QUOTE(elyt @ 2007 03 13, 16:41) Jie ir neneigia , kad yra toks įstatymas , bet akcentuoja , kad kiekvienas miestas savo biudžetą skirsto savaip . Kažkaip atrodo painavu , bet negi ne viena klaipėdietė nesusidomėju šiuo klausimu , arba buvo įtikinamai nusodintos .  .  Aš jūsų vietoj iškart į ministeriją kreipčiausi. Nė vienas rajono valdininkas negali ignoruoti įstatymų. Jei priklauso, tai priklauso, čia kaip ir NDP, asmenims, vieniems vaikučius auginantiems jis didesnis, nepriklausomai ,gauna alimentus, ar ne, tėvystė nustatyta, ar ne. Nepasiduokite  Tik soc. pašalpos ir kompensacijos neteikiamos, jei nepriteisti alimentai ar tėvystė nenustatyta
flamingo
2007 04 02, 10:57
QUOTE(eegle @ 2007 03 12, 20:09) įstatyme aiškiai parašyta, kad maŽesnis mokestis už darželį priklauso asmenims(motinai arba tėvui) VIENIEMS AUGINANTIEMS VAIKĄ (VAIKUS), bet nebūtinai jie turi būti vieniši ar nagauti alimentų. Pasiūlykite biurokratams neieškoti rūroj smegenų. o dar jei gaunate socialinę pašalpą, tai mokestis išvis nepriklauso, tik po 50ct į dieną . ŽINIOS TIKROS, IR ĮSTATYMAS GALIOJA VISOJE LIETUVOJE VIENODAS. va va, mano atvejis. as issiskyrusi su vaiko tevu, bet va istekejau antra karta, dabartinis vyras vaiko neisivaikino. lengvatos del NPD ir kasmetiniu aotsotgu liko tokios pat. i darzeli reikia vel nesti pazyma apie siemos sudeti, tai man ja isduos kad esu istekejusi, ir vaikas salia irasytas bus. KOKOS CIA ISTATYMAS? parasykit, prasau.
jurgita%
2007 04 03, 18:00
QUOTE(flamingo @ 2007 04 02, 11:57) va va, mano atvejis. as issiskyrusi su vaiko tevu, bet va istekejau antra karta, dabartinis vyras vaiko neisivaikino. lengvatos del NPD ir kasmetiniu aotsotgu liko tokios pat. i darzeli reikia vel nesti pazyma apie siemos sudeti, tai man ja isduos kad esu istekejusi, ir vaikas salia irasytas bus. KOKOS CIA ISTATYMAS? parasykit, prasau.Kadangi istekejai tau lengvata nebebus teikiama,vat
flamingo
2007 04 04, 10:52
QUOTE(jurgita% @ 2007 04 03, 19:00) Kadangi istekejai tau lengvata nebebus teikiama,vat o kodel man lengvatos kitos taikomos, a?
jurgita%
2007 04 04, 18:23
QUOTE(flamingo @ 2007 04 04, 11:52) o kodel man lengvatos kitos taikomos, a? Va geriau isiskaiciau tavo posta ir pati susimasciau,o kiek dienu kasmetiniu atostogu tau skiriama?Nes as pasiskaiciau istatyma,kad vieniems auginantiems vaikus iki 12lygtai metu priklauso 35d.,bet kai nuejau aiskintis pas buchaltere,tai ji man isaiskino taip kad tipo viena augini tada skaitosi,kai vaiko tevas yra mires arba ikalinimo istaigoj,as dabar galvoju kad mane apgaudineja.
flamingo
2007 04 05, 11:03
QUOTE(jurgita% @ 2007 04 04, 19:23) Va geriau isiskaiciau tavo posta ir pati susimasciau,o kiek dienu kasmetiniu atostogu tau skiriama?Nes as pasiskaiciau istatyma,kad vieniems auginantiems vaikus iki 12lygtai metu priklauso 35d.,bet kai nuejau aiskintis pas buchaltere,tai ji man isaiskino taip kad tipo viena augini tada skaitosi,kai vaiko tevas yra mires arba ikalinimo istaigoj,as dabar galvoju kad mane apgaudineja. man skiriama 35 d. nors ir istekejau bet vistiek man tiek priklauso. man buhaltere tai aiskino. nes dabartinis vyras neisivaikino mano vaiko. jo tevas iki siol ir liko tevu, ir gyvena kitur su kazkuo. jei esi neistekejus antra karta tai be jokiu abejoniu tau priklauso visos sitos lengvatos
daivute26
2007 04 05, 13:10
QUOTE(jurgita% @ 2007 04 04, 19:23) Va geriau isiskaiciau tavo posta ir pati susimasciau,o kiek dienu kasmetiniu atostogu tau skiriama?Nes as pasiskaiciau istatyma,kad vieniems auginantiems vaikus iki 12lygtai metu priklauso 35d.,bet kai nuejau aiskintis pas buchaltere,tai ji man isaiskino taip kad tipo viena augini tada skaitosi,kai vaiko tevas yra mires arba ikalinimo istaigoj,as dabar galvoju kad mane apgaudineja. Tave ryskiai aupgaudineja! Man dave 35 d. net kai dar buvau neissituokus, o gyvenau metus separacijoje, ar tevas yra ar nera, vistiek augini vaika viena, o tie alimentai dazniausiai buna kaip drambliui trupiniai
QUOTE(jurgita% @ 2007 04 04, 16:23) Va geriau isiskaiciau tavo posta ir pati susimasciau,o kiek dienu kasmetiniu atostogu tau skiriama?Nes as pasiskaiciau istatyma,kad vieniems auginantiems vaikus iki 12lygtai metu priklauso 35d.,bet kai nuejau aiskintis pas buchaltere,tai ji man isaiskino taip kad tipo viena augini tada skaitosi,kai vaiko tevas yra mires arba ikalinimo istaigoj,as dabar galvoju kad mane apgaudineja. Namanau, kad apgaudinėja, tiesiog neišmano. Priklauso 35 k.d. ir NPD didesnis. Šios lengvatos yra taikomos faktiškai vienam auginančiam vaiką. Jeigu VMI kils abejoniu del mokesciu vengimo - įrodinėti turėsi VMI, o ne darbovietei. Darbo kodekso irgi isaiskinimai yra, o jei reikalauja irodymu - rasyk e-laiska darbo inspekcijai ir gausi rastiska isaiskinima. Tada nunesk ir parodyk.
jurgita%
2007 04 05, 17:41
Aciu mamytes Apgavikai, as jau ketvirtus metus taip dirbu,gaunu 28k.d atostogu per metus,tai isivaizduokit kiek pinigu as praradau  Pikta tai nemoku pasakyt. O kas tas NPD? Aidarsakai neismano,abejoju tai didele imone AB,priklauso SBA koncernui,nemanau kad tokioj imonei tokiu elementariu dalyku nezinotu. Viskas po svenciu einu i kadru skyriu aiskintis kodel mane apgaudineja. O koks yra VMI e-meilo adresas?Aciu uz atsakyma
Afrodizija
2007 04 06, 07:47
QUOTE(jurgita% @ 2007 04 05, 18:41) Aciu mamytes Apgavikai, as jau ketvirtus metus taip dirbu,gaunu 28k.d atostogu per metus,tai isivaizduokit kiek pinigu as praradau  Pikta tai nemoku pasakyt. O kas tas NPD? Aidarsakai neismano,abejoju tai didele imone AB,priklauso SBA koncernui,nemanau kad tokioj imonei tokiu elementariu dalyku nezinotu. Viskas po svenciu einu i kadru skyriu aiskintis kodel mane apgaudineja. O koks yra VMI e-meilo adresas?Aciu uz atsakyma NPD - neapmokestinamas pajamų dydis. Tau jis turėtų būti 370 litų. Dėl atostogų dar nieko nepraradai, tiesiog turi sukaupusi 4 savaites papildomų atostogų, tik patarčiau greičiau dėl to išsiaiškinti. Dėl visų lengvatų. Garantuoju, kad jos yra, nesvarbu, ar SD sėdi kur nors, ar ne, ar užsilenkė, ar ne. Man priklausė didesnis NPD, 35 d. atostogų ir 50 proc. nuolaida už darželį. Teismo keliu buvo nustata tėvystė, niekas nepasikeitė. Tiek į darbovietę, tiek į darželį nunešiau naują gimimo liudijimo ir pažymą iš gyventojų registro, kad esu netekėjusi ir užteko. Sakiau, kad jei reikės, pristatysiu teismo sprendimą, kad vaiko gyvenamoji vieta nustatyta su manim, tačiau nė to neprireikė. Moterys, žinokit savo teises ir neleiskit užlipt ant galvos. Mano darbovietėj personalo skyrius irgi bandė ardytis dėl tų atostogų, bet mandagiai paaiškinau, kad yra tokia lengvata ir greitai apsiramino. Jeigu jau pačios atsisakysit atostogų, patikėkit, nė vienas darbdavys jų per prievartą nebruks. Jei tau visgi neduotų atostogų, atsimink, kad išeinant iš darbo tau už jas priklausys kompensacija (4 metai = 4 savaitės = 1 mėnesio atlyginimas).
jurgita%
2007 04 06, 19:00
QUOTE(panelė Prym @ 2007 04 06, 08:47) NPD - neapmokestinamas pajamų dydis. Tau jis turėtų būti 370 litų. Dėl atostogų dar nieko nepraradai, tiesiog turi sukaupusi 4 savaites papildomų atostogų, tik patarčiau greičiau dėl to išsiaiškinti. Dėl visų lengvatų. Garantuoju, kad jos yra, nesvarbu, ar SD sėdi kur nors, ar ne, ar užsilenkė, ar ne. Man priklausė didesnis NPD, 35 d. atostogų ir 50 proc. nuolaida už darželį. Teismo keliu buvo nustata tėvystė, niekas nepasikeitė. Tiek į darbovietę, tiek į darželį nunešiau naują gimimo liudijimo ir pažymą iš gyventojų registro, kad esu netekėjusi ir užteko. Sakiau, kad jei reikės, pristatysiu teismo sprendimą, kad vaiko gyvenamoji vieta nustatyta su manim, tačiau nė to neprireikė. Moterys, žinokit savo teises ir neleiskit užlipt ant galvos. Mano darbovietėj personalo skyrius irgi bandė ardytis dėl tų atostogų, bet mandagiai paaiškinau, kad yra tokia lengvata ir greitai apsiramino. Jeigu jau pačios atsisakysit atostogų, patikėkit, nė vienas darbdavys jų per prievartą nebruks. Jei tau visgi neduotų atostogų, atsimink, kad išeinant iš darbo tau už jas priklausys kompensacija (4 metai = 4 savaitės = 1 mėnesio atlyginimas). Aciu uz issamu paaiskinima,bet va kaip tik dabar ir planuoju iseiti is darbo,tai nezinau kaip ten su jais bus,jauciu teks daug aiskintis,nes be situ kur man neskaiciavo,tai dar apie men. turiu atostosgu.O jei jie nesutiks uz jas sumoketi kur man kreiptis?Isanksto dekoju uz atsakyma
Afrodizija
2007 04 11, 08:05
QUOTE(jurgita% @ 2007 04 06, 20:00) Aciu uz issamu paaiskinima,bet va kaip tik dabar ir planuoju iseiti is darbo,tai nezinau kaip ten su jais bus,jauciu teks daug aiskintis,nes be situ kur man neskaiciavo,tai dar apie men. turiu atostosgu.O jei jie nesutiks uz jas sumoketi kur man kreiptis?Isanksto dekoju uz atsakyma Pirmiausia pasiskambinkite į VDI: Valstybinės darbo inspekcijos adresai bei telefonai: Algirdo 19, 03607 Vilnius-06, įm. kodas 188711163 Telefonas: (8 ~ 5) 265 0193, faksas: (8 ~ 5) 213 9751, el. paštas: info@vdi.lt Pasitikėjimo telefonas: (8 ~ 5) 213 9750 Konsultacijos telefonu: (8 ~ 5) 213 9772 Iš anksto viską išsiaiškink, kaip tau reikia elgtis. Atostogos tikrai priklauso, jei nedavė atostogų - tada kompensacija. Su tavim turi atsisakityti paskutinę darbo dieną. Jei nesutiks, pirmiausia galėsi kreiptis su raštišku skundu į VDI. Ten jie turėtų tau tiksliau paaiškint. Svarbiausia, kol neatsiskaitys - nieko nepasirašinėk.
jurgita%
2007 04 11, 18:17
QUOTE(panelė Prym @ 2007 04 11, 09:05) Pirmiausia pasiskambinkite į VDI: Valstybinės darbo inspekcijos adresai bei telefonai: Algirdo 19, 03607 Vilnius-06, įm. kodas 188711163 Telefonas: (8 ~ 5) 265 0193, faksas: (8 ~ 5) 213 9751, el. paštas: info@vdi.lt Pasitikėjimo telefonas: (8 ~ 5) 213 9750 Konsultacijos telefonu: (8 ~ 5) 213 9772 Iš anksto viską išsiaiškink, kaip tau reikia elgtis. Atostogos tikrai priklauso, jei nedavė atostogų - tada kompensacija. Su tavim turi atsisakityti paskutinę darbo dieną. Jei nesutiks, pirmiausia galėsi kreiptis su raštišku skundu į VDI. Ten jie turėtų tau tiksliau paaiškint. Svarbiausia, kol neatsiskaitys - nieko nepasirašinėk. Aciu tau dar karta,snd snekejau su gamybos direktorium siuo klausymu,tai sake jei priklauso tai tikrai viska sumokesim,pats skambino i VDI.Deja ji jau nedirbo.Bet man vistiek ten kazkas neaisku  Gryzus namo nete susiradau visus duomenis VDI ir parasiau e-meila,lauksiu atsakymo,idomu ar atrasys.Noriu pati viska issiaiskint,nes kai su jais(valdzia)pasneki tai durniaus vietoj pasijunti.
saratukas
2007 05 15, 17:38
O jei vaikelis turi mano pavarde. Reikia dr kokiu nors pazymu del darzelio?
Afrodizija
2007 05 16, 07:35
QUOTE(saratukas @ 2007 05 15, 18:38) O jei vaikelis turi mano pavarde. Reikia dr kokiu nors pazymu del darzelio? O prie ko čia pavardė? Vaikas gali turėt bet kurio iš tėvų pavardę, nesvarbu, santuokinis jis ar ne. Jums reikia pažymos, kad viena auginate. Su vaiko pavarde tai niekaip nesusiję.
saratukas
2007 05 16, 17:06
QUOTE(panelė Prym @ 2007 05 16, 08:35) O prie ko čia pavardė? Vaikas gali turėt bet kurio iš tėvų pavardę, nesvarbu, santuokinis jis ar ne. Jums reikia pažymos, kad viena auginate. Su vaiko pavarde tai niekaip nesusiję. o is kur tokia pazyma reikia isiimti?
Afrodizija
2007 05 17, 06:36
QUOTE(saratukas @ 2007 05 16, 18:06) o is kur tokia pazyma reikia isiimti? Aš ėmiau iš Gyventojų registrų centro. Kai kas dar neša iš seniūnijos apie šeimos sudėtį. Jei gimimo liudijime nėra nurodyta tėvo, tai galima ir iš metrikacijos skyriaus kažkokį popierių.
Medinis
2007 05 17, 09:23
Gal tiesiog darželyje reikėtų paklausti kokios pažymos jiems reikia?
Afrodizija
2007 05 17, 14:36
QUOTE(Medinis @ 2007 05 17, 10:23) Gal tiesiog darželyje reikėtų paklausti kokios pažymos jiems reikia? Mes neieškom paprastų kelių
saratukas
2007 05 17, 18:04
QUOTE(panelė Prym @ 2007 05 17, 15:36) Mes neieškom paprastų kelių  Aciu uz info
Ingaoooop
2007 07 01, 12:34
Sveikos, gal kas zinot koks butent Vyriausybes nutarimas reglamentuoja mazesni mokesti uz darzeli auginant vaika vienai. Nors gimimo liudijime vaiko tevas irasytas, vaiko pavarde mano. Nes kai teiraujiesi tu kabinetiniu bobsiu, tai atrodo kad niekas nepriklauso ir dar maziau priklauso negu kitiems.
QUOTE(Egluzele @ 2006 10 17, 21:51) Man si tema taip pat aktuali. auginu dukra, su jos tevu santokoje nebuvome, bet pavarde ji turi jo. As ja leidau i kita darzeli ir ten man pareiske, kad lengvatu nebus. As pasiskambinau i mokescius, jie man dave tevu mokesciu skyriaus telefona. Atsiliepus vaikinukui as isdesciau susiklosciusia situacija, tad jis man paske, kad man lengvata priklauso, pateikti reikia dokumentus, liudijancius kad gyvenu su dukra bei jos gimimo liudijima. Tad as pasiemiau vietos deklaracijos pazyma bei gimimo liudijima, nunesiau i darzeli ir pasakiau, ka man aiskino mokesciuose. Tad lyg ir viskas susitvarke:) Na dar pasiziuresiu kaip ten su mokesciu uz spali bus:) DASR SI SEZONA MOKEJAU PUSE KAINOS, BET VEDEJA GRUBIAI MAN PAREISKE JKAIN OREJAU ANTRAJI VAIKA UZRASYT, KAD NUO RUGSEJO NULLAIDU NEBUS ATSEIT VIENIOSOS TIK TOS KURIU VYRAS IZOLIUOTAS, KARIUMENEJE AER MI9RES. nA VADINASI AS VIENISA , O VALSTYBEI NE VIENISA SUPRASKIT KAIP NORIT, BET NULAKIDYU NEBEBUS
Ingaoooop
2007 07 08, 23:14
[FONT=Courier]Radau LR Vyriausybes 2000-01-03 nutarima Nr. 1, kurio antrame punkte teigiama kad 50 proc. mokestis uz darzeli taikomas vaikui turinciam viena is tevu, tevas yra ikalinimo istaigoje, vienas is tevu yra dieninio skyriaus studentas ir pan. Tad vel kyla klausimas  ar mama viena auginanti vaika ieina i savoka '' vaikui turinciam viena is tevu''....
Na aš tai esu oficialiai vieniša mama ir moku pusė kainos,čia gal nuo savivaldybės priklauso ,nežinau
Ugn*Ine
2007 07 29, 18:23
Yra aukščiausiojo teismo senato išaiškinimas, kad vieniša mama , tai išsiskyrusi, su kuria nustatyta vaiko gyvenamoji vieta ir tt. Mes esam vienišos, tik kai kam labai paranku aiškinti, kad vieniša tik ta, kuriai vyras nemoka alimentų...kurios vyras už grotų...arba jo nėra išvis įrašyta gimimo liudijime
jurgita%
2007 07 29, 19:02
Na nzn ar as vienisa ar ne,siaip esu issiskyrusi,bet kai darbe norejau lengvatu tai man mokesciu inspekcija aiskino kad vienisa tai kai tevas mires,kaleime ar jam atimtos teises,bet darzeli moku puse kainos,uztenka pristatyti seimos sudeti(pazyma is savyvaldybes)ir istuokos liudima.Keista man paciai aisku,bet yra kaip yra
Ugn*Ine
2007 07 29, 19:06
QUOTE(jurgita% @ 2007 07 29, 20:02) Na nzn ar as vienisa ar ne,siaip esu issiskyrusi,bet kai darbe norejau lengvatu tai man mokesciu inspekcija aiskino kad vienisa tai kai tevas mires,kaleime ar jam atimtos teises,bet darzeli moku puse kainos,uztenka pristatyti seimos sudeti(pazyma is savyvaldybes)ir istuokos liudima.Keista man paciai aisku,bet yra kaip yra aš daug domėjausi šiuo dalyku, ir sakau radau Aukščiausiojo teismo senato išaiškinimą, kas tai yra vieniša mama  pasieškokit internete, tikrai rasite
Viktute
2007 10 22, 13:59
Nuo rugsejo menesio mamos, vienos auginancios, bet turincios gyvus vaiku tevelius, turi moketi pilna kaina. Tai man pasake darzelyje, ta pati pasake ir savivaldybeje (Vilniaus).
Medinis
2007 10 22, 15:36
QUOTE(R.A. @ 2007 10 22, 12:47) Kazkokia nesamone!  Jei jau priklauso pasalpa, tai jau tikrai nepriklausomai nuo uzdirbamu pinigu. Aš visiškai su jumis sutinku. Siūlau įvesti pašalpą milijonieriams - kompensacija už laiką, praleistą vartant šakėmis pinigus (kad nesupelytų).
QUOTE(Medinis @ 2007 10 22, 15:36) Aš visiškai su jumis sutinku. Siūlau įvesti pašalpą milijonieriams - kompensacija už laiką, praleistą vartant šakėmis pinigus (kad nesupelytų). gaila, kad mes, vienisos mamos teturime ir taip mazai lengvatu, vaikuciai auga nepilnoje seimoje, dar ir tas pacias nori atimti...
QUOTE(jurave @ 2006 10 13, 20:16) Taip ,bet man pasake,jei vaiko gimimo liudijime yra irasyta vaiko tevo pavarde,tai reiskia vaikas nevienisas jau skaitosi  .Ir tevas moka alimentus, tai jokios lengvatos nepriklauso nesvarbu,kad viena auginu. Taip negali būti. Juk dar ne taip seniai pati buvau išsiskyrusi ir gaudavau lengvatas.
Viktute
2007 11 02, 16:24
Darzelyje, kuri lanko mano vaikai nuolaida nepriklauso, nes vaikai turi teva, nesvarbu, kad jis negyvena su jais, o su manimi. Ir teismu yra nustatyta gyvenamoji voieta su manimi. Paprasciausiai, kiekvienas darzelis sia spraga (kitaip nepavadinsi kai grieztai nera reglamentuotas sis punktas ir viename darzelyje moki 50 proc., o kitame jau 100..) traktuoja savaip. Ir savivaldybeje pasake, kad nepriklauso si lengvata, ir nutarime yra butent taip parasyta. Tad jei uz darzeli mokate 50 proc., turite buti dekingos to darzelio direktorei uz tai, nes oficialiame dokumente, tai nera apibrezta, nebent, jei jusu vaiko tevas yra mires. Jei kas zino naujesnia sio nutarimo traktuote, gal galite imesti cia nuoroda arba pacituoti? Aciu
Mano mergina mažesnė lanko darželį ir aš moku pusė kainos.Reikėjo pristatyti šeimos sudėtį ir pateikti dokumentą kad alimentai priteisti,bet tėvelis brangiausias jų nesugeba mokėt.
Viktute
2007 11 03, 00:06
tai kad ir pas mane ta pazyma apie seimos sudeti yra, ir alimentai priteisti oficialiai bei mokami. bet puse kainos nepriklauso ne pagal viena galiojanti istatyma, nebent atsirado nauja sio oficialaus dokumento pataisa (ar dar kaip tai teisiskai turetu vadintis). kiekviena darzelio direktore traktuoja vienisuma savaip, todel iki siol ir iskyla klausimas "Tai ar priklauso lengvata vienisai mamai mokant uz darzeli ar ne?" p.s.: didelis aciu ponei Blinkeviciutei uz tai, kad nusprende sutaupyti pinigu biudzetui bei pagerinti LR statistika, kad vienisu motinu Lietuvoje nera, istrinus is LR zodyno tokia savoka, bet paties reiskinio ji neistrine, nes kaip buvo Lietuvoje mamos vienos auginancios savo vaikus, taip ir liko. juk tokiu mamu Lietuvoje daug.. gal artejant naujiems rinkimams ji mus prisimins?
QUOTE(Viktute @ 2007 11 03, 00:06) p.s.: didelis aciu ponei Blinkeviciutei
Taip, as irgi jai noriu "aciu" pasakyti, tame tarpe ir uz nauja nemokamo maitinimo gavimo tvarka. Beje, pas ja visiskai neimanoma patekti, nes ponia nepriima interesantu. Turbut ministre laikosi tokio principo - jeigu nemato ir negirdi problemos, reiskia kad problemos nera.
Man idomu, o pazyma apie seimos sudeti kas metai reikia nunesti i darboviete, ar uzteko viena karta ir kol nera nauju dokumentu (pvz. santuokos), tai NPD skaiciuojamas didesnis? Beja, ar butinai turi buti teisme nustatyta tevyste ir priteisti alimentai  Vaikutis turi tevo pavarde ir jo gimimo liudijime irasytas tevas. Alimentai - musu draugiskas susitarimas ir jokiais dokumentais mes to nefiksuojame  Tai ar imanoma i darzeli nunesus tik pazyma apie seimos sudeti, gauti mazesni apmokejima  Ir dar idomu, kai mokam 50%, ar ta kita 50 % darzeliui kompensuoja savivaldybe ar jie del vienisu mamu maziau pajamu gauna? Zinau, kad musu darzeli lanko vaikiukai is globos namu, tai ju islaikyma apmoka savivaldybe. O kaip musu atveju? Aciu kas zinot
Aš tai tikrai mokėdavau mažiau dar metai atgal. Pristatydavau skyrybų liudijimo kopiją ir šeimos sudėtį.
Danielle
2007 12 14, 14:30
QUOTE(Brigit @ 2007 11 11, 11:11) Man idomu, o pazyma apie seimos sudeti kas metai reikia nunesti i darboviete, ar uzteko viena karta ir kol nera nauju dokumentu (pvz. santuokos), tai NPD skaiciuojamas didesnis? Beja, ar butinai turi buti teisme nustatyta tevyste ir priteisti alimentai  Vaikutis turi tevo pavarde ir jo gimimo liudijime irasytas tevas. Alimentai - musu draugiskas susitarimas ir jokiais dokumentais mes to nefiksuojame  Tai ar imanoma i darzeli nunesus tik pazyma apie seimos sudeti, gauti mazesni apmokejima  Ir dar idomu, kai mokam 50%, ar ta kita 50 % darzeliui kompensuoja savivaldybe ar jie del vienisu mamu maziau pajamu gauna? Zinau, kad musu darzeli lanko vaikiukai is globos namu, tai ju islaikyma apmoka savivaldybe. O kaip musu atveju? Aciu kas zinot  Pas mus situacija tokia pati. Pavardę davė, pinigėlius duoda kai sugalvoja  . Nuo rugsėjo dukrytė lanko darželį, bet aš nebuvau pristačius jokių dokumentų,tai mokėjau pilnai  . O dabar nunešiau pažymą apie šeimos sudėtį ir gimimo liudijimo kopiją ( daugiau nieko nereikia). Ir šį mėnesį mokėsiu žymiai mažiau
Viktute
2007 12 15, 23:23
QUOTE(mamike @ 2007 11 14, 21:37) Aš tai tikrai mokėdavau mažiau dar metai atgal. Pristatydavau skyrybų liudijimo kopiją ir šeimos sudėtį.  tai ir as iki rugsejo kai lankem kita darzeli mokejau puse kainos, o dabar kai perejom i nauja, mokame visa kaina, nes cia vienisoms tokios lengvatos neteikia, nebent, jei vaiku tevas butu mires.
as net direktores paklausiau,ar tikrai priklauso,tai ji net nustebo,kad kituose darzeliuose nepriklauso?!turetu visuose darzeliuose priklausyti vienisoms mamoms ir issiskysusioms puse kainos:)
Afrodizija
2007 12 22, 09:14
QUOTE(Viktute @ 2007 12 16, 00:23) tai ir as iki rugsejo kai lankem kita darzeli mokejau puse kainos, o dabar kai perejom i nauja, mokame visa kaina, nes cia vienisoms tokios lengvatos neteikia, nebent, jei vaiku tevas butu mires. Direktorė tokių dalykų neturi teisės spręsti. Užmokestį reguliuoja savivaldybė ir Vilniuje vienai auginant vaiką reikia mokėti tik pusę kainos.
Viktute
2007 12 22, 23:33
i savivaldybe as skambinau, jie man pasake, kad turiu moketi visa kaina, kai pasiziurejau ivairius dokumentus, nutarimus apie tai, tai radau, kad ten nurodyta, kad tik nasles moka puse kainos, tai skaitosi viena auginanti, visos kitos nebevienos, nes kazkur yra gyvi tetukai.. panos, rimtai, jei kitose darzeliuose direktores sako, kad yra toks nutarimas, tegul jos jau bent pasako uz kokia data, as paieskociau internete
SuperBaba
2007 12 23, 16:54
As visada mokejau pilna kaina-vis neprisiruosiau popiergalio atnesht. Na o dabar kai atneshiau, tai vedeja burbtelejo, kad po nauju sis istatymas jau nebegalios Kazi kaip yra is tikruju...
man taip pat aktualus sis klausimukas
Afrodizija
2007 12 27, 07:45
QUOTE(Viktute @ 2007 12 23, 00:33) i savivaldybe as skambinau, jie man pasake, kad turiu moketi visa kaina, kai pasiziurejau ivairius dokumentus, nutarimus apie tai, tai radau, kad ten nurodyta, kad tik nasles moka puse kainos, tai skaitosi viena auginanti, visos kitos nebevienos, nes kazkur yra gyvi tetukai.. panos, rimtai, jei kitose darzeliuose direktores sako, kad yra toks nutarimas, tegul jos jau bent pasako uz kokia data, as paieskociau internete  Na, tada aš tikriausiai kitam Vilniuj gyvenu... Man ir darželio auklėtojos, ir direktorė aiškino, kad turėsiu mokėti visą kainą, padaviau gyventojų registro pažymą su nurodyta šeimine padėtim ir vaikų skaičium, teismo sprendimą, kad vaiko gyvenamoji vieta nustatyta su manim, ir pasakiau, kad sprendžia švietimo skyrius, o ne jos. O švietimo skyriui gal su valytoja kalbėjot, kad taip pasakė Surinkit visas pažymas, dar pridėkit prašymą savo, paduokit auklėtojai ir net nesivelkit į ginčus - jums priklauso mokėt pusę kainos. Taškas.
Viktute
2007 12 27, 13:42
Pries tai del mokescio as kalbejau su svietimo sk. buhaltere, kuri skaiciavo musu darzeliui. Siandien vel pasiskambinau ir kalbejau jau su sv. skyriaus specialiste, kuri man pasake, kad lengvata nepriklauso, jei yra nustatytas tevelis, kuris moka alimentus. O jei kas is mamyciu ir mokejo puse kainos, tai tai buvo isivelusi klaida. Nuo sausio menesio spaudoje turetu pasirodyti naujas nutarimas, kuriame bus grieztai apibreztos lengvatos ir asmenys, kuriems sios lengvatos bus taikomos. Mums, vienisoms, kuriu vaikai tevelius turi, moket turi visa kaina. Internete sio nutarimo dar nera, bet nuo sausio jau pasirodys
Afrodizija
2007 12 27, 14:05
Na, aš kaip mokėjau, taip ir moku pusę kainos. Jeigu tai tiesa, tai labai ne kokios žinios
Viktute
2007 12 27, 22:13
sis, si karta, jau grieztas nutarimas buvo priimtas pries pat sventes (manau, kad kartu su kitu sprendimu del mokescio uz darzeli didinimo, bet gal ir keliom dienom veliau)
nu jei visose savivaldybese vienodai, suprantu, bet jei skirtingai, nesamone
ir viskas del to, kad detalizuojant kam priklauso lengvata, neirasytos vienisos mamos, anksciau nebuvo jokios detalizacijos, tai viskas ir priklause. nesamone. pats Imbrasas nesamone
|
|