man jau irgi tiek beliko, o vakar manau, kad pradejau jausti paruosiamuosius saremius
sveikos visos
man jau irgi tiek beliko, o vakar manau, kad pradejau jausti paruosiamuosius saremius
as irgi kankinuosi su tais paruosiamaisiais saremiais, nelabai molunus jausmas
Kakleli tikrina gyditoja ant ginekologines kedes.... Pasiziuri ir mato, jis atsidares kazkiek ar ne.....
nekenciu tu kedziu
Niu jau tikrai turetu tikrinti...... Kai kurios kiek zinau ir nuo anksciau tikrina
nors pagal nustatyta data turejau gimdyt pries pora dienu...ir siandien apsilankius pas akusere poliklinikoj niekas man netikrino jokio gimdos kaklelio,per visa nestuma nei karto nebuvau tikrinama ginekologiskai....ir ant jokiu kedziu neteko sestis....
o paruosiamuosius saremius jau jauciu kelinta diena....bet uzeina ir praeina po keleto valandu...jau vis tikiuosi kad kai prasides ir nesibaigs ir taps reguliarus ir jau vazuosiu gimdyt....bet deja mazius neskuba,o tie skausmai jau vargina
As taip pat kankinuosi su paruosiamaisiais saremiais. Diegia ir maudzia pilvo apacia,nugara. Nakti visai negaliu apsiversti ant sono, vos stipriau pajudu - tai kaip diegtels!
O diena visai gerai jauciuos, energinga ir skausmo jokio nera. Jau geriau tie saremiai iki gimdymo privestu. Rytoj kaip ir terminas sukanka,o mano gine manes taip pat ne karto nepatikrino, neapziurejo gimdos kaklelio. Nesuprantu,nuo ko priklauso tas ju apziurejimas. Sake, kad duos siuntima i ligonine... Jauciu ten ir apziures mane. Bet geriau jau ji apziuretu, nes pries visiskai nepazistama gydytoja kazkaip nelabai malonu bus... Gal dar sia nakti mano pupulis islis lauk???
man nuo sekmadienio paskaudendawo,na o nuo wakar ryto(ketw) tai be perstojo,ir diena ir nakti,is proto galima iseit
na jau ir man pradejo visokie skausmukai ir gan stiproki as jau tai noriu greiciau, bet kaip reiks mazyliui taip ir bus zinau
[quote=*Bounty*,2008 03 27, 22:05]
Jei sąrėmiai paruošiamieji, tai pagulėjus šiltoje vonioje jie nurimsta. O kai jau bus tikrieji sąrėmiai, jie tikrai nenurims, o suintensyvės. Čia iš mano praktikos. [/quote] O as kaip zinau per tikrus saremius negalima i vonia lipti tik i dusa... [/quote] o man jau antra sawaite kamuoja tokie skausmai kad jau kokius penkis syk maniau kad gimdymas prasideda,net tokograma rodo apie 50,tai yra widutinius saremius o kaklelis kaip uzdaras taip uzdaras,taip ir kankinuos jau nezinau kelinta nakti,kaip prasideda wakarais taip wos ne iki ryto
Tai gal jau greitai pamatysi savo leliu?
Nesuprantu, tai tu gal ligoninej??? kaip tu ta tokograma darai? o ka gydytoja sako? nejaugi normalu tiek kankintis? QUOTE(*Bounty* @ 2008 03 28, 12:36) Tai gal jau greitai pamatysi savo leliu? Nesuprantu, tai tu gal ligoninej??? kaip tu ta tokograma darai? o ka gydytoja sako? nejaugi normalu tiek kankintis? ne as namie,tik ligonine netoli namu,tai kai jau skausmai nepakenciami nuwarau,nes bijau kad gimdymo nepraziopsociau o kardiotokograma daroma ligoninej,kai uzrasinejamas leliuko sirdeles darbas,bei gimdos tonusu stiprumas.o gydytojai nieko negali padaryt,nes dar ne terminas,skatint negali,waikelis laikos gerai,vandenys nenubege,tiek kad man jau tie skausmai nusibodo,kiek gi galima
Viskas aisku. Bet gal po 38 savaites prades skatint jei taip ir bus? As pries skatinima, bet ka jau padarysi, situaciju visokiu buna... Be to tau gi ir pailseti reikia pries gimdyma, nes turi tokiam darbui jegu prikaupti...
QUOTE(*Bounty* @ 2008 03 28, 19:03) Viskas aisku. Bet gal po 38 savaites prades skatint jei taip ir bus? As pries skatinima, bet ka jau padarysi, situaciju visokiu buna... Be to tau gi ir pailseti reikia pries gimdyma, nes turi tokiam darbui jegu prikaupti... na wienas daktaras man dawe toki pasiulyma kad gal noreciau anksciau gimdyt pirma leliu gimdziau su skatinamais,nes kai buwo 41 saw wisiskai nieks nebuwo pasiruose,nei gimdymo takai,nei kaklelis,ojojoj kiek teko iskest
Nu va, neturejau interneto kelias dienas, tai net nezinau kaip tau sekas?
Ka nusprendei? Lauksim geru ziniu is taves
sveikutės, aš čia naujokė
laukiuos pirmo vaikelio balandžio 18d paskirta diena gimdyti, bet nejaučiu jokių susitraukinėjimų ar tai gerai? labai bijau, kad nesuprasiu kada gimdymo sarėmiai prasideda... QUOTE(neonke @ 2008 04 02, 14:31) balandžio 18d paskirta diena gimdyti, bet nejaučiu jokių susitraukinėjimų ar tai gerai? labai bijau, kad nesuprasiu kada gimdymo sarėmiai prasideda... Jeigu dabar nejauti, manau kai užeis tikrieji sąręmiai, tikrai suprasi
Sveikos,
su tais sąrėmiais kiekvienai skirtingai. Kitos visai nejaučia paruošiamųjų... Man kokią 33-34 sav. buvo prasidėjė porą naktų gana skausmingi, bet paskui pranyko visai... Dabar jaučiu tik dilgčiojimą pilvo apačioje ir neskausmingus gimdos susitraukimus... Laukiu pabaigos Papildyta: grateful, mūsų liniuotės vienodos QUOTE(grateful @ 2008 04 03, 15:07) Pagal menesines ir pagal echo sutampa
Vakar darėm kardiotokogramą, tai tas aparačiukas gana reguliarius sąrėmius fiksuoja... Ir leliuko širdutė permuša...
Aš vakar buvau pas gydytoją, niekas jokių toniukų neklausė, nors gimda ir stiprokai susitraukinėja
QUOTE(grateful @ 2008 04 04, 13:47) Jei nori pasidaryti tą kardiotokogramą reikia nuvažiuot į artimiausią gimdymo skyrių savo mieste ir padarys, bent jau manęs nei siuntimo neprašė. Dar ir šiandien važiavome pasiklausyti, liepė daug skysčių gerti (daugiau kaip du litrus per dieną) ir vėl vakare atvažiuot, nes vis į didžiąją pusę traukia, o ir tas gimdos kietėjimas gydytojai nepatiko, sakė žiūrės ar kaklelis neatsidarinėja QUOTE(heryte @ 2008 04 04, 10:46) Vakar darėm kardiotokogramą, tai tas aparačiukas gana reguliarius sąrėmius fiksuoja... Ir leliuko širdutė permuša... man ir taspats jau dwi sawaites,o kaklelis labai nenori greiciau atsidarinet,o man dar ir labai skauda
man atrodo kad as ju nejauciu
Bet ar taip gali buti? virs 36 savaiciu... Pilvas sukietejas gal tik 2-3 kartus buvo ir tai praeita menesi. Nieko nesuprantu...
Labą vakarą visoms laukiančioms
Mano stebinčioji gydytoja šį antradienį patvirtino, kad jau ketvirtadienį tikrai gimdysiu (arba kitaip sakant būtent tą dieną, kurią ji man nuo pat pradžių "būrė"). Na žodžiu ir kaklelis jau ruošiasi ir viskas čiki... Dar sako, jei ketvirtadienį nieko nevyks, būtinai man pasirodyk. Ketvirtadienį jaučiaus taip šauniai, kad būčiau galėjus nors bulves kast Visom nerimaujančiom nuoširdžiai linkiu kuo laimingiausių pabaigų
[quote=ausrine261,2008 04 19, 14:31]
man dar tik 36 savaite bet jau antra diena labai suskausta pilva net susirieciu bet tas skausmas trumpas ir kartojasi nereguliariai gal cia paruosiamieji nesuprantu Ot kodėl niekur nėra tiksliai aprašyta (ar net nufotogrofatuota), kaip ta Mane šiandien kol iki daktarų vežė, vos neklykiau, na jau toki beveik vadovėliniai sąrėmiai, sakau "akurat ir pagimdysiu", aha, sėkmingai viskas baigės, vos tik kratyt nustojo Bet tikrai nubėk pas daktariuką, tam gi juos ir išgalvojo Ir laimingai, nes kai jau bus po viskam, tai tik smagu bus baimes prisimint
man tai jau kokia savaite dazniausiai diena pamaudzia pilvo apacia ir tai trumpai.
iki nustatytos datos nepilna savaite. laukiu kada jau skausmai bus daznesni ir stipresni, kad kau greiciau mano angeliukas ateitu...labai nesinoretu kad veluotu, ir tai jau su nerimu laukiu nesulaukiu. QUOTE(-->BLOOONDINKA<-- @ 2008 01 21, 15:13) paryciais pabudau nuo pamaudenimu kaip per mmm, sukietejo gimda (kaip i kamuoli susitrauke) nu bet su tokiu skausmeliu, ir taip istisai kelias valandas, nu jau beveik dziaugtis buvau gal lialius nores islyst man ypac vakarais sukieteja pilvukas ir praeina po kazkiek laiko, tai sake cia ir yra paruosiamieji, o tikrieji saremiai skaitosi tada kai pilvas kieteja jau reguliariai, tarkim 7 min intervalu (siandien man AK priemime isaiskino kai paklausiau kada atvaziuoti kita karta)
Tikri saremiai dazniausiai yra reguliarus ir dazneja per tam tikra laika... Netikri gali buti reguliarus, bet neilga laika ir praeina. O siaip, jei neaisku, galima i silta dusa nuvaryti - netikri dazniausiai praeina, o tikri sustipreja (cia per kursus aiskino). Isbandziau ant saves per pirma nestuma - tikrai pasitvirtino.
QUOTE(Aneri7 @ 2008 06 15, 22:17) man tai jau kokia savaite dazniausiai diena pamaudzia pilvo apacia ir tai trumpai. iki nustatytos datos nepilna savaite. laukiu kada jau skausmai bus daznesni ir stipresni, kad kau greiciau mano angeliukas ateitu...labai nesinoretu kad veluotu, ir tai jau su nerimu laukiu nesulaukiu. labutis visoms busimoms mamytems
paruosiamieji - kai sukieteja pilvas, o skausmai pilvo apacioje-ne saremiai, o ispejimas, kad pervargote, persitempete, gal ta diena nervinotes. Juk nerimo pries gimdyma isties nemazai, sresas pastovus. Man padeda rami muzika, aukstai pakeltos kojos. karta taip gulejau geras 2 val. o skausmelis buvo nejuokais isgasdines. bet jei nera kraujo, tai tiesiog reikia iskenteti. laikykimes
Man paruošiamųjų nebuvo išvis
Jau kai pradėjo skaudėti, tai ir pagimdžiau tą pačią dieną QUOTE(labailabai @ 2008 07 20, 22:53) paruosiamieji - kai sukieteja pilvas, o skausmai pilvo apacioje-ne saremiai, o ispejimas, kad pervargote, persitempete, gal ta diena nervinotes. Juk nerimo pries gimdyma isties nemazai, sresas pastovus. Man padeda rami muzika, aukstai pakeltos kojos. karta taip gulejau geras 2 val. o skausmelis buvo nejuokais isgasdines. bet jei nera kraujo, tai tiesiog reikia iskenteti. laikykimes jei dar ne laikas, tuo atveju magni reiktu papildomai pagerti
norejau jusu pasiklausti, pirmas nestumas ir klausymu begale, snd tiek pilva dygcioja, pereina i nugara. o jau pilvuko kietumas
QUOTE(demoniuke @ 2008 07 21, 17:42) norejau jusu pasiklausti, pirmas nestumas ir klausymu begale, snd tiek pilva dygcioja, pereina i nugara. o jau pilvuko kietumas taip taip Papildyta: QUOTE(baby19 @ 2008 07 20, 19:24) labutis visoms busimoms mamytems man budawo parom uzeina tokie dalykai,o gleiwes neina kai sie skausmai pasibaigia?
Prieš pirmą gimdymą nejaučiau nei paruošiamųjų sąrėmių, nei tikrųjų - atsidarė kaklelis iki 7 cm be jokių skausmų, bet va paskui sustojo veikla ir teko skatinti. Su antru lėliuku iki 40 savaitę numatytos cezario operacijos irgi nebuvo jokių paruošiamųjų, o štai dabar, kai laukiuosi trečio vaikelio, tai jau ne kartą buvo taip smarkiai užėję, jog ir šaltas prakaitas pylė sąrėmiaujant, ir jau buvau pradėjusi nerimauti, kad čia gal jau ir gimdau... taip anksti...
Su pirmu vaikeliu kaklelis prasivėrė 7 cm. be jokių skausmų.Toliau prakirpo vandenis ir po 1,5 val. turėjom savo dukrytę(beje - 34sav.)
Su antru išlaukėm termino, nebuvo jokių paruošiamųjų. Skatino, tai nuo kaklelio atsivėrimo iki sūnelio gimimo užtrukom 3,5 val. Su trčiuoju, dar matysim kas bus. Būna kartais tie paruošiamieji, bet dažniausiai naktį, kai pilna pūslė
Sveikos mamytes
QUOTE(raimuxe @ 2008 08 02, 07:48) Su pirmu vaikeliu kaklelis prasivėrė 7 cm. be jokių skausmų.Toliau prakirpo vandenis ir po 1,5 val. turėjom savo dukrytę(beje - 34sav.) Su antru išlaukėm termino, nebuvo jokių paruošiamųjų. Skatino, tai nuo kaklelio atsivėrimo iki sūnelio gimimo užtrukom 3,5 val. Su trčiuoju, dar matysim kas bus. Būna kartais tie paruošiamieji, bet dažniausiai naktį, kai pilna pūslė Raimuxe, šaunu, kad pirmieji du tavo gimdymai tokie nuostabūs buvo! QUOTE(Donata87 @ 2008 08 02, 10:34) Sveikos mamytes Donata, jei tie pilvo skausmeliai, kaip pati rašai, yra neskausmingi ir užeina iki 10 kartų per dieną, tai kol kas tėra paruošiamieji sąrėmiai - tikrai dar negimdai... O va kai jau skauda labai, reiktų sekti, kas kiek laiko ir kiek laiko jie trunka... Pilvukas paprastai nusileidžia paskutinįjį mėnesiuką, gali to ir nejausti. O paruošiamieji būna ir jam nenusileidus... Šiaip svarbiausia, jei vandenukai nubėga - tada jau reikia reaguoti skubiai, o jei sąrėmiai, tai pradžioje tiesiog juos skaičiuoti ir sekti. Ir dėl visa pikta skambtelti gydytojai... Lengvo tau gimdymo ir sėkmės!
Aciu NIKI
QUOTE(labailabai @ 2008 07 20, 21:53) paruosiamieji - kai sukieteja pilvas, o skausmai pilvo apacioje-ne saremiai, o ispejimas, kad pervargote, persitempete, gal ta diena nervinotes. As irgi taip galvojau, ir mano gine ta pati sake, bet pasirodo nebutinai. Man jau koki menesi kaip labai daznai, kartais istisai, kartais su pertraukelem maudzia strenas ir pilvo apacia. Kai sia savaite pradejau vaiksioti uzrasineti vaikucio tonusus per kiekviena toki paskaudenima tas aparatas fiksuodavo saremius ir nemazus visai
Sveiki, o as su antru nuo stipriu paruosiamuju net gimdykloje 5 val pabuvau 100 balu net buvo ir suprask tu kas tau daros, x-failai
O pagimdziau tik mazdaug po 2 savaiciu
O man gimda susitraukinėjo jau nuo 4-5 menesio. Geriau magni, o likus savaitei iki gimdymo, kai apsilankiau pas gydytoja, pasake negert, nes gali uzsitesti gimdymas. Neskaudedavo, bet budavo nemalonus toks jausmas, tvinkciojimas galvoj. Ryt jau turetu buti ta diena. Ginekologiskai manes niekas netikrino ir galvoju ryt, jei nieko, pavaziuot i gimdymo namus, kad paziuretu jau. Bo praeita nakti uzejo tokie susitraukimai, besitesiantys po 3-7 min ir besikartojantys reguliariai kas kelias min ir maude strenas panasiai kaip per menstras, ir tesesi daugiau nei dvi valandas, tai jau galvojau bus.. bet po to pradejo traukti mane ant miego, tai pagalvojau, kad cia dar gal nieko, pavalgiau ir nuejau miegot...
kodel temele mirus
|