Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Paruošiamieji sąrėmiai
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4
pince
Jau kelintą naktį jaučiu sąrėmių skausmus,kadangi tai antras nėštumas,tai tą skausmą atpažįstu.Tas skausmas trunka apie minutę,kartojasi tris keturis kartus,dieną nebūna,tik naktį.Buvau pas gyd,kaklelis užsidaręs,vaikelis juda gerai.Aš bijau ,kad priprasiu prie to skausmo,nes esu kantri irnebesuprasiu,kad jau prasidėjo,nes per pirmą nėštumą taip nebuvo,nebuvo jokių skausmų.Bijau dėl to,kad pirmą pagimdžiau labai greitai,sako antras dar greičiau,kentėsiu ir pagimdysiu dar namie.Ką patarsit mamytės ax.gif ,gal kam panašiai buvo?
katuksss
O man jokiu saremiu nera, tik daznaii pilvo apacia maudzia jau gal kokia savaite blush2.gif
Lazdyniete
Man tai paruosiamieji saremiai prasidejo mazdaug dvi savaites pries gimdyma - gimda stipriai susitraukdavo ir vel atsileisdavo, bet perodiskumo nepastebejau. Skausmo kazi kokio irgi nebuvo, paskui man su tais paruosiamasiais saremiais ir kaklelis atsidare. O tai, kad jis atsidarineja suzinojau nuejusi pas gydytoja, nes ta diena man buvo nustate, kad turiu gimdyti. Taigi nuejau, gydytoja paziurejo ir sako, kad jau siom dienom bus viskas, o po to jau tuputi ir kraujo pasirode. O skausmu nejauciau, tik jau ligonineje kai nuleido vandenis, tai ir skausmas atejo blink.gif
*vandene*
Turbut ir pas mane prasidejo paruosiamieji saremiai, man kasdien paskausta pilvo apacia, skausmas toks lyg adatom badytu. Klausiau gydytojos kodel taip yra, sake, kad jau ruosiasi gimdymui smile.gif
belosneska
o man naktimis skauda klubu kaulus,riesus.pabundu nuo skausmo ir verciuosi ant kito sono.gal kalcio trukumas?
pukpuk
QUOTE(belosneska @ 2006 10 12, 18:06)
o man naktimis skauda klubu kaulus,riesus.pabundu nuo skausmo ir verciuosi ant kito sono.gal kalcio trukumas?
*

keista, man tas pats. blink.gif nors gimdyt tik vasarį turiu. g.gif
medituk
QUOTE(belosneska @ 2006 10 12, 19:06)
*

Tikrai kalcis nepades. Nestumo metu issiskiria hormonai, laisvinantys sanariu raiscius- taip ruosiamas dubuo gimdymui, kad leliukui gimstant dubens kaulai laisvesni butu ir siek tiek prasiplestu. Tai normalu. Ir, deja, teks pakenteti ax.gif Jokiu priemoniu nuo to nera.
O tikrieji saremiai prasideda tada, kai tampa reguliarus, dazneja, su jais kartu jauciamas skausmas nugaroj, pilvo srityje.
Migle
man irgi antras. irgi esu kantri. Irgi bijau kad nepraziopsociau, o tai su pirmu nuvaziavau su 8 cm ir nepasakyciau kad skaudejo...

kamstis pirma karta neisejo, tad tikiuosi tik is vieno dalyko suprasti kad tai neparuosiamieji - is periodisku vis trumpesniu intervalu pasikartojanciu saremiu.

Stai is pirmo gimdymo atsiminimai:
Apie 2 val nakties prasidejo trumpi saremiai. Tarp pirmo - antro buvo koks 40 minuciu tarpas, o veliau tarpai tarp saremiu trumpejo apie 5 minutes. Saremiai trunka apie 0.5-2 minutes. Saremio metu ne tik sukieteja visas pilvukas, bet ir maudzia strenas kaip per mestruacijas. Gulint maudzia maziau - galima net miegoti, o kai atsikeliau apie 6 val. nusiprausti po dusu, pasidare daug stipresni. Isgeriau arbatos ir kai saremiai pasidare kas maziau kaip 10 minuciu isvaziavome i ligonine. Tai buvo apie 7 ryto. Kaip minejau nuvaziavau jau pasiruosusi gimdyti. Saremiai buvo kas 5 minutes, taciau vaikinas dar nebuvo pasiruoses ateiti i si pasauli (neisistaciusi galvyte). Teko gimdymo veikla stabdyti, sokti su vyru lambadas ir todel uztrukome beveik iki 11 val. Taigi pirmas gimdymas truko apie 8 val. (jei butu be komplikaciju - 6 val.smile.gif

Hm, jei su antru bus greiciau ir be jokiu sposu, tai suskaiciuosiu 5-6 reguliarius saremius besikartojancius trumpejanciu intervalu ir varysiu i ligonine:)
Zorzeta1984
QUOTE(belosneska @ 2006 10 12, 18:06)
*

AS manyciau, kad tiesiog klubai pleciasi todel taip ir skauda. ax.gif Tarp kitko mane kankina klubu skausmai ir 4u.gif
belosneska
jo kalcis tikrai cia nepades.sia nakti galvojau,kad teks gerti nuskausminancius koks skausmas kaulu buvo,kad pagalvojau,kad atsikelsiu su dideliu "uzpakaliu"grubiai tariant.nors antras vaikas,bet bijau labiau gimdyti nei pirma karta,bet jei taip skaudes priprasiu prie skausmo ir manau bus nebaisu nestuke.gif
baltė
Tikrieji sąrėmiai turi būti reguliarūs, dažnėjantys, jei susitraukia pilvelis iki dešimties kartų per dieną - tai paruošiamieji...
sezil
Jei sąrėmiai paruošiamieji, tai pagulėjus šiltoje vonioje jie nurimsta. O kai jau bus tikrieji sąrėmiai, jie tikrai nenurims, o suintensyvės. Čia iš mano praktikos.
ingutera
Man savaitgalį besimaudant duše toks irgi skausmas užėjo, lyg mėnesinių, toks tempimas ir panašiai, net teko atsisėsti dušo kabinoj, nei vanduo nepadėjo, niekas. tęsėsi gal 15-20 min ir praėjo. tai turbūt prasideda tie paruošiamieji sąrėmiai?
ingutera
na va, vakar vėl tas skausmas pasikartojo, matyt tikrai čia jau paruošiamieji sąrėmiai...
AGNIUXX
man taip pat paskutiniu metu uzeina tokie kaip menesiniu skausmai, kurie trunka keleta minuciu.
Margareta
na kaip man aiskino tikrieji buna reguliarus gali reguliariai trumpeti o paruosiamuju intervalai sokineja. be to saremiu daznuma ir reguliaruma reikia stebeti apie 2 val. nes ir paruosiamieji gali trukti apie valanda ir ilgiau o po to nustoti..... g.gif
gustaute
Per kursus apie gimdymą daug pasakojo kaip atskirti tikrus ir tariamus sąrėmius. Tariami: nereguliarūs, nestiprėjantys, nedažnėjantys, gali praeiti pakeitus padėtį, pagulėjus šiltoje vonioje.
Tikrieji: tarpai tarp sąrėmių trumpėja, skausmas intensyvėja, nepraeina.
Fenomenali
Man paruošiamieji sąrėmiai tęsėsi apie 3 savaites iki gimdymo doh.gif Per tą laiką buvau kelis kartus nuvažiavusi apžiūrai, nes jau jaudintis buvau pradėjusi, taip pačiai, kaip ir daugelis čia rašiusių, bijojau supainioti su tikruoju gimdymu. Kiekvieną vakarą eidama miegoti galvodavau, kad "šiąnakt tai jau tikrai važiuosiu gimdyt...". O ryte atsikeldavau kaip niekur nieko, ir vėl dainelė nuo pradžių...
\Man nepadėjo nei šilta vonia, nei konajako stiklelis, nei vaistukai schmoll.gif Niekas. Tiesiog viskam atėjo savas laikas.
O viskas baigėsi tuo, kad vandenys nubėgo ... biggrin.gif
Žanetyte
Didziausias skirtumas tas, kad jie nereguliarus ir nestiprejantys mirksiukas.gif
vasarele85
labukas as db su tais paruosiamaisiais ir kankiniuosi nakti neimanoma miegoti gimfda susitraukineja kas 10- 8 min. ir tas laikas trumpeja o kaklelis neatsidarineja kosmaras kazkosk man su pirmu tikrai taip nebuvo jokiu paruosiamuju iskart staigiai vandenys nubego ir per 7 val pagimdziau thumbup.gif o db su antru jau du kartus gulejau ligonineje ir tik su tais paruosiamaisiais saremiais kancia kosmaras ir tiek doh.gif
trixi
sveikos visos. gal galit pasidalinti patirti apie netikruosius saremius??? jau kelinta diena pilvo apacioje jauciu skausmingus "diegliukus", bet jie atsiranda tik tada kai einu. Tie "diegliukai" yra dazni ir kai uzeina tiesiog norisi susiriesti i kamuoliuka. Ar tai yra saremiai ar kas kita????
Fenomenali
Man dvi savaitės iki gimdymo buvo netikrieji sąrėmiai. Jie buvo nereguliarūs, į patį nėštumo galą būdavo momentų kai kartodavosi kas 10 - 5 min, o po valandos vėl kuriam laikui išnykdavo.
Apibūdinti juos sunku, manau kiekviena juos suvokia ir jaučia skirtingai. Man irgi būdavo kažkas panašaus į tavo minėtuosius "diegliukus". Kai užeidavo tas "diegliukas", geriausiu atveju norėdavosi atsisėsti, o blogiausiu (kai "diegliukas" būdavo ypač skaudus) - atsigulti ir susiriesti. Jų metu - visada glostydavau savo pilvuką ir jausdavau, kaip susitraukinėja gimda wub.gif

Kai tie netikrieji, arba gydytojų dar vadinami - paruošiamieji - sąrėmiai man prasidėjo, aš iš karto nuvykau pas gydytoją, kuri apžiūrėjo ir patvirtino, kad tai kaip sakant "ložnaja trivoga" tongue.gif

zebra
QUOTE(trixi @ 2007 09 11, 18:41)
sveikos visos. gal galit pasidalinti patirti apie netikruosius saremius??? jau kelinta diena pilvo apacioje jauciu skausmingus "diegliukus", bet jie atsiranda tik tada kai einu. Tie "diegliukai" yra dazni ir kai uzeina tiesiog norisi susiriesti i kamuoliuka. Ar tai yra saremiai ar kas kita????
*

Va va ir man tokie jau senokai yra.Tikri diegliai vaikšto per kaklelį,ypač,kai persidirbu arba pavargstu,čia ruošiasi kaklelis gimdymui,o ir kaulus skauda apatinius doh.gif tai ginė apžiūrėjo mane,sakė jau tiesinasi kaklelis ir per 1 pirštą persivėręs ax.gif
rence*
Netikrieji saremiai - kitaip paruosiamieji -tai nereguliarus gimdos susitraukimai..
Jie dazniausiai atsiranda likus kelioms savaitems iki gimdymo bet tai ne visoms - ju gali ir nebuti.. Jie gali buti duriancio ar maudziancio pobudzio ir daznai lydimi gimdos sukietejimo (bent jau pas mane). Mano atveju jie nera kazkokie labai skausmingi - o dabar tai jau turbut pripratau ir net neissigastu kai jie prasideda..
svarbiausia teisykle - jie nereguliarus, savaime ar pvz po siltos vonios praeina..
Tikrieji saremiai - jie reguliarus ( kas kazkiek minuciu reguliariais tarpais) ir stiprejantys bei lydimi skausmo..Tada jau reik vaziuoti i ligonine g.gif
zipzip
man tai buvo kokia 29 sav pilvukas pradejes kieteti, bet pradejau gerti magni (magvit po 1-2 tabl per diena) ir dabar jau viskas gerai mirksiukas.gif

o siaip gydytoja sake, jei kartojasi dazniau nei kas 15 min, tai tokiu atveju reikia vaziuoti i ligonine blink.gif
logika
bet diegliukai pilve ar kur?
nu man šiandien kažkaip vis paskauda giliai makštyje, toks jausmas lyg kažkas susitraukia ir atsileidžia. kas tai galėtų būti? kažkaip neramu unsure.gif
Liutaure
Man tai irgi dvi savaites iki gimdymo buvo paruosiamieji saremiai, gan skausmingi gimdos susitraukinejimai, uzeina ir tesiasi po puse minutes, buciau iskart vaziavus i ligonine, tik tiek, kad jie buvo visai nereguliarus, tai kas desimt minuciu, tai ir po pora valandu praeina rolleyes.gif
darbsti
QUOTE(trixi @ 2007 09 11, 18:41)
*

Man atrodo, merguzele, cia ne saremiai, o Tiesiog vaiko galvyte leidziasi zemyn, delto ir skauda. Man ir taip pat budavo, kai eidavau, tiesiog budavau priversta sustoti, nes skausmas duriantis tiesiai i gaktikauli. Nezinau, gal as klystu?
O paruosiamieji saremiai, gal labiau visas pilvas ar pilvo sonus maudzia, skauda. Aisku kiekvienai individualiai. smile.gif
_beata_
o man 33-ia savaite gal kokias 2 min, gal maziau, labai skaudejo pilvo apacia, sonai, nugara, negalejau net atsikelti is lovos, betkai tik atsistojau viskas praejo. Kas tai galetu buti? Juk dar labai anksti, ane? unsure.gif
Kita diena nuvaziavau pas daktare, apziurejo, pasake viskas gerai.
Liutaure
Paruosiamieji saremiai yra nereguliarus, kai pakeiti padeti pranyksta, o tikrieji dazneja ir niekur jie nedingsta ar sedetum ar stovetum biggrin.gif
brilly
O man uzeina skaudet pilvo apacia, kai pvz greiciau paeinu, pavargstu ar staigiai atsistoju-tai ir sukieteja pilvukas dar. Labai nesijaudinu labai, nes nemanau, kad pagimdysiu taip anksti blink.gif Bet visada atsisedu ar atsigulu ir palaukiu kol praeis ax.gif
Diana.Z
Net ramiau pasidare paskaicius Jusu komentarus rolleyes.gif Pries beveik 2 savaites buvau pas gydytoja del tu skausmu, tai paziurejo ir pasake, kad kaklelis prasidares 1 cm, tai liepe nesikelt is lovos, kad islauktume 37 savaites (man dabar beveik 35). Bet skausmas nepraeina ir kasdien skauda, o gydytojas isvykes ir priims tik spalio 9d. Tai labai neramu, kad gal kazkas negerai arba kad nieko blogo neatsitiktu... unsure.gif
brilly
Nors man dar greitu laiku gimdymas negresia, bet geriau is anksto apsisviest, kad ramiau butu ax.gif Jus cia visos labai aiskiai papasakojot, kaip tikrus saremius nuo paruosiamuju atskirt, kad man jokiu neaiskumu neliko, kaip iki tol buvo 4u.gif
Lipgirl
Reikia priprasti tureti prie saves laikrodi, jeigu prasidejo maudimai, uzfiksuoti, kada prasidejo ir stebeti kokias 2 valandas. Jei nereguliarus, nusiraminti ir nekreipti demesio. Jei reguliarus, reikia ziureti, kas kiek laiko kartojasi. Pirma karta gimdancioms i ligonine vaziuoti reiktu, jei kartojasi kas 5-6minutes, antra karta - anksciau.
Fenomenali
QUOTE(Lipgirl @ 2007 10 03, 10:29)
Reikia priprasti tureti prie saves laikrodi, jeigu prasidejo maudimai, uzfiksuoti, kada prasidejo ir stebeti kokias 2 valandas. Jei nereguliarus, nusiraminti ir nekreipti demesio. Jei reguliarus, reikia ziureti, kas kiek laiko kartojasi. Pirma karta gimdancioms i ligonine vaziuoti reiktu, jei kartojasi kas 5-6minutes, antra karta - anksciau.
*

Tęsiant kalbą apie paruošiamuosius... ant mano rankos visą nėštumą laikrodis buvo. Prasidėjus paruošiamiesiems sekdavau laiką.
Iš tokių kuriozinių situacijų dažnai kartodavosi ši: tik susiruošiam apsipirkt, atvažiuojam į kokį PC, o man tie paruošiamieji užeina... doh.gif Aš kaip dramblys nupūškuoju iki artimiausio suolelio, atsisėdu skaičiuoju laiką... Viskas lyg ir apsiramina, sustoja, nurimsta... Tik atsistoju, neriu tarp lentynų - vėl užeina doh.gif Tada griebiu MB už rankos ir važiuojam namo biggrin.gif Va tokie mano apsipirkimai paskutinėm dienom būdavo hihihi.gif
maman8
kazin kaip turetu skaudeti kai paruosiamieji saremiai, kaip per menesines, pilvo apacia? man praeita nakti taip nezmoniskai diege desne pilvo puse kad nezinojau kur detis, ir taip truko kokias dvi valandas su kokiu pora minuciu pertraukom. ar kam panasiai nutike? nes bijau vel pajust ta skausma
KERERA
Sveikos, o man tai kas nakti taip maudzia gimda, kad paryciai sunku net miegoti buna... O apie apsivertima ant kito sono net pagalvoti negaliu. Nors dienos metu jauciuosi labai gerai. Buvau vakar pas gydytoja, tai ji pasake, kad gimdymo pozymiu dar nera, tik kaklelis suminkstejes. Taciau jei dar menesi laiko reikes tokius skausmus kesti, tai jausmas nekoks...
-->BLOOONDINKA<--
nu man vakar labai skausmingi spazmai buvo uzeje pilvo apacioj ir taip apie 1,5 valandos, vyras jau norejo i ligonine vezt, bet pagulejau ir praejo, tai nuo to laiko sunkiai vaikstau pilvo apacia tokia skausmingesne pasidare, net nan ar cia buvo paruosiamieji ?? g.gif nenoriu lekt vis pas gydytoju del kiekvieno diegliuko
ajuka
Netikrieji saremiai yra nereguliarus. bet siap jie tokie pat kaip ir tikrieji, pilvukas sukieteja ir maudzia.
man jau yra jie. pastebejau kad dazniausiai vakarais ir naktim kai pavargstu. pilvas kietas pasidaro ir skausmas stiprus suriecia. ir taip kokius tris kartus.nemalonu, nes vis pagalvoju kad gali tekt i ligonine vaziuot o baisiai ten nenoriu tongue.gif bet.. paguliu ir praeina.tai bent tiek.
as patarciau jum visad uzejus skausmam sekt juos su laikrodziu, saremiai tikri bus daznejantys, pradzioj gali but kas 15min, paskui kas 10, 8... ir ttt.
ir buna kaip rasot tokie diegliai makstyje, va cia man isties neramu, kad kaklelis nesiveria kartais.. dar per anksti gi mums g.gif blink.gif
jautuke0
QUOTE(brigitaaa @ 2008 01 02, 18:32)
nu man vakar labai skausmingi spazmai buvo uzeje pilvo apacioj ir taip apie 1,5 valandos, vyras jau norejo i ligonine vezt, bet pagulejau ir praejo, tai nuo to laiko sunkiai vaikstau pilvo apacia tokia skausmingesne pasidare, net nan ar cia buvo paruosiamieji ??  g.gif nenoriu lekt vis pas gydytoju del kiekvieno diegliuko
*

O aš patarčiau nuvažiuot pasitikrint 4u.gif Ir nebijok nuvažiuot per anksti...čia jų darbas žiūrėt ar laikas ar ne. Man reguliarių sąrėmių nebuvo-užeidavo, o paskui po 4-5 val.nurimsdavo... negalėdavau paeit ax.gif O kai nuvažiavau, tai iš karto paguldė į gimdyklą. Beje, į gimdymo pabaigą nukrito virkštelė ir teko skubiai daryt cezarį. Baisu ir pagalvot kas būtų jei tuo metu bučiau namie unsure.gif Nenoriu gasdint, noriu tik pasakyt, kad geriau 100 kart nuvažiuot pasitikrint, negu paskui graužt save. Tiesiog nuvažiuok 4u.gif Linkiu sėkmingo gimdymo smile.gif (Ir prisimink-kiekvienai viskas vyksta skirtingai-neprisitaikyk sau mano istorijos 4u.gif )
-->BLOOONDINKA<--
QUOTE(Inex @ 2008 01 02, 16:03)
O aš patarčiau nuvažiuot pasitikrint 4u.gif  Ir nebijok nuvažiuot per anksti...čia jų darbas žiūrėt ar laikas ar ne. Man reguliarių sąrėmių nebuvo-užeidavo, o paskui po 4-5 val.nurimsdavo... negalėdavau paeit ax.gif  O kai nuvažiavau, tai iš karto paguldė į gimdyklą. Beje, į gimdymo pabaigą nukrito virkštelė ir teko skubiai daryt cezarį. Baisu ir pagalvot kas būtų jei tuo metu bučiau namie  unsure.gif Nenoriu gasdint, noriu tik pasakyt, kad geriau 100 kart nuvažiuot pasitikrint, negu paskui  graužt save. Tiesiog nuvažiuok 4u.gif Linkiu sėkmingo gimdymo smile.gif  (Ir prisimink-kiekvienai viskas vyksta skirtingai-neprisitaikyk sau mano istorijos 4u.gif )
*

g.gif nu reiks vis delto nuvazuot pasitikrint, nes vis kazkaip nepraeina tie dilgciojimai, ir paciai bus ramiau ax.gif
jautuke0
QUOTE(brigitaaa @ 2008 01 03, 15:24)
g.gif  nu reiks vis delto nuvazuot pasitikrint, nes vis kazkaip nepraeina tie dilgciojimai, ir paciai bus ramiau  ax.gif
*

Sėkmės tau 4u.gif Parašyk kaip sekėsi... ax.gif
Adore
Sveikos mergaites,

kaip suprasti, ar cia gimda susitraukineja ar netikri saremiai? Ar cia tas pats? Kazkaip pati nebesuprantu..... Man daznai uzeina, kad suspaudzia visa pilva, o paskui atleidzia. Taip turi buti????
-->BLOOONDINKA<--
nu va siandien buvau pas gine, uzrase lialiuko sirdies tonus, sake viskas gerai thumbup.gif dabar tik lieka laukti kada sugalvos lialius gimt, o del tu diegliuku, gimdos susitraukinejimu sake taip turi but, nes tai paruosiamieji saremiai, bet ui kokie jie nesaldus verysad.gif
Žm@nytė
QUOTE(ajuka @ 2008 01 02, 15:31)
Netikrieji saremiai yra nereguliarus. bet siap jie tokie pat kaip ir tikrieji, pilvukas sukieteja ir maudzia.
ir buna kaip rasot tokie diegliai makstyje, va cia man isties neramu, kad kaklelis nesiveria kartais.. dar per anksti gi mums g.gif  blink.gif
*

g.gif
nu aš tundra tikrai tada doh.gif
tai kai pilvas kietas kaip obuoliukas ir maudžia tai čia vadinasi sąrėmis?
o jeigu ta būsena būna - na koky 10-20 min pastoviai....
paskui praeina ir praeina.... ir taip dienoj kelis kartus :mauastau:

o tas dieglys lyg makstyje - as tai maniau, kad lelius ten kazkur "pasispardo" unsure.gif
MO
man kazkur nuo 8 men. pamaudzia pilvo apacia kaip per mm, kartais silpniau, kartais stipriau, bet jokiu intervalu, tiesiog istisinis maudimas, ir labai nustebau, kai gyd. pasake, jog cia ir yra paruosiamieji saremiai... g.gif
ajuka
QUOTE(Žm♥nytė @ 2008 01 07, 22:22)
g.gif
nu aš tundra tikrai tada doh.gif
tai kai pilvas kietas kaip obuoliukas ir maudžia tai čia vadinasi sąrėmis?
o jeigu ta būsena būna - na koky 10-20 min pastoviai....
paskui praeina ir praeina.... ir taip dienoj kelis kartus :mauastau:

o tas dieglys lyg makstyje - as tai maniau, kad lelius ten kazkur "pasispardo" unsure.gif
*

jo, tai jau saremis nestuke.gif o del diegliu maksti nezinau as net, buvau pas gyd, bet sake, kaklelis tvarkoj, ilgas dar, tai net nezinau kas cia gali but unsure.gif

*Blanche*
QUOTE(maman8 @ 2007 10 22, 17:14)
kazin kaip turetu skaudeti kai paruosiamieji saremiai, kaip per menesines, pilvo apacia? man praeita nakti taip nezmoniskai diege desne pilvo puse kad nezinojau kur detis, ir taip truko kokias dvi valandas su kokiu pora minuciu pertraukom. ar kam panasiai nutike? nes bijau vel pajust ta skausma
*

MAN BUVO PANASIAI PER PASKUTINI NESTUMA,jau net pagalvojau gydytojai skambint,bet kaip tai nurimo...o saremiai tie netikri- bent jau man visada pilvas sukietedavo,pasidarydavo kaip akmeninis smile.gif
Žm@nytė
QUOTE(blansa @ 2008 01 19, 11:00)
o saremiai tie netikri- bent jau man visada pilvas sukietedavo,pasidarydavo kaip akmeninis smile.gif
*

tai geriai tada cool.gif
-->BLOOONDINKA<--
paryciais pabudau nuo pamaudenimu kaip per mmm, sukietejo gimda (kaip i kamuoli susitrauke) nu bet su tokiu skausmeliu, ir taip istisai kelias valandas, nu jau beveik dziaugtis buvau gal lialius nores islyst cool.gif nu jo bet kur tau prasikankinau ir viskas baiges verysad.gif stai ir vel sedziu prie kompo kaip agurkelis lotuliukas.gif matyt tai paruosiamieji tebbuvo unsure.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.