Nežinau, gal čia tik dėl blogos laikysenos, iškrypusio stuburo, nepatogaus sėdėjimo ar avalynės ar dar ko, bet jau nepakenčiama :'(, ar galima ką nors padaryt, kad neskaudėtų (sportuot tai visai nesinori :
Galit kas duoti patarimų ???
Nu negaliu, nuolat skauda nugarą, nesvarbu, nėščia-ne nėščia, mėnesininės- ne mėnesinės :
Nežinau, gal čia tik dėl blogos laikysenos, iškrypusio stuburo, nepatogaus sėdėjimo ar avalynės ar dar ko, bet jau nepakenčiama :'(, ar galima ką nors padaryt, kad neskaudėtų (sportuot tai visai nesinori : Galit kas duoti patarimų ???
[smiley=000091.gif] Sveika likimo drauge! ;D
aisku as ne [smiley=9.gif] tavo diagnozes nenustatysiu, bet man tai buvo truputi iskrypes stuburas taip vadinama dar ne labai baisios stadijos skolioze. Biski spaude nerva. Sporto irgi juodai nekenciu tai atradau puiku buda skausmams numalsint ir bendrai savijautai laaabai pagerint. MASAZAS. taip tiesiog du tris kart per savaite einu masazo darytis. Per mama susiradau laaabai ciotka masaziste kuri uz karteli 10 Lt ima. SUPER!
BABAUSHE-JO, ČIA IRGI GERA MINTIS, O AR NUOLAT REIKIA EITI, KIEK MĖNESIŲ KURSAS AR PAN, GAL Į ASMENINĘ JOS KOORDINATES ĮMESTUM
Jokiu papildu negeriu specialiai nugarai, tiesiog siaip kompleksinius vitaminus vartoju. Vienas kursas masazo yra 10 kartu. Siaip padarai tiek ir kuri laika gyveni sau ramiai, paskui vel. Bet as kai dabar laukiuos tai skausmai nepakeliami :'( tai darau tikrai labai trumpas pertraukeles. Mielai tau jos koordinates imesciau, bet nesu tikra, kad ji dar klientu nori. Kaip tik siandien su ja matausi imsiu ir paklausiu. Ji tikrai daro labai gerai. be to nera kokia sene, labai faina moderni simpatiska moteriske. Jei tik sutiks (as uzgarantuosiu, kad tu tikrai laaabai geras zmogus ;D) as tau jos mobilu duosiu. OK?
gerai
Kiek trunka vienas seansas?Ar tau neatsigulus daro, gi ant pilvuko gulėt, kiek žinau, negalima ???Oi nėščia irgi kaip kentėjau, visi galvojo, kad gresiantis persileidimas, priešlaikinis :
Jei skauda nugara, tai ji neskauda siaip sau - tam yra kazkokia priezastis: galbut iskrypo stuburas nuo netaisyklingo sedejimo, siek tiek pasislenko slanksteliai ir t.t. Geriausia kreiptis i chirurga ir tiksliai nupasakoti, kur, kaip ir kada skauda.
Tik gerus zodzius galiu pasakyt apie manualista Vorobjova. Proceduros gal nelabai malonios (palauzo kaip reikalas), bet jau po keliu susitikimu jautiesi zymiai geriau. Mano vyras is pradziu i manualine terapija ziurejo skeptiskai, kol nepabande, nes ji kamavo gan stiprus nugaros skausmai. O masazas, jei malonus, klasikinis, tai vargu ar gali is esmes padeti, ypac jei problemos slypi giliau.
Ačiū už patarimus ;), mane tai irgi vienąkart tipo taip "laužė", ojojoj kaip saldu buvo
Nesaldu, sutinku. Mano vyras pirmus kartus net apsiverke - toks buvo skausmas, kad nevalingai asaros is akiu eme begti, kai suriete ji i viena poza. O po ketvirto lauzymo i ta poza be problemu susiriesdavo. Ir dabar pasilenkti ir atsitiesti gali apie tai is anksto nepagalvojes. Mano vyras irgi is pradziu mane, kad gali buti nervinis sutrikimas, ta prasme koks nervas kur prispaustas. Net kazkokius vaistus gere, vaistinej isiule nuo tokiu negalavimu (nervinio tipo). Bet pasirodo, nervai cia ne prie ko, kai gydytojui papasakojo apie skausma, koks jis ir kaip skauda. Ir su tais visais lauzymais reikia LABAI atsargiai, eiti tik pas profesionalu zinoma manualista, nes gali taip sulauzyti, kad ojojoj.... Ten labai svarbu kuno padetis, pasisukimas, net kvepavimas - tam tikru ikvepimo ar iskvepimo metu daromas veiksmas. Ir isvis, savamoksliu ar mazamoksliu masazas man atrodo labai rizikingas dalykas. Gali dar daugiau problemu pridaryt. Isskyrus erotini, zinoma
Man buvo peties sriti susuke, tai mama mane gerai atmasazavo su "Ben Gay". Rezultatas - vaiksciojau susukta puse menesio.
Pasiklausiau gydytojos pasirodo prie kaulo, raumenu patempimo isvis tos vietos judint negalima. Reikia ramybe ir siluma duoti.
sveiki, man irgi skauda nugara. Pradejo skaudeti per nestuma, o po gimdymo, nors ir praejo 5 men, taciau nepraeina, o atrodo dar labiau ir labiau skauda. Kreipiausi pas savo gydytoja, tai patare maziuko nenesioti - tipo nugarai per nestuma ir po jo buvo didelis kruvis, ir pasake, kad dabar turesiu "dovanele" visam gyvenimui...tik gali skausmas pamazeti, o jeigu kazka daugiau pakilosiu tai jis vel atsinaujins (bet tai kaip vaiko galima nekilnoti-neiseina, juk reikia ir is loveles iskelti ir t.t.)
Tai man gydutoja dave siuntima pas reabilitologa, jis man paskyre gydomaja gimnastika ir kazkoki tai elektromasaza. Elektromasazas, tai gana malonus dalykas -pagnaibo gugara gal 20 min ir viskas, tiesa vaikstau ir i gydomaja gimnastika, taciau jau baigiu kursa, o pagerejimo jokio nejauciu. Galvoju, ar tik ne veltui as cia vaikstau...gal geriau pabandyti gera masaza ??? ??? ???
Turiu ir as sia dovana. Nugara skauda jau gal nuo kokiu trylikos metu. Nugaros skausmas yra daugybe priezasciu, todel kiek zinau is savo patirties ne kiekvienu atveju galima daryti masaza, manualine terapija tai is vis kai kuriais atvejais gali pakenkti labiau, nei padeti.
Pati as turiu ostechondroze, tarpslanksteliniu disku suplonejima del ko ir skauda nugara. Tai paveldetas dalykas. Mano mama ir ne vienas is musu gimines jau turejes yra stuburo isvarzu operacijas. Taigi nedarykit pacios isvadu ir neieskokit masazistu ar pan. be tikslios gydytoju diagnozes, kad pacios sau nepakenktumet. ;)
tai pas kokius gydytojus patartumėt kreiptis:pas urologą, terapeutą, nerurapatologą ar kt.? Ta mūsų šeimos gydytoja tai kažkoki patižusi, niekad nieko neranda >:(, o nusiskundimų pilna...
Ingrid, keisk seimos gydytoja, jei tau ji atrodo patizusi. Juk seimos gydytoja turetu nuspresti kur tau toliau kreiptis ir duoti siuntima. Jei ne paslaptis, pas kokia gydytoja vaikstai?
geras manualininkas ar masazistas prie amogaus net nesiliecia, jei nezino, kas jam. neretai pries dirbdami jie paziuri rentgeno nuotrauka.
ir profesionalai nedirba uz 10-15 Lt. dabar stavkes (bent jau kaune) yra 25-30 Lt uz seansa. bet kokiu atveju, pries imantis kokiu nors priemoniu, reikia gerai issitirti. net ir nekalciausiai atrodanti priemone gali labai stipriai pakenkti. stuburas yra ypatingai sudetinga sistema, nuo jo labai daug dalyku priklauso. kas galetu pagalvoti, kad venu kelimosi vieta arba mozoliu susidarymo ant padu vieta ir formos taip pat priklauso tik nuo stuburo? jau nekalbu apie visokius nepaaiskinamus skausmus skausmelius galvoje, pilve, kojose, rankose - visur. INGRID, tirtis visada reikia pradeti nuo aiskiausiu simptomu. tempia pilva? - issiaiskink pas ginekologa, ar viskas tvarkoje. jei priezastis ne toje vietoje - eik pas chirurga, tegu paziuri, gal net rentgena padarys. kaulu ir sanariu ligas geriausiai ismano osteopatai. visai galimas dalykas ir nervine priezastis. gali buti, kad pripaisys ir nesamu dalyku arba nepastebes ko nors. su kiekvienu reikia kuo daugiau issiaiskinti. kalbedamasi pamatysi, ar nusimano jis, ar seniai jau atsilikes nuo gyvenimo, ar isvis ligoniu problemos jam neidomios. kartais tenka eiti pas kita tos pacios srities speca, o kartais ir pas trecia... baisu, bet reikia. nugara - ne juokai. nuolatinis skausmas irgi ne juokai - juk nuo moters savijautos labai priklauso visos seimos emocine atmosfera. moteris - seimos stuburas, sakyciau : kai nusibos vaikscioti pas gydytojus, padaryk pertrauka. bet paskui vistiek issiaiskink, kas yra. butinai!
Man rgi nugara skauda...Bet po tuos gydytojus vaiksciot neturiu jegu,nes kol praeini visa ta mesmale,reikia pas nervu daktarus eit ;D ;D man labai padeda silta vonia arba masazinis dusas :
As cia isiterpsiu del to "palauzymo".
Mano tetis ilgus metus kente nugaros skausmus. Kokiu tik tepalu musu namuose nebuvo. Kai jau visiskai ji suriete - susirado kazkoki lauzytoja. As cia kalbu ne apie masazus, bet apie lauzyma. Tai va, tas lauzytojas ne saip sau lauzytojas - o seskines poliklinikoj kazkoks vedejas ar kazkas panasaus. Nes ir pavarde prisiminiau, net gal nereklamuosiu, nes viskas pasibaige liudnai. Tai gavo mano tetis kursa lauzymu, po kuriu lyg ir pagerejo. Bet po kurio laiko zmogu reikejo operuoti. O tas kursas lauzymu prie to prisidejo. Taigi - viena is labai dzn priezasciu nugaros skausmu - tarpslankstelinio disko isvarza. To paprastoje rentgenogramoje nepamatysi. Reikia daryti tomograma. O, patikekit, jokie lauzytojai tomogramu nepapraso. Tik skuba lauzyt, nes po 10 ar 15 seansu i kisene nubyra 500 ir daugiau lt. Siuo atveju patarciau kreiptis i neurologa ar neorochirurga.
sveikos, man irgi nugara skauda. prasidejo gale nestumo, o paumejo kai vaikui buvo 3men. ir tebesitesia ligi siol.
siap nugaros skausma reiktu apibresti-kurioje vietoje? pavz. man strenu srityje ir po mentim. del strenu skausmu daug kas sako, kad nuo epiduro, taciau as manau, kad nuo naktinio maitinimo del nepatogios padeties....dariausi 10kursu masazo, praejo keliom savaitem ir vel po nakties jauciu skauda. del gydytoju-patarciau kreiptis i neurologa(is savo seimos gydytojo reiktu siuntima pasiimti) ir jis padarys ir rentgena, nustatys kurioje vietoje tiksliai skauda ir skirs jei ne medikamentini , tai bent masazus, elektrostimuliacija ir kt. (nes yra atveju kai negalima skirti fizioterapiniu proceduru) tai va kiek pasireiskiau....
visos proceduros( masazas, fizioterapija, hidroterapija,purvas ir t.t.) pagelbsti tik simtomiskai- nuima skausma, svarbiausia sustiprinti stubura palaikancius raumenis t.y suformuoti vadinama "raumenu korseta".tai galima tik sportuojant( plius tinka FES- funkcine elektro stimuliacija).
nors masazas maloniau ;D
Nugara tai masazais palepinti galima, o stai ka daryti su "tirpstancia" ir skaudancia ranka? Daugumai po gimdymo kaskodel nugara pradeda skaudeti, o stai man po mensiuko nei is sio nei is to taip desine ranka surakino
mamusiuka, aš irgi su ranka kankinuos :'( Man klaikiai skauda riešą, skausmas kažkoks kintantis, tai tirpsta, tai maudžia pastoviai, tai nieko nejauti, kol kaip nors nepasuki tos rankos, o kartias norisi rėkt iš skausmo paėmus vaikiuką ant rankų arba net ir tuščią puoduką. Ir taip jau virš pusės metų. Gydyt negydo, kol maitinu sakė vaistų nerašys, o man kolkas lengviau apsispręst nesigydyt, negu nemaitint. Tai išrašė kažkokį tepaliuką, kurio poveikio įvertint nelabai galiu, kadangi tas skausmas rankoj vienodas nebūna. Dabar jau jis lengvesnis, palyginus su tuo koks buvo pvz prieš kokius 4 mėn., kada lygiai taip pat buvo keičiami pampersai sukandus dantis. Vaikščiodavau elastiniu bintu apsimuturiavus. Nors vakar irgi subintuota vaikščiojau :-/
Dabar bandau kažkokį stebuklingą, natūralų tepalą atgabentą iš austrijos, pasiskolinau iš vyro brolio, nes jau išgirtas iki neįmanomumo, tai žiūrėsiu gal pamačys
Visiskai tas pats skausmukas, tik man ranka pradedavo nuo pat peties ir per visa...istisai :'( Kentek, brangioji, ir nepasiduok, zinai, dar paklausiu mamos-ji man kaskokiu tabletikiu buvo davusi-nakciai labai padedavo. Vos pajauciu kad jau prsideda tai isgeriu (tik viena nepakenke leliui) ir skausmas jau ne toks astrus. O gal pamegink nukeliauti pas neurologe ir issireikalauk kokio masaziuko? As dabar tai taip ir padaryciau, matai viskas i galva ateina po laiko :-/
mamusiuka,
ranka ko gero taip pat gali skaudeti is stuburo, visai panasu i stuburo kaklines dalies isvarza
As irgi taip manau, kad viskas nuo stuburiuko gali buti :-/, bet kai dabar jau ne taip labai skauda, tai ir nebesinori su tais medikais susideti. Nes pati kuo puikiausiai zinau-chm, pakraipys galvyte ir nieko doro nepasiulys (tiesa mamos kolege kuri mane apziurejo sake, kad jei dirbtu Vilniuje tai butinai mane pirmiausia kaskokiais tais aparatais isstudijuotu, bet provincijoje ji to padaryti negali). Beje, o gal kas zinot kas gerai sprandukui masaziuka daro? Bijau, kad nuo to visos bedos (net grindu isplauti be skausmo negaliu :'(-todel sias pareigas vyras atlieka ;D)
Mamos , yra tokia procedura , nugaros skausmams malsinti . procedura atliekama Tensi aparatu. seanso kaina 10lt. Sis masazo kabinetas yra Vilniuje.Kursa praejus tikrai pagereja. nors skausmas skausmui nelygus.. Gal verta pameginti?
Tik dabar pamaciau sita tema. Ir man skauda nezmoniskai... Pradejo skaudet, kai buvo apie 20 metu, taigi kankinuosi jau beveik 13 metu. Nemazai skausmo pridejo braskes Anglijoje. Is tikro, labai nervuoja tai, kad kai nueidavau pas gydytoja, sakydavo - ai tokia jauna - praeis. Nepraejo. Kai pagimdziau pirmaji, skaudejo taip, kad sukandus dantis laukiau, kada baigsiu maitint - tikrai varysiu tirtis. Persviete stubura, rado skolioze ir deformacija. Po to gan greit tapau nescia, gydymas buvo pasiulytas stipriais nuskausminanciais ir [tikriausiai] uzdegima mazinanciais, gerai, kad spejau testa pasidaryt... Po antro gimdymo ir nesekmingo epiduro dar labiau skaudejo... Nespejau issitirt, pradejau dirbt, negalejau is darbo iseidinet... Taigi trecia jau gimdziau su cezariu, nes itare disko isvarza. Dabar kai tik galesiu, varysiu tirtis, nes neurochirurgas patare tomograma daryti. Tik nezinau, ar poliklinikos gydytoja duos siuntima - jie gi i viska atsainiai ziuri, sunku gauti siuntima, tuo labiau tomogramai. Dabar dar ir galva skauda, ir sukasi ji daznai... Zodziu, kartais apie mirti pasvajoju...
oi mamytes, ko gero sioj srity as daugiausia praktikos turiu
pries metus patyriau stuburo isvarzos operacija. galiu pritarti saulukei - jei daznai kartojasi stuburo skausmai - pasidarykite tomografine nuotrauka. Kiek kartu as ejau pas vidaus gydytoja, siunte daryti rentgeno nuotraukas, sake, kad ataugos stubure, uz tai skauda, o kad didele isvarza formavosi - rentgeno nuotraukos neparodo. Tai as tas savo ataugas gydziausi masazais, ir kt. proceduromis tol kol ant operacinio stalo patekau. dabar kai pagalvoju, daug ka buciau dariusi kitaip, jei buciau zinojusi, kad stubure isvarza formuojasi. O dar kaip tik - ypatingai stengiausi mankstinti tas ataugas, o juk ir paskutinis lasas buvo sportas treniruokliais, ko man ypatingai nebuvo galima daryti.. Be to, dar besiskundzianciom stuburo skausmais galiu patarti pabandyti vandens proceduras. Ypatingai manksta siltame vandenyje (saltas baseinas netinka, nes raumenys neatsipalaiduoja). Pvz. Kaune Kalnieciu poliklinikoje yra vertikalios vonios, 1 karto kaina 7 Lt. Saugokite savo sveikata, nenumokite ranka, ir nelaukite kol visai surakins. nes patikekite stuburo ligos - tai ilgas procesas. va man jau metai po operacijos, bet vis dar daug liekamuju reiskiniu islike.
Va va tas Jūsų rankų skausmas ir tirpimas man irgi kažko su stuburo išvarža asocijuojasi. Mano mamai panašiai darėsi, bet ne su ranka o su koja. Tai ji apie 9 metus prasikankino, išvaikščiojo daug gydytojų, bet tik masažiukus išrašydavo, vaistukų kokių ir tipo turi praeiti. Truputį sumažėdavo skausmas, bet vis nuolat atsinaujindavo. Ir visai neseniai, pernai mano mamą visai surietė, paeiti nebegalėjo, net į tualetą pati nenuėjo.Paguldė į ligoninę ir po ilgų tyrymų paaiškėjo, kad pas mamą net dvi stuburo išvaržos, bet operacijos daryti jau nebegalima, nes išvaržos labai senos ir apkaulėjusios.Viskas baigėsi tuo, kad mama dabar dar sunkiai vaikšto ir jai skyrė antros grupės invalidumą be jokių ginčų
Va6t, galiu rekomenduoti gera manualista, kuris visai nelauzo, o minkstai tave patampys. Nezinau jo pavardes, bet ji gali rasti NATURALIOS MEDICINOS CENTRE. Tik gana brangu ten viskas, bet tikiu, kad jis gales tau padeti.
QUOTE(ausrine @ 2003 11 15, 01:44) Mamos , yra tokia procedura , nugaros skausmams malsinti . procedura atliekama Tensi aparatu. seanso kaina 10lt. Sis masazo kabinetas yra Vilniuje.Kursa praejus tikrai pagereja. nors skausmas skausmui nelygus.. Gal verta pameginti? buk gerute, pasakyk kur Vilniuje galeciau kreiptis. Antra diena surakinta skausmo esu, nebezinau ka daryt, nebepasuku net galvos. Busiu dekinga uz informacija.
Man irgi skauda nugarą, nes mano stuburas iskrypęs
Aš jau antra savaitė vaikštau į masažus. Mankštos kolkas nedarau, bet nuo kitos savaitės pradėsiu. Per tą laiką pastebėjau, kad nugaros raumenys greičiau pavargsta, jeigu pabūnu pasilenkusi ilgai, bet bent jau stuburas nebetraška, kaip kad anksčiau traškėjo
QUOTE(INGRID @ 2003 05 29, 20:09) Nu negaliu, nuolat skauda nugarą, nesvarbu, nėščia-ne nėščia, mėnesininės- ne mėnesinės : Nežinau, gal čia tik dėl blogos laikysenos, iškrypusio stuburo, nepatogaus sėdėjimo ar avalynės ar dar ko, bet jau nepakenčiama :'(, ar galima ką nors padaryt, kad neskaudėtų (sportuot tai visai nesinori : Galit kas duoti patarimų ??? Man irgi buvo taip. Surakino, ir pajudet 3 dieas negalejau, o siaip irgi uolat skauda. Mano beda - nuo sporto (teniso)susidiline stuburo slanksteliai (dare nuotr., sake, stuburas kaip 20 metu vyresnio zmogaus), zodziu, liudna, o dar iskrypes. Labai bijau, kad nebutu problemu laukiantis. Periodiskai kai skauda, naudoju naturalu Erlich balzama (zalia tutele), jis kaitina ir gydo, ramina, stebuklingas, zodziu. Patarciau persisviest, gal ka gero patars QUOTE(*Saulyte @ 2005 03 24, 10:19) buk gerute, pasakyk kur Vilniuje galeciau kreiptis. Antra diena surakinta skausmo esu, nebezinau ka daryt, nebepasuku net galvos. Busiu dekinga uz informacija. Paprasyk, kad kas istrintu nugara erlicho balzamu trejeta kartu dienoj, vaistinese turi but. Man buvo taip, surakino 3 dienom...As isigandus paskutinius pinigus sukrapscius nulekiaui grybo g., kad jau staigiai zinociau, kodel. Tai padare nuotrauka (stuburas nuo teniso susidevejes, o man tik 22), israse atrodo nimesil miltuku nuo uzdegimo, ir tiek, svarbu, kad greitai. Bet dabar neiciau, siulau palaukti, kol aprims (man surakino bulves skutant pasilenkus), nesilankstyk, laikyk siltai nugara, kojas. Veliau masazai, nugaros stiprinimo pratimai, ir jokiu stipriu staigiu judesiu, jokiu lauko tenisu, irklavimu, sunkiu krepsiu tasymo...Bet ir dabar is nugaros aibes problemu kyla: pilvo skausmai apacioj (gin. sake, kad viskas puiku), krutines skausmai... QUOTE(ICE-T @ 2003 06 11, 19:40) siap nugaros skausma reiktu apibresti-kurioje vietoje? pavz. man strenu srityje ir po mentim. del strenu skausmu daug kas sako, kad nuo epiduro, taciau as manau, kad nuo naktinio maitinimo del nepatogios padeties....dariausi 10kursu masazo, praejo keliom savaitem ir vel po nakties jauciu skauda. Man irgi po mentim visą nėštumą žiauriai skaudėjo, dabar antra diena tirpsta tarp menčių. Gali būti kas rimta? Pas terapeutą kreiptis? Taip nesinoriii...
Gal kas zino Kaune, kur galima pasidaryti kompiuterine tomografija be siuntimo, uz pinigus?
Suriete nugara, o seimos gydytojas be jokiu tyrimu siulo nugaros tempima, masaza ir t.t. Labai jau nenoriu eksperimentuosi, ypac po Jusu pasisakymu. PADEKITE!
Sveikos,
stuburo visas ligas ir skausmus isgydo labai geras gyytojas Z.Katauskas kaune jis dirba ortopediniame, bet turi tame paciame ortopediniame ir savo klinika "Ortopedija visiems" vadinasi. jis atlieka vertikalini tempima, bioptron terapija, masazus. jo tel 868617641, tikrai nepasigailesite!
Va atsitiko taip
Šiandien ryte pradėjo skaudėti ir kojas, sunku net vaikščioti... kol sėdi jaučiasi biški, bet vaikščiot tai :cry:Gal kam panašiai yra taip buvę? QUOTE(BaMbiZiukE @ 2005 10 13, 12:16) Va atsitiko taip Šiandien ryte pradėjo skaudėti ir kojas, sunku net vaikščioti... kol sėdi jaučiasi biški, bet vaikščiot tai :cry:Gal kam panašiai yra taip buvę? Mano vyrui taip yra buve,bet jam dar kojos tirpdavo,skaudedavo daugiau apatine nugaros dali. Kadangi uzeidavo skausmas gana daznai ir tesesi ilga laika,tai net issityre zmogus,bet nieko nerado. Itarinejo nervu uzdegima,pasitempima,bet niekas nepasitvirtino Bet tau gal visai kas kita. Siaip nugaros skausmas,ziurint kurioj nugaros dalyje,gali buti rimtas signalas. QUOTE(parlament @ 2005 10 13, 12:27) Mano vyrui taip yra buve,bet jam dar kojos tirpdavo,skaudedavo daugiau apatine nugaros dali. Kadangi uzeidavo skausmas gana daznai ir tesesi ilga laika,tai net issityre zmogus,bet nieko nerado. Itarinejo nervu uzdegima,pasitempima,bet niekas nepasitvirtino Bet tau gal visai kas kita. Siaip nugaros skausmas,ziurint kurioj nugaros dalyje,gali buti rimtas signalas. Man apatinėje dalyje, ties nugaros sulenkimu... Glavoju gal nervinio pagrindo O kojos ties sulenkimais rigi skauda, atrodo tokios sunkios, ryte net manęs nešlaikė.. QUOTE(BaMbiZiukE @ 2005 10 13, 11:16) Va atsitiko taip Šiandien ryte pradėjo skaudėti ir kojas, sunku net vaikščioti... kol sėdi jaučiasi biški, bet vaikščiot tai :cry:Gal kam panašiai yra taip buvę? mano vienam draugui panasiai taip buvo.paskambino jis man sako, kad negali nei atsistoti nei nugaros istiesti...jis dar daktarei pasiskambino, ta liepe vaistu nusipirkti..tai as lekiau vaistuku pirkt(atsimenu kad tarp ju buvo ir vitaminas kai ji aplankiau buvo baisu ziuret, sedi susilenkes visas.. po to papasakojo, kad ir anksciau skausmai uzeidavo, tik jis demesio nekreipdavo.. vnz, kuo greiciau kreipkis i gydytojus... QUOTE(smeige @ 2005 10 13, 15:27) mano vienam draugui panasiai taip buvo.paskambino jis man sako, kad negali nei atsistoti nei nugaros istiesti...jis dar daktarei pasiskambino, ta liepe vaistu nusipirkti..tai as lekiau vaistuku pirkt(atsimenu kad tarp ju buvo ir vitaminas kai ji aplankiau buvo baisu ziuret, sedi susilenkes visas.. po to papasakojo, kad ir anksciau skausmai uzeidavo, tik jis demesio nekreipdavo.. vnz, kuo greiciau kreipkis i gydytojus... O gal atsimeni kokai diagnozė buvo??? Na man tik dar 22 metai, tai sakau gal radikulitas nebus
Osteochondrozė gal. Man truputį daugiau metų, pojūčiai panašūs. Diagnozė va parašiau. Būna kartais, kad ir negaliu atsistot be pagalbos arba tenka miegot sėdint
Siaip jei skausmas nuo nugaros plinta i kojas, tai gali buti isvarza... Taigi geriau eiti pas daktara ir pasitikrinti, kad paskui nebutu dar baisiau...
Man irgi buvo panašiai.. Iš pradžių pradėjo skaudėti nugarą. Vėliau praėjo, tada užėjo skaudėti klubą dešinį ir visą koją. Ir dabar tebeskauda... Vos vaiką atkeliu ir įkeliu į lovytę, bet aš tai kol kas sieju su pasėkmėmis po gimdymo (vaikui eina 5 mėnuo).
QUOTE(BaMbiZiukE @ 2005 10 13, 14:57) jam radikulita diagnozavo. ir apskritai daugelis mano pazistamu skundziasi nugaros skausmai..cia jau kaip ir amziaus liga
Labuks, oi neduok Dieve tie nugaros ir juosmens srities skausmai....
Skausmai atsiranda nuo stuburo išvaržų, stuburo diskų įtrūkimų, sumušimų, po trauminių įvykių, stuburo nervinių šaknelių peršalimo (uždegimo), ostechondrozės, osteoporozės, druskų kaupimosi, stuburo nervinių šaknelių galūnių užspaudimo, kurios yra dirginamos ir tuo sukelia labai stiprius skausmus. Tų visokių stuburo ligų yra nnn..... tik žinoma būtina pirmiausia išsisaiškint tikrąją skausmo sukėlimo priežastį. O gydymas tai manau jau visi žinote, kad labai ilgas ir sudėtingas.... Ir aš patarčiau BaMbiZiukEi kuo skubiau susirūpinti savimi, kreiptis į gydytojus ir nustatyti skausmų priežastį. Kad paskirtų gydymą, stuburas tai mūsų smegenys ir jų atrama, čia ne piršto įpjovimas, čia viskas daug sudėtingiau. Saugokit save
Auginant savo leliukus, tikriausiai ,ne viena mamytė susidūrė su nugaros skausmu.Nešiojame, myluojame savo lėlytes ir .... kenčiame nugaros skausmą
Pasidalinkite savo patirtimi, kaip gydėtės, ka darėte,kokie tepaliukai ar vaistukai jums padėjo ?
Evelidu, man padėjo tepaliukas su bičių nuodais ar pikiu, nepamenu. Ir stenkis šiltai laikyti nugarą, aš dar vis panešioju ir diržą, kurį nusipirkau iškart po gimdymo.Jis tvirtai laiko ne tik pilvo, bet ir nugaros raumenis.
Sveik, kad greičiau galėtum džiaugtis savo angeliuku
man taip pat skaudėjo nugarą,ypač kai dukrytė visą dieną ant rankų būdavo
tai dabar ją raminu, migdau įdėjus i lopšį ir supuoju ant kelių pasidėjusi. nugaro skausmas dingo
Aš tai tepuosi tokiu tepalu "Radikulitnij balzam", būna pirkt Eurovaistinėj, mačiau Švaros prekėse. Jis truputėlį šildo, kai apsikloji ar šilčiau apsirengi, su arbatmedžio aliejumi. Aš visus skaudulius su juo gydau, masažistė su juo man masažuodavo nugarą.
Dar kas turit ar galit pasiskolint Bioptron'a, irgi gerai nugarai. Jis man taip pat l. padeda, kai dėl alergijos vaikiuką paberia ar užpakaliukas pašunta. |