atsigules pabut, tai ant grindu butu nesmagu, salta  o dabar ant kaldros
Mano mergaitė, kad ir klojau kaldrą ant žemės, visais įmanomais būdais stengdavosi nuropoti ant šalto parketo ir dėl to dažnokai draugaudavom su ilgu ilgu snargliu. Nei žaislai prikrauti ant kaldros nepadėjo, ją domino visai kiti dalykai esantys kuo toliau.
[quote=Nikki N,2006 10 09, 11:47] Vaikas mokosi šliaužioti (6 mėn.), ir daug laiko praleidžia ant grindų. Taip tiesiau ,ant linoleumo vilnoni kilima ir pora ''adijalu'',foteiais uzstumdavau,padarydavau kaip jo oaze,ten zaislu, visko primesdavau ir liux  ,paskui kelnytem siltesnem maudavau,kai jau toliau nuropodavo,kad atsisedus uzpakaliuko nenusaltu,nes pas mus namie buvo saltoka.
katytia
2006 10 22, 19:10
maniski dar nesliauzioja  bet guldau visada tik ant zemes nes nuo lovos jau buvo nukrites streso uzteko visam gyvenimui i prieki  dabar pritiesiu ant zemes visko. kilimine danga vilnos adijalas paprastas adijalas dar viens adijalas dar vienas ir lavinamasis kilimelis  kad silta butu nes dabar jau salciau nei vasara tai baisu akd nesusaltu
Jurgitele25
2006 10 23, 08:14
Ant kilimo patiesiu kaldra(kurios nenaudojam)zaislu kalna isverciu ir jei labai smagu,tik dabar jau ropoja tai nuzingsniuoja ir toliau uz savo valstybes ribu
QUOTE(Isila @ 2006 10 10, 10:34) Tai kambary padarėm kilimą iš tų didelių minkštų dėlionių. Bet ir nieko doro.
mes irgi sitoki sudelioje esame- mums jis visai patinka, tik daznai nusliauzia visai ant grindu, o ir slidus tas pavirsius, tai sunku atsispirti vaikui, bet kol kas tai geriausias variantas.
As tai kuri laika bandziau viska delioti, bet dabar tiesiog apmaunu dar vienus sortus ir leidziu ropoti po visa kambari, nes beviltiska bandyti vaika islaikyti tam tikroje vietoje
nieko netiesiu, tik šilčiau aprengiu, apaunu, o pas mus ir kilimų nėra, nes dičkis alergiškas, ir nieko nesušąlam...
man sutiesiama kaldra buvo labai nepatogu,nes mažylis labai slidinėdavo.Todėl nieko nebetiesdavau ir buvo gerai.Pas mus grindys buvo šiltos
Ant žemės guldau nuo ketvirto mėnesio. Dažniau ant nugaros, kartais ant pilvo. Dabar pats pasirenka, kaip jam patogiau. Vartosi, pradėjo šliaužti, siekti žaislus. Suradau tam reikalui antklodę, lenkiu pusiau, drabužėliai šiltesni (liemenė, vilnonės kojinytės). Nešalta, nes tenka ir man kartu pagulinėti. Man kita bėda: ką daryti, kaip tą antklodę išskalbti, nes mažasis dažnai atpila, vien antklodės užvalko išskalbti nepakanka
Velniukė
2006 12 12, 12:53
Na pas mane visur kilimai tai tiesdavau kaldras kai tik pradejo ropoti,kad netaip uzsigautu jai kartais parvirstu  Dabar nebetiesiu nieko
pop_mama
2006 12 12, 13:38
as pradzioje dejau toki gariuniska uzklota 100proc. polisteris, tai mano vaikiui nuo jo elergija prasidejo.... tuomet pakeiciau medvilnine kaldra ir super, nei vaikui salta, nei jis isbertas....
nePadori
2006 12 12, 21:54
Mes buvom ismoke ropoti ir sliauzioti tik ant kilimo, tai jinai ilga laika net neslaiuzdavo nuo jo - tik prisliauzia kilimo krasta, apsisuka ir varo link kito krasto  O ank kilimo daugiau nieko neklodavom
neuzmirstuole
2007 01 12, 00:31
mes tiesiam ant grindu antklode, o ant virsaus dedam puzzle-kilimeli. Manau, kad gal nors kazkiek silciau ir minksciau.
Aš tiesdavau šiltą vilnonį didelį dekį ant žemės: ir minkšta, ir šilta bei patogu.
Meka Pinavija
2007 01 15, 15:49
Aš ant kilimo patiesiu vilnonę kaldrą
*rutuliukas*
2007 01 16, 09:38
kai maniskis buvo 7 men mes nupirkom kilimine danga, nes man atrodo,kad saltoka taip sliauiot
Crystalline
2007 01 21, 14:41
Iš pradžių tiesdavome dvigulę vatinę antklodę, vėliau, kai išmoko ropoti po visą butą- šilčiau aprengdavome ( papildomas treningines kelnytes uždėdavome).
Mamukas69
2007 01 23, 16:44
Pas mus nors ir kilimine danga, taciau visvien vesu.Patiesiu ant zemes kokius 3 viena ant kito adijalus, kad jeigu griutu kad galvytes nesusimustu.8 menesiai dabar mums.Tik pas mus ji labai jau demesio reikalautoja.Viena nebuna nors tu ka....Kol su ja sedi zaisluose tai tyli, o tik nueik ir pradeda.....Tai prikloju kad galetu vartytis. o sliauzt nebando dar.
SUPER HERA
2007 01 24, 16:55
patiesiamas lengvas pledas ,ypač žiema,netik sušildo,,pilių,, statyojus-plede esančius žaislus lengviau susemti ir supurtyti i žaislų dėžę.neturime spec stalo,bet senam virtuviniam kojas nupjovėme,perdažėm,mažas kėdutes nupirkome,bet visada nepaisant amžiaus vaikai mieliau žaidžia ant grindų.sutarėme kur bus jų kamputis ,2m ilgio ir 1,1 m pločio pledo paknka tiems darbams darbeliams
sjurgita
2007 01 25, 14:34
Aš savo mažylei esu pasiuvus lavinamąjį kilimėlį ant vilnonio adijalo.  Ten mes turim dug įvairių medžiagų skiaučių, užtrauktukų, sagų ir kitokių gėrybių  Taigi ir dukrai šilta sėdint žaist ir įdomu.
QUOTE(sjurgita @ 2007 01 25, 16:34) Aš savo mažylei esu pasiuvus lavinamąjį kilimėlį ant vilnonio adijalo.  Ten mes turim dug įvairių medžiagų skiaučių, užtrauktukų, sagų ir kitokių gėrybių  Taigi ir dukrai šilta sėdint žaist ir įdomu.  mintis tavo  o jei dar fotkę įkeltum manasis lyg tyčia nenori būti ten, kur minkšta, šilta. Tiesiu pleduką, kaldrą. Aišku, aprengiu šilčiau, bet vistiek gi rankytės tai plikos Be to, su storom kojinėm sunku ropoti, atsispirti.. žodžiu, tikra bėda žiemos metu tobulėti o puzzlių kilimėlis mums netinka. Jis ardosi, jo dalys labai gerai "tinka" į burną.
Kenguryte
2007 01 31, 11:17
Tiesiau ir adiajalus ir koldras, bet kai tik tik pradėjo šliaužiot, ant tų dekių mažiausiai laiko praleisdavo, tad tenka gerai prirengti vaiką, kad neperšaltų.
sraigyte1
2007 01 31, 12:56
Aš nupirkau kilimuką dėlionę,o kol jo nebuvo,tiesiau kaldrytes.dabar žino kad ten jos žaisliukai ir kol neatsibosta,tol ir sėdi ant dėlionės
ERVInga
2007 02 02, 12:17
Nieko netiesiau. Pas mus danga visur tai lyg ir nesušaldavom....
aistemo
2007 02 05, 12:40
QUOTE(sraigyte1 @ 2007 01 31, 13:56) Aš nupirkau kilimuką dėlionę,o kol jo nebuvo,tiesiau kaldrytes.dabar žino kad ten jos žaisliukai ir kol neatsibosta,tol ir sėdi ant dėlionės  as ir nupirkau ta delione, bet dar visiek antklode po ja patiesiu( kazkaip silciau atrodo  )
alexxxx
2007 02 08, 22:40
anksčiau tiesiau šiltą dekį,o dabar pirkau kilimėlį-dėlionę,tai dabar mielai ant jo gyvena,ir veikt turi ką-kol išardo,raideles ir skaičiukus išlukštena,galiu spėti ir pietus padaryt  .ne visada,bet dažnai
meskaite
2007 02 09, 13:30
Tiesiu pleduka
as paprasciausiai istiesiu lowa, nes ant grindu butu saltoka...ir taip nera kambari labai silta...o juk pazeme laikos saltas oras taip, kad jai uztenka wietos ir lowoj pasiwartyt
mes turim tokį šiltą pūkinį kilimuką, tai pripratinom, kad ant jo ir reikia žaisti kad nebūtų šalta
Staigmena
2007 09 07, 07:55
o kuo blogai kilimas? taigi dulkės kaupiasi ir balduose ir drabužiuose ir ..... mes tai npirkom nedidelį vaikišką kilimą kai jau pradėjo ropoti ir šliaužioti o žiemą dar ir kaldra seną patiesdavom.
VAIDILUTE~
2007 09 08, 14:07
Aš patiesiu tokį miegmaišį-dekį, bet mažius ant jo nebūna,greit nuo jo nušliaužia
kol sliazedavo,ropodavo,tiesdavau kaldra.Bet tik kai vaiksciot pradejo nebetiesiau nieko
Tiesdavau nereikalinga senovine vatine antklode(aprengta uzvalkalu).  !
Gosiuke
2007 09 16, 11:56
Man ir buvo kilus tokia problema-didelio kilimo nesinorejo, mat labai jau grazios grindys po remonto  , o mazius vasara daznai nuogu sikniuku tupdavo ant saltoku grindu pazaist. Tai nupirkau nedideli vaikiska zaisminga kilimuka ir patiesiau prie lentynos su zaisliukais. Ir viskas issisprende, nes jis pats pamego zaist ant to kilimelio
Arsua32
2007 09 17, 09:41
Kol nevaiksciojom gyvenom ant lovos arba brolio kambary ant kilimo. Bet kai reikia valgyt padaryt, tai problema, nes virtuvej plyteles saltos, o ten labai megstam ka nors nutvere is satlciaus pasikrapstyt, tai dedu tada dvejas kelnytes (kai lsalta)
Visada ir dabar (mums 1.5 m su biskiu) patiesiu kokia kaldryte ar dekuti, dabar labai dziaugiasi ir patogiai isitaiso su zaisliukais
erikiuxxx
2007 09 23, 22:24
pas mus ant grindu minksta delione
mes jau kai pradėjom ropinėt, lakstyt, nupirkau kilimėlį delionę, ir minkšta ir šilta
pas mus puzzle dideles ant gryndu, jo kambariuke, tai kai nori zaisti su masinytem, atsigula arba atsiseda butent ant jų, kad jam silciau butu planuoju visgi ziemai kilimine danga nupirkti
|
|