--------
2006 10 09, 17:08
Sveiki,
Buvau vieniša mama, netekėjusi ir vaikas turėjo mano pavardę. Tada mes už darželį mokėjom pusę kainos, o darbe man skaičiuodavo 335 Lt neapmokęstinamą minimumą. Kaip dabar bus po vestuvių, jei vaikas ir toliau lieka su mano mergautine pavarde?
Lotosas
2006 10 10, 11:44
Keistu mamu cia buna - jei istekejai, juk jau nesi vienisa mama:) Ir ko gero vis tiek butum tekejus, jei zinojus, kad nebeturesi lengvatu?
--------
2006 10 10, 11:56
QUOTE(Lotosas @ 2006 10 10, 12:44) Keistu mamu cia buna - jei istekejai, juk jau nesi vienisa mama:) Ir ko gero vis tiek butum tekejus, jei zinojus, kad nebeturesi lengvatu?  Vieniša mama gal ir nesu, bet vaikas ir toliau lieka be tėvo, nes vyras jo neįsivaikino. Na, mes, žinoma, gyvenam visi kartu ir vaikas jį vadina tėčiu, bet vaiko jis neįsivaikino. Beto, aš tų mokesčių ir nebijau, tiesiog noriu žinoti, kaip dabar bus?
Juodulys
2006 10 10, 12:01
Tai jei vaiko neįsivaikino, tai Tu vieniša mama  (t.y. viena auginantį vaiką iki...metų) Kai neši dokumentus, neši vaiko Gimimo liudyjimą, kur parašyta, kad vaikas tėvo neturi, o ne santuokų liudyjimą
--------
2006 10 10, 12:07
QUOTE(Juodulys @ 2006 10 10, 13:01) Tai jei vaiko neįsivaikino, tai Tu vieniša mama  (t.y. viena auginantį vaiką iki...metų) Kai neši dokumentus, neši vaiko Gimimo liudyjimą, kur parašyta, kad vaikas tėvo neturi, o ne santuokų liudyjimą 
flamingo
2006 10 10, 12:07
QUOTE(Lotosas @ 2006 10 10, 12:44) Keistu mamu cia buna - jei istekejai, juk jau nesi vienisa mama:) Ir ko gero vis tiek butum tekejus, jei zinojus, kad nebeturesi lengvatu?  o prie ko cia keistumas?? vyras neisivaikino vaiko, vadinasi vienisa mama.. o kad istekejau cia niekieno reikalas. as iki siol moku puse uz darza. ir iki siol 335 nm skaiciuoja (nors bux ir zino). ir iki siol dar turiu 35 k.d. atostogu.
Juodulys
2006 10 10, 12:14
Kai kam mama=žmona  Atsiprašau
flamingo
2006 10 10, 12:18
QUOTE(Juodulys @ 2006 10 10, 13:14) Kai kam mama=žmona  Atsiprašau  cia tu kam rasei?
--------
2006 10 10, 12:27
QUOTE(flamingo @ 2006 10 10, 13:07) o prie ko cia keistumas?? vyras neisivaikino vaiko, vadinasi vienisa mama.. o kad istekejau cia niekieno reikalas. as iki siol moku puse uz darza. ir iki siol 335 nm skaiciuoja (nors bux ir zino). ir iki siol dar turiu 35 k.d. atostogu. O! Čia tai geras  Tai ir man toliau skaičiuos 335 NM, ir vėl atostogausiu 35 dienas
QUOTE(Meilė @ 2006 10 10, 12:56) Vieniša mama gal ir nesu, bet vaikas ir toliau lieka be tėvo, nes vyras jo neįsivaikino. Na, mes, žinoma, gyvenam visi kartu ir vaikas jį vadina tėčiu, bet vaiko jis neįsivaikino. Beto, aš tų mokesčių ir nebijau, tiesiog noriu žinoti, kaip dabar bus? Kaip tai vaikas lieka be tevo??????  Vaikas visada tures teva, kuris juo privales rupintis. Istatymiskai. Kaip tik pries kelias dienas skaitinejau visokius istatymus, tai ten buvo parasyta, kad net ir moteriai istekejus antra karta naujasis vyras neprivalo rupintis josios vaiku, t.y. visa islaikyma jam turi teikti biologinis tevas. Taigi, naujoji moters santuoka neatleidzia vyro nuo atsakomybes rupintis SAVO vaiku - alimentai siam vaikui priklauso is biologinio tevo. Kitos ismokos uz vaikus juk priklauso ne nuo to, ar tu augini ji viena, o bendrai visiems vaikams (na, sitie 93 Lt, o po to po 50 Lt). O kompensacijos uz sildyma priklausys nuo seimos pajamu. Ar ka tu tiksliau nori suzinoti??
--------
2006 10 10, 12:35
QUOTE(mikke @ 2006 10 10, 13:28) Kaip tai vaikas lieka be tevo??????  Vaikas visada tures teva, kuris juo privales rupintis. Istatymiskai. Kaip tik pries kelias dienas skaitinejau visokius istatymus, tai ten buvo parasyta, kad net ir moteriai istekejus antra karta naujasis vyras neprivalo rupintis josios vaiku, t.y. visa islaikyma jam turi teikti biologinis tevas. Taigi, naujoji moters santuoka neatleidzia vyro nuo atsakomybes rupintis SAVO vaiku - alimentai siam vaikui priklauso is biologinio tevo. Kitos ismokos uz vaikus juk priklauso ne nuo to, ar tu augini ji viena, o bendrai visiems vaikams (na, sitie 93 Lt, o po to po 50 Lt). O kompensacijos uz sildyma priklausys nuo seimos pajamu. Ar ka tu tiksliau nori suzinoti??  Na, mano vaikas nuo pat gimimo neturėjo tėvo. Aš jį auginau viena. Poto sutikau žmogų (ne vaiko tėvą) ir ištekėjau. Mes planuojam, kad jis įsivaikins mano pupą, kai jį pradės eiti į mokyklą, kad kiti vaikai nesityčiotų. Tai, kaip supratau, kol kas, pagal įstatymus, esu mama, viena auginanti vaiką?
Juodulys
2006 10 10, 12:45
Tikrai viena auginanti vaiką ir atostogauk sau 35 dienas! O Mikki, kai pagimdysi, tada ir pamąstysi apie tėtį  Juk jei visdėlto gims pana ir jis pasakys  , tai reiks kreiptis į teismą, kad "surastų" tėtį ir priverstų juo tapt Va aš nesitampiau - gaila nervų ir babkių. Be to per prievartą mielas nebus  Dabar pats kažkiek padeda, gal ateity...  O kolkas džiaugiuosi vienišos motinos lengvatomis
Visos lengvatos del darzelio ir NPD bei atostogoms pasinaikins, Jūsų vyrui įsivaikinus vaikelį. O šiaip tai net išsiskyrusi ir antrą kartą ištekėjusi mama turi tiesę gauti lengvatas vaikučiams darželyje, taip pat turi teisę į didesnį NPD (neapmokestinamu pajamu dydis) ir ilgesnes atostogas
bedugne
2006 10 10, 13:12
QUOTE(Noire @ 2006 10 10, 13:45) Visos lengvatos del darzelio ir NPD bei atostogoms pasinaikins, Jūsų vyrui įsivaikinus vaikelį. O šiaip tai net išsiskyrusi ir antrą kartą ištekėjusi mama turi tiesę gauti lengvatas vaikučiams darželyje, taip pat turi teisę į didesnį NPD (neapmokestinamu pajamu dydis) ir ilgesnes atostogas  O vat klausimelis: ar taikomos sios lengvatos mamai, vienai auginanciai vaika, su vyru sudariusiai separacija?
Langoza
2006 10 10, 17:21
Dew drop
2006 10 11, 16:03
QUOTE(Meilė @ 2006 10 10, 13:35) Na, mano vaikas nuo pat gimimo neturėjo tėvo. Aš jį auginau viena. Poto sutikau žmogų (ne vaiko tėvą) ir ištekėjau. Mes planuojam, kad jis įsivaikins mano pupą, kai jį pradės eiti į mokyklą, kad kiti vaikai nesityčiotų. Tai, kaip supratau, kol kas, pagal įstatymus, esu mama, viena auginanti vaiką? tikrai taip  Ir net jei su mylimu žmogum auginsite bendrą vaikelį, kol pirmojo tavo vyras neįsivaikino, tol skaitysis, kad tu jį augini kaip vieniša mama QUOTE(Noire @ 2006 10 10, 13:45) Visos lengvatos del darzelio ir NPD bei atostogoms pasinaikins, Jūsų vyrui įsivaikinus vaikelį. O šiaip tai net išsiskyrusi ir antrą kartą ištekėjusi mama turi tiesę gauti lengvatas vaikučiams darželyje, taip pat turi teisę į didesnį NPD (neapmokestinamu pajamu dydis) ir ilgesnes atostogas  visiškai teisingai
spaNguolė
2006 10 13, 14:24
Kaip ačiū už informaciją  . Aš apsižioplinau šitoj vietoj  . Buvau vieniša, ištekėjau, dabar turiu kitą leliuką, pirmas neįvaikintas. Galvelėj susišvietė, kad jau nesu vieniša, dar ir daržely auklėtoja kažką tokio sušnekėjo, tai ir nenešiau jokių papildomų dok. į naują darželį  . Reiks kitą mėn. šitą reikalą sutvarkyt  .
--------
2006 10 13, 14:56
QUOTE(spaNguolė @ 2006 10 13, 15:24) Kaip ačiū už informaciją  . Aš apsižioplinau šitoj vietoj  . Buvau vieniša, ištekėjau, dabar turiu kitą leliuką, pirmas neįvaikintas. Galvelėj susišvietė, kad jau nesu vieniša, dar ir daržely auklėtoja kažką tokio sušnekėjo, tai ir nenešiau jokių papildomų dok. į naują darželį  . Reiks kitą mėn. šitą reikalą sutvarkyt  . Kaip šaunu, kad ši temelė pagelbėjo ir dar ateity pagelbės nežinančioms mamytėms. Beje, kaip tik šiandien dar buvo į darbą atvažiavusi mano viršininkė, tai pasitikslinau dėl 335 Lt NM. Sakė, kad niekas nesikeičia ir viskas lieka po seno Kaip gera būti, bet nebūti vienišai
spaNguolė
2006 10 14, 11:53
QUOTE(Meilė @ 2006 10 13, 15:56) Kaip gera būti, bet nebūti vienišai  Na, šiuo atveju neblogai, bet geriau nebūti vienišai  , nenorėčiau grįžti į praeitį  . O kokių popierių reikia į darželį? Pažymos iš gyventojų registrų? Ar dar ko nors?
--------
2006 10 14, 12:03
QUOTE(spaNguolė @ 2006 10 14, 12:53) Na, šiuo atveju neblogai, bet geriau nebūti vienišai  , nenorėčiau grįžti į praeitį  . O kokių popierių reikia į darželį? Pažymos iš gyventojų registrų? Ar dar ko nors? Mums tai užtenka išsiimti iš metrikacijos skyriaus Gimimo išrašą. Ir viskas Bet čia kaip kokiame darželyje. Kituose reikia pristatyti kažkokius kitokius dokumentus. Tiesiog reikia klausti daržo direktorės
Pas mane buvo ta pati istorija. Susilaukiau vaikelio, auginau jį viena, tada sutikau savo būsimą vyrą, ištekėjau. Daug kas įkalbinėjo eiti per teismus, prisiteisti alimentus, bet pagailėjau savęs, vaiko, pinigų, o be to, kaip kažkuri išjūsų sakė ''per priavartą mielas nebus''. Dabar mūsų "gerasis tėtukas" net akių nerodo, nei paskambina jau gal kokius 5 mėnesius. Darželyje ir aš susidūriau su šia problema, bet man tereikėjo nunešti pažymą iš globos ir rūpybos, kiek pinigėlių gaunu ir darželyje parašiau kažkokį prašymą.
o vat mano situacija kitokia.ir labai ydomu pasidare.mano dabartinis draugas dave vaikui savo pavarde,bet mes nesusituke.tai kaip cia dabar gaunas?pvz.darbe tai ske,atnest pazyma,kad esate vienisa mama,na tipo seimos sudeti.siaip mano supratimu tai as esu vienisa,juk neistekejus,o kad vaiko pavarde kita tai juk nieko nereiskia,jei ir tikro tevo butu,tai juk jis su mumis negyvena,ir vaiko auginti nepadeda.taip as suprantu,gal as neteisi?
QUOTE(keti24 @ 2006 12 10, 20:23) o vat mano situacija kitokia.ir labai ydomu pasidare.mano dabartinis draugas dave vaikui savo pavarde,bet mes nesusituke.tai kaip cia dabar gaunas?pvz.darbe tai ske,atnest pazyma,kad esate vienisa mama,na tipo seimos sudeti.siaip mano supratimu tai as esu vienisa,juk neistekejus,o kad vaiko pavarde kita tai juk nieko nereiskia,jei ir tikro tevo butu,tai juk jis su mumis negyvena,ir vaiko auginti nepadeda.taip as suprantu,gal as neteisi? O kas irasyta tavo vaiko gimimo liudijime?? Yra tevas ar ne??
septyniuke
2006 12 11, 10:48
QUOTE(keti24 @ 2006 12 10, 20:23) o vat mano situacija kitokia.ir labai ydomu pasidare.mano dabartinis draugas dave vaikui savo pavarde,bet mes nesusituke.tai kaip cia dabar gaunas?pvz.darbe tai ske,atnest pazyma,kad esate vienisa mama,na tipo seimos sudeti.siaip mano supratimu tai as esu vienisa,juk neistekejus,o kad vaiko pavarde kita tai juk nieko nereiskia,jei ir tikro tevo butu,tai juk jis su mumis negyvena,ir vaiko auginti nepadeda.taip as suprantu,gal as neteisi? na aš manau, tokiu atveju jau nesate vieniša mama. Juk gimimo liudijime įrašytas tėtis ( jei vaikui suteikta jo pavardė), juk kitaip negalėjote be jo sutikimo duoti savo vaiko pavardės. Taigi vaikutis turi tėtį, nesvarbu ar jūs ištekėjusi ar ne. Tuomet nesate vieniša mama.
--------
2006 12 11, 17:04
QUOTE(keti24 @ 2006 12 10, 21:23) o vat mano situacija kitokia.ir labai ydomu pasidare.mano dabartinis draugas dave vaikui savo pavarde,bet mes nesusituke.tai kaip cia dabar gaunas?pvz.darbe tai ske,atnest pazyma,kad esate vienisa mama,na tipo seimos sudeti.siaip mano supratimu tai as esu vienisa,juk neistekejus,o kad vaiko pavarde kita tai juk nieko nereiskia,jei ir tikro tevo butu,tai juk jis su mumis negyvena,ir vaiko auginti nepadeda.taip as suprantu,gal as neteisi? QUOTE(septyniuke @ 2006 12 11, 11:48) na aš manau, tokiu atveju jau nesate vieniša mama. Juk gimimo liudijime įrašytas tėtis ( jei vaikui suteikta jo pavardė), juk kitaip negalėjote be jo sutikimo duoti savo vaiko pavardės. Taigi vaikutis turi tėtį, nesvarbu ar jūs ištekėjusi ar ne. Tuomet nesate vieniša mama. Pritariu septyniukei. Jei draugas įsivaikino Jūsų vaikiuką, tai jis skaitosi tėvas. O jei vaikas turi tėvą, tai Jūs negalite būti vieniša motina
ziogelis2
2006 12 13, 10:37
QUOTE(Meilė @ 2006 10 10, 13:35) Na, mano vaikas nuo pat gimimo neturėjo tėvo. Aš jį auginau viena. Poto sutikau žmogų (ne vaiko tėvą) ir ištekėjau. Mes planuojam, kad jis įsivaikins mano pupą, kai jį pradės eiti į mokyklą, kad kiti vaikai nesityčiotų. Tai, kaip supratau, kol kas, pagal įstatymus, esu mama, viena auginanti vaiką?  kad kiti vaikai nesityciotu? kas cia per monai? ar yra tokiu, kurie tyciojasi is vaiku del to, kad jis auga be tevo? pirmakart girdziu...nors auga mano vaikai be tevo, ir darza, ir mokykla lanko, ir siaip draugu turim, ir neslepiam nieko.... o kitas klausimas: tik del to isivaikina tavo pupa? kazkaip keistokai cia nuskambejo....tipo daro jai gera? ir tau?
--------
2006 12 13, 12:22
QUOTE(ziogelis2 @ 2006 12 13, 11:37) Galėtų šiandien pat įsivaikinti, bet tada dingtų daugumą lengvatų, kuriomis mes dabar sėkmingai naudojamės - pusės kainos už darželį bei mano neapmokestinamo minimumo 335 Lt. Mes negyvename prabangiai, todėl prarasti apie 100 Lt į mėnesį nesinori. Kai vaikas pradės eiti į mokyklą, tada ir įsivaikins. O vaikai mokyklose būna dar ir kokie žiaurūs. Pasisekė jums, kad "neužsirovėt" ant tokių...
pathfinder
2006 12 13, 13:17
QUOTE(Meilė @ 2006 12 11, 17:04) . O jei vaikas turi tėvą, tai Jūs negalite būti vieniša motina  Dar vienas klausimuks  Tai taip iseina, jei vaikas turi teismo pripazinta teva (nebuvo tuoktasi, moka minimalius elementus), per pastaruosius 4 metus nekarto neaplanke ir nepaskambino, tai reiskias vistiek nesiskaitau vienisa mama ir neturiu teises ilgesnems atostogoms?? Taigi cia diskriminacija vaiko atzvilgiu..
Basanoškė
2006 12 13, 15:10
QUOTE(pathfinder @ 2006 12 13, 13:17) Na, kiek žinau, valdžia nelabai žiūri į emocijas... Tai yra, ar lankė, ar prižiūrėjo, ar rūpinosi... Taip sakant, tėvas įrašytas, alimentai priteisti, o toliau jau vyriškio reikalas, draugauti ar nedraugauti  Žiauru, bet... Va triuputį paieškojau ir štai ką radau: Lietuvos Aukščiausiojo Teismo 2003-09-29 konsultacijoje A3-91 nurodoma, kad Lietuvos Respublikos darbo kodekso 166 str. 2 d. 2 p. įtvirtinta teisės norma (dėl 35 kalendorinių dienų kasmetinių minimalių atostogų) apima darbuotojus, kurie FAKTIŠKAI vieni augina vaiką (pvz., yra našlė ar našlys, vieniša motina, kitas vaiko tėvas atlieka laisvės atėmimo bausmę ar jam neterminuotai arba terminuotai apribota tėvų vadžia, yra išsituokęs ar gyvena skyrium ir teismo sprendimu vaiko gyvenamoji vieta yra nustatyta su juo). Šis sąrašas nėra baigtinis, nes praktikoje gali būti ir kitų situacijų, kai darbuotojas bus laikomas faktiškai vienas auginantis vaiką.Tarp darbuotojų ir darbdavio kilus ginčui, ar konkrečiam darbuotojui taikytina minėta Darbo kodekse numatyta garantija, ginčas sprendžiamas Darbo kodekso XIX skyriuje nustatyta darbo ginčų nagrinėjimo tvarka.
pathfinder
2006 12 13, 15:24
QUOTE(Basanoškė @ 2006 12 13, 15:10) Lietuvos Aukščiausiojo Teismo 2003-09-29 konsultacijoje A3-91 nurodoma, kad Lietuvos Respublikos darbo kodekso 166 str. 2 d. 2 p. įtvirtinta teisės norma (dėl 35 kalendorinių dienų kasmetinių minimalių atostogų) apima darbuotojus, kurie FAKTIŠKAI vieni augina vaiką (pvz., yra našlė ar našlys, vieniša motina, kitas vaiko tėvas atlieka laisvės atėmimo bausmę ar jam neterminuotai arba terminuotai apribota tėvų vadžia, yra išsituokęs ar gyvena skyrium ir teismo sprendimu vaiko gyvenamoji vieta yra nustatyta su juo). Šis sąrašas nėra baigtinis, nes praktikoje gali būti ir kitų situacijų, kai darbuotojas bus laikomas faktiškai vienas auginantis vaiką.Tarp darbuotojų ir darbdavio kilus ginčui, ar konkrečiam darbuotojui taikytina minėta Darbo kodekse numatyta garantija, ginčas sprendžiamas Darbo kodekso XIX skyriuje nustatyta darbo ginčų nagrinėjimo tvarka. aciu tai skaityk siuo atveju auginu viena, tai ir vienisos privilegijas gauciau.. (dar studente  ) bet ta riba kievkienoj istatymo spargoj vis labai skirtingai interpretuojama..
o kur rasti info apie pasalpa vienisai motinai, kokia ji, kokiu dokumentu reikia, kur kreiptis? niekur internete nerandu. gal jos nebera?
--------
2007 08 13, 14:51
QUOTE(zoske @ 2007 08 13, 15:32) o kur rasti info apie pasalpa vienisai motinai, kokia ji, kokiu dokumentu reikia, kur kreiptis? niekur internete nerandu. gal jos nebera? Tokio statuso kaip "vieniša mama" nebėra. Dabar vadinasi "asmuo, vienas auginantis vaiką iki 16 metų" (atrodo  ). Kadangi vienišų mamų nebėra, tai nebėra ir pašalpų. Jei jūs viena auginate vaiką ir prieš nėštumą niekur nedirbote, tai gausit vienkartinę išmoką gimus kūdikiui ir poto kas mėnesį po ~100 Lt iki kol sueis vaikui 3 metai. Poto gausite tik po 52 Lt iki kol vaikui sueis 8 metai (berods). Na, kažkur buvau girdėjusi, kad padavus į teismą dėl tėvystės pripažinimo ir nesuradus tikrojo tėvo, valstybė lyg ir moka kažkokią pašalpą (minimalius alimentus), bet nesu tikra dėl to
Taip jeigu gimimo liudijime tevo nera...
Basanoškė
2007 08 13, 15:39
QUOTE(Nerry @ 2007 08 13, 15:26) Taip jeigu gimimo liudijime tevo nera... Ir kas tada?
bet kažkokios lengvatos yra, pvz, pigiau į darželį ar panašiai? tėvas liudijime yra, bet mes nesusituokę. tai turbūt neduos mum jokių lengvatų?
--------
2007 08 14, 18:20
QUOTE(zoske @ 2007 08 14, 14:55) bet kažkokios lengvatos yra, pvz, pigiau į darželį ar panašiai? tėvas liudijime yra, bet mes nesusituokę. tai turbūt neduos mum jokių lengvatų? Jei negyvenate kartu ir vyras moka alimentus (arba nemoka), tai, manau, kad priklauso pusė kainos už darželį, NPD 375 Lt (berods) ir 35 d. atostogų per metus. Nors 100% negarantuoju
anaid79
2007 09 03, 12:26
Sveikos  , mano situacija tokia, aš išsiskyrus iš pirmos santuokos auginu dukrytę, po kiek laiko ištekėjau antrąkart, kol buvau neištekėjus už darželį mokėjau pusę kainos, bet kai pranešiau apie naują santuoką pasakė,kad kompensacija man nepriklauso, kadangi jau vis tiek aš ne viena, yra šeima, bandžiau sakyt, kad mano vyras mano dukros juk neįsivaikino, bet nepadėjo, nuo to laiko mokėjau visą kainą, o darbe ir NPD sumažino, kaip ir visoms ne vienoms auginančioms vaikus, tai tęsėsi beveik 3 metus, kol nepastojau nuo dabartinio vyro ir nenuvažiavau į Sodrą tvarkytis dekretinių, ten man ir pasakė, kad man priklauso NPD 370lt., nes aš vaiką iš pirmos santuokos auginu viena, pasiklausiau dėl darželio, tai sako irgi turėtumėt mokėt pusę kainos. Tada aš nuėjau pas darželio vedėją, sakau buvau Sodroj man pasakė taip ir taip, tai sakau ,gaunas ,kad aš tiek metų mokėjau dvigubai nei man priklauso, vedėja labai nustebo, sako negali būt, prižadėjo kažkur paskambint ir išsiaiškint, po kelių dienų vis tiek pasakė, kad aš turiu mokėt pilną sumą, vaikui buvo likę porą mėn. iki mokyklos, tai galvojau tiek metų mokėjau sumokėsiu ir tuos kelis mėn. Dabar dukrytė pradėjo lankyt mokyklą ir yra toks dalykas kaip nemokamas maitinimas, jei vienam asmeniui neišeina 300 lt. Tai jei skaičiuot alimentus ir mano atlyginimą ,tai man asmeniui nesusidaro 300 lt., bet jei skaičiuot mano dabartinį vyrą ir jo atlyginimą, tai tada nemokamas maitinimas nepriklauso, mokykloj pasakė, kad reik priskaičiuot ir vyro pajamas, nors vaikas ir neįvaikintas, bet man kažkaip keista, kad Sodra mane su pirmu vaiku traktuoja kaip asmenį, kuris auginą vaiką vienas ir taiko didesni NPD ir sako,kad turi priklausyt visos garantijos , kas susiję su pirmu vaiku, o darželis ir mokykla sako visai ką kitą. Gal kas žinote, kaip yra iš tikrųjų, nes visgi ir darželis, ir mokykla kainuoja pinigus, kad ir nedidelius
(mamukas)
2007 09 03, 21:28
QUOTE((mamukas) @ 2007 09 03, 14:28) kaip gyventi? o dirbti eiti nenori? nesuprantu as tokiu klausimu. Cia isvis motinystes atostogos yra 6 savaites, neprate zmones zmones is valstybes daug paramos gauti, nesakau, kad tai gerai, bet patiems galvoti ir savo gyvenimus gyventi irgi reikia.
--------
2007 09 04, 10:30
QUOTE((mamukas) @ 2007 09 03, 22:28) Negausit iš valstybės jokių alimentų, nes pas mus taip pat nėra gimimo liudijime įrašytas tėvas ir mes nieko negavom. Aš prieš nėštumą niekur nedirbau, tai kai pagimdžiau dar kažkiek laiko gaudavau pašalpą vienišoms mamoms (dabar jau tokios nėra) ir dar po 94 Lt. Kai panaikino tą pašalpą, iš viso iki 3 metų gaudavau tik 94 Lt. Nusipirkdavau pamperių ir psio  Na, gyvenau pas tėvus, kitaip būčiau neišgyvenus  Pradėjau dirbti kai vaikui buvo 2 metai ir 4 mėn. Lig šiol naudojuosi šiomis privilegijomis: * Padidintas NPD * Atostogos 35 d. per metus * Darželis pusė kainos Beja, šiomis nuolaidomis naudojuosi ir dabar, būdama ištekėjus, nes vyras dar neįsivaikino mano dukrytės ir jos gim. liudijime dar tebėra brūkšnelis vietoj tėvo
jurgita%
2007 09 04, 10:52
QUOTE(shiva1 @ 2007 09 03, 23:44) kaip gyventi? o dirbti eiti nenori? nesuprantu as tokiu klausimu. Cia isvis motinystes atostogos yra 6 savaites, neprate zmones zmones is valstybes daug paramos gauti, nesakau, kad tai gerai, bet patiems galvoti ir savo gyvenimus gyventi irgi reikia. O tu vaiku turi?Metai sueina vaikuciui ir eit i darba kam toki maza klecka palikt gal pasakysi,darzeli,auklei,oi kaip gera kalbeti kai pati tokioj situacijoj nesi. O ar girdejot,kad seimunai svarsto motinystes atostsogas partesti iki 3metu ir visus tuos metus moket 80%atliginimo
--------
2007 09 04, 11:44
QUOTE(jurgita% @ 2007 09 04, 11:52) O tu vaiku turi?Metai sueina vaikuciui ir eit i darba kam toki maza klecka palikt gal pasakysi,darzeli,auklei,oi kaip gera kalbeti kai pati tokioj situacijoj nesi. O ar girdejot,kad seimunai svarsto motinystes atostsogas partesti iki 3metu ir visus tuos metus moket 80%atliginimo  Aš tai kiek girdėjau, jie svarsto, kad nuo 1 metų iki 3 metų mokėti 50% atlyginimo. Čia aš taip paskutinį kart girdėjau, gal jie dar kažką pakeitė
QUOTE(jurgita% @ 2007 09 04, 03:52) O tu vaiku turi?Metai sueina vaikuciui ir eit i darba kam toki maza klecka palikt gal pasakysi,darzeli,auklei,oi kaip gera kalbeti kai pati tokioj situacijoj nesi. O ar girdejot,kad seimunai svarsto motinystes atostsogas partesti iki 3metu ir visus tuos metus moket 80%atliginimo  nereikia lialia, i darba isejau kai vaikui buvo trys men., auginau viena, visiskai viena, nebuvo Lietuvos su giminemis, seima, draugais. Gyvenime darai tai ka turi daryti, o nelauki, kad kas nosr padarytu
QUOTE(shiva1 @ 2007 09 06, 03:18) nereikia lialia, i darba isejau kai vaikui buvo trys men., auginau viena, visiskai viena, nebuvo Lietuvos su giminemis, seima, draugais. Gyvenime darai tai ka turi daryti, o nelauki, kad kas nosr padarytu siaip as pritariu irgi  nesuprantu tu, kur verkia ir tik nori kas nors ka nors joms moketu, kazka duotu, kazkaip selptu ir pan. nu pats zmogau savo gyvenima gyveni, tai ir mokek tvarkytis  verkimas tikrai nepades. kaip pasiklosi taip issimiegosi taip sakant  i darzeli vaikus nuo metu priima. mazas tas vaikas, aisku, bet kai nera ka daryt - leidi i darza. jei leidzia pajamos, samdai aukle. iseiciu visada yra, reikia tik nepatinget ju paieskot
Ui, merginos...  Ne visos vienodai stiprios esame. Vienos moka greičiau tvarkytis su jausmais, kitos sugeba akimirksniu ant kojų atsistot. Žaviuosi tomis, kurios moka visus galus susitvarkyt Man pvz.: susiklostė nerealiai  Su vienu nuėjau kavos išgert - pasirodo NT agentas - padėjo butą parduot. Su kitu kavos - statybų versle sukasi - padėjo butą įrengt  Niu, dėdė likimas man pagalvėlių pakaišiojo
QUOTE(Fate @ 2007 09 06, 09:34) Ui, merginos...  Ne visos vienodai stiprios esame. Vienos moka greičiau tvarkytis su jausmais, kitos sugeba akimirksniu ant kojų atsistot. Žaviuosi tomis, kurios moka visus galus susitvarkyt Man pvz.: susiklostė nerealiai  Su vienu nuėjau kavos išgert - pasirodo NT agentas - padėjo butą parduot. Su kitu kavos - statybų versle sukasi - padėjo butą įrengt  Niu, dėdė likimas man pagalvėlių pakaišiojo  Smagu, tau tikrai pasisekė  . Skaičiau, kad studentams ir vienišiems tėvams yra lengvatos dėl eilių į darželį  . Na žodžiu, kad į tai atsižvelgia. Linkiu visoms stiprybės ir daug likimo pagalvėlių  .
zuika12
2007 09 07, 08:07
QUOTE(Krisma @ 2006 10 09, 19:08) Sveiki, Buvau vieniša mama, netekėjusi ir vaikas turėjo mano pavardę. Tada mes už darželį mokėjom pusę kainos, o darbe man skaičiuodavo 335 Lt neapmokęstinamą minimumą. Kaip dabar bus po vestuvių, jei vaikas ir toliau lieka su mano mergautine pavarde? Pas mane tokia pati situacija ir man su vyresniuoju skaiciuoja kaip vienisai mamai, o su mazaja jau ne QUOTE(flamingo @ 2006 10 10, 14:07) o prie ko cia keistumas?? vyras neisivaikino vaiko, vadinasi vienisa mama.. o kad istekejau cia niekieno reikalas. as iki siol moku puse uz darza. ir iki siol 335 nm skaiciuoja (nors bux ir zino). ir iki siol dar turiu 35 k.d. atostogu. QUOTE(Krisma @ 2006 10 10, 14:35) Na, mano vaikas nuo pat gimimo neturėjo tėvo. Aš jį auginau viena. Poto sutikau žmogų (ne vaiko tėvą) ir ištekėjau. Mes planuojam, kad jis įsivaikins mano pupą, kai jį pradės eiti į mokyklą, kad kiti vaikai nesityčiotų. Tai, kaip supratau, kol kas, pagal įstatymus, esu mama, viena auginanti vaiką? Mano sunaus vyras neisivaikino bet vaikai tai tikrai nesitycioja QUOTE((mamukas) @ 2007 09 03, 23:28) Jei gimimo liudijime nera tecio iraso tai tu vienisa :)Bet kokie cia gali buti elimentai is valstybes  ir is sodros gausi iki 1.5 metuku ir dar ta nepilna 100 lt.
laureta
2008 02 09, 10:38
Turiu du vaikus. Viena mokykloje, kita darzelyje. Isigaliojus nuo Nauju metu naujai tvarkai, darzelyje galiu netekti lengvatos. Manes tai nei gasdina nei negasdina. Situacija tokia. Vyresnele turi teva, jis irasytas gimimo liudijimo. Su ex issiskyriau pries 9 metus. Alimentus kada gaunu, kada negaunu.. Bet situacija ne kokia kai reikia su policija gaudyti. Kita vaikuti turiu, kur gimimo liudijimo neirasytas tevas. Tai kokia as esu: issiskyrusi ar vienisa? Klausimas sudetingas. Darzelyje kilo didziulis nepasitenkinimas kai paprasiau 50 proc. Sako man nepriklauso. Tai dabar laukiau saskaitos ir ziuresiu kokia bus suma...
laureta
2008 02 09, 12:17
QUOTE(Juodulys @ 2006 10 10, 13:45) Tikrai viena auginanti vaiką ir atostogauk sau 35 dienas! O Mikki, kai pagimdysi, tada ir pamąstysi apie tėtį  Juk jei visdėlto gims pana ir jis pasakys  , tai reiks kreiptis į teismą, kad "surastų" tėtį ir priverstų juo tapt Va aš nesitampiau - gaila nervų ir babkių. Be to per prievartą mielas nebus  Dabar pats kažkiek padeda, gal ateity...  O kolkas džiaugiuosi vienišos motinos lengvatomis  Na patarciau ir nieskoti to tevelio. Juk gyvenate ramiai, o teismai patikek manimi kaip brangiai kainuoja, o nervai tai yra neikainojamai. As pritariu toms vienisoms mamytems kurios savo vaikuti augina vienos bet tevo gimimo liudijime...
Klepesova
2008 02 11, 19:19
QUOTE(Soul @ 2007 09 06, 11:44) Skaičiau, kad studentams ir vienišiems tėvams yra lengvatos dėl eilių į darželį  . Na žodžiu, kad į tai atsižvelgia. Būtų gerai jei tai būtų tiesa. Mano draugę išdūrė 3 darželiai. Vieniša mama + studentė. nuėjo užsirašyti į darželį kuris jai priklauso pagal gyvenamą vietą Jei kam ydomu: gyvena žvėryne netoli Rusijos ambasados. Užrašė vaikutį prieš metus (iki norimo termino- kada mažylei sueis 2 metukai) pasakė: jokių problemų- viskas tvarkoje- ateikite keli mėnesiai iki 2 gimtadienio- su dokumentukais (medicinine pažyma apie skiepus ir t.t.t.) na ji nusiramino: vieniša mam+ studentė+ pagal gyvenamą vietą... ko jaudintis?+ užtikrino kad vieta yra- kad vaikas bus yrašytas į grupę- o lankyti tegul pradeda sausio mėnesį kai mažylei sueis 2 metukai... bet stebuklingu būdu spalio mėnesį nuėjus jau su pažymom vieta buvo kažkaip stebuklingai dingusi  Na mamytė ne kvaila- ji buvo užsirašiusi įdar vieną darželį- jame irgi nebeatsirado vietos... Na ir ką tada daryti? spalio mėnesį? Joks darželis juk neatras stebuklingai vietos... kaip pamišusi ieškojo... visur atsakė- galiausiai kreipėsi į švietimo berods skyrių- ten jai pasakė kuriame darželyje yra laisvų vietų. Bet vienur nuėjus tos "laisvos" vietos nebuvo.... kitur irgi galiausiai priėmė Savanorių pr- Gerosios Vilties(nežinau tiksliai- berods gerosios vilties) esantis darželis "Viltelė" Štai tau ir atsižvelgimas į tai kad ji vieniša mama ir į tai kad ji studentė... Jau ir taip gyvenimas nepagailėjo... džiaugiamės nepaprastai, kad pagaliau ji praregėjo koks šunsnukis šalia gyveno ir pareikalavo išeiti- ir tą patį mėnesiuką jai tiek problemų. Dabar viskas gerai- darželis nors toli nuo namų- bet yra.
|
|