Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Auklė serga
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Viskas apie aukles
Ma_ja
Mums iškilo šiokių tokių nesutarimų su aukle. Tardamiesi su ja dėl darbo sutarėm, kad apmokam atostoginius, bet nemokam jos ligos atveju (juk mums reikia samdyti kitą žmogų). Taip ir nutiko - ji savaitę sirgo. Kadangi buvo pasigavus bakterinę žarnyno infekciją, prašėm iki galo nepasveikus neskubėti į darbą, kad neapkrėstų vaiko. Tačiau vyras nusprendė jai nemokėti ne už visą savaitę, o tik už 3 dienas. Bet ir tai sukėlė didelį pasipiktinimą. Pasak jos, niekur nebuvo susidūrus su tuo, kad auklėms nemokama už ligos dienas. Mūsų susitarimo ji, žinoma, jau neprisimena. (Deja, sutarties nepasirašėm).

Norėjau pasiklausti, kaip jūs tokiais atvejais darot? Ar mokat?

P.S. Nemanau, kad savo auklę mes skriaudžiam: alga - virš tūkstančio, apmokam nuolatinį bilietą, ryte vyras ją atsiveža, apmokam atostoginius, matinam. Jos darbas - tik prižiūrėti vaiką (namus tvarko kitas žmogus).
vaikštau
Islepinot jus savo aukle, na visai suizulejo moteriske g.gif
Ma_ja
Tai, kaip suprantu, turbut nėra paplitus praktika mokėti 100 proc. auklei už prasirgtas dienas? Tiesiog reikės su ja kalbėtis dėl ateities ir yra įdomu, kaip iš tiesų dauguma tokiais atvejais susitaria.
tindiriuska
jeigu apie nemokejima ligos atveju kalbejote is karto - ir ji sutiko, tai ir priminkite jai. mano aukle kazkaip nei karto nesirgo (tfu tfu tfu) tai net ir nezinau, turbut sumokeciau koki 30 proc., reiketu ziuret i situacija..
Lotynė
Pačiai susirgus ir neatvykus į darbą, niekas nemoka 100% atlyginimo, o 85... O eidama dirbti aukle ir nemokėdama jokių mokesčių, puikiai supranti kuo rizikuoji įvairiais atvejais.

Mano auklė pora kartų sirgo, tai pati pasakė, kad ji puikiai žino, kad nieko nepriklauso. Net kai atostogų ėjo ir aš jai mokėjau, labai nustebo - sako žinau, kad nepriklauso smile.gif
Ma_ja
Bėda ta, kad ji jau "neprisimena", kad mes taip tarėmės. O sutarties, deja, nepasirašėm. Atrodė - viską aiškiai žodžiu aptarėm ir nesinorėjo tikėti, kad žmogus tuo piktnaudžiaus. Patys kalti, žinoma.
Aziza
na as ir negirdejus, kad auklei moketu ligos atveju blink.gif uz ka? uz tai, kad serga? lotuliukas.gif man niekad nemokejo, nei ligos atveju [ nors ir sirgdavau retai ] nei uz atostoginius g.gif manau auklei ir nepriklauso schmoll.gif galbut turetu kazka seimininkai apmoket iseidami atostogu, o aukle palikdami be jokio pragyvenimo saltinio g.gif bet ligos atveju tai jau ne schmoll.gif kazkokia isnaglejusi ta tavo aukle tongue.gif
Bekasė
o gal jus savo auklei priminkite, kad dirbant darbdavys apmoka tik pirmas tris ligos dienas, ismokedamas 85% vidutinio 3 men atlyginimo. Visa kita laika 85% vidutinio 3 men atlyginimo moka sodra, kuriai dirbantys pagal darbo sutartis kas menesi sumoka procentus nuo savo atlyginimo
Blobse
Dirbant pagal verslo liudijimą (o taip ir turėtų būti) niekas nei už atostogas, nei už ligą nemoka.
KreKre
QUOTE(Silvute @ 2006 10 10, 17:35)
o gal jus savo auklei priminkite, kad  dirbant darbdavys apmoka tik pirmas tris ligos dienas, ismokedamas 85% vidutinio 3 men atlyginimo. Visa kita laika 85% vidutinio 3 men atlyginimo moka sodra, kuriai dirbantys pagal darbo sutartis kas menesi sumoka  procentus nuo savo atlyginimo
*

thumbup.gif geras patarimas,
VITELI
na ir nagla jusu aukle doh.gif Kai as dirbau aukle, tai man net i galva neateidavo mintis, kad man turi moketi uz tas dienas, kuriais as nedirbau( na as pati nesirgau, o mano vaikas sirgo) . As tai jusu vietoj nemokeciau auklei schmoll.gif
Hermion@
Aš irgi nemokėčiau schmoll.gif dabar sumokėsit, tai kitą kartą ji apsimes serganti, sėdės namie ir ims iš jūsų pinigus?
Čia biškį ne į temą biggrin.gif o jeigu jūsų auklė jauna ir staiga ji patampa nestuke.gif - gal pareikalaus, kad dekretines apmokėtumėt? lotuliukas.gif
nobody
QUOTE(Jovvita @ 2006 10 12, 21:02)
Aš irgi nemokėčiau  schmoll.gif  dabar sumokėsit, tai kitą kartą ji apsimes serganti, sėdės namie ir ims iš jūsų pinigus?
*

aš asmeniškai jei auklė būtų tikrai gera bei nepiktnaudžiaujanti ligomis ir norėčiau ją išsaugoti kažkiek pamokėčiau jos ligos atveju smile.gif
Divena
Nemanau, kad ji tokia ir gera .Verčiau pagalvok ,ar ji tikrai tinka būti aukle tavo vaikui.Kiek suprantu -atsiskleidė jos tikrasis charakteris -meilė ne darbui ,o pinigams .Jūs iš savo pusės pasielgėt sąžiningai 4u.gif
Ma_ja
Būtent, kad mūsų auklė nenorėjo girdėti apie jokį "kažkiek", nes, pasak jos, visi tokiais atvejais auklėms moka 100 proc. Todėl ir pradėjau šią temą, kad norėjau sužinoti, kaip yra iš tiesų g.gif . Beje, ji dirba su verslo liudijimu, bet visi mano argumentai apie tai, kad net mokantys mokesčius sodrai ligos atveju negauna 100 proc., jos neįtikino. Šį kartą sumokėsim, bet ateičiai parengsim sutartį.

Beje, klausimas apie auklės dekretines tikrai įdomus biggrin.gif . Gerai, kad jai jau 44 smile.gif .
ignasser
Žinot, likau be teksto doh.gif Tokią auklę tik per bortą be išeitinių kompensacijų. Aš saviškei už 1 dieną nemokėjau ir ji puikiai mane suprato, nes aš turėjau tą dienelę pati būti namie, o savaitgalį atidirbinėt doh.gif
Man keista, kaip galima patikėt žmogui savo vaiką, kuriam būna atmonties "duobės"? Ryt ji gali pamiršti, kad vaiką prižiūri blink.gif

P.S. Atleiskit už kategoriškumą :ax:
Kokete
Kai sirgo mūsų auklės vaikas 2 dienas jai sumokėjau 100%, kažkaip pagalvojau, kad jai ir taip blogai vaikas serga, nors pati varydavau naktim į darbą, kai vyras grįždavo, kai auklei reikėjo "tvarkyti reikalų" 1 dieną irgi išleidau ir sumokėjau, kai sirgo mano vaikas irgi pilnai apmokėjau, bet kai ji pati tipo susirgo ir visą savaitę neatėjo, nors kai skambinau neatrodė baisus ligonis nusprendžiau nesumokėti už tas dienas- tai ji paėmė ir iš viso nebeatėjo, nes jai atrodo, kad už sirgimą reikia mokėti 100%... Aš tai supraščiau ir mokėčiau, jei auklė butų jau senai pas mus dirbanti ir tos ligos nesikartotų, bet atsiprašau, kai žmogus dirba 2,5 mėnesio ir per tą laiką sugeba kokius 5 kartus nepavėluoti ateiti iš ryto ir praleisti per visą laiką apie tris savaites.... tai už ką turiu mokėti - gal už gražias akis....
Papildyta:
P.S. pamiršau pridurti, kad prieš priimant į darbą viskas buvo apkalbėta. Sakė, kad nebus problemų, kai sirgs jos vaikas - bus kam prižiūrėti, kad kai ji neateis dėl savų priežasčių už tas dienas negaus atlyginimo, deja, kaip jos visos mėgsta pamiršti apie tai pamiršo...
Rasma
Abiem auklėm (turėjom tik 2) pilnai mokėjau ir už atostogas, ir už sirgtas dienas. Kažkaip kitokių minčių nebuvo kilę, kad nemokėt blush2.gif
geroji
Ma_ja, manau kad jūsų pasiūlytas variantas apmokėti tik 3 dienas yra visiškai padorus, juolab kad su aukle tarėtės už ligos dienas neapmokėt.
Iš tiesų manau, kad auklei už ligos dienas reikėtų mokėt taip kaip mes gauname dirbdami samdomą darbą - tuos 85 procentus.
junga
Labai aciu uz tema. supratau, jog samdant aukle si klausima tiesiog butina aptarti smile.gif manau geriausia nuspresti kolegialiai - bendru susitarimu.
Klaipeda
Aš moku kiekvieną mėnesį pastovų atlyginimą mirksiukas.gif Nesvarbu ar auklė sirgo kelias dienas, ar mes dirbome ilgiau nei iki 18 val. Nuo Kalėdų iki Naujų metų bus man atostogos, tai taip pat mokėsiu pilną atlyginimą, nes labai gera auklytė smile.gif
Geikutux
QUOTE(Ma_ja @ 2006 10 17, 13:17)
Būtent, kad mūsų auklė nenorėjo girdėti apie jokį "kažkiek", nes, pasak jos, visi tokiais atvejais auklėms moka 100 proc. Todėl ir pradėjau šią temą, kad norėjau sužinoti, kaip yra iš tiesų  g.gif . Beje, ji dirba su verslo liudijimu, bet visi mano argumentai apie tai, kad net mokantys mokesčius sodrai ligos atveju negauna 100 proc., jos neįtikino. Šį kartą sumokėsim, bet ateičiai parengsim sutartį.

Beje, klausimas apie auklės dekretines tikrai įdomus  biggrin.gif . Gerai, kad jai jau 44  smile.gif .
*

MYliu as tuos pasakymus "visi moka". Mes mokam pagal tai kiek dirba, na jei kokia valanda pasipraso anksciau iseiti tai nemazinu atlygio... Uz tai kiek atostogaujam mokam, nes jai reikia uz kazka gyventi.. Tavo atveju atsisesciau ir viska su ja issiaiskinciau, o jei lepses, kad visi ta ar ana - tai arba pas mus taip, o jei netinka eik pas visus..Ai irgi ruosiu "kaledini laiska" auklei musu, bet del kitu dalykeliu...Sekmes smile.gif smile.gif Ir geru svenciu biggrin.gif
Maxima
Mes irgi stengiamės savo auklę išlaikyti, nes labai gera. Tai mokam nustatytą sumą, nesvarbu, ar jai kokią dieną duodam laisvą, ar ji serga, ar mes ilgiau dirbam. Kartais už tą patį dar mus vakare ir pabaliavot išleidžia. Tikras deimantas 4u.gif
Brooke
Nu ma_ja'os atveju tai aš pakraupus blink.gif Ir ėst duoda, ir už atostogas moka, ir dar už ligas moteris nori bigsmile.gif Ir dar visų 100 procentų. Nu laba diena biggrin.gif Nemokėčiau, tikrai, nebent būčiau tikra, kad sirgo rimtai ir pati nuspręsčiau, kad ji tų pinigų verta. Jei kažko reikalautų turbūt pasiūlyčiau duris. Na ir išlepusios šiais laikais tos auklės g.gif
Orkinta
kada naglumas auksciau ribu tuomet aisku kyla gincai, bet kartais paskaicius "keistu" postu susidaro ispudis, kad jums reikia robotu.... doh.gif kad nesirgtu, atlyginimo neprasytu ir est nenoretu...idomu jus irgi darbe niekada nereikalaujat didesnio atlyginimo jei manot kad esat jo verta?ligos atveju manau reikia moketi kaip ir bet kuriame darbe 85%...o pasakymas "tipo susirgo" tai isvis keistu keisciausias, man atrodo aukle zmogus ir gali pasigauti bet kokia liga ir visai neapsimetineti....o del to edimo...tai zinot auklytes irgi gali asinesti i darba sau pavalgyti visokiu skanumynu ir tegu jusu vaikai ziuri ir seile varvina....neduociau nei vieno kasnelio.jei man negalima tuomet ir as nesidalinsiu.... doh.gif reikia rinktis gera ir patikima zmogu, kuris neapsimetines serganciu ir visa diena atsidares saldytuva ne es...idomu ar visos mamos tikrai tokios idealios, kokiu nori tureti aukliu?nes susidaro ispudis kad moterys dalinasi i dvi grupes.moteris aukle=mostre(edanti,tv ziurinti ir pinigu uz nieka prasanti) ir moteris mama.ideali sauni neveluojanti, ne edanti, ir darbe pinigu didesniu nenorinti, nes matai dirba juk tik del dideles meiles darbui, bet jau tikrai ne pinigams.......
medituk
QUOTE(geroji @ 2006 11 11, 02:42)
Ma_ja, manau kad jūsų pasiūlytas variantas apmokėti tik 3 dienas yra visiškai padorus, juolab kad su aukle tarėtės už ligos dienas neapmokėt.
Iš tiesų manau, kad auklei už ligos dienas reikėtų mokėt taip kaip mes gauname dirbdami samdomą darbą - tuos 85 procentus.
*

drinks_cheers.gif Visiskai pritariu issakytai nuomonei, juolab kad buvo sutarta is viso nemoket uz del ligos praleistas dienas.
Jei musus aukle susirgtu, tiesa sakant, moketumem turbut 100 proc., bet esu tikra, kad ji neateitu tik del laaabai rimtu priezasciu g.gif O kai zmogum pasitiki, visai kita kalba.
Nors dabar kai pagalvoju, tai mes nieko is anksto neaptarem- nei del atostogu, nei del ligu blush2.gif Bet kai pasitaike auklyte nebloga- sutarsim mirksiukas.gif
vaivos juosta
Aš auklei moku tiek, kiek ji išdirba - atėjai tą dieną - gavai pinigėlių, neatėjai - nėr už ką ir duot.
Klaipeda
Aukle neseniai buvo susirgusi gripu, tai as emiau savaitei nedarbinguma priziureti vaika (jis tipo sirgo smile.gif ), o auklei sumokejau uz visa men., nes yra tikrai gera aukle ir labai retai per dirbtus 10 men sirgo ar turejo kitokiu priezasciu, kad neateitu i darba mirksiukas.gif
Geikutux
QUOTE(Klaipeda @ 2008 05 18, 18:40)
Aukle neseniai buvo susirgusi gripu, tai as emiau savaitei nedarbinguma priziureti vaika (jis tipo sirgo smile.gif ), o auklei sumokejau uz visa men., nes yra tikrai gera aukle ir labai retai per dirbtus 10 men sirgo ar turejo kitokiu priezasciu, kad neateitu i darba mirksiukas.gif
*

Per 10men., suprasciau per 10 metu... Na nebent super super aukle butu rolleyes.gif
vaival
Na, o mes taip pat mokame savo auklei už ligos dienas ( nors per pastaruosius 3 m. tokių gal buvo vos keletas).
Tiesiog mokame ir už atostogas 100% atlygio, nes kiekvienu atveju tai priklauso nuo žmogaus. savo auklę mes labai mylim ir vertinam, nes ji labai patikima, todėl ir elgiamės taip kaip norėtume, kad su mumis elgtųsi 4u.gif .
Pacankė
aš auklei nemoku nei kada ji serga, nei kada ji/mes atostogose...moku jai už išdirbtas valandas
Koste
as auklei moku ir uz sirgtas dienas, ir uz atostogas, kitaip tariant kiekviena menesi tvarkingai sumoku sutarta suma nepriklausomai nuo to kiek dirbta (patogu ir mums, nes kartais vaikai lieka pas ja nakvot, arba ji atostogu mus isleidzia)

QUOTE(Silvute @ 2006 10 10, 16:35)
o gal jus savo auklei priminkite, kad  dirbant darbdavys apmoka tik pirmas tris ligos dienas, ismokedamas 85% vidutinio 3 men atlyginimo. Visa kita laika 85% vidutinio 3 men atlyginimo moka sodra, kuriai dirbantys pagal darbo sutartis kas menesi sumoka  procentus nuo savo atlyginimo
*

nu prajuokinai, tokiu atveju reiketu paklausti ar pati moki mokescius valstybei uz aukle kaip darbuotoja? greiciausiai nemoki, kitaip tariant dirba aukle (kaip ir pas dauguma) nelegaliai, tai kokiu budu galima jai taikyti istatyme numatytas aplinkybes, kai darbuotojas serga? blink.gif
Geikutux
QUOTE(Koste @ 2008 05 29, 14:24)
as auklei moku ir uz sirgtas dienas, ir uz atostogas, kitaip tariant kiekviena menesi tvarkingai sumoku sutarta suma nepriklausomai nuo to kiek dirbta (patogu ir mums, nes kartais vaikai lieka pas ja nakvot, arba ji atostogu mus isleidzia)
nu prajuokinai, tokiu atveju reiketu paklausti ar pati moki mokescius valstybei uz aukle kaip darbuotoja? greiciausiai nemoki, kitaip tariant dirba aukle (kaip ir pas dauguma) [B[B]]nelegalia[/B]i[/B], tai kokiu budu galima jai taikyti istatyme numatytas aplinkybes, kai darbuotojas serga? blink.gif
*

Tai vat ir visos problemos su aukles darbu del to nelegalumo, nei jom gerai, nei mamom. Na, kad ir pvz. del sveikatos knygeles. Tokiu ligu gali "padovanoti", kad maza neatrodys... Visos su vaikais dirbancios legaliose strukturose, jas privalo tureti, na o aukles ne g.gif ... Kai ieskodama aukles agenturoje, paklausiau, o kaip del sveikatos knygeles. Tai paziurejoi mane, kaip is marso atskridusia bigsmile.gif blink.gif . Na gerai, o pas mane namuose, tuo metu kudikelis poros menesiu "vartaliojosi" soske.gif ....Reiks uzvesti tema rolleyes.gif
lindrukas
QUOTE(Inga-mama @ 2008 05 29, 09:30)
aš auklei nemoku nei kada ji serga, nei kada ji/mes atostogose...moku jai už išdirbtas valandas
*

Mes irgi taip darom, kiek valandu isdirbai tai tiek ir gausi...
Kazkaip man idomiai skamba sumoket ir uz atostogas ir dar uz sirgimus. Nelabai zinau kaip LT, bet cia pas mus aukle - laisvai samdoma darbuotoja ir jai istatymiskai nei atostogos nei ligos apmokestinimai nepriklauso.
Norint tokiu nesusipratimu isvengt vertetu sutarti kokia pasirasyt pries priimant aukle.
Tavo_Mano
QUOTE(Koste @ 2008 05 29, 14:24)

nu prajuokinai, tokiu atveju reiketu paklausti ar pati moki mokescius valstybei uz aukle kaip darbuotoja? greiciausiai nemoki, kitaip tariant dirba aukle (kaip ir pas dauguma) nelegaliai, tai kokiu budu galima jai taikyti istatyme numatytas aplinkybes, kai darbuotojas serga? blink.gif
*

Uz aukle mamytes mokesciu nemoka, aukle tai turi daryti pati isigydama verslo liudijima ir mokedama sodrai privalomajai pensijai kaupti. Auklei kaip ir bet kurios kitos profesijos zmogui dirbanciam pagal verslo liudijima Sodra neapmoka nedarbingumo. Gerai tai ar ne cia jau kitas klausymas.

odetama
Turbut priklauso nuo susitarimo. As manau uz atostogas reikia moketi, o uz liga nereikia. Manau cia aukles problema. Kiek zinau, ji gali pati moketis kas menesi sodrai ir ligos atveju gauti biuleteni. g.gif
Mama Jūratė
QUOTE(Geikutux @ 2008 06 01, 07:57)
Tai vat ir visos problemos su aukles darbu del to nelegalumo, nei jom gerai, nei mamom. Na, kad ir pvz. del sveikatos knygeles. Tokiu ligu gali "padovanoti", kad maza neatrodys... Visos su vaikais dirbancios legaliose strukturose, jas privalo tureti, na o aukles ne g.gif ... Kai ieskodama aukles agenturoje, paklausiau, o kaip del sveikatos knygeles. Tai paziurejoi mane, kaip is marso atskridusia bigsmile.gif  blink.gif . Na gerai, o pas mane namuose, tuo metu kudikelis poros menesiu "vartaliojosi" soske.gif ....Reiks uzvesti tema  rolleyes.gif
*

tai va butent del to as ir esu uz aukles -mamas, salia auginancias savo vaikeli. nes tikrai matai, kokia aplinka, tvarka, namai, nes kai tik ateina zmogus pas tave i namus, tai nezinai, gal pas ja namuose tarakonai puotas kelia. as tik uz aukles -mamas.
spirgis_keptuveje
Kai aukle serga ir neateina priziureti vaiko - nemoku jai uz ta diena, nes man tada reikia ieskoti kita zmogu, kuris pabutu su vaiku. Ir atsilyginti uz tai.
mangustas
QUOTE(spirgis_keptuveje @ 2008 10 08, 15:19)
Kai aukle serga ir neateina priziureti vaiko - nemoku jai uz ta diena, nes man tada reikia ieskoti kita zmogu, kuris pabutu su vaiku. Ir atsilyginti uz tai.
*

mes taip pat nemokame
AJIRA
Tikrai nemoku, o uz ka moket ?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.