Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mažesnis mokestis už darželį
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaiką auginu viena
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Lotosas
Jei vaika auginu viena.
Vaikas turi tecio pavarde.
Kokios pazymos ir is kur reiktu, jei yra lengvatu?
Aušrelė
QUOTE(Lotosas @ 2006 10 09, 14:07)
Jei vaika auginu viena.
Vaikas turi tecio pavarde.
Kokios pazymos ir is kur reiktu, jei yra lengvatu?
*

1. Vaiko gimimo liudijimas
2.santuokos arba istuokos liudijimas, jai tokio nera ir nebuvo is santuoku rumu pazyma kad tu esi nesusituokusi
3. seimos sudetis ,is seniunijos
Afrodizija
O iš manęs būtinai reikalauja išrašo iš metrikų knygos. Gimimo liudijimas netinka, išrašas "tikresnis" doh.gif Ir pažymos iš gyventojų registro.
Beje, kai ką įdomaus sužinojau besiteiraudama (nes ką tik pasidarė aktualu). Pasirodo, ši tvarka yra ar bus svarstoma, kadangi yra daug nesusituokusių, bet ne vienišų motinų, kurios naudojasi šia lengvata. O linksmiausias dalykas, kad socialinis darbuotojas ateis tikrinti, ar tikrai ne vieniša. Čia man taip savivaldybėje pasakė. Taip ir įsivaizduoju solidžią savivaldybės poniutę, užsikabinusią ant nosies keturgubus akinius, iki pusės sulindusią į mano skalbinių dėžę, beieškančią "šeimyninių" pantalonų ir apuostančią kievieną rastą kojinę - bene užtiks vyrišką kvapą. Jei tikrai kas nors kada nors norės "patikrinti" mano vienišumą, tai dar ir spintoj pasiūlysiu pažiūrėti - juk patikrinimo metu šeimos galva gali slėptis ten - nuo papildomo mokesčio lotuliukas.gif
Juodulys
QUOTE(panelė Prym @ 2006 10 12, 19:53)
O iš manęs būtinai reikalauja išrašo iš metrikų knygos. Gimimo liudijimas netinka, išrašas "tikresnis" doh.gif Ir pažymos iš gyventojų registro.
Beje, kai ką įdomaus sužinojau besiteiraudama (nes ką tik pasidarė aktualu). Pasirodo, ši tvarka yra ar bus svarstoma, kadangi yra daug nesusituokusių, bet ne vienišų motinų, kurios naudojasi šia lengvata. O linksmiausias dalykas, kad socialinis darbuotojas ateis tikrinti, ar tikrai ne vieniša. Čia man taip savivaldybėje pasakė. Taip ir įsivaizduoju solidžią savivaldybės poniutę, užsikabinusią ant nosies keturgubus akinius, iki pusės sulindusią į mano skalbinių dėžę, beieškančią "šeimyninių" pantalonų ir apuostančią kievieną rastą kojinę - bene užtiks vyrišką kvapą. Jei tikrai kas nors kada nors norės "patikrinti" mano vienišumą, tai dar ir spintoj pasiūlysiu pažiūrėti - juk patikrinimo metu šeimos galva gali slėptis ten - nuo papildomo mokesčio  lotuliukas.gif
*

Tai dar turės įrodyti, kad tas vyras spintoje yra tikrasis vaiko tėvas lotuliukas.gif lotuliukas.gif Maža ką mama spintoj slepia mirksiukas.gif lotuliukas.gif
jurave
Taip ,bet man pasake,jei vaiko gimimo liudijime yra irasyta vaiko tevo pavarde,tai reiskia vaikas nevienisas jau skaitosi unsure.gif .Ir tevas moka alimentus, tai jokios lengvatos nepriklauso nesvarbu,kad viena auginu.
Afrodizija
Dėl to ir reikia pažymos iš seniūnijos arba iš gyventojų registro - ten yra įrašyta, kad esi netekėjusi/išsiskyrusi. Aš klausiau ne darželyje, o paskambinau į "Biudžetinių įstaigų buhalterinė apskaita". Ten man ir pasakojo apie tą "patikrinimą". Juokai juokais, bet manau, jei vaiko gyvenamoji vieta nustatyta su motina, tai jau pakankamas pagrindas tikėti, kad ji viena ir augina. O kol kas visos, kurios yra netekėjusios/išsiskyrusios moka už darželį pusę kainos. Man auklėtoja irgi bandė aiškint, kad neaišku, kaip čia dabar yra, pasakiau, kad pasiteiravau, kur reikia. ir puikiai žinau, kaip yra ir išvedžiojimai ta tema baigėsi. Lengvata būtent ir priklauso ne gaunantiems/negaunantiems alimentus, o tėvams, vieniems auginantiems vaikus.
Constansa
QUOTE(panelė Prym @ 2006 10 12, 19:53)
Beje, kai ką įdomaus sužinojau besiteiraudama (nes ką tik pasidarė aktualu). Pasirodo, ši tvarka yra ar bus svarstoma, kadangi yra daug nesusituokusių, bet ne vienišų motinų, kurios naudojasi šia lengvata. O linksmiausias dalykas, kad socialinis darbuotojas ateis tikrinti, ar tikrai ne vieniša. Čia man taip savivaldybėje pasakė. Taip ir įsivaizduoju solidžią savivaldybės poniutę, užsikabinusią ant nosies keturgubus akinius, iki pusės sulindusią į mano skalbinių dėžę, beieškančią "šeimyninių" pantalonų ir apuostančią kievieną rastą kojinę - bene užtiks vyrišką kvapą. Jei tikrai kas nors kada nors norės "patikrinti" mano vienišumą, tai dar ir spintoj pasiūlysiu pažiūrėti - juk patikrinimo metu šeimos galva gali slėptis ten - nuo papildomo mokesčio  lotuliukas.gif
*

šiandieninėje mano situacijoje man toks patikrinimas būtų reikalingas. aš auginu viena, bet vyras yra čia priregistruotas ir jokia seniūnija man pažymos neišduos kol aš jo neišregistruosiu. o išregistruoti neina, nes butas priklauso bankui (pirktas už paskolą) ir tam kad patapt viena savininke, reikia nemažai pinigėlių keisti sutartį ir t.t. o jų dabar neturiu. tai va kol vyras pats nesiteiks išsiregsitruoti (o kaip supratau jis nesiruošia to daryti, o jei ir norėtų, tai neturi kur prisiregistruoti, o į niekur pasų poskyryje pasakė, kad neišregistruos). yra viena išeitis su nuosavybės dokumentais pačiai išregistruoti. o vien kad sutvarkyti tuos dokumentus, užims dar ir laiko, neskaitant pinigų. va taip ir gaunasi užburtas ratas. tai vat jei darytų tikrai tokius patikrinimus, tai man dabar būtų labai palanku.

QUOTE(jurave @ 2006 10 13, 19:16)
Taip ,bet man pasake,jei vaiko gimimo liudijime yra irasyta vaiko tevo pavarde,tai reiskia vaikas nevienisas jau skaitosi  unsure.gif .Ir tevas moka alimentus, tai jokios lengvatos nepriklauso nesvarbu,kad viena auginu.
*

ir aš taip girdėjau. kad jei esi išsiskyrusi bet gauni alimentus (tas kelias kapeikas), tai gaunasi, kad vaiku rūpinates kartu.
lotta
Mano pazistamas tycia fiktyviai issiskyre su zmona, ji prisiteise tariamus alimentus, jis deklaravo gyvenama vieta pas savo tevus tik tam, kad uz vaikus darzelyje butu mokama 50% sumos. Taigi, issiskyrusioms si lengvata priklauso taip pat, kaip ir netekejusioms...

O tas patikrinimas, jiems butu neparankus biggrin.gif
ravesa
Aš auginu dukrele, kuri savo vaiko tėvo nėramačiusi daugiau nei 2 metus. esu netekėjusi, bet dukra turi tėvo pavardę. Norint gauti daržely lengvatas, reikia pateikti:
1. teismo sprendimą, kuriuo gyvenamoji vieta nustatyta su vaiko motina ir /arba alimentų priteisimą paliudijantį dokumentą.
2. kai kurie darželiai reikalauja pažymos iš seniūnijos apie šeimos sudėtį (prie pirmame punkte išvardintų dokumentų)

Kadangi aš su dukos tėvu nepalaikau jokių ryšių ir nenoriu jokios pagalbos, kadangi nei aš, nei dukra jam nereikalingi, negaliu pretenduoti ir į lengvatas.
Egluzele
Man si tema taip pat aktuali.
auginu dukra, su jos tevu santokoje nebuvome, bet pavarde ji turi jo.
As ja leidau i kita darzeli ir ten man pareiske, kad lengvatu nebus.
As pasiskambinau i mokescius, jie man dave tevu mokesciu skyriaus telefona. Atsiliepus vaikinukui as isdesciau susiklosciusia situacija, tad jis man paske, kad man lengvata priklauso, pateikti reikia dokumentus, liudijancius kad gyvenu su dukra bei jos gimimo liudijima.
Tad as pasiemiau vietos deklaracijos pazyma bei gimimo liudijima, nunesiau i darzeli ir pasakiau, ka man aiskino mokesciuose. Tad lyg ir viskas susitvarke:) Na dar pasiziuresiu kaip ten su mokesciu uz spali bus:)
jurave
Kaip jum gerai.O as ir nunesiau pazyma is seniunijos ir gimimo liudijimas yra ir istuokos liudijimas.Taciau gimimo liudijime tevas irasytas,alimentus moka(kad ir grasius),mano pajamos virsija asmens pragyvenimo lygi,todel jokia puse kainos uz darzeli nepriklauso.Vat taip man buvo atsauta.. blink.gif
Ir niekam neidomu,kad tu viena vaika augini ir gal tau tikrai vis siokia tokia parama butu puse kainos moketi.
Constansa
mes su vyru esam separacijoje, taigi ištuokos liudijimo kaip ir nėra. iš pradžių auklėtoja sakė, kad pamėgins padaryti dėl to mokesčio, bet praeitą savaitę paskambino ir pasakė, kad reikalingas vistik ištuokos liudijimas. nors teismo sprendime dėl separacijos patvirtinimo yra tie patys dalykai nustatyti, kaip vaiko gyvenamoji vieta su manimi ir kad tėtis moka alimentus.
Įdomi
Kokie keisti dalykai kai kuriuose darželiuose vyksta g.gif Mane darželio vedėja pati koridoriuje pasigavo ir liepė atnešt reikalingus dokumentus,kad už darželį tik pusę kainos mokėčiau thumbup.gif
JM
Taip issiskyrusiom ir vienisom reikia moketi tik puse kainos uz darzeli thumbup.gif
olgunia
Labutis, o kur galima paimti istuokos liudijima? Ir dar, mano vaikas dar niekur neirigistruotas. Ka tokiu atveju daryti?
Esu neseniai isiskyres, ir irgi noriu gaut lengvatus.
Afrodizija
QUOTE(jurave @ 2006 10 22, 00:32)
Kaip jum gerai.O as ir nunesiau pazyma is seniunijos ir gimimo liudijimas yra ir istuokos liudijimas.Taciau gimimo liudijime tevas irasytas,alimentus moka(kad ir grasius),mano pajamos virsija asmens pragyvenimo lygi,todel jokia puse kainos uz darzeli nepriklauso.Vat taip man buvo atsauta.. blink.gif
Ir niekam neidomu,kad tu viena vaika augini ir gal tau tikrai vis siokia tokia parama butu puse kainos moketi.
*

QUOTE(Rutele24 @ 2006 10 22, 22:19)
mes su vyru esam separacijoje, taigi ištuokos liudijimo kaip ir nėra. iš pradžių auklėtoja sakė, kad pamėgins padaryti dėl to mokesčio, bet praeitą savaitę paskambino ir pasakė, kad reikalingas vistik ištuokos liudijimas. nors teismo sprendime dėl separacijos patvirtinimo yra tie patys dalykai nustatyti, kaip vaiko gyvenamoji vieta su manimi ir kad tėtis moka alimentus.
*

Patarimas iš asmeninės patirties: nutaisyti ypatingai naglą snukelį ir pareikšti, kad "aš teiravausi savivaldybėje/švietimo skyriuje ir puikiai žinau, kad man priklauso lengvata". Nes mane auklėtojos prirėmusios prie sienos bandė įrodyt, kad lengvata nepriklauso. Ir nieko panašaus - priklauso, dar ir kaip priklauso. Nežinau, kodėl auklėtojos taip nori, kad būtų mokama pilna kaina - juk ne joms į kišenę. Jei negaunat pusės kainos, skambinkit tiesiai į švietimo skyrių, aiškinkitės, nes jos ten pačios nesusigaudo. Jei man ką reikia sužinot kokioj įstaigoj, tai skambinu minimum 5 kartus ir jei bent 3 kartus gaunu vienodą atsakymą, tai didelė tikimybė, kad jis yra teisingas.
ziogelis2
QUOTE(jurave @ 2006 10 13, 19:16)
Taip ,bet man pasake,jei vaiko gimimo liudijime yra irasyta vaiko tevo pavarde,tai reiskia vaikas nevienisas jau skaitosi  unsure.gif .Ir tevas moka alimentus, tai jokios lengvatos nepriklauso nesvarbu,kad viena auginu.
*

absoliuti nesamone. istuokos liudijimas kaip tik yra irodymas, kad esi vienisa. visai nesvarbu, kad vaikas gauna alimentus. patikekit, turiu ilgamete patirti su ivairiom instancijom: gaunu visas lengvatas, kuriu prasau: darzely, mokykloj (net ir kai musu pajamos virsija ju nustatytas ribas - vistiek, mokykla gauna tam tikro dydzio parama, ne visi ja pasinaudoja ir sunesa popierius apie pajamas, uzpildo prasyma, todel ta parama paskirstoma kitiems), net uz burelius. tik reikia moketi ir netingeti prasyti. tai atima siek tiek laiko, tiesa, bet manau, verta. pvz. kasmet seniunijos soc. ismoku skyriuj uzpildau rugsejo men. visus prasymus, sunesu pazymas: gim. liudijimus, iistuoka, pajamas is darbo, alimentus man moka pagal draugiska sutarima, be teismo, ta irasau ranka savo prasyme, nieks juk netikrina, kiek gaunate realiai, gali rasyt, kad gauni simtu maziau blush2.gif ) ir visada tos vistos soc darbuotojos sako, kad mums jokia pasalpa nepriklauso, nes pajamos dideles (nu tikrai, esu milijoniere doh.gif doh.gif ), bet as visada sakau: jei mano materialine padetis sunki, turiu teise prasyti paramo. o jos negali prasymo nepriimti. o skirsto param ne vistos turbut, todel kasmet gaunam vienkartine 120 lt pasalpa ir nemokamas dovaneles vaikams kaledoms mirksiukas.gif ir dar, mamytes: turekit liezuvi, kai kalbates su tokiom moteriskem, kurios kanors sprendzia...joms patinka paplepeti apie begedzius vyrus, kurie vaikais nesirupina lotuliukas.gif ir tada jos stoja jusu pusen ir dar pataria, kaip geriau prasyti blush2.gif
sekmes visoms, nenukabinkit nosiu mirksiukas.gif
Afrodizija
QUOTE(ziogelis2 @ 2006 11 22, 15:33)
pvz. kasmet seniunijos soc. ismoku skyriuj uzpildau rugsejo men. visus prasymus, sunesu pazymas: gim. liudijimus, iistuoka, pajamas is darbo, alimentus man moka pagal draugiska sutarima, be teismo, ta irasau ranka savo prasyme, nieks juk netikrina, kiek gaunate realiai, gali rasyt, kad gauni simtu maziau  blush2.gif ) ir visada tos vistos soc darbuotojos sako, kad mums jokia pasalpa nepriklauso, nes pajamos dideles (nu tikrai, esu milijoniere doh.gif  doh.gif ), bet as visada sakau: jei mano materialine padetis sunki, turiu teise prasyti paramo. o jos negali prasymo nepriimti. o skirsto param ne vistos turbut, todel kasmet gaunam vienkartine 120 lt pasalpa ir nemokamas dovaneles vaikams kaledoms mirksiukas.gif
*

ooo, o čia jau ir aš susidomėjau. Rimtai taip galima padaryt? Reikia kreiptis į socialinių išmokų skyrių pagal savo gyvenamąją vietą? Ar būtinai rugsėjo mėnesį?
ziogelis2
QUOTE(panelė Prym @ 2006 11 22, 16:00)
ooo, o čia jau ir aš susidomėjau. Rimtai taip galima padaryt? Reikia kreiptis į socialinių išmokų skyrių pagal savo gyvenamąją vietą? Ar būtinai rugsėjo mėnesį?
*

na, nezinau, ar tik rugseji, bet tiesiog mokslo metu pradzioj dalina ivairias pasalpas, ir dideles visr 300lt, jeigu pajamos mazos. bet i ta didele tai as jau nepretendavau...mano pajamos dar pakenciamos blush2.gif ziauru, kai skaiciuoja tik pajamas, bet nemato islaidu verysad.gif nes juk buna, kad vaikai serga chroniskom ligom ir pan. arba pvz as - gyvenu name, todel negaunu kompensaciju uz sildyma (nes kurename malkomis) bet kad malkos kainuoja zveriskai, tai niekam neidomu...pagal pajamas, jei gyvenciau bute, priklausytu kompensacija, o dabar - schmoll.gif shpyga taukuota blink.gif bet tikrai zinau: gal ir po nauju metu, juk bus anuji biudzietai, reiskia, galima eiti ir sakyt: mano padetis sunki, va pazymos, prasau valstybes paramos. manau, tikrai verta meginti. ir nepaisykit, kad ne visus dokumentus turit: pvz. teismo nuosprendzio niekada neneshu, sakau, kad alimentus moka draugiskai. jie negali to patikrint...ishviso, ju duomenu bazes toklios dar, kad ojojoj kaip toli iki europietiskos kontroles mirksiukas.gif o pvz. mano sunus yra nesantuokinis ir alimentu nieks nepriteise ir nemoka. taip ir pasakau: negaunu. man liepia prisiteis, o ash sakau: neturiu pinigu teismams. ir dedu ta pati prashyma ant stalo. zodziu, reikia uz save pakovoti. juk auginam piliecius valstybei, jie dar oj kiek atidirbs.... doh.gif
eegle
QUOTE(olgunia @ 2006 11 22, 08:52)
Labutis, o kur galima paimti istuokos liudijima? Ir dar, mano vaikas dar niekur neirigistruotas. Ka tokiu atveju daryti?
Esu neseniai isiskyres, ir irgi noriu gaut lengvatus.
*

ištuokos liudijimą reikia pasiimti civilinės metrikacijos skyriuje
priregistruoti vaiką reikia migracijos tarnyboje
smile.gif smile.gif smile.gif i
Sūrelis

Sveikos,

Kiek kainuoja darželis vienišai mamai?
Žinau, kad mažiau, bet kiek? Nieku nerandu parašyta....

blush2.gif
meiliai-meiliai
Laba diena. Nezinau, ar skiriasi kainos ivairiuose miestuose, bet Vilniuje - 60 Lt.
Afrodizija
Vaikui diena darželyje kainuoja 5,35, vienišos mamos moka 50 proc (taigi, 2,675 Lt). Paprastai išeina apie 45 Lt, jei neserga ir neatostogaujam. Be abejo, švietimo skyriui reikia pateikti kokį nors popiergalį, kuris patvirtina jūsų statusą. Pataikius ant bukos darželio vedėjos, gali būti sudėtingiau.
Sūrelis
Nu nieko sau:) Labai pigu.
Tai galima ir aukle tureti ir vaika i darza leisti, o ne i mokykleles savaitgalio vazineti su juo smile.gif
Butinai pasinaudosiu tuo.

Papildyta:
Nes be aukles vienisai mamai vesti vaika i darzeli, manau praktiskai vieni nervai.
Nes sirgs, sirgs, sirgs, o biuleteniu darbdaviai juk netoleruoja.
O kaip parsivesti namo laiku? Neimanoma, kai reikia pasiimti 17.30....
Tad bandysiu su vedeja susisiekti, paziuresim, ar tundra ji 4u.gif
rasike
QUOTE(Sūrelis @ 2007 02 05, 11:53)
Tai galima ir aukle tureti ir vaika i darza leisti, o ne i mokykleles savaitgalio vazineti su juo smile.gif

Papildyta:
Nes be aukles vienisai mamai vesti vaika i darzeli, manau praktiskai vieni nervai.
Tad bandysiu su vedeja susisiekti, paziuresim, ar tundra ji  4u.gif
*

Šiaip kiekvienam mieste savi potvarkiai priimti... bet vieniša mama moka puse kainos... tereikia rugsėjo pirmą auklėtojai paduoti dokumentus,įrodančius kad esi vieniša.... o su sirgimais įvairiai būna.... jei vaiko imunitetas tvirtas,tada ir mažiau sirgs....
Sūrelis
QUOTE(rasike @ 2007 02 05, 13:48)
Šiaip kiekvienam mieste savi potvarkiai priimti... bet vieniša mama moka puse kainos... tereikia rugsėjo pirmą auklėtojai paduoti dokumentus,įrodančius kad esi vieniša.... o su sirgimais įvairiai būna.... jei vaiko imunitetas tvirtas,tada ir mažiau sirgs....
*

netikiu, kad maziau. Visi ten serga normaliai.
serga maziau tie, kuriems patinka, tikrai patinka eiti i darzeli smile.gif
o kai mociuciu ner salia, aukle - neisvengiamybe
Afrodizija
QUOTE(Sūrelis @ 2007 02 05, 12:53)

Papildyta:
Tad bandysiu su vedeja susisiekti, paziuresim, ar tundra ji  4u.gif
*

Mano dukra turi valandinę auklę. Bet ne dėl ligų, o dėl to, kad mamai kartais reikia užsiimti suaugusių pramogom mirksiukas.gif Dar jos paslaugom naudojuosi, kai spermos donoras atsimena savo meilę vaikui - nereikia likti vienai bute su neprognozuojamu individu.
Kai tik pradėjo eiti, tai sirgo ir sirgo, tai samdžiau auklę ligoms, nes yra kažkoks įstatymas, kad jei darbuotojas praleidžia daugiau nei 166 dienas, tai galima atleisti iš darbo. Negarantuoju, kad taip yra. (Gal Medinis gali komentarą?). O dabar, kadangi ne taip ir dažnai serga, tai imu pati nedarbingumus. Gana jau to, kad teko išgrūsti vaiką į lopšelį vos metukų. Naudojuosi proga pabūti su dukra, kol dar įstatymai tai leidžia, nes nežinia, ko ateity valdžios galvos dar primąstys. O darbdaviam jau seniai laikas keisti požiūrį į darbuotojus, auginančius vaikus.
Mūsų darželis dirba nuo 6.30 iki 18.30, tai aš spėdavau pasiimti, bet lopšelyje tai dukra pirma ateidavo, o paskutinė išeidavo. Jei jau galit sau leisti, tai geriau auklė tegu pasiima, nes mažiukui labai liūdna vienam likti...
Tiesa, neapsiskaičiuokite, nes auklė - ne pigus malonumas. Bent jau Vilniuje, tai 4-5 litai už valandą, o jeigu kur toliau gyvena, tai prašo už mikriuką ar kurą sumokėti.
rasike
QUOTE(panelė Prym @ 2007 02 05, 12:59)
Mano dukra turi valandinę auklę. Bet ne dėl ligų, o dėl to, kad mamai kartais reikia užsiimti suaugusių pramogom mirksiukas.gif
Kai tik pradėjo eiti, tai sirgo ir sirgo, tai samdžiau auklę ligoms, nes yra kažkoks įstatymas, kad jei darbuotojas praleidžia daugiau nei 166 dienas, tai galima atleisti iš darbo. Negarantuoju, kad taip yra. (Gal Medinis gali komentarą?). O dabar, kadangi ne taip ir dažnai serga, tai imu pati nedarbingumus. Gana jau to, kad teko išgrūsti vaiką į lopšelį vos metukų. Naudojuosi proga pabūti su dukra, kol dar įstatymai tai leidžia, nes nežinia, ko ateity valdžios galvos dar primąstys. O darbdaviam jau seniai laikas keisti požiūrį į darbuotojus, auginančius vaikus.
*

kiek žinau DK (darbo kodekse) tokio įstatymo nėra... ir šiaip auginantiems vieniems vaikus tikrai nemažai privilegijų yra..tik svarbu žinoti DK ir mokėti pasinaudoti mirksiukas.gif
Afrodizija
QUOTE(rasike @ 2007 02 05, 14:02)
kiek žinau DK (darbo kodekse) tokio įstatymo nėra... ir šiaip auginantiems vieniems vaikus tikrai nemažai privilegijų yra..tik svarbu žinoti DK ir mokėti pasinaudoti mirksiukas.gif
*

Privilegijų yra, bet jas išmušti reikia sugebėti. O kad darbdaviai palankiau žiūri į tokius, kuriem vaikų ligos netrukdo dirbti, tai irgi ne paslaptis. Na, DK nėra, bet kažkas tikrai yra (jei Medinis nesiims savo konsultanto pareigų, pabandysiu pati paieškoti), o SoDra irgi apmoka tik tam tikrą dienų kiekį per metus.
rasike
QUOTE(panelė Prym @ 2007 02 05, 13:04)
Privilegijų yra, bet jas išmušti reikia sugebėti. O kad darbdaviai palankiau žiūri į tokius, kuriem vaikų ligos netrukdo dirbti, tai irgi ne paslaptis. Na, DK nėra, bet kažkas tikrai yra (jei Medinis nesiims savo konsultanto pareigų, pabandysiu pati paieškoti), o SoDra irgi apmoka tik tam tikrą dienų kiekį per metus.
*

Tai priklauso nuo darbdavio... mūsų darbovietėje yra numatyta visa tai ir kolektyvinėj sutrty,ir vidaus tvarkos taisyklėse... Sodra apmoka viską normaliai tik ne 100% o 80% vaiko slaugai.. ir vaiko slaugai galima b8ti tik 14 dien7...ilgiau - ne.... neįeina į nedarbingumo lapelį sanatorijos.... čia jau reikia kito straipsniuko.... kadangi pati ne kartą esu susidūrusi,tai žinau,kaip yra iš tikro
Afrodizija
Pataisysiu truputį, SoDra apmoka 85 proc. Po 14 dienų galima kad ir 1 dieną grįžti į darbą ir vėl imti apmokamą nedarbingumą, bet nedarbingumo dienų skaičius per metus yra ribotas.

Va čia kažkas panašaus į tai, ką sakiau:

133 straipsnis. Garantijos sergantiems ir sužalotiems darbe darbuotojams

1. Darbuotojams, netekusiems darbingumo dėl sužalojimo darbe arba profesinės ligos, darbo vieta ir pareigos paliekamos, kol bus atgautas darbingumas arba nustatytas invalidumas. Su darbuotoju, kuriam nustatytas invalidumas, darbo sutartis gali būti nutraukiama laikantis šio skirsnio nuostatų.

2. Darbuotojams, tapusiems laikinai nedarbingiems ne dėl šio straipsnio 1 dalyje nustatytų priežasčių, darbo vieta ir pareigos paliekamos, jeigu jie dėl laikinojo nedarbingumo neatvyksta į darbą ne daugiau kaip šimtą dvidešimt dienų iš eilės arba ne daugiau kaip šimtą keturiasdešimt dienų per paskutinius dvylika mėnesių, jei įstatymai ir kiti norminiai teisės aktai nenustato, kad tam tikros ligos atveju darbo vieta ir pareigos paliekamos ilgesnį laiką.

3. Į šio straipsnio 2 dalyje nustatytus laikotarpius neįskaitomas laikas, per kurį darbuotojas gavo valstybinio socialinio draudimo pašalpą šeimos nariui slaugyti arba pašalpą epideminių situacijų atvejais.

Na, tik aišku, kad vaikų slaugos atvejais tai negalioja. Vadinasi, drąsiai galima slaugyti nuosavus vaikus ax.gif

O čia SoDros informacija:

Slaugant sergančius šeimos narius (vaikus, įvaikius, sutuoktinį, tėvus, įtėvius) ligos pašalpa mokama:

ne ilgiau kaip 7 kalendorines dienas;
vaiką iki 14 metų – ne ilgiau kaip 14 kalendorinių dienų;
šeimos nariui ar globėjui, slaugančiam stacionare bet kuria liga sergantį iki 7 m. vaiką – už visą slaugymo laikotarpį, bet ne ilgiau kaip 120 kalendorinių dienų per kalendorinius metus;
šeimos nariui, globėjui ar rūpintojui slaugančiam stacionare ar medicininės reabilitacijos ir sanatorinio gydymo įstaigoje vaiką iki 18 metų, sergantį sunkiomis ligomis (pagal sveikatos apsaugos ir socialinėsapsaugos ir darbo ministrų patvirtintą sąrašą), pašalpa iš Sodros biudžeto lėšų mokama nuo pirmosios slaugymo dienos už visą reikalingą slaugymo laikotarpį, bet ne ilgiau kaip 120 kalendorinių dienų per kalendorinius metus.
Sūrelis
Tokiu aukliu, kur tik vaiko ligos atveju, su ziburiu nerasi, nebent giminaite kokia, kuri jau nieko daugiau nebegali dirbti. Arba nenori wink.gif
As zadu moketi ta pacia kaina kaip kad butu su vaiku, kad tik parvestu ir slaugytu jam susirgus.
Palikti vaika per 2 prailgintas grupes iki 18.30 as negaleciau, gaila, stresas bus vaikui, visus pasiima, o jo - ne.
Papildyta:
o neiti i darba ir imti biuletenius - siais laikais galima tik valstybinej istaigoj arba esant sau paciai virsininke smile.gif
normaliam UAB'e tuoj kreivai ziuri ir visi nepatenkinti. Jei as buciau direktore, irgi buciau nepatenkinta, jei kas 2 savaites darbuotoja del vaiko ligu sedetu biuleteniuose smile.gif
Afrodizija
QUOTE(Sūrelis @ 2007 02 05, 16:36)
Tokiu aukliu, kur tik vaiko ligos atveju, su ziburiu nerasi, nebent giminaite kokia, kuri jau nieko daugiau nebegali dirbti. Arba nenori wink.gif
As zadu moketi ta pacia kaina kaip kad butu su vaiku, kad tik parvestu ir slaugytu jam susirgus.
Palikti vaika per 2 prailgintas grupes iki 18.30 as negaleciau, gaila, stresas bus vaikui, visus pasiima, o jo - ne.
Papildyta:
o neiti i darba ir imti biuletenius - siais laikais galima tik valstybinej istaigoj arba esant sau paciai virsininke smile.gif
normaliam UAB'e tuoj kreivai ziuri ir visi nepatenkinti. Jei as buciau direktore, irgi buciau nepatenkinta, jei kas 2 savaites darbuotoja del vaiko ligu sedetu biuleteniuose smile.gif
*

Buvau radus tokių auklių, ne vieną. Kadangi aukliauja dažniausiai pagyvenusios moteriškės, ne visos nori dirbti kasdien po 10 valandų. Norint įmanoma.
Dirbu privačioj įmonėj, viršininkų ant savęs turiu n ir imu nedarbingumą, kai tik reikia. Kas nori, gali nosį raukyti, kiek jiems patinka, savo teises aš žinau ir man patinka vaiką auginti pačiai. Aišku, skausmingai pasijaučia ir tie keli šimtai litų, kurių SoDra nedamoka, bet sergančiam vaikui labiau negu bet kada reikia mamos. O viršininkas, kuris tikėtųsi rasti darbuotoją, kuris niekada nesirgs ir nesirūpins vaikas, man atrodytų idiotas. Keista jūsų nuomonė, būtent dėl tokio požiūrio ir diskriminuojami vaikų turintys darbuotojai, ypač tie, kurie augina vieni vaikus.
Sūrelis
QUOTE(panelė Prym @ 2007 02 05, 16:57)
Buvau radus tokių auklių, ne vieną. Kadangi aukliauja dažniausiai pagyvenusios moteriškės, ne visos nori dirbti kasdien po 10 valandų. Norint įmanoma.
Dirbu privačioj įmonėj, viršininkų ant savęs turiu n ir imu nedarbingumą, kai tik reikia. Kas nori, gali nosį raukyti, kiek jiems patinka, savo teises aš žinau ir man patinka vaiką auginti pačiai. Aišku, skausmingai pasijaučia ir tie keli šimtai litų, kurių SoDra nedamoka, bet sergančiam vaikui labiau negu bet kada reikia mamos. O viršininkas, kuris tikėtųsi rasti darbuotoją, kuris niekada nesirgs ir nesirūpins vaikas, man atrodytų idiotas. Keista jūsų nuomonė, būtent dėl tokio požiūrio ir diskriminuojami vaikų turintys darbuotojai, ypač tie, kurie augina vieni vaikus.
*

nzn, man ne taip lengva bet ka i namus isileisti pagal skelbima. Ieskojau aukles - buvo baisu. Netiketai radau is kaimynystes.
o virsininkus galim vadinti idiotais, bet realybe yra tokia. Ypac, kai virsininkai patys vaiku neturi. Zinoma, niekas nieko nesako, bet pats pradedi jaustis nesmagiai, be to niekas tavo darbu nedaro, jie stovi. Dabar praktiskai aksioma tapo - turi vaika, dirbi, turi tureti kas priziuri. Zinoma, jei reiktu rimtos medicinines prieziuros, mama imtu biuleteni ir neitu i darba, bet del slogos ar kosulio, persalimo - niekas to nedaro. Sedi mociute, aukles su vaiku ir t.t.
Ir dar nuo darbo pobudzio priklauso.... ar gali baigti lygiai 6 ar 5, ar reikia kazkur dar sudalyvauti darbo reikalais.
indreja
Aš imu nedarbingumą gana dažnai. Gaila tų kelių šimtelių, bet man daug maloniau, kad galiu sergančiu vaiku pasirūpinti pati. O viršininkai terauko nosis irnesakyk.gif . Beje, dirbu UAB'e.
Sūrelis
jei turi specialybe, kad gali iseiti bet kur kitur arba uzimi aukstas pareigas, tada gerai
jurgita%
NaSurelinoreciau tau papriestarauti,mano vaikai neserga jau gan senai ir darzeli lanko irgi senokai,bet nepasakyciau kad i ji eina labai jau noriai,eina nes reikia,nes jei neis tai mama neuzdirbs pinigu ir nebus uz ka pirkti saldainiu,jie tai supranta.O aukle man butu per didele prabanga.Imu bileteni kai tik man jo reikia,ir man yra vienodai kazkano surauktos nosis,man mano vaikai yra svarbiau.Dirbu AB`e,eiline darbininke,bet istatymai yra istatymai ir as jais naudojuos.Keistas man tavo poziuris blink.gif
indreja
QUOTE(Sūrelis @ 2007 02 05, 17:57)
jei turi specialybe, kad gali iseiti bet kur kitur arba uzimi aukstas pareigas, tada gerai
*

Jei tai taikyta man, tai specialybę turiu, bet aukštų pareigų tikrai neužimu, tiesiog naudojuosi tuo, kas man priklauso rolleyes.gif .
Beje, jei į temą, tai už darželį moku apie 60 Lt., t.y. pusę kainos. Kiekvienais metais turiu parašyti prašymą sumažinti mokestį už darželį ir atnešti ištuokos liudijimo kopiją.
jurgita%
QUOTE(indreja @ 2007 02 05, 21:48)
Beje, jei į temą, tai už darželį moku apie 60 Lt., t.y. pusę kainos. Kiekvienais metais turiu parašyti prašymą sumažinti mokestį už darželį ir atnešti ištuokos liudijimo kopiją.
*

As moku panasiai,tik man reikia rugsejo ir sausio men.atnesti vaiku gimimo liudijimu kopijas,istuokos liudijimo kopija ir seimos sudedi(ja isduoda rajono seniunija)ir viskas,jokio prasymo rasyt nereikia.Cia gal nuo miesto priklauso g.gif nu kokiu pazymu ir prasymu reikia
Afrodizija
QUOTE(Sūrelis @ 2007 02 05, 18:57)
*

Nepakeičiamų nėra, tai žino kiekvienas vadovas. Kad Lietuvoje darbdaviai džiaugsmingai toleruoja neapmokamus viršvalandžius, atostogų ir biuletenių nebuvimą, vieša paslaptis. Tik blogiausia, kad ne vadovai sau leidžia taip elgtis, o kad darbuotojai leidžiasi išnaudojami.
Bekasė
QUOTE(panelė Prym @ 2007 02 05, 14:10)
šeimos nariui, globėjui ar rūpintojui slaugančiam stacionare ar medicininės reabilitacijos ir sanatorinio gydymo įstaigoje vaiką iki 18 metų, sergantį sunkiomis ligomis (pagal sveikatos apsaugos ir socialinėsapsaugos ir darbo ministrų patvirtintą sąrašą), pašalpa iš Sodros biudžeto lėšų mokama nuo pirmosios slaugymo dienos už visą reikalingą slaugymo laikotarpį, bet ne ilgiau kaip 120 kalendorinių dienų per kalendorinius metus.
*

va sita sudomino, nes konsultavausi ligoniu kasose, taip pat po to ir sodroje ir man vieningai buvo tvirtinama, kad jeigu as gaunu finansavima ir lydziu vaika i sanatorija, tai galiu daryti savo kasmetiniu ar nemokamu atostogu saskaita. Nedarbingumo lapelio vaiko slaugai tokiu atveju niekas neduoda.
Gal zinot kokia nuoroda, kaip butu galima tiksliai issiaiskinti.
Nusimato po kokio men sanatorija, tai vyrui nereiktu savo atostogu eikvoti
Afrodizija
Informaciją radau SoDros tinklapyje, čia. Yra ten ir daugiau visokių aktų. Ten yra ir informacinis telefonas nurodytas. Tik kaip ir visur, reikia po kelis kartus perskambinti, nes atsakymai kiekvieną kartą skirtingi:)
jurgita%
QUOTE(panelė Prym @ 2007 02 06, 09:57)
Nepakeičiamų nėra, tai žino kiekvienas vadovas. Kad Lietuvoje darbdaviai džiaugsmingai toleruoja neapmokamus viršvalandžius, atostogų ir biuletenių nebuvimą, vieša paslaptis. Tik blogiausia, kad ne vadovai sau leidžia taip elgtis, o kad darbuotojai leidžiasi išnaudojami.
*

Va del atostogu tai ir pas mumis,nu reikdavo prasyti,vos nemaldauti kad atostogaut isleistu,tai kazkam truko kantrybe,pasiskunde darbu saugai(nu kazkaip panasiai vadinasi),atvaziavo padare patikrinima ir gavo baudos musu valdzia,tai dabar kas daugiausiai turi atostogu ,tai vos ne per prievarta varo.Nu nieks nenori eiti ziema schmoll.gif
Kentė
Gal kas zino ? ar jei esu vienisa mama (pas vaika liudijime vietoj tecio bruksniukai),nedirbu nei mokausi kiek moketi uz darzeli? g.gif
elyt
QUOTE(jurgita% @ 2007 02 05, 21:12)
As moku panasiai,tik man reikia rugsejo ir sausio men.atnesti vaiku gimimo liudijimu kopijas,istuokos liudijimo kopija ir seimos sudedi(ja isduoda rajono seniunija)ir viskas,jokio prasymo rasyt nereikia.Cia gal nuo miesto priklauso g.gif  nu kokiu pazymu ir prasymu reikia
*

Aš jums pavydžiu , galite už darželį mokėti po pusę kainos .O štai Klaipėdoje gyvenant, jei gimimo liudijime yra įrašytas vaiko tėtis tai tokių nuolaidų negauname .Ėjom į du darželius ir abiejuose pasakė , kad gauni alimentus tai ko dar nori. Gal kas žinote kokį įstatymą dėl šio klausimo , nes niekaip nesuprantu kaip galima vienam mieste būti vienaip , o kitam kitaip ?Kažin gal jie taip mūsų sąskaita taupo pinigėlius ?
Afrodizija
Pasiskambinkite į savivaldybės švietimo skyrių, ten jums paaiškins. Kaip supratau, beveik kiekvienam daržely bando įrodyt, kad nepriklauso pusė kainos. Tik nesuprantu, kokiu pagrindu. Švietimo skyriuje žinos tiksliai.
elyt
QUOTE(panelė Prym @ 2007 03 09, 07:37)
Pasiskambinkite į savivaldybės švietimo skyrių, ten jums paaiškins. Kaip supratau, beveik kiekvienam daržely bando įrodyt, kad nepriklauso pusė kainos. Tik nesuprantu, kokiu pagrindu. Švietimo skyriuje žinos tiksliai.
*

Labutis .Pasiskambinau į Klaipėdos savivaldybės švietimo skyrių ir gavau į taip rūpimą klausimą atsakymą . Tik deja jis nebuvo geras kaip norėjosi . Buvo atsakyta kad kiekvieno miesto savivaldybė savaip tvarko biudžetą , o būtent mūsų miesto - Klaipėdos , pinigėlių tam jie neskiria jau nuo 2001metų , jie šiuos pinigėlius panaudoja kitiems tikslams g.gif ( kitką kompensuoja ).Buvo aiškiai pasakyta - tai kad mamos ( klaipėdietės )prisiteiskit alimentus Klaipėdoje ir neieškokit teisybės , viskas yra pagal įstatymus . Gaila tik kad nepasakė kam jau čia labiau prireikė pinigėlių skirti ?Jiems (Klaipėdos vyriausybei ) atrodo , kad mamos gaudamos "labai didelius alimentus" ir taip gerai gyvena , vaikai gaunantys alimentus turi būti aprūpinti iki kaklo .Vienu žodžiu - ką nori , tą jie ir daro . TIK GIMDYKIT, GIMDYKIT , O PASKUI DŽIAUGITĖS PRISIGIMDĘ ..... biggrin.gif
Domuks
QUOTE(Agni'85 @ 2007 03 08, 10:12)
Gal kas zino ? ar jei esu vienisa mama (pas vaika liudijime vietoj tecio bruksniukai),nedirbu nei mokausi kiek moketi uz darzeli? g.gif
*

Moku pusę kainos,pati vedėja paprašė tik,kad atneščiau šeimos pažymą iš savivaldybės ir pažymą iš metrikacijos skyriaus.Daugiau nieko nereikėjo.
eegle
QUOTE(Agni'85 @ 2007 03 08, 10:12)
*

QUOTE(elyt @ 2007 03 08, 22:31)
Aš jums pavydžiu , galite už darželį mokėti po pusę kainos .O štai Klaipėdoje gyvenant, jei gimimo liudijime yra įrašytas vaiko tėtis tai tokių nuolaidų negauname .Ėjom į du darželius ir abiejuose pasakė , kad gauni alimentus tai ko dar nori. Gal kas žinote kokį įstatymą dėl šio klausimo , nes niekaip nesuprantu kaip galima vienam mieste būti vienaip , o kitam kitaip ?Kažin gal jie taip mūsų sąskaita taupo pinigėlius ?
*

įstatyme aiškiai parašyta, kad maŽesnis mokestis už darželį priklauso asmenims(motinai arba tėvui) VIENIEMS AUGINANTIEMS VAIKĄ (VAIKUS), bet nebūtinai jie turi būti vieniši ar
nagauti alimentų. Pasiūlykite biurokratams neieškoti rūroj smegenų. o dar jei gaunate socialinę pašalpą, tai mokestis išvis nepriklauso, tik po 50ct į dieną . ŽINIOS TIKROS, IR ĮSTATYMAS GALIOJA VISOJE LIETUVOJE VIENODAS.
elyt
QUOTE(eegle @ 2007 03 12, 19:09)
įstatyme aiškiai parašyta, kad maŽesnis mokestis už darželį priklauso asmenims(motinai arba tėvui) VIENIEMS AUGINANTIEMS VAIKĄ (VAIKUS), bet nebūtinai jie turi būti vieniši ar
nagauti alimentų. Pasiūlykite biurokratams neieškoti rūroj smegenų. o dar jei gaunate socialinę pašalpą, tai mokestis išvis nepriklauso, tik po 50ct į dieną . ŽINIOS TIKROS, IR ĮSTATYMAS GALIOJA VISOJE LIETUVOJE VIENODAS.
*

Jie ir neneigia , kad yra toks įstatymas , bet akcentuoja , kad kiekvienas miestas savo biudžetą skirsto savaip . Kažkaip atrodo painavu , bet negi ne viena klaipėdietė nesusidomėju šiuo klausimu , arba buvo įtikinamai nusodintos . smile.gif .
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.