As tik antras menuo juos naudoju, todel noreciau, kad parasytu tos kurios naudoja(-o) jas.Ar jos sukelia pasaliniu reiskiniu?Kokie jums pasireiske?Ar jos patikimos ,ar nebuvo kad pastotut?
Harmonetas man buvo
Man HARMONET irgi liux tiko--pirmieji KT kuriuos bandziau ir tiko --jokiu pasaliniu reiskiniu. geriu 1metus ir 4 men. Tiesa iki gerimo irgi jokiu problemu del ciklo nebuvo.
O man idomu butu suzinot is tu, kurios gere butent situos KT -- kaip sekes pastoti nutraukus vartojima?.. nes siek tiek neramu, kaip bus. Dar vaikelio neplanuojam bet po kokiu metu ar 2 tai noresim jau..
As irgi geriau Harmoneta. Priaugau pora kg, bet tuo tik dziaugiausi. Daugiau jokiu pasaliniu poveikiu nebuvo.
Aš taip pat vartojau šiuos KT. Tik neilgai - 3 mėnesius, kad ciklas susireguliuotų (buvo truputį išsiderinęs). Tiko labai, jokių pašalinių reiškinių nebuvo
As taip pat naudoju Harmoneta apie 1,5 metus. Pries tai vartojau Novynete ir jis man ne koks buvo. Tik tiek kad siek tiek pigesnis uz Harmonete.
Tada prisiminiau garsios ginekologes pas kuria gimdziau is karto man po gimdymo patarta Harmonete.. Naudoju kaip ir minejau apie 1,5 m. Galiu pasakyti, kad man jie idealiai tinka. gal ir priaugau kokia pora kg, bet tai dar neaisku ar nuo KT Pats fainiausias dalykas, tai , kad sergu ,mazdaug 2-3d., bet ir tomis dienomis kraujavimas buna l.mazas, pvz. kaip kokia 4-5 diena, jei normaliai sirgtum.. (Pirmus men. issigandau, kad taip mazai, net buvau prisigalvojus, gal pastojau, bet gi pasirodo cia KT taip patvarko) Man labai tinka. Pakuote labai patogi. Ir kaina nesikandzioja.
Aš irgi jį geriau. Po gimdymo, kai jau galėjau gerti man gydytoją Harmonetą parekomendavo. Ir jokių pašalinių poveikų nejaučiau. Gėriau jį kokius tris metus ir tikrai neturėjau problemų.
Anksčiau lankiausi pas vieną ginenkoloką, dabar pas kitą. Ir abu jie rekomendavo būtent šias KT. Pati tokių dalykų nesprendžiu
As irgi geriu Harmoneta.Siap man jis visai patinka jokiu svorio priaugimu,padidejusiu plaukuotumu,bet tikrai sumazejo potraukis,kas man kelia dideli nerima. O ji vartoju dar tik 3menesi.Pries tai geriau Mercilon,tokie patys dalykeliai buvo.Nezinau ka daryt.O situos abudu KT pasiule ginekologe.
Harmonete gėriau 1,5 metų kai nutraukiau tai po kelių mėnesių pastojau (planuotai) šeip jokių pašalinių poveikių apart to kad sumažėjo noras, bet kiek žinau taip yra nuo visų KT
O kuriai nors is Jusu, sios KT turejo teigiamo poveikio odai... ???
Nes man sios tabletes tinka, ko nebutu galima pasakyti apie Novynette... Ir dabar mastau vel pradeti gerti Harmonet, bet mastau ar bus koks poveikis odai ar ne, nes buna, kad kartais paberia
Kažkiek turi. Bet čia turbūt individualiai. Nors mano ginekologė sakė, kad visos Kt turi teigiamą poveikį odai, jeigu organizmas jas gerai toleruoja.
Noreciau paklausti,ar baigus gerti Cilest galima nedaryti pertraukos ir iskart pradeti gerti harmonet? Nes gydytoja liepe palaukt pirmos menesiniu dienos, o informaciniame lapelyje parasyta,kad reikia pradet gert Harmonet vos tik pabaigus Cilest (mano atveju)..net nebezinau ka daryti! Padekite
Drąsiai gali nedaryt tos pertraukos. Harmonette laikomi mažų hormonų dozių KT, tai geriau pradėt gert be pertraukos. Sėkmės
Aciu uz atsakyma.. Vajei vajei..man potraukis pradejus KT naudoti nesumazejo, atvirksciai-padidejo! Tik ta pati beda kaip visoms-auga svoris (t.y. dideja apetitas), nuotaiku kaita ir dar padidejusios ir taip nemazos mano krutys..net skausminga! Kazi kada viskas susinormalizuos? Beje, jei po Cilest iskart be 7 dienu pertraukos pradesiu gerti Harmonet,tai ar bus menesines?
Prašom Viskas turėtų apsinormalizuot maždaug per tris mėnesius pradėjus gert naujus KT. Jei pradėsi gert be pertraukos, mėnesinių nebus, bus tik kai ją padarysi, bet gali šiek tiek patepliot gėrimo metu (bet taip dažnai būna pradėjus gert naujus KT, tai irgi turi susitvarkyt per 1-3 mėnesius, o gali ir netepliot). Beje, kodėl atsisakei Cilest gerti? Merginos, ar skaitet neseniai atsiradusi puslapi www.kontracepcija.lt - ten reklamuoja Cilest
taigi taigi, sita zinau,kad galiu pertrauku nedaryt
Sveikatėlei tikrai neturėtų pakenkt, ypač viena pertrauka. Nors šiaip kai tik pradėsi vartot, geriau daryk po pirmos Harmonette pakuotės pertrauką - lengviau bus organizmui, visgi naujus hormonus pradėsi gert. Nu kalusyk, dėl tų cistų tai išvis nesąmonė, visi KT padeda nuo cistų, o ne nuo jų jos randasi. O pirmą mėnesį tai nuo visų KT gali atsirast nemalonių poveikių - ir pabėrimų, ir apetito, ir svorio pakitimų ir tt. Tai turėtų apsitavrkyt per 3 mėn., iš vieno mėnesio tikrai negali spręst, ar tau tinka tos KT. O su tabletėm nebijok mėnesinių visai - pamatysi, jos bus lengvos, tikrai. Man irgi natūraliai mėnesinių prima diena yra tragedija, būtini nuskausminami beveik visada, o kiek bandžiau KT, tai visada tos mėnesinės tokios lengvos, kaip pasaka
as dabar pradejau gert harmoneta, vietoj novynette, nes ta novynette labai jau atsalde ir siaip ragana pasidariau. pirma savaite geriu, tai nezinau ar normalu, kad kartais taip lyg papykina, o be to oda pradejo sauset. ar kitom taip buvo, kad oda sauset pradejo?
Man tai žinok, kai gėriau kitus, tai buvo pasausėjus oda, bet dabar geriant Harmonet, oda liko tokia pat, kokia be jų buvo. Nors žinai, dabar galvoju, gal gėrimo pradžioj ir buvo kiek pasausėjus, bet paskui sugrįžo į įprastą būseną.
Esu girdėjus, kad labai sausėt pradeda kai kam. Bet galbūt pas tave ir taip sausoka oda? Gal visgi pagerk bent vieną ciklą, nemesk. Turbūt girdėjai, kad organizmas prisitaiko prie KT per 1-3 mėn. Beje, aš irgi perėjau nuo Novyneto prie Harmoneto, bet man tai iš pat pradžių neblogai jautės, tik pradžioj biški patepliojo.
siaip tai mano oda normali, gal labiau y riebuma linkus....
nu nemesiu, nes prie novynette tai labai nenoreciau gryzti.... reiks pasitepliot labiau drekinanciu kremu. tikous viskas bus ok. kol kas atrodo viskas ok. nors oda gal y pavasari reaguoja....
mano komentaras sudrums ditirambus Harmonet'ui. ginekologe isskaiciavo pagal mano hormonu lygi kraujyje, kad labiausiai tiktu butent sios tabletes ciklui sureguliuoti. geriau jas sesis menesius. pasalinis poveikis buvo baisus - maudimas sirdies plote, skausmas venose, galvos skausmas, nuovargis (22 metu jauciausi kaip senute. viena karta vos grizau is parduotuves - vos uzteko jegu. tada supratau, ka seni zmones turi omenyje sakydami, kad vos paeina), nejutau sotumo jausmo - galejau valgyti nesustodama, skonio pojutis irgi buvo kitoks. ir aisku, celiulitas (su mano kompleksija 175cm / 50 kg - idomus dalykas) Aisku, prisidejo 5 kg. didele nuotaiku kaita. vyrui tapau abejinga
Galvojau taip turi buti, nes Harmonetas buvo pirmas mano geriamas kontraceptikas. po kazkurio laiko vartojau Regulon - tokiu dalyku nebuvo. tik, kai nustojau ji gerti - nukrito svoris, galiu valgyti ka noriu, kiek noriu ir kada noriu nesukdama galvos del kilogramu. labai pagerejo uosle. nebeuzia ausyse. tai va kaip
Aš Harmonetą vartojau metus su viršum
Aš vartojau Harmonetą, man gydytoja jį išrašė, tai man tiko ir patiko, jokio pašalinio poveikio
zadu irgi pradet vartoti harmonet,nes del yarinos irzli buvau ...da ir brangoka...
Harmonet geriu jau daugiau kaip metus. Jokio šalutinio poveikio nejaučiu. Gydytoja, kuri patarė dėl kontraceptikų, taip ir sakė, kad vartojant Harmonet labai retai pasitaiko šalutinių reiškinių. O jeigu jie yra, tai greičiausiai dėl alergijos ar kitų veiksnių.
Prisiskaičiau atsiliepimų apie visus KT, bandysiu irgi vartoti Harmonet. Po Yarinos galvojau, kad apseisiu aš be tų KT, bet kai sulaukiau pirmųjų normalių mėnesinių ir vėl ėmiau lipti sienomis iš skausmo, tai ir vėl galvoju apie KT vartojimą... Tikiuosi, šitie tiks, nu jau tiek informacijos prisirankiojau...
Nu va, dabar galvoju - ar gali nuo Harmoneto išberti spuogais?
Dabar neturiu po ranka harmoneto informacinio lapelio, bet ten lyg ir buvo rašyta, kad rūkančioms gali kilti visokių nemalonumų. Gal tos, kurias išbėrė, sumažėjo potraukis, padėdėjo nervingumas ir atsitiko kitų negerų dalykų, yra rūkančios?
QUOTE(Miaška @ 2005 08 30, 14:45) prie visų KT šalutinių poveikių yra parašyta, kad gali atsirasti bėrimas. Nors šiaip visi KT gerina odos būklę, bet pasitaikyt visko gali. Jei tai šalutinis poveikis, turėtų praeit per pirmus vartojimo mėnesius. QUOTE(Ieva S @ 2005 08 30, 14:55) Dabar neturiu po ranka harmoneto informacinio lapelio, bet ten lyg ir buvo rašyta, kad rūkančioms gali kilti visokių nemalonumų. Gal tos, kurias išbėrė, sumažėjo potraukis, padėdėjo nervingumas ir atsitiko kitų negerų dalykų, yra rūkančios? Taigi va, kad esu nerūkanti, už ką man tas gėris? QUOTE(liepsnelė @ 2005 08 30, 15:46) prie visų KT šalutinių poveikių yra parašyta, kad gali atsirasti bėrimas. Nors šiaip visi KT gerina odos būklę, bet pasitaikyt visko gali. Jei tai šalutinis poveikis, turėtų praeit per pirmus vartojimo mėnesius. Pasiskaičiau, internete radau kaip vieną iš šalutinių poveikių... Na, smagumėlis, tik pažiūriu į veidrodį - o ten vis naujienos... Tikiuosi, kad neilgam QUOTE(Miaška @ 2005 08 30, 16:14) Kaip Liepsnelė ir rašė, tai gali būti trumpalaikis šalutinis poveikis. Tokiu atveju per 2-3 mėnesius praeis. O jeigu nepraeis, teks eiti pas gydytoją ir tartis dėl kitų kontraceptikų. Aišku, bjauru, kada nuspuoguoji visa. O Tu tikra, kad čia nuo kontraceptikų?
nu as harmoneta vartoju kokiu 3 metus ir man kaip tik oda susitvarke, gal is pradziu ir buvo berimas nepamenu kazkoks bet praejo, dingo skausmai menesiniu, ir jokiu atsalimu nebuvo. kas del rukymo, tai taikoma ne tik harmoneta vartojancioms, bet bet kokias kontraceptines priemones naudojancioms ar kitas KT ar pleistra ar zieda. kazkas del trombu del kraujo tipo. nu nzn as rukau bet man kol kas nieko tfu tfu. tai va as be priekaistu.
QUOTE(Ieva S @ 2005 08 30, 17:19) Kaip Liepsnelė ir rašė, tai gali būti trumpalaikis šalutinis poveikis. Tokiu atveju per 2-3 mėnesius praeis. O jeigu nepraeis, teks eiti pas gydytoją ir tartis dėl kitų kontraceptikų. Aišku, bjauru, kada nuspuoguoji visa. O Tu tikra, kad čia nuo kontraceptikų? Ne, nesu tikra. Prieš pradedant gerti Harmonetą, iškenčiau baisinį pms-ą, klaikias mėnesines, šokolado sau nepagailėjau... Kaltę verčiu KT tik todėl, kad niekada nebuvau spuoguota, nei kai rijau šokoladą tonomis, nei prieš savo dienas, net paauglystėje nepatyriau šito gėrio. O čia - še tau, toks įspūdis, kad kas pusvalandį po naują spuogą iškyla
Miaška, žinai, pagalvojau, kad gali būti tau visai ne nuo Harmoneto bėrimas, o dėl to, kad buvai kurį laiką pagėrus KT ir padarius pertrauką, nes dažnai nutraukus KT, būna ne iš karto, bet būtent maždaug į ciklo be KT pabaigą pabėrimų dėl hormoninių pokyčių. Manau, susitvarkys tau tai.
QUOTE(liepsnelė @ 2005 08 31, 10:13) Miaška, žinai, pagalvojau, kad gali būti tau visai ne nuo Harmoneto bėrimas, o dėl to, kad buvai kurį laiką pagėrus KT ir padarius pertrauką, nes dažnai nutraukus KT, būna ne iš karto, bet būtent maždaug į ciklo be KT pabaigą pabėrimų dėl hormoninių pokyčių. Manau, susitvarkys tau tai. Gal tu ir teisi...
As yrgi Harmoneta vartoju jau gal metus su virsum, vienintelis dalykas tas kad isliko skausmingos menesines aisku skausmas mazesnis nei buvo pries vartojant KT bet vis tiek be nuskausminanciu neapsieinu
QUOTE(Azazela @ 2005 08 31, 20:50) As yrgi Harmoneta vartoju jau gal metus su virsum, vienintelis dalykas tas kad isliko skausmingos menesines aisku skausmas mazesnis nei buvo pries vartojant KT bet vis tiek be nuskausminanciu neapsieinu kaip keista. Mano irgi labai skausmingos būdavo dienos, praktiškai kiekvieną kartą, o dabar su Harmonetu išvis nei jaučiu kaip prasideda, nei ką. Ir tesergu (netgi labai nesergu, tai labiau tepliojimu galima vadint) tik apie 2,5 dienos... QUOTE(Azazela @ 2005 08 31, 20:50) As yrgi Harmoneta vartoju jau gal metus su virsum, vienintelis dalykas tas kad isliko skausmingos menesines aisku skausmas mazesnis nei buvo pries vartojant KT bet vis tiek be nuskausminanciu neapsieinu Man irgi truputį pamaudžia, tik ne per mėnesines, o per PMS. Bet vis tiek nepalyginsi su tuo, kas buvo anksčiau, nes anksčiau ir per PMS, ir per mėnesines buvo gulimas režimas su alpimais, pykinimais ir lipimais sienom iš skausmo. Dabar yra netgi labai gerai. Tiesa, kiti PMS "džiaugsmai" (spuogai, nervingumas, jautrumas, verksmingumas, pilvo pūtimas ir kt.), deja, irgi niekur nedingo, bet vis dėlto ryškiai sumažėjo.
Aš vartorau Harmonet beveik tris metus, tačiau nusprendžiau kad reikia duoti organizmui pailsėti, nors jokių šalutinių poveikių tikrai nejaučiau išskyrus tai kad visai nesinorėjo
QUOTE(paukstele @ 2005 09 02, 12:07) Nutraukiau KT prieš 4 mėnesius, o spuogai kaip dygsta taip dygsta Jo, žinomas bajeris. Vartok maisto papildus - nakvišų aliejų, būtinai - B gupės vitaminus, dabar daugiau morkų valgyk (ypač kol jos šviežios).
O man niekaip mėnesinės nesibaigia... Kai pradėjau gerti Harmonetą, tai taip ir tęsiasi, kartais tik pateplioja, o kartais ir visai normaliai... Kažin, čia normalu?
QUOTE(Miaška @ 2005 09 02, 15:22) O man niekaip mėnesinės nesibaigia... Kai pradėjau gerti Harmonetą, tai taip ir tęsiasi, kartais tik pateplioja, o kartais ir visai normaliai... Kažin, čia normalu? turėtų susitvarkyt per pirmus vartojimo mėnesius. Kita vertus, tai gali būti ženklas, kad silpnoki KT. Gal pabandyk ascorutino pagert. QUOTE(Azazela @ 2005 08 31, 20:50) As yrgi Harmoneta vartoju jau gal metus su virsum, vienintelis dalykas tas kad isliko skausmingos menesines aisku skausmas mazesnis nei buvo pries vartojant KT bet vis tiek be nuskausminanciu neapsieinu Sveikos, merginos. Stai as irgi harmoneta vartoju jau apie metus. Del tu menesiniu skausmu - tai labai individualus dalykas, bet tokie pojuciai gali keistis, tik reikia palaukti. Va pavyzdziui man, kai pradejau vartoti, gal puse metu nieko nebuvo kitaip (as perejau prie harmoneto nuo kitu KT). Po to menesines pasidare net gausesnes ir laabai skausmingos (man pirma diena)
niu ash jau nuo vakar irgi tapau Harmonetininke
O man šiandien lyg mažiau teplioja, nei kitomis dienomis, gal ir visai praeis. Kitokių šalutinių reiškinių kol kas nepastebiu, bet, kaip jau patyriau, ne visi iš karto išlenda, tai dar žiūrėsim.
o kaip jums su
|