Tengene
2004 09 30, 13:13
Iskilo problema, darzelyje pasikeite abi aukletojos ir seiminikele. po permainu sunus nenori eiti i darzeli, randa 101priezasti kodel jis negali ten eiti, kartais net be priezasties pakyla temeratura, naktimis pabunda po keleta kartu, bet jei nereikia i darzeli tai ramiausisi ismiega visa nakti. Pastebejau ir tai kad jis bijo eiti i darzeli, ko anksciau niekada gyvenime nebuvo. Blogiausi mano nuomone tai kad jis siemet eina i parengiamaja grupe o kita met eis i mokykla, ar jam nebus dar blogiau kai pasikeis ne tik vadovai bet ir visas kolektyvas.
Gal kas susidurete su tokai probleme, ir kaip ji buvo sprendziama?
Gal yra galimybe kaip nors padedti vaikui?
Tengene
2004 10 01, 14:23
na nejaugi niekas nesusidurete su tokia problema?
Ir Guste
2004 10 02, 10:12
As esu drastiskai keitusi dukros darzelio grupe. Visa jos grupe is lopselio tese darba su ta pacia aukletoja, o savo maziuke perkeliau viena, tik triju metu, i visai jai nepazistama grupe. Ir paskui keturis metus dziaugiausi. I ta pacia grupe dabar vedu savo jaunele (irgi keitem grupe, nes pries tai ji siai grupei buvo per maza). Su tinkamomis aukletojomis vaikas nesunkiai adaptuojasi net ir visiskai naujame kolektyve, tik tokias aukletojas reikia rasti (ne pagal vedejos rekomendacijas, o butinai paziureti paciam).
Tengene
2004 10 04, 15:53
jei jis nebutu parengiamojoje tikrai keisciau darzeli, bet kazkaip galvoju ar ne per daug drastiska, nes kitamet mokykloje vel naujas kolektyvas ...
Psichologe
2004 10 07, 13:04
Is tikruju, gal dar neverta keisti grupes. Turbut reiktu vaikui labiau susidraugauti su aukletojomis, kad jis pasijaustu saugus. Gal galima aukletojai papasakoti sita sunkuma, gal ji atkreips demesi i vaika, daugiau pabendraus su juo. Idomu, ar kiti vaikai toje grupeje turi panasiu sunkumu, kai pasikeite aukletojos (atsakius i si klausima butu paciai aiskiau, ar tai susije su vaiko asmeniniais sunkumais, prisitaikant prie pasikeitimu, ar tai yra aukletojos sunkumas uzmegzti kontakta su vaikais, ar vaikui naturaliai reikia daugiau laiko priprasti prie naujoviu).
Tengene
2004 10 26, 09:09
Labai aciu psichologei uz patarima,
pasikalbejus su aukletoja problemele berods siek tiek sumazejo, aisku jis vis praso kad ateitume anksciau, ir asareles kaupiasi kartais rytais, bet jau lengviau isikiriam. Taciau labai nepatiko aukletojos reakcija pirma i isakyta problema, ji pasikviete sunu ir tieisia svieisi jo eme pri manes kalusineti ko jis bijo, ir kodel, o jis vargsiukas dar labaiu tada isigando... Taciau pamaciusi mano reakcija tikriausiai suprato kad ne taip problema reiketu spresti. RTaip pat paaiskejo , kad ne viemnam mano sunui iskilo tokios problemos pasikeitus aukletojoms, yra ir daugiau vaiku kurie sunkiai eina i darzeli po aukletoju kaitos.