Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Paruošiamieji sąrėmiai
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4
georgiana
QUOTE(zance @ 2009 07 05, 22:08)
Labukas,manau kad netikri,nes man irgi paskauda ir gimda sutraukia ir makstyje duria,o pilvas pasidaro sunkus lyg akmeni kas ideje butu...irgi nesuprantu smile.gif galvoju jau kaip suries vandenys nutekes tai jau tada tikrai vaziuosiu smile.gif
*

keista ta tokia laukimo baime tikrai atrodo kad ims ir nelaiku issisauks tas prieslaikinis, vaikstau vos ne kojas suglaudus ir tikrai tie pamaudenimai va siandien sugebejau puse kambario grindu isplauti ir atsirado tempimas doh.gif visai jau nieko negaliu daryti g.gif ir dar prie to pacio sirdis ima permusineti verysad.gif
tuzikas83
Man irgi kartais makstyje toks durimas buna, o siaip pilvuka kaip per menesines pamaudzia - tai cia kaip ir netikrieji saremiai. Vakar kaip tik gydytoja apziurejo, sake jau kaklelis visai trumpas, laukiame pasirodant kleckiaus biggrin.gif
endi
nezinau kas su manim daros, nakti apie pirma pajutau pirmuosius saremius, kurie kartojosi kas mazdaug 9min 8 min. 11 min. 12min 4 min ir t.t. ir trunka apie 1 min. skausmas nevaikiskas, suima kaip reikiant ir tai tesiasi jau apie 13 valandu ir niekas nesikeicia nei dazneja nei stipreja, tiesiog tokie pat kas mazdaug 10 min. buvau ligoninej, nei kaklelio nepatikrino, atseit per reti saremiai ir issiunte namo. siandien vakare guldys ir skatins, nes jau pernesiojimas gresia.as taip apsidziaugiau kai saremiai prasidejo, galvojau iki vakaro netempsiu ir pati pagimdysiu be skatinimo bet ziuriu kad nieks nejuda unsure.gif tai kaip cia suprast-cia paruosimieji skaitosi? g.gif
Lavrynka
QUOTE(Lavrynka @ 2009 05 11, 23:17)
Nejauciu as paruosiamuju tikriausiai sad.gif Lygtais paciupineju pilvas kietas buna kartais ....idomu kaip cia bus... buvau pas gydytoja va penktadieni jau 2 cm atidarymas  g.gif
*

Tikrai nejutau jokiu paruosiamuju, o ir tikruosiu saremius supratau tik po kokiu 2 val blush2.gif o po dar 5 val gime Monikute thumbup.gif
_Alba_
man jau 3 dienas susitraukineja gimda... toks keistas pilvukas apie 30-40 sek. buna: toks kietas, aplavus kamuoliukas aplink bamba palieka, paskui atsileidzia, bet neskauda man g.gif o sako, kad per parengiamuosius turi mausti pilvuka, lyg ir strenas skaudeti... doh.gif o man jokio diskomforto isskyrus ta sukietejima smile.gif
ir taip dazniausiai buna vakarais, na bet ir diena pasitaiko. per diena taip kokius 15 kartu unsure.gif
tai cia kaip suprantu jau reikia laukti kamscio pasisalinimo ir kazkas panasaus? mirksiukas.gif
Miracle_mira
QUOTE(*Mamyte*24 @ 2009 10 06, 14:59)
man jau 3 dienas susitraukineja gimda... toks keistas pilvukas apie 30-40 sek. buna: toks kietas, aplavus kamuoliukas aplink bamba palieka, paskui atsileidzia, bet neskauda man  g.gif  o sako, kad per parengiamuosius turi mausti pilvuka, lyg ir strenas skaudeti...  doh.gif  o man jokio diskomforto isskyrus ta sukietejima  smile.gif
ir taip dazniausiai buna vakarais, na bet ir diena pasitaiko. per diena taip kokius 15 kartu  unsure.gif
tai cia kaip suprantu jau reikia laukti kamscio pasisalinimo ir kazkas panasaus?  mirksiukas.gif
*

As taip pat jau kelis kartus jauciau lyg tuos paruosiamuosius saremius, tai skauda nugara ir skausmas perena i pilva, jis sukieteja.. kartais dar duria makstyje... matyt pernesioti maziuko neteks smile.gif
o gal kamstis tau jau pasisalino, ne visos tai pajaucia? gydytoja nieko nesake?
Pušūnė
Pas mane pilvukas sukieteja tik kaip kazka pasidarbuoju, ar susilenkiu, batus apsimauti blink.gif . Tai patampa kaip akmuo kietas, bet manau, kad netikriesiems saremiams dar truputi per anksti. Siaip tai daugiau jokiu kitoku pojuciu nebuna.
jurackaaa
QUOTE(*Mamyte*24 @ 2009 10 06, 13:59)
man jau 3 dienas susitraukineja gimda... toks keistas pilvukas apie 30-40 sek. buna: toks kietas, aplavus kamuoliukas aplink bamba palieka, paskui atsileidzia, bet neskauda man  g.gif  o sako, kad per parengiamuosius turi mausti pilvuka, lyg ir strenas skaudeti...  doh.gif  o man jokio diskomforto isskyrus ta sukietejima  smile.gif
ir taip dazniausiai buna vakarais, na bet ir diena pasitaiko. per diena taip kokius 15 kartu  unsure.gif
tai cia kaip suprantu jau reikia laukti kamscio pasisalinimo ir kazkas panasaus?  mirksiukas.gif
*

man nuo vakar velaus vakaro taip pat.. daznai sukieteja.. atsileidzia.. vel sukieteja g.gif bet nieko neskauda blush2.gif
nanukele
Sveikutes sveikinu visas besilaukencias ir jau susilaukusias 4u.gif esu 36 sav nescia mano gimdos kaklelis yra sutrumpejes iki 2 cm bet neatsiveres nuo 30 sav, dabar naktimis negaliu miegoti nes skauda klubus iki asaru apsiversti negaliu nes nerealiai skauda gaktikauli, bet nesivartyti negaliu nes maudzia pilva ir strenas kaip per menesines, diena tas maudimas nepraeina jis nereguliarus bet buna skausmingas ir pilvas pasidaro labai kietas ir taip jau kenciu kelias dienas, kaip manot ar tai paruosemieji ar man jau nejuokais reiketu sunerimti? unsure.gif
nanukele
Sveikutes 4u.gif nuo 30 sav atsidares 2 cm kaklelis visi sake kad neisnesiosiu bet isnesiojau nors skausmelius pilvo apacioje ir strenuose jauciau beveik pastovei gulejau 2 kartus ligoninei del prieslaikinio gimdymo nes paruosemieji budavo labai stiprus, kai buvo 37 sav atsiverimas buvo 3 cm, man db 41 sav viskas aprimo ir nieko nesikeicia tai daktarai sako jai per pora dienu nepagimdysiu guldys i ligonine ir skatins smile.gif (labai laukiu savo mazyles) ax.gif istikruju as jau pavargau nuo tu paruosemuju verysad.gif ir bijau kad jai uzeis tikri saremei nesuprasiu kad jie tikri blush2.gif
Nissalija
QUOTE(nanukele @ 2010 04 19, 20:42)
Sveikutes  4u.gif  nuo 30 sav atsidares 2 cm kaklelis visi sake kad neisnesiosiu bet isnesiojau nors skausmelius pilvo apacioje ir strenuose jauciau beveik pastovei gulejau 2 kartus ligoninei del prieslaikinio gimdymo nes paruosemieji budavo labai stiprus, kai buvo 37 sav  atsiverimas buvo 3 cm, man db 41 sav viskas aprimo ir  nieko nesikeicia tai daktarai sako jai per pora dienu nepagimdysiu guldys i ligonine ir skatins  smile.gif  (labai laukiu savo mazyles)  ax.gif  istikruju as jau pavargau nuo tu paruosemuju  verysad.gif  ir bijau kad jai uzeis tikri saremei nesuprasiu kad jie tikri  blush2.gif
*

Jau gali neabejoti kad tikruosius saremius tikrai atskirsi, juos su paruosiamaisiais ner ko ir lygint. Nenoriu gasdint, bet visos mes sutvertos tam kat kenteti si skausma, tad sekmes jau greit laikysi mazyle savo 4u.gif
pepilota
Sveikos 4u.gif

Keliu tema i virsu tikedamasi, kad kas nors atsilieps.

Itariu, kad man paruosiamieji saremiai prasidejo. Jau praejo kelios dienos nuo numatytos gimdymo datos. Vakar ir siandien jauciu pasikartojanti maudima, kuris tesiasi apie 50s. Buna periodas kai kas 10min. Buna, kad kas 20min. ar kas pusvalandi. Paskui viskas vel nurimsta. Nurimsta viskas dazniausiai diena, o vel atsiranda vakare, nakti net pabundu nuo skausmo. Prie viso to dar prisideko ir rusvas patepliojimas, koks buna pries pat prasidedant mmm.

Tai mano klausimelis butu, ar netikruju saremiu atsiradimas reiskia, kad jau tikrieji visai cai pat ar dar gali buti taip, kad reikes ilgai laukti? Aisku niekas per ilgai laukti neleis, skatins tada, bet taip noretusi, kad viskas naturaliai butu g.gif
she
menesi pries gimdyma turejau gimdos susitraukinejimus, tai vykdavo kokias 4valandas per diena, tarpai tarp susitraukimu buvo reguliarus - apie 3min, taigi mano paruosiamieji saremiai truko kelias savaites ir jau tikrai nebesitikejau, kad atskirsiu nuo tikruju, faktiskai taip ir buvo- pries isvaziuojant gimdyti saremiai buvo lygiai tokie pat, tik kad ziurejau, kai nesiliove jau ilgiau nei 4 valandos, paskui ziuriu jau 6 valandos tesiasi, tai primeciau gal jau reiktu vaziuot, kad nepaveluociau tongue.gif
kai gimdykloje rase saremiu diagrama pagal stipruma, tai virsuneles grafikuose buvo nukirstos, nes nebuvo net tokios skales, akusere ziurejo i mane keistom akim ir klause ar nereikia nuskausminamuju, o as nustebus guztelejau, kad man per menesines labiau skaudedavo... bet kai nuleido vandenis.... tai - o vaikeli, tada tik skausmelis prasidejo....
pepilota
Na man panasu, kad neuztruks. Kiek suprantu jau prasidejo doh.gif Jau 15val. kaip jauciu spazmus ir daaaug stipresnius nei pries tai buve paruosiamieji a la mmm skausmai. Dabar belieka sulaukt kol padaznes. Tikiuosi, kad ilgai neuztruks, nes skausmelis tai doh.gif
juoduke
man jau antra nakti skauda strienas , taip maudzia,o ryte kai prabundu ,lig ir nieko,ir nesuprantu, ar cia jau prasidejo visa veikla?diena irgi lig ir nieko, o ir vakar tokios skaidrios , lig zele iskrito i kelnaites , gal cia kamstis, bet nedaug, per kokius 3 kartus.
zara**
Man eina 36sav.Skausmas vis dazneja kiap kad butu menesiniu,bet momentais net surakina tas skausmas doh.gif ar tai gali buti paruosiamieji saremiai g.gif
rrasselle
Aš irgi jaučiu paruošiamuosius sarėmius. Nenuostamu, man irgi kilo klausimas, kaip juos atskirti, bet manau, kad kai bus tikri, tikrai suprasiu smile.gif skausmas turi stiprėti, jie turi būti reguliarus smile.gif beto, esu girdėjusi, kad paruošiamuosius sarėmius numalšina dušas, o va jei bus tikri, eik į dušą kiek tik nori, nepadės smile.gif
narutike
Sveikos Mamytes, o man iki termino liko 10 dienu, bet nera nei paruosiamuju nei dar kokiu saremiu, arba nejauciu schmoll.gif Ir isvis nestumas mano (tfu tfu tfu) lengvumo, atrodo niekad nepagimdysiu 4u.gif
Kikile
QUOTE(narutike @ 2011 04 24, 02:03)
Sveikos Mamytes, o man iki termino liko 10 dienu, bet nera nei paruosiamuju nei dar kokiu saremiu, arba nejauciu schmoll.gif  Ir isvis nestumas mano (tfu tfu tfu) lengvumo, atrodo niekad nepagimdysiu 4u.gif
*

Man iki pat gimdymo nebvo jokiu paruosiamuju saremiu, arba as ju nejutau g.gif . Nejutau ir jokiu skausmu, kai prasidejo tikrieji saremiai ir nubego vandenys, tik i pabaiga porai valandu kaip sueme, tai mazai nepasirode smile.gif Nors aparatas, rodes saremiu stipruma jau beveik nuo atvaziavimo i ligonine rode stiprius saremius, ir gydytoja vis siule nuskausminamu. Kai pasakiau, kad visai neskauda dar, tai sako vadinas ir nereikes nuskausminimo. Labai apsidziaugiau! Bet va i pabaiga jau ir akyse temo, tik kad jau per velu buvo nusiskausminti biggrin.gif
lencia
Idomu butu paklaust jau pagimdziusiu, kiek laiko teko vaiksciot su paruosiamaisiais, nes man jau kelinta savaite, ir jie vis stipreja ir stipreja, kiekviena karta pagalvoju, kad viskas, siankat jau tikrai gimdysiu, bet isausta rytas ,saremiai aprimsta ir vel viskas ispradziu, jauciuos kaip kokiam uzburtam rate..pavargau baisiai verysad.gif
Skruzdėliukas
QUOTE(lencia @ 2011 05 31, 19:46)
Idomu butu paklaust jau pagimdziusiu, kiek laiko teko vaiksciot su paruosiamaisiais, nes man jau kelinta savaite, ir jie vis stipreja ir stipreja, kiekviena karta pagalvoju, kad viskas, siankat jau tikrai gimdysiu, bet isausta rytas ,saremiai aprimsta ir vel viskas ispradziu, jauciuos kaip kokiam uzburtam rate..pavargau baisiai verysad.gif
*

na as gimdziau viena karta. bet esu prisiklausius daugybes draugiu istoriju, kurios tokios skirtingos.... toks ispudis, kad kai esi nescia tai bet ko gali tiketis ir tikrai negali zinoti, kaip tau bus... taip, kad svarbiausia nesijaudinti ir viskas bus gerai.
jurvilte
labas vakaras visoms.Man reiktu jusu patarimo ar tai netikri saremiai ar kas?esu jau 34 savaites man 3 diena is eiles vis paskausta pilvo apacia kaip per menesines tik truputi stipriau skausmas nebuna pastovus jis i diena uzeina kokius 4 ar 5 kartus paskauda kokias 5min ir praina. buvau sindi pas savo daktere pasakiau jai tai jin manes paklause ar apendicitas man operuotas sakau ne tai tada ji man ir sako kai labai skaudes jai kas aik i primamaji pas hirurgus tegul isoperuoja o pati manes netikrino nei ant kede nei ka.nejau man is tikro gali buti but apendiksas?as kazksaip netikiu
Ievuli
Sveikos,niu man 37 savaite eina i pabaiga (pagal vaikiuka 38 nes didesnis savaite sake),tai buvo pirma karta skausmas kai per menesines uzejes 33 savaite bet viena karta,o dabar jau kokia savaite laiko kasnakti,irgi vis manau jau gimdysiu bet ir pasiabigia,maziukas duodas ,judesiukai nemazeja:)o sia nakti isvis kas 2h buvo eme skaudet ir paryciais dingo....:)jaucia sirdis kad ilgai nebetempsiu biggrin.gif
jamam
sveikos,na man 36 sav ir jau du kartus teko gulet ligoninej nes buvo saremiai nuo 32 sav.bet po vaistuku viskas praeidavo.Dabar vel uzeina skausmai,tai irgi galvuoju,kad vaziuosiu gimdyt.Su pirmu vaikeliu nieko tokio nebuvo tai ir negaliu paligint g.gif kiekviena diena vis laukiu ir galvuoju kaip datempt iki 37 sav,nes paskui jau galima gimdyt ir tai skaitysis,kad vaikas gime laiku,o ne bus prieslaikinis gimdymas.toks laukimas yra varginantis.Ir turbut tie paruosiamieji saremiai pas kiekviena skirtingos nestuke.gif
MOja
mane paruosiamieji kamavo nuo 36 savaites, i gala vis smarkejo. nesugebejau atskirti kada tikri saremiai prasidejo blush2.gif susipratau, kad veiksmas vyksta, kai jau buvo 8 cm atsidarymas doh.gif

i klausima "ko taip ilgai lauket???" neturejau ka pasakyt blush2.gif
smiler
QUOTE(MOja @ 2011 07 03, 00:21)
mane paruosiamieji kamavo nuo 36 savaites, i gala vis smarkejo. nesugebejau atskirti kada tikri saremiai prasidejo blush2.gif susipratau, kad veiksmas vyksta, kai jau buvo 8 cm atsidarymas doh.gif

i klausima "ko taip ilgai lauket???" neturejau ka pasakyt blush2.gif
*

As mastau, ar man tik nebus tas pats. Paruosiamuosius saremius jau jauciu pora savaiciu ir jie vis stipresni ir daznesni, bet.. ne tokie, kokie buvo su pirmagime, tai neimu i galva, nes vaikscioti, tvarkytis ir t.t. galiu. Tik tiek, kad jie kartas nuo karto ateina, suspaudzia ir po poros sekundziu dingsta. Su pirmagime jokiu saremiu paruosiamuju nebuvo, tai neturiu net su kuo palyginti. Tada tik uzejo saremiai, tuo pat metu vandenys nubego ir i ligonine. O dabar.. viskas kitaip, tai net nezinau ka daryti. Neskauda taip, kaip skaudejo pirma karta, kai pajutau saremius, tai ir nevaziuoju i ligonine ax.gif
Auskarija
sveikos, gal yra kam buve, kad parengiamieji saremiai pereitu i reguliarius tikruosius saremius? mane tie parengiamieji kankina kas antra nakti, taip noriu kad viskas kuo greiciau prasidetu, bet isasus rytui vel tas pats laukimas, nors iki termino dar 4 dienos... blush2.gif
Doviliukas241
QUOTE(Auskarija @ 2012 01 04, 12:28)
sveikos, gal yra kam buve, kad parengiamieji saremiai pereitu i reguliarius tikruosius saremius? mane tie parengiamieji kankina kas antra nakti, taip noriu kad viskas kuo greiciau prasidetu, bet isasus rytui vel tas pats laukimas, nors iki termino dar 4 dienos... blush2.gif
*

Sveika. Man 37 savaites, parengiamuosius saremius jauciu jau gal antras menuo. Is pradziu jie budavo reti, dabar kartojasi po daugybe kartu i diena, kartais net nakti, bet taip ir neperauga i nieka daugiau, nors jau buciau visai nieko pries, kad tas gimdymas greiciau prasidetu smile.gif Taciau pilvukas dar nesileidzia, taigi panasu, kad mazoji dar linkusi patupeti jame ir niekur neskuba g.gif
Su pirmagime jokiu parengiamuju nebuvo, tai va kartais irgi bijau, kad nepraziopsociau tos tikrosios pradzios. Buna net kartais, kad gimda susitraukineja ir atsileidzia kas kokiu 15min, rodos, net reguliariai, o po to vel viskas aprimsta kokiai pusei dienos. Gydytoja tikrino kakleli, tai sake, jog jis minksteja, bet gimdymas dar tikrai negresia. Tai vat ir laukiu su vis stiprejanciais parengiamaisiais, o kada uzeis tie tikrieji, nelabai aisku ax.gif
Bet tu nepanikuok, nes, manau, mes visos save gasdinam panasiu nerimu - ar suprasim, kai prasides gimdymas - taciau visos puikiai pajuntam, kai jis isties prasideda smile.gif Linkiu greito ir lengvo gimdymo mirksiukas.gif
Auskarija
QUOTE(Doviliukas241 @ 2012 01 05, 12:00)
Sveika. Man 37 savaites, parengiamuosius saremius jauciu jau gal antras menuo. Is pradziu jie budavo reti, dabar kartojasi po daugybe kartu i diena, kartais net nakti, bet taip ir neperauga i nieka daugiau, nors jau buciau visai nieko pries, kad tas gimdymas greiciau prasidetu smile.gif Taciau pilvukas dar nesileidzia, taigi panasu, kad mazoji dar linkusi patupeti jame ir niekur neskuba g.gif
Su pirmagime jokiu parengiamuju nebuvo, tai va kartais irgi bijau, kad nepraziopsociau tos tikrosios pradzios. Buna net kartais, kad gimda susitraukineja ir atsileidzia kas kokiu 15min, rodos, net reguliariai, o po to vel viskas aprimsta kokiai pusei dienos. Gydytoja tikrino kakleli, tai sake, jog jis minksteja, bet gimdymas dar tikrai negresia. Tai vat ir laukiu su vis stiprejanciais parengiamaisiais, o kada uzeis tie tikrieji, nelabai aisku ax.gif
Bet tu nepanikuok, nes, manau, mes visos save gasdinam panasiu nerimu - ar suprasim, kai prasides gimdymas - taciau visos puikiai pajuntam, kai jis isties prasideda smile.gif Linkiu  greito ir lengvo gimdymo  mirksiukas.gif
*

tai va, jau turiu leliuka, o tie tikrieji saremiai man prasidejo tik praejus porai valandu po to kai nubego vandenys, o parengiamieji buvo pravere kakleli 2cm. Tikejausi kitokios gimdymo eigos, pasirodo galima ir be normaliu saremiu pagimdyt unsure.gif daktare sake kad mano saremiai neatliko savo darbo, tai padare skatinamieji blink.gif galima skaityt kitu istorijas, bet savoji vistiek kitokia buna 4u.gif
voliotismeduje
Sveikos! As ir turiu rupesti su tais paruosiamaisiais. Vakar buvo gimdymo terminas,bet nieko neivyko. Uzpraeita nakti pajutau gimdos susitrsukimus,tokius silpnus,neskausmingus,bet kaip bebutu keista reguliarius,mazdaug kas 7 min. Ir taip 3val. Diena vel ramu. Na ir siandien nakti prasidejo balius,visa nakti gimda susitraukinejo kas 7 min ir gan skausmingai. Siandien is ryto nuvariau i gimdymo namus,paziurejo,tonusai geri,kaklelis ne tik kad neatsiveres bet dar net nesutrumpejes. Isleido namo. Na ir kankinuosi jau visa diena su kas 7min skausmingais susitraukimais,kurie trunka apie 40sekundziu ir net nebezinau ka cia ir galvoti. g.gif Baisu darosi pagalvojus, jei dabar taip tai kas bus kai tikrieji saremiai prasides doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.