Sveikos mamytės, man užvakar buvo įtarę pradėsiančias bėgti vandenis, bet tvirtina, kad tai buvo mano makšties išskyros. Man kažkaip iki galo neramu, nes esu girdėjusi apie vandenų tekėjimą po truputį. Reikalas tame, kad mane tik apžiūrėjo (net be echo) ir iškart pasakė, kad viskas tvarkoje ir kad jei būtų vandenys tai būtų stiklinės kiekis nubėgęs. Na, pas mane lyg taurelė kokia buvo  . Vienu žodžiu, labai dėl to sunerimavau ir nutariau paklausti, ar jums taip buvo? Ar vandenys jei po truputį bėga jie bėga kasdieną "po taurelę" ar gali ir ne kasdieną? Na ir aplamai kaip ten būna? Ačiū.
Mergaiciukas
2006 10 17, 12:18
Na labai tiksliai pasakyt negalesiu, bet as manau, kad galima ir nelabai pastebet...  As kai savo mazules laukiau, man irgi toks itarimas buvo, kad po truputeli vandenys bega... Gydytojas apziurejo, padare tyrimus gleiviu - pasake, kad nebega. Taciau nepilnai po savaites jau tikrai nubego vandenys - ju buvo be galo daug, ir teko gimdyt siek tiek anksciau, nei buvau planavus. As iki siol manau, kad pas mane jau tada jie po truputi tekejo... Bet pas tave ziuriu gimdyt dar ankstoja, tai gal ten tikrai isskyros?
QUOTE(Mergaiciukas @ 2006 10 17, 13:18) ... Bet pas tave ziuriu gimdyt dar ankstoja, tai gal ten tikrai isskyros?  Na jau taip.  Man dar ankstoka gimdyt. Gal tikrai gleivės ten buvo...  Bet jau šakės kiek daug  Po tos dienos nebėgo niekas...
QUOTE(Nanuk @ 2006 10 17, 14:39) Na jau taip.  Man dar ankstoka gimdyt. Gal tikrai gleivės ten buvo...  Bet jau šakės kiek daug  Po tos dienos nebėgo niekas... BIJAU NUGĄSDINTI, BET MANAU REIKIA PASIDARYTI TYRIMĄ AR TEN VANDENYS AR NE. MAN PO TRUPUTUKĄ IRGI BĖGIOJO, MANIAU, KAD NIEKO , BET PASKUI TEKO SU GREITUKE IŠ PALANGOS Į KAUNĄ DUMTI GIMDYTI 34 SAV. VISKAS GERAI BAIGĖSI MUMS JAU 4 METUKAI
Shopaholic
2006 10 17, 13:46
Taip buvo vienai panelei, bet ten buvo ne vandenys, o slapimas, lelius gal slapimo pusle uzspaudes buvo, todel pasisalino nevalingai. Jai irgi nubego net per kojas, buvo labai issigandusi, bet nieko, viskas gerai
QUOTE(liepos mamyte @ 2006 10 17, 14:45) BIJAU NUGĄSDINTI, BET MANAU REIKIA PASIDARYTI TYRIMĄ AR TEN VANDENYS AR NE. MAN PO TRUPUTUKĄ IRGI BĖGIOJO, MANIAU, KAD NIEKO , BET PASKUI TEKO SU GREITUKE IŠ PALANGOS Į KAUNĄ DUMTI GIMDYTI 34 SAV. VISKAS GERAI BAIGĖSI MUMS JAU 4 METUKAI  O kaip galima ištirti tą reikalą? Man daugiau juk nebėga...  O jei ir išbėgs tai aš nespėsiu jų surinkt, nes jie gi manęs neperspėja, kad tuoj biškį išbėgs.
hmmm.man tai taip buvo siandien... ryte pasimylejom su vyru (siaip retas atvejis pas mus pastaruoju metu), o kai atsistojau ir nuejau i vonia, kad pasipyle, na gerai, ne pasipyle, bet siek tiek nubego vandenelio, dar nera taip buve. gimdyt dar visai ne laikas - dar tik kokia 14 savaite. tai nesupratau cia sunerimt verta ar ne...
QUOTE(zoske @ 2006 12 03, 16:09) hmmm.man tai taip buvo siandien... ryte pasimylejom su vyru (siaip retas atvejis pas mus pastaruoju metu), o kai atsistojau ir nuejau i vonia, kad pasipyle, na gerai, ne pasipyle, bet siek tiek nubego vandenelio, dar nera taip buve. gimdyt dar visai ne laikas - dar tik kokia 14 savaite. tai nesupratau cia sunerimt verta ar ne...  Ar esi tikra, kad tai ne isskyros? As iklotu per visa nestuma nespeju keisti  - tokios vandeningos. Geriausiai, aisku, pakonsultuotu gydytojas.
nea, ne isskyros, nes butu tirstesnes, baltesnes, o ten grynai toks vandeniukas buvo. na net nezinau, jauciuosi normaliai, pas gydytoja tik savaites pabaigoj eisiu. gal viskas gerai...
QUOTE(zoske @ 2006 12 04, 16:21) nea, ne isskyros, nes butu tirstesnes, baltesnes, o ten grynai toks vandeniukas buvo. na net nezinau, jauciuosi normaliai, pas gydytoja tik savaites pabaigoj eisiu. gal viskas gerai... na manau kad tikrai tai ne vaisiaus vandenys, o išbego tai kas liko po pasimylejimo ....
na kad tas, kas lieka, kitaip atrodo...
o man irgi anksciau atrodydavo, jog jauciu lyg kartai nei is sio, nei is to lyg slapia vaiksciociau. bandziau akuseres klausti, bet ta tik pasake, kad jei jau begs, tai tikrai pamatysi  tikiuosi, kad ji buvo teisi!
QUOTE(zoske @ 2006 12 04, 16:21) nea, ne isskyros, nes butu tirstesnes, baltesnes, o ten grynai toks vandeniukas buvo. na net nezinau, jauciuosi normaliai, pas gydytoja tik savaites pabaigoj eisiu. gal viskas gerai... Tai pas many toks vandenukas periodiskai isbega. Yra siek tiek "tirstimo"  , bet isskyros tikrai ne tokios pacios kaip pries nestuma.
Vaisiaus vandenis labai lengva supainioti su išskyromis, kurios didėjant nėštumui gausėja. Apie tai skaičiau Nėščios moters vadove. Tai yra normalu, bet jei kyla įtarimų, kad bėga ne gausesnės išskyros, o vandenys - reikia kleiptis į savo gydytoją ar ginekologę. Atlikus tepinėlį nustatoma ar tai tik išskyros ar ne...
sidalykas lbai lengva supainioti, pati jau du kart lekiau i ligonine nes tirkai jau galvoju, akd vandenys bega, o pasirodo nea, nes pdaro toki tyrimuka, kaip tepinelis ,kaip kas ir jis parodo ar yra isskyrose vaisiau vandenu, dar gali patirkinti gimdos kakleli, nes sake, jeigu ju vaisiaus vandenys bega, ti turi buti ar tai jau prasiveres ar sumikstejes, nesurpatau tiksliai kas ten turi buti  ir kai paziuri kakleli liepia sukoseti, nes tada beg vandenys, jeigu jie linke varveti
QUOTE(*gidryte* @ 2007 04 15, 21:13) sidalykas lbai lengva supainioti, pati jau du kart lekiau i ligonine nes tirkai jau galvoju, akd vandenys bega, o pasirodo nea, nes pdaro toki tyrimuka, kaip tepinelis ,kaip kas ir jis parodo ar yra isskyrose vaisiau vandenu, dar gali patirkinti gimdos kakleli, nes sake, jeigu ju vaisiaus vandenys bega, ti turi buti ar tai jau prasiveres ar sumikstejes, nesurpatau tiksliai kas ten turi buti  ir kai paziuri kakleli liepia sukoseti, nes tada beg vandenys, jeigu jie linke varveti  Man panasiai pries tris dienas buvo vakare nubego koks arbatinis saukstelis ir dar nakty kazkiek labai bijojau laukiau kada saremiai prasides, o siandien pasikonsultavau su daktare, tai ta net nesuprato apie ka as sneku nu vienu zodziu kosmaras, gerai kad daugiau tai nesikartoja
Bufeto vedėja
2007 04 16, 14:03
as paskutiniu metu daznokai slapia vaikstau...jau tiesa sakant uzkniso negyvai, bet tikiuosi kad tai tik isskyros, nes jos tokios baltos spalvos, bet gana skystos, nes net jauciu kai nubega  bet labai nemalonu, ypac kai namie oro vonias gaudau  ir turiu lakstyt i tulika valinetis
antoschka
2007 04 23, 18:25
QUOTE(zoske @ 2006 12 03, 16:09) hmmm.man tai taip buvo siandien... ryte pasimylejom su vyru (siaip retas atvejis pas mus pastaruoju metu), o kai atsistojau ir nuejau i vonia, kad pasipyle, na gerai, ne pasipyle, bet siek tiek nubego vandenelio, dar nera taip buve. gimdyt dar visai ne laikas - dar tik kokia 14 savaite. tai nesupratau cia sunerimt verta ar ne...  Man irgi taip buvo ant dienu, po pasimylejimo (mums 36 savaites) atrode, kad kokie trys valgomieji saukstai issiliejo, nuejau paziureti - bespalviai, kvapas nei slapimo, nei spermos?! Tai buvo nakti, tai galvoju iki rytojaus palauksiu, pastebesiu judesius ir svori. Lyg tai viskas tvarkoj, judesiai pastovus visa savaite, svoris auga. O Semeta per kursus minejo, kad vaisiaus vandenys buna nuo valgomojo sauksto iki stiklines. Na..  valgomasis saukstas man vos ne i diena po 2 kartus bega, bet daktare po apziuros nieko blogo nesako.
Na dar buna soniniai vandenys,kuriems nubegus,medikai neskaito,kad tai nubege vandenys. Man tu vadinamu soniniu vandenu gera stikline nubego. Issigandus variau i ligonine,bet jie pasake,kad cia nieko tokio,vaikelis pasislinko zemyn ir su galvyte isstume tuos pirminius vandenius  . Po sio ivykio jau 2sav praejo,o as dar nepagimdzius,nors jau ir nustatyta data praejo
Margareta
2007 04 25, 13:19
as jau ir pradedu panikuoti....  pasikinkit gal gali buti tokios skystos iskyros nestumo pabaigoj mums 38sav...nes pastoviai atrodo lyg isbega kazkas...ar cia tie vandenys?
little_honey
2007 05 10, 22:04
QUOTE(Margareta @ 2007 04 25, 13:19) as jau ir pradedu panikuoti....  pasikinkit gal gali buti tokios skystos iskyros nestumo pabaigoj mums 38sav...nes pastoviai atrodo lyg isbega kazkas...ar cia tie vandenys?  Aš irgi kartais jau pradedu pergyventi... atrodo, nei iš šio, nei iš to šlapia patampu  , o gydytoja pasakė tik tiek, kad suprasiu tikrai kai tai bus vandenys. na nežinau  , kolkas tik žiūriu, kad mažiukas gerai judetų, nes kitu atveju - lekciau i ligonine  .
O mums siandien vel kazkas nubego, net nezinau issigasti, ar dar palaukti  Tikrai zinau kad ne isskyros grynas vanduo ir be kvapo, gerai kad ryt pas gydytija einu, o siaip tai ziuresim ,jei daugiau pradetu begti reiks y ligonine vaziuoti
tanitausa
2007 06 16, 16:37
QUOTE(Nanuk @ 2006 10 16, 01:18) Sveikos mamytės, man užvakar buvo įtarę pradėsiančias bėgti vandenis, bet tvirtina, kad tai buvo mano makšties išskyros. Man kažkaip iki galo neramu, nes esu girdėjusi apie vandenų tekėjimą po truputį. Reikalas tame, kad mane tik apžiūrėjo (net be echo) ir iškart pasakė, kad viskas tvarkoje ir kad jei būtų vandenys tai būtų stiklinės kiekis nubėgęs. Na, pas mane lyg taurelė kokia buvo  . Vienu žodžiu, labai dėl to sunerimavau ir nutariau paklausti, ar jums taip buvo? Ar vandenys jei po truputį bėga jie bėga kasdieną "po taurelę" ar gali ir ne kasdieną? Na ir aplamai kaip ten būna? Ačiū.  as irgi turejau toki ishgasti. Nakti nuejau i tualeta , atlikau reikalus ir iseinant kazkas girdziu kapsi ant grindu, ogi ziuriu per kojas bega skystis, la bai ishsigandau. Pauosciau kad bekvapo. Nulekiau i ligonine jie su qtip tipo pagaliuku paeme meginuka is tos vietos ir nustate kad tikrai ne vandenys nutekejo. paaiskino kad kai daug vandens geri, slapimas gali prarasti kvapa, ir tokiu nestumo metu daznai buna kad moters slapimo pusle nebelaiko slapimo na bet ligoninej pagyre kad nesedejau namie ir sake bet kada vel atvaziuoti. tuo is skiriasi JAV nuo Lietuvos  sakiau Lietuvoj kvailele turbut butu ishvadine Papildyta:QUOTE(tanitausa @ 2007 06 16, 07:32) as irgi turejau toki ishgasti. Nakti nuejau i tualeta , atlikau reikalus ir iseinant kazkas girdziu kapsi ant grindu, ogi ziuriu per kojas bega skystis, la bai ishsigandau. Pauosciau kad bekvapo. Nulekiau i ligonine jie su qtip tipo pagaliuku paeme meginuka is tos vietos ir nustate kad tikrai ne vandenys nutekejo. paaiskino kad kai daug vandens geri, slapimas gali prarasti kvapa, ir tokiu nestumo metu daznai buna kad moters slapimo pusle nebelaiko slapimo na bet ligoninej pagyre kad nesedejau namie ir sake bet kada vel atvaziuoti. tuo is skiriasi JAV nuo Lietuvos  sakiau Lietuvoj kvailele turbut butu ishvadine  ai ir dar ligoninej sake , kad buna jog vandeu tik siek tiek nubega ir placenta kazkaip pati uzsiklijuoja, bet siuo atveju yra didele infekcijos galimybe, taip kad jei nubega kazkiek ir daugiau nebebega nereiskia kad viskas gerai.
saulyte ;)
2007 06 20, 05:21
Sveikos, nu man ir beveik kasdien bega.. Bet ne tos pacios isskyros kaip pries pastojant. Bet kiek skaiciau, tai cia turet buti slapimas. Siiap pastebejau kad bega kai daug sedziu. Savaitgaliais kai nedirbu ir daug vaikstau isskyru beveik nebuna.
Kadangi pas mane buvo gresiantis prieslaikinis gimdymas tai jau kiekviena diena buvo didele baime ar vandenys nenubege..Kaip tik tuo metu padaugeje isskyru buvo tai labai daznai itardavau kad nubego vandenys..Bet gydytoja ramino, sake kai nubegs tai jau suprasiu kad cia ne isskyros  Budavo kad kai ryte atsikeliu ir atsistoju tai ant triusikeliu pasirodo balta balute - bet cia per nakti susikaupusios isskyros isbegdavo..Aciu Dievuliau jau prieslaikinio gimdymo gresme praejo ir jau ramu - dabar galiu gimdyti bet kada (noreciau 40 sav pradzioje)
ar preis gimdyma vaisius nejuda kelias dienas ar valandas
faustluk
2007 09 10, 12:40
Su tais palasenimais aktualu ir man. Gine pasiskambinus sake: 1. arba "siusiji", nes uzspausta pusle, beaugant vaisiui 2. arba koks nors grybelis. Bet tuo atveju, jei geltona ar zalsva spalva. Man ir jums, kaip supratau, per koja nubega bespalvis-bekvapis skystis ir kazkokia dazna dregme...  O pasirodo- tai normalu nestukems! Skysciu tai daug turim. NEPANIKUOT!!!
faustluk
2007 09 12, 10:57
padariau savo isvada, kad tos skystos "a la tai isskyros" bent jau pas mane, kur net per koja nuteka...sysiuko paskutiniai lasiukai
spanguolele
2007 12 11, 23:03
QUOTE(busVakare @ 2007 09 10, 12:40) 2. arba koks nors grybelis. Bet tuo atveju, jei geltona ar zalsva spalva. Man ir jums, kaip supratau, per koja nubega bespalvis-bekvapis skystis ir kazkokia dazna dregme...  O pasirodo- tai normalu nestukems! Skysciu tai daug turim. NEPANIKUOT!!! na mano isskyros siek tiek gelsvos spalvos, bet nemanau kad tai grybelis. Grybeli zinau kaip "varske", o jos tikrai tokios nera. o gal verta sunerimti?
pliusiukas
2007 12 26, 14:30
oi tie vandenys ir mums neduoda ramybes... atrodo lyg lasa po truputi, bet po to galvoji, kad tai tik isskyros... pasiklausi gyd,o ta sako, kad viskas gerai... neramu ir man, o dar ir pilva maudzia ir nugara, tai galvoju gal jau maziukas nori pasimatyti
jurgyna
2008 02 08, 22:16
Esu patyrus ir aš tą dilemą su nubėgusiais vandenimis, tik man tada viskas buvo kaip ir akivaizdžiai aišku, nes namuose bėgo net srovele, bet ligoninėje jaunas gydytojas man įrodinėjo, jog tai tik išskyros. Namo nesiuntė, nes buvo kaip tik numatytoji gimdymo diena. Po valandos prasidėjo sąrėmiai, tęsėsi 11 val. Paskui jau griebėsi skatinti, nes, pasirodo, leliukas per ilgai be vandenų  Gimė pridusęs visai, paskui dėl tos priežasties ir su padidėjusio tonuso problema ilgai vargom.
TheSweetest
2008 02 14, 21:44
aha, viskas aisku tada, reiskia, kad pas mane irgi tik isskyros, nes tokios baltos ir skystos ir nuooolaatt paskutiniu metu Slapia slapia kur eini...
Sveikos, paaiškinkite man - neprotingai, ar nėštumo viduryje pradėjus tekėti vandenims, įmanoma juos sustabdyti? Ar 3dienas bėgantys vandenys yra normalu ir niekaip nebeįmanoma išgelbėti gyvybės, nes vaisius dar per mažai susiformavęs ir per mažas?
O kodel nusprendei kad tai vandenys? gal išskytu padaugejo?
tikrai vandenys, gydytojai pasake,mate ir ju veiksmai buvo - antibiotikai. po 3ju dienu vandenu neliko, leliukas neisgyvens. liudna, absurdiska, bet labai idomu ar buvo galima kazka padaryti kad sulaikyti vandenis bentjau dviem savaitem, kad vaisius butu pakankamai issivystes gimti...??
na, kaip tiksliai būtų, tai nežinau. Bet pagalvojus, tai ko gero, be vaisiaus vandenų pilvelio gyventojas niekaip neišgyventų. Juk jį saugo, jis plaukioja juose. Mane ginė vis gąsdina - nesitampyk, nelakstyk, nes jei nubėgs vaisiaus vandenys, tai bus viskas, pabaiga. O ir daugiau apžiūrėt nesisodina, kad tik ten kam nors nepakenkus.
Laiku pastebėjus gal ir galima sulaikyti, gulimas režimas pvz. Ar buvo kokių nors požymių, bloga savijauta?
sraiges
2008 05 08, 14:50
QUOTE(anime @ 2008 04 25, 10:52) tikrai vandenys, gydytojai pasake,mate ir ju veiksmai buvo - antibiotikai. po 3ju dienu vandenu neliko, leliukas neisgyvens. liudna, absurdiska, bet labai idomu ar buvo galima kazka padaryti kad sulaikyti vandenis bentjau dviem savaitem, kad vaisius butu pakankamai issivystes gimti...?? Sveikute, Norejau paklausti, o kokie pozymiai, kad vandenys po truputi bega? Nes man iklotai dazniau keisti reikia, bet nezinau, galvoju kad tai tik isskyru padaugejimas?
sreiges, ne man visa tai buvo, todel as negaliu tiksliai pasakyti, bet viskas prasidejo nuo kraujavimo. savijauta siaip nebuvo bloga.gal voos pilva pamaisdavo nezymiai..
agnuzele
2008 06 19, 17:47
Na,pas mane tai irgi isskyru laabai daug,ir jau kazkur apie menesi,buvo net zalsvos tokios,o siaip tai gelsvos,bet gyd sake kad cia normalu,taip turi buti,net nezinau,o ypac bega rytais kai atsistoju tai net lasa.
laurilka
2008 06 20, 09:09
na manyciau jums pats laikas jau butu varveti, juk jau liko tik svaite iki pasimatymo su vaikiuku
erotica21
2008 12 03, 17:35
mielos mamytes,mums jau 34sav 2d,ir siandien ryte buvo tokiu baltu gleiviu kaip kisielius,tai net neramu pasidare  nejau cia tas gleiviu kamstis galejo iseit?siaip tai butu dar truputi kaip ir ankstoka,dar lelytei reikia pagyvent pilvuke kelias sav.  Gal kuri galit apibudint ta gleiviu kamsti?
katuksss
2008 12 05, 08:02
QUOTE(erotica21 @ 2008 12 03, 18:35) mielos mamytes,mums jau 34sav 2d,ir siandien ryte buvo tokiu baltu gleiviu kaip kisielius,tai net neramu pasidare  nejau cia tas gleiviu kamstis galejo iseit?siaip tai butu dar truputi kaip ir ankstoka,dar lelytei reikia pagyvent pilvuke kelias sav.  Gal kuri galit apibudint ta gleiviu kamsti? gleiviu kamstis buna tirstas kaip drebuciai, gabalais tokiais, jo daug ir su seno rudo kraujo priemaisom, bent jau man taip buvo
erotica21
2008 12 05, 14:19
na pas mane kraujo nebuvo,tai sakau gal taip nuo ko.skaiciau kad nuo pasimylejimo gali but,tai gal man nuo to
oksanyte22
2008 12 09, 22:24
pasirodo ne as viena tokia  vos tik pasirodo kokios isskyros,bet ne tokios kaip visada,tai galvoju,kad vandenys,tada pradedu panikuot  ir siaip isskyru zymiai padaugejo,daug kas sako,kad taip pries pat gimdyma buna,gal zinot apie tai ka nors?  mums 38 savaiteles
Astulia25
2008 12 17, 14:11
Na dregmes pojutis ir mane ne retai aplanko,nors iki gimdymo dar keletas savaiciu-ankstoka butu vandenims  Nors kartais tokia mintis taip pat persasi
QUOTE(oksanyte22 @ 2008 12 09, 22:24) pasirodo ne as viena tokia  vos tik pasirodo kokios isskyros,bet ne tokios kaip visada,tai galvoju,kad vandenys,tada pradedu panikuot  ir siaip isskyru zymiai padaugejo,daug kas sako,kad taip pries pat gimdyma buna,gal zinot apie tai ka nors?  mums 38 savaiteles  man 38 savaite ir paskutinem savaitem isskyros labai pagausejo, keiciu vienkartinius iklotus po 10 ar daugiau per diena, isskyros tokios skystokos bet baltos
laurriukas
2009 01 07, 21:22
Man prieš gimdymą tikrai lašėjo vandenys, ryte atsistojus pasijaučiau kaip truputį pasisiojus, bet kvapas ne šlapimo  Pirmą dieną, kai įtariau nulėkiau pas ginę, tai ji apžiūrėjus pasakė, kad nepanašu jai į vandenis, bet kai trečią dieną paskambinau, kad man tos išskyros įtartinai skystos, liepė važiuot į klinikas, poliklinikoj neturi priemonių tyrimams. Ir tikrai, ten ikišo, kažkokį lakmuso popierėlį ir iškart į gymdyklą nuvedė. Tie vandenys yra žymiai skystesni ir bespalviai. Jei jums atrodo kad varva baltos gleivės, tai čia viskas normalu. Beje, tikrai negerai tie lašėjimai, pas mane buvo radę streptokokų B, tai teoriškai, vien dėl to, per 3 dienas galėjo mano vaikas numirti.
erotica21
2009 01 11, 15:43
o tie vandenys turi koki kvapa ar ne?
QUOTE(Astulia25 @ 2008 12 17, 15:11) Na dregmes pojutis ir mane ne retai aplanko,nors iki gimdymo dar keletas savaiciu-ankstoka butu vandenims  Nors kartais tokia mintis taip pat persasi  manau tokios isskyros -tai normalu, ir aplanko tai kiekviena mamyte, gal but vienoms jos gausesnes, kitoms ne. taciau, nesigasdinkime vienos ktu, pagimdysime reikiamu laiku. O jei jau gimdysime - tai manau kiekviena tikrai tai atskirsime
|
|