Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Jei norit išvengti tarpvietės plyšimo ar kirpimo
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Annette
Mielos busimos mamytes, noriu su jumis pasidalinti vienu 'recepteliu' - gal ir jums, kaip ir man tai pades isvengti labai nemalonaus dalyko - tarpvietes plysimo ar kirpimo. As 3.5 savaites iki gimdymo dariausi toki tarpvietes masaziuka - jis aprasytas cia: http://www.yamama.ru/pregnancy_birth/pregnancy/massage.htm

As isitikinus, kad butent del to ir neplysau, nes maniau, kad man to nepavyks isvengti, todel griebiausi to masazo kaip paskutines vilties. Ir pasiteisino! Maza to, isstumiau savo saulyte per 15 minuciu, ir, manau, cia vel padejo masazas. PO pirmu stumimu gydytoja man pasake, kad prakirps, nes krito vaisiaus tonai, kad greiciau pagimdyciau. Bet to neprireike - dar du saremiai, ir viskas buvo baigta! bigsmile.gif Ka gali zinot, gal tai isgelbejo mano dukrytes gyvybe, jai virkstele buvo 2 kartus apsivyjus aplink kakla, ir kaip ten butu buve, jei gimdymas butu uztrukes ilgiau... unsure.gif

Taip kad labai patariu jums pasinaudoti sita galimybe, blogiau vistiek nebus, o uzima tik 5 minutes per diena mirksiukas.gif Sekmes visoms, ir lengvo jums gimdymo! smile.gif
kristukass
Labai įdomu, bet labai jau neina suprast kaip čia ką daryt...Būtų lietuviškai parašyta tai būtų thumbup.gif
Annette
QUOTE(kristukass @ 2006 10 15, 23:36)
Labai įdomu, bet labai jau neina suprast kaip čia ką daryt...Būtų lietuviškai parašyta tai būtų  thumbup.gif
*

Mazdaug taip:Sutepam nyksti ir rodomaji pirsta aliejumi arba kremu (vandens pagrindu). Uzkeliam viena koja ant klozeto (kedes). Ikisam nyksti i maksti ir paspaudziam i apacia (link tiesiosios zarnos). Jauciam, kaip isitempia raumenys.. Tada atpalaiduojam juos ir pradedam paspaudziant judinti nyksti pirmyn-atgal, tai greiciau, tai leciau, maksty ir tarp maksties ir isanges. Taip darom apie 3 minutes. Tada, nyksciu ir rodomuoju pirstu dar pamasazuojam raumenukus ir oda tarp maksties ir isanges (nykstys lieka maksty) - apie 1 minute.
smile.gif
pandorita
...ir būkit gerutės, tos, kurios jau būsit pagimdžiusios ir prieš tai pasinaudojusios šiuo masažu, gal galėtumėte parašyti, koks buvo rezultatas ir ar jūsų manymu, tai padėjo... neturėtų nestuke.gif plyšinėti per tokią šventą vietą... schmoll.gif
astuftis
Nedariau absoliuciai jokio masazo, jokios mankstos, jokio sporto ir neplysau, o buvau 100% isitikinus, kad plysiu. smile.gif Mano gime 3640g ir nieko, o palatos draugiu buvo 3300g ir 2900g ir abi plyso ir buvo kirptos! Gal ir gali padet manksta, bet vistiek tai daugiau priklauso nuo fiziologijos!
-Aiva-
QUOTE(astuftis @ 2006 10 23, 16:09)
Nedariau absoliuciai jokio masazo, jokios mankstos, jokio sporto ir neplysau, o buvau 100% isitikinus, kad plysiu. smile.gif  Mano gime 3640g ir nieko, o palatos draugiu buvo 3300g ir 2900g ir abi plyso ir buvo kirptos! Gal ir gali padet manksta, bet vistiek tai daugiau priklauso nuo fiziologijos!
*

drinks_cheers.gif pritariu! As irgi nieko nedariau ir niekur neplysau (mergaite gime 3446 g). Zinoma tikrai blogiau nebus ir nuo mankstu, tikiu, kad kazkiek jos padeda, bet daugiau tai priklauso nuo moters organizmo!
Annette
Mergytes, cia ne manksta, o masazas. Nuo jo raumenys ir oda pasidaro elastingesni
primavera
taip, anglijoj tai labai gydytoju patariamas ir mamyciu praktikuojamas masazelis..
nors nedaznai , bet darydavausi ir as. neperskaiciau kas ten jusu straipsni parasyta, bet pagal patarimus kokius girdejau as, tai pirstuku uztenka pamasazuoti ta "tilteli" tarp maksties ir uzpakaliuko biggrin.gif
ir jokie cia ne stebuklai, o faktas. tiesiog ta vieta tampa elastingesne. masazas labai efektyvus dalykas, gali net ir randus uzglaistyti, nes lengvai tempiant ir judinant oda, ji tampa elastinga...
taip kad nezinau ar del to, ar ne, bet as neplysau..
jau geriau kazka daryti, kad ir mazai tuo tikint, nei nedaryti nieko ir kaltinti kitus plysimo faktorius, kurie galbut yra teisingi arba visai ne..
mei-li
Jokie masazai nepades isvengti kirpimo, jei pries tai apie tai nepakalbesite su gydytoja ir nesusitarsite, kad nekirptu tiesiog siaip sau... O tokiu daktaru, kurie kerpa tiesiog "profilaktiskai" - kad neplystu, pas mus tikrai dar yra.
Tai toks mano patarimas... ax.gif
Annette
QUOTE(mei-li @ 2006 10 29, 22:52)
Jokie masazai nepades isvengti kirpimo, jei pries tai apie tai nepakalbesite su gydytoja ir nesusitarsite, kad nekirptu tiesiog siaip sau... O tokiu daktaru, kurie kerpa tiesiog "profilaktiskai" - kad neplystu, pas mus tikrai dar yra.
Tai toks mano patarimas... ax.gif
*

Na, normalus daktaras nekirps 'siap sau', kerpa, kai mato, kad bus plysimas, arba jei reikia kad lelius greiciau islistu. Aisku, tu daktaru visokiu yra
Merlote
Nedariau jokiu masazu su pirmuoju, na ir plysau (kirpo) per visus galus. Ir gimdos kaklelis plyso ir makstis, na, nekas buvo. dabar laukiuosi antrojo, tai meginsiu daryti tuos masaziukus, jau pradejau, gal nebus per velu. bet nuo gimdos kaklelio plysimo tai net nezinau kaip apsisaugoti, gal jeigu nebutu skatine gimdymo, tai nebuciau plysusi... verysad.gif
pasistengsiu nepamirsti cia parasyti po antrojo gimdymo ar pasisteisino masaziukai ar ne. cool.gif

beje, kai paklausiau gydytojos pries pat gimdyma ka daryti kad nereiketu kirpti, tai sake, kad cia jau reikejo pries kelias savaites tuom pradeti rupintis (supratau kad masazus turejo galvoje). et, galejo tada ir pasakyti unsure.gif
jkniaz
O as tai tikrai tikiu, kad tokie dalykai padeda apsisaugoti nuo kirpimo ar plysimo, nes to prireikia tada, kai raumenys nepakankamai elastingi ir negali issitempti tiek, kiek reikia leliuko islindimui. as tai darau ne masaza, o mankstinu tuos raumenuku. ir labai paprastai: sutrauki tarsi sulaikydama slapima ir palaikai taip kazkiek laiko. galima daryti toki pratima bet kada ir niekas net nepastebes, kad mankstiniesi tongue.gif ax.gif ir dar viena darau, bet reciau, nes reikia atsisesti ant grindu, suglausti koju pedas ir kelius spausti prie grindu. siaip sako, nestumo metu reikia kuo dazniau sedeti turkiskai. tai vat. mano drauge dare tokius pratimus (net ne per daug daznai) besilaukdama abieju savo vaiku ir visai neplyso, nei buvo kerpama. o jos vyrukai tai gerokai virs 4 kg svere.
Sekmes visoms nestuke.gif 4u.gif
Nerytė
QUOTE(jkniaz @ 2006 11 10, 20:24)
O as tai tikrai tikiu, kad tokie dalykai padeda apsisaugoti nuo kirpimo ar plysimo, nes to prireikia tada, kai raumenys nepakankamai elastingi ir negali issitempti tiek, kiek reikia leliuko islindimui. as tai darau ne masaza, o mankstinu tuos raumenuku. ir labai paprastai: sutrauki tarsi sulaikydama slapima ir palaikai taip kazkiek laiko. galima daryti toki pratima bet kada ir niekas net nepastebes, kad mankstiniesi  tongue.gif  ax.gif  ir dar viena darau, bet reciau, nes reikia atsisesti ant grindu, suglausti koju pedas ir kelius spausti prie grindu. siaip sako, nestumo metu reikia kuo dazniau sedeti turkiskai. tai vat. mano drauge dare tokius pratimus (net ne per daug daznai) besilaukdama abieju savo vaiku ir visai neplyso, nei buvo kerpama. o jos vyrukai tai gerokai virs 4 kg svere.
Sekmes visoms  nestuke.gif  4u.gif
*

tuos sutraukinejimus ir as darau, aisku nereguliariai blush2.gif kai jau didesnis pilvukas tai nelabai malonu tai daryti, nes kazkoks keistas jausmas tada pilvo apacioje g.gif , na bet paziuresim kas is to gausis rolleyes.gif
TimbaLimba
oj kaip gerai, kad paskaiciau! thumbup.gif ir as darysiu dabar ta masaza ir pratimus butinai (nors liko man daugiau nei 9 savaites) nes labai bijau kad mane kirps, ar kad plysiu.. fear.gif kazkoks kosmaras iskest gimdymo skausmus, o po to dar ir operacija... schmoll.gif
mama_x2
geriausiai nuo plysimo apsaugo atsipalaidavimas, gebejimas reguliuot savo raumenu traukimasi ir klausymas ka sako akusere wink.gif
sekmes, mergytes, tikiuos jum pades pratimukai smile.gif
awiux
o man daktarė ,jau kai gimdžiau- sako: sportavai, šokai..nu taip sakau, tiek ir tiek metų,,,sako,matos,kad raumenys labai tvirti..ir sunku atpalaiduot...todėl ir kirpo..ir gerai, nes mažei virkštelė buvo į mazgą pradėjus suktis blink.gif
Zuikiosaulute
Kai aš SB vakar apei šį masažą papasakojau, tai jis taip skaniai juokėsi ir pasakė "kaip lemta, taip ir bus". Realiai tai nelabai tikiu, kad masažas gali audinius pakeisti. Kokie yra, tokie ir liks, tik kad oda prisigers aliejaus ir tiek. g.gif
ŽuvelėNEauksinė
o man uzteko vien gyd kalusyti per gimdyma r neplysau,nors didele merga gimdziau thumbup.gif
Zuikiosaulute
QUOTE(Eglute:} @ 2006 12 28, 12:12)
o man uzteko vien gyd kalusyti per gimdyma r neplysau,nors didele merga gimdziau thumbup.gif
*

Vat kažkodėl man ir atrodo, kad labiausiai viskas priklauso nuo gydytojų profesionalumo, na ir aišku, nuo pačios tarpvietės audinių.
minte
g.gif Na, merginos, man nei plyso nei kirpo su pirmu. Nei gydytojos nei akuseres neklausiau gimdymo metu, rekiau, nes skaudejo, o apie savo raumenu kontroliavima tai is vis negalejo buti ne kalbos - mano kunas visai manes neklause....
Tai gal sakau cia tarpvietes odos elstingumo deka... ? g.gif
- Apie masaza pirmakart girdziu, reiks kaip tuo uzsiimti. Aisku, paauglysteje kokius 7-8 metus darydavau "trenaza" - toks viso kuno ramenu tampymas, pries einant i scena, tai i ji ir turkiskos sedesenos nemazai ieidavo.... bet tai buvo senai,.,,,, g.gif
gupija
kaip man aiškino akušerė, kad dažniausiai plyšta tos, kurios per nėštumą visokių grybelių turėjo. Jos žodžiais, tie grybeliai tarpvietę "stikline" padaro.
Vainiukė
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2006 11 28, 19:40)
geriausiai nuo plysimo apsaugo atsipalaidavimas, gebejimas reguliuot savo raumenu traukimasi ir klausymas ka sako akusere wink.gif
sekmes, mergytes, tikiuos jum pades pratimukai smile.gif
*

pritariu,kad reikia akušerės klausyti,nes kai pirmą gimdžiau tai pati suplyšau,tik todėl,kad ne laiku stanginausi,o akušerė,tik sako,kas ne laiku stanginasi.Žodžiu reikia jų klausyti,nes kai antra gimdžiau neplyšau,nes stenėjau tik tada kai pasakydavo,o už pirmą didesnis gimė visu kilogramu-4,200.bet masažiuką reiks bandyt daryti,blogiau tai nebus mirksiukas.gif
Aile
ne gribeliai, ne maksta cia itakos daro.
Plysta manau tos kurios kaip kairios minejo neklauso kad stangrintis.
Siaip masazui pritariui. Bet kas cia aprasyta tai tas pats kas su vyru pasimyleti. Pati pastebejau jei nesimyli ilgai tai paskui makstis pasidaro ne tokia alastinga.
monyte
QUOTE(gupija @ 2007 02 14, 10:36)
kaip man aiškino akušerė, kad dažniausiai plyšta tos, kurios per nėštumą visokių grybelių turėjo. Jos žodžiais, tie grybeliai tarpvietę "stikline" padaro.
*

Nuo pat pirmoiki paskutines nestumo metu kankino grybelis(pienlige)jokiu masazu nedariau,priaugau 35 kilus,lelyte gime 3890.Istumiau po 3 val.saremiu per 2 stumimus,be jokiu plysimu ar kirpimu. Visada plaukiojau basene ir nestumo metu iki paskutines dienos ,27d buvau baseine,o 28 d.jau turejau lelyte.Gal del to?
Emerencija
Turiu cia toki klausima:

Kas blogiau ar kai kerpa ar kai plysta? Ar jokio skirtumo, nes vienu ir kitu atveju vistiek siuti reikia?
pandorita
QUOTE(išprotėjusi @ 2007 03 28, 12:27)
Turiu cia toki  klausima:

Kas blogiau ar kai kerpa ar kai plysta? Ar jokio skirtumo, nes vienu ir kitu atveju vistiek siuti reikia?
*

Sakoma, geriau yra kai kerpa - pjūvis lygesnis ir siusiūti lengviau. Plyštama saulute - plyšymų būna daug ir jų lokalizacija sudėtingesnė, sunkiau pasiekti ir susiūti. Negerai kirpimas yra tuo atžvilgiu, jog kai kurie gydytojai kerpa apsidrausdami, nors iš tiesų gimdyvė gali išvengti ir kirpimų, ir plyšimų. Teko skaityti ir tokią nuomonę, kad plyšimai gija geriau, kadangi jų prigimtis naturali. Nežinau, kiek čia tiesos, bet pati nenorėčiau, kad kirptų...
godos mama
nu o man tai mama paskambino paskutine minute kai jau lipau ant stalo gimdyt, sako tik nerek, nei jokio cypt kad nebutu, tada tikrai neplysi biggrin.gif taip ir buvo, gydytoja nie menkiausio cypt is manes neisgirdo, pagimdziau per 15 min ir tik per 3 stumimus ax.gif nei plysau, nei kirpo wub.gif
rasabla
Sveikos būsimos mamytės. 4u.gif Aš va laukiuosi jau trečio,šiandien,ryt,poryt turiu gimdyti biggrin.gif .Per pirmus neštumus mane kirpo verysad.gif .Tačiau tikuosi,kad šį kartą gal nekirps,nes labai jau sunku po kirpimo.Vaikščiojau,kaip su kokia plyta pakabinta tarpvietėje blink.gif .Kitoms ,sako,kad taip nebūna sunku,bet man tai buvo negerai abiem kartais.Aš girdėjau tokią teoriją,kad plyšta tos ,kurių tarpas tarp makšties ir išangės yra mažas-trumpas.Viską apsprendžia fiziologija,Bet vistiek kažką daryti reikia.Gaila,kad apie masažą tik dabar perskaičiau doh.gif ,būtume su vyrioku padūkę.Visoms sėkmės,ir man tuo pačiu drinks_cheers.gif
Apsė
As esu is tu kuri nei plyso nei kirpo. Atsipirkau tik itrukimais. O lelius mano gime 4150 gr bigsmile.gif Gimdziau su epiduru, kuris veike iki pat galo. Todel man lengva buvo klausyt akuseres nurodymu, kad stumt, kada ne. Saukt, tai visa nesaukiau, nebuvo del ko, taciau garsiai kvepavau biggrin.gif
Atėnė
Šiaip šitas pratimas aprašytas ir rekomenduojamas net "Nėštumo biblijoje", taip kad manau jis veiksmingas smile.gif
Zibute24
Reikes ir man isbandyti ta pratimuka biggrin.gif ,juk manau kad nieko neprarasiu.esu ne Lietuvoje tai nezinia kaip cia teks gimdyti (Airijoj).Kaip cia su tom akuserem ar kas ten bebutu. Kazkaip bijau plysti, gal net ir vaistu tokiu negausiu,kad greitai pasigydyti. Nors vyras is Lietuvos ketina parvezti siokiu tokiu vaistuku tokiems atvejams kaip plysimai mirksiukas.gif .
Bet labai noreciau nesijaudinti ir pagimdyti savo leliuka wub.gif be plysimu ar kirpimu rolleyes.gif
Keiti
Aš pagimdžiau mažą dukrytę, bet plyšau. Gydytojos klausiau (po gimdymo net pagyrė 4u.gif nors susitarusi nebuvau), tačiau pats stūmimas buvo labai greitas. Prieš gimdymą dariau Kėgelio pratimus, per gimdymą nerėkiau. Ir suprask čia, kad nori doh.gif Galbūt plyšau todėl, kad gimdymas buvo komplikuotas? Dėl kalio trūkumo pradėjo palerižuoti.
Dziaugsmukas
Tie Kegelio pratimai ne ka padeda schmoll.gif .Nekarta rasyta spaudoje.Beveik viskas priklauso nuo fiziologijos,ty.audiniu tamprumo.Koki jau paveldejai,toki ir turi.Ir nieko per daug cia nepakeisi.Aisku tie pratimai nepakenks smile.gif
Keiti
QUOTE(Dziaugsmukas @ 2007 04 07, 20:08)
Tie Kegelio pratimai ne ka padeda schmoll.gif .Nekarta rasyta spaudoje.Beveik viskas priklauso nuo fiziologijos,ty.audiniu tamprumo.Koki jau paveldejai,toki ir turi.Ir nieko per daug cia nepakeisi.Aisku tie pratimai nepakenks smile.gif
*

Būtent, kuo daugiau stengiesi, kuo daugiau darai pratimų, tikrai nebus blogiau. Visų pirma, tai, kad aš tuos pratimus dariau ne dėl galimų plyšimų, bet bijodama šlapimo nelaikymo, nes ir taip turiu bėdelių su inkstais ax.gif Tai manydama, jog tikrai nebus blogiau ir dariau juos kada prisimindavau.
ditaedita
Įdomu išgirsti jūsų nuomones ir patyrimus. Mano gimdymas buvo nesunkus, kai atsiguliau ant gimdymo stalo stumti, visai nebejutau skausmo, nors gimdžiau be nuskausminamųjų. Jaučiau tik labai didelį norą stumti, taip matyt skubėjo mano lelius į šį pasaulį smile.gif . Kai pradėjo lįsti galvutė, akušerė apžiūrėjo tarpvietę ir kai baigiau stumti, ji tarpvietę įkirpo. Visai neskaudėjo. Per sekantį kartą aš vaiką išstūmiau, nors ir gydytoja, ir akušerė, pradėjo šaukti, kad dar palaukčiau, bet vaikas jau pats išlėkė smile.gif . Matyt akušerė pagal tarpvietės audinių įsitempimą ir elastingumą nusprendžia, ar kirpti, ar ne. Taigi aš nei rėkiau, stūmiau kaip norėjosi, bet man įkirpo. Vaikas gimė 3,764 kg, o aš pati labai smulki, gal todėl? Bet visgi aš manau, kad čia viskas priklauso nuo tarpvietės elastingumo.
Mano palatos kaimynė gimdė 2,800 kg mergaitę, su epidūru, stambi moteris ir vistiek neišvengė kirpimo.
Kai gimdysiu antrą vaiką, reikės išbandyti masažus, gal padeda, nes jau koks nemalonus jausmas kai gyja susiūta tarpvietė, nei atsisėsti, nei praustis, nei į tualetą nueiti neįmanoma.
anaid79
Sveikos, kas darot tuos masažus, tai kokios firmos aliejų ar kremą naudojat, kažkaip nesinori ten bet kuo tepliotis doh.gif, pirmąkart plyšau, tai dabar labai norėčiau šitą masažiuką išbandyt 4u.gif
Zibute24
As jau to masaziuko atsisakiau schmoll.gif Negaliu net pasisukti taip,kad galeciau ta masaza daryti. Man liko 5 savaites nestuke.gif .Tuoj pat pradeda pilvo apacia skaudeti mad.gif Mat mano leliukas 2.gif didelis bus kaip ir tetukas lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
As darau Kegelio pratimus,tam nereikia sukinetis ar lankstytis tongue.gif
O masaziukui tinka Jonson's baby aliejukas. Jis tikrai nepakenks.
Klepesova
Sveikutės. na va pagimdžiau aš savo lelių. Dėl masažų- 1 kartą pabandžiau- bet supratau kad ne man jis schmoll.gif , antrą kartą neprisiverčiau daryti. tuos kegelio ar kaip ten pratimus (na kur reikia raumenis sutraukinėti) irgi tik atsiminusi nereguliariai dariau, bet nekirpo, ir neplyšau. na mano fėja tik 2,980kg gimė (nors aš 96 sveriu, nėštumo metu svėriau 102kg) mažylė neblogai pernešiota buvo- odelė visa atsilaupiusi- sutrūkusi, nagučiai rankų užsiriete net kokie ilgi, sakė maumuonėlis labai mažas, o galva 36cm. mano manymu kirpti ar ne priklauso ir nuo leliaus galvos dydžio. man pasisekė nors 27m gimdžiau pirmą bet tarpvietė elastinga. tiesa mažų įtrūkimų neišvengiau, bet tik išorinių, na po 1 siūliuką. sakė galėtų net nesiūti tačiaususiuvus greičiau gis. Na mano manymu pratimai, kadir kokie jie būtų padeda.
Lapyna
Ruoštis, aišku, galima ir reikia, bet labai daug kas priklauso ir nuo elgesio paties gimdymo metu.

Prieš pusantros savaitės sužinojau, ką reiškia pagimdyti didelį vaiką (4650 g). Labai stengiausi, iš paskutiniųjų bandžiau stumti galvytę ne per stipriai. Ir atsipirkau tik nedideliais įtrūkimais. Iš principo galėjau išstumti per 2-3 stangas (ir labai norėjosi būtent taip padaryti), bet puikiai supratau, kad kelios minutės nekantrumo kainuos kelias savaites kančių.
Žodžiu, tuo metu, kai lindo plačiausia galvos dalis, stengiausi susilaikyti nuo stipraus stūmimo, ir masažavau tarpvietę. Kadangi gimdžiau jau trečią vaiką, gydytojai paliko man veiksmų laisvę, galėjau viską kontroliuoti pagal savo pojūčius. Lengva nebuvo, bet galiu pasakyti, kad beveik pavyko: nors siūlytės net 3 vietose, bet galėjau sėdėti ir eiti be baimės į tualetą jau tą pačią dieną. thumbup.gif
Beje, antrą dukrą pagimdžiau visai be "nuostolių", bet ji buvo kur kas mažesnė: 3800g.
ausrele5555
Labai įdomi mintis, reiks vyro paprašyti, rolleyes.gif manau neatsisakys dėl švento reikalo smile.gif . Bet manau,kad plyši ar ne priklauso ne tik nuo fiziologijos,pasiruošimo, bet ir nuo akušerės "nuotaikos ar supratimo" verysad.gif Kitą syki gali prakirpti reik nereik ,sako kad skausmo neturetum jausti kai kerp , o man kai kirpo tai ....... žadėjau spirti iš kojos blush2.gif
Zibute24
As skaiciau kazkuriam tai zurnale ,kad kai kerpa skaudeti neturetu,nes kai jau stumi leliu pati anga jau buna tiek isitempusi,kad aptirpsta ir kirpimo neturetume jausti. Nezinau kiek cia tos tiesos g.gif Nes tas kirpimas juk vyksta stumimo metu,kuomet akusere pamato,kad vaikiukas netelpa per anga tada ir ikerpa truputuka,kelis centimetrus. Ikirpimas uzgyja greiciau,nes jis lygus,o kai pati plysti vingiais,tai audiniai ilgiau sugyja. Pati gali plysti keliose vietose,o ikirpimas daromas tik vienoje vietoje. Cia as tiek prisiskaiciusi visokiu daktaru straipsniu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif 4u.gif
Viltin
QUOTE(Lapyna @ 2007 05 12, 16:35)
Ruoštis, aišku, galima ir reikia, bet labai daug kas priklauso ir nuo elgesio paties gimdymo metu.

Prieš pusantros savaitės sužinojau, ką reiškia pagimdyti didelį vaiką (4650 g). Labai stengiausi, iš paskutiniųjų bandžiau stumti galvytę ne per stipriai. Ir atsipirkau tik nedideliais įtrūkimais. Iš principo galėjau išstumti per 2-3 stangas (ir labai norėjosi būtent taip padaryti), bet puikiai supratau, kad kelios minutės nekantrumo kainuos kelias savaites kančių.
Žodžiu, tuo metu, kai lindo plačiausia galvos dalis, stengiausi susilaikyti nuo stipraus stūmimo, ir masažavau tarpvietę.
*

O kaip gimdant pačiai sau dar ir tarpvietę pamasažuoti? Ar čia sarėmių metu? Svajonė būtų apsieiti be plyšimo ir kirpimo. Būčiau laaaabai dėkinga už bet kokį patarimą kaip gimdyti, aciuks.gif nes jau ne už kalnų 2.gif O pirmą kartą tai kirpo unsure.gif
Klepesova
Na aš gimdžiau su epidiūru, tai negaliu nieko konkretaus pasakyti, bewt kas gimdė be tai sako, kad visą apima begalinis skausmas ir tik stumiant neskauda ax.gif , ir dėl to dažna gimdyvė stengiasi kuo greičiau išstumti vaikeliį to pasekoje būna plyšimai ir vaikelio traumos.
na o kai gimdai su epidiūru tai viskas daug paprasčiau (bent man buvo) jausmas, kad nori kakų ir stumi tada, jausmas dingsta ir nestumi, vat ir viskas.
Dar svarbu per anksti nepradėti stumti, o tik tada stumti, kai gydytoja liepia.
Vaidutex
QUOTE(Klepesova @ 2007 05 18, 18:01)
Na aš gimdžiau su epidiūru, tai negaliu nieko konkretaus pasakyti, bewt kas gimdė be tai sako, kad visą apima begalinis skausmas ir tik stumiant neskauda  ax.gif , ir dėl to dažna gimdyvė stengiasi kuo greičiau išstumti vaikeliį to pasekoje būna plyšimai ir vaikelio traumos.
na o kai gimdai su epidiūru tai viskas daug paprasčiau (bent man buvo) jausmas, kad nori kakų ir stumi tada, jausmas dingsta ir nestumi, vat ir viskas.
Dar svarbu per anksti nepradėti stumti, o tik tada stumti, kai gydytoja liepia.
*

As irgi gimdziau su epiduru ir dar lasino skatinancius vaistus. Bet nei kokiu pratimu dariau, nei ka ir neplysau. Saremiu spaudima jutau, bet stumimas buvo lengvas, nieko neskaudejo. thumbup.gif Ir istumiau greitai... bigsmile.gif
Manau, kad plysimai ir kirpimai priklauso nuo moters fiziologijos- jeigu audiniai elastingi tai ir neplysti, jei ne - tai jau tenka kirpti. doh.gif Be to, labai svarbu klausyti akuseres ir gydytojos nurodymu.Teko girdeti tokius atsiliepimus, kad pas vienus gydytojus moterys plysta, pas kitus ne. Kiek cia tiesos nezinau, bet pacios gimdyves pas vienus gydytojus verziasi, nes zino kad pas juos gimdymas bus grazus prisiminimas, o ne skausmo prudai po gimdymo....
Lapyna
Plyši gimdant ar ne, be abejo, pirmiausia priklauso nuo moters fiziologijos ir vaikelio dydžio. Ir vis dėlto gimdant dažnai tik akušerių kompetencija lemia, ar bus plyšta daug, ar tik truputį, ar gal visai ne.

QUOTE(Zibute24 @ 2007 05 16, 19:50)
Ikirpimas uzgyja greiciau,nes jis lygus,o kai pati plysti vingiais,tai audiniai ilgiau sugyja. Pati gali plysti keliose vietose,o ikirpimas daromas tik vienoje vietoje. Cia as tiek prisiskaiciusi  visokiu daktaru straipsniu biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  4u.gif

Aš irgi visokių straipsnių skaičiau tongue.gif Ir kai kuriuose buvo sakoma, kad kirpimas ne visada apsaugo nuo tolesnio plyšimo. Be to, kartais kerpama be didelio reikalo, kiek per daug.
O dar patyrusios mamos sako, kad nedidelis plyšimas gyja maloniau ir greičiau, nei kirpimas. Panašiai kaip pjautinė žaizda: jei įsipjauta tikrai aštriu peiliu, lygūs kraštai ilgiau nenori sukibti.
Žinoma, tuo atveju, kai stipraus plyšimo neįmanoma išvengti, kirpimas padeda.

QUOTE(Nemezija @ 2007 05 17, 13:18)
O kaip gimdant pačiai sau dar ir tarpvietę pamasažuoti? Ar čia sarėmių metu?

Tarp stangų. Kai vaiko galva jau įsistato, o tarpvietė įsitempia iki deginančio skausmo.
Na, bet paprastai ta kūno dalimi stumiant rūpinasi akušerės. Man, kaip gimdančiai trečią, ir dar vandeny, buvo leista savimi pasirūpinti pačiai. smile.gif

QUOTE(little_honey @ 2007 05 17, 21:53)
tai kaip suprantu, kad ir buna noras stumti, nereikia skubeti g.gif , ar kaip?

Stumti reikia, ir stipriai, bet ne visą laiką. Prieš patį galą, prieš užgimstant galvytei, reikėtų stumti švelniau. Na, trečiu gimdymu jau tą "galą" gerai jauti, bet gimdant pirmą kartą, tam turėtų suvadovauti akušerė.

Beje, dėl to, kada pradėti stumti, irgi geriau paklausti akušerės. Pirma stanga gali būti apgaulinga, kartais kaklelis dar nebūna pilnai atsidaręs ir gali įtrūkti - o gyja jis paskui ilgai ir apkartina intymius santykius (čia iš asmeninės patirties).
Aile
QUOTE(Lapyna @ 2007 05 18, 23:17)
Plyši gimdant ar ne, be abejo, pirmiausia priklauso nuo moters fiziologijos ir vaikelio dydžio. Ir vis dėlto gimdant dažnai tik akušerių kompetencija lemia, ar bus plyšta daug, ar tik truputį, ar gal visai ne.
*

Esu baigusi medicinos mokslus. Man zmogaus fiziologija ir anatomija puikiai zinoma. Zinoma nesu ginekologe. Todel patirties neturiu. Kaip sakoma teorija sausa saka, viska lemia praktika.

Man sunku suprast kaip plystama. Siaip gimdymas yra gamtos sutvertas fiziologinis reiskinys. Dievas tikrai nesutvere, kad mes plystume. Vadinas plysimus lemia kiti veiksniai. Spejimus turiu keleta:
1) Siais laikais mamos mazai juda. Todel moterys yra fiziskai silpnos.
2) Labai madinga vartoti dirbtinius vitaminus, mineralus. Vaikas uzauga sveikas, stiprus bet labai didelis.
3) Epidurinis nuskausminimas. Veiksnis didinantis plysima.

As asmeniskai vartosiu dirbtinius vitaminus, tikriausiai prasysiu nuskausminimo lotuliukas.gif . Bet tik vieno neatsisakysiu fizinio aktyvumo. Sportavau iki 22 metu. Dabar esu maziau fiziskai aktyvi, bet manau kad lengvo pasiplaukiojimo baseine neatsisakysiu. smile.gif

Ziuresim kaip bus.
anaid79

Man sunku suprast kaip plystama. Siaip gimdymas yra gamtos sutvertas fiziologinis reiskinys. Dievas tikrai nesutvere, kad mes plystume. Vadinas plysimus lemia kiti veiksniai. Spejimus turiu keleta:
1) Siais laikais mamos mazai juda. Todel moterys yra fiziskai silpnos.
2) Labai madinga vartoti dirbtinius vitaminus, mineralus. Vaikas uzauga sveikas, stiprus bet labai didelis.
3) Epidurinis nuskausminimas. Veiksnis didinantis plysima.
[/quote]

Nebūtinai tai lemia šie veiksniai, aš fiziškai buvau labai stipri, su geru pilvo presu, dukrytė gime nedidelė 2.840 kg., epidūrinio nuskausminimo man netaikė, bet vis tiek teko kirpt, nes kitaip sakė, kad plyšiu g.gif
ksiuša
QUOTE(gupija @ 2007 02 14, 10:36)
*

na, tikrai netiesa. Per pirmą nėštumą visą laikotarpį negalėjau iguiti to grybelio, bet per gimdymą nei plyšau, nei kirpo. Palaikau tų mamyčių nuomonę, kurios rašo, kad svarbiausia klausyti profesionalo komandos ( dėl stangų), atsipalaiduoti ir pabandyti pajausti savo kūno veiksmus bei juos kontroliuoti. drinks_cheers.gif
Zibute24
O kaip ten tas grybelis atsiranda?Cia rimta problema kaip ji atpazinti? Ar cia tik ginekol.gali pasakyti? As ne Lietuvoje esu,cia ginekologiskai pasitikrinti net nezinau kur eiti verysad.gif Manes net pastojus cia niekas per visa nestuma ginekologiskai netikrino unsure.gif Iki gimdymo nustatytos datos liko 3 savaites ir niekas niekur blink.gif unsure.gif
Papasakokit kasnors apie ta grybeli blush2.gif
zuvedra
QUOTE(Zibute24 @ 2007 05 22, 21:06)
O kaip ten tas grybelis atsiranda?Cia rimta problema kaip ji atpazinti? Ar cia tik ginekol.gali pasakyti? As ne Lietuvoje esu,cia ginekologiskai pasitikrinti net nezinau kur eiti verysad.gif Manes net pastojus cia niekas per visa nestuma ginekologiskai netikrino  unsure.gif  Iki gimdymo nustatytos datos liko 3 savaites ir niekas niekur  blink.gif  unsure.gif
Papasakokit kasnors apie ta grybeli  blush2.gif
*

Sveikos,

nu cia jau off-topic gaunasi, bet atsakysiu.

kas ten pas jus Airijoj per nestukiu priezura ??? doh.gif Nors galiu tau papasakot is asmenines patirties: einu LT i privacia klinika. Taigi prieziura turiu jau matyt geriausia kokia imanoma. Tyrimus (tepinelio) daro daznai. As vos ne visa gyvenima turiu bedu su isskyrom (ne visos isskyros reiskia grybelines ligas - kandidozes, bet pirminis pozymis vis tiek yra gausesnes, nemaloniai dvokiancios isskyros blush2.gif ). Vis tikiuosi, kad kas nors istirs normaliai ir pasakys priezasti. Vietoj to, niekas nieko normaliai nenustato. Istyrus tepineli, jame randa padidejusi bakteriju kieki, o slapimo tyrime - padidejusi leukocitu kieki (leukocitai kiek suprantu rodo kad organizmas kovoja su kazkokia infekcija). Na ir priemone pasiulo viena ir ta pacia: tokias zvakutes i maksti, jos vadinasi poligynax. Parduodamos bent jau ant LT be recepto. Tai yra vietinio veikimo antibiotikas. Nesciosioms anotacijoj parasyta kad 'su gydytojo rekomendacija', taigi be reikalo matyt nevalia jo naudoti. As nestumo metu jau gydytoju patarimu gavau 'susileisti' viena doze. Deja, man jos praktiskai nieko nepadeda. Kaip terlinu iklotus taip ir terlinu toliau unsure.gif Tai gal ir ne taip baisu kad jusu ten netikrina, gydymo rezultatas vis tiek abejotinas...

Beje, cia rasyta auksciau nuomone apie tai, kad maksties infekcijos (beje, nebutinai grybelines) silpnina maksties gleivine ir plystama dazniau, vakar man patvirtino gydytoja. Ir liepe savaite pries gimdyma darsyk ta poligynaxa sukalt. Tik nzn kaip atspet taip tiksliai kuri cia ta savaite lotuliukas.gif

Taigi zibute, jei jautiesi gerai ir isskyros nevargina, tai nesuk sau galvos, nesijaudink ir nieko nedaryk. Jei tau labai neramu, tai tiesiog tas savaiteles paplauk maksti profilaktiskai kokia ramuneliu arbata arba specialiom priemonem (galima su laktoze, ju yra bet kurioj vaistinej), nuo to blogiau nebus o gal ir geriau bus mirksiukas.gif Sekmes.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.