Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaiko lankymas po skirybų.
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaiką auginu viena
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
majux
su vaiko tevu negyvename jau metai, oficialiai issiskyre esame pusmetis, iskart isskirt musu negalejo,nes nesutarem del vaiko lankymo grafiko..tevas praleidzia su vaiku kas antra savaitgali, kai mokaus pasiema vaika savaitei, pagal skyrybu nutarti, jam dar priklauso kelios savaites dienos, po kelias valandas matytis su vaiku... netgi sventes nutarty yra paskirstytos... db jau pripratau prie tokio lankymo, kasdiena nebeatvaziuoja, tai savaitgaliais pasiema ar siaip paprastom darbo dienom..pasakysiu atvirai, jauciaus labai blogai, kai tevas issivezdavo vaika, kaip niekam tikus motina, smerke mane cia visi aplinkui, kad daznai duodavau vaika tevui, bet negaliu uzdraust matytis,tevas gi, ne svetimas;/ per men vaikas pas teva buna 10 dienu, ar skaitot, kad tai daug, mamytes? vaikui 3metai.
Erendira
QUOTE(majux @ 2011 02 07, 01:00)
su vaiko tevu negyvename jau metai, oficialiai issiskyre esame pusmetis, iskart isskirt musu negalejo,nes nesutarem del vaiko lankymo grafiko..tevas praleidzia su vaiku kas antra savaitgali, kai mokaus pasiema vaika savaitei, pagal skyrybu nutarti, jam dar priklauso kelios savaites dienos, po kelias valandas matytis su vaiku... netgi sventes nutarty yra paskirstytos... db jau pripratau prie tokio lankymo, kasdiena nebeatvaziuoja, tai savaitgaliais pasiema ar siaip paprastom darbo dienom..pasakysiu atvirai, jauciaus labai blogai, kai tevas issivezdavo vaika, kaip niekam tikus motina, smerke mane cia visi aplinkui, kad daznai duodavau vaika tevui, bet negaliu uzdraust matytis,tevas gi, ne svetimas;/ per men vaikas pas teva buna 10 dienu, ar skaitot, kad tai daug, mamytes? vaikui 3metai.
*

Tai normalu. Keistas tik aplinkos požiūris, kad vaikas turi būti prilipęs prie motinos, jei jau tėvai kartu negyvena... Kai šeima gyvena kartu, tai visiems normalu, kad vaikas su tėvu daug laiko praleidžia?
Taip kad, nesijaudinkit 4u.gif
ritukasx
*

Viskas cia gerai, vaikui reikia buti tiek su mama, tiek su tevu 4u.gif
Ir nekreipkit demesio i ta aplinka, kuri matyt nelabai zino, kas vaikui geriau yra..Zinot tik Jus pati mirksiukas.gif
sandva
*

labai geras tetis, jei tiek laiko praleidzia su sunumi.Dziaukites kad toki teti sunui isrinkot.
kiti tik is pavydo taip kalba!
Larissse
Su savo dabartiniu vyru esame jau daugiau kaip 10 metu. Buvo visokio s.! Du kartus mane jau buvo palikes del kitu. Pirma karta isejo metams laiko, nes buvo isimylejes viena pana. Bet su ja nelabai kas sekesi. Po jo isejimo labai kentejau, ir laukiau 4u.gif O ta pana man pastoviai rasydavo, kad griaunu JOS seima! Mes su saviskiu susitaikem. Bet po keliu menesiu atejo zinia, kad ji laukiasi Jis pas ja negrizo, prasidejo grasinimai jo mamai, jo jaunesniam broliui, panasios nesamones. Is pradziu jis su ja bendravo, klausdavo apie vaika, bet viskas baigdavosi ju begaliniu aiskinimusi apie ju santykius doh.gif Kas mane erzindavo, pradejo gesti musu santykiai. To pasekoje jis susirado kita (ta buvusi atsisake pas ji grizti su vaiku, o su manim nebuvo gyvenimo smile.gif )! Ir isejo, palikes mane ir musu 1 metu vaikiuka. Po 3 menesiu grizo, nes sikart jau as nesiojau netyciuka.
Cia trumpas nupasakojimas 4u.gif Problema - jis su tos paneles vaikiuku nebendrauja. Sako, kad nenori gadinti musu santykiu, beto, nenori vel listi prie jos, kad neprasidetu vel kokios nesamones, ir kad nejaucia jokiu jausmu tam vaikui. Bet as buciau mielai uz tai kad bendrautu, kaip man ji pastumeti tam? Bandau paaiskinti, kad cia jo vaikutis, bet jis sako, kad myli tik musu vaikus. Beje, kai buvom issiskyre, tai tikrai jokiu problemu nekilo del padejimo. nors jau buvo su kita, kiekviena savaite pasiimdavo vaika, pripirkdavo man ir jam maisto, apipirkdavo vaika. Nesuprantu, kaip gali nebuti tevisku jausmu tada kitam vaikiukui? Ir dar viena abejone.. O gal man visai nesikisti? Juk jau du kartus paliko, didelis sansa, kad ir vel taip nutiks, tai gal man nesikisti ir palikti ju abieju reikalui? unsure.gif
Beje, noriu tik patarimu, bet ne piktu repliku.
Nuke1
QUOTE(Larissse @ 2011 02 16, 19:35)
O gal man visai nesikisti?
*

Aisku nesikist.

Beto, kad nesimato tai tik jo zodziai jums. Kaip yra realybeje galite tik speliot.
Larissse
QUOTE(Mergiona @ 2011 02 16, 22:49)
Aisku nesikist.

Beto, kad nesimato tai tik jo zodziai jums. Kaip yra realybeje galite tik speliot.
*

Zinau, kad nesimato. Neturi net jos numerio, ir pinigeliu nesiuncia. Isvis nebendrauja
Nuke1
QUOTE(Larissse @ 2011 02 16, 23:37)
Zinau, kad nesimato. Neturi net jos numerio, ir pinigeliu nesiuncia. Isvis nebendrauja
*

Kaip imanoma tai zinot? Kaip jus galit zinot kuri numeri jis turi o kurio ne? (prirasiau daug, bet istrinu blush2.gif ).

Trumpai: jei jus tikit, kad jis su vaiku (ir vaiko mama) nebendrauja o jusu su vyru santykiai tik stabilizavosi po jo "nuotykiu" tai jusu noras samoningai ji vel suvest su ta, kuri ji paliko (labai esminis momentas, ji paliko, ne jis) man visiskai nesuvokiamas. Vaiko motinai nerupi nei tureti jusu vyra kaip teva savo vaikui, nei jo pinigus (velgi, atsiprasau, bet pasikartosiu, jusu ziniom), o jums tai kazkodel parupo?
Larissse
QUOTE(Mergiona @ 2011 02 17, 01:15)
Kaip imanoma tai zinot? Kaip jus galit zinot kuri numeri jis turi o kurio ne? (prirasiau daug, bet istrinu  blush2.gif ).

Trumpai: jei jus tikit, kad jis su vaiku (ir vaiko mama) nebendrauja o jusu su vyru santykiai tik stabilizavosi po jo "nuotykiu" tai jusu noras samoningai ji vel suvest su ta, kuri ji paliko (labai esminis momentas, ji paliko, ne jis) man visiskai nesuvokiamas. Vaiko motinai nerupi nei tureti jusu vyra kaip teva savo vaikui, nei jo pinigus (velgi, atsiprasau, bet pasikartosiu, jusu ziniom), o jums tai kazkodel parupo?
*

i

I sita atsakiau i AZ smile.gif
undefined
Mamos, norejau paklaust, ar po skyrybu vyras gali neisleist su vaikais is Lietuvos g.gif Niekuo nesu nusikaltus, kad neisvaziuot, bet jis grasina irasysias privalom gyventi cia (nors pats cia negyvena net!), tiesiog idomu ar kam bande ir kaip tas priimama teisme.
given444
baltic girl, kassyk kraupstu pasiskaicius apie jusu ex. na ir amerkonas...(nieko pries pries dauguma ju ax.gif )...na ir tipazas...kazkoks patologinis, ir tiek.
manau, negali tikrai, juk, atmenat, istatymas pakoreguotas net del abieju tevu paraso/leidimo vaika issivezti i uzsieni. anksciau reikejo abieju tevu sutikimo, bet emus exams piktnaudziaut isteriniais nesutikimais, istatymas pakoreguotas - jei vaiku gyvenamoji vieta su tavimi nustatyta, tu veziesi juos visur.
ar turi asmenini teisininka?
manau, kad tavo eks visaip motyvuos tuo, kad kitoj saly vaikams stresas, sunku isitvirtinti, jis rupinasi neva vaiku saugumu, jiems ten gali visko nutikt, o kaip tavo finansai, kurie reikalingi del vaiku geroves, ar seksis tau dirbti taip, kad vaikai nebadautu?
juokingai skamba, bet jo tie blabla gali but jam paciam labai suprantami. jei jis dabar zino, kad nedirbi ltv, jis gali pateikti kaip argumenta, nedirbo cia, tai kaip tiketi tuo, kad sukursi staigiai materialini gerbuvi vaikams svetur?

gal mano interpretacijos klaidingos. beje, aisku, vaikai jam dzin, kaip jis irode, ta irode ne syki savo veiksmais. jo ego nesuvaldomas, nukreiptas tik i tave, ne i vaikus savo. g.gif
Nuke1
Baltic girl, kol skybos vyksta- gali, po skyrybu- nebegali. Man sake taip.
undefined
QUOTE(zuzu @ 2011 02 19, 22:17)
ar turi asmenini teisininka?

Turiu, eisiu vel pasikonsultuoti. Mano posedis paskirtas tik birzeli, todel iki to laiko jei ir nuramins, tiesa pasakius iki galo atsipalaiduoti negaliu. Kai skaitai laikrasciuose kaip uzsienietis gali mergina isprievartauti ir paskui issaugot savo laisve ir oruma, nenustebciau jei uzsienietis, du metus nebuves LT ir nesirupines vaikais, sugebetu juos gauti ar pritaikyti man nesamus istatymus doh.gif Labiausiai mane gasdina tas faktas, kad is pykcio jis toli gali nueiti, praeityje yra net pakeites viena valstijos istatyma teismo budu (pats ilgai dirbo su teisininkais) ir jam buvo leista padaryti tai, ko ikitol ten nebuvo galima.
Jo motyvai manau bus tokie, kad jis grizta visam i Lietuva, o isvaziuodama atimciau galimybe susitikineti su vaikais. As pati turiu kelis variantus, kur vaziuoti. Tas nebutu kita diena po teismo, ir isvis ziuriu daugiau galimybes o sprendimai zinot atsiranda tik jau kazka pradejus daryti. Juk nieks nezino kur gyvens po 5 metu, bet manau turi teise issikelti. Jis gasdina, kad skyrybu susitarime reikalaus, kad man su vaikais nebutu leista isvaziuoti. Del leidimu panaikinimo ir as zinau, bet karta jau norejau nuvezti vaikus i pajuri Latvijoje ir negalejau, nes vaiku dok.tada buvo pas ji. Neleido padaryt jiem atostogas. Dabar jie pas mane, bet vaikiski pasai tik du metus galioja - po skyrybu gali pasidaryti tik tas tevas, su kuriuo lieka vaikai, o sitas grazuolis neaisku ar neissireikalaus abipusiu teisiu. Ar buna priteisiama, kad vaikai puse laiko gyvena su motina, puse su tevu? Cia nesu girdejusi, bet ten tas populiaru ir jis apie tai zinoma skiedzia.
given444
rimtai grizta? kiek rimtai? o kur jo darbas su zvaigzdem? ka jis dirbs cia? ar turi NT, kur gyvent? ar jis cia turi leidima dirbt ir gyvent? net jei taip, ka jis cia ketina dirbti, ar amerikonui gerai gyvent ltv? man toks vaizdas, kad pas ji groja ambicijos, jis vel pasisukios, nusispjaus ant varganos litveles ir vel gris.

ar teismas atsizvelgs i jo prasyma padalyti laika perpus, jei jis iki siol nesirupino vaikais? jums geras privatus teisininkas turi patart. ar jau musu teismu morale isvis supuvus?manau, laikas gali buti dalinamas(mano vienas is ex irgi to nori pasiekti) bet manau, tevas tuomet turi buti nepriekaistingas - rupinosi vaikais, ir tt. nesergantis (psich), turintis pajamas ir busta. ar as kazkur klystu? negi va taip ima ir priteisia laika perpus?

isvis, su tokiu patolog tipu, geriausia turet privatu asmen teisininka, bet gaila kad jie visi tiek kainuoja...
undefined
QUOTE(zuzu @ 2011 02 20, 11:30)
tevas tuomet turi buti nepriekaistingas - rupinosi vaikais, ir tt.

Ir as taip manau.

Renku laiskus, pvz.nesenai parase persius pinigu. Praejo savaite, uzklausiau kada persiusi - trys laiskai apie tai, kad gyvenime ne pinigai svarbiausia doh.gif
Del ju darbu nezinau, kaip sakot ambiciju daug. Su kazkiek pinigu ir turimais rysiais laikinai susitvarkytu darba cia, tik klausimas kaip ilgai tas isliktu po skyrybu.
Nuke1
QUOTE(baltic*girl @ 2011 02 20, 10:45)
Jis gasdina, kad skyrybu susitarime reikalaus, kad man su vaikais nebutu leista isvaziuoti.

tai neimanoma schmoll.gif

Del leidimu panaikinimo ir as zinau, bet karta jau norejau nuvezti vaikus i pajuri Latvijoje ir negalejau, nes vaiku dok.tada buvo pas ji. Neleido padaryt jiem atostogas.
*

nereikia daryt beda kur jos nera mirksiukas.gif i LV jau tiksliai gali nuvykt, gi pasienio nebeliko. Buvau kirtus siena, skubejau, bijojau kad pasiklydau, nes pagal km jau turetu but siena o vis nera ir nera. Tik bac, ziuriu, o uzrasai aplinkui tai latviski blink.gif Zodziu, be vos matomo stupelio nieko nera pakeliui i LV pajuri. Na, cia siaip, ne i tema. O ir dokai vaiku nieko nereiskia: abu tevai visada gali gauti dublikatus ir kito tevo sutikimo nereikia.
undefined
QUOTE(Mergiona @ 2011 02 20, 14:07)
O ir dokai vaiku nieko nereiskia: abu tevai visada gali gauti dublikatus ir kito tevo sutikimo nereikia.
*

Cia rimtai, be kitos puses informavimo? Tokiu atveju negaleciau eks net vaiku duoti, nes jau yra ir negrazines sutartu laiku doh.gif (tik dok.jau buvo pas mane). Bent jau as kai ejau daryti vaikam pasu, reikejo ir tevo paso bent kopijos, o isdave su isimtimi.
Nuke1
yra kazkur tema "ar eksas turi gimimo liudijima" ir ten buvo rasoma. Gal vienintelis dalykas kad vyras uzsienetis, o taip kompe viska suranda. As isvis vaika registravau be jo doku, nes nesutiko duot, alia viesien kaip jo vaika uzrase biggrin.gif
undefined
Pas mane truputi kita situacija tuo metu buvo. Vaikai turejo tik kt.valstijos pasibaigusius pasus. Kai kreipiaus del LR pasu, ejau santuokoje, bet viena (reikia abieju tevu siaip), pasu gavimas buvo tapatus LR pilietybes pripazinimui. O eks buvo siuntes laiskus i ministerija, kad be jo neisduotu. Taip kad butu buve gan keblu, nes prasitest leidimus gyvent galima tik su galiojanciu dokumentu, o ji gaut JAV reikalauja abieju tevu (pasirodo ir LT, bent man taip aiskino).
Pas eks buvo vaiku gim.liudijimai kai norejau vaziuoti i Latvija. Be ju ar kt.dokumentu man nebutu sove i galva vaziuoti, "a vdrug netikrins", nes kaip sakau ir taip turejau nemazai meslo tada.
du-laivai
sveiki.. norejau keliu atsakymu :
Kiek kartu per savaite, tevas gali (turi) paiimti sunu?
Ir AR GALI NAKVOTI sunus pas teva?

(jam 2 metai) aciu!!!
Laumėnė
QUOTE(du-laivai @ 2011 05 13, 01:16)
sveiki.. norejau keliu atsakymu :
Kiek kartu per savaite, tevas gali (turi) paiimti sunu?
Ir AR GALI NAKVOTI sunus pas teva?

(jam 2 metai)  aciu!!!
*

Konkretų valandų skaičių ar konkrečią bendravimo su vaiku tvarką gali nustatyti teismas. LR CK 3.175 str., reglamentuojančiame ginčų tarp skyrium gyvenančių tėvų dėl bendravimo su vaiku ir dalyvavimo jį auklėjant tvarkos nustatymo sprendimą, nustatyta, jog gyvenančiam skyrium tėvui (motinai) turi būti sudaryta galimybė maksimaliai dalyvauti auklėjant vaiką. Šio straipsnio 2 d. įtvirtintas maksimalaus dalyvavimo auklėjant vaiką principas nustatant bendravimo tvarką reiškia, kad tėvui (motinai) negyvenančiam kartu su vaiku neturi būti daroma apribojimų bendrauti su vaiku (dėl vietos, būdo, sąlygų ir pan.), jeigu tai nereikalinga vaiko interesams apsaugoti. Dėl to nesant duomenų, kad nuolatinis maksimalus bendravimas pakenks vaikų interesams, turi būti nustatoma tokia vieno iš tėvų, gyvenančio skyrium nuo vaikų, bendravimo tvarka, kuri užtikrintų šio tėvo maksimalų galimą dalyvavimą auklėjant vaikus, galimybę vaikui bendrauti su artimaisiais giminaičiais, negyvenančiais kartu su vaikais, t. y. kuri atitiktų vaikų interesus bei būtų protinga, sąžininga ir teisinga tiek dėl vaikų tėvo, tiek ir dėl kito tėvo bei pačių vaikų. Minimalus bendravimas gali būti nustatomas tik tada, jei nuolatinis maksimalus bendravimas kenkia vaiko interesams, jeigu dažni susitikimai ir bendravimas su antruoju iš tėvų traumuoja vaiką psichologiškai, kai antrojo tėvo bendravimas ir auklėjimas visiškai neatitinka paties vaiko individualių interesų, norų ir pažiūrų, kai vaiko brandai ir pasaulėžiūrai yra daroma žalinga įtaka.
Taigi jeigu Jūs bendru sutarimu nesutariate dėl bendravimo su vaiku tvarkos, kreipkitės į teismą, kuris išspręs klausimą, kiek dienų per mėnesį/savaitę ir kokiomis sąlygomis tėvui priklauso matytis su vaiku.
du-laivai
na cia visas veiksmas vyksta ne Lietuvoje, bet jei dar nenorint kreiptis i teisma (nes jei tevas nenores vaiko,tai ir neims aisku...) bet noreciau zinoti is patirties mamu, kike kartu i sav (val) vaika paima tevas...ir ar gali nakvoti? aciu
inni
sveikos

nezinau ar cia siuo klausimu rasytiar kur kitur...
labai noriu suzinoti kaip vaikai reaguoja i tokius pasikeitimus kai tevai nebegyvena kartu,pas mus yra taip,kad tetis vazineja i uzsieni ten dirba isbuna po 2,3 men gryzes cia buna apie 3sav.tai vaikas teti ir taip nemato daznai,dabar mes su vyru skirames,dabar kai jau grys nebebus su mumis kazkur kitur bus,kur nezinau gal pas mama savo,zinau kad vaikas nores ir tetis susitikti pabuti,as pries tai nesu pries,tegul pasiima ir buna,vaikui yra 4 metai,jis labai myli savo teva ,tetis taip pat,kai grysta tetis jam nebereikia manes viska daro su tetciu,
ir kas man yra sioje situacijoje baisiausia kokia bus vaiko reakcija kai tetis gryzes ne pas mus bus o kitur,ir kai tetis ji tik pasiims pabuti su savim,ir nebusim visi kartu,kaip vaikai tokio amziaus i tai visa reaguoja kaip jiems tai atrodo,gi jam kils daug klausimu kodel tetis ne namie o pas kokia mociute,kodel mama nekartu su tetciu,ir kiek laiko praeina kai vaikai prie tokio gyvenimo prisitaiko,tikriausiai visame sitame procese,sita situacija man atrodo pati baisiausia .....
given444
atsakant i tavo klausima:
cia jau labai individualu. vienas 4m. reaguos taip, kitas - kitaip. teks pereit viska, svarbiausia nebegti nuo skausmo ir neig reakciju, jas vaikas turi isgyventi, susigyventi ir vel normaliai gales gyvent susidariusioj naujoj situacijoj.
ka daryciau as?
kiek imanoma pagal amziu, trumpais sakinias, be litaniju as paaiskinciau, kad tetis ne kartu su mamyte, BET
vaika myli
vaikas turi teti
vaikas visad gales bendraut su teciu(bet vat, cia klausimas ar tetis pastovus zmogus, kuris visad nores vaiko - kad nevirstu zodziai melu - cia ir skaudziausia butu)
vaikas todel gales puikiai leist laika, visur eit su teciu, zaist ir tt.
kiti vaikai irgi turi teti ir mama, kurie atskirai gyvena...(nors gal 4m. sis teiginys dar toks neaktualus. bet jei turit seimu, kur issiskyre, pvz, as pasakyciau; va, tavo drauge milda turi teti, jis negyvena kartu, bet tetis milda pasiima, ir tt.)

jei tai nepadeda laikui begant, vaikui skaudziau vis, teks vykt pas vaiku psizhologa. nors tokiam amziuj nemanau, kad vaikai skyrybas katastrofiskai priima. juolab jusiskis ir taip buvo IPRATES tevo nematyt ilgiau, menesiais.

bet kokiu atveju, sekmes, parasyk kaip sekasi... 4u.gif 4u.gif
inni
QUOTE(given444 @ 2011 05 16, 08:48)
atsakant i tavo klausima:
cia jau labai individualu. vienas 4m. reaguos taip, kitas - kitaip. teks pereit viska, svarbiausia nebegti nuo skausmo ir neig reakciju, jas vaikas turi isgyventi, susigyventi ir vel normaliai gales gyvent susidariusioj naujoj situacijoj.
ka daryciau as?
kiek imanoma pagal amziu, trumpais sakinias, be litaniju as paaiskinciau, kad tetis ne kartu su mamyte,  BET
vaika myli
vaikas turi teti
vaikas visad gales bendraut su teciu(bet vat, cia klausimas ar tetis pastovus zmogus, kuris visad nores vaiko - kad nevirstu zodziai melu - cia ir skaudziausia butu)
vaikas todel gales puikiai leist laika, visur eit su teciu, zaist ir tt.
kiti vaikai irgi turi teti ir mama, kurie atskirai gyvena...(nors gal 4m. sis teiginys dar toks neaktualus. bet jei turit seimu, kur issiskyre, pvz, as pasakyciau; va, tavo drauge milda turi teti, jis negyvena kartu, bet tetis milda pasiima, ir tt.)

jei tai nepadeda laikui begant, vaikui skaudziau vis, teks vykt pas vaiku psizhologa. nors tokiam amziuj nemanau, kad vaikai skyrybas katastrofiskai priima. juolab jusiskis ir taip buvo IPRATES tevo nematyt ilgiau, menesiais.

bet kokiu atveju, sekmes, parasyk kaip sekasi... 4u.gif  4u.gif
*

na reik tiketis kad viskas ir susitvarkys,tetis bent jau kaip matau jis myli vaika,kaip gryzes juo rupinasi,neatrodo kad turetu ji kazkada pamirsti,ir kai tik jis tures galimybe buti su sunum,as niekada nepriestarausiu,ir leisiu visada kada tik nores buti jiems,nes labai nenoreciau kad jie susvetimetu,ir beliktu tik parama is finansines puses,nes noriu kad vaikas tikrai turetu teva,su kuriuo galetu bendrauti....
ir svarbiausia man kad vaikas,i visa tai nesureaguotu baisia,kad jem neatrodytu tai kazkoks baisus dalykas jog tevai nebebus kartu,nors is tos puses tas tiesa yra lengviau ,nes vaikas teti ir taip nematydavo daznai,todel is tos puses nebus tos dideles traumos kad tetis eme ir dingo kazkur staiga...
balticgirl
QUOTE(inni @ 2011 05 16, 10:57)
na reik tiketis kad viskas ir susitvarkys,tetis bent jau kaip matau jis myli vaika,kaip gryzes juo rupinasi,neatrodo kad turetu ji kazkada pamirsti,ir kai tik jis tures galimybe buti su sunum,as niekada nepriestarausiu,ir leisiu visada kada tik nores buti jiems,nes labai nenoreciau kad jie susvetimetu,ir beliktu tik parama is finansines puses,nes noriu kad vaikas tikrai turetu teva,su kuriuo galetu bendrauti....

Nieks is musu cia to nenorim, bet jei taip nutiktu, svarbu neakcentuot vaikui dalyku, kurie ne nuo jusu priklauso... Tarkim nesakyti, kad tetis butinai aplankys, paskambins, darys ta ir ta su vaiku - tegu zada pats tetis susitikimu metu, nes jei tas neivyktu (to nelinkiu), liksit apsimelavus vaikui kai jis bus ir taip iskaudintas. As karta pazadejau vaikam, kad tetis pasiims ir ka, kai nepaeme buvo daug klausimu, kuriuos reikejo atsakyt man. Todel dabar zadu tik kas priklauso nuo manes, sakau "myliu" nuo saves, apie teva nesakau nieko blogo, bet geru nebutu dalyku irgi nesakau uz kita zmogu.
Vaikai lengviau susitvarko su realybe nei kad priima neivykusius pazadus.
mejlutee
gal čia ir ne i tema.labas rašau kursinį, tema skyrybų įtaka vaiko asmenybei. gal kas gali užpildyti anketa.jei galite parašykite man į skype laura18. atmesiu nuoroda

mejlutee
QUOTE(mejlutee @ 2011 05 19, 10:40)
gal čia ir ne i tema.labas rašau kursinį, tema  skyrybų įtaka vaiko asmenybei. gal kas gali užpildyti anketa.jei galite parašykite man į skype laura18. atmesiu nuoroda
*

http://www.manoapklausa.lt/apklausa/283456126/
du-laivai
sveikutes.turiu keleta klausimeliu,ir nezinau kaip elgtis.
Situacija tokia,su vyru issikyre,vaiko lankymo valandos priteistos (karta i savaite,parai) Vaikui nera 3 meru. Bet problema....jis grizes is tevo,verkia,nori atgal.kukcioja....pradeda slapintis i kelnias.Ir tai vyksta kokia valanda.po to visa vakara buna kazkoks keistas.
Ka daryti?
Nutraukti lankyma?Ar tai imanoma?(greiciausiai ne) Ar tai praeis? Ar jis ipras?Ka jam sakyti?kaip elgtis?Ka daryti???

p.s. lanko nereguleriai,nezinau ka veikia,grizta perrengtas kitais drabuziais(ne naujais,kitu kazkokiu vaiku,nors jam idejusi esu nemazai drabuziu).Bet svarbiausia problema- jo verksmas,stresas po grizimo.Nori pas dede atgal(ji taip vadina,nes salia yra kitas vyras,kuri vadina teciu).As jam nieko nesakau,tik vadinu vaiko teva Vardu.
p.s.s. kai buna namie,su manimi,seimoje-viskas ok,neprisimena "dedes",nestresuoja.O vaika buvau ne karta pasiulius(per teisma) pasiimti tevui tikram- jis atsisake. Aisku,as niekad ir neatiduociau,bet tik tarp kitko....
aciu
Viluša
QUOTE(du-laivai @ 2012 05 14, 12:54)
sveikutes.turiu keleta klausimeliu,ir nezinau kaip elgtis.
Situacija tokia,su vyru issikyre,vaiko lankymo valandos priteistos (karta i savaite,parai) Vaikui nera 3 meru. Bet problema....jis grizes is tevo,verkia,nori atgal.kukcioja....pradeda slapintis i kelnias.Ir tai vyksta kokia valanda.po to visa vakara buna kazkoks keistas.
...

Manyčiau - vaiko reakcija yra normali. Jis dar labai mažas, kaip rašote - nėra nei trejų metų. Jei nori atgal pas tėvą - vadinasi, jam ten buvo gerai, patiko... O įsisamoninti, kad turi dvejus namus, kuriuose jį myli ir juo rūpinasi - reikės dar daug laiko. Po kokių penkerių metų - jei situacija su tėvu nepasikeis ir jis toliau bendraus su vaiku -- vaikas pas tėvą eis sąmoningai nusiteikę, kad eina į svečius, o gyvena su mama... Dabar - mamos namuose vienoks bendravimas, tėčio namuose - kitoks bendravimas - tokiam mažam vaikučiui labai sunku "persijungti" ir būti visada patenkintam...
O dėl perrenginėjimų - kalbėkite su eks - kokia ten situacija apie rūbus -- galbūt kažkas iš artimųjų paprasčiausiai atiduota savo vaikų išaugtus rūbus ir tėtis dėl to nedaro jokių problemų, priešingai - įneša savo indėlį į materialinį vaiko aprūpinimą.
given444
sutinku su vilusa. ta pat buciau parasius.
vaikas ten nori - jam ten patiko.
del rubu. galima susitart: naudojat idetus rubus. arba lai duoda vaikus nuo saves. bet aisku, jokiu skolintu (ar labai nutampytu). vaikui rubai nepakenks.
du-laivai
na ziuresiu,seksiu situacija.Aisku,jam smagu su tevu pabuti karta i savaite,pavaikscioti pas draugus,zaidimu kambarius. Nusivedu ir as,bet kasdiena to nedarau.Pas mane yra tvarka,rezimas....uztai jam ir nelabai patinka kai grizta:) Bet manau viskas susitvarkys. O del drabuzeliu,tai nepriestarauju,jei kas jam atiduotu. Bet kai uzdeda skyletas kelnias ir kazkieno triusikelius....man tas nepatinka. Bet su juo nepasikalbesi:) Keistas jis zmogus,todel darau,kaip man patinka/. Idedu pati kazka. bet jei neaprengia vaiko jo drabuziais,tai ka man padaryti......jam geda vestis,ne man. As visada aprengiu dailiai,tvarkingai.graziai:) aciu jums uz nuomones.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.