Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Paruošiamieji sąrėmiai
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4
indoju
sveikos visos nestuke.gif wub.gif
man jau irgi tiek beliko, o vakar manau, kad pradejau jausti paruosiamuosius saremius rolleyes.gif viena mamyte buvo minejusi, kad kaip adatelem pilvo apacia bado blink.gif tai man irgi tas pats, bado ir pereina i skausma,sudiegia ne juokais rolleyes.gif bet nieko, reiskia greit isvysim savo mazylius wub.gif sekmes visoms bigsmile.gif
dubcike
as irgi kankinuosi su tais paruosiamaisiais saremiais, nelabai molunus jausmas schmoll.gif . As cia gal ne i tema bet noriu paklausti, kaip yra tikrinamas kaklelis? blush2.gif
S.B.M.
Kakleli tikrina gyditoja ant ginekologines kedes.... Pasiziuri ir mato, jis atsidares kazkiek ar ne..... smile.gif
dubcike
nekenciu tu kedziu doh.gif , tai jauciu mane turetu jau pradet tikrinti, kaip ir tik 4 sav liko lotuliukas.gif
S.B.M.
Niu jau tikrai turetu tikrinti...... Kai kurios kiek zinau ir nuo anksciau tikrina smile.gif .... Na o ta kede tai panasiai, kaip ir eiti pas dantista, nors ir neskauda, bet nemalonu......
spirgiux
nors pagal nustatyta data turejau gimdyt pries pora dienu...ir siandien apsilankius pas akusere poliklinikoj niekas man netikrino jokio gimdos kaklelio,per visa nestuma nei karto nebuvau tikrinama ginekologiskai....ir ant jokiu kedziu neteko sestis....
o paruosiamuosius saremius jau jauciu kelinta diena....bet uzeina ir praeina po keleto valandu...jau vis tikiuosi kad kai prasides ir nesibaigs ir taps reguliarus ir jau vazuosiu gimdyt....bet deja mazius neskuba,o tie skausmai jau vargina doh.gif
Estrella
As taip pat kankinuosi su paruosiamaisiais saremiais. Diegia ir maudzia pilvo apacia,nugara. Nakti visai negaliu apsiversti ant sono, vos stipriau pajudu - tai kaip diegtels! doh.gif
O diena visai gerai jauciuos, energinga ir skausmo jokio nera. schmoll.gif
Jau geriau tie saremiai iki gimdymo privestu. Rytoj kaip ir terminas sukanka,o mano gine manes taip pat ne karto nepatikrino, neapziurejo gimdos kaklelio. Nesuprantu,nuo ko priklauso tas ju apziurejimas.
Sake, kad duos siuntima i ligonine... Jauciu ten ir apziures mane. Bet geriau jau ji apziuretu, nes pries visiskai nepazistama gydytoja kazkaip nelabai malonu bus... unsure.gif
Gal dar sia nakti mano pupulis islis lauk??? wub.gif Nereikes mamytei po visokias ligonines tasytis...
meskiniukas
man nuo sekmadienio paskaudendawo,na o nuo wakar ryto(ketw) tai be perstojo,ir diena ir nakti,is proto galima iseit blink.gif o wakar tikrino sake kaklelis minkstas bet uzdaras unsure.gif o man dar 36s5d bet pilwelis jau zemai nestuke.gif nzn kiek cia reiks knkintis su tais skausmais,jau antra diena doh.gif
egzootika
na jau ir man pradejo visokie skausmukai ir gan stiproki as jau tai noriu greiciau, bet kaip reiks mazyliui taip ir bus zinau biggrin.gif nakti is vis vos pasikelt galiu apsiverst tai tais skausmingai siaubas atrodo, kad tuoj nakti is vis nebepajudesiu:oh lotuliukas.gif
*Bounty*

Jei sąrėmiai paruošiamieji, tai pagulėjus šiltoje vonioje jie nurimsta. O kai jau bus tikrieji sąrėmiai, jie tikrai nenurims, o suintensyvės. Čia iš mano praktikos.
*

[/quote]

O as kaip zinau per tikrus saremius negalima i vonia lipti tik i dusa... schmoll.gif
meskiniukas
[quote=*Bounty*,2008 03 27, 22:05]
Jei sąrėmiai paruošiamieji, tai pagulėjus šiltoje vonioje jie nurimsta. O kai jau bus tikrieji sąrėmiai, jie tikrai nenurims, o suintensyvės. Čia iš mano praktikos.
*

[/quote]

O as kaip zinau per tikrus saremius negalima i vonia lipti tik i dusa... schmoll.gif
*

[/quote]
o man jau antra sawaite kamuoja tokie skausmai kad jau kokius penkis syk maniau kad gimdymas prasideda,net tokograma rodo apie 50,tai yra widutinius saremius o kaklelis kaip uzdaras taip uzdaras,taip ir kankinuos jau nezinau kelinta nakti,kaip prasideda wakarais taip wos ne iki ryto verysad.gif o paskutiniu metu labai uztinus atsikeliu,net pirstai pilnai nesusilenkia...o daba man 37saw ir 5d blink.gif
*Bounty*
Tai gal jau greitai pamatysi savo leliu? tongue.gif
Nesuprantu, tai tu gal ligoninej??? kaip tu ta tokograma darai? unsure.gif
o ka gydytoja sako? nejaugi normalu tiek kankintis? blink.gif
meskiniukas
QUOTE(*Bounty* @ 2008 03 28, 12:36)
Tai gal jau greitai pamatysi savo leliu?  tongue.gif
Nesuprantu, tai tu gal ligoninej??? kaip tu ta tokograma darai?  unsure.gif
o ka gydytoja sako? nejaugi normalu tiek kankintis? blink.gif
*

ne as namie,tik ligonine netoli namu,tai kai jau skausmai nepakenciami nuwarau,nes bijau kad gimdymo nepraziopsociau doh.gif
o kardiotokograma daroma ligoninej,kai uzrasinejamas leliuko sirdeles darbas,bei gimdos tonusu stiprumas.o gydytojai nieko negali padaryt,nes dar ne terminas,skatint negali,waikelis laikos gerai,vandenys nenubege,tiek kad man jau tie skausmai nusibodo,kiek gi galima verysad.gif ,aisku mano daktare tai jau laukia kada gi tas leliukas islys ax.gif o jis wis tupi nestuke.gif
*Bounty*
Viskas aisku. Bet gal po 38 savaites prades skatint jei taip ir bus? As pries skatinima, bet ka jau padarysi, situaciju visokiu buna... Be to tau gi ir pailseti reikia pries gimdyma, nes turi tokiam darbui jegu prikaupti...
meskiniukas
QUOTE(*Bounty* @ 2008 03 28, 19:03)
Viskas aisku. Bet gal po 38 savaites prades skatint jei taip ir bus? As pries skatinima, bet ka jau padarysi, situaciju visokiu buna... Be to tau gi ir pailseti reikia pries gimdyma, nes turi tokiam darbui jegu prikaupti...
*

na wienas daktaras man dawe toki pasiulyma kad gal noreciau anksciau gimdyt doh.gif tai sake susikrauk tases ir atwaziuok sekmadieni,bet bijau,kad po to nesigailet,juk dar dwi sawaites priklauso,aisku pawargau nuo skausmu,bet..... unsure.gif
pirma leliu gimdziau su skatinamais,nes kai buwo 41 saw wisiskai nieks nebuwo pasiruose,nei gimdymo takai,nei kaklelis,ojojoj kiek teko iskest blink.gif 24wal atsidarinejo doh.gif blink.gif
*Bounty*
Nu va, neturejau interneto kelias dienas, tai net nezinau kaip tau sekas?
Ka nusprendei?
Lauksim geru ziniu is taves 4u.gif
meskiniukas
QUOTE(*Bounty* @ 2008 04 01, 13:31)
Nu va, neturejau interneto kelias dienas, tai net nezinau kaip tau sekas?
Ka nusprendei?
Lauksim geru ziniu is taves  4u.gif
*

paskaityk ten kur tema ''waisius nusileido''... 4u.gif
neonke
sveikutės, aš čia naujokė smile.gif
laukiuos pirmo vaikelio nestuke.gif thumbup.gif
balandžio 18d paskirta diena gimdyti, bet nejaučiu jokių susitraukinėjimų ar tai gerai? labai bijau, kad nesuprasiu kada gimdymo sarėmiai prasideda...
grateful
QUOTE(neonke @ 2008 04 02, 14:31)
balandžio 18d paskirta diena gimdyti, bet nejaučiu jokių susitraukinėjimų ar tai gerai? labai bijau, kad nesuprasiu kada gimdymo sarėmiai prasideda...
*

Jeigu dabar nejauti, manau kai užeis tikrieji sąręmiai, tikrai suprasi cool.gif Man gimda apsitraukinėja gana dažnai, tai kaip tik galvoju, kad nesuprasiu... 4u.gif
heryte
Sveikos,
su tais sąrėmiais kiekvienai skirtingai. Kitos visai nejaučia paruošiamųjų...
Man kokią 33-34 sav. buvo prasidėjė porą naktų gana skausmingi, bet paskui pranyko visai... Dabar jaučiu tik dilgčiojimą pilvo apačioje ir neskausmingus gimdos susitraukimus... Laukiu pabaigos smile.gif bet ko gero ateis netikėtai ax.gif
Papildyta:
grateful, mūsų liniuotės vienodos mirksiukas.gif
grateful
QUOTE(heryte @ 2008 04 03, 11:55)
grateful, mūsų liniuotės vienodos  mirksiukas.gif
*

drinks_cheers.gif O Tavo liniuotė pagal echoskopą ar mėnesines? rolleyes.gif Manoji sutampa pagal ovuliaciją ir echoskopą, o pagal mmm būtų savaitę vėliau. Kažkodėl gydytojas vadovaujasi būtent pastarąja doh.gif
heryte
QUOTE(grateful @ 2008 04 03, 15:07)
drinks_cheers.gif O Tavo liniuotė pagal echoskopą ar mėnesines?  rolleyes.gif Manoji sutampa pagal ovuliaciją ir echoskopą, o pagal mmm būtų savaitę vėliau. Kažkodėl gydytojas vadovaujasi būtent pastarąja  doh.gif
*

Pagal menesines ir pagal echo sutampa nestuke.gif Net numanau kada pastojau, tai gimdymo data turetu buti 04.23 mirksiukas.gif
grateful
QUOTE(heryte @ 2008 04 03, 15:12)
Pagal menesines ir pagal echo sutampa  nestuke.gif  Net numanau kada pastojau, tai gimdymo data turetu buti 04.23  mirksiukas.gif
*

Aš irgi numanau kada, taigi mano atveju gimdymo data turėtų būti balandžio 25d. rolleyes.gif
heryte
Vakar darėm kardiotokogramą, tai tas aparačiukas gana reguliarius sąrėmius fiksuoja... Ir leliuko širdutė permuša... verysad.gif Net nežinau, skausmo lyg ir nejaučiu, tik gimda apsitraukinėja g.gif Tikriausiai paruošiamieji g.gif
grateful
Aš vakar buvau pas gydytoją, niekas jokių toniukų neklausė, nors gimda ir stiprokai susitraukinėja doh.gif unsure.gif
heryte
QUOTE(grateful @ 2008 04 04, 13:47)
Aš vakar buvau pas gydytoją, niekas jokių toniukų neklausė, nors gimda ir stiprokai susitraukinėja  doh.gif  unsure.gif
*

Jei nori pasidaryti tą kardiotokogramą reikia nuvažiuot į artimiausią gimdymo skyrių savo mieste ir padarys, bent jau manęs nei siuntimo neprašė. Dar ir šiandien važiavome pasiklausyti, liepė daug skysčių gerti (daugiau kaip du litrus per dieną) ir vėl vakare atvažiuot, nes vis į didžiąją pusę traukia, o ir tas gimdos kietėjimas gydytojai nepatiko, sakė žiūrės ar kaklelis neatsidarinėja doh.gif
meskiniukas
QUOTE(heryte @ 2008 04 04, 10:46)
Vakar darėm kardiotokogramą, tai tas aparačiukas gana reguliarius sąrėmius fiksuoja... Ir leliuko širdutė permuša...  verysad.gif Net nežinau, skausmo lyg ir nejaučiu, tik gimda apsitraukinėja g.gif  Tikriausiai paruošiamieji g.gif
*

man ir taspats jau dwi sawaites,o kaklelis labai nenori greiciau atsidarinet,o man dar ir labai skauda verysad.gif
*Bounty*
man atrodo kad as ju nejauciu schmoll.gif
Bet ar taip gali buti? virs 36 savaiciu... Pilvas sukietejas gal tik 2-3 kartus buvo ir tai praeita menesi. Nieko nesuprantu...
MonaLina
Labą vakarą visoms laukiančioms 4u.gif ,
Mano stebinčioji gydytoja šį antradienį patvirtino, kad jau ketvirtadienį tikrai gimdysiu (arba kitaip sakant būtent tą dieną, kurią ji man nuo pat pradžių "būrė"). Na žodžiu ir kaklelis jau ruošiasi ir viskas čiki... Dar sako, jei ketvirtadienį nieko nevyks, būtinai man pasirodyk. Ketvirtadienį jaučiaus taip šauniai, kad būčiau galėjus nors bulves kast doh.gif , ar bent jau kokius tapetus perklijuot. Gydytoja apžiūrėjus pareiškė :"na šiandien tikrai negimdysi, kaklelis vėl susitraukė" blink.gif (ar tai po perkūnais fiziškai išvis įmanoma?). paminėsiu tik tarp kitko, kad savaitėlė tai 40 unsure.gif . Jokių ten sąręmių, ar dar ko nė iš tolo. Tik vartosi tas mano dalyvis ir tiek. Kaip gi žinot, kada žmogelis pagaliau lagaminus susikraus ir pas mane atkeliaus, jau taip pasiilgau laukt ir nerimas jau sveiko proto ribas baigia perlipt verysad.gif, gal kas kokių panašių išgyvenimų turit?

Visom nerimaujančiom nuoširdžiai linkiu kuo laimingiausių pabaigų 4u.gif

ausrine261
man dar tik 36 savaite bet jau antra diena labai suskausta pilva net susirieciu bet tas skausmas trumpas ir kartojasi nereguliariai gal cia paruosiamieji nesuprantu blush2.gif

user posted image
MonaLina
[quote=ausrine261,2008 04 19, 14:31]
man dar tik 36 savaite bet jau antra diena labai suskausta pilva net susirieciu bet tas skausmas trumpas ir kartojasi nereguliariai gal cia paruosiamieji nesuprantu blush2.gif

Ot kodėl niekur nėra tiksliai aprašyta (ar net nufotogrofatuota), kaip ta nestuke.gif moteriškutė turi jaustis iš tikro verysad.gif , kankinkis žmogeli nežinioj. Aš bet kokiu atveju tik labai siūlyčiau pas stebinčią gydytoją (ar pas tą, pas kurią gimdysi)apsilankyt, gal labai nepadeda, bet bent jau kiek ramiau dėl mažiuko pasidaro unsure.gif (nes nuo tų galvojimų "ar viskas jam gerai", tai čerpės nuo stogo sėkmingai skrenda).

Mane šiandien kol iki daktarų vežė, vos neklykiau, na jau toki beveik vadovėliniai sąrėmiai, sakau "akurat ir pagimdysiu", aha, sėkmingai viskas baigės, vos tik kratyt nustojo blush2.gif , bet aisku, kai gydytoja kakleli tikrino, tai galvojau "geriau jau mašinoj būtau pagimdžius", nes tikrai sopėjo labai. verysad.gif

Bet tikrai nubėk pas daktariuką, tam gi juos ir išgalvojo ax.gif

Ir laimingai, nes kai jau bus po viskam, tai tik smagu bus baimes prisimint blush2.gif
Aneri7
man tai jau kokia savaite dazniausiai diena pamaudzia pilvo apacia ir tai trumpai.
iki nustatytos datos nepilna savaite. laukiu kada jau skausmai bus daznesni ir stipresni, kad kau greiciau mano angeliukas ateitu...labai nesinoretu kad veluotu, ir tai jau su nerimu laukiu nesulaukiu.
Jureka
QUOTE(-->BLOOONDINKA<-- @ 2008 01 21, 15:13)
paryciais pabudau nuo pamaudenimu kaip per mmm, sukietejo gimda (kaip i kamuoli susitrauke) nu bet su tokiu skausmeliu, ir taip istisai kelias valandas, nu jau beveik dziaugtis buvau  gal lialius nores islyst  cool.gif  nu jo bet kur tau prasikankinau ir viskas baiges  verysad.gif  stai ir vel sedziu prie kompo kaip agurkelis  lotuliukas.gif  matyt tai paruosiamieji tebbuvo  unsure.gif
*

man ypac vakarais sukieteja pilvukas ir praeina po kazkiek laiko, tai sake cia ir yra paruosiamieji, o tikrieji saremiai skaitosi tada kai pilvas kieteja jau reguliariai, tarkim 7 min intervalu (siandien man AK priemime isaiskino kai paklausiau kada atvaziuoti kita karta)
Rodinka
Tikri saremiai dazniausiai yra reguliarus ir dazneja per tam tikra laika... Netikri gali buti reguliarus, bet neilga laika ir praeina. O siaip, jei neaisku, galima i silta dusa nuvaryti - netikri dazniausiai praeina, o tikri sustipreja (cia per kursus aiskino). Isbandziau ant saves per pirma nestuma - tikrai pasitvirtino.
baby19
QUOTE(Aneri7 @ 2008 06 15, 22:17)
man tai jau kokia savaite dazniausiai diena pamaudzia pilvo apacia ir tai trumpai.
iki nustatytos datos nepilna savaite. laukiu kada jau skausmai bus daznesni ir stipresni, kad kau greiciau mano angeliukas ateitu...labai nesinoretu kad veluotu, ir tai jau su nerimu laukiu nesulaukiu.
*

labutis visoms busimoms mamytems smile.gif mums dabar 36 savaites ir 4d pagal echo, pagal mmm 37 savaites ir 4d. vakar uzejo toks stiprus nugaros skausmas pereinantis i pilvo apacia, kad net paeiti nebegalejau. nakti vel kankino tokie patys skausmai trunkantys mazdaug apie 20min ir kartojos kas 2-3 valandos, net pamiegot negalejau per juos. tai taip baisu daros. unsure.gif tai gal cia paruosiamieji? g.gif o kai noriu islipt is lovos, tai turiu tai daryt labai atsargiai, nes kuo toliau tuo labiau jauciu skausma ir toki tempima moteriskoje vieteleje. gal ir jums taip buna?
labailabai
paruosiamieji - kai sukieteja pilvas, o skausmai pilvo apacioje-ne saremiai, o ispejimas, kad pervargote, persitempete, gal ta diena nervinotes. Juk nerimo pries gimdyma isties nemazai, sresas pastovus. Man padeda rami muzika, aukstai pakeltos kojos. karta taip gulejau geras 2 val. o skausmelis buvo nejuokais isgasdines. bet jei nera kraujo, tai tiesiog reikia iskenteti. laikykimes smile.gif
Rianka
Man paruošiamųjų nebuvo išvis 4u.gif
Jau kai pradėjo skaudėti, tai ir pagimdžiau tą pačią dieną lotuliukas.gif thumbup.gif
Vasaraitė
QUOTE(labailabai @ 2008 07 20, 22:53)
paruosiamieji - kai sukieteja pilvas, o skausmai pilvo apacioje-ne saremiai, o ispejimas, kad pervargote, persitempete, gal ta diena nervinotes. Juk nerimo pries gimdyma isties nemazai, sresas pastovus. Man padeda rami muzika, aukstai pakeltos kojos. karta taip gulejau geras 2 val. o skausmelis buvo nejuokais isgasdines. bet jei nera kraujo, tai tiesiog reikia iskenteti. laikykimes smile.gif
*

jei dar ne laikas, tuo atveju magni reiktu papildomai pagerti
demoniuke
norejau jusu pasiklausti, pirmas nestumas ir klausymu begale, snd tiek pilva dygcioja, pereina i nugara. o jau pilvuko kietumas verysad.gif nejau paruosiamieji>?
meskiniukas
QUOTE(demoniuke @ 2008 07 21, 17:42)
norejau jusu pasiklausti, pirmas nestumas ir klausymu begale, snd tiek pilva dygcioja, pereina i nugara. o jau pilvuko kietumas  verysad.gif nejau paruosiamieji>?
*

taip taip smile.gif
Papildyta:
QUOTE(baby19 @ 2008 07 20, 19:24)
labutis visoms busimoms mamytems smile.gif mums dabar 36 savaites ir 4d pagal echo, pagal mmm 37 savaites ir 4d. vakar uzejo toks stiprus nugaros skausmas pereinantis i pilvo apacia, kad net paeiti nebegalejau. nakti vel kankino tokie patys skausmai trunkantys mazdaug apie 20min ir kartojos kas 2-3 valandos, net pamiegot negalejau per juos. tai taip baisu daros. unsure.gif tai gal cia paruosiamieji? g.gif o kai noriu islipt is lovos, tai turiu tai daryt labai atsargiai, nes kuo toliau tuo labiau jauciu skausma ir toki tempima moteriskoje vieteleje. gal ir jums taip buna?
*

man budawo parom uzeina tokie dalykai,o gleiwes neina kai sie skausmai pasibaigia?
*Niki*
Prieš pirmą gimdymą nejaučiau nei paruošiamųjų sąrėmių, nei tikrųjų - atsidarė kaklelis iki 7 cm be jokių skausmų, bet va paskui sustojo veikla ir teko skatinti. Su antru lėliuku iki 40 savaitę numatytos cezario operacijos irgi nebuvo jokių paruošiamųjų, o štai dabar, kai laukiuosi trečio vaikelio, tai jau ne kartą buvo taip smarkiai užėję, jog ir šaltas prakaitas pylė sąrėmiaujant, ir jau buvau pradėjusi nerimauti, kad čia gal jau ir gimdau... taip anksti... unsure.gif Bet viskas aprimo. Tik kadien po n kartų kietėja pilvukas ir maudžia jį...
raimuxe
Su pirmu vaikeliu kaklelis prasivėrė 7 cm. be jokių skausmų.Toliau prakirpo vandenis ir po 1,5 val. turėjom savo dukrytę(beje - 34sav.)
Su antru išlaukėm termino, nebuvo jokių paruošiamųjų. Skatino, tai nuo kaklelio atsivėrimo iki sūnelio gimimo užtrukom 3,5 val.
Su trčiuoju, dar matysim kas bus. Būna kartais tie paruošiamieji, bet dažniausiai naktį, kai pilna pūslėsmile.gif
Donata87
Sveikos mamytes 4u.gif man praeita nakti buvo susitraukus gimda, bet neskausmingai ir uzeina tokie pilvo skausmeliai kokius 5-8kartus per diena, bet nestiprus.kadangi tai mano pirmas vaikas tai kaip suprantu tai paruosiamieji saremiai?o kada pilvukas nusileidzia i apacia?paruosiamieji gali prasideti nors ir pilvukas nenusileides?tiek daug buvau skaicius info apie nestuma ir gimdyma bet kai jau kazkas pajudejo i prieki is kart pasimeciau ir viska pamirsau... blush2.gif
*Niki*
QUOTE(raimuxe @ 2008 08 02, 07:48)
Su pirmu vaikeliu kaklelis prasivėrė 7 cm. be jokių skausmų.Toliau prakirpo vandenis ir po 1,5 val. turėjom savo dukrytę(beje - 34sav.)
Su antru išlaukėm termino, nebuvo jokių paruošiamųjų. Skatino, tai nuo kaklelio atsivėrimo iki sūnelio gimimo užtrukom 3,5 val.
Su trčiuoju, dar matysim kas bus. Būna kartais tie paruošiamieji, bet dažniausiai naktį, kai pilna pūslėsmile.gif
*

Raimuxe, šaunu, kad pirmieji du tavo gimdymai tokie nuostabūs buvo! wub.gif Linkiu, kad ir trečias gimdymas būtų kuo lengvesnis! 4u.gif
QUOTE(Donata87 @ 2008 08 02, 10:34)
Sveikos mamytes 4u.gif  man praeita nakti buvo susitraukus gimda, bet neskausmingai ir uzeina tokie pilvo skausmeliai kokius 5-8kartus per diena, bet nestiprus.kadangi tai mano pirmas vaikas tai kaip suprantu tai paruosiamieji saremiai?o kada pilvukas nusileidzia i apacia?paruosiamieji gali prasideti nors ir pilvukas nenusileides?tiek daug buvau skaicius info apie nestuma ir gimdyma bet kai jau kazkas pajudejo i prieki is kart pasimeciau ir viska pamirsau... blush2.gif
*

Donata, jei tie pilvo skausmeliai, kaip pati rašai, yra neskausmingi ir užeina iki 10 kartų per dieną, tai kol kas tėra paruošiamieji sąrėmiai - tikrai dar negimdai... O va kai jau skauda labai, reiktų sekti, kas kiek laiko ir kiek laiko jie trunka... mastau.gif
Pilvukas paprastai nusileidžia paskutinįjį mėnesiuką, gali to ir nejausti. O paruošiamieji būna ir jam nenusileidus...
Šiaip svarbiausia, jei vandenukai nubėga - tada jau reikia reaguoti skubiai, o jei sąrėmiai, tai pradžioje tiesiog juos skaičiuoti ir sekti. Ir dėl visa pikta skambtelti gydytojai...
Lengvo tau gimdymo ir sėkmės! 4u.gif
Donata87
Aciu NIKI 4u.gif
vija23
QUOTE(labailabai @ 2008 07 20, 21:53)
paruosiamieji - kai sukieteja pilvas, o skausmai pilvo apacioje-ne saremiai, o ispejimas, kad pervargote, persitempete, gal ta diena nervinotes.

As irgi taip galvojau, ir mano gine ta pati sake, bet pasirodo nebutinai. Man jau koki menesi kaip labai daznai, kartais istisai, kartais su pertraukelem maudzia strenas ir pilvo apacia. Kai sia savaite pradejau vaiksioti uzrasineti vaikucio tonusus per kiekviena toki paskaudenima tas aparatas fiksuodavo saremius ir nemazus visai smile.gif O gimda visai nekieteja per tuos maudenimus.
Oksanik
Sveiki, o as su antru nuo stipriu paruosiamuju net gimdykloje 5 val pabuvau 100 balu net buvo ir suprask tu kas tau daros, x-failai
O pagimdziau tik mazdaug po 2 savaiciu doh.gif
Skruzdėliukas
O man gimda susitraukinėjo jau nuo 4-5 menesio. Geriau magni, o likus savaitei iki gimdymo, kai apsilankiau pas gydytoja, pasake negert, nes gali uzsitesti gimdymas. Neskaudedavo, bet budavo nemalonus toks jausmas, tvinkciojimas galvoj. Ryt jau turetu buti ta diena. Ginekologiskai manes niekas netikrino ir galvoju ryt, jei nieko, pavaziuot i gimdymo namus, kad paziuretu jau. Bo praeita nakti uzejo tokie susitraukimai, besitesiantys po 3-7 min ir besikartojantys reguliariai kas kelias min ir maude strenas panasiai kaip per menstras, ir tesesi daugiau nei dvi valandas, tai jau galvojau bus.. bet po to pradejo traukti mane ant miego, tai pagalvojau, kad cia dar gal nieko, pavalgiau ir nuejau miegot... unsure.gif butu faina, jei jau butu tikrieji tie saremiai, bet matyt dar reiks palaukt. Tikiuosi ryt gydytojai ka nors gero pasakys... nu kad jau greit ar pan. nestuke.gif
Moira
kodel temele mirus g.gif ?
-->BLOOONDINKA<--
QUOTE(Moira @ 2009 01 06, 14:29)
kodel temele mirus g.gif ?
*

matyt nieko nekankina paruosiamieji saremiai g.gif lotuliukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.