Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nugaros skausmai
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Šeimos ir moters sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
linute23
QUOTE(Bezdžionė @ 2010 10 20, 16:26)

Ne, ne briedas, bet tai taip elementaru  doh.gif
Vienintelis dalykas, kada aš sutikčiau be abejonės mokėti - kad už mane ir pasportuotų smile.gif Žinoma, rezultatus turėčiau jausti pati. Gaila, šitos paslaugos kainyne gali nebūti - misija neįmanoma, tada galima ir suabejoti kainų logiškumu. Žinoma, jei pinigai nevaržo, analogui ieškoti laiko nėra, skausmas spaudžia - gal ir verta rinktis šitą variantąsmile.gif
*

Briedas del isvarzos nustatymo be nuotrauku doh.gif Nebent nera skausmo, tada tikrai tas pats ar yra isvarza ar ne ir kur ji yra, ir kokia ji yra, ir kokie slanksteliai jei is vietos iseje, tada irgi tas pats doh.gif Bet jei yra uzdegiminis procesas, skausmai, duoda i koja, tai be nuotraukos net gydyti pradet negalima doh.gif
Del mankstu ir visko kitko sutinku 100%
Imti tokius pinigus uz elementarias fizioterapijos proceduras doh.gif
Tikrai reikia paieskoti kito varianto, ypac jei pinigai spaudzia 4u.gif drinks_cheers.gif
Trakst
Na o man vistik buvo naujiena, kad mano stuburo bedos del koju raumenu susilpnejimo. Nesu as sitoj srity bais pasikauscius. Man ispudi padare. bigsmile.gif

Bezdžione, o jus gaunate poliklinikoj ir nemokamas visas jums reikalingas fizioterapijos proceduras ? As labai noreciau, kad taip butu. Nes pernai man is nemokamu pasiule berods 5 sildymus, grupine manksta ir du masazus. Is situ proceduru man nei viena neturejo prasmes. Pinigai mane bene labiausiai varzo siame apsisprendime.
Bezdžionė
QUOTE(trakstbrakst @ 2010 10 20, 17:01)
Na o man vistik buvo naujiena, kad mano stuburo bedos del koju raumenu susilpnejimo. Nesu as sitoj srity bais pasikauscius. Man ispudi padare.  bigsmile.gif

Bezdžione, o jus gaunate poliklinikoj ir nemokamas visas jums reikalingas fizioterapijos proceduras ? As labai noreciau, kad taip butu. Nes pernai man is nemokamu pasiule berods 5 sildymus, grupine manksta ir du masazus. Is situ proceduru man nei viena neturejo prasmes. Pinigai mane bene labiausiai varzo siame apsisprendime.
*

Nemokamos procedūros yra retoj poliklinikoj, bet kaina tarp valstybinių, pusiau privačių (kur sudaryta sutartis su Ligonių kasa) ir visai privačių gerokai skiriasi.
Be to, aš tikrai nežinau, kurios procedūros man reikalingos, vienintelis dalykas, ką gerai žinau - kiek pati atidirbsiu su savo kūnu, tiek turėsiu (turiu omeny raumenyno stiprinimą). O masažai, fizioterapijos - tik papildomos priemonės, deja, man jau tikrai ne pagrindinės. Kol tuo domėjausi teoriškai, visą informaciją apie pvz., masažo ir pratimų naudos skirtumą, priėmiau gana skeptiškai, kol nepabandžiau ir nepamačiau skirtumo. Dar ir po šia dienai dar negaliu patikėti man pribloškusiu faktu, kad masažo nauda palyginus su mankšta 27 kartaus mažiau efektyvi blink.gif Pagal užsienio reabilitologų rekomendacijas, pasyvią realilitaciją reikėtų taikyti tik sunkiems nevaikštantiems ligoniams (pvz., po infarkto, insulto).
Žinoma, jeigu skauda, tikrai norisi fizioterapijos, mažinti skausmą nors ir vaistais, o ne kažkokių mankštų doh.gif Bet ateis ir sekantis etapas 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(linute23 @ 2010 10 20, 16:34)
Briedas del isvarzos nustatymo be nuotrauku  doh.gif Nebent nera skausmo, tada tikrai tas pats ar yra isvarza ar ne ir kur ji yra, ir kokia ji yra, ir kokie slanksteliai jei is vietos iseje, tada irgi tas pats  doh.gif  Bet jei yra uzdegiminis procesas, skausmai, duoda i koja, tai be nuotraukos net gydyti pradet negalima  doh.gif
Del mankstu ir visko kitko sutinku 100%

Čia tai aišku, kad keista, bet daug ką galima apčiuopti. Gal vėliau žada daryti g.gif
vaižgantė
[quote=Bezdžionė,2010 10 21, 07:57]
Dar ir po šia dienai dar negaliu patikėti man pribloškusiu faktu, kad masažo nauda palyginus su mankšta 27 kartaus mažiau efektyvi blink.gif Pagal užsienio reabilitologų rekomendacijas, pasyvią realilitaciją reikėtų taikyti tik sunkiems nevaikštantiems ligoniams (pvz., po infarkto, insulto).

Pribloškė? Manęs, kaip masažuotojos, tai nestebina. Jei masažas nederinamas su bioenergetine terapija, jo nauda yra minimali. Pati esu turėjus be galo daug masažų, nes mielai dalyvauju kaip modelis besimokantiems masažuoti, bet taip ir nepastebėjau, kad masažai pagerintų mano savijautą. Tik tą dieną maloniai jautiesi. Ir viskas.
miyako
o gal vis delto atsiliepkit, kas buvo GEMMA'oj ?? ax.gif ax.gif

Mamos, atleiskit,kad pertraukiau jusu dialoga 4u.gif
Trakst
Kas yra bioenergetine terapila? blink.gif

Na mano mama vis samdosi masazuotoja i namus. Man irgi padovanojo 10 masazu. Po pirmo karto, galvojau nebereik man tokiu proceduru daugiau. doh.gif Visalaika galvojau, kad masazas nuima skausma, nuovargi, atpalaiduoja. Pirma, antra ir net trecia karta jauciausi, kaip pagaliais sudauzyta po masazo, po to vis geryn. Per pirma masaza vos nuo stalo nenusokau, vos ne kad gaudyt reikejo. Masaziste tik sypsojosi ir sake, kad veliau neskaudes, bus lengviau. Ji pacio stuburo net neliecia, isaiskino, kad negalima, nei lauzo, nei dauzo, bet rankos, kaip reples, kad suima, tai suima. Sako, kad druskos taip pasisalina. Ir jei ner problemu, tai ir skausmo ner. Va del idomumo mano broli pasigulde ( jis niekad neturejo nugaros bedu), nei cypt, sake visai neskauda. Po tu 10 seansu tikrai kuri laika buvo lengviau. Ispradziu net, atrodo, akyse sviesiau pasidare.
vaižgantė
QUOTE(trakstbrakst @ 2010 10 21, 10:54)
Kas yra bioenergetine terapila? blink.gif
Na mano mama vis samdosi masazuotoja i namus. Man irgi padovanojo 10 masazu. Po pirmo karto, galvojau nebereik man tokiu proceduru daugiau. doh.gif  Visalaika galvojau, kad masazas nuima skausma, nuovargi, atpalaiduoja. Pirma, antra ir net trecia karta jauciausi, kaip pagaliais sudauzyta po masazo, po to vis geryn. Per pirma masaza vos nuo stalo nenusokau, vos ne kad gaudyt reikejo. Masaziste tik sypsojosi ir sake, kad veliau neskaudes, bus lengviau. Ji pacio stuburo net neliecia, isaiskino, kad negalima, nei lauzo, nei dauzo, bet rankos, kaip reples, kad suima, tai suima. Sako, kad druskos taip pasisalina. Ir jei ner problemu, tai ir skausmo ner. Va del idomumo mano broli pasigulde ( jis niekad neturejo nugaros bedu), nei cypt, sake visai neskauda. Po tu 10 seansu tikrai kuri laika buvo lengviau. Ispradziu net, atrodo, akyse sviesiau pasidare.
*

Bioenergetinės terapijos metu naudojama tam tikra gydymo metodika. Moku ją ne vieną, bet retkarčiais nebent kokiam draugui padarau, nes tam daug jėgų reikia. Ne fizinių jėgų.
Su masažais yra didelė rizika. Labai svarbu pasirinkti tinkamą masažuotoją, nes po masažo gali pasijusti dar blogiau. Esu turėjus tokių patirčių. O paskutinė išvis... Susitarėm su kolege masažuotoja padaryti barterinius mainus- ji man viso kūno masažą, aš- jai. Pirma aš jai padariau masažą, po to guliausi ant stalo ir ji mane masažavo. Ji taip stipriai pradėjo spaudyti man taškus kryžkaulyje ir dubenyje, kad rėkti pradėjau. Prašiau taip nedaryti, bet ji aiškino, kad taip reikia. Po to masažo man kad pradėjo nugarą skaudėti...Paskui pradėjo skausmas eiti į kairę koją, tad ėjau pas Žitkauską, jis padarė blokadą ir išvadavo mane iš to skausmo...Va taip va...
Bezdžionė
[quote=vaižgantė,2010 10 21, 11:35]
[quote=Bezdžionė,2010 10 21, 07:57]
Dar ir po šia dienai dar negaliu patikėti man pribloškusiu faktu, kad masažo nauda palyginus su mankšta 27 kartaus mažiau efektyvi blink.gif Pagal užsienio reabilitologų rekomendacijas, pasyvią realilitaciją reikėtų taikyti tik sunkiems nevaikštantiems ligoniams (pvz., po infarkto, insulto).
Pribloškė? Manęs, kaip masažuotojos, tai nestebina. Jei masažas nederinamas su bioenergetine terapija, jo nauda yra minimali. Pati esu turėjus be galo daug masažų, nes mielai dalyvauju kaip modelis besimokantiems masažuoti, bet taip ir nepastebėjau, kad masažai pagerintų mano savijautą. Tik tą dieną maloniai jautiesi. Ir viskas.
*

[/quote]
Na, gal 3, gal 5, bet 27 kartus - nu ne biggrin.gif
Apie bioenergetines terapijas ir panašius dalykus nieko neišmanau - įdomu, bet labai sudėtinga 4u.gif , o kaip aiškinama pagal anatomoją ir pan. dalykus - masažu užkabinama tik paviršinis sluoksnis - kiek suimam pirštais, o prie giliau esančių audinių neprieinama.
vaižgantė
QUOTE(Bezdžionė @ 2010 10 21, 12:29)
Na, gal 3, gal 5, bet 27 kartus - nu ne biggrin.gif
Apie bioenergetines terapijas ir panašius dalykus nieko neišmanau - įdomu, bet labai sudėtinga 4u.gif ,  o kaip aiškinama pagal anatomoją ir pan. dalykus - masažu užkabinama tik paviršinis sluoksnis - kiek suimam pirštais, o prie giliau esančių audinių neprieinama.
*

Masažas su reiki užkabina daugiau sluoksnių, bioenergetinė terapija dirba su priežastimi. Dauguma ligų turi dvasines priežastis, jei nekeiti mąstymo, nepadės nei medikai, nei mankštos, nei dar kas nors. Pastebėjau, kad žmonės, turintys išvaržas stuburo apačioje, būna labai užsispyrę ir dažniausiai darboholikai.
Trakst
Oi, mergaites, as tai esu skeptike del situ bioenergetiniu dalyku. Tikrai nieko nenoriu izeist ar sumenkint. Tai, kaip suprantu lyg ir biosroves, ar ne? Suprantu, kai zmogus isitempes, pervarges, gal skausmas gali del saviitaigos apmazet ( jei istiesu tiki), bet gi isvarza jau grynai, man atrodo, "mechaninis" susirgimas. Sitoj vietoj vistik logiskiausias "gydymas" stiprint raumenukus. Tik va, keista, kad stuburo problemos pas mane jau nuo trylikos metu kokiu, o tai reiskia 20 metu neatsirado nei vienas gydytojas ( iki vakar dienos), kuris butu bent paziurejas mano raumenis. Stuburas kreivas - reikia stiprint nugaros raumenis. Na as irgi tada raliu but gydytoja. smile.gif O as nei uzsispyrus, ne darboholike. Tai iseitu daugumai nepriklausau. smile.gif Manau tai gal genetiskai nulemta raumenu ar kaulu ar sausgysliu kazkokietai sutrikimai, kuriems aisku "padeda" aplinka kurioj gyvenam ir gyvenimo budas.
Bezdžionė
QUOTE(vaižgantė @ 2010 10 21, 13:34)
Masažas su reiki užkabina daugiau sluoksnių,  bioenergetinė terapija dirba su priežastimi. Dauguma ligų turi dvasines priežastis, jei nekeiti mąstymo, nepadės nei medikai, nei mankštos, nei dar kas nors. Pastebėjau, kad žmonės, turintys išvaržas stuburo apačioje, būna labai užsispyrę ir dažniausiai darboholikai.
*

Nejaugi sulaukus pensijinio amžiaus būsiu užsispyrusi darboholikė - savaitgalį padirbus sode jaučiu dar kol kas neįkyrų maudimą nugaros apačioj doh.gif biggrin.gif Sorry, bet aš vis tiek nesuprantu, man tai per daug sudėtinga smile.gif Žinoma, daug kur priežastys - dvasinės, daug ką galim pakeisti pakeitę mąstymą, savo požiūrį į kai kuriuos dalykus, bet kai jau prieinama iki konkretaus klausimo - tada mano suvokimas jau ir užsiblokuoja smile.gif Dažnai su drauge juokaujam - "nepyk - susirgsi", bet kaip pašalinti pykčio priežastį - kartais misija neįmanoma biggrin.gif Kartais imi ir "užpūliuoji", kad kažkas kažką pasakė ar padarė ne taip, bet suvokti elementarų dalyką, kad to nepakeisim, galim pakeisti tik savo požiūrį, kartais per daug sunku smile.gif Žinoma, čia ne prie nugaros smile.gif Čia šiaip - nuklydau į šoną smile.gif Vakarietė aš smile.gif Postsovietinėsmile.gif Rytietiška mistika man per daug sudėtinga smile.gif
klara.
QUOTE(gandre @ 2010 10 21, 11:46)
o gal vis delto atsiliepkit, kas buvo GEMMA'oj ??  ax.gif  ax.gif
*

As buvau. Pernai, visa spalio pabaiga-lapkricio pradzia atvaiksciojau, t.y. daugiau nei menesi po 5-6 kartus per savaite (beveik kasdien) - i individualia kineziterapija+su ja derintos vertikalios vonios, kazkokie elektro....ir t.t. Pasekoje menesio uzsiemimu ir ten palikto gabalo bapkiu, nebegalejau paeiti daugiau, nei 5 metrus blink.gif O po keliu menesiu, pavasariop, gavau zinute: ,,ar jus taip pat gerai jauciates, kaip po uzsiemimu Gemmoje? Jei ne, tuomet kvieciame atnaujinti....." wub.gif
Beje, ten net neapziurejo joks neurologas manes, uzteko KRT ,,fotkiu". biggrin.gif O kai po menesio pareiskiau, kad kazkas blogai, jei atejau pestute su skausmu, o po menesio jau ir viena iseiti is ten nebegaliu - pasiule masažą biggrin.gif Tipo - makštos nepadėjo, tai gal masažas padės, tik bapkes mokėk wub.gif
Jogos ar pilvo sokiu ar kazko kito nelankiau, tik teko per stikla (mankstinantis) matyti grupinius uzsiemimus.

Jei neturi nugariniu problemu, ten visai normalus uzsiemimai, zmoniu nera daug, yra spinteles (rakinamos), yra dusas - gali po to nusisprausti...
Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2010 10 21, 13:34)
turintys išvaržas stuburo apačioje, būna labai užsispyrę ir dažniausiai darboholikai.
*

Kaip pirštu į akį biggrin.gif
vaižgantė
QUOTE(trakstbrakst @ 2010 10 21, 13:03)
Oi, mergaites, as tai esu skeptike del situ bioenergetiniu dalyku. Tikrai nieko nenoriu izeist ar sumenkint.  Tai, kaip suprantu lyg ir biosroves, ar ne?

Ne, tai ne biosrovės. Tai gerokai sudėtingiau.
Kiek man teko susidurti su žmonėmis, turinčius išvaržas stuburo apačioje, jie buvo arba labai užsispyrę, arba darboholikai, arba nešė visą finansinę naštą ir dėl to nervinosi, arba pastaruoju metu turėjo finansinių sunkumų. Nedarau jokių išvadų, gal man pasitaikė būtent tokie žmonės. g.gif
miyako
QUOTE(charite @ 2010 10 21, 15:19)
As buvau. Pernai, visa spalio pabaiga-lapkricio pradzia atvaiksciojau, t.y. daugiau nei menesi po 5-6 kartus per savaite (beveik kasdien) - i individualia kineziterapija+su ja derintos vertikalios vonios, kazkokie elektro....ir t.t. Pasekoje menesio uzsiemimu ir ten palikto gabalo bapkiu, nebegalejau paeiti daugiau, nei 5 metrus  blink.gif O po keliu menesiu, pavasariop, gavau zinute: ,,ar jus taip pat gerai jauciates, kaip po uzsiemimu Gemmoje? Jei ne, tuomet kvieciame atnaujinti....." wub.gif
Beje, ten net neapziurejo joks neurologas manes, uzteko KRT ,,fotkiu". biggrin.gif O kai po menesio pareiskiau, kad kazkas blogai, jei atejau pestute su skausmu, o po menesio jau ir viena iseiti is ten nebegaliu - pasiule masažą  biggrin.gif Tipo - makštos nepadėjo, tai gal masažas padės, tik bapkes mokėk  wub.gif
Jogos ar pilvo sokiu ar kazko kito nelankiau, tik teko per stikla (mankstinantis) matyti grupinius uzsiemimus.

Jei neturi nugariniu problemu, ten visai normalus uzsiemimai, zmoniu nera daug, yra spinteles (rakinamos), yra dusas - gali po to nusisprausti...
Papildyta:
Kaip pirštu į akį  biggrin.gif
*

Turiu as milijona tu problemu. Stuburo slanksteliai buvo luze..tai zinai..su daugybe pasekmiu dabar gyvenu,bet nesiruosiu su jom susitaikyt schmoll.gif

Uzsirasiau pas Dainiu, noriu pasikalbet apie sporta. Noriu tiksliai suzinot, kuriuos pratimus galiu daryt, kokiu nepatartina ir pan. Nes zadu pasiimti abonementa i sporto kluba, o ten dirbantys treneriai kazkaip kelia man keleta dvejoniu:) juk jie neziuri rentgeno, nezino traumos ir pan.
tai eisiu su visais israsais is ligonines, rentgenais pas kineziterapeuta..gal naudinga bus ax.gif

Nes truputi cia apsileidus jauciuos. del to planuoju labai aktyviai sportuot cool.gif planuoju.... nezinau,ar leis taip ,kaip as noreciau
Papildyta:
charite, isivaizduoju, kiek pinigu palikot ten doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif gaila tik,kad nelabai naudingai..
klara.
QUOTE(trakstbrakst @ 2010 10 20, 15:52)
Na mintis tokia, kad nu ir kas ta isvarza, nu ir kas, kad ji yra, bet nuo zinojimo nieks nepageres. Daktaro nuomone reikia ieskot atsakymo, kodel ta isvarza atsirado. O cia jau kalti mano raumenys, kuriuos ir reikia stiprint. Tam, kad stiprint reikiamus koju raumenis, nebutina daryt mrt. Juk ta isvarza, kaip suprantu niekur nedings, jos gi vaistais neisgydysi. O pasak gydytojo, tai tik prielaida atmazams. Tipo "gerbiamoji, ko jus norit. Jums negali neskaudet, pas jus gi isvarza?". Sitoj vietoj briedo nematau, visiskai pasitikiu daktaru. O fizeoterapija jo paskirta gali visiskai skirtis nuo to, ka man siulys poliklinika. Pernai siule sildymus ir grupine manksta. Tokia fizioterapija kazin ar padeda kam. Liudna, kad tokia sistema yra. Moki saziningai mokescius, o kai kazko reikia gauni darsyk moket ir riebia spyga i nosi. Tai laukiu B nis darbo ir spresim ka daryt. Pinigai baisiai dideli.  verysad.gif
*

Gydytojas teisus. Man patikio cia isivaziavusi diskusija. Taciau zvelgiant is praktines puses, net jei medikas pasako visiskai suprantamus ir logiskus dalykus, jie palieka didesni supratima, nei zinojimas pats savaime. Todel, kad problema buna IVARDINAMA.
Zinoma ir neabejotina, kad esant stuburo bedoms, raumenyse yra disbalansas. Taciau KURIUOSE KONKRECIAI? Zinoma ir neaqbejojama, kad sportas - sveikata. Tai kodel krepsininkai, sokejai, kurie apsyla pries treniruotes, gauna isvarzas??? Medikas ivardija, kad dirba ne TIE raumenys, kurie prilaiko stubura.
Isvarza, jei yra, ji niekur niekada nedings. Tik susitrauks ir ,,nudzius" tuo atveju, jei bus sustiprinti aplinkui esantys raumenys. Taciau - kaip juos sustiprinti? Kiekviena sutiks, kad is interneto ar lankstinuko atliekami pratimai duos ne daugiau naudos, nei grupine fizioterapija ar grupines treniruotes. Beje, ir grupiniai uzsiemimai kazkam duoda naudos. Tam, kuriam jie ,,tinka". Taciau tai, kas tinka viena, netinka antram.
Todel reikia holistinio poziurio i problema - kas blogai gyevnimo bude, kas blogai emocijose, kas blogai raumenyse... Pvz net nuolatinis pilvo putimas gali suponuoti pilvo raumenu disbalansa. O kitokiu pavyzdziu galima vardinti iki begalybes. Stai, mano kaimyne susilauze koja. Pavaiksciojo metus slubuodama, ir ... ,,parejo" stuburas. Prasidejo ,,radikulitas". Net mediko nereikia, kad pasakytum, jog tai jau kelias i isvarza, arba isvarza JAU yra. Uztenka kazkiek laiko ,,nesimetriskai" padirbeti, panesioti, atsiranda kune disbalansas. Kunas megsta simetriją. Tam skirti tempimo pratimai ir dar daug kas...
Galiu pasisakyti ir apie fantastikos sritį - itariu, kad Tavo daktaras patikrino raumenu darba. Reikia praktiskai su TUO susidurti, kad suprastum apie ka eina kalba. Nesusidurusios su TUO, nesupranta ir tiek smile.gif
Siaip esu didelė skeptikė, nepasiduodu jokioms itaigoms, jokioms mistikoms ir t.t. Bet kada man paciai normalus gydytojas, baiges medicina ir turintis visus SAMo leidimus verstis medicinos praktika patikrina raumeni ir pasako, jog kunas turi atmintį, kurią galima pamazu ,,istrinti" (cia as pati issiklausinejau gydytojo, siaip jis tokiu,,briedų" pacientams nedesto, o tiesiog dirba ir tiek), ne uz ka nepatikeciau ir pagreziociau smilkini pirstu. Bet... kai patikrinus kojos raumeni as pati negebejau jo panaudoti (koja buvo ,,pusgyve" ir silpna), o tiesiog pridejus prie atitinkamos vietos paprasciausia magneta koja ,,suveike" ir raumuo atsigavo, buvau apšalus. Nuemus magnetą vel liko tas pats, kas buvo.
Siuo pavyzdziu noriu pasakyti, kad kunas turi savo ,,atminti" (juk karta suskaudus, pamazu atsiranda skausmo baime, juk kartą paragavus citrinos, kitasyk net seiles susikaupia; kartą nudegus, kitąsyk net kunas automatiskai atsitraukia - tai gali buti vadinama refleksais (beje, o ka daryt, kad to atsitraukimo reflekso nebeliktu, kaip istrinti tai?)) ir dar daug dalyku. Todel darytina isvada, kad isvarzu gydymas privalo buti kompleksinis kuno stiprinimo, gyvenimo budo koregavimo ir pan. dalyku derinys. Akivaizdu? Visi ta zino? BE ABEJO. Ir akivaizdu, ir zino. Bet kai atsiduri pries faktą, nuo ko pradet, ka daryt, viskas nebelieka taip paprasta. Paprasta pasidaro jau issprendus problemą, nes jau zinai, kuris is keliu buvo teisingas. Bet teisingas jis buvo tau, ir nebutinai kitam...

Papildyta:
QUOTE(gandre @ 2010 10 21, 15:32)
Nes truputi cia apsileidus jauciuos. del to planuoju labai aktyviai sportuot  cool.gif  planuoju.... nezinau,ar leis taip ,kaip as noreciau
Papildyta:
charite, isivaizduoju, kiek pinigu palikot ten  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  gaila tik,kad nelabai naudingai..
*

Kas tas Dainius? Sporto klubu as irgi prisibijau, nebent ten dirbtu normalus kineziterapeutas, jau turintis praktikos su ..isvarzininkais". Nedelsk, atrask laiko sportui. Nes jei nerasi sportui laiko, laikas ligas atneš doh.gif
Oj tie pinigai... Kai atsirado isvarza, o poliklinika nieko nepasiule, tik vaistus ir galimą operaciją, prisiskaiciau, kad tik ir tik nugaros ir pilvo raumenu stiprinimas pades. Uztat ir nuejau i Gemmą, tikedamasi savo problemą isspresti. Po Gemmos dar pas Liną, o po to kaukiau ir alpau nuo skausmo ir jau nebevaiksciojau... Va ir mankstos individualios. Gemmoje bent po 40-60 uz uzsiemimuz perdien palikdavau, o Linas po 90 kasdien blink.gif Pamastau, kad uz toki ,,mankstinima" gal vertejo ir teisines priemones pasitelkt, bet kai cypiau is skausmo, o salia pusmetinis leliukas kartu verke, ne tas galvoj buvo cool.gif Beje, Lino uzsiemimai DABAR (prie dabartines mano bukles) butu tikrai pats tas - ne kiek neabejoju.

vaižgantė
Bėda ta, kad retas kuris susirūpina profilaktika, kol dar bėdos nėra...
Man dažnai būna taip: ateina klientė, atsigula ant masažinio stalo, pamatau problemišką stuburą ir klausiu, ar mankštinasi, ar lankosi baseine ir t.t. Atsakymas būna klasikinis: žinau, kad reikia, bet tingiu...
miyako
QUOTE(vaižgantė @ 2010 10 21, 15:56)
Bėda ta, kad retas kuris susirūpina profilaktika, kol dar bėdos nėra...
Man dažnai būna taip: ateina klientė, atsigula ant masažinio stalo, pamatau problemišką stuburą ir klausiu, ar mankštinasi, ar lankosi baseine ir t.t. Atsakymas būna klasikinis: žinau, kad reikia, bet tingiu...
*

tai realiai visi tokie zmones, kai kurie net zinodami savo ligas ir problemas tingi nueiti pas gydytoja issiaiskint problema ir pradet ja sprest..

man vienas protingas zmogus sake: kad reikia zmogu sukrest, tokiu atveju!
bet ne visiem padeda, man irgi nepadejo blush2.gif bet dabar kazkaip laikas atejo rimtai man susiimt..

vaižgantė
QUOTE(gandre @ 2010 10 21, 15:01)
tai realiai visi tokie zmones, kai kurie net zinodami savo ligas ir problemas tingi nueiti pas gydytoja issiaiskint problema ir pradet ja sprest..
man vienas protingas zmogus sake: kad reikia zmogu sukrest, tokiu atveju! 
bet ne visiem padeda, man irgi nepadejo  blush2.gif  bet dabar kazkaip laikas atejo rimtai man susiimt..
*

Na taip, dažnas tik rimta liga susirgęs pradeda gyventi, o iki tol tik bėgo nesustojančiame voverės rate...
Bezdžionė
Buvau Gemoj pasiklausyti paskaitų apie stuburo skausmus. Supratau viena - verslininkai, ne medikai. Ir jų pilvo šokį mačiau - šiek tiek šlykštoka - dėl tos pačios priežasties - "Aš tai darau geriausiai, o kitos mokytojos nieko nemoka, ten - šou, o tik pas mane gydomasis". Atvira forma. O ką daryti, jei aš šokau prieš tai pas profesionalę trenerę (šokis tik viena jos vedamų treniruočių), dabar šoku pas kitą, kuri, tarp kitko, kinezė, bet jų pilvo šokis visai kitoks, negana to, nevadina savęs geriausiom g.gif Ir jaučiu, kad mano nugarai pas jas gerai g.gif
Tiesa, Eglės pilates pasirodė nieko. Bet irgi - per daug panegirikos sau - erzina, nes kiti irgi moka tą patį arba net daugiau.
Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2010 10 21, 15:22)
Ne, tai ne biosrovės. Tai gerokai sudėtingiau.
Kiek man teko susidurti su žmonėmis, turinčius išvaržas stuburo apačioje, jie buvo arba labai užsispyrę, arba darboholikai, arba nešė visą finansinę naštą ir dėl to nervinosi, arba pastaruoju metu turėjo finansinių sunkumų. Nedarau jokių išvadų, gal man pasitaikė būtent tokie žmonės.  g.gif
*

O nepastebėjai, kad žmogus stresuodamas kelia pečius aukštyn? biggrin.gif Kas tada su laikysena, raumenų sukietėjimu ir pan. - turbūt aišku biggrin.gif
miyako
Bezdžionė, as taip tikejau,kad Gemmoj man pades.pakonsultuos.. tikiuosi,kad tai ivyks. Pasiruosus visgi ten nueiti.jau uzsirasiau smile.gif
vienintelis kineziterapeutas ,kuris man paliko dideli ispudi, tai Druskininkuose Draugystej.. Gaila,tik vardo nepamenu blush2.gif
druskininkuose buvau menesi, po sunkios traumos kuriam laikui pamirsau nugaros skausmus ir pan. Labai nuosirdus, labai atviras zmogus, ir skyre man tiek demesio,kiek norejau.. (o as norejau nemazai)
Aisku, sportavusiu grupeleje musu buvo nedaug. Bet esme net ne tame, o jo paties poziuryje i zmogu ir jo problema.
Labai dekinga jam..

O Vilniuj dar neteko privaciai apsilankyt. Bandysiu ir papasakosiu,kas gavosi 4u.gif
vaižgantė
QUOTE(Bezdžionė @ 2010 10 21, 15:20)
O nepastebėjai, kad žmogus stresuodamas kelia pečius aukštyn? biggrin.gif Kas tada su laikysena, raumenų sukietėjimu ir pan. - turbūt aišku biggrin.gif
*

Nebūtinai. Mano dukra stresuodama gūžiasi į save...
Bezdžionė
Uzsirasiau pas Dainiu, noriu pasikalbet apie sporta. Noriu tiksliai suzinot, kuriuos pratimus galiu daryt, kokiu nepatartina ir pan. Nes zadu pasiimti abonementa i sporto kluba, o ten dirbantys treneriai kazkaip kelia man keleta dvejoniu:) juk jie neziuri rentgeno, nezino traumos ir pan.
tai eisiu su visais israsais is ligonines, rentgenais pas kineziterapeuta..gal naudinga bus  ax.gif 

Be reikalo tos dvejonės, kartais treneriai žino daug daugiau negu medikai. Be to, dalis jų ir yra kinezioterapeutai. Žinoma, ant ko užtaikysi smile.gif Kartais bus kokia mergiotėlė ar berniokėlis, pats pasportavęs mėnesį kitą smile.gif
Lankiau jogą. Vedė fantastiška trenerė. Tyliai mintyse vadinau vaikščiojančia enciklopedija, matančia kiaurai. Mato grupiniuose, mato net koridoriuj doh.gif biggrin.gif Šiaip - psichologijos ir medicinos mokslų daktarė, kaip supratau, toje srityje jau seniai nedirba. Arba tiksliau - dirba tą patį sporto klube.
Teko ir daugiau sutikti puikių trenerių, kurie man padėjo. Ko negalėčiau šiuo atveju (nugaros skausmai) pasakyti apie medikus.
miyako
QUOTE(vaižgantė @ 2010 10 21, 16:30)
*

o as supratau ka tik,kad atliekate masazus nugaros.. o turiu klausimeli : idomu, ar kifoskolioze yra kaip nors koreguojama? ar ji tik progresuoja ir progresuoja... g.gif
Papildyta:
QUOTE(Bezdžionė @ 2010 10 21, 16:31)
Be reikalo tos dvejonės, kartais treneriai žino daug daugiau negu medikai. Be to, dalis jų ir yra kinezioterapeutai. Žinoma, ant ko užtaikysi smile.gif Kartais bus kokia mergiotėlė ar berniokėlis, pats pasportavęs mėnesį kitą smile.gif
Lankiau jogą. Vedė fantastiška trenerė. Tyliai mintyse vadinau vaikščiojančia enciklopedija, matančia kiaurai. Mato grupiniuose, mato net koridoriuj doh.gif  biggrin.gif Šiaip - psichologijos ir medicinos mokslų daktarė, kaip supratau, toje srityje jau seniai nedirba. Arba tiksliau - dirba tą patį sporto klube.
Teko ir daugiau sutikti puikių trenerių, kurie man padėjo. Ko negalėčiau šiuo atveju (nugaros skausmai) pasakyti apie medikus.
*

Man mediku konsultacijos arba pasibaigdavo asarom , nes sakydavo - viskas yra labai blogai, vos ne i karsta gulkis jau smile.gif
arba atvikrsciai - kai viska leisdavo daryt, viskas yra labai gerai!!
Ir tada sugrizti namo ir lieka galvoj kruva klausimu - kodel vienu nuomone viena,kitu- kita.. stuburas yra gi mano vienas ir tas pats!!!
aisku, zmoniu kompetencija, praktika, netgi ir nuotaika - viskas lemia ju ,taip pavadinkim, konsultacijas

O joga budavo kareiviu g.? ar juozapaviciaus.
as tiesiog susidomejau apie ta gemma visai netiketai,narsydama impuls'o puslapi.. netoli gyvenu,netoli dirbu - budu idelaus variantas lankytis ten ir vargo nematyt..
Bezdžionė
QUOTE(vaižgantė @ 2010 10 21, 16:30)
*

Nesupratau - kaip į save? Žinoma, dvasine būsena - taip, bet kalbu apie fizinę išraišką. Ar mes kalbam apie skirtingus dalykus?
Paprastai pečiai kyla aukštyn, galva žemyn, nugaros viršus ištemptas - nemačiau, kad kas stresuodamas atsiloštų smile.gif
Bet čia šiaip, tarp kitko - čia jau iš tos srities, kur nesiorientuoju smile.gif
vaižgantė
o  as supratau ka tik,kad atliekate masazus nugaros.. o turiu klausimeli : idomu, ar kifoskolioze yra kaip nors koreguojama? ar ji tik progresuoja ir progresuoja... g.gif
*

Neturiu medicininio išsilavinimo, nedarau gydomųjų masažų. Mano specializacija visai kita. Negaliu atsakyti į klausimą kaip medikė, galiu atsakyti kaip parapsichologė- koreguojama.
Papildyta:
QUOTE(Bezdžionė @ 2010 10 21, 15:36)
Nesupratau - kaip į save? Žinoma, dvasine būsena - taip, bet kalbu apie fizinę išraišką. Ar mes kalbam apie skirtingus dalykus?
Paprastai pečiai kyla aukštyn, galva žemyn, nugaros viršus ištemptas - nemačiau, kad kas stresuodamas atsiloštų smile.gif
Bet čia šiaip, tarp kitko - čia jau iš tos srities, kur nesiorientuoju smile.gif
*

Nagi pabandyk susigūžti- pečiai nusileidžia žemyn, pilvas įsitraukia...
Bezdžionė
QUOTE(gandre @ 2010 10 21, 16:27)
Bezdžionė, as taip tikejau,kad Gemmoj man pades.pakonsultuos.. tikiuosi,kad tai ivyks. Pasiruosus visgi ten nueiti.jau uzsirasiau smile.gif
vienintelis kineziterapeutas ,kuris man paliko dideli ispudi, tai Druskininkuose Draugystej.. Gaila,tik vardo nepamenu  blush2.gif
druskininkuose buvau menesi, po sunkios traumos kuriam laikui pamirsau nugaros skausmus ir pan. Labai nuosirdus, labai atviras zmogus, ir skyre man tiek demesio,kiek norejau.. (o as norejau nemazai)
Aisku, sportavusiu grupeleje musu buvo nedaug. Bet esme net ne tame, o jo paties poziuryje i zmogu ir jo problema.
Labai dekinga jam..

O Vilniuj dar neteko privaciai apsilankyt. Bandysiu ir papasakosiu,kas gavosi  4u.gif
*

Kodėl nepadės - gal kaip tik padės. Be to, dabar pas juos dalį paslaugų dengia Ligonių kasa - ir piniginei ne taip skaudu.
Gal bandyk tartis su Druskininkų kineziu individualiai? Matei, kaip dirba, žinai, kad pinigai nebus į balą - tada ir verta g.gif
Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2010 10 21, 16:38)
Nagi pabandyk susigūžti- pečiai nusileidžia žemyn, pilvas įsitraukia...
*

Neišeina - aš po tokios pozos tik į kojas galiu, toj pačioj patalpoj jau nepasilikčiau biggrin.gif Jei liksiu - galvą dilbinsiu į priekį biggrin.gif
vaižgantė
Na, mano dukrai 7 m., ji lanksti smile.gif Sumąsčiau su ja kasdien daryti krūtinės atvėrimo pratimą (apie tai neseniai perskaičiau knygoje "Moters Dao praktikos").
Trakst
Del nugaros, beje ir del kitu bedu gali ieskot atsakymu, mindyti visokiausiu gydymo istaigu slenkscius, bet tai kaip sienos dauzymas galva gaunas. Va todel ir dariau mrt, nes jau atsibodo ta nekompetencija. Gydytojas Girskis piktinosi, kad kodel gydytojai mokosi universitetuose, o juos pabaige ir nusede kurtai poliklinikose viska pamirsta. Visi tik plaktukais ir adatelem ginkluoti iesko pasekmiu, o ne priezasties. Sakot, tik bedos prispausta emiau ieskot sau pagalbos. Kai paauglystej staiga tystelejau, pamenu su mama vaziavom, kaskur lygtai i seskine man gorseto uzsakinet. Lankiau ir gydomaja manksta ir baseina...., bet nauda - nuline. Ar cia gydymas vadinasi? Na tokie specialista isvis neturetu gydyt. mad.gif Va jei tada man butu pasake, kokiuose raumenyse beda, ka reikia konkreciai manstint, gal nebutu ir tu bedu, kurios yra dabar. Ir cia manau jokiu burtu ner.
vaižgantė
QUOTE(trakstbrakst @ 2010 10 21, 18:40)
Va jei tada man butu pasake, kokiuose raumenyse beda, ka reikia konkreciai manstint, gal nebutu ir tu bedu, kurios yra dabar. Ir cia manau jokiu burtu ner.
*

Seniai esu įsitikinus, kad mūsų sveikata yra tik mūsų pačių reikalas.
Dianulis
QUOTE(vaižgantė @ 2010 10 21, 20:18)
Seniai esu įsitikinus, kad mūsų sveikata yra tik mūsų pačių reikalas.
*

Sutinku su tuo 100 proc. thumbup.gif Aš irgi daug kur lankaius, apspaudžia ir kažką po nosim pamurma, suprask kaip nori doh.gif
Vaižgantė, o spobdiliozę galima pakoreguoti. Mat turiu tą džiaugsmelį krųžūtininėj stuburo daly. Aišku kentėt galiu ir skausmas ne toks kaip apatinės nugaros dalies, bet vistiek būna tokių pozų, kad riečia, hot ir pjaustymas ant stalo visokių daržovių. Jau jei reikia baliuj ruoštis, žinau kad tas pjaustymas mano nugarai amen, eina skaumas į visus šonus verysad.gif
O dėl tos jogos, aš irgi lankiau ją metus čia pas mus miestely, mat trenerė atvažinėdavo, jau ji tokiso geros nuomonės apie save buvo, o tą nugarą man ir pradėjo skaudėti po metų jogos. Kai nuėjau pas kinezsitę, tai išaiškėjo viskas. Pasirodo, ji pasimoko iš visokių saitukų ir rodo mums pratimukus doh.gif
Bezdžionė
QUOTE(trakstbrakst @ 2010 10 21, 19:40)
Del nugaros, beje ir del kitu bedu gali ieskot atsakymu, mindyti visokiausiu gydymo istaigu slenkscius, bet tai kaip sienos dauzymas galva gaunas. Va todel ir dariau mrt, nes jau atsibodo ta nekompetencija. Gydytojas Girskis piktinosi, kad kodel gydytojai mokosi universitetuose, o juos pabaige ir nusede kurtai poliklinikose viska pamirsta. Visi tik plaktukais ir adatelem ginkluoti iesko pasekmiu, o ne priezasties. Sakot, tik bedos prispausta emiau ieskot sau pagalbos. Kai paauglystej staiga tystelejau, pamenu su mama vaziavom, kaskur lygtai i seskine man gorseto uzsakinet. Lankiau ir gydomaja manksta ir baseina...., bet nauda - nuline. Ar cia gydymas vadinasi? Na tokie specialista isvis neturetu gydyt.  mad.gif Va jei tada man butu pasake, kokiuose raumenyse beda, ka reikia konkreciai manstint, gal nebutu ir tu bedu, kurios yra dabar. Ir cia manau jokiu burtu ner.
*

Gydytojai plaktukais ir adatėlėm ginkluoti, mes laukiam tik stebuklingų piliulkų - taip ir išeina smile.gif
Šiaip tai raumenyno testus daro Sporto medicinos centrai (pvz, Ozo g.) ir sporto medikai - nenorėkim ir iš tų gydytojų neįmanomo smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Dianulis @ 2010 10 22, 09:49)
O dėl tos jogos, aš irgi lankiau ją metus čia pas mus miestely, mat trenerė atvažinėdavo, jau ji tokiso geros nuomonės apie save buvo, o tą nugarą man ir pradėjo skaudėti po metų jogos. Kai nuėjau pas kinezsitę, tai išaiškėjo viskas. Pasirodo, ji pasimoko iš visokių saitukų ir rodo mums pratimukus  doh.gif
*

Ne jogą reikia lankyti, o bet kokius sveikatinimo krypties užsiėmimus, kuriuos veda pakankamai profesionalūs ir kvalifikuoti specialistai, nesvarbu, kas tai bebūtų - joga, pilates, pilvo šokis, kineziterapija, treniruoklių salė, baseinas.....Žinoma, daug ką galima daryti namuose, bet kartu - motyvacijos daugiau smile.gif
Trakst
Skaitau, kad vaikstot i visokius pilvo sokius, jogos treniruotes. Nu atvirai sakant, as saves tikrai neisivaizduoju sokant pilvo soki. Po tokios "kineziterapilos" greiciausiai nebepaeiciau. blink.gif . Todel, manau man dabar labai reikia fizioterapijos. Buvau siandien pas poliklininkos neuropatologe. Gavau recepta vaistu nuo skausmo ir numeriuka pas reabilitologe. Ai ir dar pasake, kad kolkas nereikia operuot, gal pades fizio ir kinezi terapijos. Bet visko, nevatai gali but, tipo nejuokai cia. Ai ir dar pasake: "nu, matau jums nugara yra del ko skauda". Tipo as apsimetinejau ar ka? g.gif Reabilitologe isvardinono proceduras ir ju kainas, Nemokamai yra tik 4 elektros impulsu proceduros. Tempimo , kazkokiamtai duse ( pavadinima pamirsau) - 27 kazkur, masazas - 23 kazkur ( kam man jis? blink.gif ). Nu ir grupine manksta irgi dar nemokamai. Po tokio gydymo ir tokiu reabilitaciju - garantuotai pjaut reiktu man ta nugara. O va kaip gaunasi "jei biednas tai durnas"? blink.gif Nu B draugas dirba kitoj Vilniaus poliklinikoj. Ten analogiskos proceduros 7-10 Lt kainuoja. Jei nedunas - galima ir biednam kanors susirast. biggrin.gif
miyako
QUOTE(Bezdžionė @ 2010 10 22, 11:52)
.....Žinoma, daug ką galima daryti namuose, bet kartu - motyvacijos daugiau smile.gif
*

Butent! nes namuose vis svarbesniu reikalu atsiranda..o ka pagalvoji- juk sveikata yra daug svarbiau uz nevalytas dulkes.. verysad.gif
vaižgantė
QUOTE(Bezdžionė @ 2010 10 22, 10:52)

Ne jogą reikia lankyti, o bet kokius sveikatinimo krypties užsiėmimus, kuriuos veda pakankamai profesionalūs ir kvalifikuoti specialistai, nesvarbu, kas tai bebūtų - joga, pilates, pilvo šokis, kineziterapija, treniruoklių salė, baseinas.....Žinoma, daug ką galima daryti namuose, bet kartu - motyvacijos daugiau smile.gif
*

Apie jogą esu girdėjus daug neigiamų atsiliepimų, nes pas mus treneriais dažniausiai dirba bet kas. Jeigu žmogaus raumenynas stiprus, stuburas sveikas, jam nepakenks ir mankštinantis pas nelabai kokį trenerį, bet jeigu yra problemų- rizika didelė. ax.gif
Bezdžionė
QUOTE(vaižgantė @ 2010 10 22, 11:55)
Apie jogą esu girdėjus daug neigiamų atsiliepimų, nes pas mus treneriais dažniausiai dirba bet kas. Jeigu žmogaus raumenynas stiprus, stuburas sveikas, jam nepakenks ir mankštinantis pas nelabai kokį trenerį, bet jeigu yra problemų- rizika didelė.  ax.gif
*

O kas čia keisto, kad dirba bet kas? Tam, kad dirbtum sporto klube, yra bent formalūs reikalavimai - atitinkamas išsilavinimas ar leisdimas sporto veiklai, o tam, kad dirbtum jogos mokytoju kokioj išnuomotoj salėj ar steigtum jogos centrą - absoliučiai jokių biggrin.gif Aš, tarp kitko, daugiau jogos "chaltūrščikų" mačiau daugiau tarp vadinančių save jogos mokytojais. Viena tokių keistų vietų - Sivananda centras - pirmąkart atėję statomi į čia jau aptartą žvakę doh.gif
vaižgantė
QUOTE(Bezdžionė @ 2010 10 22, 12:32)
O kas čia keisto, kad dirba bet kas? Tam, kad dirbtum sporto klube, yra bent formalūs reikalavimai - atitinkamas išsilavinimas ar leisdimas sporto veiklai, o tam, kad dirbtum jogos mokytoju kokioj išnuomotoj salėj ar steigtum jogos centrą - absoliučiai jokių biggrin.gif Aš, tarp kitko, daugiau jogos "chaltūrščikų" mačiau daugiau tarp vadinančių save jogos mokytojais. Viena tokių keistų vietų - Sivananda centras - pirmąkart atėję statomi į čia jau aptartą žvakę doh.gif
*

Galvoju, gal tai či yra mažiau pavojinga? g.gif
Bezdžionė
QUOTE(trakstbrakst @ 2010 10 22, 11:54)
Skaitau, kad vaikstot i visokius pilvo sokius, jogos treniruotes. Nu atvirai sakant, as saves tikrai neisivaizduoju sokant pilvo soki. Po tokios "kineziterapilos" greiciausiai nebepaeiciau.  blink.gif . Todel, manau man dabar labai reikia fizioterapijos.

Taip, vaikštau, nes aštraus skausmo etapas jau praėjęs. Viskam savo laikas ir priemonės. Žinoma, visada galiu rinktis - arba dirbu su savo nugara, arba sėdžiu prie kompo. TV, ariu darže, sode, remontuose, pamiršus tą vieną man privalomąvalandą sportui - ir vėl galėsiu skųstis nugaros skausmu. Galiu rinktis - čia mano teisė smile.gif
Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2010 10 22, 13:34)
Galvoju, gal tai či yra mažiau pavojinga?  g.gif
*

Koks skirtumas? To paties (kūno ir proto) stiliaus treniruotė, be to, nugara niekada nebus atremta net trumpam smile.gif Mažiausiai pavojingas pilates, ne be reikalo jis užsieny seniai naudojmas reabilitacijai.
vaižgantė
QUOTE(Bezdžionė @ 2010 10 22, 12:39)

Koks skirtumas? To paties (kūno ir proto)  stiliaus treniruotė, be to, nugara niekada nebus atremta net trumpam smile.gif Mažiausiai pavojingas pilates, ne be reikalo jis užsieny seniai naudojmas reabilitacijai.
*

Na, aš išvaržų neturiu, tai man truputį kitaip...Tik nemėgstu jokių grupinių užsiėmimų...
Bezdžionė
QUOTE(vaižgantė @ 2010 10 22, 13:58)
Na, aš išvaržų neturiu, tai man truputį kitaip...Tik nemėgstu jokių grupinių užsiėmimų...
*

Aš gal irgi nemėgčiau grupinių, bet kad individualioms treniruotės kelis kart per savaitę su asmeniniu treneriu metų metais tikrai neuždirbu smile.gif
miyako
QUOTE(Bezdžionė @ 2010 10 22, 15:03)
Aš gal irgi nemėgčiau grupinių, bet kad individualioms treniruotės kelis kart per savaitę su asmeniniu treneriu metų metais tikrai neuždirbu smile.gif
*

Dabar prisiminiau,kaip man poliklinikoj paskyre "reabilitacija" ambulatorine. Tarp visu proceduru buvo ir mankstos.
Gyvenime daugiau i tokio pobudzio mankstas neisiu, nebent neturesiu,ka veikt.smile.gif
Nes pratimus atliko ne tik stuburininkai.o visokio tipo zmones (pas ka su rankom problemos.pas ka -kojos po luziu ir t.t.) Tai manksta buvo bendrine ir labai lengva. Prasiau,kad man gal duotu hantelius,su kuriais atlikciau tuos pacius pratimus - neleido.sako - negalima taip.
sanatorijoj - as mankstinaus su hanteliais ir su svoriais ant koju,ka sekmingai praktimavau namuose - tai duoda daug didesne nauda.. nei siaip tampyti raumenis.. Gal as kazko nesuprantu ir skeptiskai i ta manksta paziurejau - bet visu 20kartu neislankiau...sportavau namie, darydama viska taip,kaip dariau pries tai..
Kai manksta buna grupine - tai retas "treneris" prieis ir paaiskins,jei neteisingai darai... individualios daznaiusiai buna per brangios.
Gal reikia tada rinktis grupine treniruote,bet ,kad grupele butu max iki 10zmoniu!

siiap as cia issiliejau...
klara.
Jus teisios del ,,grupines" velstybines reabilitacijos. Is jos naudos gal net maziau, nei is nete rastu pratimu specialiai stuburiukams lotuliukas.gif Na, bent taip man sake pati dirbanti poliklinikoje neurologe, pas kuria ejau... Ji tiesiai pareiske, kad jei eisiu i poliklinikos reabilitacija, skaudanti koja ,,nukabs" suvisam wub.gif
Siaip vienas is melejono variantu - neblogai bandyt vertikalias vonias - bent viena individualu uzsiemima pas normalu kinesi - ta pati galima sekmingai pratesti bet kuriame baseine, o darant tempima vandenyje, stubura taip nevargsta, kaip sausumoje (isskyrus gulima ant nugaros padeti).
vaižgantė
Šitiems tikrai nugarų neskauda: http://www.wimp.com/indiangymnastics/
linute23
QUOTE(gandre @ 2010 10 22, 15:41)
Dabar prisiminiau,kaip man poliklinikoj paskyre "reabilitacija" ambulatorine. Tarp visu proceduru buvo ir mankstos.
Gyvenime daugiau i tokio pobudzio mankstas neisiu, nebent neturesiu,ka veikt.smile.gif
Nes pratimus atliko ne tik stuburininkai.o visokio tipo zmones (pas ka su rankom problemos.pas ka -kojos po luziu ir t.t.) Tai manksta buvo bendrine ir labai lengva.
*

Jo, tos paskiriamos grupines mankstos geriausiu atveju nepakenks, blogiausiu - bus zymiai blogiau doh.gif Nezinau, ar yra nors vienas zmogus kuriam padejo poliklinikoj israsytos mankstos doh.gif
Net kai buvau sanatorijoj, grupines manksteles pakeiciau i ilgus (ar nelabai) pasivaiksciojimus po salia esanti miskeli thumbup.gif
Bet vertikalios vonios man labai padejo thumbup.gif Po to, ten ismoktus pratimus, pritaikiau net sales salygom ir koki puse metu darydavau savo programoj pratimus is vertikaliu voniu thumbup.gif
Manau, kad galima daryti daug ka net ne taip kaip yra rekomenduojama, jei jauti, kad tai tikrai padeda thumbup.gif
Sakyciau, kad nugaros skausmai yra tiek individualus, kad labai sunku parekomenduoti tikrai kitam zmogui tiksianti kelia i pasveikima ax.gif
Trakst
QUOTE(Bezdžionė @ 2010 10 22, 13:39)
Taip, vaikštau, nes aštraus skausmo etapas jau praėjęs. Viskam savo laikas ir priemonės. Žinoma, visada galiu rinktis - arba dirbu su savo nugara, arba sėdžiu prie kompo. TV, ariu darže, sode, remontuose, pamiršus tą vieną man privalomąvalandą sportui - ir vėl galėsiu skųstis nugaros skausmu. Galiu rinktis - čia mano teisė smile.gif
Papildyta:

*

Na as tikrai nieko neteigiu ir aisku praleidziu viska per savo prizme. smile.gif Jogos kai kurie pratimai, man atrodo, visai neblogai tinka, bet va pilvo sokis. blink.gif Aisku, gal as ir neteisi, bet kiek teko matyt, tai ten stuburo, ypac, apatine dalis makaluojasi i visas puses. Jei mankstos pagalba ir stiprinti, tarkim koju raumenis, kazkiek ta vieta aptvarkius, gal skausmas sumazeja, bet po pilvo sokio, gi gali iseit is vietos tie slanksteliai vel. Ar ne? O gal cia man tik dabar taip atrodo. Nors stipriu skausmu ir nejauciu, nevartoju vaistu nuo skausmo, bet kartais jauciu "peili" nugaroj net sukosejus. blink.gif Dabar ir siurbimas dar atrodo labai pavojingas uzsiemimas. biggrin.gif

O i grupines mankstas as dar nebuvau nuejus. Tik karta nuejau, pamaciau prie duru susirinkusiu kokiu 10 bobuciu buri, apsisukau ir nuejau sau. Nu ar galima bendraus pratimus skirt 30 metu, pakankamai judru gyvenimo buda propoguojanciam zmogui ir 70 metu bobutei, kuri vos pakruta? g.gif
Bezdžionė
QUOTE(gandre @ 2010 10 22, 15:41)

Gal reikia tada rinktis grupine treniruote,bet ,kad grupele butu max iki 10zmoniu!
siiap as cia issiliejau...
*

Žinoma - tik mažos grupės arba treneris treniruoklių salėje, kuris normaliai dirba, sudaręs programą visada prieis, pasakys, ką darai ne taip, pakeis netinkamą pratimą kitu iš karto. Todėl niekada nesirenku supermarketo lygio klubų, kur žmonių grupinėse daugiau kaip 12-15.
Be to, kai sportuoju senokai, jau turiu ir savo šiokį tokį požiūrį bei patirtį, šiek tiek teorinių žinių - trenerio neprofesionalumas greitai pasimato smile.gif Gerų trenerių nedaug, bet yra smile.gif
Trakst
QUOTE(Bezdžionė @ 2010 10 25, 08:36)
Žinoma - tik mažos grupės arba treneris treniruoklių salėje, kuris normaliai dirba, sudaręs programą visada prieis, pasakys, ką darai ne taip, pakeis netinkamą pratimą kitu iš karto. Todėl niekada nesirenku supermarketo lygio klubų, kur žmonių grupinėse daugiau kaip 12-15.
Be to, kai sportuoju senokai, jau turiu ir savo šiokį tokį požiūrį bei patirtį, šiek tiek teorinių žinių - trenerio neprofesionalumas greitai pasimato smile.gif Gerų trenerių nedaug, bet yra smile.gif
*

Bet ar tai saugu? Ar sporto klubo treneris turi pakankamai ziniu, kad nepakenktu stuburui, jei jau yra isvarza? unsure.gif
Bezdžionė
QUOTE(trakstbrakst @ 2010 10 25, 08:32)
Na as tikrai nieko neteigiu ir aisku praleidziu viska per savo prizme.  smile.gif  Jogos kai kurie pratimai, man atrodo, visai neblogai tinka, bet va pilvo sokis.  blink.gif Aisku, gal as ir neteisi, bet kiek teko matyt, tai ten stuburo, ypac, apatine dalis makaluojasi i visas puses. Jei mankstos pagalba ir stiprinti, tarkim koju raumenis, kazkiek ta vieta aptvarkius, gal skausmas sumazeja, bet po pilvo sokio, gi gali iseit is vietos tie slanksteliai vel. Ar ne? O gal cia man tik dabar taip atrodo. Nors stipriu skausmu ir nejauciu, nevartoju vaistu nuo skausmo, bet kartais jauciu "peili" nugaroj net sukosejus.  blink.gif Dabar ir siurbimas dar atrodo labai pavojingas uzsiemimas.  biggrin.gif
O i grupines mankstas as dar nebuvau nuejus. Tik karta nuejau, pamaciau prie duru susirinkusiu kokiu 10 bobuciu buri, apsisukau ir nuejau sau. Nu ar galima bendraus pratimus skirt 30 metu, pakankamai judru gyvenimo buda propoguojanciam zmogui ir 70 metu bobutei, kuri vos pakruta?  g.gif
*

Esam skirtingos, skausmai skirtingi, priežastys - irgi smile.gif Apatinė dalis man kol kas rimtų problemų nekelia, skausmų nejaučiu, nebent šiokį tokį maudimą po sunkaus nemoteriško fizinio darbo dienos (malkų krovimo ar pan.), todėl man pilvo šokis netrukdo. Be to, dubuo pastoviai riešiamas saugiai - nepabandžius žiūrint to paprastai nepastebim - kas yra svarbiausia saugant nugarą. Be to, man patinka, kad visada reikia stebėti laikyseną - pečiai atgal (kas man labai aktualu), dubuo neapkraunant nugaros - puikiai tinka smile.gif Net šlaunis pratampau, kas man kelia problemų - stiprūs kieti nepratampyti šlaunies raunenys ir silpnesni kitos šlaunų grupės raunenys, kurie sudaro disbalansą mano atveju.

Į poliklinikos grupines niekada nevaikščiojau, nes jos man tikrai nekelia pasitikėjimo. Dėl analogiškų priežasčių smile.gif Nebent galėčiau eiti pasižiūrėti į Sporto dispanserį - mane erzina medikų požiūris į sportuojančius, o Sporto dispanseryje visi tokie - nieko nenustebinsi smile.gif
Papildyta:
QUOTE(trakstbrakst @ 2010 10 25, 08:49)
Bet ar tai saugu? Ar sporto klubo treneris turi pakankamai ziniu, kad nepakenktu stuburui, jei jau yra isvarza?  unsure.gif
*

Kiekvienas - tikrai ne. Maniškis, pas kurį ilgiau teko sportuoti, taip, esant išskirtiniams atvejams net konsultuodavosi su vienu geriausių trenerių reabilitologų, dirbančių su profesionaliais sportininkais. Na, pas mus ir su langetėm sportuodavo biggrin.gif
Bendras taisykles privalo žinoti visi, bet ar tik treneriai dirba sporto klubuose? Ypač grupinėse? Paprastai minia mėgėjų schmoll.gif Ypaš supermarketinginiuose klubuose. Jei man pasirodo nesaugu, išeinu tuoj pat smile.gif
Trakst
QUOTE(Bezdžionė @ 2010 10 25, 08:52)
Esam skirtingos, skausmai skirtingi, priežastys - irgi smile.gif Apatinė dalis man kol kas rimtų problemų nekelia, skausmų nejaučiu, nebent šiokį tokį maudimą po sunkaus nemoteriško fizinio darbo dienos (malkų krovimo ar pan.), todėl man pilvo šokis netrukdo. Be to, dubuo pastoviai riešiamas saugiai - nepabandžius žiūrint to paprastai nepastebim - kas yra svarbiausia saugant nugarą. Be to, man patinka, kad visada reikia stebėti laikyseną - pečiai atgal (kas man labai aktualu), dubuo neapkraunant nugaros - puikiai tinka smile.gif Net šlaunis pratampau, kas man kelia problemų - stiprūs kieti nepratampyti šlaunies raunenys ir silpnesni kitos šlaunų grupės raunenys, kurie sudaro disbalansą mano atveju.

Į poliklinikos grupines niekada nevaikščiojau, nes jos man tikrai nekelia pasitikėjimo. Dėl analogiškų priežasčių smile.gif  Nebent galėčiau eiti pasižiūrėti į Sporto dispanserį - mane erzina medikų požiūris į sportuojančius, o Sporto dispanseryje visi tokie - nieko nenustebinsi smile.gif
*

Oi, zinoma, as dar nieko nezinau. Man tik ana savaite kaika paaiskino, bet as jau galvoju, kuo man usiimti, kai nugara atsistatys (kie tai imanoma). lotuliukas.gif
Jau vaikai dideli. Si savaitgali B nuleido tris medzius ir vaikai sutampe sakas, suveziojo malkas. Dabar zinau, kad negalima lenktis, negalima kilnoti sunkiu daiktu. Bet jau kazkiek pradeda tai "uzknist". Atrodo, kad zinau, kokia mano beda, o istikro tai ir visai nieko neismanau. Taip norejosi vakar vaikams padet. Kartais galvoju, kad kai nebuvo tokiu diagnostikos priemoniu, kaip mrt, zmones tiesiog turedavo "radikulita" ir nesukdavo sau galvos. O dabar diagnostikai sitaip pazengus i prieki, kas antras ( vos ne kad) turi isvarza. Aisku beda gal ir rimta ir pasekmes gali but labai rimtos. Bet as lenkiu ten, kad o ga ir gali taip blogai ir nenutikti. unsure.gif Ta prasme turiu diagnoze, problema, o jos sprendimas dar kolkas neaiskus, o save ribot uzknisa.

Na cia toks lyrinis nukrypimas, apmastymas. g.gif
admin*1
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.