Teisybė,skaityt ir rašyt jau prieš mokyklą mokiau,o matematiką kažkaip apeidavome (pati jos nemėgstu...
Kaip jūsiškiams sekasi?
Mokytoja pasakė,kad dukra nelabai gaudosi matematikoje,lėtai skaičiuoja.
Teisybė,skaityt ir rašyt jau prieš mokyklą mokiau,o matematiką kažkaip apeidavome (pati jos nemėgstu... Kaip jūsiškiams sekasi?
o ka ten pas jus jie mokinas jei pirmokai zinoma nes maniskai tai tik iki 10atima ir sudeda ,bet as manau kad korepetitoriai dar per maza
Pabandykite pirmiausia apskritai supazindinti su skaiciais ir ju savoka. Senukuose maciau zaisla - skaiciu svarstykles, plastmasiniai skaiciukai, kuo didesnis, tuo daugiau sveria, galima sverti kelis, paziuret, kokius skirtingus sukabinus vienodai sveria. Dar butu neblogai nusipirkti knyguciu mazesniems is serijos As galiu ismokti: Pradek skaiciuoti; Skaiciuokim iki 20; Imk ir sudek - man jos labai patiko, kad pati mokymosi procesa daro vaikui malonu - yra apdovanojimai, zvaigzdutes. Knygos skirtos mazdaug penkiameciui, bet jei praleidote, visai nekenktu ir didesniam.
Taip,knygučių ne prošalį bus įsigyti.Nes papildomai man su ja dirbti tikrai reiks,jei nenorėsiu kad atsiliktų.Tik keistoka man ta sistema - dar mėnesio pradžioje mokėsi kas tie skaičiai apskritai yra, o mėnesio gale jau reikia žinoti,iš kokių pvz trijų skaitmenų susideda skaičius 8 (5+1+2).Sakyčiau greitas šuolis
Esu labai nustebusi
maniškis labai gerai išmoko skaičiuoti pinigus dar prieš mokyklą. Pats galėdavo nueiti į parduotuvę ir nusipirkti ledų. Pirmi bandymai buvo tokie: duodu litą, ledai kainuoja keliais centais mažiau, grįžta iš parduotuvės, klausiu:
- Kur grąža? - Tai išmečiau centus į šiukšlių dėžę, visvien už juos nieko neišeis nusipirkti. Na teko paaiškinti, kad centas prie cento ir vėl ledų porcija išeis. Dabar matematika labai gerai sekasi, atmintinai sudeda greičiau už mane.
Mano patarimas butu toks: daug vaizdumo ! Ne nuogas skaicius, bet daiktas tokio amziaus vaikui yra suprantamas. Skaiciuokite obuolius, lekshtes, zhmones... Kiek? kur daugiau? kiek daugiau? jei sudeciau saldainius? jei atiduociau 5 broliui ir pan.
Apskritai, tai reikia vaikui padeti, nors buna, kad sunkiau sekasi matematika ir nors tu mokykis kiaura para, deshimtukui vargiai beishmoksi... Vieniem lietuviu klb., kitiem matematika, trtiem kuno kult. gerai sekas
Teisingai jau auksciau mamytes raso, kad jei sunkiau sekasi matematika, skaiciuokite pinigelius (monetas), obuolius, zirnius, pagaliukus ir pat., bet ne plikus skaicius. Pati esu matematike, tai galiu pasakyti, kad pinigus paprastai ismoksta skaiciuoti net ir patys negabiausi vaikai.
Kazkada knygyne maciau knygute Mokomes zaizdami ar kazkaip panasiai vadinasi. Pavarciau, tikrai verta demesio.
Matematikoje ir as nelabai gaudausi
Tikrai nepritariu tos matematikos mokytojos nuomonei
O del tu kulversciu... Truputi racijos yra. Visapusiskai lavinamas ir drasus vaikas gali iveikti daugiau.
beje,ar jūsų pirmokams būna matematikos testai?maniškė iš 34 teisingų atsakymų tesurenka vos 14...
Tikarai esu giliai nustebusi. Mano vaikas - pirmokas. Jokiu testu. Jokios prievartos. Ir mokytoja pasake - juk vaikai dar tik pirmokai ir sunku nuspresti, kam kas gabus, o kuris tiesiog daugiau patirties turi. Ji visada pasasko, ka privalo vaikai moketi, o ko neprivalo.
O is patirties, mano vaikas eme skaiciuoti tada, kai leidau skaiciuoti pinigus. Dabar tai daro ir be pinigu. Matematika jam sekasi labai gerai. QUOTE(Jorune @ 2004 10 17, 16:15) Matematikoje ir as nelabai gaudausi Karsčiausi po medžius ir kūlversčiais ritinėjausi kaip patrakusi. Bet matematikoje buvau visiška tuščiagalvė. ačiū dievui, kažkur ketvirtoje klasėje išryškėjo ryškūs humanitariniai gabumai, tai juos toliau ir lavinau dar labiau apleisdama matematiką. QUOTE Teisingai jau auksciau mamytes raso, kad jei sunkiau sekasi matematika, skaiciuokite pinigelius (monetas), obuolius, zirnius, pagaliukus ir pat., bet ne plikus skaicius. Pati esu matematike, tai galiu pasakyti, kad pinigus paprastai ismoksta skaiciuoti net ir patys negabiausi vaikai. Kazkada knygyne maciau knygute Mokomes zaizdami ar kazkaip panasiai vadinasi. Pavarciau, tikrai verta demesio. Mano sūnus dešimties ribose išmoko obuolius, saldainius ir visa kita padalinti ir žinoti, kiek jam liks pačiam be jokių papildomų pastangų. Tada džiaugiausi, koks protingas mano vaikas. Kol nepradėjo eiti į mokyklą ir nepasirodė, kad matematikai toks pat tuščiagalvis (ir net labiau), nei as. Kai ruosdavom pamokas abu ir as tuos pacius skaicius paversdavau daiktais, suskaiciuodavo. bet kas is to, mokykloje taip nedirbama
Dėl kulversčių, tai tikrai netiesa arba gana sąlyginė. Aš nelaipiojau medžiais, bet matematika mano arkliukas. Esu nemažai pasižymėjusi šioje srityje. Iš tikrųjų reikia sužadinti įdomumą, norą spręsti. Tai yra svarbiausia. Vaikas turi matyti prasmę, kad ir tuose elementariuose skaičiavimuose.
Norėčiau paklausti SimoMamosVilmos, kokioje mokykloje mokosi jūsų pirmokas?
pas mus irgi matematikos jokių testų nėra, kartais mokytoja duoda lapus su užduotėlėmis, suskaičiuoti ir nuspalvinti tam tikra spalva
Testai būna jei mokytoja naudojasi tokiomis pratybomis stipresniems matematikoje vaikams (pamiršau kaip vadinasi). Mums tokias reikėjo nusipirkti. Ten uždavinukai tikrai ne iš lengvesnių.
O apie tą mokytoją, kuri sakė, kad matematiku reikia gimti, tai galiu pasakyti visiška nesamonė. Pati šeštoje klasėje sėdėjau pas machės mokytoją ir verkiau, kad trejeto neišvestų. O septintoj gavau naują mokytoją tai tik pirmam trimestre keturis turėjau, o po to buvau geriausia klasės matematikė, į olimpijadas važinėjau. Tai kur tada tas mano įgimtas talentas buvo šešis metus Beje aš neseniai girdėjau tokį dalyką, kad kam nesiseka matematikoje, tam nesiseks ir anglų kalba. Bet ir vėl, man anglų nu niekaip... Todėl geriausia vis dėl to skaičiuoti pinigus. Tą tai visi moka, ir savus ir svetimus.
Beje aš neseniai girdėjau tokį dalyką, kad kam nesiseka matematikoje, tam nesiseks ir anglų kalba.
O kaip cia matematika susijusi su anglu kalba? QUOTE(MajaLi @ 2005 03 26, 13:09) Beje aš neseniai girdėjau tokį dalyką, kad kam nesiseka matematikoje, tam nesiseks ir anglų kalba. O kaip cia matematika susijusi su anglu kalba? Supratimo neturiu. Tiesiog mums mūsų anglų mokytoja sakė. Ten kažkas susiję su loginiu mastymu ir panašiai. Anksčiau norintiems mokytis sustiprintai anglų, pirmos klasės pabaigoje reikėdavo lyg ir egzaminus laikyti. Matematikos irgi reikėdavo ir klausą tikrindavo, muzikinę. Bet paskui leido visiems kas nori. Jau kokie 5 metai. QUOTE(LinaBoo @ 2005 03 26, 17:07) Supratimo neturiu. Tiesiog mums mūsų anglų mokytoja sakė. Ten kažkas susiję su loginiu mastymu ir panašiai. Anksčiau norintiems mokytis sustiprintai anglų, pirmos klasės pabaigoje reikėdavo lyg ir egzaminus laikyti. Matematikos irgi reikėdavo ir klausą tikrindavo, muzikinę. Bet paskui leido visiems kas nori. Jau kokie 5 metai. Galiu pasakyti, kad tavo anglu klb.mokytoja neteisi, na bent jau mano zinomu atveju. Mano klasioke (buvusi) labai prastai mokejo matematika, na baigus 12 kl, jos matiekos zinios gal sieke kokios 6-7 kl lygi, uz tai anglu QUOTE(Nome @ 2005 03 26, 18:28) Galiu pasakyti, kad tavo anglu klb.mokytoja neteisi, na bent jau mano zinomu atveju. Mano klasioke (buvusi) labai prastai mokejo matematika, na baigus 12 kl, jos matiekos zinios gal sieke kokios 6-7 kl lygi, uz tai anglu Tai va , aš jau aukščiau rašiau, kad čia kažkas netaip
Na baikit nejuokaukit kokie korepetitoriai
Asmeniskai man ta matematika nuo senu laiku nesiseka.Ir mano tevams mokytojai sake,kad as esu tiesiog humanitaras ir viskas.Ir as sau ir humanitarini profili pasirinkau.Nemoku as tos matematikos ir tiek..Nieko baisaus tame nematau,vietoj matematikos man gerai sekasi kiti dalykai
Kam geriau sekasi humanitariniai, o kam tikslieji mokslai ir nieko čia jus nepadarysit...Aš taip pat buvau linkusi prie tiksliųjų mokslų, taigi prie jų ir likau, be skaičių gyventi negaliu
Na,maniskei (antroke) matematika sekasi gerai.Ir mokytoja sake,kad tiems, kuriems sekasi blogai,nera ko pergyventi.Pvz man pradiense klasese matematika sekesi gerai.Paskui - nu niekaip.O kai pradejom mokytis diskriminantus - mano megiamiausia tema buvo.O geometrijos nemokejom visa klase.Mokytoja sakydavo - tokios tupos klases dar neturejau
O aukstoji matematika man sekesi labai gerai. QUOTE(LinaBoo @ 2005 03 10, 00:23) Beje aš neseniai girdėjau tokį dalyką, kad kam nesiseka matematikoje, tam nesiseks ir anglų kalba. Bet ir vėl, man anglų nu niekaip... Mokytoja tikriausiai darė išvadas,remdamasi pavyzdžiais (pagal mokinius arba pačią save) Beje,tokio amžiaus mokinukei nesiųlyčiau korepetitoriaus paslaugų ,manau,jai gali padėti ir pati mama (arba tėtis ) QUOTE(LinaBoo @ 2005 03 26, 18:06) Supratimo neturiu. Tiesiog mums mūsų anglų mokytoja sakė. Ten kažkas susiję su loginiu mastymu ir panašiai. Anksčiau norintiems mokytis sustiprintai anglų, pirmos klasės pabaigoje reikėdavo lyg ir egzaminus laikyti. Matematikos irgi reikėdavo ir klausą tikrindavo, muzikinę. Bet paskui leido visiems kas nori. Jau kokie 5 metai. Mokinantis bet kokios svetimos kalbos tu lavinia savo mastyma ir logini ir kitokini, tai tinka viso amziaus zmonems. Ir atminti lavini. Bet tai tikrai nesusija tik su anglu kalba. As matematikos turejau 10, o is engliso vos vos 8 (mokytojai man tiesiog nenorejo gadinti trimestru), buvau realiste (tiksliuke).
Pas mano susnu mokykloje tai pat yra matematikos testai,bet tik,kad jam jau labai ji nesiseka visai nieko neskaiciuoja ir nesupranta, kas ten prie ko
Jeigu nusprendėt vaikui užsakyti mokytoją, gal verčiau jaunesnems vaikams parinkti ne suaugusį žmogų, bet keliais metais vyresnį vaiką, kuriam matematiką puikiai sekasi. Bent jau mano nuomone, vaikai vienas kitą lengviau supranta, geriau paaiškina.. O ir "vaikui-mokytojui" būtų visai gerai užsidirbti šiekt tiek pinigėlių, pačiam pasimokyti atsakomybės, bendravimo ir kt.
Krikštadukra šeštokė. su matematika - košmaras. Pradinėje buvo viskas neblogai, kol pažymių nerašė, 5 kl. turėjo 7, o dabar tik 5, bet bliauna kad nieko nesupranta ir renkasi dvejetus. Iš anglų turi 10, iš kitų dalykų nemažiau 7, o su matematika pravalas. Mokytoja dirba tik su suprantančiais, kiti sėdi, nosį krapšto ir laukia eilinio dvejeto. Gal patartumėte kaip nustatyti jos žinojimo lygį, ką daryti toliau.
Yra vaiku, kurie super gabus visiems dalykams - tiesiog mazi propiesoriai
Man mokykloj buvo matematika košmaras ir per pamokas žegnodavausi kad nepakviestų prie lentos. Teko net ir 2 taisytis.
Bet kai mokinausi kolegijoj aukštosios metematiką, mokytoja buvo nuostabi, ir taip ji mokėjo išaiškinti, kad net aš karakumų asilas sugebėjau suprasti ir iš grupės buvau vos ne geriausia matematikė. QUOTE(mergytė_ @ 2006 03 19, 12:24) Jeigu nusprendėt vaikui užsakyti mokytoją, gal verčiau jaunesnems vaikams parinkti ne suaugusį žmogų, bet keliais metais vyresnį vaiką, kuriam matematiką puikiai sekasi. Bent jau mano nuomone, vaikai vienas kitą lengviau supranta, geriau paaiškina.. O ir "vaikui-mokytojui" būtų visai gerai užsidirbti šiekt tiek pinigėlių, pačiam pasimokyti atsakomybės, bendravimo ir kt. Labai gera mintis. Vaikas vaiką geriau supras. QUOTE(lukasta @ 2006 03 24, 00:11) gal jie vienas kitą ir supras, bet nemanau kad užtaisys spragas. jei tik kartais kokio uždavinio nesupranta, gal ir galės padėti, bet kai su matematika pravalas reikia rimtesio mokytjo. Vadinasi, ne čia problema Pvz. trečiokas ateina ir sako: -Nesuprantu tekstinio uždavinio. Paprašau pasakyt sąlygą, o jis iš knygos skaito. Liepiu užversti vadovėlį ir pasakyti kas duota ir ką reikia rasti. Tada vaikas net nežino apie ką tas uždavinys buvo. Tai kaip gali bandyti spręsti, jei nebandai net suprasti Tada pasakiau, kad išmoktų sąlygą mintinai
Kategoriškai nesutinku su teiginiu, jog "lūzeris" matematikoje bus lygiai toks pat ir mokydamasis anglų. Kuo ta anglų tokia išskirtinė, jei jau jos, matote, mokytis nesiseks, o va rusų, vokiečių ar prancūzų eis kaip sviestu patepta.
Aš buvau, esu ir būsiu moteriškaitė su ryškiais humanitariniais gabumais. Todėl teigiu, jog tokie žmonės, kaip aš, labai lengvai "perkąs" bet kokią užsienio kalbą. O jei dar atsiras galimybė ta kalba bendrauti, tai teorija apie matematikos įtaką mokantis anglų kalbos, sugrius kaip kortų namelis. Aš asmeniškai anglų kalbos nesimokiau niekur (nei mokykloje, nei universitete, nei jokiuose kursuos). Tačiau pati savarankiškai pramokau tiek, jog jau galiu šiaip taip susišnekėti. O jei dar kursus palankyčiau, iš viso viskas būtų perfect. Tuo tarpu mano matematikos žinios ir baigėsi ties pradine mokykla. Moku jos tiek, kiek prireikia praktiškai
Smurka, būtų gyvenimas tave kaip mane privertęs, būtum ne tik matematiką išmokus
Kažkaip man atrodo, kad naujoji karta toli pralenks tėvus, nes mamos ir tėtukai dėl jų labai stengiasi
Sveikos mamytes, dukra prase nupirkti matematikos uzduociu skirtu papildomam sprendimui, nes nori dalivauti olimpiadoje, Nuejau i knigyna ir net neisivaizduoju ka pirkti, gal galite ka rekomenduoti sestai klasei.
Patariu pirkti "Kengūros" knygelę 5-6 klasėms
QUOTE(Rela @ 2006 09 13, 07:20) Kengūros knyga netiks, jei ruošiamasi miesto olimpiadai. Geriausiai paimti sovietinį uždavinyną skirtą olimpiadiniams uždaviniams arba stojamiesiems pasiruošti. Tik, aišku, išversti reikės QUOTE(vicky @ 2006 09 13, 07:51) Kengūros knyga netiks, jei ruošiamasi miesto olimpiadai. Geriausiai paimti sovietinį uždavinyną skirtą olimpiadiniams uždaviniams arba stojamiesiems pasiruošti. Tik, aišku, išversti reikės Stojamiesiems? ji tik sestoke, manau stojamiesiems skirti uzdaviniai bus per daug sudetingi. QUOTE(Rela @ 2006 09 13, 08:05) Stojamiesiems gali tikti, kadangi uždaviniai grupuojami pagal temas. Nebūtina imti trigonometrijos ar stereometrijos uždavinius. Pakanka paimti sunkius aritmetikus ir planimetrijos uždavinius. Aš pati turėjau knygą Maskvos miesto olimpiados uždaviniai 5-8 klasei. Persprendžiau beveik visą. Rezultatas akivaizdus. QUOTE(vicky @ 2006 09 13, 20:10) Stojamiesiems gali tikti, kadangi uždaviniai grupuojami pagal temas. Nebūtina imti trigonometrijos ar stereometrijos uždavinius. Pakanka paimti sunkius aritmetikus ir planimetrijos uždavinius. Aš pati turėjau knygą Maskvos miesto olimpiados uždaviniai 5-8 klasei. Persprendžiau beveik visą. Rezultatas akivaizdus. Kur ju butu galima gauti?
Mamos kaip galvojate: ar galiu prašyti auklėtojos, kad ši pakalbėtų su matematikos mokytoja, nes manasisi 5-tokėlis perėjo į kitą mokyklą ir pradėjo nebesuprasti matematikos
Nors kitoje mokykloje lyg ir sekėsi normaliai Ar čia jau "mūsų" problemos ir tokiu atveju turiu vaikui samdyti mokytoją papildomai QUOTE(Laimė @ 2006 09 21, 10:36) Mamos kaip galvojate: ar galiu prašyti auklėtojos, kad ši pakalbėtų su matematikos mokytoja, nes manasisi 5-tokėlis perėjo į kitą mokyklą ir pradėjo nebesuprasti matematikos Nors kitoje mokykloje lyg ir sekėsi normaliai Ar čia jau "mūsų" problemos ir tokiu atveju turiu vaikui samdyti mokytoją papildomai Gal Jums reiketu mokykloje paciai pakalbeti su matematikos mokytoja? Pasiteirautumete, kodel nesiseka vaikui, ka ji mano. Pamatytumet, kas per paukstis, ir tada sprestumet, ar reikai papildomo samdymo, ar spresti mokytojos ir vaiko tarpusavio santykiu problema. QUOTE(prabegom @ 2006 09 21, 14:42) Gal Jums reiketu mokykloje paciai pakalbeti su matematikos mokytoja? Pasiteirautumete, kodel nesiseka vaikui, ka ji mano. Pamatytumet, kas per paukstis, ir tada sprestumet, ar reikai papildomo samdymo, ar spresti mokytojos ir vaiko tarpusavio santykiu problema. Dėkui už patarimą. Bandysiu kažką daryti...
Matematika - mokslas paremtas logika. Pirkti knygas jeigu vaikas nelinkes mokytis butu kvaila. Ar pirktumet teises knyga jeigu jus domina botanika. Atsakymas paprastas - ne.
Todel siulymas butu paprastas. Kadangi ji pirmoje klaseje dar tikrai ne pervelu (abejoju ar kada bus Kadangi pati nemegot matematikos speju buvot linkusi i humanitarinius mokslus arba menus. Tokiu atveju patogiau butu matematika perteikti vizualiai. Delioti degtukus pagaliukus ir t.t. Nzn, taciau cia tik mano nuomone, bandem tai pritaikyti draugo mazajai sesutei, labai padejo. Bet svarbiausia kai mokinat vaika matematikos savarankiskai, nepersistengti ir vengti to, kad vaikas i jusu klausymus atsakymus ismoktu atmintinai, nesuvokdamas ka sako ka sako. |