Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pirmosios vestuvių metinės
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
viltea
Nusprendžiau ir aš papasakoti savo sūnaus gimimo istoriją.
Viskas prasidejo per Jonines, kai mano vyras prisipažino Kad labai norėtų vaikelio... Kaip aš visiem sakiau, kad tą naktį radom paparčio žiedą wub.gif ... Nes tą naktį jis man pasipiršo. Greitai atšokom vestuves ir puoliau planuoti. Vyras į tą reikalą žiūrėjo daug paprasčiau. Jis man sakė atsipalaiduok, mes tikrai turėsim vaikelį... O aš skubėjau. O neštumo testai vis rodė vieną juostelę. Planavimo laikotarpis man atrodė,kad užėmė visą amžinybę, o ištikro tai truko visai trumpai, trečias mieno buvo sėkmingas blush2.gif . Nors aš žinojau, atrodo nuo pat pirmos akimirkos, kad jau... Taigi gruodžio 31 rytą išvydau išsvajotas 2 juosteles wub.gif . Prisimenu nėštumo pradžią: tai buvo košmaras mane pykino net miegančią... Atrodė, kad aš tik miegu ir man bloga... Baigėsi pirmas nėštumo trimestras ir baigėsi visi pykinimai. Tiesiog vieną dieną atsirado noras gyventi... Toliau viskas klostėsi puikiai, pilvelis apvalėjo. Su vyru svajojom, laukėm, šnekino pilvelį ir svajojom. Gydytojai po echoskopijos tvirtino,kad bus mergytė,o aš viduj vyliausi, kad gims sūnelis. Nors save mokiau šnekėti su mergyte ir visa laiką atsiprašinėjau, kad pakalbinu kaip berniuką. Net įsigijau kelis rausvus drabužėlius. Pagaliau atėjo laikas išeiti nėštumo gimdymo atostogų. Aš kaifavau nuo minties,kad daugiau galėsiu skirti laiko sau ir ateinanciam mažyliui. Vasara praleke nepastebimai, su vyru išmaišėm visą Lietuvą. Jaučiausi puikiai, buvau laiminga. 38 savaitę visiems šnekėjau, kad vaikelis jau gali gimti...
Nors pati nelabai tikėjau, kad gims nesulaukęs savo nustatyto laiko. Šeštadienį turėjo būti medžiotojų sventė (vyras medžiotojas), penktadienį vyras išėjo į darbą, o aš lepinausi namie. Naktį pabudau nuo nežmoniško kartėlio,mane supykino... Tą naktį taip ir nepamiegojau... tai vemiau, tai viduriavau... Skaudėjo skrandį. Ryte po pamainos grįžo vyras, aš neturėjau jėgų atsikelti iš lovos. Mes niekur neišvažiavom. Vyras nuvežė mane į ligoninę (į Antakalnio klinikas). Mane apžiūrėjo gydytoja, pasakė kad veiklos gimdymo tikrai nėra, kad tai paprasčiausias apsinuodyjimas. Gryžus pusę dienos pragulėjau su pilvo spązmais. Sekmadienį turėjo buti mūsų vestuvių metinės, todėl jau planavau kaip nuvažiuosim į Kiniečių restoraną... Kad galėsiu išgerti šampano... O tada jau galės gimti mažylis... Deja, mažylis norėjo kitaip. Vakare nuoėjau į tuoletą ir pamačiau lašelį kraujo. Tuoj susitiksim pagalvojau. Vyrui nesakiau nieko. Pajutau pirmuosius sąrėmius, jie buvo silpni bet reguliarūs. Gulantis vyrui puse lūpų užsiminiau,kad ryt bus sunki diena ir kad jam būtinai reikia išsimiegoti. Prasiblaškiau po namus visą naktį, sarėmiai tai intensyvėjo, tai atslūgdavo. Vis galvojau, ar važiuoti... Pusėj aštuonių nuėjau į dušą, nusiprausiau, paždinau vyrą ir pasakiau, kad atėjo didžioji diena ruoškis. Pasimetęs jis blaškėsi nažinodamas ką daryti, o aš tik šypsojausi. Devintą buvom antakalnio klinikose. Apžiūrėjo gydytoja: atsidarymas 2, kaklelis minkštas, veikla yra. Užpildė visus popierius, pastatė klizmą. Skausmas intensyvėjo, aš blaškiausi po palatą. Prijungė aparatą fiksuoti sarėmiam ir vaikelio širdutės tonam. Deja aparatas sarėmių stiprumo nefiksavo, dar akušerė pajuokavo, kad simuliuoju. Po patikrinimo paaiškėjo, kad atsidarymas tik 2,5. Nuleido vandenis. Vėliau vėl patikrinimas: per lėta gimdymo veikla, atsidarymas tik 5. Skatinsim, nusprendė gydytoja... Pastatė lašelinę ir prasidėjo didysis „kaifas“. Su vyru net nešnekėjau... Pabandžiau inkšti, nepadeda... Tik laikiausi įsikibus į jo ranką. Kadangi nagų nenusikirpau, tie jie su kiekvienu sąrėmiu smigo į vyro ranką. O dar tie kaklelio atsidarymo tikrinimai gimdymo metu... Vyras paklausė gydytojos,kada... Gydytoja paguodė, kad septintai vakaro gims, pažiūriu į laikrodį, tik 5. vyrui sakau neištversiu. Jis guodžia mane ir sako, laikykis, tu gali... dejuoju: negaliu, mirsiu... Vyras sako tu viską gali, tu gi pas mane BTR‘as (tanketė smile.gif ). Ne inkščiu, aš moteris, silpna ir bejėgė... Einam namo.. Jis mane ramina, tu gali tu ištversi... ateina gydytoja, aš jei sakau, atjunkit lašelinę, mes išeinam namo... Jos su akušere susižvalgė, ne sako iš čia išeisi su vakeliu smile.gif... Vėl kalelio patikrinimas, atsidarymas 9 su puse. Liepia lipti ant gimdymo stalo... Vėl kalelio patikrinimas, atsidarymas 10. Nu va sako gydytoja, tuoj gims mažylis... tik, sako, dar nestumk, vaikelis neusileido. Aš ir klausiu, o kada nusileis? Sako, septintą... Pažiūriu į laikrodį, 18 val. 15 min... Ne, sakau, stumsiu... Man sako, plyši visa. Tada akušerė gydytojai sako, tegu pabando, gal viskas bus gerai... Pamokė mane stumt. Sako pabandyk lyg kakoti, o as ir sakau, o jei apsikakosiu? O ji man, pabandyk ir matysim. Pasistanginau... Nusprendė kad reiks kirpt, suleido novakajino. Vel liepė stumt. O aš ir stumiu... sako jei turi jėgu nesustok, stumk dar. Nežinau iškur jų turėjau, stumiu... Kadangi dar prieš gimdymą viena pažystama užsiminė, kad stumt reikia užsimerkus, kad nesutrūktų akių kapiliarai. Tai aš ir stumiu užsimerkus, aš gi moteris ir turiu likti graži biggrin.gif. Išstūmiau galvytę (aišku niekas man to nespėjo pasakyti), dar pasistanginau ir pajutau kaip viduj kažkas truko ir man pasirodė, kad pliuptelėjo kraujas... tą akimirką išsigandus atsimerkiau ir pamačiau kaip gimsta mano stebuklas. Jis taip lengvai išslydo iš mane ir pumtelėjo tiesiai ant mano pilvo... Toks mažutis ir gražutis... ir išgirdau: mamyte, gimė sūnus... Tą akimirką pravirkau iš laimės. Pabučiavau vaikelį į kaktytę, vyrui leido nukirpti virkštelę... Vėliau sūnelį tvarkė, o aš jau galėjau pasakoti anegdotus, nes buvau tokia laiminga. Viskas pasimiršo, o aš kartojau vyrui: sakiau kad bus sūnus... Mūsų sūnus....
Ryški
Graži istorija wub.gif Aukite dideli, stiprūs ir laimingi thumbup.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Paradigma
thumb_yello.gif istorija... wub.gif Matai, kaip būna... Dažniausiai motinos širdis neapsirinka ar į pasaulį ateis dar viena gražuolytė panelytė, ar fainuolis, tvirtuolis vyrukas thumbup.gif
Sėkmės jums, aukite dideli ir tvirti bei stiprūs 4u.gif
Tu Mano
Kokia grazi ir prasminga istorija.. wub.gif
Vestuviu metiniu dovana wub.gif ar gali buti kas brangesnio?
Mano gimdymo data irgi numatyta lygiai per musu su vyru pirmasias vestuviu mentines.. tikiuosi mano busimam suneliui tavasis pavyzdys bus ikvepimas ateiti pas mus tokia diena.. wub.gif
etynsur
labai grazi istorija
thumbup.gif prisipazinsiu...beskaitant net asarele isriedejo taip glazu....... wub.gif sekmes tau augit dydeli ir sveiki 4u.gif
aleksiuke
gražu wub.gif , truksta žodžių-sveikatos jum 4u.gif
nobody
wub.gif wub.gif wub.gif aukit sveikučiai mirksiukas.gif
Šypsenėlė24
gavot tikrai gerą dovanėlę metinių proga thumbup.gif
evelina
wub.gif wub.gif wub.gif sveikinam mamytę 4u.gif Gražu biggrin.gif ot metinių dovana, vyras niekada nepamirš sukaktuvių biggrin.gif Žinok ir aš stūmiau užsimerkus.... Bet taip akys pasruvo krauju, kad net baisu, tik po mėnesio pasitaise. O kai kaklelį tikrino tai neskaudėjo, tik atrodė, kad daktarės ranka lenda kažkur labai giliai.
catherina
nuostabi istorija! thumbup.gif sekmes jums ir sveikatos 4u.gif
viltea
Aciu, Mergytes wub.gif wub.gif wub.gif
Sola
Labai grazi istorija 4u.gif aukit sveikuciai ir diduciai smile.gif
Butaforija
Kokia grazi istorija wub.gif wub.gif
renaciukas25
Labai graži gimdymo istorija wub.gif aš net susugraudinau ir prisiminiau savajį gimdymą... blush2.gif Sėkmes jusų šeimai... smile.gif
ruta_zalia
Aukite grazus ir sveikuciai 4u.gif
Dolli_
koks puikus pasakojimas, net susigraudinau, sekmes jum augant smile.gif
Zuikiosaulute
Gražu 4u.gif Aukit dideli bigsmile.gif
GudriLapė
labai graži istorija 4u.gif
Sacra
kokia grazi, idomi, pilna ivykiu ir posukiu gimdymo istorija thumbup.gif
aukit sveikuciai 4u.gif smile.gif
Svajūnė
Graži istorija. Aukit didučiai ir sveikučiai 4u.gif
Etali
Labai graži istorija. Sekmės Jums! Aukite seiki! smile.gif
angelaite24
Idomi istorija... Sekmiuko..
JoLaur
Nuosirdziausi sveikinimai 4u.gif Aukit laimingai 4u.gif
Trole
Sveikatytes 4u.gif
Lotyna
Labai grazi istorija 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Lauksim ir antrosios wub.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.