yra koks paprastesnis budas? O jei virinat tai kaip?
ar butinai su ukisku muilu ar galima ir su milteliais, nes
labai nemegstu ukisko muilo kvapo..
Kaip isbalinti vaikiskus marliukus? Virinti, o gal
yra koks paprastesnis budas? O jei virinat tai kaip? ar butinai su ukisku muilu ar galima ir su milteliais, nes labai nemegstu ukisko muilo kvapo..
GAli ACE balinti, chloras ne taip baisiai alergizuoja, po to gerai išskalauti, gali išvirinti, gali mėginti spec. milteliais (alergiškiem ir mažiem vaikam skirtiem) skalbti ir virinti...
Aš balinu chloru (ACE, Domestos ir kt.)
As baltus dalykus virinu skalbimo masinoje ta spec. virinimo programa + ACE. Tik nepadaugink,nes lieka kvapas slykstokas. Acedelicate
As tai balinu viska su milteliai BOS plius jie yra rusiski, o ju pirkt yra parduotuveje MENDIS. man tai jie
Balinu tik kelis kartus per menesi: pamirkau kelias val balinanciuose milteliuose Tide + ACE, o paskui perskalauju sk. masinoje
manniekas taip neisbalina kaip tiesioginiai saules spinduliai
as gal ne i tema, bet jeigu baliname cia, tai paklausiu irgi cia. ka tik skalbiau rubus ir buvau imetusi vyro maike - balta su melynom rankovem. kas do maike kad pati save nudaze: is baltos liko melsva. melsvi liko ir mergytes marliukai ir baltos ir siaip su rastais maikutes .
tai norejau paklausti ar galiu balinti su ace ir nevisai baltus rubelius? pvz, baltus su meskuciais, gelytem ir .t.t.
Sudukus tai labai gerai iskalbia: i vandeny idet truputy kalio permanganato, o susduku vietas istrinti ukisku muilu ir palikti tam vandeny. Cia mane mociute pamokino
turiu tokią problemą, maniškės visi bodžiukai ir maikutės dėmėtos, tai nuo obuolio, tai nuo banano, o su vaikiškais milteliais šios dėmės neišsiskalbia, bandžiau su milteliais, kuriais skalbiame savo su vyru rūbus, niekas nepadėjo. Pasidalinkit patirtimi, ką jūs tokiais atvejais darot
Net nežinau ką ir bedaryti, nors imk ir išmesk visus, bet gaila, nes nėra jokių garantijų, kad naujų nesuteps.
Niu jei balti, tai išbalink su chloro balikliais, ar išvirink su ūkiniu muilu, jei spalvoti-mėgink su peroksidiniais, bet užskalbtas obuolio, o ypač banano dėmes pašalinti beveik neįmanoma
dėkoju dobšiukui, tikiuosi, kad virinimas padės, o kas dėl peroksidinių, tai vaiko rūbus nelabai norėčiau tokiais skysčiais valyti
Savo dukrtei daznai duodu pasimozoti su obuoliu, slyva ir bananu, tai geriausia priemone visoms demems baltiems rubeliams yra Ace, na ji siek tiek smirda kol numirkai, bet po to isskalauju su saltu vandeniu ir dar isplaunu skalbimo masinoje su milteliais, tai jokio kvapo nelieka, o drabuzeliai vel balti. Bet cia tik mano patirtis, nezinau gal kam ir nepatiks. Taip pat maciau Vanish nauja priemone ivairiu rusiu demems isimti, bet dar neisbandziau. Sekmes.
Bet yra demiu, kur ir tas ACE neima
Na kol kas visas dar isvaliau, reikia uzpilti tiesiai ant demes ir gerai patrinti, labai greit nubala
Aš taip pat naudoju Ace arba ūkinį muilą su tulžimi
Man tai ace nelabai valo demes, tiesa, as dazniau naudoju ta kur skirtas spalvotiems audiniams, bet ir tas baltiems skirtas neisima visko...Gal kas bandet Vanish Oxy action ar kaip jis ten vadinasi?
aš virinu drabužius,aišku tik baltus
Aš naudoju senovinę priemonę - Lilia. Ji pigi ir gerai balina. Ant didesnių dėmių reik tiesiog užberti lilijos ir užpylus šlakelį vandens patrinti, jei reik, pakartoti. Po to sudėti tuos rūbelius į katilą su lilia ir pavirinti.
O obuolio dėmes išima citrinos rūgštis, tik nereik laukti, kol dėmė įsisenės. Čia pasiūliau pigias ir veiksmingas priemones. QUOTE(Džiuga+ @ 2005 10 29, 10:57) Man tai ace nelabai valo demes, tiesa, as dazniau naudoju ta kur skirtas spalvotiems audiniams, bet ir tas baltiems skirtas neisima visko...Gal kas bandet Vanish Oxy action ar kaip jis ten vadinasi? nerealus daikčiukas
As irgi neseniai vanish skysta nusipirkau.Naudojau dar tik savo drabuziam,bet is svarkelio sena deme iseme.Reiks pabandyti ir vaiko iskalbti kada.
vakar skalbiau,tai pries dedama drabuzius i skalbykle ant kiekvienos demeles uzpiliau biskuti VANISH,o paskui dar ir i skalbykle ipyliau,tai visu demeliu kaip ir nebuvo!!!!
QUOTE(Eglyte @ 2004 09 29, 16:59) turiu tokią problemą, maniškės visi bodžiukai ir maikutės dėmėtos, tai nuo obuolio, tai nuo banano, o su vaikiškais milteliais šios dėmės neišsiskalbia, bandžiau su milteliais, kuriais skalbiame savo su vyru rūbus, niekas nepadėjo. Pasidalinkit patirtimi, ką jūs tokiais atvejais darot Net nežinau ką ir bedaryti, nors imk ir išmesk visus, bet gaila, nes nėra jokių garantijų, kad naujų nesuteps.
aš skalbiu su Ariel 90 laipsniu temperatūroje. Jei nepadeda - su Vanish, arba su tais rusiškais "BOS" milteliais
As balinu taip
QUOTE(Skraiduole @ 2006 08 18, 22:53) aš skalbiu su Ariel 90 laipsniu temperatūroje. Jei nepadeda - su Vanish, arba su tais rusiškais "BOS" milteliais as irgi skalbiu su ariel skystu zalias lipdukas vanish irgi milteliai patiko,tik pries tai pamerkiau nakciai,irgi balti drabuziai dar patiko Bali atrodo taip vadinasi ant butelio kitoje puseje ir raso tinka ir vilnoniams dabar maniskei toks amzius,kai didesne dalis maisto patenka ant drabuziu nei i burna
Senovinis budas: vasara pries saule padziauti. Isbalins ir isdezinfekuos.
As baltus virinu skalbimo masinoje,net ir kai kuriuos sviesius spalvotus,kurie nebijo aukstos temperaturos ir nepaleidzia spalvos.kadangi mano seimynos odele yra elergiska,naudoju persil non bio skalbimo miltelius (skirti jautriai odai) dar ipilu ACE spalvotiems ir zinoma audiniu minkstikli lenor sensitive,uztatau virinimo programa+ extra rinse ( daugiau skalauja) nors gal ne visos masinos sia programa turi, ir skalbiniai buna
skalb. milteliai+ACE arba BALIS
man tai niekas nepadeda- kleckai atsiplauna po n-tojo skalbimo
vat tik jus nesijuokit,as tai visokius bodziukus,seilinukus,bliuskytes virinu ir ipilu truputi kolozetu valiklio ir taip dar feiry ir milteliu truputi. pavirinu pratrinu rankom arba i skalbimo masina trumpai programai. O tada visi rubai kaip nauji.
QUOTE(joolita @ 2007 02 15, 21:29) vat tik jus nesijuokit,as tai visokius bodziukus,seilinukus,bliuskytes virinu ir ipilu truputi kolozetu valiklio ir taip dar feiry ir milteliu truputi. pavirinu pratrinu rankom arba i skalbimo masina trumpai programai. O tada visi rubai kaip nauji. otai negeriau siuo atveju nesiot biski demetus ir nupirkt naujus, nei tokia chemija naudot, ir paskui vilkt prie nuogo kudykio odos???? cia nejuokinga, cia biski drastiska...
Visus vaiko drabužėlius skalbiu Amway vaikiškais milteliais (pirmosios dėžutės užteko beveik metams, nors skalbiu pakankamai dažnai). O dėmėms, ne tik vaiko, bet ir mūsų pačių, drabužiams nusipirkau Amway baliklį.
Kai perki, atrodo labai brangu. Bet kai pažiūri, kiek laiko naudoji, tai gal ir ne taip labai brangu... Nereklamuoju, bet jei turit galimybių - išmėginkit.
Aš skalbiu su Ace spalvotiems, bet vistiek nelabai. dar baltiems geraio tokie BOBAS berods milteliai tai irgi nieko... Tik va pas mus sausas dermatitas ant koju, tai reikia du kart skalauti, tai jokiu minkstiklių nepilu, uždraudė, tai nei kvepia, nei minksti...
labai gerai balina ir visas demes naikina vanish,net ir pastovejusias.tik paskui dar perskalbiu su milteliais bobas,nes maziukas truputi alergiskas.ir visi rubeliai kaip nauji
as tai skalbiu su BOBAS arba Vanish drabuziai
Mes visas demes ir is baltu, ir is spalvotu isplaudavom su Vanish
Aš irgi Amway baliklį naudoju
Geriausiai aišku iš kart, bet jei per kartą neišbalina (nes pagal taisykles nedarau) tai po kokio kito karto gaunu ką noriu joolita, QUOTE(joolita @ 2007 02 15, 20:29) vat tik jus nesijuokit,as tai visokius bodziukus,seilinukus,bliuskytes virinu ir ipilu truputi kolozetu valiklio ir taip dar feiry ir milteliu truputi. pavirinu pratrinu rankom arba i skalbimo masina trumpai programai. O tada visi rubai kaip nauji. Ojeeeeeeeeeee
baltiems Ace blue naudoju, bet po to skalbiu ir skalauju
man ši tema irgi aktuali nes mano vaikučio drabužėliai papilkėję
aš balinu su ace delicate - spalvotiems, bet kad ir balti labai gerai išisbalina. tik po to aišku reikia perskalbti su milteliais
klozetų valiklis
Aš tai naudoju Persil, Tide miltelius su užrašu sensitive, bet baltus nepasakyčiau, kad gerai išskalbia, gerai, kad radau šią temikę, pasiskaitysiu kuo kitos mamos balina ir pasinaudosiu patarimais
[quote=Neringa K.,2007 06 29, 23:38]
klozetų valiklis Nemanau, kad kituose balikliuose mažiau tos chemijos g.gif Aš taip pat dažnai panaudoju Domestos dėmėms iš baltų skalbinių išimti. Tik užtepu ant dėmės, palaikau truputį, praskalauju ir tik tada metu į skalbyklę.
O kas išimtų pelėsio dėmes? Turbūt klausimas gerai skamba, bet būna ir tokių
Jokių baliklių nenaudoju vaikiškiems rūbelams
Na dėl klozetų valiklio nu tai čia viršūnė QUOTE(voveraite1302 @ 2007 06 30, 19:25) O kas išimtų pelėsio dėmes? Man irgi buvo su vienu bodžiuku, niekaip nepašalinau, teko išmest.
o dieve,klozetu valiklis
QUOTE(voveraite1302 @ 2007 06 30, 20:25) O kas išimtų pelėsio dėmes? Turbūt klausimas gerai skamba, bet būna ir tokių Man taip irgi buvo nutikę |